Keresés

Aktív témák

• <Adamsky>

nagyúr

válasz Neck #1958 üzenetére

Még a saját gépembe nem tettem át a kártyát, de a problémás gépbe beletettem egy Gef2-est, amivel -- idáig -- tökéletesen megy.
    Számomra mostmár ''csak'' három lehetséges ok maradt a hibás működésre.
    1. Hibás GPU
    2. Hibás táp (kizártnak tartom, hogy kevés lenne 350W egy 2800+ Barton-hoz, 1db HDD-hez, egy DVD íróhoz, és az XT-hez.
    3. Egyszerűen ez az alaplap nem passzol össze ezzel a kártyával.

• <Adamsky>

nagyúr

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni.
    Az egyik ismerősöm kérésére állítottam össze számára egy teljesen új konfigot.
    A probléma szempontjából fontos alkatrészek a következők:
    Alaplap: AOpen AK79D-400VN (nForce 2 chip-es)
    Vid. kártya: HIS Excalibur 9600XT
    Monitor: Samsung 757MB
    Táp: Codegen 350W

A Story:
    Namármost WinXP (magyar, SP-1-el) telepítése után szépen feltettem a legújabb (v5.10) nForce driver-t az alaplaphoz (IDE SW driver nélkül), majd pedig a legújabb Catalyst-ot. Mivel nekem egy Nvidia 4200-om van, ezért gondoltam szétnézek egy kicsit a kártya beállításai között. Egyszer csak hopp, monitor kikapcs. Na mondom üsse kavics, reset...
    Ezután nem mentem vissza az ATI beállító ablakába, hanem gondoltam folytatom a programok telepítésével, és nekiálltam a TCommander felrakásának. A telepítés utolsó lépése előtt, monitor megint kikapcs... :(
    Ezt még eljátszottam vagy kétszer, aztán format, és új windows. Ekkor a ''szűz'' win-re a TC-t tettem fel elsőként, gond nélkül. Ezután jött az alaplapi, majd a vid. kártya driver. Eddig minden OK. Turkászok egy kicsit a Win beállításai között egyszer csak ... (asszem kitalálható, hogy mi történt) :((
    Innentől nem emlékszem pontosan, hogy hányszor és milyen sorrendben próbálkoztam a driver-ek telepítésével, de a lényeg az volt, hogy egy idő (teljesen véletlenszerűen) után a monitor lekapcsolt. Sőt egy-két alkalommal sikerült teljesen leállítani a gépet. Ilyenkor csak áramtalanítás után tudtam visszakapcsolni.

Próbálkozások:
    Ahogy az előbb írtam próbáltam a legújabb nForce driver-t a legújabb Catalyst-al,
    valamint próbáltam a legújabb nForce driver-t a kártyához adott Catalyst-al. Ez utóbbi esetben egész sokáig bírta (Alcohol 120% telepítésénél teljes shutdown...)
    Frissítettem az alaplap BIOS-át, de ez sem oldotta meg a problémát.
    A gép nincs húzva, a memóriák időzítése pedig a BIOS default-on van.
    Tegnap úgy hagytam ott a gépet, hogy elindítottam rajta a Prime95 torture tesztjét. Ez az ismerős elmondása szerint 4 órát ment, hiba nélkül.

Még egy kis adalék. Nekem ugyanilyen lapom van egy Ti4200-al, és az előbb említett legfrissebb nForce driver-el. Nálam semmi gond. Ezért is -- és no persze azért mert nem volt nálam régebbi verzió -- nem is cserélgettem a nForce driver-t.
    Tudom, hogy ki kéne próbálni az én gépemben az ATI-t, csak eddig ettől óckodtam, mert két hete raktam fel a rendszerem, és driver összeakadás, vagy egyéb galiba miatt nem szeretnék még egy teljes délutánt telepítgetéssel tölteni.
    Végső lépés az lesz, hogy le-ghost-olom a rendszer-partíciót, és mégis kipróbálom nálam, de azért előtt megvárnám, hogy Ti mit szóltok ehhez az egészhez.
    Egyébként érdekes a dolog, mert tegnap dél körül ott hagyatam a gépet, mondván, hogy had menjen, amíg kajálok (ez még a Prime95-ös teszt előtt volt). 40 percig ment, majd az ismerős megpróbált betenni egy MP3-as CD-t, de meghallgatni már nem tudta.

A lényeg tehát, hogy driver telepítés után megkergül a gép. Ha nem nyúlunk hozzá, akkor elmenne az idők végezetéig (akár 100% proc terheléssel lásd Prime95 teszt), de amint megpróbálok valamit telepíteni, vagy állítani, megpadlózik. :F

Kicsit olyan érzésem van, mintha ez a lap ''nem szeretné'' ezt a kártyát.

A válaszokat előre is köszönöm.

Aktív témák