Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• ghop

csendes tag

STAR N9589 SPONTÁN TÉGLÁSODOTT... :Y

No, érdekes dolog történt.
    Star (Ulefone) N9589 telót használom szeptember eleje óta. Néha-néha volt furcsaság vele: hetente 2-3x történt olyan hogy menet közben hirtelen elkezdte nem érzékelni a benne lévő 32GB-os C10-es microSD-t. Ilyenkor persze a SD-re telepített progik leálltak, meg minden. Újraindítás segített csak. Ráasásul fura mód nagyon hamar betellt a 8GB belső tárhely (melyből 1GB volt az "Internal Storage"), még úgy is hogy igyekeztem a felesleges appokat rootolás után kikukázni, sőt még a link2SD-vel is próbálkoztam, csak valamiért egyetlen egy újraindítás erejéig működött, utána valahogy "eltűnt" a mount script és nem tudtam mégegyszer életre lehellni. Persze utána kezdtem nézni hogy hogyan is megy ez az egész mount procedura 4.2.1-alatt, és végül egy megpiszkált fstab után a teló nem volt hajlandó bebootolni. Megelégeltem a dolgot, és december 10-körül flasheltem rá újra az eredeti gyári firmware-t, elvileg ugyanazt, amivel jött (20130715_e2001v21_v89_gq2008s), innen: http://www.needrom.com/mobile/star-n9589-10/ . Szépen leellenőrizve a telő factory mode-jában a pontos adatokat, letöltöttem és flasheltem SP Flash Tool-lal. Minden jól ment, és utána a telefon elkezdett stabilan működni. Többé nem volt baj az SD kártyával sem. És egyszer csak, január 5-n, kb 3 hét zökkenőmentes működés után hirtelen gyalázatosan belassult a telefon. Újraindítás során is maradt olyan lassú hogy szinte megállt a boot screen-en. Újabb (akksi ki-be) újraindítás során meg teljesen meghalt. Annyira, hogy rádugom az usb kábellel a PC-re és a flash tool meg sem találja. Mintha fizikailag nem létezne a teló. Pedig a firmware flashelésnél ez működött: telefon kikapcsolva, úgy rádugva a PC-re a flash tool egyből felismerte. Most meg semmi. Bekapcsolni sem lehet, akármit csinálok vele, tégla...

Nem tud esetleg valaki leírást, hogyan-miként lehet hardveresen resetelni egy ilyen telót? Esetleg tudtok jó fórumot ajánlani (lehetőleg angol nyelvűt, ne kínait) ahol érdemes keresgélnem ilyen témában?

Persze írtam a seller-nek (aliexpressen rendeltem) aki videót kért a telóról (melyet készségesen megcsinálok) és reményeim szerint ha látszik hogy nincs fizikai sérülés a telón akkor lesz értelme elküldeni - hátha megjavítják/kicserélik. Persze előtte számolok egy postaköltséget, mert lehet hogy végül jobban megéri egy másikat venni... Mostmár a kicsit imsertebb márkákat is nézem (mint Xiaomi, vagy Meizu)....

• ghop

csendes tag

válasz ghop #48163 üzenetére

Kicsit eltűntem. Node: az n9589 GPS-e természetesen határozottan jobban működik ha be van mellette kapcsolva a WiFi is. Budapesten, szabadtéren 4-8 mp alatt talál jelet és kb 3-5 m pontossággal bír gyalogos mozgás közben.

• ghop

csendes tag

válasz RVR400 #48154 üzenetére

Nem, WiFi épp ki volt kapcsolva. Na, mostmár tuti hogy holnap pontosan letesztelem.

• ghop

csendes tag

válasz fPApi #48144 üzenetére

Talán túllőttem, csak ránézésre mondtam a 10-15-öt. Lehet hogy kevesebb volt. A lényeg hogy tényleg csaknem oda rakott a térképen ahol épp álltam - szóval valószínűleg nem a GSM cellák alapján mondta a helyet hanem tényleg ilyen rövid idő alatt talált jelet. De holnap rendesebben letesztelem.

Szóval mindent összevetve e rövid idő alatt nagyon jó benyomást tett rám a készülék. Remélem sokáig bírja majd a gyűrődést! :-)

• ghop

csendes tag

válasz tlac #48128 üzenetére

Hangminőség jó telefonálás közben (még a másik oldalt nem kérdeztem hogy engem hogy hallanak, de nem jött semmi olyan hogy "hú, mi történt a telóddal, mert rosszul hallak").
    A kihangosító szerintem lehetne hangosabb, ez a max csörgés hangerőre is igaz, de még szoftveresen nem buheráltam. Szerintem vannak benne még tartalékok.

Hátlap csúszós tapintású, de az egész összeszerelés nagyon szolid, nem recseg-ropog sehol/sehogy.
    Bocs, tévesen válaszoltam - nem neked akartam küldeni. sorry

• ghop

csendes tag

Hello All!
    Csak hogy egy újabb lelkes fan hozzászóljon, én megnyilvánulok :-)
    Tegnap érkezett meg az aliexpress-ről rendelt Star n9589 telefonom. Mostmár az új, fehér dobozban küldik, ami pont olyan mint az n9599-es doboza (lásd pl. itt: http://www.aliexpress.com/item-img/free-shipping-5-7-inch-Star-N9599-1GB-8GB-Note2-MTK6589-Quad-core-Android-4-1/929994997.html#).

Ahogy kell, a csomagban ott volt a:
    - készülék maga :-)
    - 2 db 3600mAh akksi
    - 1 db silicone case
    - 1 db flip-case
    - fülhallgató
    - 1 db képernyővédő fólia.
    - használati útmutató (hogy ez minek...? :F )

A telefon 1 GB RAM-mal és 8GB ROM-mal jött. (Persze ma már dobtam is bele a C10-es 32GB-os SD kártyát.)

Benchmark:
    Android 4.2.1-el jött, out of the box 13 550 pontot nyomott Antutu 4.0-val.

Első töltéssel egyelőre kb 1 napja megy folyamatosan, ebből WiFi estére ki volt kapcsolva, de volt napközben 1-2 óra 3G...
    A GPS-t ma reggel próbáltam ki. Bekapcs, google maps indít és kb 40 másodperc alatt talált jelet! Nem is értem. Mindenhol azt olvastam hogy az első használat során hosszú percekig keresi a műholdakat. Lehet hogy benéztem és cellainformáció alapján lőtte be a helyemet a térképen, de ahhoz meg túl pontosnak tűnk (olyan 10-15 méteres pontossággal mutatta a helyemet). Mindegy, szóval ennek csak örülök.

Azért van furcsaság is:
    Csak 1 SIM-mel használom, és ha indítom/restartolom a telót akkor kiírja hogy nem találja a SIM-et, de közben hibátlanul regisztrál a hálózatra (T-Mobile) és működik ahogy kell. A hibaüzenet meg ott csücsül a tray-ben holott azonnal rácuppant a GSM hálózatra a telefon. Ez nem fáj, csak fura. És persze kézzel kell leszedni a hibaüzenetet mert magától nem veszi le.

Ezen kívűl minden szuper egyelőre. Az üzemidő jónak ígérkezik így hogy az első kb 21h elteltével a normál szokásaim szerint használva is még 17% van az akksiban.

Az összeszerelés hibátlan, teljesen premium feeling. Nem vagyok klón-fan, de szerintem ugyan olyan érzés ezt kézben tartani mint a valódi Sammsung Note II-t. Persze nem emiatt vettem, hanem mert nagyon olcsó (191 USD volt, aka. kb 41k HUF) és mindent tud ami nekem kell. :C

• ghop

csendes tag

válasz pallacko #15632 üzenetére

Szia!
    Ennek is IPS display panelje van, akár csak a Zopo változatnak?
    Egyébként remek ár-érték arányú mindkét verzió!

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés