- Fotók, videók mobillal
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Motorola Moto G54 5G Power Edition - nem merül le
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Apple Watch
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sasa311
veterán
válasz
hevizms #18382 üzenetére
Biztos is. Nővéremnek Samsung galaxy ace-ben 1350 mAh akku látványosan jobban bírta a használatot, mint nekem az 1650 mAh. Kb. 2x annyit lehetett használni netezésre, stb... Nem hiszem, hogy a 0,5 collal nagyobb kijelző ennyivel többet enne, főleg, mivel érdekes módon az abba lévő akku nagyobb is, nehezebb is...
-
válasz
hevizms #18165 üzenetére
Gyári (tényleg gyári forrásból származó gyári) rom esetén nincs kockázat, csak a nem teljesen ellenőrizhető forrásból származó romok esetén kockázatos.
Ez átír mindent (visz mindent, mint a piros hetes...), előfordulhat, hogy a nem megfelelő két fájl flesselése után mát tölteni sem képes a telefon. És akkor bíz' nagy a baj... semminek sem ismeri fel a telefont a sztgép, így utána megszűnik a flesselhetősége is --> téglafon.
Egyenlőre még csak olvastam és nem tapasztaltam, szerencsére. -
berek21
őstag
-
mikrofon
veterán
válasz
hevizms #17969 üzenetére
Úgy működik, hogy a hozzászólásódát ezzel kezded:
Kérem a moderátort rakja bele az első hozzászólásba. Majd leírod a szöveget. Ezek után a Moderátort keresek a FÓRUMHOZ! fórumba írsz egy kérést, ahol belinkeled, hogy mit tegyenek és hová! Ezt célszerű nem egyesével kérni, hanem hetente kéthetenete, összesítve írtok egy kérést. Egyébként, ha egy moderátor éppen a fórumotokban jár és lát egy olyan hozzászólást, ami azzal kezdődik, hogy Kérem a moderátort rakja bele az első hozzászólásba. akkor ha van ideje kérés nélkül, magától is bele rakja. Nálunk a Lenovo A789 fórumban így működik... -
mikrofon
veterán
válasz
hevizms #17731 üzenetére
Ez érdekes jelenség. Az én Lenovo A789-emen is van hasonló. Max-ról rakom automata fényerőre, akkor maxon marad, de ha egyből letakarom a fényérzékelőt akkor lecsökken a fényerő, majd ha elveszem az ujjam akkor vissza áll normál értékre, nem a max-ra. Ezek szerint ez rendszer probléma?
-
masztah
csendes tag
válasz
hevizms #17712 üzenetére
Hali,
Kösz, hogy csekkoltad, így már próbáltam én is, és igazad is van, meg nem is, ha lejjebb veszem a fényerőt és úgy pipálom az auto-t akkor tényleg változik a fényerő, de csak abban a pillanatban mikor rányomok, felugrik max.ra és ott marad, hiába takargatom a szenzort, nem reagál...
További ötlet esetleg?
-
kamillo67
tag
válasz
hevizms #17480 üzenetére
Én nem tudom hogy a "sanyesz" hogy csinálja, de leírom ide, hogy én hogyan csináltam. Röviden és egyszerűen.
Amit használtam hozzá:
-Jbart,
- notepad ++,
- és a jó öreg TCommander.1. Jbartban kitallózod a "Single file"-on belül a fordítani kivánt apk-t, nyomsz egy "Decompile-"t
2.A TC-ben megnyitod a pl. Gallery2.apk esetén a "\jBART\workdir\decompiled\Gallery2.apk\res\values\" mappát (azért csak a sima "values" mert ez az alap, általában az angol)
3. Az itt lévő fájlok közül a "strings .xml" amit egyértelműen fordítani kell, de szükség lehet még 1-2 másik fájlra is (arrays.xml , plurals.xml stb.).
4. Ha már telepítetted notepad++ editort (asszem ingyenes), akkor a tc-ben a fordítandó xml-fájlon jobb egérgomb hosszan, aztán "edit with notepad++"
5. Most már neki láthatsz a fekete színű szöveg magyarrá való fabriklásának... majd a végén mentsed.
A fordításhoz puskázni lehet és kell a repo könyvtárból, ha van már fordított anyag. De igénybe lehet venni másik kütyü (teló, tablet) magyar nyelvű progijainak ugyanilyen módszerrel történő kibontott xml-jét is.
6. A kész xml fájlt a (többi mintájára ) belerakod a repoban a megfelelő helyre
pl. " \repo\Hungarian\main\Gallery2.apk\res\values-hu\" ha nincs megfelelő mappa még, akkor létrehozod azt.Ez nagyon egyszerűnek tűnhet, de elég idő igényes dolog
Szívesen
-
-
GIJoe
addikt
válasz
hevizms #17417 üzenetére
Szerintem is így van! Amibe alig nyúltak bele, azoknak elég a morelocate2, amit szétbuheráltak ott kell kínlódni repózni...stb
Sanyesz: Én is ezt tapasztalom, pl a Huawei honor2őmre azt van írva, még a dobozra is hogy only english and chinese language, de a morelace2őt felszúrtam és 100% minden magyar lett, szerintem bmilyen nyelv.
Tehát a Jiayu belepiszkál, kiszedegeti a rombol ami nem kell... -
pojakcs
senior tag
válasz
hevizms #17339 üzenetére
A cwm felrakását a Te leírásod alapján csináltam. Nem vagyok teljesen analfabéta, a G3 előtt Blade-m volt. Akkoriban sokat olvastam a Blade fórumot, és ott is volt néhány tudással és lelkesedéssel bíró fórumtárs, akik romokat főztek és publikáltak.
Nekem, mint egyszerű felhasználónak sokkal egyszerűbb így. Én máshoz értek.
Ezúton is köszönöm a munkádat, munkátokat. -
pojakcs
senior tag
válasz
hevizms #17260 üzenetére
Tulajdonképpen az agysebészet sem egy nagy dolog, egy szike kell hozzá ,vagy egy kőbalta is megteszi.
Mégis inkább szakemberre bíznám azt is, meg a magyarítást is.
Minden tiszteletem azoké az embereké ,akik mindezt szabadidejükben, egy közösség számára önzetlenül végzik. -
janez
aktív tag
válasz
hevizms #17304 üzenetére
Egy kis magyarosság Czuczor Gergely és Fogarasi János több, mint száz éves művének: "A MAGYAR NYELV SZÓTÁRA" egyik kötetéből, melyben mindkettő szó (magyarosítás, magyarítás) szerepel:
[link]
A Magyar Tudományos Akadémia megbízásából készítették az 1860-as években és 1867-ben jelent meg.Érdemes beleolvasni, vannak benne fura kifejezések.
-
Liberator24
tag
-
hun_gery
aktív tag
válasz
hevizms #17304 üzenetére
Vagy az én szövegértelmezésemmel van gond, vagy benéztem valamit, de nekem úgy tűnik, néhányan azt gondolják, hogy az a repo "csak úgy lett". Ezt próbáltam megvilágítani, hogy nem.
A magyarítás=/=magyarosítás dolgot ne vedd magadra, egyéni szoc. problémám, hogy tikkelek, ha látom (lehet, hogy sokat lógtam annak idején a magyaritas.hu-n :tikkelősszmájli)
-
fPApi
őstag
válasz
hevizms #17269 üzenetére
Ez azért nekem nagyon tetszik és jól jellemzi a fórumot:
hevizms (17269): Amúgy magam is szivesen javitgatnám a repo csomagot ha tudnám hogy kell,de erre még nem jöttem rá,ellentétben veled.
hevizms (17260): Tulajdonképpen mire vársz? Miért nem magyaritod le te? Jbart+repo azt kész is.
-
Sanyesz.
őstag
válasz
hevizms #17272 üzenetére
Na tessék!
Hogy már Te is így adod elő...
Én végig a JB-ről beszéltem, legalábbis ez volt a szándékom. Azért is írtam le, hogy a két verzióra használható repo sokban különbözik és korábban azt is leírtam, hogy a kamera rész átkerült a Gallery2-be. Ha átmásolod ide a Camera.apk csomagját, ügyelve, hogy ne legyen duplikáció, valószínűleg sikerrel jár a magyarítása.
Hagyjuk ezt a repo témát, én már úgyis kiszálltam ebből az ügyből. Mindenki oldja meg, ahogy tudja. -
fPApi
őstag
válasz
hevizms #17260 üzenetére
"Miért nem magyaritod le te?
Jbart+repo azt kész is."Valamit nem értek. A fentiek alapján szerinted a magyarítás nem nagy dolog. Akkor miért írta pl. Sanyesz. és hun_gery, hogy "micsoda babramunka", meg, hogy "Pár apk, meg film fordítása után azt mondom, én lehet, hogy már belevágtam volna a f....mat az egészbe".
Most akkor csak "Jbart+repo azt kész is.", vagy "babramunka", vagy valamit félreértek? -
Sanyika1
tag
válasz
hevizms #16982 üzenetére
Köszi a képet, sajnos lesre futottam...
Írtam a Lidl ügyfélszolgálatának hogy miért nem kapható az univerzális autós tartó nálunk? Mire jön a válasz, hogy nagyon sajnálják, de a termék csupán a központi, és nyugati régióban került meghirdetésre, ezért sajnos nem tudjuk az Ön rendelkezésére bocsátani. Baráti, nem?Azért az alföldön sem szekérrel járunk már
-
LámaZ
addikt
válasz
hevizms #17081 üzenetére
Nem mindegy, bizony, hogy milyen progival navigálunk!
Nálam eddig a waze vált be a legjobban, mert volt 3G-m, de azt most egy hétre kihagyom, és valszeg a NavFree-t fogom nyűni.
A 3-betűs csoda nem müxik. Akár 10 percbe is beletelik, amíg megtalálja a műholdakat. WinCE alatt jó volt, itt nem. Ez privát problémája, mert a Mobile Uncle Tools és minden más gyorsabban fog jelet. Rengeteg hasonló panaszt olvastam a neten, sokan emiatt a 2-es verzióról visszaléptek az 1-esre. Nem beszélve arról, hogy JB-nél el is némult, de ezt állítólag javították. -
sasa311
veterán
válasz
hevizms #17088 üzenetére
Magához a helyzetmeghatározáshoz nem kell adatkapcsolat (bár nekem az a-gps mindig aktív). De mivel a Google maps térképét használja, ezért Magyarországon kell hozzá adatkapcsolat, hogy letöltse a térképet. Tőlünk nyugatabbra (gyk. egész EU-ban) nem kell, mert letölthető a térkép WIFI-n és használható.
-
sasa311
veterán
válasz
hevizms #17081 üzenetére
Az a "kék nyíl" az a Google saját navija és egyrészt nincs jelentősége a jel megtalálásában / elvesztésében, másrészt nekem pl. hibátlanul és tökéletesen működik, jobban, mint az IGO vagy más navi a marketből. Ráadásul tud magyar hangvezérlést, ami vezetés közben nagyon jó (és biztonságos)
-
Dominó85
addikt
válasz
hevizms #17034 üzenetére
mind a két oldalon lévő fájlnál ugyanannak a táblázatnak kell lennie (értsd a pipás doboz). De a legegyszerűbb, ha fogod és kitörlöd az eredeti fájlt, miután jogokat adtál (x = törlés engedélyezése). Majd beilleszted az új fájlt a régi helyére. Xarozós meló, nekem jó 20 percbe tellett míg egyenként kitöröltem és beillesztettem. (előtte mindegyiknél beállítottam a jogokat előre, egyesével)
devast
SD karin váltogattam a jogokat a fájloknál. Én a belső tárhelyre nem teszek semmit, az full üres. (ha már vettem 16GB-s class6 karit) -
Dominó85
addikt
válasz
hevizms #17023 üzenetére
Bocsi a "d" az elgépelésből van ott.
Minden másolandó és törlendő fájlnál át kell pipálgatni a következő sorrendben:
felső sor mind a 3 pipa, második sorban csak a Tulajdonos pipa, a többi üres, míg az alsó sor full üres. Ezek után, mind a két oldalon ellenőrizve, már engedi a fájlokat törölni is és másolni is, vagy akár felülírni.Egyébként lehet én voltam a figyelmetlen és kihagytam egy fájlt, de már mindegy, mert visszaraktam az eredetiket. Érdekes jelenség volt, hogy a lib/hw (azt hiszem) mappába való visszamásoláskor kifagyott a telóm... (életében először). Azt hiszem hamarosan lecserélem ezt az EtoTalk-os vackot... Legyen fent inkább egy gyári rom, nem egy kínai-orosz mókolt vacak. (elég zavaró hiba a romban, hogy a részletes aksi időnél szép kis script sorok vannak, nem az adott applikáció, vagy gamma neve)
hevizms
Azt én sem tudom hogy hívják, de azzal lehet 3D-s szoba vagy "tér"képeket készíteni. -
Dominó85
addikt
válasz
hevizms #17011 üzenetére
fájlon rövid tapi -> Tulajdonságok -> jobbra fent rwdx
Aztán Másolás Vágólapra, majd másik oldalon fent Beillesztés (ide).Sanyesz.
De lehet jogokat állítani vele. Bármit felülírok vele és a jogokat a lenti
- - -
- - -
- - -
alapján lehet beállítani, a helyes ábra pedig ez:
+++
+- -
- - -Superuser ad neki nálam jogokat.
-
Sanyesz.
őstag
válasz
hevizms #16991 üzenetére
Itt ugye ezt írják: "Kamera geht, Probleme bei Panoramabildern, PhotoSphere funktioniert aktuell nicht."
Tehát a kamera működik, a parorámaképpel vannak bajok, ahogy Te is írtad, illetve maga a PhotoSphere nem megy. Ez magára a telefonra közvetlenül felmásolható PhotoSphere csomagra vonatkozik.
Amire konkrétan én gondoltam az az ebben a bejegyzésben szereplő kamera kiegészítés.Domino85: Próbáld ki. Mentsd le system/apk/Camera.apk-t, illetve a system/lib és system/lib/hw mappákban a cserélendő .so fájlokat. Utána másold a helyükre az újakat és add meg a szükséges jogokat Android Commanderrel vagy Root Explorerrel.
-
-
Dominó85
addikt
válasz
hevizms #16237 üzenetére
4 méter magasból?
Kár hogy nem videóztad le, tök véletlenül.
Én MX Playert szedtem le, ha nincsen hangja a videódnak, akkor az MX Playeren belül nyomd meg a telefonon azt a gombot, ami a Beállításokat hozza elő és:Beállítások -> Szoftver Audió
Szoftveres Audió kodek használata a Hardveres helyett.Nekem eddig 3 HD videónál játszotta ezt el, hogy hardveres kodekkel nem volt hang, szoftveressel igen.
Terentius - Budapest XVI. ker zuhog a hó! Nem nevezném ítéletidőnek, hisz tél van még bőven.
-
-
LámaZ
addikt
válasz
hevizms #15879 üzenetére
Mint már mondtam, felesleges itt figyelmeztetni azokat, akik általában egy apróhirdetésben vagy máshol látott ajánlatot drágállva lendülnek bele az internetbe, hogy ők aztán vesznek egy nagyon olcsó kütyüt.
Az a legjobb, ha mindenki saját bőrén tapasztalja meg a dolgokat. -
jdeutsch
tag
válasz
hevizms #15779 üzenetére
Szép reggelt Neked és minden jelenlévőnek!
/mielőtt megszóltok, tudom nem ide tartozik, de újra meg újra előjön gondolom nem árt tisztázni!/Fussunk neki újra ennek a "vám témának", mert valamit nagyon össze kever a tisztelt publikum!
Amikor a DHL-t (vagy bármely más szállítmányozót) megbízzák a csomagod szállításával, kezelésével, "szerződés" jön létre megbízó és szállító között.
A vámkezelés alapja a számla, (proforma invoice), a vám alapja pedig a számla+szállítás+(egyébb költség) + ÁFA együttes összege. Ingyenes szállítás free sipping) pedig nincs! / a világon semmi sincs ingyen, legfeljebb "beépítették" a rendelt termék árába/
Minden nemzetközi szállítmányozó cégnek van saját (vagy megbízott) vámügyintézéssel foglalkozó ügyintézője, vagy csoportja, esetünkben a DHL-nek is. (de ugyanez igaz a Magyar Királyi Posta esetében is) Amennyiben a részedre feladott küldemény számlán szereplő összege eléri vagy meghaladja a jogszabályban szereplő vám és Áfa mentességet biztosító 22 Euro értékhatárt, a szállítmányozó felveszi Veled a kapcsolatot, mivel a részedre érkező küldeményt vámkezelni kell! (pedig az árucikket még nem is látta, előfordul, hogy még nincs is Európában) És ez az a pont amikor eldöntheted, hogy megbízod a szállítmányozót a vámkezelési eljárás lebonyolításával, avagy magad intézed azt. Tehát a DHL nem vámkezel, csak vámkezeltet helyetted!!! (természetesen akkor ha megbízod vele: meghatalmazás és nyilatkozat)
Amikor a küldeményed megérkezik, és a számlán szereplő érték kevesebb mint 22 Euro, a vámhatóságon múlik, hogy elfogadja azt, vagy vizsgálja annak valódiságát. ("átvilágítja", felbontja a csomagod) Ha kételyei vannak, további "igazolásokat" kér, Pl: számla kivonat, vissza igazoló e-mail, webshop elérhetőség, stb.
Tehát téves az állítás, miszerint a DHL (vagy bármely más szállítmányozó) jó vagy rosszindulatán múlik fizetsz-e vámot, Áfát a csomagod után!Üdv: DJ
-
válasz
hevizms #15544 üzenetére
Előfordul... reggel van még.Egyébként a g3 cwm-mes megoldásával (is) root-oltam a v970-es telefonomat.
Természetesen a v970 saját scatter file-t és cwm-jét használtam, de a g3-root.zip-et raktam fel, amiben a superuser és a RE (root explorer kínai változata) volt benne. -
petymeg
addikt
válasz
hevizms #15452 üzenetére
Na igen, itthon is egy hónap a gari, hátha még küldözgetni kell... Amilyen mázlista vagyok, tuti kifognék egy hibás darabot. Szóval ezért nem lesz nekem kínai telefonom.
Amivel viszont szemezek, az az acer Liquid kétkártyás, elég jó kritikát kapott itt a ma-n is, meg kapni is itthon, csak annak meg gyengécskének tűnik nekem a soc-ja...
A másik az Evolve fx400 annak meg a felbontása meg a ram mennyisége igen soványka.
-
ztibor
senior tag
válasz
hevizms #15443 üzenetére
Köszi, ezt elolvastam a leírásodnál is.
Most próbálok backupot csinálni vele, remélem sikerül.
Ha felteszem a magyar ROM-ot, akkor minden elveszik és kezdhetek mindent újra beállítgatni, telepítgetni, vagy van valami tennivalóm hogy a telepítések, névjegyek stb megmaradjon?
Bocs a sok kérdésért, de inkább kérdezek mint valamit rosszul csináljak és szívjak a késöbbiekben.
-
Sir Riccio
addikt
válasz
hevizms #15337 üzenetére
Azért láttunk már meglepően jó képeket is a G3 kamerájával készítve (talán Dominó85-től), persze ettől még igaz, hogy nem a kamera az erőssége a készüléknek, bár amiket én tesztképeket láttam más hasonló kategóriás készülékekkel, egyik sem volt jobb nála. El kell fogadni, hogy ezek ennyit tudnak és nem a kamera alapján telefont választani. Ha valakinek ez a legfontosabb szempont az nem ezeket keresi és nem is mobiltelefont (esetleg Nokia PureView).
-
jdeutsch
tag
válasz
hevizms #15316 üzenetére
Csupán a tényekre hagyatkoztam, mivel a " táblázatban " közel 20 kolléga szerepel G3-al, és a Lenovo P770-el egy sem. Tehát marad a gyári specifikáció: Lenovo P770 = 0.3 MP / 5.0MP kontra G3 = 2.0MP / 8MP Mivel az előbbiről nincs gyakorlati tapasztalat, nem tudhatjuk milyen is? Ami kézzel fogható, az a gyártói adat. Fényképezni is tudni kell, bepárásodott, bemozdult kamerával, nem igazán lehet éles képet készíteni! Nem várható el egy telefontól az a tudás, ami egy kimondottan erre a célra fejlesztett fényképező géptől.
Üdv: DJ -
Dominó85
addikt
válasz
hevizms #15315 üzenetére
Képletesen szóltam a témáról. Tudom, hogy ki volt tárgyalva a téma, de a végén mégis csak az a 3-4 ember írogatja a G3 vevőjelölteknek, hogy milyen jó is az EtoTalk MOD ROM, főleg a magyar miatt... Szerintem kultúrált, de kemény hangnemben írtam meg a véleményemet, ugyanis vannak akiknél a dajkáló segítő szándékú, felvilágosító beszéd mit sem ér érdemben. Szerintem ez kellett ahhoz, hogy észrevegyék magukat.
-
hun_gery
aktív tag
válasz
hevizms #15249 üzenetére
inkább "személyi számítógépet", nehogy valaki félrefordítsa az asztali számítógépet "tablet computer"-nek, és téglásítson valamit.
umi x1 üzemidő:
Nálam: 5%-ot esik éjszaka készenlétben, napi 20-30 perc telefonnal, ugyanennyi nettel, némi email-ezéssel nevetve elvan két napot, persze pár óra modern combat 4 ezt is leszívná úgy, mint a huzat
(de mit nem?)
Ha nyúzod, este mindegyik enni kér (galaxy s3, iphone5 is).
5% merülés/éjszaka (8 óra) = 7 nap készenlét
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 200 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 PRO - 128GB - Deep Purple - 85% akkumulátor
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD digital konzol garanciával, hibátlan működéssel
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest