- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Yettel topik
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor Magic V2 - origami
- Mobil flották
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
MotorBoy79
tag
Szerintetek ennek a Newman K1S-nek mi lehet a baja, hogy csak 150 USD-be kerül annak ellenére, hogy 8 magos, 2 G RAM és 16G ROM? (youtube videó)
-
MotorBoy79
tag
válasz
buca84 #77776 üzenetére
Az én példányom még force-olt 2G hálózattal is recsegett, szakadozott, használhatatlan volt.
Ezzel más problémák vannak:
Szerintem az egyik probléma ott van, amikor 3G -ről visszavált 2G-re a telefon, mert rendszeresen akkor szakadt meg a kapcsolat. Emiatt átraktam, hogy csak 2G hálózatot használjon, azóta mindig van sok térerőm és nem recseg...
... viszont a Bluetooth-szal is van valami gond (xda-developers-en is olvastam, hogy másnál is jelentkezik), mert amikor elalszik a képernyő, akkor a Bluetooth kihangosítóban elhalkul és érezhetően rosszabb minőségű lesz a hangátvitel, sokszor nem is hallanak jól a túlvégén és nagyon ritkán meg is szakad. Amint megnyomom a bekapcs gombot, hogy feléledjen a telefon, már jó is lesz teljesen, akár hosszú telefonbeszélgetésekkel (10+ perc) sincs gond, csak hát ébren kell tartani a telefont, ami az akkuidő szempontjából nem szerencsés.
Ez csak azért nagyon zavaró, mert vezetés közben mindig Bluetooth kihangosítót használok és így most nem tudok telefonálni menet közben.Szerintem kipróbálom a pár napja kijött OTA FW frissítést, hátha az megoldja...
-
MotorBoy79
tag
Itt van nálam egy ismerősnek rendelt Doogee Valencia (DG800) (az enyém vissza lett küldve garanciális javításra), amit most nyomogattam kicsit és épp az előbb csilingelt, hogy Wireless Update van.
Ezek alapján a DOOGEE kiadott a DG800-hoz 2014.06.19-ei dátumú gyári OTA Firmware frissítést, amiről én most kaptam értesítést.
Többi tulaj is találkozott már vele? Felraktátok? Mik az első tapasztalatok vele? Mivel nem az én telefonom, nem merem még felrakni, nehogy kuka legyen a készülék.
(Tudom, hogy elvileg a gyári OTA frissítéstől nem romolhat el a készülék, de informatikusként láttam én már sok elvileg fail safe rendszert meghalni.) -
MotorBoy79
tag
válasz
aytukabozs #77202 üzenetére
10:46 és már OutOfStock.
Pedig jó lett volna a DG800 helyett, pláne 60 USD-ért. -
-
MotorBoy79
tag
Na hát akkor ennyit a DOOGEE Valencia-mról.
Eldöntöttem, mindenképp vissza akarom küldeni garanciális cserére / javításra.
Megpróbáltam eladni handveraprón (hátha másnak nem gond a kicsit gyenge WiFi). Most találkoztam a sráccal, de végül nem vette meg, mert pont a telefonálás funkciójára használhatatlan.
Míg korábban én csak egy T-s kártyával próbáltam, addig ő két Telenor-os sim-et rakott bele (egy céges, egy magán), megpróbált mindkettővel hívni párat és minden egyes hívás (akár 3G akár 2G hálózaton) pár másodpercen belül recsegésbe torkollt. Ő maximum pár másodpercig jól hallotta a másik felet, utána szakadozás, csend, míg a túloldalon csak recsegés volt. (egymást is hívogattuk, de mindig ez lett a vége)
Térerővel nem volt gond, mert a Pesti úti TESCO-nál mindkét SIM max térerőt mutatott. Az egyik 3G, a másik 2G hálózaton.Ezek alapján vagy én kifogtam egy selejtes példányt, vagy tényleg ennyire sz@r a DG800 telefon és WiFi antennája.
Sajnálom, mert amúgy szép, jó, gyors kis masina, jó a GPS-e is, de pont a lényegre nem használható. -
MotorBoy79
tag
válasz
tolvaj! #77207 üzenetére
Hát ez nekem is tetszik...
... és most még 6 napig a geekbuying-on akciósan csak 187 USD. Sehol máshol nem láttam 199 alatt, de inkább 200 fölött árulják.
Freaktab összefoglaló: [link]
16G ROM, 2G RAM, 7" 1920p fullHD kijelző, Android 4.4 KitKat legújabb OS.
Azoknak nagyon is jó lehet, akik mindig táskával + bluetooth fülessel járnak, vagy akik tabletet és telefont is keresnek. Mindenképp megfontolandó a hazai 7" tablet kínálat ismeretében, még ha nem is telefonként lenne használatban. -
MotorBoy79
tag
Hát sajnos nagyon úgy tűnik, hogy nem az én példányommal van a gond, hanem a DG800 (DOOGEE Valencia) nem egy térerő bajnok.
Ma megjött az ismerősömnek rendelt példány és a WiFi azon is ugyanolyan gyatra.
Itt egy kép, hogy egyértelmű legyen, miről beszélek:
Jobb oldalt a már több, mint 2 éves leharcolt Jiayu G3, tőle balra két új DG800.
(És mint tudjuk a decibel skála nem lineáris, hanem logaritmikus, tehát a 20 dB különbség tízszeres különbséget jelent a Jiayu javára!)Egyelőre még csak a WiFi-t teszteltem, a GSM-re majd később délután kerül sor.
-
MotorBoy79
tag
válasz
hungobungo #76691 üzenetére
Írtam is, hogy már a Jiayu-hoz is volt egy 32 GByte-os kártyám, így a ROM méret nem olyan nagy gond, csak meglepődtem rajta.
Az About képernyőről:
Alapsáv verziója: DOOGEE-VALENCIA-DG800 2014/03/18
Kernel verziója: info@doogee.cc 2014/03/22
Build szám: DOOGEE-VALENCIA-DG800-Android4.4-2014_05_07
Itt ha bemegyek a Wireless update-hez, akkor ott azt mondja, hogy up-to-date vagyok, de amúgy Android4.4-2014-05-07-20140507-1543 van most rajta. -
MotorBoy79
tag
Szívem szerint én is inkább egy drágább, márkásabb telefont vettem volna, de sajnos most csak erre volt keret.
Sajnos a Jiayu-ban pont a GPS halt meg + a kamerája is szarakodik, így kellett valami, ami ezeket olcsó, de a tesztek alapján megbízhatóan tudja pótolni. Ritkán autózom ismeretlen helyre, de akkor mindig GPS-el megyek. A fényképező meg nagyrészt arra kell, hogy a gyerkőcök cukiságait hirtelen le tudjam kapni, ezért nem fényképezőgépet használok, mert a telefonnal ellentétben az sosincs nálam mindig feltöltve, hogy pár másodperc alatt már fotózzak is vele. -
MotorBoy79
tag
Sziasztok!
Alig pár napja van nálam az új DOOGEE Valencia (DG800) telefonom, de nagyon nem vagyok megelégedve vele:
1. Sajnos azóta szinte minden telefon beszélgetésemnél a másik fél reklamált, hogy recseg a hangom, vagy nem is hall. Néha ilyenkor észrevettem, hogy a 3G és G között váltogat a képernyő tetején. Ma ott lett tele a hőcipőm vele, amikor 2x megszakadt a vonal. Dühömben visszaraktam a SIM kártyát a régi Jiayu G3-asomba és láss csodát: arról visszahívva már semmi gond nem volt. Tökéletes hangminőség, semmi szakadozás.
2. Másik DG800 gondom, hogy a Bluetooth fülesemmel (Platronics M55) volt, hogy annak csak 5. ki-bekapcsolása után vette észre, pedig korábban már voltak párosítva és használtam is őket együtt (vezetés közben mindig Bluetooth-on beszélek). 1x a párosítást is teljesen elfelejtette, pedig a Jiayu-val semmi gondom nem volt a Bluetoot-al.
3. A mobil térerő mindig legalább 1 csíkkal kevesebbet mutat, mint a Jiayu G3.
4. A 2.4 GHz-es WiFi jelerősség mindig legalább 2 csíkkal kevesebbet mutat!
(konkrétan a WiFi routertől 2 méterre is a Jiayu full térereje helyett csak 1-es, vagy néha felugrik kettőre.)5. Ezek után az már csak apró csalódást okozó dolog (amin egyedül a már évek óta jól máködő 32GByte-os MicroSD-m segít hamar túllendülni), hogy a ROM méretére azt írták, hogy 8GByte. Ebből azt reméltem, hogy kb 4GByte-tal több helyem lesz, mint a 4Gigás Jiayu G3-asomban és így a belső tárhelyen majd jól elfér mindenféle nagy térkép a navihoz, de messze nem.
A DOOGEE-ban a Beállítások/Tárhely-nél azt írja, hogy van egy "Belső tárhely", ami 3.36 GB, ebből 2.81 GB szabad, aztán van egy "Telefon memória", ami 2.76 GB, amiből 2.74 szabad. Mivel az alapértelmezett írás-lemeznek csak a "Telefon-memóriát" engedi kiválasztani, ezért is szerintem ez nem két külön tárhely, mert mindenhol (fájlkezelőben is) csak ezt a második "Telefon-memória"-t látja. Persze USB-n PC-re dugva egyik se látszik, csak a belerakott MicroSD, de ez a Jiayu-nál is így volt. Szóval a 8GByte ROM nagyon úgy tűnik, hogy csak 4GByte.Szerintetek is vissza kéne küldenem ezek miatt? Lehetséges, hogy a Valencia a DOOGEE-nak a rosszabb típusai közé tartozik a nemzetközi tesztek pozitív eredményei ellenére, vagy csak én fogtam ki egy problémás példányt? Vagy lehetséges, hogy simán csak szoftveres gond és ezeket a még kiforratlan Android 4.4 okozza?
Ráadásul még ciki is nekem ez a dolog, mert az én rendelésem után egy ismerős is egy héttel utánam rendelt egyet az én ajánlásomra (amit az utóbbi időben agyondicsért DOOGEE tesztek miatt mertem látatlanba). Elvileg ő most a hét elején fogja megkapni valamikor, úgyhogy nemsokára kiderül, hogy őnála is jelentkeznek-e ezek a gondok.
Ti mit mondtok?
-
MotorBoy79
tag
válasz
ScomComputer #73072 üzenetére
hungobungo-nál a Doogee Valencia DG800 pont kijön annyiból garantáltan ÁFA és vám mentesen.
-
MotorBoy79
tag
Ezt láttátok már?
Faea-nál raktársöprés van.
99 USD-ért azért nem rossz ajánlat ez a Faea F2, de a T-s változatért a 149 USD is még elmegy!
Sajnos a Worldwide Free Shipping-et nem szabad elhinni, mert a kosárban már 30USD az ára a DHL-nek.
Ha valakinek nem baj a FullHD (szerintem 6" alatt csak feleslegesen lassít és többet fogyaszt a 4x annyi pixel, én inkább a HD 720p-re szavazok), akkor már csak azért is best buy, mert van közössége, meg open source a firmware. (CianogenMod, vagy OmniRom KitKat) -
MotorBoy79
tag
Ezt láttátok már?
8 magos, 5" 1280 x 720, 1G RAM ennyiért? Biztos valami új, feltörekvő Kínai "márka" lehet. -
MotorBoy79
tag
válasz
MotorBoy79 #62951 üzenetére
Helyesbítek: nem G3T, hanem G4a, de a probléma továbbra is fennáll.
-
MotorBoy79
tag
Sziasztok!
SOS segítséget szeretnék kérni!
Egy haverom szív most a Jiayu G3T telefonjával.
Már hónapok óta használta (a kapott gyári kínai ROM-mal) és mindig volt valamivel gondja.
Most nyomott egy "Gyári beállítás visszaállítás"-t, mert megint beszart a fényképező (csak fekete képet mutatott) és reboot után följön az android logo, kicsit gondolkozik, majd újraindul (vagyis megfagy töltés közben) és megint, és megint... Csak akku kivétellel lehet megállítani ezt az újraindulgatást.Tudna valaki segíteni?
(Akár személyes találkozóval is Budapesten?)Előre is köszi!
-
MotorBoy79
tag
válasz
Crytek #51447 üzenetére
Nem is az lesz a lényeg, hogy 8 mag lesz benne, hanem, hogy a magok már 2GHz-en mennek!
forrás:
http://www.gizchina.com/2013/10/24/goophone-s4-max-flagship-8-core-phablet-officially-listed/ -
MotorBoy79
tag
Aki iocean X7-et akarna mostanában venni, az keljen fel 8 óra múlva és itt kattintson:
http://www.pandawill.com/happy-hour/?current=monday -
MotorBoy79
tag
válasz
MotorBoy79 #17139 üzenetére
Természetesen a 4.04-nél ez nem áll fönn, ott jól működik mindkét kártyával, akár egyszerre is.
-
MotorBoy79
tag
válasz
Sanyesz. #17134 üzenetére
Igen, szivesen kipróbálnám a Te Béta 4.1 rom változatodat, mert nálam az összes itt linkelt 4.1-es romot kipróbáltam és mindegyik úgy reagál a sim kártya behelyezés után bekapcsoláskor, hogy a com.android.phone alkalmazás leállt és emiatt telefonként nem használható.
Másként se nagyon, mivel ezt a hibaüzenetet ha leokézom, 1 másodperc múlva úja feldobja, mivel az android rendszer megpróbálja újra elindítani, de persze ismét elszáll.
Régi (10 éves, még PannonGSM-es) és aránylag új (Telenor) SIM kártyával is próbáltam. -
MotorBoy79
tag
Sanyesz mikor teszed letölthetővé a G3-hoz való 4.1 ROM változatodat?
-
MotorBoy79
tag
válasz
MotorBoy79 #16658 üzenetére
Most, hogy jobban visszaolvastam, látom már meg is előztek:
-
MotorBoy79
tag
Bocs, ha már más is írta volna:
Január 27-ig használható kupon kódok minideal.net -hez:
Jiayu G3 $199.85 -10$ kód: 5FED
Jiayu G2S $199.99 -10$ kód: 5DED
THL W3 $209.99 -8$ kód: 5GED
THL W5 $213.99 -8$ kód: 5OED
THL W7 $249.99 -10$ kód: 5AED
UMI X1 $184.99 - 6$ kód: 5BED -
MotorBoy79
tag
válasz
csepelball #11090 üzenetére
Hát engem érdekelne, ha aránylag egyszerű, mert ha nem nagy ördöngősség, akkor lehet, hogy bevállalom, hogy én legyek a G3 rootolás úttörője
-
MotorBoy79
tag
-
MotorBoy79
tag
válasz
cappa72 #10523 üzenetére
Nekem a Jiayu G3 úgy jött, hogy egyben van egy 2.5 Gigás beépített memória az alkalmazásoknak és azon kívül van a microSD kártya, amit én raktam bele (sdcard-ként látja a telefon).
Asszem egy jó darabig nem fog elfogyni a 2.5Giga tárhely, mert a navi térképek + nagy dolgok úgyis a microSD-re kerülnek. -
MotorBoy79
tag
válasz
ztibor #10497 üzenetére
Sajnos a jelenleg egyetlen angol nyelven elérhető Jiayu G3 rootolás leírás alapján nem sikerült, de a remény hal meg utoljára.
3 Kínai cucc volt rajta:
Egy Beidu kínai billentyűzet, egy vmi kínai webböngésző, meg még vmi, amire már nem is emlékszem.
(Még a sim kártya belerakása és WiFi beállítása előtt az android alkalmazások menüből uninstalláltam őket) -
MotorBoy79
tag
válasz
szpali #10436 üzenetére
Hát én nem tudom, mit csináltál te azzal a defy-vel, de az enyém még nem pluszos, régi Defy, de még így két évesen is gyönyörű karcmentes a kijelzője, ami sose látott fóliát.
Sosem hordtam kulccsal egy zsebben, de különösebben nem vigyáztam rá, le is esett párszor.A Jiayu G3 a Defy-hez képest óriási (még szoknom kell).
Első feltöltés után 2 napot bírt akksiról úgy, hogy alig telefonáltam, viszont WiFi egész nap (munkahelyen és itthon is) ment. Ide tartozik még, hogy a munkahelyen nem sok térerő van, így nap közben ott jobban zabálja az akksit, mert egész nap próbálja elcsípni a GSM jeletEz alapján kb ugyanannyit bír a 720p kijelzővel és bazi nagy akksival, mint a régi Defy-m.
-
MotorBoy79
tag
Szerintem meg n-es a WiFi-je a G3-nak, csak a szokásos copy-paste van a kínai webshop-ok táblázataiban (egyszer vhol elrontották és mindehol a rossz adat van)
.... igazából mindegy is, mert otthon simán produkáltam vele 49081 kbps / sec -es sebességet a speedtest.net-en WiFi-n keresztül, ami 6,1 MByte / sec -
MotorBoy79
tag
válasz
Sanyesz. #9952 üzenetére
Igen, volt felára.
Főnökömmel együtt rendeltünk két Jiayu G3-at céges telefonnak (tehát cégnévre rendeltük, céges PayPal-lal lett fizetve) és így már rendeléskor tudtuk, hogy lesz rá 27% ÁFA, de még szerencse, hogy el lehet számolni céges költségként
VÁM nem volt rá.
Összességében nekem a telefon webáruházas ára + fél DHL szállításba, tehát kb 240 USD-be került.
Ebben a felállásban szerintem megérte a DHL-t választani.Közben frissítettem az itthoni router firmware-t és már működik is a WiFi
-
MotorBoy79
tag
válasz
hevizms #9903 üzenetére
Én ma délelőtt kaptam kézhez a minideal-ről rendelt G3-at!!!
Múlt szerda este (okt. 31. este 8 körül) rendeltem (DHL-lel) és hétfőn már kis hazánkban volt, ma (nov. 6.) meg már az én kezemben.Első benyomások:
- óriási a Motorola Defy-hez képest
- gyors, szép, minőségi darab
- a kijelzője gyönyörű (nagy fényerő, élénk színek)
- telefonálás közben a hangminőség szuper
- WiFi a munkahelyemnél ment (vmi jelszavas), de itthon most szenvedek vele, mert itt nem akar kapcsolódni WPA2 PSK -ra.
- volt rajta gyárilag 3 kínai app (Baidu keyboard, meg még vmi másik 2), de azokat simán az alkalmazások menüből uninstalláltam.Készítettem unboxing fényképeket, de azokat csak holnap tudom majd felrakni valahová nektek, mert a munkahelyen maradt a fényképező.
Teszt fényképeket szerintem a hétvégén fogok tudni készíteni és felrakni, mert most nagyon el vagyunk csúszva a munkával, de addig is kérdezhettek, esténként megpróbálok válaszolni.
-
MotorBoy79
tag
Nincs valakinek Tmallbox--ra kuponkódja, amit közzé is tenne?
-
MotorBoy79
tag
Szerintetek szabad microsd kártyát rendelni kínából, vagy az még nagyobb átverés, mint a telefonok készlet infója?
Csak azért kérdezem, mert az eddig legolcsóbbnak talált ebay-hez képest is kb fele áron jönne ki a 32Gb Class 10 MicroSD HC mondjuk innen, vagy innen rendelve free postával! -
MotorBoy79
tag
válasz
MotorBoy79 #9176 üzenetére
Megtaláltam: ebay (pl. ez itt)
-
MotorBoy79
tag
De, bocsi, most látom, hogy elnéztem.
A MicroSD-k itt vannak: 26 EUR a legolcsóbb 32G Class10-es(De még így is kevesebb, mint 2/3 annyiba kerül, mint idehaza boltban)
-
MotorBoy79
tag
Ha valakit érdekel: itt a mymemory-nál most nagy class10 microSD kártya akciók vannak!
-
MotorBoy79
tag
Nálam továbbra is a Dream X a nyerő.
Már csak azt kéne tudni, hogy október 26-án honnan rendeljem meg, mert tuti biztos pár perc/óra alatt el fog fogyni az első adag. -
MotorBoy79
tag
Kellően baráti áron engem is érdekelne egy többmagos, 2 simes androidos mobil Kínából.
Nem feltétlenül G3, mert én inkább ezeket néztem ki magamnak:
- október 26-án megjelenő Itt még Sundance Kid-ként, majd itt már Dream X-ként emlegetett MTK6577 telefon hatalmas (3000 mAh) akksival
- Amoi Neptune V5 egy elérhető árú (~240 USD) Tegra3 procis 4 magos telefon -
MotorBoy79
tag
Ezt láttátok már?
Ismeri valaki?
Esetleg rendeltetek is már innen? -
MotorBoy79
tag
Azt néztétek, hogy most már csak 213 HUF = 1 USD?
[link] -
MotorBoy79
tag
válasz
imicici #7319 üzenetére
A Jiayu G2-nél is pont ugyanez a helyzet.
Kezdetben gyártották az egy magos MTK6575 procival, majd később kijött a két magos MTK6577. Még később csináltak belőle 1G RAM-os változatot is.
Van olyan webshop, ahol külön termékként külön áron felvették mindegyik változatot külön termékként, de van pl. a fastcardtech, ahol csak a proci alapján van 2 külön termék és azt hogy mennyi memóriával (tehát 512MB vagy az 1GB változatot) kéred, azt a webshop-ban a feláras extrák között választhatod ki.Nincs ebben semmi furcsa szerintem.
-
MotorBoy79
tag
válasz
nyuszi123456 #6951 üzenetére
A K-Touch V8-at én is kinéztem magamnak, mert első pillantásra megtetszett a design és a specifikációja sem utolsó.
Az a nagy gond van csak vele, hogy a hátlap nem levehető és ugyanez miatt az akksi nem cserélhető és csak 1800 mAh-s!
Egy spanyol tulaj fórumos leírásai alapján max. 24h-t bír ki!
Ez alapján nekem úgy tűnik, hogy aki tegra3 procis telefont akar, annak érdemes megvárnia a legalább 2500 mAh-s tegra3-as kütyüket, mint pl. ez, ami október 26-án jelenik meg.Egyéb tegra3 alternatívák:
Amoi Neptune októberben jelenik meg valamikorK-Touch v9 (Hornet II) ez október 15-én jelenik meg, de sajnos ennek is csak 1850 mAh-s az akksija, viszont ez már legalább cserélhető!
-
MotorBoy79
tag
Végre a Sundance Kid készülék lassan elérhető lesz
link
-
MotorBoy79
tag
válasz
MotorBoy79 #6538 üzenetére
Az előbb kicsúsztam a szerkesztés időkorlátjából.
Szóval a K-touch v8-nak most fog október 15-én megjelenni az utódja a v9, ami jelentősen olcsóbb lesz, mert 8 helyett csak 5 Mpx a hátsó kamera és 720*1280 helyett csak qHD lesz a kijelző. Viszont 2000 Yuan helyett csak 1500 lesz az ára és ugyanúgy Tegra3 Proci lesz benne, meg 1G ram, szóval szerintem megéri várni rá.
Még egy előnye lesz a v9-nek, miszerint annak már leszerelhető lesz a hátlapja és cserélhető lesz az akksija (a v8-nak nem az).Amúgy ha valakit még érdekelnek nagy felbontású képek és felhasználói tapasztalatok a v8-ról, akkor kukkantson be ide.
-
MotorBoy79
tag
Én megtettem az első lépést: most regisztráltam a PayPal-ra.
-
MotorBoy79
tag
válasz
chinaminman #6180 üzenetére
Nem túl jó ez a google fordító.
Jól értelmezem, hogy ruszkik szerint fake az oldal? -
MotorBoy79
tag
-
MotorBoy79
tag
-
MotorBoy79
tag
Hát igen, ez a hootablet.com gyanúsan olcsó!
Xiaomi M1S most akciósan 204$ (máshol inkább a 300-hoz van közel)
-
MotorBoy79
tag
válasz
Attipapa #5950 üzenetére
Nem is kellett volna sokat visszaolvasnod a válaszért:
Itt az 5864-ben volt belinkelve -
MotorBoy79
tag
Aki tud angolul, annak nagyon ajánlom ezt a cikket:
Top 10 kínai telefon 200$ környékén -
MotorBoy79
tag
válasz
csepelball #5836 üzenetére
Inkább egy bazinagy visszapillantó tükör
-
MotorBoy79
tag
Több helyen azt olvasom a neten, hogy az MTK 6577 (és 6575) chipekhez képes olcsóbban tudja az MTK előállítani az új 6588 és 6583 -asokat!
(Ez azért lehet így, mert a 40-ről most álltak át a 28-as csíkszélességre és ezzel a fejlettebb gyártástechnológiával ugyanannyi alapanyagból több chip jön ki) -
MotorBoy79
tag
Androidnál egyszerűen ha van egy gmail-es email címed, akkor nyert ügyed van, mert a webes felületen böngészőből felveszed szépen a contact-okat (telefonszámmal, email címmel) és telefonodra automatikusan rákerülnek ezek.
Ugyanígy ha a google calendar-t használod határidőnaplónak, akkor az összes ottani bejegyzésedet a telefon is látja és még emlékeztetőt is mutat, ha be van állítva. -
MotorBoy79
tag
Ez (és még jó pár egyéb MTK658X-es hír) alapján asszem megvárom, amíg piacra kerülnek az MTK6588-as és MTK6583-as telefonok
-
MotorBoy79
tag
Bocs, hogy csak most válaszolok, de nem voltam netközelben.
A Wipe All Battery Data (vagy valami ilyesmi a neve) a készülék resetelésekor előcsalogatható menüből hozható elő.
Ugyanebben a menüben lehet a Dalvik cache-t is pucolni, meg minden User data-t is.
Ezt szokták ROM csere után javasolni mindenkinek.Ha ezek valamelyikére rákeresel, akkor biztos megtalálod, miről van szó.
Sajnos azt nem tudom megmondani, hogy készülék-, vagy Android verzió-, esetleg ROM-specifikus, hogy melyik billentyűt és mikor kell nyomni, hogy ebbe a menübe beléphess.Esetleg más tud segíteni, akinek itt még rajtad kívül v12-je van.
-
MotorBoy79
tag
válasz
MotorBoy79 #5595 üzenetére
Bocsi, nem A750, hanem BM750 az akksi típusa, de ezt te úgyis látod ráírva
-
MotorBoy79
tag
Az első teljes lemerítés után amikor feltöltött 100%-ra az akksi, akkor csinálj egy wipe battery statistics-t!
Én úgy tudom, hogy vannak olyan androidos telefonok, aminél az android rendszer mintha rosszul tudná, hogy mennyit bír az akksi és ha egy teljes feltöltés utáni wipe-pal kitörlöd az akksiról eltárolt összes infót, akkor pár feltöltés utánra megtanulja a belerakott akksi karakterisztikáit és már jól fogja mutatni a hátralévő időt.Amúgy ha jól tudom, akkor a v12-nek a Sony Ericcson A750-esével kompatibilis az akku, tehát ha akarsz, vehetsz hozzá sokkal nagyobb kapacitású akkut is!
-
MotorBoy79
tag
Akkor valószínűleg a memóriakártyád Fat32-re van formázva, ami max 4Gigás fájlokat tud kezelni.
Ha ennél nagyobb fájlokat akarsz rajta tárolni, akkor olyan fájlrendszerrel kell formattálnod, ami támogatja a 4G-nál nagyobb fájlokat.Ilyen pl. a Windows-os világban az NTFS, de azt nem tudom, hogy egy NTFS-es memóriakártyát az Android hogyan kezel, mert pl. Linux alatt még mindig nem 100%-os a támogatottsága, de legalább olvasni tudja.
Lehetne még Ext2, vagy Ext3, esetleg Ext4, amiket a Linux maximálisan támogat, csak a Windows-os világ nem igazán.
Sajnos ennél többet nem tudok segíteni, mert nem vagyok se linux, se android guru, de majd a nálam okosabbak úgyis megmondják a frankót.
Na úgy látom mások is ugyanezt tippelik
-
MotorBoy79
tag
Én személy szerint nagyon várom a tesztedet, mert már kb egy hónapja rendszeresen olvasom ezt a fórumot és én is a v12-t néztem ki és ha a v12-ben 1G RAM lenne, szerintem már rég megrendeltem volna.
Nekem fontos lenne a 2 magos proci, az 1G RAM és a HDMI kimenet is és ennek sajnos szinte ez az egyetlen készülék, ami elérhető áron megfelel.Kérlek (ha van rá lehetőséged) teszteld le a HDMI kimenetet is alaposan, mert ezen a fórumon (ahol van rootolási, meg play store telepítési segédlet is) azt írják, hogy szívnak vele, mert csak állított módban jelenik meg a kép a TV-n és hiába fekteti el a telefont, a telefon átvált landscape módba, de a HDMI kimenetre dugott TV-n akkor sem lesz fullscreen a telefon lejátszott videó.
-
MotorBoy79
tag
Bocsi, csak nagyon megörültem neki.
Elsőre azt hittem, hogy pár készüléket berendeltek saját szakállukra (mert úgyis el fogják tudni adni) és raktáron van, de ezek szerint nem.Amúgy tényleg tapasztalatlan vagyok távol keletről rendelős téren, mert igaz, hogy kb egy hónapja minden nap olvasom ezt a fórumot, de még nem rendeltem semmit, csak követem az eseményeket.
-
MotorBoy79
tag
Aki esetleg One X Pro-t
(Android 4.0, MTK6577 1,0 GHz, WiFi, 3G, GPS 4,5 hüvelykes QHD kijelző)
vagy
Bedove X12-t
(Android 4.0, MTK6577 1,0 GHz, WiFi, 3G, GPS 4 hüvelykes kijelző)
akarna rendelni Kínából, az nézze meg ezeket a linkeket is, mert Magyar cég kínálja őket normális áron számlával, garanciával.Félreértés ne essék, nincs semmi közöm a céghez, csak ismét belefutottam a hirdetéseikbe és gondoltam megosztom veletek is.
-
MotorBoy79
tag
Ebben a hozzászólásban indítva én is kérdezgettem az androidos készülékek memória kiosztásáról és végeredményben arra jutottunk, hogy a RAM annyi amennyi, de a készülékbe épített ROM mérete és kiosztása az a rárakott ROM-tól függ, mert van olyan 4G ROM-os készülék, ahol belső tárhely 2G, amiből a rendszer foglalása után marad mondjuk közel 1G szabadon.
A maradék 2G pedig külön partícióként (memóriakártyaként) látszik.
Így lehet, az, hogy ha beleraksz egy memóriakártyát, akkor az SDCard2-ként jelenik meg, mert a beépített memória egy leválasztott része az amit SDCard-ként látsz.Remélem így már érthető.
-
MotorBoy79
tag
Rákérdeztem a fastcardtech-nél a Jiayu G2 Plus 1G változatára és ezt a választ kaptam:
is not in stock yet,but it will be in stcok in one week or soViszont a v12-ből van nekik raktáron.
-
MotorBoy79
tag
Hehe... a Jiayu G2 Plus (tehát az mtk6577-es 2 magos frissített változat) kevesebb, mint egy nap alatt elfogyott! [link]
-
MotorBoy79
tag
Asszem nagy kiárusítások lesznek még gyorsan, mielőtt elözönli a piacot a G3 és a többi hasonló új cucc.
pl.:
Jiayu G2 Plus (1Giga ram, mtk6577) leárazva 148$-ra -
MotorBoy79
tag
válasz
MotorBoy79 #4603 üzenetére
Hehe... ahogy mondtam, nemsokára jönnek a 6588-as SOC-os telefonok
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Hardcore café
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Gyúrósok ide!
- Nintendo Switch 2
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új Iphone 16e 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető Deák térn
- BONTATLAN Új Iphone 15 PRO MAX 256-512GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Apple iPhone 16 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Honor 200 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest