- Redmi Note 11 és 11S - biztos alapra jobb építeni
- Macrodroid
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Magisk
- Samsung Galaxy Note10 és Note10+ duplateszt
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Lassú töltéssel érkezik a Galaxy S25 Edge
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
-
Mobilarena
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Simon02
tag
válasz jdeutsch #16816 üzenetére
Elárulnád nekem hogy ezt miért itt kell csinálni? Senki sem kíváncsi erre az eszmecserére és senki másra nem tartozik kettőtökön kívül... A fél (khm, lehet ezzel nagyon alálőttem) fórumnak szájmenése, ha igaza van, ha nincs, mindenkinek egyesével akarsz írogatni? - Ezzel kapcsolatban nézd meg hány 1-2 éves ph atyaúrsiten van Láma kollégának: másik szemében a szálkát, sajátodban a gerendát sem... amit írtál az pont rád vonatkozik.
Bocsánat az off-ért, de ezek a viták szerintem senkit sem érdekelnek!
Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Simon02
-
Dominó85
addikt
válasz jdeutsch #16797 üzenetére
Én csak annyit látok, hogy amint írok párszor, máris jösz és lekezelsz, mintha te mindenhez jobban értenél nálam. Ezt a lekezelő hangnemet meg fejezd be ellenem. Nem kenyerem a moderátorokhoz menni, de igen pofátlan a hangnem.
Figyelmedbe ajánlom az általad is linken lévő fülesek többsége vagy német, vagy koreai, esetleg japán. A mai világban szinte mindent kínában szerelnek össze, de ettől függetlenül az innováció nem feltétlenül Kínában keresendő. (Ott is, tévedés ne essék) No meg it ahogy te is írtad, a noname és feltehetőleg nem gyári füleseket csomagolják gyáriként. Akkor meg minek jösz itt nekem a drága fülesekkel? Szerencsére a régi Panasonic fülesemet még Japánban tették össze. Meg is látszik, hogy kiállja az idő próbáját (1997-es Walkmanhez volt). Megnézem hogy a 0-5000 közé eső fülesekből akár csak egy is túlél 3-4 évet. Nem mellesleg érdemes lenne utánanézned, hogyan változnak a dinamika tartományok a 0-5000 és a 45000- kategóriákban. Nem a semmire kérnek 40k+-t (lásd Sennheiser). Haverom dobos, talán az sem véletlen, hogy tőlem kért tanácsot milyen fejhallgatőt vegyen az ő kritériumai alapján. Mindegy ez marhára nem tartozik ide. Most elmondom először és utoljára. Nem kérek belőled. Írogasd csak a fennhéjázó kommenteket, de tőlem több reakciót nem kapsz. Egyen meg téged a fene.
maxi00
Remélem a 2 link közül egyikben találsz megoldást. Leírnak itt 1-2 ötletet.
[link]
[link][ Szerkesztve ]
* Péter - 06302461862 *
-
hevizms
addikt
válasz jdeutsch #15806 üzenetére
"Tehát téves az állítás, miszerint a DHL (vagy bármely más szállítmányozó) jó vagy rosszindulatán múlik fizetsz-e vámot, Áfát a csomagod után!"
Irtam én olyat valahol is hogy a DHL jóindulatán múlik?
Ugyanazt leirtad amit én.A DHL-el az az egy baj van hogy külön van a szállitási dij ami nem kicsi.Bármit is csinál a kis kinai a DHL szállitási díjával nem tud mit kezdeni,ezért az mindjárt adódik is a termék árához ami nem nagy ugyan,de a kettő együtt mindjárt áfa köteles.
A freeshipping meg ingyenes,mert be van épitve az árba,tehát vehetjük ingyenesnek is.Ez ugyanaz mint nálunk pld a speedshop vagy az edigital ahol bizonyos összeg felett ingyen kiszállitják neked.Ott van külön szállitasi dij?Nincs.
Szerintem pont azzal zavarjuk össze az embereket akik itt tájékozódnak,amikor elkezdünk azon vitatkozni hogy a freeshipping ingyenes vagy sem.A valóságban az a helyzet hogy megrendelsz egy árut a webshopból az ott feltüntetett áron free shippinggel,akkor azt annyiért kapod.Kész.A számlán meg amivel küldik nincs külön szállitási dij feltüntetve,ergo akár 10$ érték is lehet a számlán,azt vámolják.Nem 10$+szállitási dij.Ez a lényeg.Lehet okoskodni hogy az nem ingyen posta,mert ingyen nem szállit senki,ezt tudjuk.Ettől függetlenül végig az egész vásárlás szállitás illetve vámolás alatt NINCS szállitási dij külön.
Fogadjuk már el hogy a free shipping az ingyenes,még ha tudjuk is hogy a háttérben beépitik az árba. -
Simon02
tag
válasz jdeutsch #15418 üzenetére
Pontosan így van, ahogy írod! Azt akartam kiemelni ezzel, hogy a postát hozzáadva nem drágább (sőt), mit a többi webshop, ellentétben az etotalkkal.
Mivel tőlük rendeltem, nekem is ajánlották, hogy DHL-el kérjem, de ezt azért túlzott óvatosságnak tartom, trackinges csomag nem illik hogy eltűnjön, arra nagyon vigyáznak a postán.Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Simon02
-
hevizms
addikt
válasz jdeutsch #15323 üzenetére
Nem tudom hányszor kell még leirni,de mégyegyszer leirom.
A Jiayu G3 kamerája a többi hasonló kategóriáju telefonhoz képest szarabb képet csinál.
Nem a kompakt fényképezőgépekhez képest,hanem más telefonokhoz képest.
Nekem is G3 van és nagyon jó telefonnak tartom,de ne legyünk már ennyire elfogultak hogy nem ismerjük be ha valamiben nem jó.
Sokan panaszkodtak már erre,csináltak már utólag kamera javitó csomagot is külföldön.Vajon miért?Mert semmi gond a kamerájával?Persze nem segitett rajt.Még nem próbáltam ilyen kivilágitott utcát fényképezni vele mint berigazek kolléga,de biztos vagyok benne hogy nem lenne olyan jó a kép.És itt erről van szó,nem arról hogy egy fényképezőgéphez hasonlitanánk.
Van akit ez nem érdekel van akit meg igen.Ebben sem vagyunk egyformák. -
Xabi78
aktív tag
válasz jdeutsch #15330 üzenetére
Ugye, arról nem fogunk vitatkozni, hogy egy azonos platformra épülő telefonok esetében a készenléti időt jórészt az akku teljesítménye határozza meg? 3500 vs 2750
Én továbbra is úgy gondolom, kinek a pap, kinek a papné, és arról sem vagyok meggyőződve, melyik a jobb telefon. De attól még alternatívaként a P770 jó választás lehet, pl nekem. Neked meg nem.
Azért ugye arról sem kell vitatkoznunk, hogy a Lenovo nagyobb, tapasztaltabb, világszerte ismertebb cég?
A G3 meg nem jobb műszakilag. Egyes paraméterek jobbak, mások meg nem.
Cave canem!
-
smkb
őstag
Valahol néztem tesztet P770-ről, elég kimerítő volt, valami 8 oldal. Ott a kamera tesztképek biza sokkal jobbak voltak mint a Jiayu, Zopo, stb társaié, 5mpx ide vagy oda. Nem ez számít mindenki tudja, főleg hogy minden Jiayu, Zopo, Thl és társai szenzorai valami über mosott részletszegény olajfestményt készítenek, ami tuti hogy kamu 8mpx. Masszívan interpolált képek azok, illetve a cmos szenzorok borzalamasan olcsó gagyik. Néztem egyszer ugyancsak egy remek tesztet, ahol épp valamelyik kínai belpiacos teló (fentiek egyike) 8mpxes kamerájának felvételei voltak összehasonlítva egy mezei középkategóriás 5mpx-es Sony mobiléval. Hááát.... a Sonyén fura mód voltak részletek, nem volt alulexponált, üvöltött a különbség. A legérdekesebb viszont az volt, hogy egymás mellett szerepeltek kicsinyített képek is (1280*720 talán). Ott is borzalmasan látszott a kínai 8mpxes részlethiánya, ami érdekes kérdéseket vet fel, ugyanis itt már el kellene tűnni jórészt a különbségeknek, ha valóban megvan az a felbontás ami. Vagyis a kérdés, hogy valójában mekkora felbontásúak is lehetnek ezek a kamu 8mpx-es szenzorok, mert még egy valós 5mpx-es cmos szenzor képe is ezerszer több részletet tartalmaz.
-
Xabi78
aktív tag
Van gyakorlati tapasztalat, pl. itt:
http://www.techlokal.com/2012/07/05/hands-on-p10999-lenovo-p700-dual-sim-android-phone/
Nekem az eddig látott, P770el készített képek jobbnak tűnnek, mint a G3al fényképezett képek. De ez csak az én szubjektív véleményem. A kamera pont nem az a műfaj, ahol érdemes belemenni a Mpx csatákba.
Ez nem jelenti azt, hogy a G3 rossz képeket csinálna, de az is tény, hogy sokan panaszkodtak már a kamera minőségére, és eddig van 2 (magyar) tapasztalat nem fókuszáló G3 optikáról.
Ezek alapján meg mindenki eldöntheti, hogy melyik géppel jár jobban. Én még egyelőre gondolkozom, melyik legyen.X.
Cave canem!
-
Xabi78
aktív tag
válasz jdeutsch #15314 üzenetére
Azért van pár érv a P770 mellett (szintén a teljesség igénye nélkül).
Nagyobb akkuidő
Kisebb Mpx, de jobb képeket készítő kamera
1,2GHz processzor
Gyári JB
Várhatóan jobb terméktámogatás (szoft és egyéb-akku és társai)
Európában jobban csengő név - könnyebb eladni használtanG3:
olcsóbb
jobb kijelző
részben fém készülékház (ez lehet kontra is)
Több tapasztalat
Jobb magyar támogatottságÉn legalább is ezek miatt vacillálok, hogy melyiket rendeljem, de jelenleg a p770 felé húz a szívem, elsősorban a jobb akkuidő és a kamera miatt.
Bocsánat, kicsúsztam a szerkesztési időből.
mikrofon
[ Szerkesztve ]
Cave canem!
-
LGyuri
tag
válasz jdeutsch #15009 üzenetére
Nos... ez alapvetően két dolog kérdése: hité és tapasztalaté.
Minden márkával lehet jó és rossz tapasztalat, az SD-t pl. többet hamisítják, mint a nem akkora nevű márkákat, ha valaki pont hibásat/hamisítottat fog ki, az meg lesz győződve, hogy az SD egy kalap szamóca.
Visszatérve: hitkérdésekben nem sok értelme van érzelmi töltettel vitatkozni. Valakinek vagy bejön egy dolog, vagy nem. pont. Ez igaz rád, rám, Domino-ra egyaránt.
SZERK: fotosjani is ezt írta... nagyjából
[ Szerkesztve ]
-
Dominó85
addikt
válasz jdeutsch #14786 üzenetére
Ezzel egyetértek veled. De azt se felejtsük el, hogy ők is magyar emberek és látják milyen xarban van a lakosság jó része anyagilag. Örülnek, ha tudnak rendelni egy telót Kínából, és ha vámra kerül a sor már kaparhatják is össze a maradékot (ÁFA). Nyilván ha nem egy darabot rendel belőle az ember, illtve ha bizonyos értéket meghalad, akkor alapból vámolják. A lényeg, hogy ők is emberek. Lesz itt közös hang.
* Péter - 06302461862 *
-
Bagira01
veterán
válasz jdeutsch #14786 üzenetére
Van akinek nem az ár/érték arány számít. Ha csak az számítana akkor elég kevés dolgot lehetne eladni. Nekem is bejönnek a jó minőségű iphone klónok, mert tetszik a forma, de nekem az iphone kinézet meg az android összeegyeztethetetlen így nem is vennék olyat. Aki még manapság is telefonjával villog azt kb egy 10-12 éves szintjére tudnám sorolni... Ha csak az ár/érték arány számít akkor a Jiayu G2 124$-ért szerintem még mindig best buy, + ajándékkal és 4GB tf kártyával(tudom nem sokat ér, de most akkor is adnak hozzá)
Hirdetéseim: http://goo.gl/TfNH1d
-
Dominó85
addikt
válasz jdeutsch #14771 üzenetére
Csak annyit tudok, hogy ebben a topikban messze nem mi ketten vagyunk a legtapasztaltabbak, így a segítséget hagyjuk másokra. Hardveres szempontból és az árat elnézve amúgy is mindegy a vámos dolog, mert az az 1 magos telefon nem ér 175USD-t, amit a kollega linkelt. Viszont osztraksajt linkje annál jobb és az árazás is megfelelő. Szerintem itt mindenki tisztában van annak a veszélyével, hogy el lesz vámolva a telefonja, de csendben kapnak olyan tippeket (akár a kínai webshopoktól), amikkel a vámon át tudnak csusszanni a telefonok. A szigorúbb ellenőrzésről is hallott az ember, ezzel is kalkulálni kell. Te kapásból azzal indítottál hogy le lesz vámolva a teló... mindegy. Az hogy melyikünk érvel és melyikünk írogat szimplán durciból irónikusan azt el tudja dönteni a többi PH-s. Érdemben eddig nem sokszor szóltál hozzá a témához, ráadásul ha igen, akkor is elég negatív felhanggal. Az hogy azt te nem veszed felhangnak, természetes, hisz az ember a saját stílásával nincsen a legtöbb alkalommal tisztában.
* Péter - 06302461862 *
-
Dominó85
addikt
válasz jdeutsch #14757 üzenetére
Egyszerűen túl pesszimista vagy. Kapásból az elkobzásról beszélsz, holott még el sem dőlt, hogy saját PayPal-t csinál vagy segít neki valaki. Egyszerűen nem kell itt pattogni sem a vámosokkal sem más kivel. Ha nem tudsz neki érdemben segíteni, akkor miért próbálod elvenni a kedvét a Kínából való vásárlástól. Amióta ide írkálsz sajnálom, hogy ezt kell írjam, de csak felesleges feszültséget keltesz. A topik nem a kínai telefonok elvámoltatásáról szól, hanem a két kártyás készülékekről.
* Péter - 06302461862 *
-
hunaqua
addikt
válasz jdeutsch #14672 üzenetére
...vagy akár innen 199usd.- ajándékokkal.
http://www.aliexpress.com/item/Free-shipping-JIAYU-G3-JY-G3-Smart-Phone-MTK6577-dual-card-Android-4-0-1Ghz-4/679361273.html
...igaz, a posta kb. 3 hét.
[ Szerkesztve ]
SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi
-
chosa91
aktív tag
válasz jdeutsch #14286 üzenetére
Bocs a közbepofátlankodásért, de jelezném hogy ez a TOPIC az Android DUAL SIM (két SIM) okostelefonok topikja, ha a szállításról akartok beszélgetni és vitázni, vagy PM-ben vagy a másik már erre létrejött topicban folytassátok, köszi.
"Find something boring, and make it funny!"
-
Dominó85
addikt
válasz jdeutsch #14286 üzenetére
Sajnálom hogy ilyen stílusod van. És nem tudom honnan vetted ezt a sületlenséget, hogy ÉN szeretnék csinálni egy ilyen céget. Azt hogy Kínában mi folyik egyikünk se tudhatja pontosan. Nyilván ha a gyár már kielégítette a hazai piac igényeit, akkor a nemzetközi piacra is be szeretne lépni. Nem hinném, hogy pont a kínaiak állnának meg az országhatárukon belül.
* Péter - 06302461862 *
-
Dominó85
addikt
válasz jdeutsch #14271 üzenetére
És mindezt köszönjük a karácsony szellemében írt stílusban.
Te 1db árát számoltad ki. Csakhogy egy nagyker szerinted a kínai shop árán szerzi be egy kínai shoptól?
Talán a gyártótól beszállíttatja 150USD/db áron és utána teszi rá a különböző "terheket".Csak megsúgom a 79Ft-os Danone pici joghurtot a Hotel H**** 47Ft/db áron szerzi be...
[ Szerkesztve ]
* Péter - 06302461862 *
-
hunaqua
addikt
válasz jdeutsch #14161 üzenetére
"Nem elfogult vagyok, csupán nem váltok számomra bevált, megbízható cégről, más számomra ismeretlen shopra"
...ez is új volt valamikor + ismeretlen Azért kell akár itt is tapasztalatokat gyűjteni.
"Air Mail (Register Airmail By Singapore Post,7-20days) US$18.08
DHL (DHL 3-5days,will write low value for custom) US$26.84"Ezt mind a ketten tudjuk,hogy játék a számokkal.
Egy telefon méretű cucc szállítása 9usd.- ( HK,SG) ,nem 18usd.-
..és természetesen igazad van abban,hogy mindenki ott vásárol ahol akar.[ Szerkesztve ]
SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi
-
hunaqua
addikt
válasz jdeutsch #14153 üzenetére
Te azért elfogult vagy velük,sok éves Dreambox tapasztalat alapján ,de az Ali.-n rajtuk kivül is maradt nagyon sok jó bolt.Én is nagyobb biztonságot érzek egyébként az Ali-s rendeléseknél mint a "független " boltoknál.A DHL tényleg nagyon gyors,de drága is.Most nov. vége és dec. eleje között rendeltem 5 csomagot (vegyes),és mind rendben kb: 2 hét alatt megjött.Ez CN,HK, és Svéd posta volt.A Svéd tényleg nagyon hamar itt volt.Ez mindenkinek egyéni,de én 20-30.E értékű csomagokra nem fizetek mondjuk 15-20usd-t DHL-ért.
-
ztibor
senior tag
válasz jdeutsch #14153 üzenetére
"Rendelésnél meg lehet adni közelebbi nagyvárosi címet, és átvevőt, majd érkezés után érte menni"
Ez azért vicces volt :-)
Ha valaki kis faluban lakik, akkor oda szeretné rendelni, és nem a szomszéd nagyvárosba, ahova ha elmegy a mostani benzinárak mellett már rosszabbul jár mintha a saját címére rendelte volna, arról nem is beszélve hogy nem mindenki szeret szívességeket kérni :-)
A másik meg az ÁFA fizetés DHL és posta viszonylatában. Futárszolgálat esetén elég nagy valószínűséggel ráteszik, míg sima postánál nagy valószínűséggel nem, ez nem csak szerencse kérdése, ez tény.
De ahogy mondtad valamit valamiért. :-)
-
ÁrPi2
senior tag
válasz jdeutsch #14141 üzenetére
"Természetesen lehet az "ingyen postát" ("teve karaván") választani, de ugye azt te sem gondolod komolyan hogy az valóban "ingyen" van? "
Természetesen ezt jól sejted, úgy van, tudom: A freeshippinget én és mi a kedvesvevők fizetjük meg.
Én (is) valószínűségi-kalkulálok továbbá az eu-ba érkezés után megfizetendő vámmal és áfával, de épp emellett én is jól tudom hogy mekkora a dhl $38 összege plusz a szummára rájövő konkrét összeg.
Én úgy emlékeztem hogy az a fórumtárs aki szintén aznap rendelt Ali-n ő szintén "freeshipping"-et választott.
-
ÁrPi2
senior tag
válasz jdeutsch #14099 üzenetére
Nem rovok nem is róhatok én semmit a g3-nak hisz nincsen is nekem még,
de az igen baráti ára már DHL fee -vel plusz $38 lett volna akkor náluk,nem $10.
Alapvetően nem is panaszkodnék a szállítási időre ha nemlátnám hogy összevethető store-ból már aznapi rendelés célbaért ide.Hogy jól kell-é eladót választani?
-négy gyémántos:
97.5% positive feedback; score: 5883
Detailed seller ratings (out of 5)
Item as Described:4.8 - Above Average
Communication:4.7 - Above Average
Shipping Speed:4.6 - Above AverageAmit rendeltem "in stock"-nak volt jelezve.
-
sasa311
veterán
válasz jdeutsch #13599 üzenetére
Figyelj, én meg ismerem a kínaiakat már elég régen
101%, hogy azért, mert te jófej vagy velük és futárral visszaküldöd nekik a HIBÁS terméket azért ők nem csókoják meg a kezed és 103%, hogy nem fogják neked INGYEN DHL-el küldeni a javítottat. Sőt, majdnem biztos, hogy el fogják kérni az újboli postázás árát (mintha a vásárlási tájékoztatójukban is így szerepelne)
Hallgass rám: A legjobb, hogyha NEM EGYEZEL meg velük paypalon, a PP úgy fog dönteni, hogy vissza az egész, visszakapod a PK-t és a teljes árat, majd visszaküldöd a szart nekik simán postával és a PP 30 nap múlva akármi van visszautalja a pénzed.
Es mondd, a passzatszelet szemelyesen fingtad, vagy csak iranyitottal?
Új hozzászólás Aktív témák
- Home server / házi szerver építése
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Media Player Classic és Home Cinema (MPC-HC)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- Apple iPhone 16 Plus 128GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Motorola Razr 40 ultra 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy S22 ultra 256GB,Átlagos,Dobozával,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy S23 Plus 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest