- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Google Pixel topik
- Fotók, videók mobillal
- Magisk
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Felkészült a Redmi 15C
- MIUI / HyperOS topik
- iPhone topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
Ah, most már értem. Az első mondtanom kérdés akart lenni #13ban, csak a smily miatt lemaradt a kérdőjel. Szóval én is arra gondoltam, hogy vajon a drivert javították -e meg vagy a játékokat hekkelték a driverhez. Első esetben más játéknak is működni kéne, második esetben szívás.
-
-
azbest
félisten
válasz
Komplikato #20 üzenetére
Vagy legyártattak belőle egy pár raklappal eleve. Ahogy nézem 2023-ban jelentették be a luma alapú kártyákat, a mostani 8 kimenetes videófal kártya.
-
Komplikato
veterán
Csak nekem fura, hogy pl. Matrox most jelentett be Arc A380 alapú kártyákat? Azért csak maradt pár darab egy raktár hátsó sarkában?
-
válasz
HUN_Sector #16 üzenetére
Nem a sebességével volt a fő gond, hanem azzal, hogy a nagyon fókuszban nem lévő játékokban túl sok volt velük a gond. Elvileg egy IGP pont arra lenne a legjobb, hogy mindenféle indie játékokkal el lehessen vele játszogatni - na, abban elég rémálmos volt mindkét chip. És miután most a kártyák is sok hibával indultak, és lassan kalapálták ki őket, tartok tőle, hogy a kevésbé szem előtt lévő játékokban most is sok a rejtett probléma.
-
azbest
félisten
Ezek nem igpu-k, hanem az első szériás külön kártyák a hír kapcsán. Megjelenésükkor a legtöbb játék nem működött jól velük, aztán helyrekalapálták a drivereket, hogy a maguk alsó szintjén működjenek.
Az igpuknál meg eleve a teljesítmény erősen szűkös, ha komolyabb hibák és anomáliák nélkül futnak a programok, akkor rendben van. Egy csoda driver sem fog csúcs videókártyává varázsolni egy igput.
-
brabbitz
aktív tag
"Mert hogy persze, fejlsztéseket nem sokat kapkat az igpu driverek. De a kevés képességükhöz nem is nagyon volt mit fejleszteni. "
Egyetértek, ezt a problémát másoktól sosem értettem igazán, hiszen az Intel iGPU-val nem is nagyon lehetett mit kezdeni vagy fejleszteni. Egyszer megcsinálták, hardveresen sem képes egyszerűen többre. -
HUN_Sector
őstag
igpu
Azóta mindkét nagy versenyzőnél sok víz folyt le a dunán. Volt nekem A-7600-as gépem IGP-vel. El lehetett játszani vele, de a fallout 4 már sokszor sok volt neki. Ekkoriban az integráltak intel szinten valóban csak a média lejátszásra voltak alkalmasak, esetleg nagyon low felbontás és részletességgel futó battlefield játékokra. Mára jobb a helyzet, de ezt a vonalat elengedték, az AMD erre nagyon ráfeküdt és egyeduralkodó a teljesítményben...
Van 3400g-m. Amikor megvettem, akkor már jól látszott, hogy az AMD az intel fölé nőtt. Ez gta v-re és mutant year zero-ra perfekt volt fhd-n. A fallout 76 is jól ment vele.
Van 8700g-m. Ez már non-plusz ultra. Baldur's gate 3 és cyberpunk úgy szalad, mint egy álom 6400 mhz-re húzott cl32-es ramokkal. Afelett instabil, hiába tudna a ram 7000-et is.más: dvga
A fentiek ellenére vettem egy b580-at, kíváncsi voltam, mit tud és a 12 GB ram is csábítóan hangzott (egy 4060-at cseréltem le rá, családon belül továbbadtam). A driver támogatás nagyon korrekt, nincsenek driver hibák, nincsenek összeomlások, hibaképernyők, töltési tökéletlenségek. A Cyberpunk 2077, Kingdom come 2, Dying light 2 maximumra húzva döccenésmentesen szalad rajta.
Az elmúlt időszakban végigpörgettem a gtx 1650 4GB - 1650 super 4GB, 3060 12GB, 4060 8GB vonalat, semmiben sem marad el támogatásügyileg azoktól. -
azbest
félisten
válasz
Dragon3000 #12 üzenetére
amúgy most már kb "szabványos" ahogy a directx-et és opengl-t kezelik vagy pedig a driverekbe került bele az, hogy kicserélje a játékokból azt a részt rá optimalizáltra, ami rosszul működött rajta
Ha normálisan működik és nem kell minden játékot hozzá hekkelni, akkor elvileg túl sok támogatás nem is kell már, amíg a később megjelenő játékok is elfogadható módon futnak.
-
Dragon3000
nagyúr
Akárhogy néztem support terén azért ezen vga-k esetében elégé oda tette magát az intel, folyamat jöttek a javítások optimalizációk és itt nem a support szűnik meg, hanem a termék gyártása. Nem kell messze menni az amd és az nvidia is ezt csinálta a korábbi szériával, rtx 40-es széria gyártása már tavaly leállt, az amd esetében is több megoldás gyártása befejeződött... Nem is értem, hogy ez miért kapott külön cikket, mintha a többieknél nem ugyanígy mennének a dolgok.
-
Kolbi_30
őstag
Amikor irtam az egyik masik topicban, hogy a support az nem lesz kimagaslo szepen bannoltak meg kitiltottak...hat csak nem lett igazam...pont mint kb 30 eve amikor szinten beprobalkoztak intelek a dvga piacon..hamar ki is koptak a lofasz support miatt..itt is hamarosan kasza lesz
-
azbest
félisten
Akkor ez ARC A-tlanság?
Ez a támogatás kifejezés mindig fura volt intelnél. Mert hogy persze, fejlsztéseket nem sokat kapkat az igpu driverek. De a kevés képességükhöz nem is nagyon volt mit fejleszteni. Driverek viszont voltak a nagyon sokéves gpu-khoz is az alap működéshez és a videolejátszás dekódolásához.
Az Atom N450, D510 procikban lévő licenszelt PowerVR SGX535 (GMA 500) megoldás volt nagyon rövid élető - se driverek, se jó funkcionalitás
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
Dragon3000 #8 üzenetére
Nekem meg irodában több ilyen géppel csak a gond volt, ahogy jöttek a frissítések. Excel és Outlook befagyások, érzetre a kezelőfelület is lassabb volt. Tehettem bele akármennyi memóriát és akármekkora SSD-t.
Azt értem, hogy nyers erőben nem voltak nagy ugrások, de mikrokód frissítések, a CPU sebezhetőségek javításai meg a régi GPU meghajtó érzetre mind probléma. -
Dragon3000
nagyúr
válasz
E.Kaufmann #5 üzenetére
Anyámnak egy 3470 cpu van a gépében, igp-vel használva windows10-zel. Minden gond nélkül megy.
-
HUN_Sector
őstag
válasz
E.Kaufmann #5 üzenetére
Igpu-val. Media pc. Korábban gtx1650 super dvga-val a gyerek játszós gépe volt. Egy sata ssd táplálja, hdd-t már vagy tizenöt éve nem raktam gépbe.
10-es windows van rajta, amire kell arra teljesen jó. Office-ból 2013-as van rajta (ha jól dereng). Minden gépemen azt a verziót használom. -
brabbitz
aktív tag
válasz
E.Kaufmann #5 üzenetére
Egyébként nálam is van egy 4670k proci, iGPU-val, hibátlanul teszi a dolgát. 4/4 önmagában többet lassít mint az iGPU.
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
HUN_Sector #4 üzenetére
Windows-zal? Újabb Office-szal? iGPU-val?
Értem én, hogy maga a proci OK-s, de nekem nincs jó tapasztalatom irodai környezetben. -
HUN_Sector
őstag
válasz
E.Kaufmann #3 üzenetére
Még ma is használom a 4460-as procit az egyik itthoni gépemben. Kifogástalanul teszi a dolgát.
-
válasz
E.Kaufmann #1 üzenetére
Nekem is pont ez a roppant illetlen kérdés jutott eszembe, emlékezve régebbi Intel IGP-k igencsak nyúlfarknyi támogatási idejéről...
-
E.Kaufmann
veterán
Mit jelent, hogy sokáig támogatott?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Nyaralás topik
- EAFC 25
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Futás, futópályák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Simbin topic (GTR, Race07, GTR Evolution, RaceRoom Racing Experience, stb.)
- Goddess of Victory: Nikke
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Vidd haza a jövő RAM-ját már ma!
- Zebra ZP505 EPL - Hőpapíros címkenyomtató
- OLCSÓBB!!! több EIZO EV2456 FlexScan 24" 1920x1200 16:10 IPS fekete több jelenlegi ár: 170.000.-!!!
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest