-
Mobilarena
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hun_gery
aktív tag
válasz
Terentius #21605 üzenetére
Van, akinek még a fullhd is pixeles 5"-on, szerintem 4,5-re pont jó a qhd. (könnyebb kihajtani, mert kevesebb pixel, illetve nem lesz minden hangyaméretű rajta.)
Részemről 4,3"-on vagyok 800x480-al (hd2), és nem tűnik veszélyesnek. Sőt a táblám 7"-on 1024x600, nekem az is jó, oda már valóban kevés a 800x480.
Ez a magánvéleményem volt, mások másként gondolják
Van feketében is. Meg kapható (lesz) hozzá millió színű hátlap.
fekete
ilyen színekben leszEgyébként egy kicsit felesleges feltenni egy teljesen szubjektív kérdést, elcsattogsz egy telefonboltba, és megnézed magad, hogy neked milyen 4,5"-on a qhd.
A színre pedig google képkereső is hipphopp megmondja a választ -
Peaceliker
addikt
válasz
Terentius #21290 üzenetére
A star sem tegnap kezdte (eleinte inkább clone telókat láttam tőlük), ahogy nézem inkább az olcsóságra mennek rá, hogy minőségben mennyire érzékelhető, azt nem tudom, de nem tűnnek gagyinak, amint lesz tapasztalatom azonnal beszámolok (remélem jövő7en meglesz a telóm).
(#21293) domesz
jövőhéten remélem én már olyat használok majd!
Az 5" os atab teló furcsa volt amikor először zsebre raktam (munkatársamnak van), de nem volt vészes (nem a mai divatok követem (amiben a fiúkon simulós nacik vannak), farmerban nem volt gáz), annál elvileg 1cm el hosszabb és kb szintén ennyivel szélesebb egy star 7589 vagy 9589 vagy akár a cubot a6589, stb, ekkora telól, de ezért cserébe nyersz kb 2cm kijelzőt átmérőt.
-
Peaceliker
addikt
válasz
Terentius #20906 üzenetére
Mondjuk az lehet... de a rész pontszámok alapján majdnem hozza az amlogic8726 szintjét (3dben mondjuk jobb is, ha jól emlékszem a pontszámokra) és az azért jó. Azon nagyon szépen ment minden(nova3 gond nélkül, nfs mw szaggatás nélkül), csak meleg vt mint állat. Ha ez nem zabál sokat és nem melegszik, akkor bőven elég ez mindenre.
-
helltp
aktív tag
válasz
Terentius #20750 üzenetére
Semmi köze a kettőnek egymáshoz, a Gorilla Glass azért van hogy védje a telefont az ütődésektől meg a karcoktól, az OGS meg a One-Glass-Solution nek a rövidítése, ami egy technológia arra hogy a borítóüveget használják digitaliserként, és így valahogy nagyon közel lehet tenni a kijelzőt az üveghez, vékonyabb lesz a telefon meg szvsz jobban is néz ki.
Szerk.: ha nincs gg, hiába van ogs ugyanúgy fog karcolódni a kijelződ.
-
válasz
Terentius #20534 üzenetére
az SGX531-et nem HD-hoz találták ki sajnos.Tesztek alapján nem sokkal erősebb az Adreno 200-nál ami valljuk be a legalja.
Az Adreno205-nél is jobban viszi az 531-es gpu a játékokat. Legalábbis érzésre, és az sokat számít. Függetlenül a szintetikus tesztek számaitól.
(T'om, régi bejegyzésre válaszoltam) -
paolinho
őstag
válasz
Terentius #20547 üzenetére
Tegnap fogtam a kezemben egy G3-at. Beszarás gyönyörű képe volt (de komolyan), és a gyorsaságával sem volt gondom. Nekem egy ici-picit nagynak hatott - bár ez megítélés dolga -, és én ezért is próbálkoznék a G2S-sel, remélve, hogy a hatás ugyanaz maradna. Mondjuk filmet biztosan nem ezen/ezeken a kütyükön néznék (még hosszabb repülő út közben sem), amikor sz.ért-h.ért vannak 7, vagy 10 coll-os tabok, amik ebben a tekintetben sokkal jobban kiszolgálnak. Szóval engem a Jiayu meggyőzött.
-
Sanyesz.
őstag
válasz
Terentius #20538 üzenetére
Azt már korábban is megfigyeltem, hogy mindig van egy-egy "opponens", aki lehúzza ezt vagy azt a telefont.
Teszi ezt anélkül, hogy bármi személyes tapasztalata lenne az adott készülékről.Pusztán sajtó, Antutu teszt és egyéb "mérvadó" hírek alapján.
Semmi okom, hogy ódákat zengjek a G3-ról, de több, mint négy hónap SZEMÉLYES használat után ki merem jelenteni: örülök, hogy megvettem, nekem jó vétel volt. Szerintem van itt még pár tucat ember, aki hasonlóan vélekedik.Az nekem is furcsa, hogy valaki egy 4.5"-os kijelzőn akar HD videókat nézni. Persze a szemésznek meg kell élni valamiből.
-
pazirezz
tag
válasz
Terentius #20534 üzenetére
Te most komolyan azért szeretnél ilyen, vagy akármilyen telefont vásárolni, hogy HD videót tudj rajta nézni?!
Tehát ez a legfontosabb szempont, mikor kiválasztod, hogy melyik készüléket vásárold?!Szerintem inkább valami média lejátszóban (is) kellene gondolkodnod
Illetve egy teszt eredménye nem feltétlenül mutatja 100% (de még 70%-san sem), hogy milyen az adott készülék "használati értéke".. .Illetve: "de az SGX531-et nem HD-hoz találták ki sajnos" .. ezt konkrétan próbáltad, tesztelted .. én ugyan nem, de ennek ellenére se merném ezt így kijelenteni .. illetve szerintem nem feltétlen "csak" vga számít videó dekódolás téren, hanem más összetevői is a SoC-nak .. javítson ki valaki ha tévedek
u.i.: ha szeretnéd szívesen tesztelek neked HD-st, youtube-os, akármilyen vidót, h-h muzsikál a G3-on, és beszámolok a tapasztalatokról
-
fPApi
őstag
-
-
Dominó85
addikt
válasz
Terentius #20106 üzenetére
Bizony a karcsúságnak ára van:
Dimension: 129 x 68 x 8.5mm (L x W x T)Nálam a "ki nem xarja le" kategória, a lényeg, hogy azért ne féltégla vastag legyen a teló.
De ne az aksi kárára spóroljanak. Tegyék inkább síkba a hátlapot a kamerával (ezzel is védve azt) és akkor már combos aksi is belefér.
-
ÁrPi2
senior tag
válasz
Terentius #19909 üzenetére
A Neo közvéleménykutat a gizchina-án is, hogy milyen legyen az N003.
-
válasz
Terentius #19882 üzenetére
Jól látod, csak sima jégkrémszendvics a készülék szoftvere.
Mit is mondjak róla...
A szokásos dolgokat nem részletezem, csak megemlítem: gyors, jó, mint minden ilyen hardverrel szerelt készülék. Sok más telefonhoz tudom hasonlítani, ami volt már a kezemben... Alapvetően nem rosszabb, mint egy ZP900, G3, W5 egy dolgot kivéve, ami a kijelző. Önmagában egyáltalán nem rossz a kijelzője (kb mint egy HTC Sensation), oldalról szinte 180 fokos a betekintési szög, alulról is jó, felülről egyedül nem olyan jó - de ez nem azt jelenti, hogy rossz, csupán csak itt előjön, hogy nem IPS. Még nem volt olyan helyzet, hogy ez bármikor problémát jelentsen vagy hogy emiatt kelljen másképp tartanom a telefont, de gondoltam, megemlítem. TFT kijelzők közül az egyik legjobb, amivel találkoztam.
A vakuja nagyon erős lámpaként is, viszont zabálja az akksit, ha azzal világítok - valamit valamiért.
A kamera jó képeket generál, megfelelő vonalélességgel, kontrasztos is, de a színek nagyon fakók - ami szoftveresen utólag jól javítható - HTC-ket hozza, de a korábbi N8-amtól nagyon távol van (mint mindegyik másik is).Talán az a legbeszédesebb, hogy bár havonta lecserélem a telefonjaimat, ez a készülék még mindig megvan és nem adtam el. Nem kimagasló semmi specifikációban, de ár/érték arányban nagyon jó volt, mikor vettem. Érdekes, hogy az elmúlt hónapokban az ára semmit nem csökkent, sőt, néhány helyen még nőtt is (pedig már jön a 03-as, minideal-en hamarosan megjelenik.)
-
PeMi#13
csendes tag
-
andyTM
őstag
válasz
Terentius #19069 üzenetére
, bár nem tudom, hogy a Grand x In után lesz-e valamelyik szolgáltatós változatban idehaza
- a Grand S szerintem bőven 100k felé menne szolgáltatós kiadásban, de az nem lenne alternatíva a magyar piacon(nekem főleg nem a grand x in után...), tehát marad az egyszerű embereknek csájná -
janakbacsi
őstag
-
Dominó85
addikt
válasz
Terentius #16044 üzenetére
Kezdhetek spórolni a Flagship edition-re.Elég ha a kommenteket elolvassuk. Kell a hóhérnak az 1080p 4,7"-on, legalább a Jiayu cég nem a nagy számokkal próbál dobálózni. 1080p 4,7"on olyanaz 470ppi lenne, kinek nem elég a retina 326ppi? Na meg kisebb felbontás, újabb csíkszélességű proci, ergó kevesebb fogyasztás (és mint a videón láttuk nem is melegszik), és az aksi ismét szép nagy hozzá (nyilván a 3000mAh-ra gondolok). Ezt nevezik logikus telefon és marketing építésnek. Nem a HŰHÁ-ra mennek, hanem arra, hogy csinálnak minőséget elérhető áron, és majd cseréled az újabbra, mert meg vagy elégedve az előzővel (kicsit Apple taktika, de szerintem beválik, és mint mondtam az árcédula nem Apple méretű)
-
Dominó85
addikt
-
Dominó85
addikt
válasz
Terentius #15948 üzenetére
Attól függ:
Hardveresen full ugyanaz a kettő. A lényegi eltérések a két készülék között a formavilágban, anyaghasználatban és a méretben (4" vs 4,5") van. Na meg ugye a kijelző felbontás sem azonos. Játékban erősebb lehet a G2S, ha az a szempont. Ugye a fentiek tudatában a 2050mAh kontra 2750mAh aksi méretek is perdöntőek lehetnek. Nem is beszélve a tenyered méretéről, amitől nagyban függ a kényelmes használat. -
helltp
aktív tag
válasz
Terentius #15853 üzenetére
Szerintem elég karcsú az az adreno 203 ráadásul "csak" qHD-s kijelző. 40$ olcsóbb a G3as, az legalább tud ennyit +720p-s kijelző csak nincs benne DLNA.
Szerk.: Magával a procival nem is lenne baj, mert ha megnézed a linpack teszteket, veri a 6577est csak szerintem az a GPU gyenge.
-
Xabi78
aktív tag
-
hun_gery
aktív tag
válasz
Terentius #15795 üzenetére
sebességével, kijelzőjével, fényképezőjével én meg voltam elégedve, az enyém új antennás volt, tehát a gps sem lett volna probléma.
_Nekem_ túl könnyű, túl vékonyka volt, ezért kellett mennie.
(ha mondjuk 12-13mm vastag, és cca. 150-160g, tuti, hogy nem adom el)De hogy ne csak az én véleményem olvasd, írd ba a gyorskeresőbe, hogy umi x1, írtunk itt róla többen is (én fotót is raktam fel, amit a telefonnal készítettem)
-
Simon02
tag
válasz
Terentius #15538 üzenetére
Szerintem minden EU-ba szán csomaghoz mellékelnek átalakítót, ők se akarnak galibát, hogy visszaküld, mert nem tudod tölteni.
Én Mixeshoptól a G3-mamat USA adapterrel kaptam, amihez mellékeltek egy EU-s átalakítót (mondjuk a minőségét nem ecsetelném, de ez gyárilag ilyen...). Ha biztosra akarsz menni, kérdezz rá!
-
mikrofon
veterán
válasz
Terentius #15437 üzenetére
én is egyetértek az előttem szólókkal. elég kicsi az esélye hogy belefuss egy teljesen kínai csodába. ha mégis így lenne, akkor sincs nagy probléma. ha már ezt a fórumot olvasod, olyan telót rendelsz ami már van itt valakinek, tudsz időtszánni rá és meg tudod azt csinálni amit mások tanácsolnak, akkor nem lehet nagy baj. sőt talán még élvezni is fogod a bütykölést. ez az android szépsége. az etotalkos "csoda" olyanoknak való akiket nem érdekel vagy nincs idejük az androidjukra, esetleg valaki olyannak szánják aki teljesen sületlen ehhez a világhoz és nem fog időt szánni a beletanulásra.
-
Sanyesz.
őstag
válasz
Terentius #15437 üzenetére
Egy centért adják.
Téged valaki/valami nagyon megvezetett az etotalk-kal.
Két G3-at rendeltem a Minideal-től, mindkettő angol nyelvre állítva érkezett és alapban tartalmazta a play-t. Nem is értem az aggodalmat.
Egyet rendeltem a Cellphonemictől (Bedove i5), az eleve (nagyrészt) magyar nyelvvel jött (szintén play-jel).
Nem kell megijedni az Antelife-tól sem, bár nekem éppen ma volt egy rossz élményem velük.
Az etotalk egy bolt a sok közül. Lehet, hogy a PR-jük a saját(?) ROM-mal. Esetleg Te is ebbe a csapdába estél bele.
A DHL része sötét ló. A múlt héten jött így egy autós kamera, azzal nem volt gond. -
válasz
Terentius #15433 üzenetére
Sőt, még az is lehet, hogy kínai lesz a postás is, aki átadja neked
Ha rendelsz valamit, előtte kérdezz rá a nyelvre és a Play-re az eladónál - ennyi.
A Neo NO2-M készülék esetén volt ilyen, hogy kínai készüléket küldtek Google Play nélkül olcsón vagy nemzetközi rommal play-jel drágán. Aki nem akart vele bajlódni, az vette a drágát, aki fel tudta vállalni a küszködést, az vette olcsóbban. De ez a ritka eset, többnyire minimum angol nyelv van (sőt, még a Neo esetén is volt angol nyelv, csak át kelett állítani, de minden alkalommal, ha valamit csináltál a szoftverrel, a kínai állt vissza, míg az új rom fel nem került).
Sokat rendeltem már sok helyről tabletet és telefont is, de még nem találkoztam olyan készülékkel a droidosok között, amelyiken ne lett volna minimum angol nyelv is a kínai mellett. Pedig tényleg tucatban mérhető a rendelésem, nem egy-egy darabban. -
chosa91
aktív tag
válasz
Terentius #15433 üzenetére
1.-3.: Benne, de ha nem tudsz megnyitni akármilyen launchert és nem találod meg benne a settings IGEN kirívó ikonját amin belül az "A" betűjelű ikont nem találod meg és nem tudod megnyomni a megnyílóból a legfelső menüpontot és ott kiválasztani, hogy ENGLISH, vagy egyéb általad ismert idegen nyelvet, akkor igen nagy a gond.
2.: kínai appokat hamar letudod kaparni, a gapps pedig pótolható
-
helltp
aktív tag
válasz
Terentius #15409 üzenetére
A kamerát már az Inteles Grand X variánsban sem dicsérték agyon a MA! tesztben, pedig az 8megapixeles ez meg csak 5...
-
Dominó85
addikt
válasz
Terentius #15409 üzenetére
Szia,
nézd meg, hogy a különböző webshopokban a Supported language-nél mi van beírva. A telefonok 99%-a kínai és angol nyelvvel van előretelepítve és külön kérhető rájuk magyar nyelv, ha van.ZTE v970
videó
hungobungo logout bejegyzése (a szerző utólagos engedelmével) -
válasz
Terentius #15293 üzenetére
Szerintem jó áron van.
Nagyon stabil, legalábbis eddig.
Folyamatosan fejlesztik a custom rom-ot (említsük meg tlac fórumtársat a frekvenciaváltoztatási probléma megoldásáért!), bár eddig csak a Bruno-félét találtam.Ami zavaró lehet néhány embernek az az, hog sok szenzor nem került bele, pl. mágneses értzékelő nincs benne, tehát iránytűnek nem lehet használni.
Nincs benne előlapi kamera.
Mivel én ezeket nem is nagyon használom, ezért nem is hiányzik.
Napfényben a kijelzője nehezen olvasható.
Karcsú az akkuja (1630mAh)Nekem minden szempontból megfelel.
-
mikrofon
veterán
válasz
Terentius #15291 üzenetére
Én mindenképpen a Lenovo P770 venném! Nekem lenovo a789-em van, nagyon elégedett vagyok vele, ez meg sokkal jobb annál, tehát nálam tuti befutó lenne. Az etotalkos ár, pedig igazán jó ár! Etotalkos modROMmal meg elvileg rootolt, és magyar nyelvű is. Elég új teló de már megindult a hack-kalése is pl.: itt... Bár ha jó az etotalk-os ROM akkor nem kell hack-kalni!
-
helltp
aktív tag
válasz
Terentius #15254 üzenetére
"a nagy gyártók által használt márkáknál" ?? én nemtudom hogy neked mi számít nagy gyártónak de az apple szifonokban is PowerVR GPU-k vannak, sőt az új Intel Medfield mellé is PowerVR SGX540-et adnak...
Ha szerinted gyenge ez a hardver, ha minden igaz nemsokára jönnek a Mediatek MTK6589 es gépek, PowerVR SGX544-el, na abban tuti lesz erő.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új, makulátlan állapotú Samsung Z Fold 6 256GB Tengerészkék, független, 2 év garancia
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Google Pixel 9 Pro 5G 16/256GB Szürke Színben Bontatlan 12 Hó Garanciával
- iPhone XS Max 64GB LEÍRÁST OLVASS!
- BESZÁMÍTÁS! HP ZBook 15 G6 munkaállomás - i7 9850H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Quadro T2000 4GB WIN10
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- Iphone 16E 128GB Fekete Bontatlan 24 Hónap Garancia
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest