- VoLTE/VoWiFi
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Google Pixel topik
- Netfone
-
Mobilarena
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
Jazz
veterán
válasz
berigazek #12881 üzenetére
Köszi
Azért is gondolom hogy nem az aksival van a baj, mert a másikkal is ilyen. Legfeljebb nem támogatja a program ezt a fajta aksi-telefon kombót, passz.Talán egy másik V1277 tulaj megosztja majd velünk hogy nála működik e.
(#12884) Male: Beállítottam, de ismerve ezeket a kínani töltőket (se rövidzár se túlfesz, se semmi védelem), USB-ről töltöm. Az meg szabvány, szóval abból tudnia kéne számolni.
(#12879) mikrofon: Sajna nem ismerek másik progit ami kapacitást számol felvett áram és leadott fesz függvényében.
-
Jazz
veterán
-
sasa311
veterán
válasz
berigazek #12771 üzenetére
A GPS status ON mellett sárga pötty van.
A scsíkok ami a GPS műholdat jelzi pedig világos szürkék épp (33 és 26 érték). Itt a szobába csak kettőt lát. Kint látott hol 3-at, hol 4-et.
Edit:
mostmár a szobában is 4-et lát, de mind világos szürke 30-24 között ugrálnak.ps: Most 2 sárgára váltott 1 pedig "foszöld"
edit2: Most megint szürke mind.
De 0 in use.
-
válasz
berigazek #12175 üzenetére
Csatlakozom.
Én az ebay-t is többször a telefonon keresztül fizettem ki.Úgy mondanám, hogy ha nem adsz esélyt egy kártevő megjelenésére (összevissza felraksz mindenféle ellenőrizetlen ROM-ot, tört programot és hasonlókat), akkor csak irányzott támadással tudják elérni a telefonodat (azt pedig amúgy sem tudnád kivédeni sem számítógépen, sem telefonon), de akik ilyet tesznek, ilyenre képesek, azok meg nem a kisember gépét veszik célba.
-
ÁrPi2
senior tag
válasz
berigazek #12001 üzenetére
Az antelife az aliexpressen is jelen van ha jól látom.
Az antelife.com-on például a jiayu g3 $230-ért freeshipping-es, az Alin "freeshipping " (ja éés qHD kijelző) kitétellel a terméknévben ugyanennyiért mégsem free , csak dhl-ems-ups szállítással van.
Keveredik nekem itt hogy mire számíthatnék tőlük!
Te vettél tőlük telefont is, vagy csak apróbb kiegészítőt? (amit nem lehet csilliómegapixelperincsesnek reklámozni) -
hungobungo
senior tag
válasz
berigazek #11721 üzenetére
Üdv,
Nem fogsz tudni hozzá cserealkatrészt szerezni Európában. Beszélj az eladóval, hátha elintézi neked a szervízt. Modellfüggő, de valószínűleg a képernyőüveget egybeépítették az érintőréteggel, ez drágítani fogja a költségeid. Kb. 12-14 ezer forint lesz a szervíz Kínában postával, mondjuk itthon se lenne olcsóbb, de készülj fel a 2 hónapos vagy akár hosszabb átfutási időre.
Ha még használható a telefon, és nem zavar az esztétikai hiba, szerintem szarjátok leÉn mindenkinek, akinek szerzek telefont a lelkére kötöm, hogy kérjen hozzá szilikon/PU védőtokot és még ezt is rakja bele egy plusz műbőr/szövet tokba, hogy nehogy így járjon. Ezek a telefonok már nagyok, simán kicsúszhatnak egy ingzsebből, táskából, aztán már meg is van a baj...
-
tiger71
aktív tag
válasz
berigazek #10590 üzenetére
Szia!
Köszönöm az infot...
Rajta vagyok a témán, de ma úgy elhajtottak a vodafonnál mint a magzatvizet!!! Mondom az ügyintézőnek, hogy mi a problémám, hogy a régi telefonommal működött, az újjal meg már nem... Erre betette egy szerintem kb 5-6 készülékbe, és azt mondta, hogy nála működik, meg biztosan működne egy harmadik telefonban is! Így a kártya csere díja 5000HUF...
Annyira felhúztam magam, hogy inkább nem is fűztem hozzá semmit, de lehet, hogy holnap bemegyek és a mélyére ásom a témának... Bár szerintem kellene addig szereznem egy újabb kártyát addig...
Üdv Pali
-
peter76bp
aktív tag
válasz
berigazek #10728 üzenetére
Most itt nem az a kérdés, hogy miért nem volt jó. Egyébként elárulom, ha nem jöttél eddig rá. Azért mert én magyarul szeretem látni/használni a dolgokat. A ROM nem is zavarna ha angol lenne, de így minden feltelepített cucc is angol lesz és az már nem olyan vonzó számomra. Direkt írtam is, hogy magyarított rom. Egyébként meg biztos vagyok benne, hogy nem egyedül én raktam fel és lesznek a jövőben jópáran akik felteszik. A fórum meg arra lenne, hogy kitárgyaljuk a dolgokat. Pl, ha a ROM-al van valami, akkor azért derüljön már ki itt, mielőtt más is belefut. Vagy ha van megoldás rá, akkor legyen itt leírva.
-
fPApi
őstag
válasz
berigazek #10682 üzenetére
Ha az általános iskolában lennénk, akkor igen, de csak megérti mindenki, hogy ha használni akarjuk, akkor kicsit vissza kell fogni magunkat, mert az biztos, hogy nincs olyan táblázat, amely (formájában, sorrendjében, stb.) mindenkinek megfelelne. Csak azért nem értem, mert gond nélkül ki lehet másolni, és aztán mindenki azt csinál, amit akar a saját példányával!
Például ott van a (jelenleg) utolsó tétel, ami valószínűleg azért ilyen hiányos (pl. nincs felhasználó név sem), mert akkor épp el voltak rejtve egyes sorok!
-
Nwis86
aktív tag
válasz
berigazek #10154 üzenetére
Én 1 tonna Ni-mh akkut használok, pl Rc helikopterek távirányítójába kell kapásból 8, fényképezőbe stb volt idő hogy 20db-ot használtam rendszeresen, elég szívás volt a fél napos töltés, de ha egyszerre merültek le akkor 2db sima töltővel is több nap volt mire feltöltöttem őket, így vásároltam egy 4300mA gyors töltőt. [Ezt]
Ezzel nincs olyan akku amit ne töltenék fel 10 percen belül
komolyan életem 1ik legjobb kütyüje amit vettem, nagyon nagy segítség és kényelem! Ha pl megyek valahová vinném a fényképezőgépet és ép nincs feltöltött akku, 2db 25000mah akkut pár perc alatt feltölt
Az ezzel töltött akujaim sok ideig elállnak, és ugyanannyi ideig megy vele a fényképző stb mint a régi fél napos lassú töltővel! kb 1,5évig nem vetem észre az akkuk élettartalmában romlást! De vannak 2 éves akkujaim amik a fényképezőbe már 4x gyorsabban lemerülnek mint az újak. és az önkisülésük is nagyon nagy 1-2nap alatt lemerülnek! Lehet lassú töltéssel bírnának sokkal többet, ezt nem tudom, de a 5-10perces töltés nekem simán megéri, sőt ha fél évente új akkukat kéne vennem akkor is megérné!
De létezik ehhez a töltőhöz saját márkájában, olyan új generációs ni-mh AA / AAA akku aminek a töltöttsége 1év tárolás után is 85% -ot tud! azaz15%-os önkisülés 1 év alatt
De gyárt ilyen akut a GP is [link]
De nézzük a li-ion akkukat, 5éves iphone 2g-m amit USA megjelenésekkor vettem, már pár éve csak zenére és videókra használom, a telefon része le is van tiltva! Anno mikor még ez volt a rendes telefonom ha itthon tartozkodtam azaz 2éven át több mint fél nap mindig a töltőn volt! Ráadásul nem is a sajátján, hanem ehhez is vettem gyors töltőt! Nekem az a megszokott rutinom, hogy hazajövök és első dolgom a telot töltőre rakni, hétvégén ha ép nem megyek sehová van hogy 24órát is töltőn van az aktuális teló és most hihetetlen de iphone 2g-m több ideig bírja mint új korában, pedig már 5 éves és agyon volt töltve! Bár gondolom ehhez részben annak is köze van hogy a telefon funkciók le vannak tiltva.
-
b0bcat
addikt
válasz
berigazek #10159 üzenetére
Nem vonom kétségbe a tapasztalatodat, de azért azt hadd kérdezzem meg, hogy a 16 évből hány év a lítiumos tapasztalat. Mert amit írsz (kis töltőáram - hosszabb élettartam), az pont a nikkeles akkukra igaz tudomásom szerint. De ezen nem fogunk összeveszni.
Alázógyík: A lítiumos akkunál az 1C már gyors töltésnek számít? (Ha a minél nagyobb töltőáram károsítja a pakkot akkor miért írja rá a gyártó, hogy akár 2-5C-vel is tölthető a cucc? Talán azt akarja, hogy hamar menjen tönkre, hogy újat vegyél?
)
-
válasz
berigazek #10159 üzenetére
Az akku élettartama nagyon sok mindentől függ.
Pl. a töltő elektronikától.
Nem véletlenül írtam bele. Ha az elektronika (ha van benne, és az új dolgokban szokott lenni - ha nem az akksiban, akkor a panelen) bekapcsol és 500mA-t kér, akkor tökmindegy, hogy 5A-es, vagy 1A-es a feszültséggenerátorod kimenete.
Ráadásul, ha a töltő elektronika optimalizált az akksihoz, és pl. 600mA-rel tölt, akkor nem feltétlenül optimális az 500mA-es max áramkimenet.
Itt oroszlános(lion) akksikról, meg lipó-król beszélünk, nem másról.
-
andrasxx
tag
-
mikrofon
veterán
válasz
berigazek #10090 üzenetére
ezért rendeltem napelemes "energiabankot" e-bay-ról. 5000mAh. Tölthető microUSB-n és az egyik oldala napelem! Autóban a szélvédőnél jobb, mint az autós töltő!
Egyébként énn most cserélem le az 550mAh-s autóstöltőmet, kínai spec. szerint 2000mAH-sra, mert a jelenlegi alígbírja. Ez azt jelenti, megy a navi folyamatosan bekapcsolt képernyővel, zenelejátszó FM transmitterrel, időnként bejövő hívások fogadásával, már alig jut energia az aksi töltésére. Ez kicsit kellemetlen, mert utazás után kiszállok az autóból, és a telefon töltöttsége max. 10%-ot emelkedett. Szeretném, ha mikor kiszállok teli lenne.
Cappa72 és Devast fórumtársakkal egyetértek! Annyit vesz fel az akku amennyit az elektronika szeretne, ha a töltő bírja. Amit Te írsz, az leginkább az NiMH elemformájú aksikhoz használt ultragyors töltőkre vonatkozik! A rendszeres, teljes lemerítés, visszatöltés tartja jó kondiban az aksikat. Ez az anód és katód közötti elektronáramlás miatt szükséges, azaz hogy időnként az "összes" rendelkezésre álló elektron átvándoroljon, majd vissza. Az elektronok is el lustulnak edzés nélkül, épp úgy mint az ember....
-
devast
addikt
válasz
berigazek #10096 üzenetére
Akkor töltsd 100ma-el...
Nagy általánosságban 2C-sek szoktak lenni a telefonokban a li-ion akksik, ez reálisan azt jelenti, hogy pl egy 1500mah-ásat specifikáció szerint 3 amperrel lehetne tölteni. Így az 1A is lassú töltésnek számít, vagyis szinte semmit nem számít, hogy fél vagy 1 amperrel töltöd. De azért jól esik, hogy örülsz neki
ps: és az előbb írta valaki, hogy a notebook-ok meg telefonok csepptöltenek, ami nem igaz. Ha eléri a maximumot kikapcsol a töltés, és egy bizonyos feszültség alatt indul csak újra. Tehát mindegy, hogy a polcon tárolod a notebook akksit, vagy a notebook-ban. Havonta 1-2x lemeríteni tényleg nem árt viszont. -
válasz
berigazek #10093 üzenetére
Az az áramerősség amit megadnak, az egy maximális érték, nem a telefonra, hanem a töltőre vonatkozik (feszültséggenerátoros megtáplálás).
Tételezzük fel, hogyvan egy 1A-es usb kimeneted; az akku elektronikája 500mA-t kér, akkor annyit kap. Ha 750mA-t, akkor meg annyit.
Ha viszont 750mA-t kérne, de csak 0,5A-es a töltő, akkor nem kapja meg az akku a kért áramerősséget, ezért lassabban fog tölteni (és majd kevesebb ideig bírja). -
ÁrPi2
senior tag
válasz
berigazek #10044 üzenetére
Star b29m 12MPixeles camjáról:
Írod:
"Látnom kéne a vele készített képet...
Ez a Star sem rossz,nekem ilyen kéne 4.7"...,de a kamera nekem az egyik legfőbb szempont,hiába van ráírva,hogy mennyi,ha nem tud szép képet készíteni..."Kikerestem helyben: body007-nek van ilyenje, okt24-én kapta kézhez és van három fotó a 12MP-s kamerával
Itt ""Az uccsó 3 a telóval készült.""
Mondj véleményt berigazek a 12mega szted tényleg annyi, vagy 8 esetleg csak 5??
-
HUNpusi
csendes tag
válasz
berigazek #10044 üzenetére
van egy fórumtárs (már nem tudom kicsoda, talán topik is van) Star b92m-et vett, de az 512 rammal volt szerelve, kamera ugyanúgy 12 Mpx.
Amit hallottam, hogy a kínaiak az 5Mpx es kamerát szokták megvariálni, hogy 8Mpx es képeket csináljon (interpolárás, nem vagyok jártas ebben)m a 8Mpx eseket meg 12Mpx-elre tuningolják. Ez csak hallomás!
-
-
-
fecg21
aktív tag
válasz
berigazek #9929 üzenetére
Nem velem lesz itt a baj, hanem veled, olvasd csak vissza a privát beszélgetésünket....
Javíts ki ha tévedek, de annyiban maradtunk, hogy kell neked a telefon, holnap utalod a pénzt-de postázási címet még mindig nem küldtél, csak email címet-de azzal nem sokra megyek. -
-
hevizms
addikt
válasz
berigazek #9597 üzenetére
Nemiába kérdeztem én ezt.
Hogyan csinálod hogy felváltva tudod használni?
Példa:
Mindkettő feltöltve.
Használom az egyiket,lemerül, beteszem a másikat.
Lemerül ez is.
Na és van két lemerült akksim.
Akkor hogyan használod felváltva?Na nekem ezért haszontalan a kettő.Tiszta macera.
Ki-be tenni az akksit napi szinten,akár többször is,hisz azért ezeket az akksikat bizony naponta tölteni kell,ha aktivan használjuk.
Ennek a dolognak akkor lenne csak értelme,ha addig amig használjuk a telefonban levőt,addig egy külön töltővel töltjük a másikat.
Ráadásul még akkor is naponta cserélgetnénk az akksit.
Na nem vagyunk egyformák.
Nekem haszontalan plusz a 2 akksi.
Sok telefonom volt már,de komolyan mondom sosem kellett vennem akksit.
Ma már az emberek 1-2 évente cserélik a telojukat,nincs is jóformán ideje tönkremenni. -
hevizms
addikt
-
mikrofon
veterán
válasz
berigazek #9493 üzenetére
Nekem lenne egy kérésem, nem csak hozzád berigazek, hanem a többiekhez is, csak a te hozzászólásoddal jól tudom szemléltetni!
A továbbiakban ha valaki felrak egy screenshot-ot, vagy antutu eredményt, véleményt, stb... Kérem írja oda a telefon típusát. Ez nagyon sokat segít, mert így önmagában ez az antutu nem sokat mond, pedig igen fontos info lehetne, főleg ha valaki később visszakeres, mert mondjuk félév múlva egy most sláger telót szeretne!
Köszönöm!
szerk.: Rajtunk is múlik mennyire használható és jól strukturált lesz ez a topik!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- E-roller topik
- VoLTE/VoWiFi
- Xbox Series X|S
- Formula-1
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Játékra optimalizált chipkínálatot tervez a Microsoftnak az AMD
- Microsoft Excel topic
- További aktív témák...
- ÚJ aktiválatlan Apple iPhone 16 Pro Max 512GB ! 1ÉV nemzetközi APPLE GARANCiA
- Samsung Galaxy S23 256GB (garis)
- Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - 256GB 1 ciklus 100% akku! 1 év garancia! Új készülék!
- iPhone 12 Kék 128GB
- Apple iPhone 16 Pro 1TB Fekete Titán Színben Bontatlan 12 Hó Garanciával
- HP 635 laptop eladó
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256SSD+1TB HDD
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- Felújított laptopok Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest