- Magisk
- VoLTE/VoWiFi
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- iOS alkalmazások
-
Mobilarena
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
A warez minden formája tabu, mindenki használjon legális módot az alkalmazások beszerzéséhez.
Milyen alkalmazást ajánlunk kérdésre a válasz elég nagy valószínűséggel az összefoglalóban található.
Nem alkalmazás specifikus kérdésnél a telefonod típusát, android verzióját is írd le.
Hasznos tippek, információk találhatóak az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
vacs
veterán
válasz
attiati #160893 üzenetére
Pl apkpure-ról.
Pinnacle, jelenleg még működik, de nem tudni meddig.
-
crok
Topikgazda
válasz
attiati #159704 üzenetére
Szerintem a Softmaker féle Planmaker táblázatkezelő megoldja hacsak nincs valami ultra-MS-specifikus formázással szanaszétcsicsázva - és szuper kis old-school kinézettel van megcsinálva az alkalmazás. Nem tudom makró van-e az xls-edben (azt szerintem az MS Excel se viszi Droid-on) de azért ezen kívül is van még miből választani, pl.:
ONLYOFFICE Documents
Collabora (Libre)Office
SmartOffice - View & Edit MS Office files & PDFs
AndrOpen Office
Polaris Office
OfficeSuite
WPS OfficeÉn ha kell ilyesmit csinálnom akkor a Softmaker alkalmazásait használom első körben (bár így belegondolva szerintem az utóbbi időben az én felhasználásomban nem volt szükség mást használni az utóbbi mondjuk cca 2 évben).
-
cidalain
veterán
válasz
Ha az MS Office appjai nem jönnek be droidra, akkor ott a Google Dokumentumok, vagy a Táblázatok, amelyikre épp szükség van.
Nekem mobilra ez utóbbiak jobban beváltak (MS 500 mega körüli helyet foglalt apponként), de mindegyik stabil. Egyéb megoldásokkal nem kísérletezgetnék. -
Fall-N
veterán
válasz
Miért ne lehetne. Van MS Office mobilra és van benne asztali nézet. Sőt, mivel nekem legalább tizenpár éve nincs PC-m, így az önéletrajzomat is telefonon írtam meg vele. Nyomtatás után senki sem mondta volna meg, hogy nem számítógép alatt szerkesztettem.
XLS is müködik, a bonyolult makrókkal nem tudom hogyan áll, de az alap dolgokat tudja.
-
-
kaciokos
őstag
válasz
attiati #128464 üzenetére
Tudtommal nincs ilyen app, amivel mindent egyben el tudnál menteni.
Névjegyeket valószínűleg tudod vcf-be exportálni, de ha a Google fiókodban tárolod őket, akkor nem is kell.
Az SMS Backup & Restore el tudja menteni az üzeneteid és a hívás listád.
Appok adatainak mentése root nélkül elég cinkes, root van?
-
kuksa90
őstag
-
válasz
attiati #112193 üzenetére
Ha a magyar nyelv a custom rom része, akkor miért tűnne el factory reset után?
Egyébként ha legalább 5-ös android van rajta, akkor muszáj lesz szabályszerűen eltávolítanod a google accountodat, ami egy factory resettel egyenlő, különben más nem fog tudni belépni a telefonon más google accounttal.
-
-
válasz
attiati #105799 üzenetére
Nálam bal oldali menü -> Ping -> Google.com a weboldal. Jobb oldali menü, port timeout: 1000ms, save, ping.
Ezzel közel 1 mp-ként adatot küldesz a google.com-ra, ha nem érkezik válasz akkor nincs neted. Stop gombbal leállítod, legalsó 2 sorban lesz a lényeg.
7 ping küldése nálam, 0% elveszett (lost):
--- ping statistics ---
7 packets transmitted, 7 received, 0% packet loss, time 13956ms
rtt min/avg/max/mdev = 10/12/24/5,1 ms -
válasz
attiati #105787 üzenetére
Hát sajnos eddig én is így csináltam, utána manuálisan átkapcsoltam vagy ki. De amúgy tök jó ötlet. Amikor a google megkérdi az elején, hogy pontosabb helymeghatározást szeretnénk e, úgy a végén azt is megkérdezhetné, hogy kikapcsolja e
. Most ezeket olvasgatom.
(#105786) beg : Oké, köszi.
-
válasz
attiati #105787 üzenetére
Gps-t csak a programok használják, magától nem üzemel folyamatosan. Ha megy, akkor a felső sorban jelzi az ikonja. Próbáld ki, hogy kilépsz a google maps-ból és eltűnik-e az ikonja. Automatizálóval be lehet állítani hogy bizonyos programok futásakor bekapcsolja az android, kilépéskor kikapcsolja, lehet hogy root szükséges hozzá.
-
válasz
attiati #105765 üzenetére
Ha kilövöd a gpst, akkor a cellular-al is meghatározza, csak egy hajszálnyit pontatlanabbul és egy hajszálnyit kevesebb árammal. Ha meg mind ki van kapcsolva, akkor elvileg többet nem kér ilyen értékelést,stb-t a google. De a telefonodon futo alkalmazások se tudnak majd hozzáférni többet az infokhoz, időjárás app/widget, telefon nyomkövetes, stb, stb....
Play szervíz, ha ki tudod lőni, lödd ki, nem kell hogy fusson állandóan.
-
-
válasz
attiati #105137 üzenetére
Opera Mini 20.1.2254.110627-es verzió, a sorrend nálam is ugyanaz mint nálad.
105112 headhunter86: Adguard mellett én meghagytam az Adaway-t is, utóbbi csak a host fájlt szerkeszti, nem fut folyamatosan a háttérben.
105127 Somatom: képernyőzárat bekapcsolom, VPN-t engedélyezem, képernyőzárat kikapcsolom, így megy nálam az Adguard VPN kikapcsolt képernyőzár mellett is.
-
brd
nagyúr
válasz
attiati #105150 üzenetére
Most éppen a "Fast Download" verzióból a 11.0.5.850 van telepítve, az utána jövőket (és a Tiny verziót) még nem volt érkezésem/kedvem megnézni. A gombok sorrendje: Vissza|Előre|UC Menü|Tabkezelő menü|Home, azaz 5 db gomb. A UC menüben találsz mindenféle szexi dolgot, pl. history, beállítások, témák, oldal újratöltése, éjszakai mód, add bookmark stb.. A Tabkezelő menüben pedig középen az új tabnyitó gomb (alig feljebb, mint maga a tabkezelő gomb). A böngésző gyors, nem vettem észre, hogy sokat enne, ill. még nem nagyon találtam olyan oldalt, amely problémás lenne vele, továbbá van benne nagyítógomb, jobb alul, ami egykezes használatnál nagyon jól jön (csak sajnos az idióta oldalakon, amelyek azt hiszik, hogy jobban tudják, mekkora betűméret kell neked - pl. irányjelző.hu -, nem tud működni), ill. tud automatikusan tördelni is.
-
brd
nagyúr
válasz
attiati #105141 üzenetére
Én a UC Browserrel e téren tökéletesen elégedett vagyok, minden az alsó sorban van, az új fül nyitása a közép környékén 2 tapicskolás. Bár a frissítésekkel óvatosan kell bánni, sokat kokóznak a fejlesztők, időnként egy-egy verzióban megjelenik valami oltári baromság, vagy addig jól működő funkciók elromlanak, de aztán ki szoktak józanodni, és helyre rakják.
-
törölt tag
válasz
attiati #105146 üzenetére
Ráadásul az Android lehetőséget ad rá. Ha nyilvánosak lennének a böngészők egyes funkcióihoz tartozó parancsok, akkor símán lehetne kreálni saját, floating vezérlőfelületeket, amikben oda tennéd az egyes funkciógombokat, ahova akarod.
Várjunk csak! Rootolt telón ez megoldható, bár elég nyakatekerten. -
törölt tag
válasz
attiati #105137 üzenetére
Nézd meg a Dolphin -t! Konkrétabban nem tudok segíteni, mivel nálam fekvő nézetre, és kétkezes használathoz van hangolva, de rengeteg finombeállítási lehetőség van benne. A lapokat tudod a hangerőgombokkal is váltani. Lehet külön zoom gomb, gesztus, és hangvezérlés (az utóbbi csak angolul, de azt a pár parancsot sztem nem nagy kunszt megtanulni), stb.
-
nyisziati
veterán
válasz
attiati #105018 üzenetére
Köszi, már régóta keresek egy ilyet. De elég vacak helyen van, találtam a threadben egy normálisabb, dropboxos linket.
-
válasz
attiati #104939 üzenetére
Ha továbbra is Android-on maradsz, akkor SMS-ek- és híváslistákra megfelelő lesz az SMS Backup & Restore progi.
A többi pont (licenszek és Gmail e-mailek) meg úgyis Google fiókhoz kötöttek, azok automatikusan mennek majd veled az új telefonra. -
tomy86
addikt
válasz
attiati #101638 üzenetére
Nem tudom, hogy Redmi 3 esetén hogy van, de Redmi 2-nél (MIUI 8) ha végighúzod az ujjad az alsó gombsoron (jobbról balra), akkor aktiválódik az egykezes mód.
A videó szerint Redmi 3 Note esetén is hasonlóan működik. -
viktorhu
veterán
válasz
attiati #101159 üzenetére
Igen, a billentyűzet nyelvét (nyelveit) akkor is te választod ki. Ha a gyáriban nincs magyar, akkor a playről telepíthetsz rá. Arra számíts, hogy a telepített programok a rendszer nyelvére állnak rá, pl. a google maps angolul fog navigálni (waze-en, here mapsen ez is választható), google now angol nyelvű cikkekben fog téged érdeklő témákat keresni stb. Ha ez zavar, és van root, akkor valamilyen language enabler appot kell letölteni a playről, azzal átválthatod magyarra is a rendszert. Persze ettől nem varázsolódnak bele a magyar nyelvű stringek a gyári appokba, de a legtöbb AOSP / Google alkalmazás, meg a szokásos playről letöltött dolgok átváltanak magyar nyelvűre, ahogy az összes beállítás is.
-
atike
nagyúr
-
Probert75
addikt
válasz
attiati #78382 üzenetére
Nem kell 2X-es adatforgalommal számolni, mert elsőre nem fut végig rendesen, hanem egyharmadig a töltés jelző. Lehet a sok előrenyitás miatt elfogy a memo, vagy kitudja? Igaz G3-am van és ennél nem szabadna. Nem mondtam, hogy a frissítés végleges megoldás, de jobb mint a semmi. De már vagy 2x is frissítették az Operát frissítés és még mindig csinálja.
-
air
nagyúr
válasz
attiati #68640 üzenetére
Az SP-men a Classicban 5-6 fül között simán tudok váltogatni, míg a simában már 2 fül ide-oda váltása esetén is újratölti az oldalakat.
Ráadásul ha bekapcsolod az adattömörítést (rally mód), akkor nem lehet agentet váltani, nem megy az újratördelés és még ki tudja mi nem.
Hogy a Classic turbója van-e olyan hatékony, mint az újban a rally mód, azt nem tudom, de például az Opera Link sem működik az újban, még mindig.
Szerintem gyorsaságban sem veri a sima a Classicot. Igazából egy érvet sem tudnék mondani, hogy miben jobb az új, és egyáltalán miért van fent a telefonomon a Classic mellet.
(A Mini az egy teljesen más tészta, igazából nem is böngésző, csak egy megjelenítő.) -
-
Rimuru
veterán
válasz
attiati #68536 üzenetére
A mini esetén az a lényeg hogy nem a telefonon történik az oldal renderelése hanem egy szerveren ami egyben már tömöríti is és ezt küldi tovább a telefonra.
A másik kettő esetén pedig csak bizonyos tartalmak kerülnek tömörítésre (képek, videók(?), stb) és a telefonon végződik el a renderelés is. Ez azért jó mert teljes funkcionalitásban tudsz böngészni, mini esetén előfordulhat hogy nem működik valami (scriptek nem tudnak lefutni).
-
Rimuru
veterán
válasz
attiati #68467 üzenetére
1. Opera browser - Chromium alapú, aktívan fejlesztett. Tartalmaz adattömörítést de nem olyan hatékonysággal mint a Mini, viszont ez teljes értékű böngésző.
2. Opera Classic - Lásd fent, annyi különbséggel hogy Presto motorra épül és már nem fejlesztik.
3. Opera Mini: Nem teljes értékű böngésző, viszont a tömöríts itt a legjobb.Stabilitásról nem tudok nyilatkozni.
-
LonGleY
veterán
válasz
attiati #52897 üzenetére
Milyen Opera? Abból alsóhangon 3 verziót használunk itt. A Classic (Mobile) és a Mini Presto motoros, azoknál a válasz annyi, hogy ilyen szempontból egyszerűen elavult a motor (bár én még mindig a Classic-ot használom, és ez sokáig így is marad). Az újnál azt kell kipróbálni, hogy Chrome alatt megy-e a hibás oldal. Mivel a motor ugyanaz, ezért minden bizonnyal. Ha nem, akkor Opera hiba. De erre is mit mondhatnánk?.. A szőrös kisördög okozza, lila tangában.
-
válasz
attiati #28031 üzenetére
Egyetlen egyszerű mozdulattal ki lehet kapcsolni ezt a hülye fülezést ha nincs rá szükség, nekem ez volt az első dolgom.
Gmail/3 pötty/Beállítások/mail cím/Beérkező levelek kategóriái és itt az elsődlegesen kívül minden pipát ki kell szedni, és kész, visszarakja az összeset az elsődlegesbe.
Ugyan ezt meg lehet csinálni az asztali verzióban is. -
fatal`
titán
válasz
attiati #22780 üzenetére
Nincs már fent, a classicot használom, de ha jól emlékszem akkor hosszan kell nyomni a gyorshívóban és akkor tudod törölni.
Más: Régebben láttam olyan programot a playen (vagy itt a topicban, már nem emlékszem), amivel különböző billentyűzetet lehetett használni az álló és a fekvő módhoz. Nem tudja valaki, hogy melyik volt ez a program? Fekvőben én csak a fizikai billt használom, ahhoz jobb lenne a Smart Keyboard, viszont képernyőbillnek jobb lenne a SwiftKey.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a warez!
● A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- Formula-1
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- BestBuy topik
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Autós topik
- Magisk
- Anime filmek és sorozatok
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad T14 Gen 3 üzleti notebook - i5 1245U 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XeW11
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG Flow Z13 + ROG XG RTX 3070 - i9 12900H 16GB DDR5 RAM 1TB SSD + RTX 3070 8GB WIN
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged