- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
A warez minden formája tabu, mindenki használjon legális módot az alkalmazások beszerzéséhez.
Milyen alkalmazást ajánlunk kérdésre a válasz elég nagy valószínűséggel az összefoglalóban található.
Nem alkalmazás specifikus kérdésnél a telefonod típusát, android verzióját is írd le.
Hasznos tippek, információk találhatóak az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kaciokos
őstag
válasz
efi99 #176057 üzenetére
Egyszerű: a Google-nek az az érdeke, hogy frissíts minden appot. Ha ettől eltérően szeretnél viselkedni, azt lehetővé teszik, de nem könnyítik meg.
Én pl. minden appot frissítek, de csak manuálisan 1-2 naponta, mert szeretem tudni, mik a változások, már ha a fejlesztő leírja. Emiatt egy pár éve a függő frissítések ablak kb. 40%-át az a figyelmeztetés foglalja el, hogy nem akarom-e bekapcsolni az automatikus frissítést. Eltűntethetetlen. -
Tökimanó
senior tag
válasz
efi99 #176057 üzenetére
Ebben teljes mértékben egyetértek veled. Valóban vannak érdekes megoldásai a Googlenak, ami érthetetlennek tűnik egy ekkora cég részéről. Ráadásul kicsit sem felhasználóbarát. Az általad leírtakhoz én még hozzátenném az előre telepített alkalmazások törlésének tiltását, néhány kivételtől eltekintve. Van egy csomó olyan ami számomra teljesen fölösleges, de ott terpeszkedik a telefonon. Tudom vannak bizonyos megoldások, de azokba nem akarok belebonyolódni. A másik amit nem értek, a Gboard billentyűzet nem rossz, de a hangbeviteles írása katasztofális. A Swype Keyboard már rég megszünt, de sok évvel ezelőtt tudta azt amit a Google nem tud, vagy nem akar megoldani. Bármilyen irásjelet rakok be a szövegbe azt a Gboard nem írásjelként teszi be, hanem leírja. Ha pontot, akkor nem . kerül beírásra hanem leírva hogy pont. Ez így macerás, hiszen vagy meg kell állni beírni, vagy a végén az egészet átolvasni és beilleszteni a megfelelő írásjelet. Még lehetne több példát felhozni ami nem igazán jó a googleban, de nem érdemes. Így kell használnunk őket ahogy van. Ha tetszik , ha nem. Nem mi döntünk. Pedig elvileg kíváncsiak a véleményünkre.
-
svgyula
addikt
válasz
efi99 #175541 üzenetére
NEM! A Telefonhoz semki nem nyúlt órák óta! Még délelőtt töltöttem azóta az asztalon volt ~3órát! Aztán csengett! DE! a képernyő sötét volt mire bementem és semmilyen lehetőséget nem találtam a hívás fogadásra, a kijelzőt mire feloldottam már vége volt! Aztám kb 5 perc és ismét hívás de akkor már aktív kijelző de a fogadás lehetősége sehol!
Közvetlen utána beszéltem a fiammal, nyilván ugyanazon az alkalmazáson. Működött a hívás! A hívás fogadás is! Ja a szomszédom is kapott ilyen hívást mert utána beszéltem vele! -
Rhino666
addikt
válasz
efi99 #174881 üzenetére
Csakhogy az uj telefon beallitasanal ott van a regi amivel mukodik a 2FA, es vissza tudom igazolni hogy valoban en probalok belepni a sajat fiokomba. Ha letorlom az appot (es nem maradnak meg az adatok), akkor vegleg kizarom magam, pont ezt szeretnem elkerulni. Se kilepni, se tranzakciot megerositeni, se QR kodot beolvasni nem tudok vele jelenleg, csak mert valamelyik barom az OTP-nel kitalalta hogy legyen play store-hoz kotve a legujabb verzio.
-
crok
Topikgazda
válasz
efi99 #174881 üzenetére
Ha volt Google felhőmentés belőle. Ami marhajól jön ha pont az app adat miatt omlik össze pl. Egyébként a kérdezővel beszéld meg ezt, ne velem, pont nem érdekel az app adat hogy alakul, az app downgrade lehetőségre válaszoltam, a többit majd eldönti a kérdező.
-
efi99
őstag
válasz
efi99 #174580 üzenetére
Most, hogy előkerült a téma, kicsit jobban megnéztem a dolgot. Kb legalább egy fél éve valóban nagyon elromlott a felvételek minősége (túloldalt nem hallani) egy időben le is kapcsoltam a rögzítést már emiatt, de újabban ismét be van kapcsolva és sokkal jobb irodai környezetben is, szinte annyira, mint korábban. Vagy a fejlesztő talált valami kiskaput közben, vagy valamelyik OS havi frissítés tett lehetővé valamit csendben szándékosan vagy véletlenül, de a lényeg, hogy annak, akinek korábban ment a CubeACR-rel, aztán meg nem, érdemes újra esélyt adnia neki. A teló nálam egy Sam A52 5g, Cube beállítások: voice recognition(sotware), komm mód kényszerítése be, késleltetett kezdés 3mp, hívás közbeni hangerő max be.
-
válasz
efi99 #174539 üzenetére
Nem igazán jó, a következők miatt:
"Mivel többen dolgoznak 1 irodában így 1 db telefonra van az egész beállítva, ezért kényelmes lenne hogy ne egymás kezéből vegyék ki a telefont vagy este amikor dolgozni kell és nincsenek az irodában akár távolból is meg tudják nézni a beérkező SMS-t." -
Oldman2
nagyúr
válasz
efi99 #174518 üzenetére
Természetesen, mivel mindkettőbe ugyanazt az " OTP forrást" viszed fel. Nincs korlátozva az eszközök száma.
Bármennyi hitelesítő app-ba felviheted az adott forrást, én tegnap pl. a nejem Aegis app-jába vittem fel az enyémeket. Más kérdés, hogy az appok némelyike ezt esetleg nem könnyen teszi lehetővé. -
-
-
Tökimanó
senior tag
válasz
efi99 #174120 üzenetére
Erről van szó? [link] Bár ígéretesnek tűnik azért én bizonytalan vagyok. Ha jól tudom ez még kisérleti stádiumban van. Viszonylag kevesen töltötték le, magyar visszajelzés pedig egyáltalán nincs. Ebből arra következtetek hogy magyar nyelvű billentyűzet sincs. Ettől még persze lehet magyarul írni, csak kicsit nehézkessé teszi a gyors kommunkiációt.
-
pietrrr
aktív tag
válasz
efi99 #173849 üzenetére
Valójában mindkettő helyen kellene, pont a minél nagyobb elérés érdekében.
Én amúgy pont amiatt tértem át a böngészős fbra, mert az app nagyon be tudott szippantani. Böngészőben kevésbé kényelmes pörgetni, így a céltudatos infószerzéseken kívül nem sokat időzöm ott. Plusz így nem a fostos fb-böngészőben nyílnak meg a linkek -
svgyula
addikt
válasz
efi99 #173749 üzenetére
Nekem ez alapvető elvárás az időzített ki-be kapcsolás! Ha nincs akkor számomra az nem létező telefon! Ez mellet a funkció mellett mindig működik(kell!!) a kikapcsolt állapotban történő ébresztés ha az korábbi időben van, mint az automatikus bekapcsolás!
Semmi fontos dolog nem érdekel akkor amikor alszom! A némítás/ne zavarjanak, repülő mód, nekem nem erre használatos funkció, azoknak benne van a nevükben a funkciójuk!
Ennyi elég? -
-
-
svgyula
addikt
válasz
efi99 #173331 üzenetére
Azt tudod, hogy a "vízálló" mit jelent? A hangszóró kifele nyitott. A membránján nem jut át a víz és körbe ragasztásos módszerrel van rögzítve. Ugyanis ha lenne előtte valami fólia szerű bármilyen anyag a szitát kivéve, a hang sem jönne át! Ergó a membránja kifele nyitott. Ne gondold túl! Nem "búvártelefonról" beszélünk.
A fiam több száz telefont szedett szét és bizony a "búvártelefonoknál"is ugyanaz a gond amit írtam......
-
svgyula
addikt
válasz
efi99 #173311 üzenetére
Szia! Nagyon sokszor probléma ilyenkor, hogy a hangszóró és vagy az előtte lévő szita szerű anyag elkoszolódik ill tele lesz vas reszelékkel. Plusz a zsebben összeszed mindenféle port ami ezzel jó masszát alkot. Ezeket az egyszerű felületi takarítás nem szedi le mert eleve hozzá sem férsz. Talán első lépésnek próbálj egy papír zsebkendőbe csavart neodium mágnest mozgatni előtte és nézd meg mit rángat le róla. A többi ragacsot a lefele néző hangszórórácsra fújva tiszta alkohollal!! még sokat kihozhat.
-
DrKapocs
őstag
válasz
efi99 #173132 üzenetére
Jól értem az Air Live Drive-ot? Semmi sallang, semmi sync, semmi "nem szinkronizáltuk, csak gyorsítótáraztunk neked 15 GB adatot, hogy jobb legyen az élmény...". Olyan mintha rádugnék a gépre egy pendriveot, az lesz mondjuk a GDrive, egy másik pedig a OneDrive meghajtóm. És tudom mondjuk Total Commanderrel szinkronizálni adott mappák tartalmát.
Még valami, a freeben ez mit jelent?
- 1 drive per cloud: Csak 1 Google Drive tárhely csatolható?
- Maximum of 3 drives: Maximum 3 felhő csatolható? -
gjoco1
addikt
válasz
efi99 #173031 üzenetére
Elmézést , nem írtam , de mindkét csere megvolt .
A DIGI kártyám egy hónapja kb - a Telekomos Csütörtökön .
A T nél éppen olyan ügyintézővel hozott össze a véletlen , hogy ugyan ez a telefonja van és hasonlókkal küzd . Mitöbb a spanja is
M kártyák helyének változtatása sem oldja meg a problémát .Ezért írtam csak le a konkrét kérdést . . .
-
Faby
senior tag
válasz
efi99 #172687 üzenetére
A https://vonatinfo.mav-start.hu/ böngészőben megnyitva (Desktop néztre állítva, mobil nézetben nem működik) még megy, látható az összes vonat.
Egyébként a playes visszajelzések alapján EMMA van a térkép helyett, és nem is akarják/fogják visszatenni a régi térképet.
-
sopruk
senior tag
válasz
efi99 #172682 üzenetére
Nálam működik
4.4.0 verzió
Régebben mintha a járat információk/menetrendnél is el lehetett érni, ott nincs
Viszont az útvonalajánlatnál mindegyiknél ott van a kis térkép ikon és meg is jeleníti a térképet, járatokat...Az új EMMA funkció az appon belül viszont nálam nem talál hely információt...
-
-
válasz
efi99 #172637 üzenetére
Ha van konkrét javaslatod, akkor tedd meg.
Próbáltam sokfélét, az egyik nem csinál semmit, a másikat 6 éve nem fejlesztik, a harmadik állandóan kéretlen üzenetekkel bombáz (ez jó app lenne, de ha letiltom az üzeneteket, akkor nem ír semmit a státusz sorba, fizetős verziója meg nincs, hogy ne üzengessen), a negyedik biztosan szuper, csak az én telefonomon nem működik
-
-
crok
Topikgazda
válasz
efi99 #172604 üzenetére
"az érdekes módon simán le tudja kérdezni" -- lekérdezni letudná a PS is de nem akarja - fontos különbség.
"csak ott sajna nem lehet automatikusan vagy legalább egy ütemben frissíteni" és "a GP oldalára lépve" -- ugyanis a más alkalmazások frissítése egy brutálisan veszélyes jogosultság, majd gondold végig miért. Majd TE kézzel böksz ha akarsz de akkor is TE böktél.
-
crok
Topikgazda
válasz
efi99 #172602 üzenetére
Engem nem kell meggyőznöd hogy ez így jó vagy nem jó (meg nem is érdekel) viszont így van bedrótozva mert az algoritmusnak valami irányelven működnie kell. Ha évekig nem használtad mert le is tiltottad (főleg ha közben még Android főverzióváltás is volt) akkor minek frissítgetné akár évekig folyamatosan? Ha olyan lenne az XML-ben az állapota hogy a Play-nek frissíteni kellene (mármint néznie kellene hogy van-e frissítés) akkor meg az lenne a baj hogy mindig el-elindulna mert valszeg' rögtön az update install után (ami egyben egy csomó egyébbel is jár mint az AAB-ből az APK/SplitAPK kivarázsolása) kapná a működéshez beleírt broadcast üzenetet a rendszertől, aztán meg kapnád a kéretlen értesítéseket, működne egyszer-egyszer a háttérben, etc. ahhoz képest hogy le van tiltva. Naprakészen lesz tartva amint nem lesz letiltva / uninstall használatával kitakarítva. A világ másik fele meg pont a te gondolatmenetedtől kapna hülyét.
¯\_(ツ)_/¯
-
Rigormortiis
veterán
válasz
efi99 #171523 üzenetére
Nem bug. Találtam egy tavalyi reddit bejegyzést a témában. Mindenképp kell az óra, ha bármi mást meg akarunk jeleníteni, úgyhogy az én esetemben clock face-vel kellett egy üres órát csinálni, aztán ráhúzni a kwgt templatet, na de erre rábökve nem lehet a programban látni, hogy mit szerkesztünk, mert a kwgt nem tud a zárolási képernyőről olvasni, úgyhogy amit a főképernyőre szerkesztettem, azt kellett bemásolni ide, aztán nagy nehezen meg is jelent.
Bár félő, hogy a következő One UI, Clockface vagy Lockstar frissítéssel megy az egész a kukába
-
WhiteWalker
nagyúr
válasz
efi99 #171493 üzenetére
A YT hivatalos gyári app egy kalap barna ürülékkel egyenlő.
Engem nem érdekelnek a szponzori hirdetések , a short videók stb...
Míg a YouTube REVANCED app nagyon jól testre szabható, ezek mind kikapcsolhatóak és sok más egyebet is tud.
Használom én is , úgy hogy mindemellett van YT prémium családi előfizetésem. -
kaciokos
őstag
-
Faby
senior tag
válasz
efi99 #171232 üzenetére
Én meg azzal küzdök, hogy a fejlesztő kikapcsolhatatlanul beletette az alkalmazásba a magyar nyelvet, elég pocsék fordítással.
Mivel a telefont magyarul használom, így az alkalmazás is magyar, nincs választási lehetőség.
Amikor erre rákérdeztem, csak annyit kaptam válaszul, állítsam át a teló nyelvét. Hát, kösz.
Mibe kerülne egy kapcsolót beletenni, hiszen a nyelvi fájlok megvannak, ha a teló nyelvét állítom, akkor az alkalmazás nyelve is változik. -
-
tibbike01
őstag
válasz
efi99 #171219 üzenetére
"A GP buta, mint a föld, kellene ott lennie 3 opciónak egyenként minden appra már 10 éve: aut frissítés - csak értesítés - elrejtés"
Ez lenne a normális, de gondolom van egy rakat jogszabály, biztonsági előírás...stb. Nem tagadhatod meg egy app frissítését, mert így biztonsági kockázatot vállalnál be.
De, hogy ezeknél a moddolt appoknál nem tudják ezt kicselezni, bosszantó...
-
Teodor52
senior tag
válasz
efi99 #170686 üzenetére
#17686 efi99: Igen a záróképernyő.
Elnézést!
#170674 Punky10: Próbáltam.
#170675 TODI1111: Olyan alkalmazás kellene ami a záróképernyőn is megtudja jeleníteni a digitális órát.Tehát nem kell feloldanom a képernyőzárat csak az oldalsó gombot, de az is jó lenne ha mindig mutatná, természetesen kikapcsolt képernyő mellett.
#170678 Probert75: Próbáltam?
-
válasz
efi99 #170254 üzenetére
Nem mondtam, hogy mindent és word, meg excel sincs képben. De vannak egyedi fejlesztett alkalmazások a különböző szolgáltatóknál például a szerelőknek. Űrlapokat már nem töltögetnek papíron, amit aztán be kellene rögzíteni. Nálunk 4 évente a teljes átviteli hálózat távvezetéki elemeit részletesen átvizsgálják a szerelő kollégák. Régen papíron rögzítették az eredményeket, amit aztán excelbe kellett bepötyögni. Ez ~11000 x 50 eredmény (adat) volt. Most már mobil eszközön rögzítik egy terepi alkalmazásba, ami felszinkronizálja magát amikor van kapcsolat.
Új hozzászólás Aktív témák
● Tilos a warez!
● A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- Siguro AC-C140W Cool 9 Mobil klíma, mobilklíma + ajándék
- Lenovo Ideapad3 Ryzen3-3250 MAGYAR Billentyű IPS FHD 12gb ram 256 ssd windows11
- PIROS Lenovo Ideapad Ryzen3-3250 IPS FHD 8gb ram 512gb ssd windows11
- Lenovo YOGA L13 Gen2 / Intel i7-1165G7 / 16gb ddr5 / 500gb ssd / FHD TOUCH / Ceruza / windows11
- Lenovo ThinkPad L390 / Intel Core i3 / 8gb ram / 256gb SSD / FHD lcd /Windows 11
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 512GB lemezes játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2190, 100% Akkumulátor
- DELL Precision 5560 i7-11850H 32GB 1000GB T1200 FHD+ 1 év garancia
- 138 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest