Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
hati
addikt
Korábban felmerült, hogy a firebase sdk belepakol erős permission-t is az alkalmazásba, amit lehet, hogy nem is használunk. Nos ezeket meg lehet nyirbálni az alábbi módszerrel.
<uses-permission android:name="android.permission.WRITE_EXTERNAL_STORAGE" tools:node="remove" />
<uses-permission android:name="android.permission.READ_EXTERNAL_STORAGE" tools:node="remove" />
<uses-permission android:name="android.permission.READ_PHONE_STATE" tools:node="remove" />[ Szerkesztve ]
-
hati
addikt
válasz [KgP].Robot #4197 üzenetére
Én így szoktam tiltani a mozgás detekciót pl. addig, amíg ráfrissítek egy listára.
viewPager.setOnTouchListener(new OnTouchListener(){
@Override
public boolean onTouch(View v, MotionEvent event)
{
return true;
}}); -
[KgP].Robot
aktív tag
Sziasztok!
FragmentPagerAdapterben hogyan lehet deaktiválni a swipe-ot?
Van egy ViewPager-em, amiben 4 fragment van. Az adapter a FragmentPagerAdapter-bol oroklodik. Le szeretném tiltani a swipe-olast. Nem talaltam ra ertelmes megoldast. Olyat igen, ami felig mukodott, miszerint nem ment a swipe teljesen ugyan, de nehany milimeterrol-milimeterre megiscsak megjelent a kovetkezo fragment. (beginFakeDrag())Esetleg otlet?
Koszonom!
-
Bruce1967
tag
köszönöm!
Az egész lényege annyi,hogy egy saját messenger appot szeretnék,egy navigation drawer activityvel de ez most még lényegtelen.csináltam elé egy Login(empty) Launcher, activityt hogy ha azon elfogadja a bejelentkezést akkor értelemszerűen lépjen tovább a messenger navdraw activityére.Mostmár odáig eljutottam hogy nem áll le,behozza a Login activitymet a gombokkal,viszont mikor rámegyek hogy bejelentkezés,fiokot választok és utána nem történik semmi magyarul nem jelentkezik be és még az android studioban is ki van irva hogy login failed pedig van internet permissionom is mert azzal kezdem általában az appot.A futtatásrol annyit hogy mivel amd-s vagyok belső emulatort az sdk nem enged felrakni,igy egy m4 aquán tesztelgettem ami a sajátom volt amig el nem adtam és a helyette levő honor 8 at valamiért nem ismerte fel a studio pedig benn van a debug mod, igy csak ugy tudtam tesztelni ha kiirattam apk ba onnan a telora és telepités,tegnap annyival könnyebb lett hogy barátnőm odaadta a nem használt m4 aquáját igy azzal tudom futtatni, app playerben a nox app playert használom de nem nagyon vagyok oda értük
"Ave"
-
scream
veterán
válasz Bruce1967 #4192 üzenetére
Ha tippelnem kéne akkor odáig el sem jutna az app, hogy firebase-t meg google service-t zavarja, mert nincsen internet permission-je.
De jóval egyszerűbb lenne a mi (és a te) dolgunk(od), ha kicsit kifejtenéd, hogy mégis mi ez az egész.
Mi alapján (leírás, videó, csak úgy, stb) készítetted, miért apk-t forgatsz (gondolom ráadásul debug apk) anélkül, hogy akár 1x is kipróbáltad volna azt emulatoron vagy fizikai eszközön?
Mindezeket mindenféle gúny és egyéb negatív dolgok nélkül kérdezem, próbálom megkönnyíteni a te dolgodat is.
-
Bruce1967
tag
A lényeg az hogy rányomom hogy generate signed apk akkor hiba nélkül kiirja viszont telefonra telepitve leáll azonnal és kidob
"Ave"
-
Bruce1967
tag
Sziasztok! Megcsináltam egy firebase google sign in-t , és tudja valaki mi lehet a hiba ha mikor megnyitom az appot mindig leáll pedig gépen futtatásnál nincs semmi hiba?
"Ave"
-
Bukkama
újonc
Sziasztok!
Új vagyok itt. Segítségre lenne szükségem. Autista fiam képzéséhez lenne szükségünk egy android programra, természetesen térités ellenében. Egy speciális fimnéző program kellene, mely a kb. 30mp vágott avi meserészletet csak egyszer enged lejátszani, másodjára pedig vmi -csak felnőtt által tudott- kódra.
Kérem segítsetek Köszönettel és Üdvözlettel -
Bruce1967
tag
Mennyibe fáj egy kereskedői fiók?
"Ave"
-
crhis86
tag
Köszi a tippet, de sajnos nem oldotta meg. Muszáj voltam lecserélni egymásba ágyazott ListView-kal, ami nem a legszebb megoldás, de az ExpandableListView összecsukható header feature-ét úgysem használtam volna ki, mindig nyitva lett volna az összes fixen.
Mindegy, köszi mégegyszer -
gyurkikrisz
őstag
-
[KgP].Robot
aktív tag
válasz gyurkikrisz #4176 üzenetére
Melyik osztalyra gondolsz?
-
gyurkikrisz
őstag
válasz [KgP].Robot #4175 üzenetére
Ez az osztály konkrétan a HttpUrlConnection-tól örököl, úgyhogy éppen fordítva van, mint hiszed.
A tuning a kisfiúk alap órajele. | i5 6500
-
[KgP].Robot
aktív tag
válasz [KgP].Robot #4166 üzenetére
1: A progressBar problema megoldva! Most mar latszodik a dialog mikozben kommunikalok a szerverrel.
2: Megprobaltam HttpUrlConnection-nel is, viszont ezt lattam a HttpUrlConnection peldanynal:
"com.android.okhttp.internal.huc.HttpURLConnectionImpl:..."
Ebbol nekem az jon le, hogy a HttpUrlConnection is az okhttp-t hasznalja.Valami egyeb otlet?
-
crhis86
tag
Sziasztok,
ExpendableListView-t szeretnék használni, viszont a lenyitott elemek felett és alatt van valamiféle árnyék(?), amit nem tudok eltüntetni. Próbáltam a szerintem összes szóbajöhető property-jét állítani az ExpendableListView-nak, de semmi eredmény.
Hogyan tudnám ezeket eltüntetni? Lehet, hogy globális szinten kell valamit állítani (pl style-ban)?Köszi,
K -
gyurkikrisz
őstag
válasz [KgP].Robot #4171 üzenetére
HttpUrlConnection-t lehet érdemes megnézned.
-
[KgP].Robot
aktív tag
Mas otletek esetleg?
Mondjuk nem ragaszkodom az okhttp-hez sem, szal ha van mas megoldas ezen feltetelek mellett, kiprobalom azt is szivesen. -
[KgP].Robot
aktív tag
Szia!
AsyncTask: kap context-et es nem null-t. Ha null lenne, akkor sztem mar a progressbar peldanyositasanal kiakadna null referenciara valo hivatkozassal, de ilyen nem tortenik. (itt: dialog = new ProgressDialog(context)
OkHttp: jsonData = response.body().string(); Itt kiszedem a body-bol a valaszt, amiben hasonlo valasz szokott szerepelni:
Response{protocol=http/1.1, code=504, message=Gateway Time-out, url=http://XY.com/v1.0/query/login}
Egy protocoll, egy message es egy url.
En erre a "message" tag-re gondolok. Itt most "Gateway Time-out" szerepel, de a szervertől azt kapom vissza, hogy "A szerver nem válaszol!".
Viszont ezt az üzenetet valahogy elfedi az OkHttp, de nekem erre lenne szükségem. -
Sianis
addikt
Szia!
AsyncTask: A konstruktor lefut? Kap Context-et? És az nem null?
OkHttp: Message helyett szerintem a body-t kellene nézned. Ott jön az ami neked kell nem?Ezt most csak így kutyafuttában. Bocsi.
-
[KgP].Robot
aktív tag
Erre valaki?
-
Roxkex
senior tag
Sziasztok!
Egy tetszőleges csv fájlt szeretnék betallózni és aztán kiírni a tartalmát. A problémám az, hogy ha 19-nél nagyobb sdk-val nem total commander-t (vagy egyéb normális fájlekzelő - ES File Explorer ... stb) használok akkor nem a teljes elérési utat adja vissza és ezért nem olvassa be.
Ha total commandert használok akkor ezt az elérési utat kapja, amivel működik is:
content://com.ghisler.android.TotalCommander.files/storage/emulated/0/documents/teszt.csvHa a document vagy downloads vagy mediaproviderrel próbáljuk betölteni a fájlt nem a konkrét fájl elérését adja vissza hanem valami id-t:
content://media/external/file/2957
Vagy content://com.android.providers.downloads.documents/document/80
... stb - És ezzel nem tudunk mit kezdeni :\
Mármint ezt nem tudjuk feldolgozni és ennek a .csv fájlnak az adatait is így.Valakinek van valami ötlete, hogy tudnám ezt az id-t a konkrét elérésre vissza alakítani?
Redmi Note 7 MIUI 12 Stable - Xiaomi.eu "Én nem akarok se iOS-t , se Androidot Én egy jó okostelefont akarok!"
-
[KgP].Robot
aktív tag
Sziasztok!
Egy AsyncDownloader osztallyal lenne gondom. Ketto is.
1: onPreExecute metodusban elinditok egy ProgressDialogot, hogy az API-val torteno kommunikacio alatt tudja a user, hogy dolgozunk... Sajnos nem jelenik meg es nem tudom, hogy miert.2: OKHTTP respons-nal ha pl 500-as hibakodot kapok vissza, akkor a message-ben "Internal server error" uzenet kerul. Ez azert baj, mert ott egy custom uzenetnek kene lennie, amit visszakuld a szerver. Erre azert lenne szuksegem, mert ez alapjan tudnam kezelni a kiveteleket. De igy, hogy az OKHTTP kicsereli a gyeri uzenetre, sajnos nincs lehetosegem.
Ezekre szeretnek megoldast talalni.Async class:
public class AsyncDownloader extends AsyncTask<String, Void, String> {
public static final String TAG = AsyncDownloader.class.getSimpleName();
private Context context;
private ProgressDialog dialog;
public AsyncDownloader(Context ctx) {
context = ctx;
}
@Override
protected void onPreExecute() {
super.onPreExecute();
dialog = new ProgressDialog(context);
dialog.setMessage("Loading...");
dialog.setProgressStyle(dialog.STYLE_SPINNER);
dialog.setCancelable(false);
dialog.show();
}
@Override
protected String doInBackground(String... params)
{
String url = params[0];
String bodyparam = params[1];
String user_agent = params[2];
String content_type = params[3];
OkHttpClient client = new OkHttpClient();
MediaType mediaType = MediaType.parse(content_type);
RequestBody body = RequestBody.create(mediaType, bodyparam);
Request request = new Request.Builder()
.url(url)
.post(body)
.addHeader("user-agent", user_agent)
.addHeader("content-type", content_type)
.build();
Call call = client.newCall(request);
Response response = null;
String jsonData = null;
try {
response = call.execute();
if (response.isSuccessful()) {
jsonData = response.body().string();
} else {
jsonData = null;
}
} catch (IOException e) {
e.printStackTrace();
}
return jsonData; //This is returned to onPostExecute()
}
@TargetApi(Build.VERSION_CODES.CUPCAKE)
@Override
protected void onPostExecute(String jsonData)
{
super.onPostExecute(jsonData);
if (dialog.isShowing()) {
dialog.dismiss();
}
}
}es igy hivom meg:
response = downloader.execute(list.get(0), list.get(1), list.get(2), list.get(3)).get();
-
Bruce1967
tag
-
Bruce1967
tag
Sziasztok! Nav draw activityben hogy lehet megcsinálni hogy a menüböl ne csak fragmentet lehessen elöhivni hanem hogy egy uj activityt nyisson?
"Ave"
-
hati
addikt
Most ismerkedem a Firebase-el. A crash reporting mit ad hozzá a developer console-ban látható adatokhoz? Van értelme használni?
-
sztanozs
veterán
-
domel
tag
Hi!
Kaptam egy emailt a Google Play Developertől, hogy az alkalmazásom jelenleg sérti a felhasználói adatokat és személyes bizalmas információkat, vagy mi a fenéket, és Március 15-ig ha nem javítom, akkor törlik az applikációt. Gyenge angol tudásommal valami olyasmiről írnak, hogy az alkalmazás érzékeny felhasználói vagy készülék adatokat kezel, és ehhez érvényes adatvédelmi irányelvek kellenek. Ez most mit jelent?
Szerintem a z "android.permission.RECORD_AUDIO" /> akadhatott fent a rendszeren, amit zajszint mérésre használok egy internetrádiós ébresztőórában, de most kinek vagy hol magyarázzam el, hogy nem veszek fel beszélgetést???Mi a teendő? Valaki már futott bele hasonló problémába?
eredeti:
Our records show that your app, Domel Alarm, with package name com.project.domel.radio_alarm, currently violates our User Data policy regarding Personal and Sensitive Information.Policy issue: Google Play requires developers to provide a valid privacy policy when the app requests or handles sensitive user or device information. Your app requests sensitive permissions (e.g. camera, microphone, accounts, contacts, or phone) or user data, but does not include a valid privacy policy.
Action required: Include a link to a valid privacy policy on your app's Store Listing page and within your app. You can find more information in our help center.
Alternatively, you may opt-out of this requirement by removing any requests for sensitive permissions or user data.
If you have additional apps in your catalog, please make sure they are compliant with our Prominent Disclosure requirements.
Please resolve this issue by March 15, 2017, or administrative action will be taken to limit the visibility of your app, up to and including removal from the Play Store. Thanks for helping us provide a clear and transparent experience for Google Play users.
-
Sianis
addikt
Srácok!
Találkozott már valaki olyan problémával, hogy sima MediaStore.ACTION_IMAGE_CAPTURE Intent-tel készített kép véletlenszerűen el van forgatva 90 fokkal? Ami még bosszantóbb, hogy a fájlban lévő exif információk között az orientation 0, azaz ismeretlen. Egy rakás más haszontalan dolog oda van írva, de ez az infó nincs. Órákat töltöttem vele, hogy megfejtsem a megoldást, de semmi. Stackoverflow elolvasva, kivégezve. Látszólag mások is sikeresen megszívták. Ami külön vicc, hogy Nexus 5X-en készített képek az ImageView-ban jól jelennek meg, de Samsung készülékek zöme pedig szenved a 90 fokos problémától? Hát mi ez az őrület, de komolyan?
-
hati
addikt
Miért nem működik a következő?
convertView.setBackgroundResource(R.drawable.list_background1);
list_background1.xml ->
<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<selector xmlns:android="http://schemas.android.com/apk/res/android">
<!-- Normal state. -->
<item android:drawable="@drawable/listitem_bg1" android:state_pressed="false" android:state_selected="false"/>
<!-- pressed state. -->
<item android:drawable="@drawable/listitem_bg_pressed" android:state_pressed="true" android:state_selected="false"/>
<!-- Selected state. -->
<item android:drawable="@drawable/listitem_bg_selected" android:state_pressed="false" android:state_selected="true"/>
</selector>drawable/listitem_bg1.xml ->
<shape xmlns:android="http://schemas.android.com/apk/res/android"
android:shape="rectangle">
<gradient
android:angle="180"
android:endColor="?attr/attr_list_item_background1"
android:startColor="?attr/attr_list_item_background2"/>
<corners android:radius="6dp"/>
</shape>attr.xml ->
<resources>
<attr name="attr_list_item_background1" format="reference" />
<attr name="attr_list_item_background2" format="reference" />
<attr name="attr_list_item_background_head" format="reference" />
<attr name="attr_shape_radius" format="reference" />
</resources>styles.xml ->
<style name="AppTheme" parent="Theme.AppCompat.Light.DarkActionBar">
<!-- Customize your theme here. -->
<item name="colorPrimary">@color/colorPrimary</item>
<item name="colorPrimaryDark">@color/colorPrimaryDark</item>
<item name="colorAccent">@color/colorAccent</item>
<item name="attr_list_item_background1">@color/list_row_even</item>
<item name="attr_list_item_background2">@color/list_row_odd</item>
<item name="attr_list_item_background_head">@color/list_row_head</item>
</style>Amennyiben kihagyom az attr.xml használatát és a pl.
android:endColor="?attr/attr_list_item_background1" helyet rögtön a színre mutatok android:endColor="color/list_row_even", akkor működik, de akkor nem tudok több témát létrehozni.[ Szerkesztve ]
-
WonderCSabo
félisten
válasz Arcanus #4154 üzenetére
Jol mondod, osszes API key-t szedd ki az alkalmazasbol, erre talan a legobb megoldas, ha kirakod egy gradle.properties fajlba amit nem commitolsz be, csak lokalisan tartod ott.
Licencre mindekeppen szukseg van, mivel attol meg hogy megosztod, mas nem hasznalhatja fel a projektet legalisan, csak ha egy licencben Te arra engedelyt adsz. Szoval igazabol nem is lenne open source.
-
Arcanus
aktív tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy ha egy alkalmazás forráskódját szeretném nyílttá tenni a GitHub-on, akkor mi a teendőm?
Amit tudni érdemes az alkalmazásról:
-->van benne reklám (AdMob)
-->van benne olyan erőforrás amelyet nem szeretnék megosztani
-->Firebase szolgáltatást használ (Crash, Authentication, Database, Storage)
-->Publikálva van a PlayStore-banGondolom azokat a stringeket melyek tartalmazzák a link (Database, Storage), illetve ID-kat (AdUnitID, egyéb ID) azokat nem töltöm fel.
Valamint szoktak license-t is használni (Apache License, MIT, stb), ez nekem szükséges-e?
[ Szerkesztve ]
-
ecchphoto
csendes tag
Sziasztok!
Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy előfordulhat-e olyan sima háztartásba szánt GU10, E27, bármi foglalaltú bluetooth képességű RGB(W) lámpa, melyhez tudnék saját vezérlő applikációt írni. Ugye ezekhez megadnak egy-két applikációt, de ez elég zárt rendszernek tűnik nekem. Legalábbis nem tudom milyen módon kommunikál az app a lámpával a BT adatcsomagokon belül. Az adatmennyiség nagyon minimális. Hébe hóba történik 8-10 db 3bájt-os érték közlése, sebesség nem igazán érdekes, ez így is észrvehetetlenül gyorsan megtörténik.Van-e ennek valami elterjedt formája, szabványa?
Arra lenne szükségem, hogy egy általam írt app által előállított egyszerű 3 bájtos RGB értékeket leközölje vele, illetve onnan az aktuális értéket vissza tudja olvasni. Az applikációnak még a telefon kamerájához kell hozzáférnie, de az amúgy is egy másik történet.Egyelőre szeretném kihagyni az arduino - bt modul - egyéni rgb ledmátrix kombinációt, mert az azért drágább, mint egy szögegyszerű GU10-es spot fényű játékszer. Fényének ereje, iránya, színtelítettsége megfelelő. A tervezett kísérletekhez egyelőre ideálisabb ez a megoldás.
Szükséges-e tovább vadásznom, leveleznem gyártókkal, vagy vannak bejáratott módszerek?
[ Szerkesztve ]
-=ecchphoto=-
-
thon73
tag
Billentyűzetet írni nem egy egyszerű vállalkozás, mert alig van info. Ezt egyébként onnan tudom, hogy időközben elkészült az itt már emlegetett hatszögletű billentyűzet, ami emellett teljes mértékben személyre szabható. Vagyis olyan elrendezést lehet beállítani rajta, amit csak akarunk.
Szívesen odaadom, ha a hatszöglet nem zavaró. Viszont nem egyszerű beállítani, mert a leírás még várat magára. Kiindulási alapnak programozáshoz sem rossz, csak egy picit hosszú a programlista.Ugyanitt keresek olyan érdeklődőt, akinek lenne kedve a billentyűzettel foglalkozni. Mármint fejleszteni. Az én életem olyan (egyébként pozitív) irányban változott, hogy gyakorlatilag nincs rá időm; szívesen odaadnám valakinek, aki lát benne fantáziát. Működik, kipróbálható, nyílt a kódja stb, épp csak nincs teljesen befejezve. Viszont ketten is már folyamatosan azon írunk (nem keveset és több nyelven) és működik. Na jó, ennyit a reklámról. Ha valakit érdekel, itt a fórumon megtalál.
-
bexinho23
őstag
Sziasztok!
Van egy lassan lassan 4 éve működő, komplex excel költségvetésem. Mivel gyakran vásárolok készpénzzel, így két opcióm van, hogy rögzítsem a tételeket:
1. nap végén számlákról
2. azonnali rögzítés telefonba (jegyzettömb), majd este az excelbeMivel a telefonos megoldást sokkal praktikusabbnak és pontosabbnak tartom, így szeretnék egy appot fejleszteni a rögzítésre.
Mivel korábban sokat használtam a VBA-t munkahelyen, így nem áll tőlem távol az új dolgok megtanulása. Tudnátok ajánlani olyan oldalt, ahol az alapokat lehetne elsajátítani?
[ Szerkesztve ]
-
Roxkex
senior tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni egy kis billentyűzet customizálás ügyében.
Erre adódik több lehetőségem (egyben ezáltal kérdésem is ).1. Eset - ezt jobban pártolnám -
Kicsit keresgéltem az interneten és megtaláltam a google billentyűzet megoldásának a forrását (LL-hez).
Ezen a helyen: LL-LatinIME-Source
Na már most ezt le is töltöttem és próbáltam valamilyen úton módon beimportálni az Android Studioba de sajnos nem sok sikerrel jártam. (ellentétben a 2. esetben) Habár annyit tudok hogy a native kódokat is hozzá kell adni (ehhez le is töltöttem az NDK cuccokat). De sajnos továbbra se jutottam előrébb, hogy sikeresen betudjam importálni, hogy abból egy buildelhető példányt tudjak szülni.- Nos a kérdés az az lenne, hogy hogyan lehetne megoldani azt hogy ebből egy buildelhető példány legyen ?
(Ha valaki esetleg megcsinálja, és leírja nekem hogy hogy csinálta annak iszonyatosan meghálálom!)2. Eset - ez RÉSZBEN sikeresen megoldva -
Találtam az interneten egy olyan nevű billentyűzetet, hogy: Hacker's Keyboard amelyhez találtam is forráskódot. - Ezt sikerült is beimportálni, buildelhető példányt csinálni belőle. (Y) - Az általam preferált módosításokat sikerült is megcsinálni.
Ami azok voltak, hogy a magyar nyelvű gomboknál a qwertzuiop karaktereknél a számok 1234567890 legyenek a hint label-ben. Továbbá az elrendezésén a popup keyboardnak kicsit változtattam (ahol megjelennek az ékezetes karakterek - az alt karakterek közül néhányat kiszedtem vagy hozzá adtam).
Na már most a problémám az az hogy ha mondjuk egy 'u' karaktert hosszan nyomok (és az alt karakterek az alábbiként vannak megadva: "úű7ü") akkor mindig az 'ü' karakter lesz az első nem a '7'es a kijelölésben. (mígy az 1. esetben a billentyűzetben a szám az első :\)
Erre a helyzetre van valakinek ötlete ? :\ (Az az, hogy olyankor amikor számos gombot nyomok akkor a szám legyen az első de a jól megszokott elrendezésben -> az az "úű7ü" nem "úűü7")Remélem nem volt katyvasz az egész ahogy leírtam :\ - Ha valaki érez magában annyi jófejséget, hogy segít azt nagyon meghálálom :3 (Ha valahogy megtudom ) - Továbbá ha kell forrást is megosztom (amiket én csináltam).
Előre is köszi ! <3Redmi Note 7 MIUI 12 Stable - Xiaomi.eu "Én nem akarok se iOS-t , se Androidot Én egy jó okostelefont akarok!"
-
hati
addikt
válasz #16514048 #4142 üzenetére
Javaslom, hogy inkább az Android programozás fórumban tedd fel a kérdésedet.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sziasztok!
Ha van itt valaki, vagy ismer olyat, akinek van a Google Playen saját alkalmazása és a reklámokból, illetve egyéb forrásokból (in-app purchase, fizetős app) származó bevétel után szabályszerűen adózik (lehetőleg egyéni vállalkozóként), az legyen szíves írjon egy pü-t, szükségem lenne egy kis segítségre.
Előre is köszönöm.
-
fatal`
titán
válasz gyurkikrisz #4140 üzenetére
Vagy Genymotionnel, amihez egy VT-s VirtualBox kell csak (anélkül is megy csak lassú).
-
gyurkikrisz
őstag
válasz Scooter86101 #4139 üzenetére
Gondolom a HAMX-el volt baj. Nem feltétlen kell emulátoron futtatni az alkalmazást, lehet akár fizikailag létező Android eszközön is.
-
Scooter86101
tag
Sziasztok, nos hát egy olyan kéréssel fordulnek hozzátok , hogy én igazábol már joparszor nekifogtam hogy csinálgatok androidos programokat magamnak, de sosem jött össze mert az android studio, ha jol emlékszem valami hax vagy hex hiba lehetett, emulatorral és sosem tudtam elinditani , olvastam hogy valami a procim miatt van valakit ha szépen megkérnek nekem nem csinálna egy olyan programot ami csak annyit csinál hogy feltelepitem , az asztalra dob egy parancsikont és mikor megnyitom behoz egy bizonyos oldalt .. az ikon lenne nekem a lenyeg amit az asztalon elhelyez, meg lehet másképp is de most így szeretném , szóval mikor megnyitom az asztalrol o a bongeszobe megnyit egy bizony oldalt amit a programban irnak meg neki .. valaki nem segítene nekem ennyiben ?
Köszönöm nagyon előre is ...
Udv -
LilProphet90
senior tag
Sziasztok, remélem jó topikba írok a kérdésemmel. Még pár hónapja jelentkeztem egy Android fejlesztői "ösztöndíjra" az Udacity oldalán keresztül, ma kaptam emailt, hogy kiválasztottak. Ez az Udacity egy online programozói kurzusokkal foglalkozó oldal, ez az ún. ösztöndíj magában foglalja a következőket: Android Basics: User Interface, Android Basics Nanodegree by Google, Associate Android Developer Training and Certification program. Szóval abszolút az alapoktól kezdi (ami nekem előny), és a végén egy vizsgával zárul, tehát valami papírt is adnak róla.
Szerintetek mennyire érdemes komolyan vennem a dolgot? Látom, hogy ebből van, amelyik ingyenes, legalábbis kipróbálható, de van ami fizetős. Nem akarok úgy belefogni, hogy nem vagyok biztos annak hasznosságában, így, hogy heti kb 10 órát jelentene. Köszönöm a segítséget!
[ Szerkesztve ]
Zenei alapok, remixek: http://www.reverbnation.com/lilprophetmusic
-
HREH
senior tag
Sziasztok!
Van egy rém egyszerű "applikációm", ami egy számlálót állít +- irányban.
Azonban, ha kilépek belőle, akkor a számláló értéke visszaáll 0-ra.
Hogyan kellene megoldanom, hogy jegyezze meg az utolsó, kilépés előtti értéket, hogy majd újbóli megnyitásnál már ezzel az új értékkel tudjak számolni?"Fun isn't something one considers when balancing the universe. But this... does put a smile on my face."
-
balazs1022
őstag
válasz balazs1022 #4134 üzenetére
Mar egy masik topicban megcsinaltak nekem, igy mem aktualis a kérésem.
-
balazs1022
őstag
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni. Gyári vegytiszta AOSP rendszerem van. A zenelejátszók közül a Huawei music player-e tetszik (tud letölteni album borítót és van lyrics, vmint kiírja a zene minőségét). A problámám az, hogy nem magyar, amit meg találok magyart, az meg régi verzió. Vki nem tudja, hogy össze lehet-e gyúrni a 2-t? Tehát a régiből áttenni a magyar nyelvi csomagot az újba?
Az apk-k:
1. Régi magyar - apk
2. Új angol - apkHálás lennék, ha vki megtudná nekem csinálni.
-
Tanuláshoz mit ajánlotok? Beszereztem az Ekler féle Android alapú szoftverfejlesztést, nézek tutorialokat, de sok minden nem világos még. A java elég furcsa nyelvnek tűnik. Össze-vissza hívogat mindenki a tutoriálokban is mindenféle api-t, de azok hol vannak leírva? Nekem meg sokszor totál mást dob fel az android studio.
<< Tananyagok: informatikaora.hu >> Lego technic 42139 eladó
-
domel
tag
Hogyan lehet applikációt frissíteni a Play Áruházban?
Múlt héten feltöltöttem életem első applikációját a Play áruházba, ami nem ment simán, mert csak a "generate signed APK" menüből fordított APK-t fogadott el, és ott rögtön három jelszót megerősítéssel is meg kellett adnom (az egyik valami kulcs volt), azóta is azon gondolkozok, hogy azok mire is voltak jók. Később a developer konzolon valami olyasmit írt, hogy frissítéskor verziószámot kell növelnem (vagy ő növeli?), úgyhogy teljes a káosz a fejemben. A három jelszót felírtam szerencsére, úgyhogy ha lenne valaki önkéntes aki pár mondatban elmagyarázná a frissítés lényegét, annak nagyon szépen megköszönném!
Üdvözlettel: Domel -
domel
tag
válasz gyurkikrisz #4126 üzenetére
Most már csak azt szeretném megtudni, hogy a default videók mappát hogyan érhetem el, hogyan menthetek oda saját videót.
LOLLIPOP óta eszméletlenül megkavarták a dolgokat, alapból az emulált sd kártya jön be, amit nem találok fizikailag, és a videók app sem találja a videóimat, pedig valahol ott vannak. Most az új rendszeben végig kell fésülni az sd kártyákat, az első az emulált, a második a fizikai sd kártya, de fél napom ráment, mert minden példa még a régi rendszerről szólt. Az új rendszerben az sd kártyán is minden app csak a saját mappájához fér hozzá (alapból), és hiába megyek be a videók alkalmazásba (vagy mi az, mappa?) nem találja a videómat, amit total commanderrel meg látok...Szóval most már nem érdekel, hogy emulált vagy fizikai, csak szeretnék egy videót úgy lementeni, hogy utána a videók mappában meg tudjam nézni
Üdv: Domel
-
gyurkikrisz
őstag
Milyen path-t szeretnél látni helyette?
Úgy tudom 4.2-ben meg lett variálva, és a storage/emulated/0 az az elsődleges felhasználó tárhelyére mutat, tulajdonképpen az SD kártyára. Nálam a /sdcard is csak egy symlink erre a mappára, bár nekem nincs fizikai SD kártyám, csak belső tárhely.
-
domel
tag
Hi! Hogyan lehet SD kártyára videót menteni? vagy akár könyvtárat létrehozni?
recorder.setOutputFile(getExternalStorageDirectory()+"/felvetel.mp4");
Az Environment.getExternalStorageDirectory() értéke
"/storage/emulated/0" lesz, de miért??? Próbáltam a permissiont manifestben és programból is megkérni, de a hiba ugyanúgy fennáll. Az emulált mappa sem érdekelne ha megtalálnám valahol a videómat...Üdv: Domel
-
syler123
veterán
Ezt nem tudom hol nézed, nekem hóvégi összesítőt ír. Amúgy 4-5k szokott lenni havonta, de az is csak 1 játék miatt, amii kb 1 nap alatt készült el, jobban mondva 1 délután Amivel többet dolgoztam az meg nem hozott semmit
Inkább fizetős játékokat készítesz? Esetleg érdemes lehet megpróbálni Windows Phone-ra? Az Ios lenne a legjobb, de azt nincs is mivel tesztelnem, meg oda megint kellene fizetni a Developer accountért.
[ Szerkesztve ]
-
syler123
veterán
Hirdetések vannak a játékok alatt, pont ezért kérdéses hogy megéri-e fizetni a promotálásért. Mert gondolom többet kell fizetnem érte, mint amit én magam kiszedhetek a játékból hirdetéssel.
Tehát a kérdés hogy létezik-e olyan optimális beállítás, aminél ugyan fizetek a hirdetésekért hogy reklámozzák a játékaimat, de mégis pluszban jövök ki a játékaim alatti hirdetésekkel, még ha kicsi haszonkulccsal is.
Az aláírásomban vannak a játékok. Egyiket sem reklámoztam, amelyik sok emberhez eljutott az a Quick Math, mert reklám nélkül közel 5000 ember töltötte le és rendszeresen használják is rajta a hirdetéseket. Ez gondolom a címe miatt juthatott el több emberhez.
Pl lenne most egy ezeknél sokkal komolyabb játékötletem, meg is tudom valósítani, de sok munka lenne vele, pláne ahhoz képest hogy lehet semmi bevételt nem látok belőle utána.
[ Szerkesztve ]
-
syler123
veterán
Sziasztok!
Úgy látom nem teljesen halott ez a topic, ezért lenne egy kérdésem. Készítettem pár droidos játékot Unity Engine-el, viszont szeretném ha ez el is jutna a felhasználókhoz. Tehát a promotálás lenne a cél, ami meg is oldható admob-al. A kérdésem az lenne hogy ez megéri? Ha igen milyen beállításokkal? Lehet ugye a kattintásokért fizetni, meg be kell állítani mennyit óhajtok fizetni ezért stb.
-
Android studiot használnék, de csak ennyit ír, hogy android support is disabled. 2 napja még semmi baja nem volt, azóta meg csak most kapcsoltam be a gépet. Ez most mi? Egy Windows frissítés kiütötte?
-
piadex2
senior tag
Sziasztok!
Mitől lehet ez:
Error: Configuration with name 'default' not found - az Android Studio-ban.Egy vonalkódolvasót szeretnék készíteni - a saját ízlésemre.
A vonalkódolvasó implementációja megvan; éppen ezt kívánom hozzáadni a projektemhez, és kapom a fenti hibaüzenetet.Ötlet, hogy mi lehet a baj?
Kösz előre is.piadex2
kontakt: +36 70 502 2167 ; mail, privát
-
A korábbi problémára, tehát xiaomi redmi 3s mikrofon túlzott zajszűrése... Az egyik fórumon írták a probléma megoldására, hogy a
/system/etc/audio_platform_info.xml fájlba bele kell írni két sort:
<device name="SND_DEVICE_IN_HANDSET_MIC" acdb_id="1"/>
<device name="SND_DEVICE_IN_HANDSET_STEREO_DMIC" acdb_id="1" />
Egyébként tényleg működik, csak nagyon halkan vesz fel így mindent.
Ezek pontosan mit csinálnak? Hol van ez leírva? Nézem a google leírását, de nem találtam ilyet.[ Szerkesztve ]
-
hati
addikt
válasz WonderCSabo #4113 üzenetére
Nézd meg amit utoljára linkeltem és forgasd el gondolatban 90 fokkal.. Ott 0-14-ig töltötték fel a listát. Nem, mondom, hogy véletlenszerű, de előre nehezen tudnám olyan sorba rakni a listát, hogy a felső sorban legyen 1-4-ig, utána 5-7-ig, stb. Szerintem ezt arra tervezték, hogy akkor használd, ha neked mindegy, milyen sorrendben kerülnek ki az adatok, csak egyenletesen töltsék ki a helyet.
[ Szerkesztve ]
-
hati
addikt
válasz WonderCSabo #4111 üzenetére
Azt értem, hogy én mondom meg a cella méretét, de hol mondom meg, hogy melyik kerüljön az első sorba, melyik a másodikba, melyik az n-edikbe. Nekem egy olyan listám, tömböm van, amiben van X db. csatorna, és mindegyiknek N db. műsora.
Egy soros, változó méretű listát tudok csinálni StaggeredGridLayoutManager-rel.
Tudok több sorosat is, de akkor nem látok módot arra, hogy én mondjam meg, melyik elem hová kerüljön, mert vmi ilyesmi lesz az eredmény.
-
hati
addikt
válasz WonderCSabo #4109 üzenetére
Egyelőre nem tudom elképzelni, hogy hogyan. Van egy 10 elemű meg egy egy elemű sorom. Honnan fogom tudni, hogy mitől fogja az automatizmus pont így kirakni?
-
Van egy pár megoldása a problémának, mint ahogy a Play Store-ban lévő alkalmazásokban láttad. Van, amelyik hanyagolja a layoutolást, helyette SurfaceView-n végez saját renderelést; van amelyik a RecyclerView-hoz ír saját LayoutManagert (a gyáriak nem elegek).
A probléma csak az, hogy az összes nagyságrendekkel bonyolultabb, mint hogy bárki meg akarná publikusan osztani, ingyen, amikor hónapokon át dolgoznak rajta. Na meg nem is biztos, hogy jogilag megtehetik.
“All nothings are not equal.”
-
hati
addikt
válasz WonderCSabo #4105 üzenetére
Nézegetem ezt a StaggeredGridLayoutManager-t, de nem tudom használni. Tudok benne több soros, eltérő méretű elemeket létrehozni, de ez valójában egy listát saját maga tördel fel sorokra, míg nekem egy 2 dimenziós listám van és én akarom megmondani, hogy mi kerüljön az első, mi a második, stb. sorba, és minden sor egyszerre mozogjon horizontálisan.
-
hati
addikt
válasz WonderCSabo #4105 üzenetére
Pontosan ezt kerestem.
Megkaptam az első utalást a Google-től. Kemény 6500 Ft.
-
Sziasztok!
Adott egy telefon: Xiaomi redmi 3s. A probléma, hogy a zajszűrés gyakorlatilag tönkreteszi a rögzített hangot akár hangrögzítővel, akár felvett videóval.
Azt szeretném megkérdezni, hogy lehet-e erre írni alkalmazást, ami kikapcsolná a zajszűrést? Vagy lehet-e olyan hangrögzítőt készíteni, amiben opcionális lenne? Olyat, mint például a Hi-q-mp3, abban elég sok mindent lehet állítani.
Hol lehet ennek utánanézni, hogy mi az ami állítható/hozzáférhető egy alkalmazásból?[ Szerkesztve ]
-
WonderCSabo
félisten
válasz [KgP].Robot #4099 üzenetére
El kell menteni onSaveInstanceState-ben az aktualis poziciot es visszaallitani onRestoreInstanceState-ben.
Egy kis olvasnivalo.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest