- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
[KgP].Robot
aktív tag
válasz
WonderCSabo #4224 üzenetére
Koszonom a valaszod!
Backstackbol hivom vissza onBackPress eseten. Van
olyan bevallt policy ilyen esetekre? Ugy ertem ilyen appoknal mi a bevett szokas. Sok kep kezelese eseten.
Jo igy, hogy kinullazok mindent fragment elhagyasakor? -
hati
addikt
válasz
WonderCSabo #4113 üzenetére
Nézd meg amit utoljára linkeltem és forgasd el gondolatban 90 fokkal.. Ott 0-14-ig töltötték fel a listát. Nem, mondom, hogy véletlenszerű, de előre nehezen tudnám olyan sorba rakni a listát, hogy a felső sorban legyen 1-4-ig, utána 5-7-ig, stb. Szerintem ezt arra tervezték, hogy akkor használd, ha neked mindegy, milyen sorrendben kerülnek ki az adatok, csak egyenletesen töltsék ki a helyet.
-
hati
addikt
válasz
WonderCSabo #4111 üzenetére
Azt értem, hogy én mondom meg a cella méretét, de hol mondom meg, hogy melyik kerüljön az első sorba, melyik a másodikba, melyik az n-edikbe. Nekem egy olyan listám, tömböm van, amiben van X db. csatorna, és mindegyiknek N db. műsora.
Egy soros, változó méretű listát tudok csinálni StaggeredGridLayoutManager-rel.
Tudok több sorosat is, de akkor nem látok módot arra, hogy én mondjam meg, melyik elem hová kerüljön, mert vmi ilyesmi lesz az eredmény.
-
hati
addikt
válasz
WonderCSabo #4109 üzenetére
Egyelőre nem tudom elképzelni, hogy hogyan. Van egy 10 elemű meg egy egy elemű sorom. Honnan fogom tudni, hogy mitől fogja az automatizmus pont így kirakni?
-
hati
addikt
válasz
WonderCSabo #4105 üzenetére
Nézegetem ezt a StaggeredGridLayoutManager-t, de nem tudom használni. Tudok benne több soros, eltérő méretű elemeket létrehozni, de ez valójában egy listát saját maga tördel fel sorokra, míg nekem egy 2 dimenziós listám van és én akarom megmondani, hogy mi kerüljön az első, mi a második, stb. sorba, és minden sor egyszerre mozogjon horizontálisan.
-
hati
addikt
válasz
WonderCSabo #4105 üzenetére
Pontosan ezt kerestem.
Megkaptam az első utalást a Google-től. Kemény 6500 Ft.
-
[KgP].Robot
aktív tag
válasz
WonderCSabo #4096 üzenetére
Koszonom a helpet de igy sem volt jo egeszen. Inkab betettem egy ImageView-t a layoutba.
Masik:
En lennek a legboldogabb ha nem kene kulon ezzel foglalkozni de sajnos nem mukodik jol. Egyreszt a configChanges propertyk nelkul lassabban tortenik az ujrarajzolas de felig jol. A felig azt jelenti, hogy tegnap vettem eszre azt a hibat, miszerint a mozgo kep vegallasanal torteno elforditas eseten nem jol rajzol ja ki a kepet es ezutan mar nem is mukodik jol. Csak akkor jo ha a kezdo pozicioban forgatok. Ha a propertyk be vannak allitva a Manifestben akkor ugyan gyorsan kirajzolja a layoutot de e mozgo kep poziciojat nem szamolja ujra.
Egyedul csak a kep poziciojat szeretnem vele ujraszamoltatni elforgataskor. -
[KgP].Robot
aktív tag
válasz
WonderCSabo #4088 üzenetére
Koszonom a tippet. Talaltam nehany peldat es azok alapjan indultam el.
A kovetkezo problemaba futottm.
Ket peldabol szeretnem osszeollozni a sajat megoldasomat.
A tervem az lenne, hogy egy android:fitsSystemWindows="true" CoordinatorLayoutban lenne egy ImageView, aminek a viselkedese mar definialva van. Scrollozasra mozog. Ezt az ImageView-t a Toolbarban szeretnem megjeleniteni. A CoordinatorLayout.Behavior<ImageView> kiterjesztett osztaly csak akkor mukodik jol ha az override-olt onDependentViewChanged() fuggvenyben a dependency (vagyis az en esetemben a Toolbar, mint szulo, amiben az ImageView-t meg szeretnem jeleniteni) azonos szinten van az ImageView-val ezert a layoutban a Toolbart a CollapsingToolbarLayout-bol kitettem a CoordinatorLayout gyokerebe. Igy mukodik az ImageView mozgasa. Viszont ha teljesen felscrollozok, akkor a toolbar is becsuszik a statusbar ala. Ha a toolbar a ToolbarLayout-ban van, akkor nem csuszik ossze felul de nem megy az ImageView mozgas. Mar jo ideje keresem a megoldast de nem talalom. -
[KgP].Robot
aktív tag
válasz
WonderCSabo #4077 üzenetére
Korai volt az orormom. Most nem mukodik jol a linkeles.
Igy megy az exportalas a naptarba
Ez pedig a MainActivityben vanAz export az egy fragmentben van. Ha bent van a Manifestben a "singleTask", akkor az app indulasakor egyszer lefut a MainActivityben a feltetel, de akkor ugye a data az null. Exportalas utan pedig ha rakattintok a generalt linkre, akkor mar nem fut be megegyszer a MainActivitybe, logikusan a singleTask miatt. Viszont a data csak ekkor kap erteket.
Ha nincs bent a singleTask, akkor minden egyes linkre kattintas utan befut a feltetelvizsgalatba a MainActivityben es jol is mukodik.
Hogy lehetne ezt megoldani, hogy singleTask legyen de a link is mukodjon? -
[KgP].Robot
aktív tag
válasz
WonderCSabo #4077 üzenetére
WonderCSabo nagyon szepen koszonom a segitsegedet! Ez a megoldas segitett. Kiraly lett. Koszonom!!!
-
[KgP].Robot
aktív tag
válasz
WonderCSabo #4067 üzenetére
Koszonom a segitseget.
Mukodik az ugras a naptarbol az app megfelelo fragment-jere. Annyi a bajom meg, hogy maga a link latszodik a leirasban. A naptar esemeny leirasaba elvileg csak stringet tehetek. Hogyan tudom a linket mondjuk "Link"-kent megjeleniteni?
"<a href='www.valami.com'>Link</a>"-el probalkoztam de nem jott ossze.
Van erre megoldas?
Koszonom -
Gerzsi
tag
válasz
WonderCSabo #4036 üzenetére
Köszi a segítséget
-
Bruce1967
tag
válasz
WonderCSabo #4063 üzenetére
Az IAP nál ki lehet valahogy kerülni a google kereskedői fiókot?
-
Bruce1967
tag
válasz
WonderCSabo #4061 üzenetére
Akkor a replacet cseréljem ki addra?
-
Benex
senior tag
válasz
WonderCSabo #4051 üzenetére
Igen , már frissítettem 1.0.2-ről 1.0.3 és akár 1.0.4-re is , de ha ezt megteszem akkor itt a következő error , amikre már nem találtam semmi érdemi választ az interneten.
Ezeket nem ismeri fel:
SocialAuthAdapter
Unresolved reference: brickred
és ez
import org.brickred.socialauth.android.SocialAuthAdapter
( a teljes hibakódot feleslegesnek tartom bemásolni, azokra a fileokra mutat, amikben ez van használva )
Kerestem hozzá tartozó dependencies-t, de nem találtam , hogy talán annak is növelni kellene a verzió számát. -
válasz
WonderCSabo #4031 üzenetére
Köszi mindkettőtöknek, holnap feltétlenül kipróbálom őket!
-
válasz
WonderCSabo #4000 üzenetére
Adb-s shellben kiadtam a su parancsot és kaptam egy szép kis not found-ot... :/
-
domel
tag
válasz
WonderCSabo #3972 üzenetére
Valóban ViewPager a neve.. Azt hogyan lehet megcsinálni, hogy gombnyomásra visszajöjjön mondjuk az első oldal?
Ezt egy Fragmentből hívom meg, de nem működikViewPager pager = (ViewPager) getActivity().findViewById(R.id.viewpager);
if(pager == null)
System.out.println("It's nill..."); // always getting a null value
else
pager.setCurrentItem(0);
pager.setCurrentItem(0,true);Üdv: Domel
-
hati
addikt
válasz
WonderCSabo #3924 üzenetére
Bocs, bocs, bocs, mégis működik.
swipeRefreshLayout.post(new Runnable() {
@Override
public void run() {
swipeRefreshLayout.setRefreshing(true);
bla-bla
}
}
); -
hati
addikt
válasz
WonderCSabo #3924 üzenetére
Köszi, de nem igazán értem, hogy ez micsoda.
Nem nem működik az indikátor, hanem ugyan olyan indikátor kellene a listview ősfeltöltésénél, mint amilyen a frissítésnél, hiszen mindkettő közben várakozik a felhasználó.
-
domel
tag
válasz
WonderCSabo #3822 üzenetére
valóban az energiakezelés módot kellett intelligensről teljesítményre állítani, és akkor nem zárja be egy idő után. köcce!
-
válasz
WonderCSabo #3700 üzenetére
4.4 után is működik ez? Mert ott azért eléggé megborultak a szabályok...
-
fatal`
titán
válasz
WonderCSabo #3659 üzenetére
Annyit tennék még hozzá, hogy (nyilván nem túl elegáns megoldás) ha régebbi targetSdk-t használ (lollipop vagy kisebb) akkor marad a régi működés.
-
bucsupeti
senior tag
válasz
WonderCSabo #3659 üzenetére
koszonom mindkettotoknek!
-
fatal`
titán
válasz
WonderCSabo #3624 üzenetére
Ha holnap jönne az is késő, vagy 3 év mire elterjed az N, addigra már java 9-10 lesz. Ezért is fogok kotlinra váltani szerintem, ha véglegesítik a nyelvet és a standard libet.
-
thon73
tag
válasz
WonderCSabo #3631 üzenetére
Tyű! Pontosan ezt szerettem volna, csak nem tudtam, hogy ezt szeretném. Vagyis, hogy ezt így hívják. Így viszont már találtam is plugint, ami ki is rajzolja; majd kipróbálom. Azért ezzel még kell egy kicsit játszanom, mert igen sok adat van benne...
Nagyon köszönöm! -
thon73
tag
válasz
WonderCSabo #3629 üzenetére
2. Bookmarks! Ez az! Pont erre volt szükségem! Remek. Nem tudom, miért nem láttam ezt idáig, pedig kerestem, igaz, nem ezzel a szóval.
1. A Find Usages nagyon jó, azt használom is, csak van néhány osztályom, ami "egymásba ágyazódik". Pl. Van egy közös alap-adatokat tartalmazó Data, van benne néhány billentyűzet-layout Board, van benne sok-sok billentyű Button, abban meg néhány felirat Title. Nomármost: mindenki az előzőt látja, nem az összeset. A Data ismeri (egy interface-en keresztül) magát a fő Service-t. Ahhoz, hogy a Title hozzáférjen a Service által biztosított metódusokhoz, vissza kell nyúlni a saját Button, annak a Board osztályán keresztül a közös Data osztályig, aki biztosítja számára a Service által megvalósított interface-t. Igazából a valóságban egyszerűbb, mint így leírva.
Arra gondoltam, hogy van-e esetleg olyasmi, ami ezt valami hasonló módon felrajzolja. Mert ugye elvileg látnia kell, hogy pl. a Button osztályban van Board hivatkozás, de pl. Data hivatkozás nincs.
Aztán persze lehet, hogy őrületes butaság, amit kérdezek, és nem is létezik ilyen, vagy én csinálok valamit apokrif módon... -
Oppenheimer
nagyúr
válasz
WonderCSabo #3624 üzenetére
Megnéztem alaposabban a forrást, emiatt a fájl miatt gondoltam elsőre, hogy Java 8, de streameket meg nem találtam, ami rossz előjel.
-
thon73
tag
válasz
WonderCSabo #3615 üzenetére
Találtam ilyet: Timer, ami helyett a ScheduledThreadPoolExecutor-t ajánlja. Ill. ilyet: TimerTask (és még CountDownTimer-t is.) Meg persze a Handler.
Szóval a Handlert érdemes választani.
-
_kovi_
aktív tag
válasz
WonderCSabo #3608 üzenetére
Igen, angolul sok van, de nem vagyok penge angolból sajnos...
-
fatal`
titán
válasz
WonderCSabo #3578 üzenetére
Használja még valaki az sdk-ban lévő emulátort? Rettenet szerintem.
Genymotion vagy visual studio emulator százszor jobb sztem.
-
thon73
tag
válasz
WonderCSabo #3489 üzenetére
Ezt is köszönöm, gondolhattam volna, hogy itt keressem. A Build-os és Signing-os rész egymásra mutogat, és szó sem esik benne a debugról.
Ettől függetlenül a fejlesztő környezetet itt is fel kell készíteni - vagyis kell csinálnom egy közös debug.keystore-t -, ha jól értem; csak aztán ezt automatikusan tudja használni. Ennek (gondolom), az az előnye, hogy akárhová tehetem a keystore file-t.
Ez elég vicces:
Note: If you are checking these files into version control, you may not want the password in the file. The following Stack Overflow post shows ways to read the values from the console, or from environment variables.
http://stackoverflow.com/questions/18328730/how-to-create-a-release-signed-apk-file-using-gradle
We'll update this guide with more detailed information later. -
válasz
WonderCSabo #3489 üzenetére
Release módban én is így csinálom, de a debug keystore másfajta állat.
-
thon73
tag
válasz
WonderCSabo #3466 üzenetére
De igen, csak még az Eclipse-ben. Az AS-t csak akkor kezdtem használni, amikor nagyon muszáj volt.
Amit most csinálgatok, abban pedig elég kevés az androiddal kapcsolatos rész, és sok benne az egyéb logika, meg a grafikai számítás. Ráadásul egy Service-re épül. És API16 a minimum, nem is gondoltam, hogy kell hozzá a support.
De nagyon köszönöm, mert van pl. olyan korábbi projektem, ami Loaderre épül (és használjuk is a programot) -
Oppenheimer
nagyúr
válasz
WonderCSabo #3418 üzenetére
próbáltam. leszedtem a 2.7-es gradlét is a bundled 2.4 helyett, az se segített.
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz
WonderCSabo #3418 üzenetére
az jó, végülis csak azért frissítettem az Android Studiot, mert az új Kotlin verzió miatt nem tudtam buildelni. Frissíteni akartam az extensiont, de a Jetbrains Plugin Repository timeoutolt az IDE-ben. Kézzel letöltve és telepítve a Kotlin errorok megszűntek, most simán a Gradle szar.
-
Bozek
nagyúr
válasz
WonderCSabo #3254 üzenetére
Mondjuk többet segítettél volna, ha linkeled is a topic-ot.
-
Benex
senior tag
válasz
WonderCSabo #3249 üzenetére
Mielőtt nagyon leszolnátok, ha nagyon nagy butaságot irtam , első böngésző probálkozásom.
public class MainActivity extends Activity {
private WebView webview;
private Button btn;
private EditText url;
private String url_adress;
@Override
public void onCreate(Bundle savedInstanceState) {
super.onCreate(savedInstanceState);
setContentView(R.layout.activity_main);
this.url = (EditText)findViewById(R.id.url);
this.url_adress = url.getText().toString();
this.btn = (Button)findViewById(R.id.load_btn);
this.webview = (WebView)findViewById(R.id.webView);
WebSettings settings = webview.getSettings();
settings.setJavaScriptEnabled(true);
// webview.setScrollBarStyle(WebView.SCROLLBARS_OUTSIDE_OVERLAY);
webview.setWebViewClient(new WebClientClass());
webview.loadUrl("http://www.google.com");
btn.setOnClickListener(new View.OnClickListener() {
@Override
public void onClick(View v) {
webview.loadUrl(url_adress);
}
});
}
}
class WebClientClass extends WebViewClient
{
@Override
public void onPageStarted(WebView view, String url, Bitmap favicon) {
super.onPageStarted(view, url, favicon);
}
@Override
public boolean shouldOverrideUrlLoading(WebView view, String url) {
view.loadUrl(url);
return true;
}
}Illetve a gomb megnyomása után , a következőt kapom , amire interneten nem találtam olyan választ ami megoldaná
W/BindingManager﹕ Cannot call determinedVisibility() - never saw a connection for the pid: 13458 -
Oppenheimer
nagyúr
válasz
WonderCSabo #3241 üzenetére
-
válasz
WonderCSabo #3241 üzenetére
Mármint a Guava EventBusról van szó, vagy lemaradtam valamitől?
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz
WonderCSabo #3223 üzenetére
Köszi! Ez a dolog egyelőre el van odázva, de ha megcsinálom a settings menüt, akkor még visszaolvasom ezt a hsz-t.
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz
WonderCSabo #3213 üzenetére
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz
WonderCSabo #3208 üzenetére
Akkor hová való az a gomb?
-
MrSealRD
veterán
válasz
WonderCSabo #3197 üzenetére
Köszi. Megnézem.
-
Zedz
addikt
válasz
WonderCSabo #3194 üzenetére
Itt is lurkodtam már egy kicsit, megcsináltam az alap példát.
-
válasz
WonderCSabo #3181 üzenetére
Linearlayout
Azon belül van egy ImageView és egy TextView. Illetve ez az egész linearlayout includeolva van egy másik layoutba.
-
válasz
WonderCSabo #3178 üzenetére
A Picasso is meg tudja ezt csinálni
, csak az elrejtés miatt gondoltam, hogy jobb lehet külön listener. Mondjuk csak most gondoltam bele, de ha a kép szélessége fix, magassága wrap_content, akkor a be-nem-töltött kép amúgy is nulla magas lesz.
-
kocsisdavid5
aktív tag
válasz
WonderCSabo #3174 üzenetére
köszi.
-
thon73
tag
válasz
WonderCSabo #3141 üzenetére
A hatszögletű billentyűzettel bíbelődök. A billentyűzet teljesen szabadon definiálható. Értelemszerűen a "széles" billentyűzet csak "széles" képernyőn használható, míg a "keskeny" a "keskeny" és "széles" képernyőn is. Viszont az fontos, hogy a billentyűk mérete megmaradjon, mert úgy könnyebb írni.
A lényeg, hogy landscape módban is jó lenne tudnom a portrait mód szélességét. És persze a magasságát is, mert annak arányában ellenőrzi a billentyűzet magasságát.
Nem volt egyszerű, de a "real" vagy teljes méretet (ami nem feltétlenül a fizikai", már meg tudom szerezni. Az onMeasure.ben megkapom a tényleges ablakméretet is (és ezt használom). Éppen csak landscape és portrait módban az onMeasure-ben kapott adatok a screen-dekor miatt különböznek (bár nálam csak statussor van), és ezt lenne érdemes tudni.
Végül arra jutottam, hogy minden elfordítás után az onMeasure-nek megfelelő képet gyártok. Csak ez ugye tök fölösleges, mert közben a méretek meg nem változnak...
-
fatal`
titán
válasz
WonderCSabo #3102 üzenetére
Igen, pontatlanul fogalmaztam.
Sajnos azzal nem sokra megyek a 40%-os részesedésével. Majd 3 év múlva már jó lesz. Röpke 10 év és talán a lambdák is elérik az androidot
-
válasz
WonderCSabo #3092 üzenetére
Köszi, ránézek.
-
lanszelot
addikt
válasz
WonderCSabo #3063 üzenetére
A javítást én is néztem, de van, hogy 1 van hogy 7 lehetőséget ajánl.
Mind nyit egy ablakot és ott kellene beírnom, vagy választanom, fogalmam sincs mik közül.ennek ellenére megcsinálta, ráraktam telefonra és úgy néz ki jól működik
-
lanszelot
addikt
válasz
WonderCSabo #3056 üzenetére
Akkor nem tudom mi a hiba, mert nem engedi elkészíteni a programot:
activity_main.xml -el van a problémája, ahonnan kitöröltem a két sort.
Error
15) Error parsing XML: not well-formed (invalid token)
Error
15) Execution failed for task ':app:processReleaseResources'.
> com.android.ide.common.internal.LoggedErrorException: Failed to run command:
/Users/maverick/Library/Android/sdk/build-tools/21.1.2/aapt package -f --no-crunch -I /Users/maverick/Library/Android/sdk/platforms/android-21/android.jar -M /Users/maverick/Downloads/lanszelot-master/app/build/intermediates/manifests/full/release/AndroidManifest.xml -S /Users/maverick/Downloads/lanszelot-master/app/build/intermediates/res/release -A /Users/maverick/Downloads/lanszelot-master/app/build/intermediates/assets/release -m -J /Users/maverick/Downloads/lanszelot-master/app/build/generated/source/r/release -F /Users/maverick/Downloads/lanszelot-master/app/build/intermediates/res/resources-release.ap_ --custom-package org.sianis.lanszelot -0 apk --output-text-symbols /Users/maverick/Downloads/lanszelot-master/app/build/intermediates/symbols/release
Error Code:
1
Output:
/Users/maverick/Downloads/lanszelot-master/app/build/intermediates/res/release/layout/activity_main.xml:15: error: Error parsing XML: not well-formed (invalid token)Information
UILD FAILED
Ahogy vissza rakom a két sort, és a mentés gombot, semmi gondja.
-
lanszelot
addikt
válasz
WonderCSabo #3025 üzenetére
Először is köszönöm a válaszokat!
A végén megpróbálom leírni miért nem értem.
WonderCSabo:
Az external a bővíthető memóriát jelenti, vagy a telefonban lévőt? Nekem nem bővíthető a telefon memóriája.
/moto G 1st gen/
A linket amit küldtél, már elküldték, és írtam is, hogy nem értem.thon73:
Bocsánat, de nem értem amit írtál.Szmeby
Az előtted hozzá szólók, már leírták, hogy azért nem találom, mert root jogosultság kell hozzá.Miért nem értem:
A program nyelv egyszerű. Úgy kell olvasni mint az újságot. De újságot írni nem tudok.
Nem tudom a szak kifejezéseket.
Ha valaki megír egy egyszerű programot, azt elolvasom, és úgy bővítem, ahogy akarom.
De csak azt tudom, ami ott van. Nem tudok kreálni.
Nem ismerek semmilyen kifejezést. Nekem mondatok vannak, és semmi több.
Nem tudom mi az, hogy adatbázis, se azt, hogy AIDE, SO, Eclipse se semmit. Ezek nekem semmit se mondanak.
Miért nem tudom a linkről megcsinálni:
mert biztos vagyok benne, hogy ezt meg kell változtatnom:
String backupDBPath = DB_NAME;
no, de mi a neve? DataDB?
És szerintem itt is változtatnom kellene:
"//data//data//"
"//databases//"
No és hová kel beszúrni?
Tehát teljes a sötétség!
Olvasni, bővíteni tudok, de létrehozni nem! -
válasz
WonderCSabo #3003 üzenetére
Az event bus szerintem még nem oldja meg a helyzetet, Szerintem az üzleti logikát ki kéne mozgatni a fragmentekből en bloc. Persze feliratkozva lehetnek, de ha egy tőlük független entitás (service) tárolja az állapotot, könnyebb újraindítani mindenkit és onnan folytatni, ahol abbamaradt a folyamat.
-
lanszelot
addikt
válasz
WonderCSabo #2983 üzenetére
Akkor dobom a odk-t, és legyen android programozás:
Egy offline "data collection" alkalmazásra volna szükségem, minden féle csicsa nélkül.
Úgy, mint név, életkor, betegségek. Bekéri az adatot, és pl csv-be elmenti kész /de mentheti bármibe, amit laptopon utána megnyithatok/.
Hogy tudnám legegyszerűbben megcsinálni? -
lanszelot
addikt
válasz
WonderCSabo #2981 üzenetére
Akkor te melyikbe írnád?
-
lanszelot
addikt
válasz
WonderCSabo #2977 üzenetére
Azt hiszem elakadtam!
Telepítettem a progit a telómra /android/.
Az oldalon azt írják az xls file-t töltsem fel az ODK könyvtárába....
na itt kezdődik a gond: nincs ilyen, de még hasonló könyvtár se a telefonon.
Ha netes letöltést választom, ott csak demo file-ok vannak. Nincs lehetőségem feltölteni, és teloval letölteni.
Ha a szerkesztőjét választom, akkor az nem xls filet, hanem xml file-t készít, amit szintén nem találok a telón, hogy letöltsem.
Valamit nagyon rosszul csinálok, az tuti. -
lanszelot
addikt
válasz
WonderCSabo #2977 üzenetére
Ez nagyon jól néz ki!
Köszönöm! -
thon73
tag
válasz
WonderCSabo #2970 üzenetére
Éppen pont ez az, amire gondoltam!! (csak nem tudtam, hogy erre gondolok; meg csak a master/develop szálat fundáltam ki)
Nem állítom, hogy minden git utasítást fejből tudnék, ami ilyen klassz elrendezést csinál - pláne nem az Android Studio alatt -, de ezt már majd kikeresgélem.
Sejtettem, hogy ezt tudnia kell egy ilyen rendszernek. Hála és köszönet! -
thon73
tag
válasz
WonderCSabo #2967 üzenetére
Köszönöm, kipróbálom a válaszokat - vagyis a rengeteg commitot és a brancheket is.
Egyébként dolgozik valamelyikőtök két (vagy több) gépen? Mármint h, saját tapasztalattal ez milyen?
-
Sianis
addikt
válasz
WonderCSabo #2963 üzenetére
A kérdés arra irányult, hogy commitok számának csökkentése.
thon73: Egy lehetésges módszer: Feature branch-ek. Minden Főbb lépést külön branch-be raksz, masterben pedig csak mehet a merge. Így a masteren csak a nagy lépések lesznek, a branch-ek pedig részletezik a lépcsőket.
-
doomino
újonc
válasz
WonderCSabo #2940 üzenetére
Persze, világos, csak a lefuttatott program hogyan kerül át a telefonomra? Gondolom,a létrejövő .apk fájl lesz a telepítő. De azt hova teszi a program? Az Android Project/1program/1program.apk lesz ez a fájl?
-
kemkriszt98
tag
válasz
WonderCSabo #2924 üzenetére
Nem fontos, lényeg hogy ne vesszen el.. Illetve később azt is meg szeretném oldani, hogy ki lehessen választani, hogy SD vagy telefon memória de egyelőre jó ha így működik...
II.
Egész pontosan arról van szó, hogy kimásolom az adatbázis fájlt (biztonsági mentés) majd mikor vissza kell állítani az elveszett adatokat akkor elvileg vissza kéne tenni az adatbázis fájlt a helyére viszont azóta az ott lévő .db fájlba kerülhettek új recordok így nem lehet csak simán felül írni.. egyesíteni kellene... -
Sianis
addikt
válasz
WonderCSabo #2921 üzenetére
Ez komoly?
Akkor sorry, nem szóltam.
-
mexel
veterán
válasz
WonderCSabo #2907 üzenetére
Köszi megnézem, van fen 1-2 sql adatbázis kezelő progi de valahogy nem sikerült ezt megnyitnom. Igaz elég régiek, megnézem valami frissebbel. Azt hittem valami furmányos androidos/linuxos db fájl lesz
-
Sianis
addikt
válasz
WonderCSabo #2893 üzenetére
Köszi!
Az volt a baj, hogy először legenerálta alá, aztán meg amit már jól generált, az ütközött. Szóval nem mondott butaságot.
-
salmiakki
tag
válasz
WonderCSabo #2885 üzenetére
Aha, nekem kb. a fele volt ott alapból, viszont rájöttem, hogy a lista tetején kell bepipálni, hogy azokat is mutassa. Köszi!
-
salmiakki
tag
válasz
WonderCSabo #2879 üzenetére
Ohh, ilyen hibára még az sem kifogás, hogy kezdő vagyok a programnyelvben, minden esetre köszönöm szépen a segítséget!
-
salmiakki
tag
válasz
WonderCSabo #2877 üzenetére
Tulajdonképpen ennyi a kód, nem rég vágtam bele az egész Java/Android fejlesztés dologba, szóval még itt-ott bénázok kicsit.
public class MainActivity extends ActionBarActivity {
final Button One = (Button) findViewById(R.id.btn1);
final Button Two = (Button) findViewById(R.id.btn2);
final Button Three = (Button) findViewById(R.id.btn3);
final Button Four = (Button) findViewById(R.id.btn4);
final Button Five = (Button) findViewById(R.id.btn5);
final Button Six = (Button) findViewById(R.id.btn6);
final Button Seven = (Button) findViewById(R.id.btn7);
final Button Eight = (Button) findViewById(R.id.btn8);
final Button Nine = (Button) findViewById(R.id.btn9);
final Button Zero = (Button) findViewById(R.id.btn0);
final EditText field = (EditText) findViewById(R.id.editText);
@Override
protected void onCreate(Bundle savedInstanceState) {
One.setOnClickListener(new View.OnClickListener() {
@Override
field.setText(field.getText()+"1");
}
});
Two.setOnClickListener(new View.OnClickListener() {
@Override
field.setText(field.getText()+"2");
}
});
Three.setOnClickListener(new View.OnClickListener() {
@Override
field.setText(field.getText()+"3");
}
});
Four.setOnClickListener(new View.OnClickListener() {
@Override
field.setText(field.getText()+"4");
}
});
Five.setOnClickListener(new View.OnClickListener() {
@Override
field.setText(field.getText()+"5");
}
});
Six.setOnClickListener(new View.OnClickListener() {
@Override
field.setText(field.getText()+"6");
}
});
Seven.setOnClickListener(new View.OnClickListener() {
@Override
field.setText(field.getText()+"7");
}
});
Eight.setOnClickListener(new View.OnClickListener() {
@Override
field.setText(field.getText()+"8");
}
});
Nine.setOnClickListener(new View.OnClickListener() {
@Override
field.setText(field.getText()+"9");
}
});
Zero.setOnClickListener(new View.OnClickListener() {
@Override
field.setText(field.getText()+"0");
}
});
}
} -
bucsupeti
senior tag
válasz
WonderCSabo #2874 üzenetére
igen az AccessibilityService-vel próbálkozom, de nem akar összejönni egyenlőre...
-
Bozek
nagyúr
válasz
WonderCSabo #2872 üzenetére
Szerintem pedig biztos van rá megoldás, hiszen léteznek olyan alkalmazások, amik erre képesek (pl. a WatchIt! is ilyen).
-
thon73
tag
válasz
WonderCSabo #2847 üzenetére
Szóval Oracle JDK 8?
A korábbi gépen fent volt (Eclipse mellett), de egy idő után nem jött a frissítés, és az internetbanking panaszkodott. Azóta OpenJDK volt; de akkor visszatérek.
Köszi!Amúgy "gondom" nekem sincs vele, inkább csak ismeretlen, csak igen komoly erőigénye van. Win7 és Ubuntu 14.04 alatt is használom, a std. virtuális gép egyikben sem talált elég memóriát (hiába 4Gb már kevés...). A saját tabletemmel mondjuk gond nélkül kommunikált.
Még egyet áruljatok el, légy szíves! Minden betű széle kissé lila (Ubuntu alatt), akármit állítok. A rendszerbeállítások hatástalannak tűnnek, ha a Settings-ben kapcsolom ki az antialias-t, akkor meg borzalmasak lesznek a betűk. Csak nekem káprázik a szemem?
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
WonderCSabo #2834 üzenetére
Nem kell, de lehet. A binárisok vagy befordulnak forrásból, vagy ha egyediek/zártak, akkor bemásolja őket a build script a helyükre.
A modulok, már ami a kernelt illeti a kernellel fordulnak, onnan másolja őket. Kivétel a wifi. Azt külön kell forgatni -ne kérdezd miért, fogalmam nincsen-.
-
ProdiG
tag
válasz
WonderCSabo #2832 üzenetére
És csak ez a sourceból való építés létezik? És ha például sikeresen elkèszülök a leírás alapján egy rommal, utána modulok hozzáadása,módosítása hogy történik? Az már csak puszta programozás?
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
WonderCSabo #2806 üzenetére
Valami iránymutatás jól esne egyáltalán mit keressek...
Oké, olyat találtam leírásban, hogy egyszerű scripttel be lehet importálni ilyesmit, ami a nagy baj vele, hogy maga a script a Contacts felületét kezeli, amin le kell kezelni keyevents-szel az összes felugró figyelmeztetést... Nem túl elegáns megoldás, ráadásul lassú is. Pláne ha több 100 névjegyről lenne szó...
Nem ragaszkodom amúgy ehhez az elképzeléshez, mert több szempontból is necces. Pl ugye ezek a névjegyek nem maradnak rendezve a lista elején. Győzködöm az értelmi szerzőket, hogy elég lenne egy névjegykártya alkalmazás is, na nem mintha azt sokkal egyszerűbb lenne megírni nulláról...
Felmerült bennem az a lehetőség is, hogy lehet-e direktben íratni az adatbázist a rendszerrel, kikerülve a kezelőfelületet, de nem tudom mit keressek, vagy merre kéne továbblépnem, hogy egyáltalán hasonló megoldást találjak.
-
rgeorge
addikt
válasz
WonderCSabo #2802 üzenetére
Az lehet, hogy az Eclipse ADT-m nem a legfrissebb, de a most tapasztaltak fényében én ahhoz hozzá nem nyúlok...
Az SDK Manager is egy nagy trágya. A tegnap letöltött változatban volt az a hiba a bat fájlban, amit leírtam, a ma letöltöttben már nincs benne. Upgrade-lni viszont nem képes saját magát, mert nem tudja átnevezni a tools mappát, ahonnan fut... Viszont ezt jól ki is üríti, tehát a frissítés helyett megöli magát. Most a ma letöltött telepítővel már jónak tűnik, legalábbis az SDK manager. -
rgeorge
addikt
válasz
WonderCSabo #2800 üzenetére
A host gépen az Android csak mellékszál, egy projekt miatt kellett, az viszont fontos. Egyrészt most lett 1.0 az Android Studio, eddig béta volt, másrészt, mint a példa is mutatja még nincs minden rendben vele. Nem szeretném a hoston működő Eclipse ADT-t szétverni egyelőre, mert az legalább megy (már amikor a Java update le nem szedi azt a JDK-t, amire az épült).
Most odáig jutottam, hogy kidebuggoltam az SDK tools bat fájljait, és azért nem ment, mert a processzor architektúra meghatározásakor nem '32', hanem '32 ' lett az eredmény, és a 'find_java32.exe -s' helyett 'find_java32 .exe -s'-t futtatott, ami értelemszerűen help-et adott, nem pedig a java.exe útvonalát. Most elindul és telepíti is az API15-öt.
A linkelt leírásban szerepelt:
3.Locate the project you exported from Eclipse, expand it, select the build.gradle file and click OK.
és emlékeim szerint a studio is .gradle fájlt keresett volna a dialógus fejléce szerint. Most majd újrapróbálom. -
rgeorge
addikt
válasz
WonderCSabo #2797 üzenetére
Nálam az importáláskor és a leírásban is .gradle fájlt kellett volna megadni. A host rendszeren nem kísérletezek, azért a virtuális gép. Miért baj ez?
-
rgeorge
addikt
válasz
WonderCSabo #2795 üzenetére
Köszönöm. Egyelőre teljes kudarc. Eltekintve egy három órás nyomozástól, amivel ki kellett derítenem, hogy melyik mai Windows frissítés ölte le a VirtualBox-ot, az AndroidStudio sem működik (Windows 7 VirtualBox gépen). Feltette az 5.0.1-es SDK-t, de az SDK Manager el sem indul, így ki tudja, menni fog-e a 4.0.3-as projektem. A leírás alaposan elhallgatja, hogy először az Eclipse ADT-ben kell egy exportálás, aztán lehet csak migrálni. Ez le is fut, de a Make megáll azonnal, gondolom a megfelelő SDK hiánya miatt, amit viszont nem tudok feltenni SDK Manager miatt. Mára ennyire futotta, holnap megpróbálom egy másik gépre feltenni, lehet, hogy a VirtualBox gép nem tetszett neki.
-
rgeorge
addikt
válasz
WonderCSabo #2793 üzenetére
Egy workspace-m van egy db. projekttel, a projektet szeretném átvinni.
-
Sianis
addikt
válasz
WonderCSabo #2790 üzenetére
Csak az Android Studio!
-
kemkriszt98
tag
válasz
WonderCSabo #2787 üzenetére
Értem, akkor maradnak ahol vannak
-
kemkriszt98
tag
válasz
WonderCSabo #2745 üzenetére
Ez alapján is
meg az "android broadcastreceiver example" kulcsszavakra történő keresés eredményei közül egy pár alapján... A package név jó kell legyen mert ctrl+space -el illesztettem be.
-
törölt tag
válasz
WonderCSabo #2722 üzenetére
Köszönöm!
Első olvasatra nem tűnik bonyolultnak, de az ördög a részletekben rejtőzik. Ez alapján nekem úgy tűnik, hogy a hangalkalmazás egy implicit DIAL -t küld (ha jól értem, akkor a CALL csak GSM lehet, tehát arra nem jelenne meg a választómenü). Szóval ezt a DIAL -t kellene nekem elcsípnem és a benne levő számot, broadcast üzenetként továbbítani a Robot felé. Te látsz ebben vmi buktatót? -
törölt tag
válasz
WonderCSabo #2719 üzenetére
Én már próbálkoztam olyan kérdéssel is (#2709, #2711).
-
BalanceR
addikt
válasz
WonderCSabo #2706 üzenetére
Már darálom is. -
BalanceR
addikt
válasz
WonderCSabo #2703 üzenetére
Ok, köszi...
Már csak egy kérdés...
Ha az ember autodidakta módon szeretne megtanulni alkalmazást fejleszteni, mi a legjobb forrás?
Gondolom Youtube, meg wiki, meg fórumok ( legalábbis photoshopot, html-t, javascriptet, flasht főleg onnan tanultam) de biztos van valahol egy tartalmasabb összefoglaló gyűjtemény magyarul... -
bAtt001
addikt
válasz
WonderCSabo #2694 üzenetére
0.8.6 van nekem fent, tegnap szedtem a google honlapjáról, még jó h frissen tartják
-
bAtt001
addikt
válasz
WonderCSabo #2692 üzenetére
tegnapelőtt tettem újra a win 8.1 64bit-et, tegnap szedtem le a legújabb studio-t és nem volt hajlandó elindulni se 7-es se 8-as verziós java-val, stackoverflown írta valaki hogy 5-6-ost támogat csak, megtaláltam a 6os telepítőjét végre felraktam azzal pöccre indult a program, én sem értem mi lehet a baj gyanítom megint valami 64bites szívás van mögötte.
-
Sianis
addikt
válasz
WonderCSabo #2682 üzenetére
Megesik a legjobbakkal is.
-
Sianis
addikt
válasz
WonderCSabo #2679 üzenetére
Én olyan irányba mennék inkább el, hogy változáskor ellenőrizném, hogy az adott szöveg elfér-e egy sorba vagy sem, vagy éppen az ellipsize "ráugrana"-e vagy sem.
Sorry, reggel van még, csak ilyen mókolós megoldás jutott eszembe
-
hati
addikt
válasz
WonderCSabo #2625 üzenetére
Köszi, megoldódott.
-
Zedz
addikt
válasz
WonderCSabo #2612 üzenetére
Értem, valahogy pont ezt akartam elkerülni.
Akkor megoldom így, köszönöm!
-
meone
tag
válasz
WonderCSabo #2589 üzenetére
Javában soha nem programoztam.
Delphi-ben programoztam ezelőtt 6 évvel az egyetemen.
Inkább PHP-ban készítettem eddig kisebb nagyobb oldalakat, és programokat.Nagyából most már van fogalmam a szálról is, de még sokat kell tanulnom a hibáimból.
Íme egy újabb próbálkozás:
Próbáltam megint össze eszkábálni egy URL-es cuccot amivel leszedem az adatokat.
Most már legalább értem miért van ott a try, catch blokk
Tutoiriál alapján eszkábáltam a kódot megint amit te is ide tettél.
MainActivity.class tartalma most ez:package com.example.webv;
import java.io.BufferedReader;
import java.io.IOException;
import java.io.InputStream;
import java.io.InputStreamReader;
import java.net.HttpURLConnection;
import java.net.MalformedURLException;
import java.net.URL;
import android.app.Activity;
import android.os.Bundle;
import com.google.gson.Gson;
public class MainActivity extends Activity {
@Override
protected void onCreate(Bundle savedInstanceState) {
}
public class ReadTextFromURL {
public void main(String[] args) {
try {
URL url = new URL("http://bkaroly.hu/log.php");
BufferedReader in = new BufferedReader(new InputStreamReader(url.openStream()));
String line;
while ((line = in.readLine()) != null) {
System.out.println(line);
}
in.close();
}
catch (MalformedURLException e) {
System.out.println("Malformed URL: " + e.getMessage());
}
catch (IOException e) {
System.out.println("I/O Error: " + e.getMessage());
}
}
}
public static void main(String[] args) {
Gson gson = new Gson();
String json = "{\"elements\":[{\"sensor\":\"2\"}]}";
LogHolder fromJson = gson.fromJson(json, LogHolder.class);
System.out.println(fromJson);
}
}Szerintem most is elszúrtam valamit.
Valami kis megerősítés, hogy jó felé túrom a nettet és nem megint egy bazi nagy ökörséget pakoltam össze?
Mit kell még át néztem, hogy most már meg is tudja jeleníteni a dolgokat?
Bele kéne még a dologba hozni az AsyncTask-ot is? -
Zedz
addikt
válasz
WonderCSabo #2608 üzenetére
Csináltam most egy ilyet. Hogyan tudom megmondani azt egy elemnek, hogy te ezt az itemet, te azt az itemet használd?
Mert ugye backgroundnak mindig a fájl nevét állítom be.
-
válasz
WonderCSabo #2588 üzenetére
Elfogadom, valószínűleg a problémás esetben generikus volt a tartalmazó osztály is, de azt már elhomályosította az idő a fejemben.
-
meone
tag
válasz
WonderCSabo #2581 üzenetére
Ezt hogy érted?: a networking-et mindenképpen nem a UI szálon kell csinálni
Készítsek külön neki egy klasszt és pakoljam be oda?
Mert most azt csináltam.package com.example.webv;
import java.io.BufferedReader;
import java.io.InputStreamReader;
import java.net.URL;
public class UrlRead {
URL logPage = new URL("http://bkaroly.hu/log.php");
BufferedReader in = new BufferedReader(
new InputStreamReader(
logPage.openStream()));
}De így meg ez a problémája: Default constructor cannot handle exception type MalformedURLException thrown by implicit super constructor. Must define an explicit constructor
Kellene valami még definiálnom hozzá?
Vagy ezt, hogy értettétek mert akkor nem tudom. -
válasz
WonderCSabo #2584 üzenetére
Hm. Határozottan emlékszem pedig, hogy TypeToken nélkül nekem ez a felállás nem működött, a Listbe ArrayElement példányok helyett Map<string, object>-ek kerültek - ami futásidőben ClassCastExceptiont okozott.
Az egyetlen különbség, amit így ránézésre látok az, hogy én default constructort hagytam az osztályban, míg nálad van egy elements paramétere. Nem tudom, emiatt tudja kitalálni, vagy sem, de mindenképpen érdekes.
Majd kísérletezek én is kicsit.
-
válasz
WonderCSabo #2581 üzenetére
2) Túlbonyolítod, a LogHoldernek nem kell generikusnak lennie, viszont a TypeTokenre szükség van. Tegnap este telefonon nem volt hangulatom kisakkozni, úgyhogy köszi hogy beírtad
Szóval végeredményben így festene:
public class LogHolder {
List<ArrayElem> ReturnDataSet;
}
gson.fromJson(in, new TypeToken<LogHolder>(){}).getType());
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Óvodások homokozója
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 9 9900X Processzor!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ismét elérhető 3db - Sennheiser MOMENTUM 4 fejhallgatók
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest