Hirdetés
- Drága Bluetooth tagek olcsóbb alternatívái (MiLi MiTag, LiTag, OTAG, stb.)
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Android szakmai topik
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Az 5 legnagyobb bénázás a mobilpiacon idén
- One mobilszolgáltatások
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Apple Watch
Új hozzászólás Aktív témák
-
fatal`
titán
válasz
szabozsolt87
üzenetére
Nem jó topic, android szakmai topicba nézz át.
Az adb-t meg a fastbootot nem kell telepíteni, le tudod tölteni a command line toolst a googletől: [link]
#5421: Ne vicceljünk már ilyennel elvinni szervizbe és kicsengetni 10k-t.
-
fatal`
titán
Régen (nem tudom most a kész cucc hogy néz ki) a SystemUI külön apk volt (valószínű most a priv-appban lehet, ha még így van), a magyar fordítás azon belül a res/values-hu mappában lesz, valamelyik XML-ben megtalálod a kulcsokat, ha tudod "dekódolni" és visszacsomagolni (régebben volt erre valami tool, de se a nevére nem emlékszem, se azt nem tudom, hogy működik-e még).
-
fatal`
titán
Forrásból buildeled a ROM-ot?
android_frameworks_base repo és azon belüll, ha jól emlékszem a systemui forrása a packages/systemui-ban van.
Meg kell keresned hol a power menu, mert fogalmam sincs (főleg TV-nél). Ha a felületet akarod módosítani, akkor a res mappában kutakodj.
-
fatal`
titán
A frameworks_baseben van, azon belül a systemui-ban, nem tudod módosítgatni egy futó rendszeren. Illetve régen lehetett (utoljára ICS-nél vagy JB-nél láttam ilyet) volt valami tool, amivel lehetett bohóckodni vele, de szerintem nem érdemes, illetve nem is biztos, hogy műküdne.
-
-
fatal`
titán
Ha beleraksz egy resourcet az apk-ba akkor persze, hogy megjelenik a playen, mire számítottál?
"Windows alatt a resource tartalom befordítódik az EXE-be, viszont android alatt ez nem így van."
A resourcet windowson az exéből kicsomagolni nagyjából fél perc, szóval ennek nulla jelentősége van. -
fatal`
titán
válasz
lanszelot
üzenetére
"Az csak kifogás hogy vki azért nem tud megtanulni kotlin nyelvet mert előtte nem tanulta meg a basic, c, c++, delphi...stb nyelveket profi szinten. Bármelyikkel lehet kezdeni, és minddel ugyanúgy akad el mindenki ha senkitől se kap segítséget."
Ilyet senki nem is mondott. Az Android nem nyelv, hanem egy platform, api. De te még az OOP alapjaival sem vagy tisztában a hozzászólásaid alapján és azt egy Android tutorial sem fogja semmilyen szinten elmagyarázni, mert "előképzettség" (nem véletlen az idézőjel) kell hozzá. OOP alapok és némi Java. Persze ezeket is el lehet sajátítani rögtön az Androidon keresztül, csak tovább fog tartani. Úgy nem megy hogy hisztizel a fórumon."Mindenki iskolában tanul szakmát, ezek 2-4 évesek."
Vagy nem. Tipikusan autodidakta módon tanulható szakma, ha érdekel és eltökélt vagy. És rengeteg fejlesztőnek nincs papírja. Statisztikák alapján ebben a szakmában vannak a legnagyobb arányban azok, akik vagy nem is jártak képzésre, vagy nem fejezték be."A programozók nem istenek, ugyanolyan szakma mint bármi más."
Mégsem képes mindenki megtanulni, van, aki akkor sem ha érdekli. Ahogy vannak olyan szakmák, amiket meg én nem tudok megtanulni és nem is feltétlen érdekel. De elég magas lóról osztod az észt, ahhoz képest, hogy fogalmad sincs róla. -
fatal`
titán
válasz
lanszelot
üzenetére
A hozzászólásodból kiválóan látszik, hogy a hozzáállásod pocsék, lenézed a szakmát, pedig fogalmad nincs semmiről.
Nem, nem tanulod meg 2-4 év alatt iskolában. Még egyetemen sem. Maximum alapokat ad.
Androiddal kezdeni pedig nem jó, de ezt is írtuk már többször, nem csoda, hogy elakadsz, nem véletlen kezd minden az alapoktól. Java/kotlin alapok nélkül nem fogsz tudni Androidra fejleszteni, mert arra épül az egész.
-
fatal`
titán
Ez így téves. A port a Google és az Oracle az API-n rúgta össze és nem a nyelven (emlékeim szerint egy nevetséges függvényen ment a vita). A Kotlin ugyanúgy JVM-re fordul, tehát ez nem fogja megoldani a problémát (bár van neki natív része is).
De nekem mondjuk eszembe nem jutna Javat használni, túl sok a boiler plate.
-
fatal`
titán
válasz
gyurkikrisz
üzenetére
Vagy Genymotionnel, amihez egy VT-s VirtualBox kell csak (anélkül is megy csak lassú).
-
fatal`
titán
Én elkülönítettet csináltam, de csak mert az első release idején még Magyarországról nem lehetett fizetős appot (se IAP-t) publikálni.
Most üzleti megfontolásból lehet, hogy inkább az in-app-purchaset választanám, mert szerintem több felhasználóhoz jut el a fizetős lehetőség és ezáltal többen is megveszik. Persze csak, ha értelmesen vannak kitalálva a funkciók és nem a lehúzásra megy a fejlesztő

-
fatal`
titán
válasz
üzenetére
Genymotionből van ingyenes, csak regisztrálni kell (ingyen), én is azt használom.
Nem emlékszem pontosan és nincs hyperv-m fent, a hálózat típusát kell beállítani rendesen, bár fura mód én úgy emlékszem, hogy alapbeállításokon is működik a net.
De ha felteszed a GM-et akkor a hyperv-t szedd le különben nem lesz HW gyorsítás és az is lassú lesz.
-
fatal`
titán
válasz
SirRasor
üzenetére
A programozás egyszerűbb lett mint régebben, csak közben az igények meg nagyobbak, így aztán komplexebb dolgokat kell fejleszteni (pl. ez a téma sem létezett 10 évvel ezelőtt, mert akkoriban max j2me-ben lehetett bohóckodni szerényebb eszközökre).
Az IDE nem fog helyetted programozni, drag & drop módszerrel soha.
A delphis részt inkább nem kommentálom, maradjunk annyiban hogy egy mostani IDE lényegesen fejlettebb.
-
fatal`
titán
Egyelőre még csak ismerkedem vele, 1-1 mini projektet portoltam át javaról, de a hivatalos doksi elég jó abból "táplálkozom" nagyrészt, meg elolvastam 1 kotlin for scala developers cikket is (minimális scala tapasztalatom van, ezt is a kotlinlang.orgon találtam).
Ha nem játékokkal foglalkozol, akkor az anko libraryt érdemes még mellé megnézni.
-
fatal`
titán
válasz
Crazyhorse
üzenetére
Attól hogy nincs kiterjesztése még bármelyik lehet kép

-
fatal`
titán
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Annyit tennék még hozzá, hogy (nyilván nem túl elegáns megoldás) ha régebbi targetSdk-t használ (lollipop vagy kisebb) akkor marad a régi működés.
-
fatal`
titán
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Ha holnap jönne az is késő, vagy 3 év mire elterjed az N, addigra már java 9-10 lesz. Ezért is fogok kotlinra váltani szerintem, ha véglegesítik a nyelvet és a standard libet.
-
fatal`
titán
válasz
erdomester2
üzenetére
Kell igen, csodálatos magyar adószabályok.
-
fatal`
titán
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Használja még valaki az sdk-ban lévő emulátort? Rettenet szerintem.
Genymotion vagy visual studio emulator százszor jobb sztem.
-
fatal`
titán
Én nem januárban regisztráltam, hanem rögtön akkor, amikor elérhetővé vált nálunk az alkalmazáseladás.
Elképzelhető, hogy azóta kivették ezt az opciót, bár nem értem mi okuk lenne rá. Emlékeim szerint ha magánszemélyt választasz akkor is vállalkozásnévnek hívja talán a textboxot ahova be kell írni a nevet, de ez szerintem nem lényeges az adózás szempontjából.
De persze működhet a dolog egyéni vállalkozóival is.

-
fatal`
titán
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Igen, pontatlanul fogalmaztam.
Sajnos azzal nem sokra megyek a 40%-os részesedésével. Majd 3 év múlva már jó lesz. Röpke 10 év és talán a lambdák is elérik az androidot

-
fatal`
titán
Nem. Csak library projectben a tömbös könyvtármegadás (jniLibs.srcDirs []) nem megy, mert nem csomagolja az apkba, csak a jniLibs.srcDir. A fő projektben lévő .so-kat mindkét módszerrel behúzza.
Ha library projectből több könyvtárból kéne az so fájlokat összehúzkodni, na az problémás. Gondolom ez egy bug az android gradle pluginban, biztos javítják majd.
-
fatal`
titán
Na megvan a megoldás, érdekes hiba, beírom a megoldást, hátha más is belefut.
A library projectekben a build.configban azt adtam meg, hogy:
jniLibs.srcDirs = ['jniLibs']
jni.srcDirs = []Na ez nem működik, csak az application projecten, libraryből nem rakja ki az so fájlokat sehova. Kicseréltem erre:
jni.srcDirs = []
jniLibs.srcDir 'src/main/jniLibs'és tökéletes.
-
fatal`
titán
Erre a problémára tud valaki megoldást? Nem az én kérdésem, de ugyanezzel kűzdök, immáron több órája, sikertelenül. Egyszerűen nem hajlandó az andengine libjeit belecsomagolni az apk-ba, így pedig instant crash.
Eddig gradle nélkül, a régi módszerrel (eclipseből importált projekt) fordítottam, most váltanék gradlere, egyelőre sikertelenül, pedig alapvetően egyszerűsítené az életem.
-
fatal`
titán
válasz
kemkriszt98
üzenetére
Én az emulátor helyett Genymotiont használok, sokkal gyorsabb.
-
fatal`
titán
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Mindkettőben átconfigoltam a gyorsbillenyűket (legalábbis egy részét), úgyhogy erről nem tudok nyilatkozni.

A netbeansnél mindkettő jobb

-
fatal`
titán
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Én tudom
Mégsem jelentkeznek ilyen hibák. -
fatal`
titán
Én nem az android studioról, hanem az intellij-ről beszélek, ami a 13-as verziónál jár.
10x gyorsabb mint az eclipse, nekem az R.javaval sincs gondja. A pluginok is jobban össze vannak rakva. A szimbólumok írásával nem volt gondom.
AVD-t nem próbáltam, Genymotiont használok.
A junot nem használtam, csak a keplert. A lunát sem próbáltam, elvileg tegnap jelent meg.
-
fatal`
titán
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Nekem folyamatosan fagyott induláskor, nem tudta betölteni az android-sdk-t, amíg ki nem töröltem a ddms.cfg-t, akkor újragenerálta és utána jó lett kb. minden harmadik indításnál eljátszotta. Ezenkívül valamitől baromi lassú lett az egész. Találtam benne még más bugot is, de ez kiverte a biztosítékot. Újraraktam mindent, ugyanolyan fos volt utána is.

Igen fejlesztik még, de látod most is bugos sajnos. Közben közelebből megnéztem az intellij-t és bizony tévedtem, baromi jó kis IDE.
Na mindegy, nem IDE flamet akartam indítani, csak annyit, hogy érdemes megnézni

-
fatal`
titán
Én váltottam IntelliJ-re, egyelőre nem bántam meg.
Sajnos az eclispe egyre bugosabb, a kepler valami borzalom

-
fatal`
titán
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Nekem már a videókban sem tetszett, ez a flat design egyszerűen borzalmas.
-
fatal`
titán
Hányás az egész sajnos.
-
fatal`
titán
válasz
h1ght3chzor
üzenetére
Nem.
-
fatal`
titán
válasz
h1ght3chzor
üzenetére
Service ahhoz kell, hogyha nem fut az alkalmazás, akkor is tudjon adatokat mozgatni.
Plusz nagyobb a prioritása szerintem, először appokat lődöz ki a rendszer és servicet csak végső esetben.
-
fatal`
titán
válasz
h1ght3chzor
üzenetére
Nem tudom, hogy működik-e még, meg csak valahol olvastam, nem volt rá szükségem, de próbáld meg drag & droppal rádobni a gapps zipjét.
-
fatal`
titán
válasz
h1ght3chzor
üzenetére
Genymotionre úgytudom lehet gappsot flashelni és utána működőképes lehet a dolog.
(#1866) Benex: Az FC valószínűleg valami exception miatt van, esetleg nézd meg az adb logot.

-
fatal`
titán
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Aha, konzolon értesítés. Belépsz és baloldalon a hirdetmények között hozta.

(#1851) sutszi: Ezekhez nem szokás eseményt bejelenteni, folyamatosan bővül az országok listája, most ért ide.

-
fatal`
titán
Merchant registration available in Hungary You can now register as a Google Play Merchant if you reside in Hungary.

-
fatal`
titán
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Nekem csak crashelt néha a player.exe, együtt tudok vele élni. KitKat alatt még nem volt gondom vele, bár mostanában nem is igazán fejlesztettem.
Viszont a SIGSEGV hibák a 4.3 alatt még jelen vannak (a többi verziót nem érinti), dolgoznak rajta elvileg.
-
fatal`
titán
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Igen tudom.

-
fatal`
titán
válasz
PandaMonium
üzenetére
IAP nincs, ahhoz ugyanúgy merchant account kell, reklámot úgytudom tehetsz bele.
-
fatal`
titán
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Az nagy kár lenne, mert mint a másik topicban is kifejtettem a véleményem, az android studio béta ide vagy egy fos, ahogy az alap intellij is. (Persze ez a saját véleményem.)
Új hozzászólás Aktív témák
- EAFC 26
- Drága Bluetooth tagek olcsóbb alternatívái (MiLi MiTag, LiTag, OTAG, stb.)
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- OLED TV topic
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Linux Mint
- Android szakmai topik
- Ezt nézed TikTokon és YouTube-on a telefonodon
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- 15.gen! Intel Core Ultra 9 285K +16-32GB DDR5 RAM +hűtött VRM-es Z890 lap! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre)
- OP AudioCodes C450HD Ip Phones - Szines kijelzős - Teams/ Zoom telefon - Új dobozos
- ATEN Cat 5 KVM over IP Switch Altusen KH1508AI - Új ára 284.000Ft
- AirPort Extreme 802.11n (3rd Generation) Model A1301 -
- BLACKBOX ServeSwitch octet 724-746-5500 -
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- Több darab! MacBook Pro 14" M1 16GB RAM 27%-os áfás számla (218)
- Kezdő Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 3930K / 32GB DDR3 / RX 480 8GB / 500GB SSD!
- MacBook Pro 14 2024 M4 Pro, 24 GB RAM, 1 TB SSD Space Black 27% Áfás
- HP EliteOne 800 G6 All-in-One i5-10500 16GB 512GB 24" Érintőkijelző!! 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest