- Apple Watch
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Fotók, videók mobillal
- Poco X5 Pro - ránézésre jó
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- VoLTE/VoWiFi
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Android szakmai topik
- Samsung Unpacked: második generációs okosgyűrű és AR-szemüveg is jöhet
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bozek
nagyúr
válasz lanszelot #2999 üzenetére
Fogalmam sincs, hogy hol találtad ezt a "másold be az ODK mappájába" szöveget, ha linkelnéd, talán lehetne segíteni...
"Soha senki sem tanított programozni /mert mindenki így állt hozzám mint itt a nagy többség/"
Mert azt nem a fórumozóktól kell megtanulni, hanem vagy iskolában, vagy megfelelő szakirodalom segítségével. És hidd el, mindkét esetben megtanulod a szakszavakat is."egy programozásom: ez a rész ezt csinálja, az a rész, azt"
Ez már elég régóta nem így van a programozásban, kb. mióta az OOP létezik. Minden összefügg mindennel, így ilyen szinten részegységekre szedni nem lehet. -
lanszelot
addikt
A teljes készüléken kerestem /almappákban, mindenhol/ és valószínűnek tartom, hogy maga a program a system részen van, így kevés az esélyem, hogy elérjem.
Létre hoznék, ha tudnám mi a mappa neve, mert csak az volt ott, hogy a program mappájába.Értelmezni kell, és te is megértheted. Azt kértem, hogy azt írja meg amit leírtam, de az nem a programom.
Az a tanuláshoz kell.Azért mert nem tudom mi a neve, attól még érthetem! Soha senki sem tanított programozni /mert mindenki így állt hozzám mint itt a nagy többség/ így fogalmam sincs mik a szak szavak, csak azt tudom ahogy használom.
Akkor hogy is néz ki egy programozásom: ez a rész ezt csinálja, az a rész, azt. Fogalmam sincs mi a neve, és eddig nem is kellett, mert szövegszerkesztőben kellett írni, és terminalban fordítani. Ennyi.
A bajom azzal amit kaptam, hogy windows-on lett írva, és nekem nem futtatja. Így magát az egészet nem látom.
Fogalmam sincs mi a végeredmény. Látom, hogy szét van kapva az egész, így elég nehéz értelmezni, de a fő elemeket megtaláltam. Most meg kell majd lelnem a kapcsolatot, hogy dolgozik az AS.
A fő gondom az lesz, hogy eddig sose kellett adatbázis, és itt van, ami igencsak megnehezíti a dolgot. -
Bozek
nagyúr
válasz lanszelot #2993 üzenetére
Itt vannak a forráskódok: CustomSQLLiteOpenHelper.java, Data.java, MainActivity.java
Hajrá!
"másold be a telefonon az ODK mappájába"
1. Arra még nem gondoltál, hogy létrehozol egyet?
2. Hol kerested?"Vki megírná nekem, és onnan mindent megértek"
"Nem kértem, hogy írja meg vki nekem a programot, hanem segítséget kértem benne"
Most kérted vagy nem kérted? Döntsd el magad."A hitetleneknek írnám, hogy többre vagyok képes, mint gondolnák"
"Nem tudom mi az a repository"
Ha nem tudod, hogy mi az a repository, akkor mi már csak maradunk hitetlenek. Nem programozok Android-ra, megakadtam a Delphi-nél (vagy Lazarus-nál), de még én is tudom... -
bucsupeti
senior tag
válasz lanszelot #2993 üzenetére
amit sianis kuldott az a te szohasznalatod szerint "program nyelven" van amit te "simán megértesz".
hát rajta!
kicsit kiakaszt hogy még te osztod itt a tutit. nem akarlak elkeseriteni de más módszerhez kell folyamodnod ugyanis android programot nem fogsz tudni csinálni. itt nem egyetlen fájlba kell beleirnod a "program nyelvet". pl csinálj egy weboldalt és gyüjtsd azzal az adatokat."Nem gond ha nem vágod a párologtatók bináris nyelvét..."
-
lanszelot
addikt
Először is köszönöm, hogy megírtad!
A html csak példa volt, hogy hogyan gondoltam a megírást.
Megnéztem amit küldtél, és írtam is mivel nem program nyelven van, így nem tudok mit kezdeni vele.
Ha program nyelven lenne, akkor simán megcsinálnám ami nekem kell.
Nekem egy 30-40 kérdésből álló kérdőívet kell majd kreálnom, csak össze gyűjtöttem, hogy milyen bevitelek vannak benne, és abból meg tudjam majd csinálni a kérdőívet.
Amit küldtél az nekem kínai. Azt se tudom mit kezdjek vele. A programnyelvet simán megértem, de a lefordított programot nem tudom vissza fejteni.A hitetleneknek írnám, hogy többre vagyok képes, mint gondolnák. Ha nem akarnak segíteni, akkor nem kötelezi őket semmi. Ez egy fórum, és semmi ide nem illőt nem kértem. Nem kértem, hogy írja meg vki nekem a programot, hanem segítséget kértem benne. Valahol el kell kezdeni, szerintem senki sem profinak születik!
ODK halott dolog, nagyon össze van csapva az oldala, és sehol se találok leírást. Azt részletesen leírták, hogy a play áruházból telepíteni, de azt, hogy hogyan használd.... másold be a telefonon az ODK mappájába....ja, de nincs olyan rajta, és a programban pedig keresés lehetőség nincs. És ha még be is másolnám, ki tudja hogy működik! Lehet feleslegesen ölöm bele az órákat. Azt a részt lezártam, zsákutca.
[ Szerkesztve ]
-
lanszelot
addikt
Valamit félre értettél.
"<html>
<head>
<meta content="text/html; charset=ISO-8859-1"
http-equiv="content-type">
<title></title>
</head>
<body>
egyszerű szöveg<br>
</body>
</html>"Ez html -ben van írva. Így gondoltam a megírást.
Mivel nem tudom mi az android nyelve, így írtam is, hogy Android Studio-ban, mivel gondolom html-ben is meg lehet írni.
Amit küldtél, azt akár gépikódban is küldhetted volna, nekem kb annyit ér.
Karma ötlete lehet, hogy jó, de semmit sem értek az adatbázishoz, így az SQLite kilőve.Viszont, ha vki megír egy programot, mint fent tettem, abból tudok tanulni, és képes vagyok elindulni.
Kerestem tutorialokat, amiből van kép elforgatás, gomb kihelyezés, meg minden amire nincs szükségem, de semmi ami nekem kellene. -
lanszelot
addikt
válasz lanszelot #2985 üzenetére
Leegyszerüsíteném:
Vki megírná nekem, és onnan mindent megértek, és meg fogom tudni az egészet csinálni utána.Android Stiudio-ban:
kiírás: név, bevitel: 99 karakter
kiírás: életkor ,bevitel: 10-110 évesig
kiírás: asztmás? ,bevitel: igen/nem
kiírás: egyszerű szöveg
check box: ki kell pipálni
Minden bevitel kötelező.
csv-be vagy bármibe menti az adatokat telefonon, nincs memo bővítés a telómon.Előre is köszönöm!
-
válasz lanszelot #2985 üzenetére
Az SQLite a barátod lesz ebben, az adatbázisfájlt gépen is simán meg tudod nyitni (van Firefox kiegészítő például hozzá, meg SQLite Database Browser). A táblát hozzá megírhatod kézzel, vagy használhatsz valamilyen ORM eszközt (pl. ORMLite).
“All nothings are not equal.”
-
lanszelot
addikt
válasz WonderCSabo #2983 üzenetére
Akkor dobom a odk-t, és legyen android programozás:
Egy offline "data collection" alkalmazásra volna szükségem, minden féle csicsa nélkül.
Úgy, mint név, életkor, betegségek. Bekéri az adatot, és pl csv-be elmenti kész /de mentheti bármibe, amit laptopon utána megnyithatok/.
Hogy tudnám legegyszerűbben megcsinálni?[ Szerkesztve ]
-
Sianis
addikt
Legyünk ON ismét! Tegyük fel, hogy A fragment elindít egy B-t, át is adja magát, mint targetFragment. B csinál mindenféle dolgokat, pl aszinkron hálózati kérések. Tegyük fel, hogy egyik ilyen hívása közben a felhasználó kap egy hívást, app a háttérbe. Hálózati hívás közben végez és valamilyen listeneren keresztül közli, hogy itt az eredmény. Ilyenkor a B fragmentnek üzennie kellene A felé, hogy a végső eredmény ez lett és bezárnia magát, hogy A legyen elől. No, ezt B nem tudja megtenni, mivel a Fragmentmaanger beszól, hogy mentés megtörtént, állapotvesztés miatt ez már illegális művelet. Ez teljesen jogos.
Mi lehetne a megoldás? B-nél ott van az eredmény, de nem tudja hová menteni. És így indulás után nem is tudja, hogy valójában már végzett a dolgával.
Várom az ötleteket, hogy az ilyenféle hálózati vagy egyéb aszinkron megoldások esetében ti hogyan tartjátok életben a működést?
Köszönöm!
-
lanszelot
addikt
válasz WonderCSabo #2981 üzenetére
Akkor te melyikbe írnád?
-
lanszelot
addikt
válasz WonderCSabo #2977 üzenetére
Azt hiszem elakadtam!
Telepítettem a progit a telómra /android/.
Az oldalon azt írják az xls file-t töltsem fel az ODK könyvtárába....
na itt kezdődik a gond: nincs ilyen, de még hasonló könyvtár se a telefonon.
Ha netes letöltést választom, ott csak demo file-ok vannak. Nincs lehetőségem feltölteni, és teloval letölteni.
Ha a szerkesztőjét választom, akkor az nem xls filet, hanem xml file-t készít, amit szintén nem találok a telón, hogy letöltsem.
Valamit nagyon rosszul csinálok, az tuti. -
lanszelot
addikt
válasz WonderCSabo #2977 üzenetére
Ez nagyon jól néz ki!
Köszönöm! -
-
Benex
senior tag
Sziasztok , problémám akadt az android studio telepítésével. 3 napja újra tettem a gépet, előtte jól volt. Most amit irok kódot nem tudom futtatni a készüléken az alábbi hiba miatt:
Error:Execution failed for task ':app:dexDebug'.
> com.android.ide.common.internal.LoggedErrorException: Failed to run command:
C:\Users\Benjámin\AppData\Local\Android\sdk\build-tools\21.1.2\dx.bat --dex --no-optimize --output C:\Users\Benjámin\AndroidStudioProjects\TippTipp\app\build\intermediates\dex\debug --input-list=C:\Users\Benjámin\AndroidStudioProjects\TippTipp\app\build\intermediates\tmp\dex\debug\inputList.txt
Error Code:
1
Output:
UNEXPECTED TOP-LEVEL EXCEPTION:
java.lang.RuntimeException: C:\Users\Benjámin\AndroidStudioProjects\TippTipp\app\build\intermediates\classes\debug: file not found
at com.android.dex.util.FileUtils.readFile(FileUtils.java:51)
at com.android.dx.cf.direct.ClassPathOpener.processOne(ClassPathOpener.java:169)
at com.android.dx.cf.direct.ClassPathOpener.process(ClassPathOpener.java:144)
at com.android.dx.command.dexer.Main.processOne(Main.java:632)
at com.android.dx.command.dexer.Main.processAllFiles(Main.java:510)
at com.android.dx.command.dexer.Main.runMonoDex(Main.java:280)
at com.android.dx.command.dexer.Main.run(Main.java:246)
at com.android.dx.command.dexer.Main.main(Main.java:215)
at com.android.dx.command.Main.main(Main.java:106)
1 error; abortingIlletve mostani telepítésnél , már ezt is kaptam:
Mikor külön tettem fel az SDK-t , semmit nem változtattam , oda telepítette ahova ő kínálta fel , úgy sem lett jó, adtam másik útvonalat úgysem lett jó.
Kérlek segítsetek , előre is köszönöm szépen!!
S23 Ultra | Sony A7 IV
-
k.kristof
őstag
Sziasztok!
Van egy Android alkalmazásom, aminek fő funkciója QR kód olvasás, majd a beolvasott adattartalommal csinál ezt-azt. Az activitynek, ami a beolvasás előnézetét mutatja és a beolvasást végzi, van egy private metódusa, ami a sikeres olvasás esetén kezeli az adatot. Szeretném, ha NFC-vel is fogadni tudnám egy másik eszközről az adatokat, és átadni ennek a metódusnak, úgyhogy implementáltam a HostApduService-t a leírtak szerint, az activityben pedig az onCreate()-en belül elindítom:
Intent hceIntent = new Intent(getBaseContext(),MyHostApduService.class);
startService(hceIntent);onResume()-on belül regisztrálok hozzá egy BroadcastReceivert:
registerReceiver(myReceiver,myFilter);
private BroadcastReceiver myReceiver =
new BroadcastReceiver() {
@Override
public void onReceive(Context context, Intent intent) {
Log.i("ActScanner","Broadcast received from MyHostApduService");
Intent myIntent = getIntent();
String p_Result = myIntent.getStringExtra(MyHostApduService.EXTRA_MESSAGE);
if ((p_Result != null) && (0 < p_Result.length())) {
HandleQRResult(p_Result);
}
}
};Így küldenék az activitynek üzenetet a kapott, APDU-ból kiszedett adatokkal:
Intent myIntent = new Intent(getBaseContext(),ActScanner.class);
byte[] rawdata = new byte[255];
System.arraycopy(apdu,5,rawdata,0,apdu.length - 5);
String message = new String(rawdata);
myIntent.putExtra(EXTRA_MESSAGE,message);
sendBroadcast(myIntent);A bajom egyelőre az, hogy a másik eszköz azt kapja, hogy nincs ami kezelje az AID-ot, amit beállítottam az alkalmazásban, és amit biztos nem kezel semmi más a telefonon. Ha ezen túllépnék, akkor jól csináltam a fentit, tehát miközben fut az activity, tud NFC-n is adatot fogadni az alkalmazás, és megtörténhet a kívánt esemény?
-
lanszelot
addikt
Hello!
Egy "data collection" alkalmazásra volna szükségem, minden féle csicsa nélkül.
Találtam sok oldalt ahol lehet androidos progit készíteni, de sehol se találtam bennük a kérdőív funkciót.
A külön kérdőívre szakosodott oldalak, pedig mind havi előfizetésesek.
Esetleg tudna vki segíteni ebben? -
thon73
tag
válasz WonderCSabo #2970 üzenetére
Éppen pont ez az, amire gondoltam!! (csak nem tudtam, hogy erre gondolok; meg csak a master/develop szálat fundáltam ki)
Nem állítom, hogy minden git utasítást fejből tudnék, ami ilyen klassz elrendezést csinál - pláne nem az Android Studio alatt -, de ezt már majd kikeresgélem.
Sejtettem, hogy ezt tudnia kell egy ilyen rendszernek. Hála és köszönet!
-
WonderCSabo
félisten
Én egy gépen dolgozom alapvetően, de rengeteg megosztott projekten, ezek általában git repóban vannak. Manapság egyre jobban törekszenek a projektek hordozhatóságára is, pl. egy gradles projekthez alig kell valami, hogy leforduljon repóból checkoutolva (jdk meg android sdk). Én úgy látom, hogy a világ ebbe az irányba megy el.
Egyébként a sok brancheléshez ajánlom ezt a modellt, nagyon sokan használják, jól működik.
-
nagyúr
Sziasztok! Tudna nekem valaki mutatni egy működő TCP szerver-kliens párost? Mondjuk egy chatet vagy valami nagyon egyszerűt. Neten nem találok olyat ami működne is.
-
thon73
tag
válasz WonderCSabo #2967 üzenetére
Köszönöm, kipróbálom a válaszokat - vagyis a rengeteg commitot és a brancheket is.
Egyébként dolgozik valamelyikőtök két (vagy több) gépen? Mármint h, saját tapasztalattal ez milyen?
-
WonderCSabo
félisten
Így a masteren csak a nagy lépések lesznek, a branch-ek pedig részletezik a lépcsőket.
Izé, ez nem igazán így van. A masteren is ugyanott ott lesznek a commitok. Az csak a git log parancs paraméterétől függ, hogy nálad csak a merge commitjaidat listázza ki. Igazából git-ben a branch csak egy pointer egy commitra, a commit pedig ismeri az őt megelőző commit(ok)at. Ha úgy lenne, ahogy te mondanád, eltűnnének a commitok.
A feature branchek viszont tényleg nagyon jók, de nem a commitok számának csökkentésére találták ki őket.
thon73: feature brancheket lehet törölni mergeölés után, és igazából illik is. Ha van merge commit, akkor látszódni fog a logban, hogy branchről lett mergelve, akkor is, ha az eredeti branch már törölve lett.
-
thon73
tag
Köszönöm! Ez jó ötlet. És akkor az egyes brancheket kell csak átnéznem, ha a "nagy" változtatásokra vagyok kíváncsi.
Egyébként a "master" szál commit-jait a legvégén ki tudom törölni? Vagy csak amíg nem töltöttek le belőle (hiszen én magam fogom letölteni mindig a másik gépen)? Vagy akkor az "oldal"-branchok sem tudnak hoova kötődni? Vagy ez hülyeség, és úgy kell hagyni, ahogy van?
Bocs, de tényleg csak az alaplépéseket ismerem a gitből, az AS meg absz. erre támaszkodik. Ami amúgy egyáltalán nem baj, mert minden segédeszköz nélkül a kék égen közlekedik az anyag... -
Sianis
addikt
válasz WonderCSabo #2963 üzenetére
A kérdés arra irányult, hogy commitok számának csökkentése.
thon73: Egy lehetésges módszer: Feature branch-ek. Minden Főbb lépést külön branch-be raksz, masterben pedig csak mehet a merge. Így a masteren csak a nagy lépések lesznek, a branch-ek pedig részletezik a lépcsőket.
-
thon73
tag
Bocs, ha nagyon alap és off a kérdésem; viszont ha valaki megvilágítaná, azt nagyon megköszönném.
KÉT Android Studio között szeretném a projektet átmozgatni. (Praktikusan hol az otthoni, hol a munkahelyi gépen dolgozom. Amúgy Eclipse alatt ez simán ment másolással, itt nem.) Addig jutottam, hogy erre a GitHub a legjobb, az alaplépések meg is vannak.
A kérdésem az, hogy miként tudom megtenni, hogy ne keletkezzen millióegy commit? Én csak a főbb lépcsőket szeretném a GitHub-on tartani. Ha mondjuk délelőtt van egy fél órám, este egy másik fél, akkor ezt a kétszer tíz sort pl. nem.
Vagy esetleg van valami egyéb kézenfekvő módszer erre, ami elkerülte a figyelmemet?
Köszönöm! -
olyt74
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni!Van 1 tablettem,teclas x98 air.Nem indul el rajta az android.feltelepítetetm a számítógépre az adb-t,és ezzel tudok neki parancsokat adni.újra butol,elöjön a recovery menü,stb.sajnos a recovery menű se teljes,nem tudja visszaállitani a gyári rendszert.
Az lenne a kérdésem,hogy adb parancsokkal ,a számítogépről újra tudom e rakni az androidot?
Találtam parancsszavakat,de nem egyértelmű,hogy lehetne telepíteni az androidot.ehez kellene segítség,pontos leírása a telepítésnek.
köszi előre is. -
olyt74
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni!Van 1 tablettem,teclas x98 air.Nem indul el rajta az android.feltelepítetetm a számítógépre az android-sdk-t,és ezzel tudok neki parancsokat adni.újra butol,elöjön a recovery menü,stb.sajnos a recovery menű se teljes,nem tudja visszaállitani a gyári rendszert.
Az lenne a kérdésem,hogy adb parancsokkal ,a számítogépről újra tudom e rakni az androidot?
Találtam parancsszavakat,de nem egyértelmű,hogy lehetne telepíteni az androidot.ehez kellene segítség,pontos leírása a telepítésnek.
köszi előre is. -
laslie92
senior tag
Sziasztok! Van egy weboldalam teljesen mobil barát és szeretnék egy webview alakalmazást hozzá. Megvásároltam ezt az appot. [link] Jó szép és tényleg jó de van hibája,ha írni szeretnék nem ugrik fentebb a kép,hogy lássam is mit írok. Így lényegében használhatatlan. Ha gyári böngészőből írok akkor fentebb ugrik az egész és látom mit írok. Valaki nem tudna nekem készíteni egy egyszerű webview alkalmazást? persze nem várom el ingyen fizetnék is érte..
Válaszokat előre is köszönöm Üdv: Laci
Galaxy A33 5G , Asus Tuf Gaming FX505DU, Volkswagen Passat B6 3C
-
Bozek
nagyúr
Nem is túl jó helyen tetted fel. Próbáld meg itt: Android szakmai topic vagy a telefonod saját topic-jában.
-
xTREem
tag
Sziasztok!
Remélem nem túl rossz helyre teszem fel a kérdésem. Nemrégiben vettem egy Vodafone Smart 4 Mini telót. Első bekapcsolás és beállítgatások után olyan 250MB szabad ram maradt az alap alkalmazásokkal. Miután eltávolítottam a nekem nem kellő appokat, feltettem amire szükségem van, azt vettem észre, hogy a szabad ram szépen leesett 100-25MB-ra, ami újraindítás után sem változott. Ami érdekes volt mindeközben, hogy a gyári alkalmazások eltávolítása után nem, hogy felszabadult volna ram, hanem olybá' tűnt, még csökkent is a felhasználható mennyiség. No, gondoltam egyet, csináltam egy hard resetet, minden gyári szoftvert rajta hagytam, és feltettem újra amiket használok. Meglepő módon a felhasználható ram így maradt 250-200MB! Amint letiltok egy szükségtelen dolgot (Vodafone Update), illetve eltávolítok (pl. Facebook, Twitter, stb.), a ram megint csökkenni kezd.
Mitől lehet ez?
Válaszotok köszönöm!
-
doomino
újonc
válasz doomino #2953 üzenetére
Na , félsiker. Egy YouTube-os tutorial segítségével addig állitgattam valamiket, amig már most fut Fast módban az emulátor.
A kérdés az, hogy ezzel létrejött az az .apk kiterjesztésű fájl is, amelyiket telepítenem kell a telefonra? És hol találom és milyen néven? Átkutattam a teljes wincsit, de nem találom. Feltételezem az a neve hogy programom.apk. -
doomino
újonc
Fogalmam sincs. Ez egy 8.1 Windosos laptop Intel Core I3 procival.
Egyszerűen feltettem az Android Studiót és feltételeztem, hogy azt tesz fel, ami neki kell. Jó darabig motyogott, majd jelentette, hogy kész. Nem fér az eszembe, miért nincs ez a dolog úgy megcsinálva, hogy menjen. Programozók százai dolgoztak rajta, s az eredmény az lett, hogy nem fut. A többi programnyelvet csak felinstallálom és megy. Miért van ez ennyire túlbonyolítva?
S azt honnan tudhatom meg, hogy mivel ütközik mi? -
válasz doomino #2951 üzenetére
Eddig "HOX"-ot írtál, a HAXM teljesen más. Kérdések: a processzorod támogatja a virtualizációs kiegészítéseket (VT-x vagy AMD-v, gyártótól függően), illetve fut-e Hyper-V a gépeden (például Windows Phone SDK miatt)?
Mert a HAXM-nek kell a CPU támogatása, viszont összeakad más hypervisorokkal.
-
doomino
újonc
Üdv!
Sajnos nem kaptam választ a kérdésemre, hogy a HAX Not running hibát hogyan hárítsam el. Már lecseréltem a HAX vezérlőt arra, amit kér a rendszer, de továbbra sem tud emulálni az Android Stúdióm, vagyis nem tudom használni. A net tele van ezzel a kérdéssel, de sehol nincs rá válasz, csak linkek tömege, de nem boldogulok vele. Volt valakinek ilyen baja és hogyan hozta rendbe?
-
nagyúr
Kis áttörés Rájöttem, hogy EZ a két függvény akasztja ki az inteles tabikat vagy legalábbis a tescos open dottot mindenképp. Ha kiveszem a kódot akkor nincs baja. Ha bent van a kód akkor kéri a root engedélyt (mint a többi tableten), de ha megadom a jogot akkor egyszerűen fekete képernyő és fagyi. Mindenképp kell ez a két függvény, meg kell oldanom a navbar elrejtését/megjelenítését.
Szerintetek mi a hiba a függvényben?
-
válasz hyperionbabi #2943 üzenetére
A Javahoz pedig épp most volt a testvértopikban jó könyv a kezdéshez.
-
WonderCSabo
félisten
válasz hyperionbabi #2943 üzenetére
Mivel Android, Javát tanuld meg. Ha az már alapszinten megy, akkor mehet az Android, akár a Google trainingből.
-
hyperionbabi
újonc
Sziasztok!
Próbáltam eltalálni a topikot, remélem nem offolom a témát. Szeretnék fél éve neki állni az első androidos applikációmnak, távolabbi jövőben pedig ezzel foglalkozni. Jelenleg IT területen dolgozom, tehát annyira nem áll messze tőlem, de inkább üzemeltetek, mint programozok vagy fejlesztek. Az elmúlt pár hétben neki álltam olvasgatni és utána járni, de még mindig rengeteg kérdés van bennem, és itt nem félek feltenni őket. Legelső és legfontosabb, hogy 0-ról szeretném elsajátítani a témát, mint egy leérettségizett diák, aki most lép bele a nagy életbe, és eldönti, hogy ezzel szeretne foglalkozni a jövőben. Maximálisan szorgalmas és teljes mértékben határozott vagyok. Főleg internetes, online képzések jöhetnek szóba. Hogy fogjak hozzá? Melyik programnyelv az amit mindenek előtt tanuljak meg használni? Bárminemű segítséget megköszönök, ami elindít a rögös úton.
Köszönöm előre is.
Üdv.
-
doomino
újonc
válasz WonderCSabo #2940 üzenetére
Persze, világos, csak a lefuttatott program hogyan kerül át a telefonomra? Gondolom,a létrejövő .apk fájl lesz a telepítő. De azt hova teszi a program? Az Android Project/1program/1program.apk lesz ez a fájl?
-
WonderCSabo
félisten
válasz kemkriszt98 #2938 üzenetére
Ezt a libet ajánlom zip kezelésére, szerintem zseniális.
-
kemkriszt98
tag
Oké akkor ezeket megnézem, kösz
Igen, ebből a kódból sok minden ki lett hajigálva a példa kedvéért pl. a try/catch bár most hogy mondod, ha jól sejtem a finaly ágon kellene lezárni a streamot..
"Tigris, tigris, csóvafény éjszakáknak erdején, mily kéz adta teneked szörnyü és szép termeted?" -William Blake-
-
doomino
újonc
Üdv mindenkinek!
Mint kezdő androidos, lenne pár kérdésem a rutinosabbakhoz.
Feltelepítettem az Android Stúdiót. Kellő szopás után végre most hiba nélkül elindul és megy is, de amikor a programomat emulálni akarom, akkor HOX hibát ad, nem jelenenik meg semmi az emulált eszközön. Rákerestem a neten, dugig van ezzel a kérdéssel, hogy mi okozza a HOX hibát. De értelmes választ magyarul eddig nem találtam. Vagyis hogyan tudnám megszüntetni ezt a hibát?
Másik alap kérdésem, hogy ha majd sikerül az emuláció és a fordítás, akkor majd egy .apk fájlom lesz a megfelelő könyvtárban, amit fel kell telepítenem a telefonomra? Az Android Studió automatikusan létrehozza ezt a fájlt? S ha a programom neve pl. Program1, akkor a létrejövő apk fájl neve Program1.apk lesz automatikusan? -
válasz kemkriszt98 #2935 üzenetére
Mindenképpen segítene az ügyön, ha byte-onként olvasás helyett nagyobb egységenként haladnál, például 8192 byte, vagy 32768 byte; így nem kéne széthajtani szerencsétlen flash meghajtót.
De amúgy a stream kézzel hajtása helyett használj Apache Commons IO-t, az IOUtils osztály megcsinálja helyetted a lapátolást.
Egyébként remélem, hogy a try/catch/finally és a streamek helyes lezárása csak azért maradt ki, mert a példakódodat rövidítetted, nem mert alapból kihagytad.
[ Szerkesztve ]
-
kemkriszt98
tag
Sziasztok, ezt a kódot sikerült összetákolni googli segítségével zip fájl kicsomagolására... a baj csak az hogy borzasztóan lassú.. 1db videót zippeltem be (kb. 3mp. és full hd, pontos méretet nem tudok de ez így azért illusztrálja a helyzetet)... majdnem 1 órája dolgozik rajta és még mindig nincs kész a hsz írásakor... Először azt hittem, hogy valamiért végtelen ciklus de aztán otthagytam éjjelre és reggelre végzett...
Valami ötlet, hogy hogyan tudnám feldobni egy kicsit?
FileInputStream fin = new FileInputStream(_zipFile);
ZipInputStream zin = new ZipInputStream(fin);
ZipEntry ze = null;
while ((ze = zin.getNextEntry()) != null) {
if(!(new File(MenuActivity.DIR,ze.getName()).exists())) {
FileOutputStream fout = new FileOutputStream(_targetLocation + ze.getName());
BufferedOutputStream buff = new BufferedOutputStream(fout);
for (int c = zin.read(); c != -1; c = zin.read()) {
buff.write(c);
}
buff.flush();
buff.close();
zin.closeEntry();
fout.close();
}
}
zin.close();"Tigris, tigris, csóvafény éjszakáknak erdején, mily kéz adta teneked szörnyü és szép termeted?" -William Blake-
-
Werkly
őstag
Adott egy céges LG teló!
Nos van rajta egy rendszergazdai joggal létrehozott MS Exchange mail fiók ami többek között blokkolja a WIFI-t is. Ezt ki lehet valahogy "ütni" belőle? Mármint föloldani a WIFI-t? Mert ha kiveszem a pipát akkor ugrik is a menüpont! -
nagyúr
Hát raknék én, csak nem tudom hogyan kell Egyrészt, folyamatosan generálódik a log amíg fut a szoftver, másrészt ha megállítom akkor nem tűnik el? Harmadrészt hogyan lehet exportálni eclipseből?
Másik problémám, hogy a szoftver 4 különböző tableten nem ugyanúgy fut. 3 tableten jó helyre rakja a bal sidebar, de az acer iconián jobb oldalra rakja a jobb sidebar alá A kód elvileg jó, a bal sidebar balra van igazítva, a másik 3 tablet jó helyre is rakja... Egyébként ezen az aceren totál ki vagyok bukva, a fényerő állítással is egyedül ennek volt baja.
-
nagyúr
-
Egy NDK-t nem használó alkalmazásnál nem szabadna gondot okoznia az x86 architektúrának, azonnal mennie kell. Ha van benne natív komponens is, akkor meg több infó kell az appról hogy bármit lehessen mondani.
A logcaten nem látszik semmi hasznos a hiba tájékán?
-
Elaltatni a DevicePolicyManager.lockNow()-val tudsz, ha az alkalmazásodból admin alkalmazást csinálsz - ennek menete is le van írva a dokumentációban.
Feloldani nem tudom viszont, hogy lehet.
-
nagyúr
Sziasztok! Hogyan tudok egy android deviceot elaltatni illetve felébreszteni kóddal? Az altatáshoz elvileg system permission kell, azt tudom, na ez nem lesz, viszont ROOT az ígyis-úgyis kell az appnak, gondolom valahogy ezzel is meg lehet oldani. Tippek?
-
kemkriszt98
tag
válasz WonderCSabo #2924 üzenetére
Nem fontos, lényeg hogy ne vesszen el.. Illetve később azt is meg szeretném oldani, hogy ki lehessen választani, hogy SD vagy telefon memória de egyelőre jó ha így működik...
II.
Egész pontosan arról van szó, hogy kimásolom az adatbázis fájlt (biztonsági mentés) majd mikor vissza kell állítani az elveszett adatokat akkor elvileg vissza kéne tenni az adatbázis fájlt a helyére viszont azóta az ott lévő .db fájlba kerülhettek új recordok így nem lehet csak simán felül írni.. egyesíteni kellene..."Tigris, tigris, csóvafény éjszakáknak erdején, mily kéz adta teneked szörnyü és szép termeted?" -William Blake-
-
WonderCSabo
félisten
válasz kemkriszt98 #2923 üzenetére
Fontos Neked, hogy az igazi SD kártyán tárolja? Alapvetően, ha csak tárolni akarod valahol, akkor jó az a módszer. Nekem speckó esetem volt, és az igazi SD kártyára kellett mentenem.
Második kérdésre: mit szeretnél pontosan?
-
kemkriszt98
tag
Értem. Én a Sianis-féle megoldást használom a belső memória útvonalának meghatározására, okozhat ez problémákat? Teszem azt egy készüléken ez a függvény az sd kártyához vezet de mondjuk abban az eszközben pont nincs kártya így mondjuk nem lesz elmentve a fájl?
Egy másik kérdés:
Ha van egy sql adatbázis fájl az sd kártyán és én megnyitom azt, van valami bevett (mondjuk úgy egyszerűbb) megoldás ennek egyesítésére az alkalmazás adatbázisával vagy szimplán "kézzel" minden recordot kiveszek a megnyitott db-ből és ha nincs meg benne beteszem az app adatbázisába?"Tigris, tigris, csóvafény éjszakáknak erdején, mily kéz adta teneked szörnyü és szép termeted?" -William Blake-
-
Sianis
addikt
válasz WonderCSabo #2921 üzenetére
Ez komoly? Akkor sorry, nem szóltam.
-
WonderCSabo
félisten
válasz kemkriszt98 #2918 üzenetére
Én ezt használtam arra, hogy lekérjem az SD kártya útvonalát.
Sianis: Az nem feltétlenül az SD-t adja vissza sajnos. A gyártó igazából bármint meghatározhat external storage-ként, és csomó telefonon igazából ez a belső tárhely útvonalát adja vissza.
[ Szerkesztve ]
-
Sianis
addikt
Szerintem erre lesz szükséged
-
rgeorge
addikt
Nincs általános megoldás szerintem. Android verziótól is függ,mert mindig variálnak ezzel, és eszköztől is, hogy hova mount-olja be az SD-t, hogy kezeli a belső memóriát stb.
Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."
-
kemkriszt98
tag
Sziasztok, hogy kapom meg a külső sd kártya elérési útvonalát?
Egy SO posztban ezt ajánlották:File storageDir= new File("/mnt/extSdCard/")
Egy másikban viszont azt mondták, hogy az elérési útvonal változó tehát ez a variáns nem jó... Viszont abban a posztban meg nem tér ki az általános megoldásra csak a samsung készülékek esetében...
Lehet én értettem félre valamit de nem sikerül egyértelmű választ találnom.."Tigris, tigris, csóvafény éjszakáknak erdején, mily kéz adta teneked szörnyü és szép termeted?" -William Blake-
-
heihachi
addikt
Sziasztok!
Szeretnék egy parallax scroll effektet létrehozni, ahol a háttér, mondjuk egy kép más sebességgel gördül, mint az előtte lévő szöveg. Ezzel meg is volnék, ezt úgy értem el, hogy a layoutban egy framelayout van, azon belül két saját, scrollview-ból származtatott saját view.
<FrameLayout xmlns:android="http://schemas.android.com/apk/res/android"
xmlns:tools="http://schemas.android.com/tools"
android:layout_width="match_parent"
android:layout_height="match_parent"
android:paddingBottom="@dimen/null_dp"
android:paddingLeft="@dimen/null_dp"
android:paddingRight="@dimen/null_dp"
android:paddingTop="@dimen/null_dp"
tools:context="com.example.simpletestproject.ParaScroll" >
<com.example.simpletestproject.MyScrollView
android:id="@+id/background_scroll"
android:layout_width="fill_parent"
android:layout_height="fill_parent"
android:scrollbars="none" >
<ImageView
android:layout_height="wrap_content"
android:gravity="center"
android:scaleType="center"
android:src="@drawable/kek_atmenet" />
</com.example.simpletestproject.MyScrollView>
<com.example.simpletestproject.MyScrollView
android:id="@+id/foreground_scroll"
android:layout_height="fill_parent"
android:overScrollMode="always" >
<TextView
android:layout_height="wrap_content"
android:gravity="center"
android:text="@string/lorem_ipsum"
android:textColor="@color/white" />
</com.example.simpletestproject.MyScrollView>
</FrameLayout>A scrollview leszármazottja sincs túlbonyolítva:
package com.example.simpletestproject;
import android.content.Context;
import android.graphics.Matrix;
import android.util.AttributeSet;
import android.view.MotionEvent;
import android.widget.ScrollView;
public class MyScrollView extends ScrollView {
public MyScrollView synchronizedScrollView;
public String name = "default";
public MyScrollView(Context context) {
super(context);
// TODO Auto-generated constructor stub
}
public MyScrollView(Context context, AttributeSet attrs) {
super(context, attrs);
}
public MyScrollView(Context context, AttributeSet attrs, int defStyleAttr) {
super(context, attrs, defStyleAttr);
}
public MyScrollView(Context context, AttributeSet attrs, int defStyleAttr, int defStyleRes) {
super(context, attrs, defStyleAttr, defStyleRes);
}
public boolean onTouchEvent(MotionEvent event) {
boolean synchronizedScrollViewReturn = true;
boolean scrollViewReturn = super.onTouchEvent(event);
if (synchronizedScrollView != null) {
Matrix matrix = new Matrix();
matrix.setScale(0.5f, 0.5f);
event.transform(matrix);
synchronizedScrollViewReturn = synchronizedScrollView.onTouchEvent(event);
}
return synchronizedScrollViewReturn && scrollViewReturn;
}
}A synchronizedScrollView a háttér scrollview, megkapja az is az érintés információkat, és mozog az is.
Ez tök jól működik, a háttér más sebességgel szkrollozódik, mint az előtér, csak a gondom az, hogy jó lenne ezeket egymáshoz igazítani, hogy egyszerre érjenek a tetejére és az aljára. Nem lenne ez bonyolult, mert a méretarányok alapján a mátrixot amit skálázásra használok simán be lehetne lőni. Csakhogy képtelen vagyok megmérni a view-k méretét, akármit próbálok baromságok jönnek vissza. Az 1600 pixeles háttérre 2133, a rohadtul hosszú szövegre, ami vagy 10 képernyő meg 38 pl, és képtelen vagyok felfogni, hogy hogyan kellene megoldani.
Volna valami ötletetek?
[ Szerkesztve ]
"Lehet a Shift 2 már realisztikusabb mint a valóság" by NOD
-
albgab
aktív tag
Sziasztok!
Egy elektronikus autós szerviz könyvet szeretnék készíteni.
Amivel az autó szervizelési adatait tudom rögzíteni (mit javítottak, mikor, mennyibe került stb.).Hogyan tudok hozzá kezdeni?
Köszönöm
-
csenor
senior tag
Valaki tudna abba segíteni, hogy a Work Time nevű programot valahogy átállítani vagy átírni, hogy a szombati munkavégzést túlóraként kezelje!?
-
mexel
veterán
Na mégegyszer nekifutok, előbb rosszul írtam.
Tehát az updater-scriptben át kellett írnom egy részt, és nem tudom ezt a sort jól írtam-e át:run_program("/tmp/busybox", "--install", "-s", "/sbin");
erre:
run_program("/tmp/busybox", "-i", "/sbin");
Jó így? Ugyanazt kapom?
[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
válasz WonderCSabo #2907 üzenetére
Köszi megnézem, van fen 1-2 sql adatbázis kezelő progi de valahogy nem sikerült ezt megnyitnom. Igaz elég régiek, megnézem valami frissebbel. Azt hittem valami furmányos androidos/linuxos db fájl lesz
[ Szerkesztve ]
-
salmiakki
tag
Arra tud valaki megoldást, hogy ha WeBView-ben egy oldal éppen töltődik, de én rányomok egy új oldalra, vagyis meghívom a WebView.loadUrl() függvényt, akkor ne crasheljen az alkalmazás, hanem az éppen aktuális betöltést abbahagyja, és elkezdje az újat?
-
mexel
veterán
Sziasztok! Van egy compound.db fájlom egy androidos custom romban amit szeretnék megnyitni, de nem sikerül. Mivel lehetne ezt megnyitni és szerkeszteni win alatt?
van valakinek ötlete? -
salmiakki
tag
Az lenne a problémám, hogy egy Fragmentben elhelyezett WebView-hez szeretnék hozzárendelni egy funkciót, ami a 'back' gomb lenyomásakor nem az alkalmazásból lép ki, hanem az előző oldalt nyitja meg. Az onKeyDown eseményen belül meg is írtam a szükséges kódokat, viszont abban az esetben, ha nincs előző oldal, a return super.onKeyDown(keyCode, event); sornak kellene lefutnia, de ezt a rendszer hibásnak jelöli, egészen pontosan a onKeyDown részére ír egy olyan hibát, hogy Cannot resolve method 'onKeyDown(int, android.view.KeyEvent)'
Teljes kód:
http://pastie.org/9854946Van valakinek valami ötlete, hogyan lehetne ezt megoldani?
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest