Hirdetés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
- Apple Watch
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Így változik a Galaxy A37 és A57 kamerája
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Az 5 legnagyobb bénázás a mobilpiacon idén
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
thiclyoon
aktív tag
válasz
urandom0
üzenetére
sima viewBinding esetén
binding.btnLogin-nal kellene elérned. nem használtatok mást a kurzus során? (kotlin synthetic, butterknife vagy bármi hasonló? tudom ezeket már nem szokás, elavultak, de engem a btnLogin elérése binding nélkül eléggé a syntheticre emlékeztet)az xml fájlban 100% hogy van "btnLogin" string? (
android:id="@+id/btnLogin") egy typo és oda az egész
jobb megnézni biztos ami biztos(amúgy ki tartja?
) -
-
-
-
Zsoxx
őstag
válasz
urandom0
üzenetére
Ha így néz ki a MainActivity-d eleje, akkor meg kell találnia a buttont.
class MainActivity : AppCompatActivity() {private lateinit var binding: ActivityMainBindingoverride fun onCreate(savedInstanceState: Bundle?) {super.onCreate(savedInstanceState)binding = ActivityMainBinding.inflate(layoutInflater)setContentView(binding.root)} -
válasz
bandi0000
üzenetére
Nekem nem tiszta

Eddig csak Javaval foglalkoztam, és findViewById-t használtam, de jelentkeztem egy online kurzusra, ahol viszont Kotlint fogunk használni, és ott már így, ID alapján hivatkoznak a komponensekre. De a jóember a videóban semmi ilyesmit, amit most írtál, nem írt a kódba, egy vadiúj projektet kezdett, és nála csak simán úgy működött a btnLogin.setOnClickListener().
Kipróbálom ezt, amit írtál, és meglátjuk, köszi! -
bandi0000
nagyúr
válasz
urandom0
üzenetére
Lehet nem teljesen tiszta valami, de attól, hogy használsz viewBinding-ot, az nem azt jelenti, hogy csak úgy, a btnLogin-t eléred a fragment/activity-ből. Lényegében generálódik hozzá egy wrapper class, amit először inflate-et hívva el kell mentened egy változóba. pl
val binding = FragmentOneBinding.inflate(inflater,container,false)Ezután már el tudod érni a felületen lévő id-ket, pl
binding.btnLogin-nal -
válasz
thiclyoon
üzenetére
Activityben / fragmentben vagy?
A main_activity mellé tettem be egy Google Maps activity-t a galleryból, és azt szerettem volna megcsinálni, hogy a main_activity-ből egy gombnyomásra átmenjen a térképes activity-be.
Amúgy egy teljesen alap, empty activity a projekt, van benne négy button, két textview és egy image. Az egyik buttonnek adtam egy "btnLogin" id-t, de a kódban nem ismeri fel.Ha layout file-lal dolgozol akkor először a biztonság kedvéért nézd meg hogy nincs-e valahol tools:viewBindingIgnore="true".
Ezt magától nem teszi be, ugye? Én nem írtam a kódba ilyet.
De most nem vagyok gép előtt, délután majd leellenőrzöm azért. -
Sziasztok,
nincs valakinek ötlete arra, hogy ha Android Studioban, Kotlin appban miért nem talál meg egy buttont, ha csak a nevével hivatkozok rá?
A
buildFeatures {
viewBinding true
}bent van.
-
thiclyoon
aktív tag
válasz
izeke111
üzenetére
Nem ismerem, viszont a leírás alapján ez a GitHub Actions-ben használható. Az pedig nem szükségszerűen kerül bele az alkalmazásodba, tudomásom szerint ez egy CI tool.
Itt találtam egy licenct ami szerintem ide tartozik. Mivel a Commercial use szabad, így én nem látom, hogy ezt egy bármilyen appban miért ne lehetne (de ez semmilyen szinten sem jogi tanács
). Hivatalosan kell License and copyright notice, ami neked semmibe se kerül. Ami a GitHubon van amúgy általában felhasználható bizonyos keretek között - legtöbbször olyanokat várnak el, mint ami a fentebb linkelt licencben van. -
izeke111
friss újonc
Sziasztok,
tök láma vagyok de igyekszem tanulni
már jó pár órányi tutorialt megnéztem
néhányban használtak GitHub-os scriptet
a kérdésem az lenne, hogy használhatok-e én is a saját app-omban legálisan GitHub-os scriptet mert van pár ami jól jönne
viszont scripteknél copyright van
szóval nem igazán értem, hogy ez hogy működikaz app-om valószínűleg ingyenes lenne ha ez számít (már ha valaha is elkészül)
bocs ha nagyon alap kérdés ez de nem találtam sehol választ
-
domel
tag
válasz
thiclyoon
üzenetére
Visszaszívom az előbbit, mindenki túlbonyolít és elvesztem a részletekben

<?php
$FIREBASE = "https://dom****489775839564-default-rtdb.firebaseio.com/";
$NODE_SAVE = "chat.json";
$message = 'valami';
$data = array(
'mes' => $message
);
$json = json_encode( $data );
$curl = curl_init();
curl_setopt( $curl, CURLOPT_URL, $FIREBASE . $NODE_SAVE );
curl_setopt( $curl, CURLOPT_CUSTOMREQUEST, "POST" );
curl_setopt( $curl, CURLOPT_POSTFIELDS, $json);
curl_setopt( $curl, CURLOPT_RETURNTRANSFER, true );
$response = curl_exec( $curl );
curl_close( $curl );
// Show result
echo $response . "\n";
?>
tettem pár csillagot az url-be, mert nincs hozzá beregisztrálva weblap és így bárki belenyúlhat (teszt regisztrációs). -
thiclyoon
aktív tag
én eddig csak android (java & kotlin), ios (swift) és web (js) platformokon használtam, de ezek alapján mennie kell php-ból is. hol akadsz el?
nem biztos hogy a legszebb megoldást lehet vele megcsinálni, de a példa alapján működőképesnek tűnik
-
domel
tag
válasz
thiclyoon
üzenetére
Nem számítottam rá, hogy ketten is ismeritek a Firebaset, akkor lehet hogy tudtok válaszolni egy problémámra, ami nem android:
a kérdés, hogy egy ilyen realtime adatbázisba hogyan tudok PHP-ből üzenetet küldeni? Azért lenne jó, mert van egy gagyi szoba-kamerám ami mozgásra meghív egy webcímet, de arra buta, hogy egy ilyen webcímen javascriptet futtasson. -
thiclyoon
aktív tag
Aha, a firebase-nek vannak jól használható részei, a real-time pl. ilyen
kisebb appokhoz nagyon hasznos, fel tudja gyorsítani a fejlesztést, de nagyobbakhoz szerintem érdemes a használandó funkcionalitásokat megvalósítani. Kivéve crashlytics. A crashlytics-et ne írd meg from scratch, az úgy jó ahogy van
-
domel
tag
Tölts le működő forráskódokat és belezd ki. Ebből lehet a leggyorsabban tanulni.
A többiektől kérdezném, hogy foglalkozott-e valaki a Firebase valós idejű üzenetküldéssel? Eszméletlen jó, olyanokat lehet vele csinálni, hogy pl egy weboldalról ír neked valaki a chat-be, azt te azonnal megkapod telefonra (android), és az adatokra várakozás 0 bájt, mert websocket alapú az egész. De természetesen android-android programok között is működik a dolog. -
Amokk
újonc
Youtube és google, gondolom az elég az alapokhoz....
-
Amokk
újonc
Értem... és köszönöm a válaszokat,
ilyesmi hozzászolásokra számitottam,
a lehetöség érdekelt, és az elmondotak alapján egy app kell és 25 euró a feltöltéshez. Nem milliokat akarok csak egy olyan hobbit ami inkább pénzt hoz mint visz
Szigoruan egyedül szeretnék dolgozni és már rég foglalkoztat az app készités vagy a programozás. -
thiclyoon
aktív tag
Van ebben igazság. Androidon kb. 99ft a legolcsóbb iap (fizetős app teljesen felejtős, az emberek nagyon nagy része nem fog fizetni; a reklámból a bevételhez meg sok felhasználó kell), és egy példa nem példa, de megpróbáltam egy appot kiadni, aminél ez a 99ft (vagy ami a legkisebb volt) beállítva. Jó, nem volt egy zseni app, de a versenytársakhoz képest többet kínált, és volt egy hét / hónap (már nem tudom melyik) ingyenes próbaidő. Az eredmény a fenti hsz ismeretében borítékolható
Persze ez nem jelent semmit, bárki lehet milliárdos egy androidos appból is nyilván, ez csak egy a tapasztalataim közül. -
domel
tag
Egy átlag androidos mindent ingyen akar, vagy még olcsóbban. A fizetős felhasználókat lefölözte az Apple, de az ottani fejlesztőkkel meg nehéz versenyre kelni, mert minden profi ott van. Androidon pénzt keresni szerintem kizárólag játékkal lehet, de ahhoz meg kell az isteni szikra, na meg a tudás.
-
Igazából, az hogy felraktad az papot még nem hoz látogatottságot, felhasználókat. Irgalmatlan (egyszerű magánszemély számára) összegeket kell költeni reklámra, hogy a store-ban előre kerülj és a felhasználóknak a "keze ügyébe" kerüljön az alkalmazás:
- FB reklám
- Google reklám
- Store reklám
Ezeket mind fizetni kell heteken, hónapokon keresztül, hogy kerekedjen akkora felhasználói tábor, amiből már meg lehet élni (ha előfizetéses, vagy mikrontranzakciós az alkalmazásod).A másik lehetőség, ha fejlesztesz valamit, ami hiánypótló, és a piacot gyorsan le tudod tarolni, mert a nagyok hónapok - vagy akár hetek - alatt lemásolják az papodat.
-
thiclyoon
aktív tag
Miből?
de amúgy mindenből meg lehetIgen, fel tudod tölteni (ennek van egy minimális, egyszer díja, legutóbb amikor néztem 25 euró volt). Viszont ez keveseknek jön be, nehéz nagyon szakítani úgy, hogy te egyedül összeraksz egy appot. A gyakorlatban inkább az a jellemző, hogy van egy viszonylag nagyobbacska cég (lehet 5 főtől elkezdve bármi, meg akár alatta is, de egyedül nehéz lesz), akik ritkább esetben vagy csinálnak egy saját terméket (ahogy írtad), ilyen pl. a jófogás, vatera (valamelyiknek van appja azt tudom
), vagy szoftvereket gyártanak más, nem erre szakosodott személyeknek, cégeknek (pl. banki appok tipikusan ilyenek, mert egy bank nem fog x főnyi fejlesztőt fenntartani alapvetően, inkább kiszervezi). Ennek a cégnek lehetsz az alkalmazottja, tulaja. Emellett persze (egyéni) vállalkozóként is lehet csinálni, akkor te vagy maga a cég (ha meg nem egyéni, akkor meg a fenti vállalatot vezeted / tulajdonolod). Ilyen lehetőségek vannak nagyjából, biztos van más út is, de ebből kiindulva lehet gondolkodni szerintem. -
Amokk
újonc
Sziasztok, Az lenne a kérdésem, hogy meg lehet ebböl élni? mármint... Tegyük fel, hogy ma neki állok android programozást tanulni és ha már képes vagyok egy alap appot összedobni önerőből, azt feltudom tölteni a play árúházba ? vagy hogyan müködik ez? Bocsánat ha túl primitivek a kérdések...
-
Doner
aktív tag
válasz
Gyugyó73
üzenetére
Sziasztok!
Nem tudom jó helyre írok e de az a problémám hogy android stúdióban Windows 10 alatt létrehoztam egy virtuális telefont mivel family link alkalmazást szeretném használni sz.gépen. A baj az hogy be is tudok jelentkezni de a mélyebb beállítási menupontokban egyszerűen nem csinál semmit csak minden fehér és üres. -
Gyugyó73
csendes tag
Üdv. Van egy régi Vodafone/lenovo/ smart tab 2 / 7" tabletem....sokmindenre így eredeti állapotába nem tudom használni. Van e rá valami program, root, akármi amivel kicsit lehetne frissíteni, hogy a mostani játék appokat (szókirakó,stb) fel lehessen telepíteni.?
-
bandi0000
nagyúr
Találkozott már valaki olyannal, hogy valami megy debug módban, de stages/release-ben nem ?
Van egy csodálatos Zebra PDA-m, amivel vonalkódot kellene olvasni, elég egyszerű a megvalósítása, és tök jól megy, viszont staged-be már nem kapcsolja be a vonalkódolvasót.
Én még nem találkoztam ilyennel, végig logoltam mit csinál, és látszólag nem akad el sehol, csak nem működik, vagy épp úgy tűnik, hogy nem kap semmit a listenerben
-
thiclyoon
aktív tag
szerintem ennyi alapján alapvetően a válasz - úgy, hogy te nekiállsz, és megpróbálod kideríteni a szükséges infókat - inkább nem, de ez nagyban függ attól, hogy mennyire van obfuszkálva az apk és hogy mennyire ért hozzá a megfigyelő (jelen esetben te). ha a fejlesztő nagyon figyelt erre, akkor nagyon-nagyon macerás is lehet a hálózati kommunikáció megfigyelése, viszont ha nem, akkor úgy gondolom, hogy alapvető infók azért könnyen kideríthetőek (mondjuk itt már kérdés, hogy ez mennyire számít szoftver feltörésnek / biztonsági rés kihasználásának, de ha tied a szoftver, akkor nagy eséllyel senkit nem érdekel)
-
M@nH.
aktív tag
Sziasztok, most látom hogy ilyen topik is van, talán itt hamarabb választ kapok a kérdésemre.
Android alkalmazás fejlesztéssel kapcsolatban semmilyen tapasztalatom nincs, de a következő lenne a kérdésem. Van egy bluetooth-os eszközöm (persely) amitől egy androidos alkalmazás lekéri a változókat (perselyben lévő összeg, érmék száma). Van arra bármilyen mód, hogy az alkalmazásból kinyerjem a lekérdező üzeneteket, amire válaszul az eszköz elküldi ezeket a változó adatokat? (ha egyáltalán így működik ez a történet) Sajnos az apk már nem elérhető az áruházban, de nekem még megvan. Illetve lehet még vele kommunikálni TTL szinten, de ez már egy másik történet
-
domel
tag
Nem értem a problémádat
Ha elindítod az appot, akkor nem mindegy, hogy milyen nyelvű alatta az oprendszer? Én az emulátort simán magyarra állítottam (az android stúdiós emulátorról beszélek). Te írtad a programot? Egy lefejlesztett appot a cégednek nem telefonon kellene bemutatni, ha már úgyis arra készült? (vagy tableten) -
func93
senior tag
Sziasztok,
Tudtok esetleg olyan android emulátor programot ajánlani, ami kezeli a magyar nyelvet? Van egy lefejlesztett android app a cégnek, amit tesztelni és bemutatni kellene csak magyar nyelven, de pl: bluestacks-en sajnos full angol.
-
domel
tag
válasz
bandi0000
üzenetére
Ezeket majd mind kipróbálom, csak most mindjárt éjfél lesz. Amúgy szerintem több applikációs tárhely is van, mert az alábbi kód nem oda menti a saját tárhelyre, mint amit te írtál: Android/data, hanem data/data/-package-/
static void ContextSaveStringArray(Context context, final String dir, final String nev, String[] adat) {
try { //data/data/$package$/app_$dir$/$nev$
ContextWrapper cw = new ContextWrapper(context);
File root = cw.getDir(dir, Context.MODE_PRIVATE);
if (!root.exists()) root.mkdirs();
File gpxfile = new File(root, nev);
FileWriter writer = new FileWriter(gpxfile);
for (String member : adat) {
writer.append(member + "\n");
}
writer.flush();
writer.close();
} catch (IOException e) {
e.printStackTrace();
}
} -
bandi0000
nagyúr
Az első részben talán tudok segíteni
[itt] a 2. comment kell neked, fileProvidert kell beállítani
utána már eléred az Android->data->alkalmazásod neve belüli helyet
én pl így kérem el a tárhelyemet, kvázi csinál egy letöltések almappát :
application.getExternalFilesDir(Environment.DIRECTORY_DOWNLOADS)Vagy még ennyit tudsz csalni:
fun createDocumentTreeIntent(fileName: String, extension: String): Intent {
return Intent(Intent.ACTION_CREATE_DOCUMENT).apply {
addCategory(Intent.CATEGORY_OPENABLE)
type = getMimeTypeString(extension)
putExtra(Intent.EXTRA_TITLE, "${fileName}.${extension}")
}
}Ez annyit csinál, hogy feldobja a usernek, hogy válassza ki a helyet és akkor oda fogja menteni majd. Fel kell íratkozni rá activity result-ként, és kapcs egy URI-t, amivel már tudod menteni a fájlt
-
domel
tag
Helló! Kezembe akadt egy Android 10-es telefon, (eddig jól megvoltam az Android 9-el) és nem tudok menteni a saját mappán kívülre. Olvasgatok a neten, hogy már nem is lehet a jövőben, meg hogy mentsek a publikus Dokumentumok mappába valamilyen almappába, de nekem az sem működik:
File dir_ = new File(Environment.getExternalStoragePublicDirectory(DIRECTORY_DOCUMENTS).getPath()
+ "/foldername/");
if (!dir_.exists()) {
boolean a= dir_.mkdir();
Toast.makeText(getApplicationContext(), "not exist & "+a, Toast.LENGTH_SHORT).show();
}
még a mappa sem jön létre.
Ismeri valaki az új szabályokat? Mi értelme ennek a folyamatos szigorításnak?
-----------------------------------
Megint Android 10, jön egy sms, a beregisztrált osztály meghívódik, aztán azIntent i = new Intent(context, MainActivity.class);
i.addFlags(Intent.FLAG_ACTIVITY_NEW_TASK);
i.putExtras(intent.getExtras());
context.startActivity(i);
Activity nem hívódik meg. Megint keresgélés, kell neki<uses-permission android:name="android.permission.SYSTEM_ALERT_WINDOW"/>
és meg kell kérni a user-t, hogy állítsa be az applikációnak, hogy működhessen más applikációk felett, mert azt programból nem lehet beállítani. Mi van??? Van egy applikáció, amit meg kell védenem saját magamtól?
------------------------------------
A fent említett Android 10.es telefon a rokonomé, be akartam neki állítani egy saját csengőhangot (mp3), de nincs rá mód. Felmásoltam egy mappába az mp3-at, de nem látja a telefon, se a zenék, van ott egy Ringtones mappa, abba másoltam de ott se látja. Android Stúdióban létrehoztam egy virtuális telefont Android 10-el, és ott is minden ugyanúgy van, vagyis nem működik.
-------------------------------------
hatodik éve nyomom androidban, és ott tartok mint az elején, lesek ki a fejemből mint egy hülye, és nem értem az egészet. Mióta android van, minden újabb verzióval csak korlátozás-korlátozás-korlátozás-korlátozás-korlátozás-korlátozás-korlátozás-korlátozás....Valaki tud valamelyik témában segíteni?
Köcce! -domel
-
bucihost
senior tag
Sziasztok! Adott egy kész Androidos project(Android stúdióban készült). Van arra bármi mód, hogy ezt át lehessen portolni IOS-re, vagy teljesen újra kellene írni?
-
domel
tag
Egy kis érdekesség karácsonyra.
MatrixEffect.javapackage hun.domel.maxrict;
import android.content.Context;
import android.graphics.Bitmap;
import android.graphics.Canvas;
import android.graphics.Color;
import android.graphics.Paint;
import android.util.AttributeSet;
import android.view.View;
import java.util.Random;
public class MatrixEffect extends View {
private static final Random RANDOM = new Random();
private int width, height;
private Canvas canvas;
private Bitmap canvasBmp;
private int fontSize = 35;
private int columnSize;
private char[] cars = "+-*/!^'([])#@&?,=$€°|%".toCharArray();
private int[] txtPosByColumn;
private Paint paintTxt, paintBg, paintBgBmp, paintInitBg;
public MatrixEffect(Context context, AttributeSet attrs) {
super(context, attrs);
paintTxt = new Paint();
paintTxt.setStyle(Paint.Style.FILL);
paintTxt.setColor(Color.GREEN);
paintTxt.setTextSize(fontSize);
paintBg = new Paint();
paintBg.setColor(Color.BLACK);
paintBg.setAlpha(5);
paintBg.setStyle(Paint.Style.FILL);
paintBgBmp = new Paint();
paintBgBmp.setColor(Color.BLACK);
paintInitBg = new Paint();
paintInitBg.setColor(Color.BLACK);
paintInitBg.setAlpha(255);
paintInitBg.setStyle(Paint.Style.FILL);
}
@Override
protected void onSizeChanged(int w, int h, int oldw, int oldh) {
super.onSizeChanged(w, h, oldw, oldh);
width = w;
height = h;
canvasBmp = Bitmap.createBitmap(width, height, Bitmap.Config.ARGB_8888);
canvas = new Canvas(canvasBmp);
canvas.drawRect(0, 0, width, height, paintInitBg);
columnSize = width / fontSize;
txtPosByColumn = new int[columnSize + 1];
for (int x = 0; x < columnSize; x++) {
txtPosByColumn[x] = RANDOM.nextInt(height / 2) + 1;
}
}
private void drawText() {
for (int i = 0; i < txtPosByColumn.length; i++) {
canvas.drawText("" + cars[RANDOM.nextInt(cars.length)], i * fontSize, txtPosByColumn[i] * fontSize, paintTxt);
if (txtPosByColumn[i] * fontSize > height && Math.random() > 0.975) {
txtPosByColumn[i] = 0;
}
txtPosByColumn[i]++;
}
}
private void drawCanvas() {
canvas.drawRect(0, 0, width, height, paintBg);
drawText();
}
@Override
protected void onDraw(Canvas canvas) {
super.onDraw(canvas);
canvas.drawBitmap(canvasBmp, 0, 0, paintBgBmp);
drawCanvas();
invalidate();
}
}
activity_main.xml<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<androidx.constraintlayout.widget.ConstraintLayout xmlns:android="http://schemas.android.com/apk/res/android"
xmlns:app="http://schemas.android.com/apk/res-auto"
xmlns:tools="http://schemas.android.com/tools"
android:layout_width="match_parent"
android:layout_height="match_parent"
tools:context=".MainActivity">
<hun.domel.maxrict.MatrixEffect
android:layout_width="match_parent"
android:layout_height="match_parent" />
<Button
android:id="@+id/button"
android:layout_width="wrap_content"
android:layout_height="wrap_content"
android:layout_marginStart="128dp"
android:layout_marginTop="160dp"
android:text="Button"
app:layout_constraintStart_toStartOf="parent"
app:layout_constraintTop_toTopOf="parent" />
</androidx.constraintlayout.widget.ConstraintLayout>
A package name-t mindkét helyen javítsd a sajátodra, a MainActivity.java-hoz nem kell nyúlni -
-
fatal`
titán
Régen (nem tudom most a kész cucc hogy néz ki) a SystemUI külön apk volt (valószínű most a priv-appban lehet, ha még így van), a magyar fordítás azon belül a res/values-hu mappában lesz, valamelyik XML-ben megtalálod a kulcsokat, ha tudod "dekódolni" és visszacsomagolni (régebben volt erre valami tool, de se a nevére nem emlékszem, se azt nem tudom, hogy működik-e még).
-
mexel
veterán
Egy kész fw-t szedtem szét és abban kutakodok. Annyira azért nem értek hozzá hogy nagyon mélyen belenyúljak, csak tanulgatom a dolgot de az zavar ha valamivel megakadok. pedig régen már megoldottam ezt a feladatot valahogy, de nem találom hogy akkor mit csináltam.
Az is elég lenne ha a magyar fordítást megtalálnám hozzá, mert van a menüben Kikapcsolás, Újraindítás, Sleep, és a Recovery, de ez utóbbit sajnos Beállításoknak fordították. Ha erre klikkel valaki akkor belép a recoveríbe és sajnos utána nem indul már a CE. ( kettős indítású rendszer)
Vagy ezt a menüpontot ki kellene venni de legalább a fordítást megcsinálni normálisan. -
fatal`
titán
Forrásból buildeled a ROM-ot?
android_frameworks_base repo és azon belüll, ha jól emlékszem a systemui forrása a packages/systemui-ban van.
Meg kell keresned hol a power menu, mert fogalmam sincs (főleg TV-nél). Ha a felületet akarod módosítani, akkor a res mappában kutakodj.
-
fatal`
titán
A frameworks_baseben van, azon belül a systemui-ban, nem tudod módosítgatni egy futó rendszeren. Illetve régen lehetett (utoljára ICS-nél vagy JB-nél láttam ilyet) volt valami tool, amivel lehetett bohóckodni vele, de szerintem nem érdemes, illetve nem is biztos, hogy műküdne.
-
mexel
veterán
Sziasztok! nem tudom hová tegyem fewl a kérdésemet, talán itt:
TV boxon android rendszert piszkálgatok. Mindössze az lenne a kérdésem, hogy a kikapcsoló menüt, ami akkor jön elő ha hosszan nyomom a kikapsoló gombot ( ebben van hogy kikapcsolás, újtraindításm alvó mód stb), ezt hol találom és hogyan tudom módosítani a tartalmát? ( ha tudom)
Van benne egy menüpont amit ki kellene vennem vagy a magyar fordítását szerkeszteni. -
domel
tag
Szerintetek lehetséges még kamerát használni lekapcsolt képernyővel? Néztem a play árúházat, száz nem működő mellett találtam egyet ami működött. Első nekifutásra service-ben már egyáltalán nem lehetséges, se lekapcsolt képernyőn, de még akkor sem ha háttérbe kerül az app. Tudom a kémkedés meg minden, de a lollipop idejében szerettem ezt a funkciót, mert úgy tudtam videózni, hogynem kellett attól félni, hogy belenyúlok a képernyőbe
-
thiclyoon
aktív tag
a példák nehézségét szemléltettem vele, ahol a legkisebb szám jelenti a legkönnyebb, a legnagyobb pedig a legnehezebb feladatot (itt a legnehezebbet a kérdező szintjéhez próbáltam belőni természetesen). tehát nincs tudományos alapja, csak az appokat kategorizáltam valami rendszer szerint
-
Csaby25
őstag
válasz
thiclyoon
üzenetére
Köszi! Igazából még nem dolgoztam programozóként. Java-t tanultam, ebben megcsináltam a tic-tac-toe-t
De mivel adott egy ilyen lehetőség, gondoltam megpróbálom a Fluttert. Azt mondta a cég, hogy csináljak 2-3 appot, legalább egyet saját ötletből és utána jelentkezhetek... -
thiclyoon
aktív tag
válasz
Csaby25
üzenetére
(Szerintem) nehezedő sorrendben néhány ötlet pár sorral lejjebb, bár gyakorlatilag az első 1-2-n kívül az összes a végtelenségig elbonyolítható
pluszpont ha kell hozzá szerveroldali komponens is, és azt is te csinálod (a firebase az mondjuk fél-pluszpont). A Tier 5 már csak egy bónuszsor részemről: ha össze tudsz rakni egy épkézláb chat appot, akkor már nagy gond nem lesz ezen a szinten (viszont a Tier 3-4 alatt meg tényleg nem látom értelmét "mutogatni" az appot). Na meg sok függ attól, hogy kezdő / újrakezdő / karrierváltó vagy-e, és akkor még nem is említettem, hogy mindenki mást ért az adott szenioritási szint alatt.(Szintén személyes vélemény, de úgy gondolom, az ilyen portfólió-jellegű építkezésnek itthon nem sok előnye van, legalábbis én nem nagyon tapasztaltam ilyet. Talán egyszer fordult elő velem, hogy egyáltalán ránézett bárki (csak a kódra, nem is az appra).)
Tier 1: countdown timer, tic-tac-toe, catch the kenny (amelyiket nem ismered, keress rá, valószínűleg úgy egyértelmű lesz)
Tier 2: todo lista, bevásárlólista, notes
Tier 3: kvíz app, kalóriaszámláló
Tier 4: chat app, github timeline böngésző
Tier 5: online shop -
Csaby25
őstag
Sziasztok!
Elkezdtem egy Flutter kurzust : Flutter & Dart - The Complete Guide [2022 Edition] , az első négy fejezeten vagyok túl. Miután befejeztem, szeretnék 1-2 saját app-ot készíteni, amivel jelentkezhetek junior pozícióra. Van valami ötletetek, milyen app elkészítése válna a hasznomra? köszi! -
thiclyoon
aktív tag
Legalább a google is elkezdi átnézni az appokat, nem csak az apple
épp ideje volt már. és itt nem az átnézés minőségéről mondtam véleményt, csak magáról a tényről, hogy legalább elmozdultak abból az irányból, hogy bárki bármit feltölthet, ráadásul ingyen, ami ugye a másik platformon nagyon nem adott (és akkor még a third party letöltési helyeket nem is említettem). egy szó mint száz ezzel első tippre kevesebb káros app lesz, de a példádból kiindulva átestek a másik oldalra, túllőttek a célon. szerintem a jövőben majd beáll ez egy egyensúlyra -
domel
tag
Egy applikációmról videós bizonyítást kértek, hogy mi szükség van Service módban (activity nélkül is működő) a GPS adatokra. A program egy sport tracker volt, ahol nem lenne jó, ha a futó félúton véletlenül kilőné az app-ot. Szintén így jártam egy árúszállítós appal, ahol valaki bejárja az útvonalat, és utána a frissen felvett sofőrt nem kell betanítani, hanem a fenti program végig navigálja az útvonalon. De abba is belekötöttek már, hogy ha a kért engedélyeket a felhasználó nem adja meg, akkor én egyszerűen kiléptettem a programból, na ez szabálytalan, mert alternatív lehetőséget kell nyújtanom neki arra az esetre is, ha ő nem ad meg valamilyen engedélyt. Már minden appom valamilyen okból inaktívvá tettek a Play-en, de már nem érdekel....
-
thiclyoon
aktív tag
50 alatti android fejlesztő?
ne viccelj, kis túlzással ennyit gyakorlatilag én egyedül össze tudnék kapni (persze nem azonnali munkára, csak lista szinten)
ha valóban 50-100 ilyen fejlesztő lenne, akkor nagy bajban lennének az erre szakosodott cégekszerintem érthető ha egy ilyen magyar hely nincs tele napi élettel, stackoverflow a go-to hely
-
bandi0000
nagyúr
Nem hinném, hogy kevesen lennének, inkább a fiatalabbak(Én még oda képzelem magam a 29 évemmel) nem magyar fórumokban gondolkodnak, ha gondom van, rögtön ugrok stacko-ra, mert ott többen vannak, talán tapasztaltabbak is, és szinte biztos, hogy lesz megoldás.
Meg ugye kb egy Android területen, ha pont nem új dologról van szó, akkor szerintem azt a kérdést már úgy is feltették
-
domel
tag
Sajnos ma ott tartunk, hogy Magyarországon nem bír életben maradni egy android fórum sem. Ez szomorú. Ott van még a Prog.hu, az android részleg ott is döglődik, és ehhez nagyon sokat hozzátett az ottani moderátor hozzáállása is. Arra is kiváncsi lennék, hogy ma Magyarországon egyáltalán mennyi android programozó van, de az a gyanúm, hogy 100 alatti ez a szám (inkább 50). Magát az androidot is évről évre lehülyítik, lassan már semmihez nem lesz jogosultságom, és minden új android verziónál meg kell szenvednem, hogy újra működésre bírjam a régebbi programjaimat. A Play árúház is lassan belefullad a GDPR-ba, a GPS-t használó programjaimat is szépen leszedték, mert hogy a GPS érzékeny felhasználó adat, ezért én adatkezelő vagyok, de az adatkezelés semmilyen formájának nem felelek meg. Ahol programozók vannak, ott fórum is van, és ha csak ezt nézem, akkor Magyarországon mindenki Javascriptben és PHP-ben nyomja...
-
vlevi
nagyúr
Elvileg akkor lenne jó a Xamarin, ha ugyanazt az appot fejlfesztenéd Win, Mac, Droid platformra.
De a gyakorlat azt mutatja, hogy egy ilyen dolog nagyon nehezen kivitelezhető, mert csak azt használhatod, ami mindhárom környezetben megtalálható.
Win alá fejleszt valaki egyáltalán appot? Amióta nincs Windows phone, nem sok értelme van. Windows áruházban is túlnyomórészt azok az appok vannak, amiket még a Win8 megjelenésekor, első fellángolásként feltöltöttek.
Hacsak tényleg nincs valami nagyon nyomós oka annak, hogy a már kész környezetbe integrálódjon az elkészült alkalmazás, akkor én nem kezdenék bele a Xamarinba. -
thiclyoon
aktív tag
szerintem (tapasztalatom alapján) igen, Android studioban natívan fejleszteni teljesen más szint mint VS-ben (főleg kotlinban
). Ahogy írtam, utóbbi is megoldható, de én még nem láttam olyan embert aki ezt javasolja (valós projekttel / tapasztalattal a háta mögött) a natív megoldás helyett. A flutter pl tudtommal újabb / szebb / jobb mint bármely crossplatform cucc, de még ezt se szeretik annyira a natívhoz viszonyítva. Ezt viszont csak hallomásból tudom, nem ismerem a fluttertVannak amúgy más jellegű megoldások is, pl ez; ezek már olyanok amik bár hobbi projektben érdekesek lehetnek, de ha határidő van, stb, akkor neccesek általában. Hobbiprojektbe meg mehet bármely crossplatform is, ahhoz kb mind elég érett. Max néha előfordul hogy egy funkcióra 2 óra helyett mondjuk 5 kell vagy hasonló, de ha hobbi, akkor ezt még élvezheted is, meg "egzotikusabb" tapasztalatot is ad. Szóval vannak érvek - ellenérvek mindkét oldalon igazából
-
G.A.
aktív tag
válasz
thiclyoon
üzenetére
Üdv!
Csak 5 ezer sor, amiből sok a komment, debug funkció, teszt kód, régi kód... ez mind csak hobbi. Szóval ha ragaszkodnék a .net-hez akkor magamat szivatnám meg?Közben megoldódott az androidos telefonon a debug futtatásának problémája.
Csak annyi volt, hogy mégsem települt fel az ADB Interface Driver és a Windows Online Driver keresése ki volt kapcsolva, így persze nem talált jó drivert. Amint meglett a driver, már ment is a debug a Visual Studio-ban.GA
-
thiclyoon
aktív tag
használható a .net kód amúgy valóban, kérdés, hogy megéri-e azt az irdatlan méretű szenvedést, amit produkál ez a haszon. ha nincs egy nagyon kiforrott többszázezer soros egyedi .net fejlesztés a talonban, akkor én biztos nem mennék ilyen irányba, és nem is javasolnám senkinek. persze ha a főnök találta ki, akkor ez van, de akkor a büdzsét is ehhez kell igazítani
-
G.A.
aktív tag
Üdv!
káromkodás: Start.................................................3 days laters...........................................end
csak hogy legyen valami elképzelésetek milyen lelkiállapotban vagyok...Szóval, egy How to Setup Visual Studio 2019 for Android (nougat 7.0) for the mentally challenged-et kérnék tőletek. A google már kész idegroncsot csinált belőlem....
Egy 7.0-as androidra szeretnék fejleszteni, de a laptopon nincs Hyper-V szóval nincs emulálás/szimulálás.
Visual Studio 2019 jelenség - Android SDK telepit, majd megint nyafog hogy telepítsem és megint és mengint és meginst és megint éss emngdint.....
És mia....ért kell neki az android 11-es APIja maikor én csak a 7.0-ra épitkeznék??
-
bandi0000
nagyúr
-
Zsoxx
őstag
válasz
bandi0000
üzenetére
val spinnerAdapter: ArrayAdapter<String> = ArrayAdapter(requireActivity(), android.R.layout.simple_spinner_item, names)spinnerAdapter.setDropDownViewResource(android.R.layout.simple_spinner_dropdown_item)spinner.adapter = spinnerAdapterAz adapter jó, a spinner működik, csak a lista az eseménykezelőben lenullázódik. Elég rejtélyes...
Csak úgy működik, ha az eseménykezelőben újra betöltöm az adatbázisból.
(Előtte azért kell betölteni, mert az egyik objektum mező adja a spinner elemeit. ForEach-el csinálok egy külön string listát belőle. Ezzel sincs gond, csak az objektum listával.) -
Zsoxx
őstag
Van egy objektum lista, ahonnan adatokat venne ki a spinner eseménykezelője. Ez a lista az eseménykezelő előtt megvan (adatbázisból betöltve), de ha benne hivatkozok rá, már hibát okoz, mert a mérete 0 lesz. Miért?
// Lista mérete OKspinner.onItemSelectedListener = object : AdapterView.OnItemSelectedListener {override fun onItemSelected(parent: AdapterView<*>, view: View, position: Int, id: Long) {// Lista mérete: 0}override fun onNothingSelected(parent: AdapterView<*>?) {}} -
tl-x
addikt
Sziasztok! Csináltam egy webview activityt ami szépen meg is nyitja a előre definiált weboldalt gombra kattintáskor. Hogy tudom megadni változóval, hogy ne kelljen minden egyes gombhoz új webactivityt csinálnom?
gomb:
button3.setOnClickListener(new View.OnClickListener() {
@Override
public void onClick(View v) {
openAcivity4();
}
});webactivity:
WebView mywebview = (WebView) findViewById(R.id.webView);
mywebview.loadUrl("https://wikiszotar.hu/ertelmezo-szotar/K%C3%B6b%C3%B6l");Köszönöm
-
tl-x
addikt
Teszteléshez milyen telót javasoltok? Minimum oprendszer? Venni akarok egyet, mégis csak más mint a szimulátorban, meg hotspotként is menne. Nokia?
-
-
Mr Dini
addikt
Üdv!
Kicsit off kérdés, de hátha valaki tud nekem segíteni. Van egy egyedi romot futtató telefonom, aminek az FM rádiója (mezei qualcom féle FM2.apk) csak bedugott fülessel megy, mint antenna. Viszont az eredeti romjában simán ment a dolog füles nélkül is a teló fém váza miatt.
A cél tehát az lenne, hogy csináljak egy patchelt apk-t, ami nem nézi, hogy be van-e dugva a vezetékes fülhallgató. A telefon magisk rootolt, így simán kiszedtem a /system/system_ext/app/FM2 alól az eredeti FM2.apk-t, apktoollal kibontottam, kikerestem a smaliban a boolean függvényt és megírtam, hogy mindig igazt dobjon vissza. Ezután összecsomagoltam apk-nak, majd következett az aláírás rész... Itt ugye bajban voltam, mert a rom a többi apk aláírására nem az android aosp repóban található publikus platform key-t használja, hanem egy rom dev által generált privát kulcsot. Ezért megpróbáltam saját kulccsal aláírni, majd később az aosp platform kulccsal is.
Ezután beraktam az eredeti felé bindmountolva magiskkel, figyeltem arra, hogy selinux context és jogok megfeleljenek az eredetivel. Reboot után meg is jelenik a patchelt rádió apk, viszont megnyitáskor bekér pár permissiont, egy pillanatra felvillan a main activityje, majd azonnal crashel az app. Crashlog sehol. De szerencsére logcatben kiböki, hogy a zygote lőtte ki az appot:
AndroidRuntime: java.lang.RuntimeException: Unable to create service com.caf.fmradio.FMRadioService: java.lang.SecurityException: Must hold the MODIFY_PHONE_STATE permissionÉn ezt úgy értelmezem, hogy a moddolt app nem kapja meg ugyanazt a jogot, mint az eredeti. Most vagy a smalit szúrtam el (de nem hiszem, mert tényleg egy boolról volt szó és nem egyszer patcheltem már smalit, illetve akkor mással szállna el talán), vagy az apktool szúrta el az androidmanifest.xml-t, amit szintén kétlek, vagy az android nem adja meg a jogot más kulccsal aláírt appoknak.
Próbáltam berakni a /system/priv-app mappába is az apk-t, akkor meg be se bootolt többé a telefon. Pedig selinux stb rendben volt.
Egyelőre csak arra tudok gondolni, hogy marad az app az eredeti helyére csatolva és létrehozok egy /system/etc/permissions entryt a moddolt fm rádiónak, hogy a rendszer mindenképp megadja a jogokat.
Létezik, hogy ennyire finnyás lenne az Android 11? Hogy csak úgy nem adja meg a privileged jogokat nem platform key-jel aláírt appoknak? Amit nem értek, hogy az eredeti fm rádió egyáltalán hogy kapta meg, ha nincs permissions xml-je és nem a priv-app mappában van. Gondolom a rendszer tényleg az aláírás miatt engedi.
Illetve tucat ilyen /data/app to /system/app konverter van a playben. Azok hogy csinálják ezt?
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- Bestbuy játékok
- BestBuy topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Interactive Brokers társalgó
- OTP Bank topic
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Ingatlanos topic!
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- Keresek Xbox Series S / Series X / Playstation 5 konzolokat
- magyar billentyűzet - 162 - 163 - Lenovo LOQ (15ARP9) - AMD Ryzen 7 7435HS, RTX 4060
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3060
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
jobb megnézni biztos ami biztos
)
). Hivatalosan kell License and copyright notice, ami neked semmibe se kerül. Ami a GitHubon van amúgy általában felhasználható bizonyos keretek között - legtöbbször olyanokat várnak el, mint ami a fentebb linkelt licencben van.

ilyesmi hozzászolásokra számitottam,
a lehetöség érdekelt, és az elmondotak alapján egy app kell és 25 euró a feltöltéshez. Nem milliokat akarok csak egy olyan hobbit ami inkább pénzt hoz mint visz
Megkeresem valahol a rendszerben. A framework-res-ben keresgéltem, de szerintem is egy appban lesz valahol, már csak fel kell kutatnom
épp ideje volt már. és itt nem az átnézés minőségéről mondtam véleményt, csak magáról a tényről, hogy legalább elmozdultak abból az irányból, hogy bárki bármit feltölthet, ráadásul ingyen, ami ugye a másik platformon nagyon nem adott (és akkor még a third party letöltési helyeket nem is említettem). egy szó mint száz ezzel első tippre kevesebb káros app lesz, de a példádból kiindulva átestek a másik oldalra, túllőttek a célon. szerintem a jövőben majd beáll ez egy egyensúlyra
). Ahogy írtam, utóbbi is megoldható, de én még nem láttam olyan embert aki ezt javasolja (valós projekttel / tapasztalattal a háta mögött) a natív megoldás helyett. A flutter pl tudtommal újabb / szebb / jobb mint bármely crossplatform cucc, de még ezt se szeretik annyira a natívhoz viszonyítva. Ezt viszont csak hallomásból tudom, nem ismerem a fluttert