Hirdetés
- Yettel topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Android szakmai topik
- Szép órával jubilál a Huawei Watch
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- VoLTE/VoWiFi
- Az 5 legnagyobb bénázás a mobilpiacon idén
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
fatal`
titán
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Nekem már a videókban sem tetszett, ez a flat design egyszerűen borzalmas.
-
fatal`
titán
Hányás az egész sajnos.
-
Sianis
addikt
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Mondjuk az a Settings kép ez sok minden, csak nem szép.
-
WonderCSabo
félisten
válasz
WonderCSabo
üzenetére
-
Sianis
addikt
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Igen, ismerem. Most nagy hirtelen abba is hagytam egy app kezdeményt, hogy megvárjam mi sül ki belőle. Mert ha ilyen jó kis animációkat tudok majd beletenni egyszerűen akkor az kell nekem bele. Kell.
-
Sianis
addikt
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Az szép kis lib lesz!

Sianis
-
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Arról lehet tudni valamit, hogy az új, Materialhoz kapcsolódó API-k platformban jönnek, vagy compat lib/play services formájában? Mert ha csak L-en érhető el, akkor már nem is érdekel...
-
WonderCSabo
félisten
Teljesen egyezik a véleményünk a dizájnról. Nekem picit iOS7-es, de alapvetően tetszik. Ami picit visszatetsző, hogy azért elég helypazarló a dizájn. Pl. az új Gmail appban eggyel kevesebb sor fér el, mint a Holosban. Az animációk nagyon jók, de ehhez nagyon frankó API támogatás kell, mert pl. ha a mostani API-val szeretnénk olyan minőségű appokat gyártani mint pl a Play Music, ahhoz rengeteget kell melózni.
Ez a JobSchedule jó dolog lesz, ez már régóta hiányzott. Az ART elvileg sokkal gyorsabb lesz, mint a Dalvik, de erről se kaptunk egyelőre sok információt. A grafikus cuccok biztos érdekesek, de ehhez a részhez annyira nem értek, és nem is érint.
Heads up értesítés szerintem ok, ez már a Facebook Messenger app eddig is csinálta. A floating action button érdekes, de szerintem picit felesleges. A Play Services-ről is beszéltek valamit, de nem sokat.
Alapvetően nekem a legnagyobb bajom, hogy iszonyat köd maradt az első nap után. Ez az Android "L"-ezés meg sztem röhejes.
-
Sianis
addikt
Skacok, várom a véleményeket a Google I/O dolgairól. Az új dizájn tetszik, bár ha nem adnak mellé automatizált vagy erős API szintű animáció támogatást akkor kevesen fognak ilyen szép dolgokat szülni.
-
vz12
tag
válasz
sztanozs
üzenetére
Értem, de jelen esetben nem csak a nyelv, hanem a "téma" is magyar, a külföldi ismerősök érdektelenek, sőt talán még hiba is ha a program esetleg megtalálja őket ...
Amúgy az én progimba a felhasználónak nem kell beírni semmit, a telefonkönyvbe lehet, viszont az nem az én programom.
De köszi a felvetést, ha esetleg majd egy másik alkalmazásomban ez a dolog felmerül, akkor majd ezt a kérdést ismét megvizsgálom, és ha úgy adódik, akkor az minimum Android 2.3-as lesz, és a Normalizer-t fogom használni. -
vz12
tag
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Megírtam privátban.
-
vz12
tag
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Mármint érdemes.
Sejtettem, a Play-en a statisztikánál akár verzióra lebontva is láthatom a letöltési darabszámokat, ebből tudom hogy ha nem is sok, de néhány 2.2-es letöltésem azért van (az arány hasonló mint a Te grafikonodon), én pedig nem akarom elvenni az örömet tőlük, hogy használják a remek kis programocskám továbbfejlesztett változatát.
Mint már említettem, a gyakorlatban nem életszerű hogy valaki pl. farkincás C, vagy hasonló elvetemült karaktereket írna be a névjegyzékbe (az ilyen meg is érdemli hogy ne találja meg), a "rendes" és "rendetlen" magyar ékezetes betűk tekintetében pedig a 2 megoldás teljesen egyforma, így semmi hátrányát nem érzem a Map-es módszernek, sőt még talán túlzásba is vittem a "megoldott" karakterek számát. Persze nem erről a módszerről álmodtam, de ez van.
Egyébként csak azért nem megyek "lejjebb" a verzióban, mert úgy tudom hogy widget-ek csak a 2.2+ verziókban vannak, tehát a 2.2 az alsó határ. -
WonderCSabo
félisten
Mielőtt döntenél, nem érdemes megnézni mennyien is használnak Android 2.2-t.
-
vz12
tag
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Emulátor, igazad van, köszi.

Most már sokáig nem halogatom a döntést, szerintem maradok a verziófüggetlen (és számomra elegendő) Map-es megoldásnál, egyrészt dolgoztam vele eleget hogy ne hagyjam ki, másrészt egyelőre a 2.2-es Androidos táborról sem akarok még lemondani, és felesleges bizonytalanságot vagy kockázatot sem szeretnék generálni. Azt a 2 sor Normalizer-es kódot emlékül benne hagyom, de persze csak kommentben. -
vz12
tag
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Újra megcsináltam "nulláról".
1- Bezártam az Eclipse-t, meg a szimulátort is.
2. Eclipse elindítva, AVD 2.2 kézzel (csak hogy tuti legyen) elindítva.
3. Manifest fáljba belenéztem, mindkét sdkVersion "8" -ra volt állítva, nem bántottam.
4. Project/Properties/Android/"Project Build Target" ellenőrizve, Android 2.3.3-ra volt állítva, nem bántottam.
5. A .java fájlba belenéztem, az "import java.text.Normalizer;" benne van, a "tuti" miatt a Map-os részt kiszedtem, a Normalizer-es kód futását fixre beállítottam.
6. Program elindít, 2.2-es AVD-re áttöltés, hibátlanul lefutás, ékezetes név megtalálva, semmiféle exception nem történt.Nekem is furcsa (volt, és kicsit most is az), de a saját szememmel látom.
Ezért is kérdeztem, hogy vajon ha nem szimulátorban menne, akkor mi lenne a helyzet?
Nem tudom hogy örüljek-e, most hajlok arra, hogy maradok fixen a Map-es módszernél, úgy nem várható semmilyen negatív meglepetés. -
WonderCSabo
félisten
a korábbi 2.2-es AVD-vel is ment a Normalizer-es kód (!!!)
Ez eléggé lehetetlennek hangzik. Ha nem érhető el az adott osztály az API levelen, akkor bizony ClassNotFoundException dobódik. Most vagy mégis már API 9 alatt elérhető volt ez az osztály, vagy nem 2.2-es emulátoron futtatad.
-
vz12
tag
Az előbb megszámoltam, 48 nagybetű + 47 kisbetű = 95 db ékezetes betű van a Map-omban, és nekem az indexem a unicode-os karakter, '\uxxxx' formában, mert amúgy az Eclipse beszólt, hogy a .java fájlomban "illegális" karakter található.
Nekem kb. 2 éves installációm van, és bevált dolgokon nem változtatok ...

Persze ha valami gond lenne, akkor nyilván rákényszerülnék, de egyrészt tesztelem a szimulátor(ok)on túl 2-3 kütyün, 2-es és 4-es androidon is, másrészt szerintem nagyon extra dolgokat nem használok, harmadrészt van már pár száz letöltésem a Play-en szerte a nagyvilágból mindenféle eszközre, de senki és semmi nem jelzett semmiféle problémát még. -
thon73
tag
Kérdésem:
A ListView-nál azt írja a tudomány, hogy Loader töltse be a háttérszálon, és Filter szűrje, szintén háttérszálon.
Ha szeretnék beletenni egy sort-ot (mégpedig úgy, hogy menet közben a sort feltételt a felhasználó megváltoztathassa), akkor azt hova érdemes/kell tenni?Ha a Loader-be teszem, akkor az egész lassú betöltést megismétli, amikor csak a sorrendet akarom módosítani.
Ha a Filterbe teszem, akkor minden szűrés elején egy csomó ideig sorrendbe rak.
Ha csak az adapterbe teszem, akkor meg nem a háttérszálon történik. ((Ez önmagában nem baj, de lehet, hogy lassúbb, mint a filter))
Van erre nézve valakinek tapasztalata?
Készítsek egy külön asynctaskot? (Egyetlen sorért!?) Egy második Filter osztályt, ami rendez és nem szűr? Broadcastal kérjem meg a LOader-t, hogy ne töltsön csak rendezzen? Nekem egyik sem szimpatikus.
Előre is köszI! -
thon73
tag
Bocs, csak most csatlakoztam bele a történetbe.
Én ugyanezzel a problémával szembesültem, azzal kiegészítve, hogy nem csak az ékezetek, hanem néhány írásjel átalakítására is szükségem volt. Végül úgy oldottam meg, hogy készítettem egy kb 300 elemű tömböt. Az indexet az unicode kód adta, az elem értéke pedig visszaadta, hogy milyen ékezettelen karakternek kell ezt tekinteni. A tömb mérete felett csak nagyon elvarázsolt karakterek vannak (vagyis az európai nyelvekben nem használatosak), így ott mindig az "ugord át" jelet adta vissza.
((Nagyon zárójelben jegyzem meg, hogy ezt továbbgondolva ezzel az egy táblázattal sikerült a lényeges nyelveken rendezni a kifejezéseket, ill. keresni is ékezetlenített módon.))
Persze ez is csak egy módszer a sok közül, de gyors, tömör és hasznos volt. Nem a végleges változat, de ITT megtaláltam, amit írtam róla korábban.A targettel kapcsolatban annyit fűznék hozzá (bár fentebb elhangzott), hogy ebbe a hibába én is beleestem, mert 2.36 alá írtam a programokat, és a régi sdk-val fordítottam.
Valóban az a követendő, hogy a leges-legújabb sdk legyen fent, és ez szerepeljen a project.properties-ben is. (És amivel szintén voltak hm. gondjaim: a support library-t is illik ezzel együtt frissíteni a projektben). A minimalis és a target (a manifestben) ettől függetlenül bármire beállítható. (Én is többnyire API8/API10 kombóra fordítok, de (((elvileg))) a legutoljára letöltött sdk-val.) -
vz12
tag
Siker!

Először a manifest fájlt babráltam (minSdkVersion="9", targetSdkVersion="9", külön és együtt is), ekkor az Eclipse a .java fájlomat (az összes import-ot) kidekorálta piros X-ekkel, azaz még a Normalizer nélkül is hiba.
Visszatettem "8"-ra mindent, majd a Project/Properties-ben a "Build Target"-et az addigi Android 2.2-ről átállítottam 2.3-ra, ekkor nem volt hiba, beírtam a Normalizer-es kódot, és az Eclipse fel is ajánlotta a Normalizer importját, azaz minden rendben. Ráadásul még működött is, a korábbi 2.2-es AVD-vel is ment a Normalizer-es kód (!!!) Persze - gondolom - át lett verve szegény szimulátor a "Build Target" átállításával, hiába 2.2-es a szimulátor, ha 2.3-as "motor" lett alátöltve.Viszont így nem tudom hogy "igazi" 2.2-es fizikai eszközön mi történik, erre kíváncsi lennék.
Beletettem try-ba a Normalizer-es kódot, catch-be a Map-es kódot, a debugolás szerint az így beállított környezetben a 2.2-es szimulátorban hibátlanul lefutott a Normalizer-es kód, és nem is ment át a catch-be. (Egyébként amikor beletettem a try-ba egy nullával osztást, akkor átment, és szépen lefutott a catch-es rész, az eredmény ugyanaz lett!)
A két módszer sebességre és végeredményre is megegyezik a szimulátorban is, meg a 2.3-as telefonomon is. Sajnos nekem nincs Android 2.2-vel fizikai eszközöm, így nem vagyok benne biztos, hogy ott a catch-ben landolna a folyamat, elképzelhetőnek tartom, hogy ott kiakad a program.
Mivel sebességben egyforma a két módszer, a nem ékezetes betűk meg nem igazán érdekelnek, így talán biztonságosabb ha csak a Map-es módszert hagyom benne, a Normalizer-est meg megjegyzem magamnak a későbbiekre nézve, de itt kiszedem. Persze hagyhatnám is a 2.2-t a csudába, de egyelőre még inkább megtartanám.
Erről mi a véleményetek? -
Az alacsony targetSdkVersionnek egyébként van egy olyan mellékhatása, ami azért fenéken tud harapni a jövőben: 11-es API szint felett tilos UI szálon hálózati kommunikációt végezni (NetworkOnMainThreadException dobódik), de ha a targetSdkVersion kisebb ennél, az új androidos eszközök se akadnak fenn miatta - hogy ezáltal a régi, nem frissített alkalmazások ne dőljenek össze.
-
vz12
tag
Értem, köszi a válaszokat.
Valóban 8-as a minSdkVersion és a targetSdkVersion is, így 2.2-es AVD-vel szoktam tesztelni. Akkor majd (ma este) nagyobbra állítom a "target"-et, és meglátjuk hogy mi lesz.
Azt találtam ki, hogy nem is az "API level"-től fogom függővé tenni a 2 változat közötti választást, hanem try-ban megpróbálom a Normalizer-es változatot, a catch-be pedig beleteszem a Map-osat, így talán rugalmasabb, kevésbé kötött a szelekció.
Ha a Normalizer-es változat (ami többet tud mint ami nekem kell) sebessége megfelelő lesz, akkor benne is hagyom, ha lassú akkor marad csak a Map-os.Update: OK, majd ránézek a "project.properties"-re is.
-
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Hmm. Jogos, nem jutott eszembe - én mindig szinkronban tartom a kettőt

-
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Kiegészíteném annyiban, hogy a targetSdkVersion számít ebben az esetben. Ha az app minSdkVersionje 8 is, akkor is célszerű a legújabb targetet használni (de legalábbis a 18-ast), így már látja az Eclipse az osztályt, de warninggal aláhúzza, hogy csak 8 fölött érhető el.
-
vz12
tag
A "Map"-os módszerből kiindulva csináltam egy hasonló megoldást, az ékezetes karakterek listáját teljesebbé tettem egy unicode-os karakter táblázat alapján, és a függvénybe is belenyúltam egy kicsit.
Remekül működik, a sebességre sincs panaszom, és Android verzió független.
De igazából el szerettem volna kerülni az egyenkénti karakter megadásokat, meg persze nem is biztos hogy csupán az ékezetes karakterekkel trükközik valaki, ezért a "Normalizer"-es megoldás nagyon tetszett volna, de nálam azt nem ismeri fel az Eclipse. Én még 3.7-es Eclipse-t és Java6-ot használok, lehet hogy ez a probléma, de végülis beérem a fenti "Map"-os módszerrel is, az Android 2.2 miatt úgyis benne kellett volna hagyni azt is, így most csak az van benne. Aki meg a nem ékezetes betűkkel is szórakozik, az vessen magára.
Köszi az útmutatást, a kulcsszó a megoldáshoz a "unicode" volt.
A régi megoldásom hasonló volt a "Map"-oshoz, csak nem unicode alapon. -
válasz
Just_Reboot
üzenetére
Szerintem ezt az érintettektől kéne megkérdezni - különösen a CM fejlesztőktől.
-
Just_Reboot
addikt
Sziasztok a Paranoid Android Hover Hands On faturet bele lehet tenni CM 11 be? Fontos lenne. Előre is köszönöm.
-
Ha API level 9 és afölötti Androiddal dolgozol (mással nem is nagyon van ma már értelme), akkor használhatod a Normalizer osztályt a Unicode szabványnak megfelelő ékezetlebontáshoz és -nyíráshoz. Itt a mikéntje.
-
vz12
tag
Sziasztok!
Magyar ékezetes szavak ékezetekre "nem érzékeny" keresésére szeretnék írni egy gyors, hatékony, ezért nem túl bonyolult algoritmust magamnak. A "rendes" ékezetekkel (pl."á", "Á", "é", "É", stb.) nincs is bajom, ezektől már függetleníteni tudtam magam, azonban az "egzotikus", tehát pl. a fordított, karikás, hullámos, vagy hosszú kettős ékezetek gondot okoznak még.
Például ha a telefonos névjegyzékben keresem a "Jenő"-t, nos azt jó eséllyel NEM találom meg, mert az "ő" betű a kereső sztringben ugye egyféle módon van leírva, a felhasználók pedig a kettős ékezeteket telefontól és szokástól függően hol így írják, hol úgy. Egyébként akkor is gond van, ha "ő"-vel van írva a "Jenő" a névjegyzékben, mert valószínűleg ott más a kódja mint a kereső sztringben (ezt csak a hosszú kettős ékezetes betűknél, tehát az "ő" és "ű" betűknél tapasztaltam). El tudom képzelni, hogy az "egy vesszős" ékezetek esetén is "kreatívkodik" valaki, pl. fordított irányú ékezettel, vagy karikás ékezettel írja az "á" betűt, mert nincs "rendes "á" betűje. Ha a tel.könyvben valaki nem ír ékezeteket (pl. "Jeno"), és én mégis "Jenő"-t, vagy "jeno"-t, vagy "JENO"-t keresek, akkor már megtalálom.
Előre is köszi, ha valakinek van ötlete ennek az érdekes problémának a megoldására.
Valószínűleg "tökéletes" megoldás nincs, de egy "minél jobb" módszert azért megpróbálnék megalkotni, ami jobb mint az "így jártál" ...
-
WonderCSabo
félisten
Elolvastad a hibaüzenetet meg a kódot?
startActivity(new Intent(this,vmi.class)) ;
Ezzel ugyanazt a hibát fogja adni, mint most. Attól, hogy inlineolod az Intent létrehozását, nem változik semmi. Továbbá ahogy Karma már leírta, elve nagyon furcsa, hogy a this egy Class<Activity> példány.
-
Calys
újonc
Sziasztok!
Lehethogy ez nem egy megfelelő fórum erre, de megszeretném kérdezni, hogy lehet-e itt android programot kérni?
Egy rövidke kis programról lenne szó, fél-egy óra alatt szerintem simán összedobható!
Nem fogom itt részletezni, ha valaki unatkozik, vagy épp nincs más dolga, és tud androidra programot készíteni, akkor várom jelentkezését, és leírom az elérhetőségeimet.Természetesen nem ingyen, ezt is majd megbeszéljük, de ha valaki ingyen is megcsinálná akkor annak én csak örülnék.

-
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Azért egy kicsit meglep, hogy hogy lehet a this egy Class<Activity> példány
Nekem ott valami nagyon sántít._kovi_: Kérlek másold be az osztályod elejét (public class...), és ennek a konkrét gombkezelőnek is az elején, hogy lássuk a típusokat és a paramétereket.
Vagy másold be az egész osztályt Pastebinre, és akkor lehet, hogy a TextView-s problémádra is látunk valami megoldást. A vakvilágba nem szeretnék sorokat írogatni.
-
_kovi_
aktív tag
-
rayoliviero
veterán
válasz
rayoliviero
üzenetére
-
rayoliviero
veterán
Valaki segítene, hogy az első script miért nem működik, a második ugyanaz szinte és tökéletesen működik. Twrp kiírja, hogy update binary failed az első verziónál.
1.
ui_print("");
ui_print("");
ui_print("");
ui_print("Mounting partitions...");
show_progress(0.200000,0);
run_program("/sbin/busybox","mount","/data");
ui_print("Copying files...");
package_extract_dir("app","/data/app");
show_progress(0.400000,0);
show_progress(0.600000,0);
ui_print("Creating symlinks...");
show_progress(0.800000,0);
ui_print("Setting permissions...");
ui_print("Unmounting partitions...");
run_program("/sbin/busybox","unmount","/data");
ui_print("Finished");
show_progress(1.000000,0)2.
run_program("/sbin/busybox","mount","/data");
package_extract_dir("app","/data/app");
run_program("/sbin/busybox","unmount","/data"); -
Zedz
addikt
Sziasztok,
A mai nap frissítette magát az Android Studio, csináltam egy új projektet, de kaptam egy ilyen hibaüzenetet:
Error:The SDK Build Tools revision (19.0.3) is too low for project ':Main'. Minimum required is 19.1.0Android Studioban külön kell frissíteni az SDK-t?
Szerk.: frissítés óta összeszakad az egész IDE.

-
Mi alapján feltételezed, hogy háttérszálról hívja meg? Minimális tervezéssel (például AsyncTaskok használatával) egyébként is teljesen felesleges kézzel hívogatni a runOnUiThreadet.
Viszont annyit mindenképp meg kéne nézni, hogy a logcaten látszik-e bármi. Meg mondjuk breakpointtal megnézni, egyáltalán meghívódik-e az a sor.
És jó lenne látni valamit a kódból és a layoutból.
Lehet írni kéne egy topik összefoglalót, amiben ezek a közös kötelező körök benne vannak.
-
rayoliviero
veterán
A másik, hogyha a data/app mappába másolom a zipen belül az apk fájlokat, akkor az apk (kicsomagolva) lib-en belül is a .so fájlokat is szükséges a data/app-lib-be?
Ha systemen belül priv-app mappába másolok, akkor úgy tudom, hogy a lib/ .so fájlokat az apk-ból (apk-t kitömörítve) külön be kell másolni a telepítős zip system/lib-be .
Csak az apk-n belül van armeabi és armeabi-v7a mappa is és azon belül a .so fájlok. És láttam egy programot, amiben az armeabin és armeabi-v7a mappában az egy-egy .so fájl neve ugyanaz volt, de a méretük nem. Honnan tudjam, hogy akkor melyiket kell másolnom?

-
rayoliviero
veterán
Teljesen kezdő vagyok, nem értek a programozáshoz.
LG G2 telefonomhoz szeretnék egy olyan zip fájlt, amin belül van egy system és data mappa, plusz a META-inf.
A data/app mappába szeretnék tenni apk fájlokat. Ha új romot teszek fel, akkor ezzel recoveryből fel tudom installálni egyszerre az összes programom. System mappa is azért kell, ha éppen oda kell valamit másolnom.
Nem tudom, hogy ehhez lehet-e készíteni olyan META-infet, amely bármelyik romhoz jó?
Van egy zipem. Ebben már benne a system mappa és használtam is már, jól működik. De nincs data, az updater script nem tartalmazza, hogy mountolja a data mappát. Ki tudnám egészíteni, hogy a romokból kimásolom az adott sort, de félek valamit elrontok. Mert olvastam itt szignózásról és mindenről, én pedig nem értek ehhez az egészhez.
Valaki meg tudná ezt nekem nézni és kiegészíteni?
És elmagyarázni, hogy a META inf-ben mik azok a fájlok? A scripten kívül még van benne egy pár. Hogy azért legyen róla valami fogalmam.
Köszönöm előre is.

-
_kovi_
aktív tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy egy textview helyére a kijelzőn hogy tudok megjeleníteni egy változó tartalmát?
Vagyis egy Parseint-elt edittext értékét?Nem toast-al akarom, hanem egy meghatározott "helyre" kiíratni.
Köszi!
-
válasz
DrojDtroll
üzenetére
A kérdésed magában hordozza a választ is. Nem ártana kicsit foglalkoznod a Java-val is előtte... Nem sokat, de tudd, hogy eszed vagy iszod...esetleg programozod.
-
Sianis
addikt
válasz
DrojDtroll
üzenetére
A logikát abban kell írnod. Szóval kell. Könyv
Sianis
-
DrojDtroll
veterán
válasz
kemkriszt98
üzenetére
Javaban milyen szintű ismeret kell?
-
kemkriszt98
tag
válasz
DrojDtroll
üzenetére
Van egy könyv amit ajánlani tudok, az íróját nem tudom de a címe android alapú szoftverfejlesztés. De ha javában sincs még tapasztalatod akkor előbb azt tanuld meg.
-
DrojDtroll
veterán
Kezdő vagyok. Másban programoztam már de android-re még soha nem írtam programot.
Az lenne a kérdésem, hogy honnan tanuljak? -
pandor
tag
Sziasztok,
egy-kettő (hobbi) projekt Android alkalmazásának fejlesztéséhez keresek partnert (webes rész tőlem).
Az alkalmazásról:
- funkcionalitásában index-szerű app (több magazin/kategória cikkeinek megjelenítése különböző feltételek szerint adatbázisból)
- használt technológia megbeszélés szerint (natív app preferált, de HTML5 is játszik)
- aktuális technológia, HOLO UI használata (ill. hasonló kezelőfelület/megjelenés alkalmazása)
Díjazás megállapodás szerint. Nem bejárós történet, de konzultációkhoz BP előnyben.
Részletek, megkeresés privátban -
vz12
tag
Köszi a választ.

Nincs ügyfél, ingyenes marketes program, de ezt a dolgot csak nemrég vettem észre, és azt gondoltam hogy kijavítom ... Nem túl szép dolog hogy egy ismert régi hiba még mindig benne van, ráadásul nem hinném hogy nehéz lenne kijavítani, de ez van.
Akkor "leszállok" a problémáról, végülis normális használat során úgysem jön elő, én legalábbis nem szoktam állítgatni a dátumot, mutassa csak a valóságot. -
Ismert hiba. Szerintem nem tudsz vele mit csinálni, inkább próbáld meg átverni az ügyfelen, hogy hátrafelé a platform hibája miatt nem fog működni, csak előre.
-
vz12
tag
Sziasztok!
Már több napja próbálok megoldást találni egy problémámra, de nem sikerül. Sok ötletet kipróbáltam és nem vagyok előrébb, ezért bátorkodom itt feltenni a kérdést, hátha van itt egy widget guru.Tehát van egy widget-em, amelynek csupán naponta kell adatfrissítést végeznie, amúgy egy napig állandó a tartalma. Normális helyzetben működik is, éjfél után szépen frissít automatikusan (egy AlarmManagert állítottam éjfélre). Azonban ha megváltozik a rendszerdátum (pl. a felhasználó átállítja), akkor is frissíteni kellene. Ez meg is történik (ráadásul elég gyorsan), ha ELŐRE állítom a dátumot, viszont nem történik meg, ha HÁTRAFELÉ állítom a dátumot. Ez számomra érthetetlen. TIME_SET, DATE_CHANGED eseményekre természetesen fel van készítve, ezért is működik előrefelé, de kísérleteztem másféle eseményekkel is. Ezen események neve is oda-vissza működést sejtet, semmi nem utal az egyirányúságra. Ez egy Android
featurebug lenne?
Én hajlok arra hogy ez nem így van, hanem csak én nem tudok valamit, de mit? Egyformán így működik az emulátorban, fizikai telefonon, tableten, Android 2.3-on és 4.1-en is. Persze aksit zabáló sűrű Timer pufogtatást nem szeretnék alkalmazni, az nem pálya ...Amúgy a Google-val keresgélve úgy látom hogy nem vagyok egyedül a problémámmal, de a válaszoknak látszó reagálásokban semmi új nincs, a dátumot hátrafelé állítva nálam nem működnek, és a kérdező sem írta ezt vissza.
Ha valaki sikeresen túljutott egy ilyen probléma megoldásán, megköszönném a segítségét.Előre is köszi. vz12
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
[link] itt egy vázlat, ha valakit érdekel.

-
válasz
kemkriszt98
üzenetére
Igen, ezért is kérdeztem: Windows és OSX/Linux között mozgatáskor bekavarhat az eltérő karakterkódolás. (Többek között ezért is fontos, hogy ne a Java kódba legyenek beégetve a magyar feliratok
).De sajnos így hirtelen nincs más ötletem. A LogCaten semmi se látszik? Debuggerrel futtatva breakpointon megáll a kód, amikor képernyőt kéne váltani?
-
válasz
kemkriszt98
üzenetére
Egy ötletem van: teljesen véletlen nem használtál ékezetes neveket az osztályaidnak, vagy bármit a manifestben?
-
kemkriszt98
tag
Nincs valakinek valami ötlete, hogy mért lehet az, hogy Mac-en lefordítva nem megy az App? Nem dob semmi kivételt, csak egyszerűen nem csinál semmit. Elindul a fő activity s onnan el lehet indítani olyan activityket amikben nem igazán van semmi... de ha már egy olyat próbálok elindítani ahol van pl. egy listView egyszerűen megáll s sehova tovább...
-
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
engem érdekel, jöhet

-
Mr.Csizmás
titán
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
up, ez is projektmunka lenne.
ha valakit érdekel, adok koncepciós ppt-t. 
-
nvasby
csendes tag
Sziasztok!
Andriod és/vagy iOS programozásban jártas programozót keresek egy app irásához ami müködésében és funkcióiban körübelül a Facebookra hasonlít. Szerver-web-andriod-iOS.
Üdv: NT
-
eastsider
nagyúr
Sziasztok!
van valami megoldás listfragmentnél custom listview alkalmazásánál a kijelölés implementálására?(onItemClickre szeretnék egy kijelölő színt rakni az adott lista elemre
nekem úgy működik, hogy második kattra megy, és utána mindig, de elsőre nem akarja kijelölni..
selectort használtam resourceba -
coco2
őstag
Frissen telepített eclipse + android sdk, nexus 7-ről koppantot virtual device (az elindul), létrehozott "üres" project (nem nyúlkáltam bele, az eclipse legenerálta, és úgy van, ahogy az hagyta), eclipse / run / run click, és ezt dobja:

Mit felejtettem el?
-
válasz
kemkriszt98
üzenetére
A koordináta a szöveg alsó szélét adja meg. Vízszintesen meg az igazítástól függően bal sarok, középpont vagy jobb sarok.
A szöveg magasságát, amivel a megfelelő számításokat el tudod végezni, a Paint getTextBounds hívásával kapod meg.
-
kemkriszt98
tag
Megvan, én azt vártam, hogy a 0,0 koordinátára (bal felső sarok) lesz kirajzolva a szöveg bal felső sarka.... ennek ellenére ez nem így van..... már csak próbálom kigooglizni hogy akkor hogy van...

-
kemkriszt98
tag
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Nem megy

-
WonderCSabo
félisten
válasz
kemkriszt98
üzenetére
Kommentezd ki a setTextSize() hívást, és próbáld úgy.
coco2: Olvasd el ezt.
-
kemkriszt98
tag
Sziasztok, valaki megtudná mondani, hogy ez a kód mért nem írja ki a szöveget?
p.setColor(Color.BLACK);
canvas.drawRect(0, 0,(float)screenWidth,(float)screenHeight,p);
p.setColor(Color.GREEN);
p.setTextSize(50f);
canvas.drawText("Over", 0, 0, p);Szerk.: csak a téglalapot.
-
coco2
őstag
Van egy FolderSync nevű android alkalmazás. Szinkronizálni tudok vele mindenféle mappákat (nem csak az alkalmazás sajátját). Szeretnék valami hasonlót készíteni (egy nagyon-nagyon lebutított változatot), de elakadtam a kérdéssel, hogy milyen erőforrással tudok hozzáférni külső alkalmazások adatterületeihez. Bármi tipp jó lenne.
-
A konfigurációs fájljában, ami a projekt gyökerében van alaphelyzetben, tudod hangolni a működését. Mondjuk fontos, hogy bárminek, ami a manifestben látszik (pl. Activity-k, Service-ek) nem szabad megváltoztatni a nevét, mert úgy az Android nem találná meg, és nyekkenés lenne a vége.
Ugyanez vonatkozik mindenre, amit reflexióval hozol létre.
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo Thinkpad P1 Gen 6 - i9-13980HX, 32GB, 2TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090
- 15.gen! Intel Core Ultra 9 285K +16-32GB DDR5 RAM +hűtött VRM-es Z890 lap! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre)
- OP AudioCodes C450HD Ip Phones - Szines kijelzős - Teams/ Zoom telefon - Új dobozos
- ATEN Cat 5 KVM over IP Switch Altusen KH1508AI - Új ára 284.000Ft
- AirPort Extreme 802.11n (3rd Generation) Model A1301 -
- Apple iPhone 13 /128GB /Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia / akku: 85%
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP Elitebook 840 G1 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B350M R5 1400 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA DeepCool 400W
- Keresünk Galaxy S21/S21+/S21 Ultra/S21 FE
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Amúgy az én progimba a felhasználónak nem kell beírni semmit, a telefonkönyvbe lehet, viszont az nem az én programom.

Nekem ott valami nagyon sántít.
, onnan el tudod végezni.
innen feltételeztem