Hirdetés
- Android szakmai topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Narwal Freo Z Ultra - ne kerüld el!
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Minden (is) kiderült a Pixel 9a-ról
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
PumpkinSeed
addikt
Egy alkalmazáson dolgozok és hát az igazat megvalva nem nagyon szeretem a Java-t ezért React Native-t használok.
A probléma: Nem nagyon értem hogyan működik ez a SharedPreferences prefs = getSharedPreferences dolog. Ahogy néztem van rá React Natvie package, de valahogy nem áll össze, hogyan működik.
Ahogy kinéz az alkalmazás. A sony alkalmazása mutat a company://upload fele, és ahogy a Sony küldte valahogy ezzel tudom elérni azt amit küld. Van valami leírás a SharedPreferences témáról, hogyan is működik ez? Próbáltam keresni az Android oldalán, de elég szegényes, és nincsenek is példák rá.
"Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsőként fogja meglátni benne a fény felvillanását." - Kán
-
válasz [KgP].Robot #4296 üzenetére
Az eredeti kulcs kell a frissítés publikálásához. Ha elveszne, akkor törölheted az alkalmazást és feltöltheted új azonosítóval maximum... Természetesen az Android Studioval is használható a régi kulcs.
“All nothings are not equal.”
-
[KgP].Robot
aktív tag
Sziasztok!
Alairasi kerdesem lenne.
Van egy regi Eclipse-ben irt projekt, amit nem en irtam. Publikalva van playben.
Modositanom kellett de valamiert az uj Android sdk-k miatt folyamatosan hibakat irt ki es ezt megelegelve migraltam Android Studioba. Elvegeztem a kert modositasokat es publikalni kene playbe.
A kerdesem az lenne, hogy en generalhatok-e egy apk-t a sajat kulcsommal, amit aztan feltoltok vagy az eredeti fejleszto sajat kulcsa kell hozza?
Ha az ove, akkor o ala tudja-e irni az uj Android Studios projektet?Koszonom!
-
thon73
tag
Sziasztok!
Egy custom-view-t készítek, ahol az oldal-méreteket a megkapott méretekből arányosan számolom. A többszöri ciklus miatt a nem-első onMeasure() hívásokban természetesen a számított oldalméreteket kapom meg (és már nem változtatok rajta). Android 6 előtt tökéletesen működött.
PROBLÉMA: Android 6 után néha az onMeasure() egy teljesen értelmetlen értéket kap, ami sem az eredeti, sem a számított, hanem a számítottnál 1-2 ponttal kisebb. Pl. 1280 a teljes magasság, 444 a számított, és akkor egyszer csak érkezik egy 441-es érték, amit én biztosan nem állítottam be soha a log alapján. Ez persze teljesen megzavarja az algoritmust.
((Arra rájöttem, hogy a navigation-bar megjelenésével lehet kapcsolatban, de nem a navigation-bar mérete "hiányzik" - azt figyelem - hanem mindig csak néhány pont.))Találkoztatok már ezzel a problémával? Nem tudom miért, és mekkora eltéréseket kapok a rendszertől, ezért nem is tudom felkészíteni az ilyen hibák kivédésére.
-
bucsupeti
senior tag
Sziasztok!
Szeretném a programomban lekérdezni a céges szinkronizált címjegyzéket Androidon. A helyi címjegyzék kezelése rendben van contacts provider-en keresztül, de ez nem keres a céges ActiveSync-es Exchange fiókom kontaktjai között. Lehet hogy valami paramétert kell megedni? Vagy más a módja (nem contacts provider)?
A Névjegyek alkalmazással a keresés működik, ezért bízom benne hogy programozással is meg lehet oldani a keresést.
Köszi a válaszokat!
ÜDv,
bup"Nem gond ha nem vágod a párologtatók bináris nyelvét..."
-
Benex
senior tag
Sziasztok , csak egy szimpla kérdés: Most, hogy a Kotlin hivatalosan is elismert android fejlesztői nyelv lett , szerintetek mennyire fognak rámenni a fejlesztők erre a java-ról? Értem én hogy java marad a fő, de pl az I/O-n , amiket bemutattak új feature-k nagy részét már kotlinba írva(fragment tricks) mutatták be? Én dolgoztam vele android fejlesztésénél 1-2 projectben és nem mondanám rossz nyelvnek, de 1-2 dologban azért nehezen igazodtam ki. Vélemények?
Köszönöm aki kommentálja !
[ Szerkesztve ]
S23 Ultra | Sony A7 IV
-
Orionk
senior tag
-
Orionk
senior tag
Szevasztok!
IntelliJ-ben a Gluon Pluginnal szeretnék futtatni egy alkalmazást és kell hozzá Android SDK Manager is.
Az alábbi képen látszik, hogy milyen hibát talál. Azt mondja, hogy SDK Managerben telepítsem fel az EXTRAS alatt az Android Support Repository-t.
De nem sikerül feltelepítenem, mert nem találok ilyet. Android Studio-val együtt telepítettem az SDK Managert és ott, ha megnyiton Android Studio-ban az SDK Managert, akkor nem találok benne EXTRAS részt.StackOverflow-n nem találtam megoldást. Tudnátok-e légyszives segíteni? köszönöm
-
domel
tag
válasz [KgP].Robot #4284 üzenetére
Abban bíztam, hogy van működőképes Google Cloud Message vagy Pusher chat-ed, mert nekem ezek a mai napig nam jöttek össze, A Pusher az ilyen websocket szolgáltatás, de valami thermo hibával elszáll, pedig az lenne az igazi, egy olyan chat mint pl a facebook chat, hogy nem kéne másodpercenként lekérdezgetni a szervert, hanem csak akkor jön adat, ha valaki üzent
-
domel
tag
válasz [KgP].Robot #4282 üzenetére
Robot miféle chat-et csinálsz? Mármint mi a chat motorja? Google Cloud Message, vagy Pusher, Azure, vagy saját magad bütykölöd a szerver oldali részt is (PHP)?
-
sztanozs
veterán
válasz [KgP].Robot #4280 üzenetére
[ Szerkesztve ]
JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
[KgP].Robot
aktív tag
Sziasztok!
Nem jutunk dűlőre az ios-es kolleganővel az emotikonok küldése terén. Elmondása szerint csak pl ":smile:" tud küldeni de én azzal nem tudok mit kezdeni. Van valami bevett szokás a cross platform emotikon küldésére?
Android -> Ifos
Ifos -> Android -
Mr Dini
addikt
Sziasztok!
Adott egy Tasker nevű automatizáló alkalmazás Androidra. Ennek van egy Java Functions menüpontja, ahol az Android API-t lehet használni, mintha csak Java-ban programoznék. Annyi különbséggel hogy itt kész elemeket pakolok össze, s csak a változók/return értékét tudom választani. Illetve Activityvel kapcsolatos és GUIs műveletekre sajnos alkalmatlan, pedig egy alert box azért néha jól jönne pl... Viszont rengeteg más dologra tökéletes.
A legújabb projektem egy időjárásos értesítés, aminek az ikonja (LargeIcon), egy Bitmap, Canvas és Paint trióval előállított dinamikus kép.
Viszont szeretném, ha animált lenne az ikon. Ehhez gondoltam először tesztelésképp az AnimationDrawable segítségével előállítok egy két frameből álló animációt, ami két rendszerikont tartalmaz. Tehát pl rádió és az info ikon villogna. Ez eddig rendben van, de hogyan tudom visszakapni a kész animációt? Sajnos XML-t nem tudok készíteni, mivel az alkalmazást nem szeretném módosítani.
Hogy lehetne ezt megoldani? Nyilván nem Taskerben kérnék segítséget. A Java kódban is kiigazodom, annak alapján pedig már meg tudom csinálni a dolgot Taskerben is.
Illetve smallIcon csak drawable lehet, s mivel nem volt megfelelő a rendszer/Tasker által adott ikonkészlet, így inkább transzparenssé állítottam. Így nincs körvonala a notify bárban, s viszonylag akkurátusan néz ki. Viszont ha kapok egy mailt, akkor ott virít egy üres hely a mail ikon mellett, hiába állítottam a prioritást -2re... Ez miért van?
Nagyon köszönöm!
Minden egér szereti a sajtot... Kivéve a Logitech G305.
-
[KgP].Robot
aktív tag
MEGVAN!
Rajtad felbuzdulva elkezdtem áttúrni a RV adapterét. Be van állítva a viewHolder.setIsRecyclable(false);
Ez azért kell mert enélkül ha le-fel scrollozok, akkor sokszor ottmarad egy-egy view, aminek már nem kéne ottmaradnia. Pl egy view többször szerepel a listában pedig nem kéne neki. Ezzel ez megszűnt.
Viszont előjött az a gond, amit már említettem. (Edittext focus vesztse) Ha kikommentezem a viewHolder.setIsRecyclable(false); sort, akkor jól működik. Valóban nem veszti el a focust semmikor.
Ebben az esetben ez valszleg egy bug lesz, hogy null lesz a focus scroll után.
Viszont ha már megvan a hiba, akkor az lenne a kérdésem, hogy van-e ötletetek annak az elkerülésére, amikor pl valaki küld egy képet a chat-be, te felscrollozol és többször is megjelenik az a kép, amit elvileg csak egyszer kéne látnod. Szóval nem tűnteti el a view-t a screenről scrollozásnál.
Térjek át ListView-ra? -
domel
tag
válasz [KgP].Robot #4273 üzenetére
én nem chat programot írok de van recyclerview a programban, és kiváncsiságból beraktam egy edittext-et a reciclerview alá, és nálam nem veszti el a fókuszt, olyannyira nem, hogy még görgethetem is a cardview-et, sőt a cardview-en a button gombot is lenyomhatom, akkor is villog tovább a kurzor, ha gépelek akkor természetesen meg is jelennek a betűk.
-
[KgP].Robot
aktív tag
válasz [KgP].Robot #4273 üzenetére
Update:
Minimális scrollozásra nem veszti el az Edittext a focust. Még mindig nem jöttem rá, hogy mitől függ. Az onScroll tehát kizárva. LayoutManagerben lehet valami, ami elveszi a focust? Illetve amint elveszti az Edittext a focust, akkor semmi nem kerül focusba, null lesz az aktuális focusban lévő View.
Valami ötlet? -
Jancsi555
újonc
Sziasztok!
Egyáltalán nem vagyok otthon a témában úgyhogy csak remélem, hogy érthető amit írok és tudtok segíteni.
Egy android alkamazásra van szükségem saját célra.
A dolog lényege, hogy van kb 150 táblázatom amit szeretnék megjeleníteni applikáció segítségével mégpedig úgyhogy 5 dologra kell válaszolni és azt a táblázatot hozza be amire mind az 5 igaz (mindig csak 1 találat lesz)
Mivel nem egy bonyolult dolog, gondoltam hátha valaki betudná vállalni olcsón. -
[KgP].Robot
aktív tag
Sziasztok!
Egy chat funkciót fejlesztek épp. Annyi lenne a gondom vele, hogy amikor elkezdek gépelni az edittextbe és tegyük fel idő közben a chatpartner üzenetet küld és az edittext felett lévő recyclerview(itt vannak az üzenetek) lescrollozódik, akkor az edittext elveszti a focust. Úra bele kell kattintani, hogy folytatni tudjam a gépelést. Illetve ugyanez a helyzet akkor is, ha már belekattintottam az edittextbe, megjelent a bill, és elkezdem görgetni a recyclerview-t. Ilyenkor is elveszti a focust. Ergo a lista görgetésével van összefüggésben.
Próbáltam focusChangedListener-t beállítani az edittextre, hogy ha elveszti, akkor requestfocus-sal kapja vissza, de ebben az esetben ha meg volt nyitva a bill, akkor hiába villog a kurzor az edittextben, nem kerülnek be a begépelt karakterek.
Tud valaki erre megoldást? -
domel
tag
válasz gyurkikrisz #4270 üzenetére
Köszi az eddigi választ!
...és az lehetséges, hogy MainActivity és Service közé ékeljek be Interface-t??? Mert a szokásos módon nem tudom átküldeni az Interface osztályát (vagy micsodát) a service-nek, mert mikor a startService lefut, onnantól mintha egy párhuzamos világba léptem volna, nem látom a változók előzőleg átküldött értékét -
zeusz55
senior tag
Sziasztok!
Vállalkozáson töröm a fejem! Appon szeretnék szolgáltatást közvetíteni, és erről lenne pár kérdésem, esetleg üzleti ajánlatom hozzáértőknek! Egy app készítéséről és fenntartásáról érdeklődnék! Privátban! Köszönöm a segítségeteket!!!!
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – =FOR SALE=
-
domel
tag
Hi! Ha van egy CardView és azon egy Button, annak a RecyclerViewAdapter-ben lesz az onClickListener-je, de én azt szeretném hogy ez az onClickListener a MainActivity-ben fusson le, azt ti hogyan oldjátok meg? Én közbeiktattam egy Interface-t és azzal átlövöm a MainActivity-be, de tuti hogy ennek nem ez a módja... Ti hogyan csináljátok?
Üdv: Domel
-
domel
tag
Sziasztok! Lenne pár kérdésem működési elvvel kapcsolatban
Szeretnék egy programmal kb 3-5 másodperces reagálási szinten tartani a kapcsolatot napi kb 1 megabájtból. Ha kérdezgetem a szervert (http get), akkor az lekérdezésenként 1-2 kilobájt akkor is ha csak 1 byte jön, ami napi szinten nagyon sok. Milyen megoldások vannak erre?
Ha beállítok a programnak egy portot amit figyelserverSocket = new ServerSocket(8080);
az működik, de csak vonalas interneten, de ha mobil internet kapcsolaton van, akkor nem érkezik meg az üzenet. Blokkolja a Vodafon?? (skype működik) A mobilinternet amúgy is érdekes, van hogy menet közben megváltozik az ip cím, az ilyen mi az ip címem oldalak mind más ip-t írnak.
A Facebook Messenger pl milyen elven működik?
Google Cloud vagy hasonlóval volt már dolga valakinek?
Lényegében egy chat-re lenne szükségem, ami tartózkodási koordinátákat küld, ha a másik user ezt kéri, és persze csevegés sem lenne rossz.Mit tudtok ajánlani?
Üdv: Domel -
dipeti
senior tag
a list_item.xml egy ContraintLayoutba pakolt View-k halmaza. Van egy guidlelineom horizontalisan kozepen. Ha a ContstraintLayout-ban
layout_height="wrap_content"
HELYETT valami fix erteket allitok be, akkor nem jelentkezik a hiba. Szoval a megoldas megvan, a hiba okozoja nincs.Some say I'm condescending. That means I talk down to people.
-
dipeti
senior tag
Ez egy RecyclerView es amikor gyorsan scrollozok (vagy fel le rangatom), akkor ez tortenik. Mi lehet az oka szerintetek?
A kepek svg-k.[ Szerkesztve ]
Some say I'm condescending. That means I talk down to people.
-
Ablakos
őstag
Az android studio sdk manager-ében nem találom az egyes platformok sample letöltését. A részletes csomaglistában sem látom. Hol lehet automatikusan frissíttetni? (Jelenleg GIT-el kezelem a ${SDK_DIR}/samples/ tartalmát)
-
Nem lenne semmivel se jobb úgy csinálni, sőt megkockáztatom, hogy katasztrofális lenne. Szerintem a mostani megközelítésed teljesen valid. Esetleg a háttérfrissítést is likvidálhatnád az activityből egy service-be.
Tutorialt nem tudok, de ha elágazás van előtted, akkor mindig menj abba az irányba, amivel közelíted a SOLID elveket – jelen esetben különösen a single responsibility legyen fókuszban. Az Activitynek bőven elég felelősség, hogy a fragmenteknek fészket rakjon.
[ Szerkesztve ]
“All nothings are not equal.”
-
dipeti
senior tag
Sziasztok!
Egy egeszen amator kerdessel fordulok hozzatok. Van egy app, ami egy webAPI-rol kiszed egy csomo infot (focimeccsek eredmenyei). Azokat elmenti a Content Provideren kereszul lokalisan. Majd LoaderManager segitsegevel ki akarom olvasni, es RecyclerViewban megjeleniteni. Az informaciokat ketto darab fragmentet tartalmazo ViewPagerben jelenitem meg (elso fragment: befejezett meccsek, masodik fragment: nem befejezett meccsek).
A kerdesem a kovetkezo: Hogyan celszeru az alkalmazast felepitenem? Miert felelos az egyetlen actvity es miert felelos a ket fragment?
Jelenleg mindket fragment implementalja a LoaderCallbacket, van nekik mRecyclerView-juk es sajat mLoaderManagerjuk. A MainActivity pedig csak a fragmentek megjeleniteset intezi, illetve elindit egy automata network syncet egy background threaden.
Ez a megoldas mennyire elfogadhato? Jobb lenne ha az activity szedne ki az adatot local db-bol (mint egy controller) es fragmentek csak megkapnak a cursort, majd megjelenitenek (mint egy view).Ha esetleg valami hasonlo jellegu kodreszletet tudtok mutatni, vagy egy tutorialt nekem az is tokeletes. Koszonom szepen.
Some say I'm condescending. That means I talk down to people.
-
Arcanus
aktív tag
Sziasztok!
Facebook reklámot szeretnék megjeleníteni az alkalmazásomban. Minden szükséges előkészületet megtettem egy kivételével. Az adózáshoz szükséges PDF fájl-t nem töltöttem ki, ebben szeretném a segítségeteket kérni.
Mint látjátok nem vagyok vállalkozó, magán fejlesztő vagyok. Ha valaki töltött már ki hasonló dokumentumot, kérem - akár privátban is írjon rám
-
hati
addikt
válasz gilfoyle #4260 üzenetére
Biztosan az a jobb, ha natív appot készítesz, mintha lenne a webáruháznak mobilra optimalizált nézete? Ez utóbbi jól jönne, ha pl. IOS-ról használnák.
Hogy az eredeti kérdésedre is válaszoljak. Ilyen esetben nem szokás az adatbázist közvetlenül olvasni, hanem írni kell egy szerver oldali interface-t, ami pl. json, soap, rest api felületen kommunikál a backend és a mobil frontend között.
-
gilfoyle
őstag
Sziasztok!
Van egy webshop és ahhoz szeretnénk androidos appot... Lehetne nézegetni, vásárolni, rendelési előzmények stb, a weboldal közel teljes funkcionalitását kapná az alkalmazás (bár ezt még át kell gondolni).
Milyen irányba kell/célszerű elindulni?
- a szerveren kell megnyitni az adatbázist, hogy az app hozzáférjen,
- a jelenlegi weboldalnak megfelelő kéréseket kell lefuttatni, a visszakapott htmlekből kell az adatokat kinyerni, megjeleníteni
- a szerveren kell a megfelelő függvényeket előállítani valamiben (illesztőfelület), és ezen keresztül történne a kommunikáció (szerintem ez lenne a jó)
- mobilos weboldal - van, nagyjából működik, de az appra lenne igényÉs akkor még ott van a rengeteg kép, kb 3000 termék van, nagyon sok képpel... Mindegyikből van előnézeti is.
Szóval mi a jó irány?
-
Fmo
újonc
Sziasztok!
A problémám a következő: mobilapplikáció fejlesztést tanítanék középiskolában Appinventorral (ai2.mit.edu). A mobil eszközhöz való csatlakozás az otthoni WiFi-vel mindenkinek működik, de az iskolában bármit elkövetünk, sikertelen a kapcsolódás és az adatátvitel. Így nem tudjuk órán tesztelni a megírt programot. (Tudom, hogy van emulátor, de az nem alkalmas minden funkció tesztelésére, illetve az .apk buildelés és eszközre feltöltés nagyon nehézkes és lassú, szóval mindenképp AI Companionnal szeretnénk kapcslódni.)
A Sulinetnél azt mondják, hogy megnyitnak nekünk bármilyen portot, csak mondjuk meg, melyiket.
No de melyiket? Tudna nekem ebben valaki segíteni?
Vagy van valami speciális hálózati beállítás, ami elengedhetetlen?
Előre is köszi a választ. -
laskr99
addikt
Sziasztok!
Porting ügyben tudtok segíteni vagy arra fórum nincs?
-
nagyúr
Sziasztok! Adott egy feladat. Van mondjuk 2..n db tabletem, az egyik a server a másik n+1 a kliens. Szeretném ha a server a GPS sensorból jövő location adatokat átküldeni a klienseknek a hálózaton.
Gyorsba összedobtam egy teszt kódot, de valamiért nem működik.
Server
public class MainActivity extends Activity {
private LocationManager locationManager;
private LocationListener myLocListener;
private String message;
@Override
protected void onCreate(Bundle savedInstanceState) {
super.onCreate(savedInstanceState);
setContentView(R.layout.activity_main);
myLocListener = new MyLocationListener();
locationManager = (LocationManager) getSystemService(Context.LOCATION_SERVICE);
try {
locationManager.requestLocationUpdates(LocationManager.GPS_PROVIDER, 500, 0, myLocListener);
} catch (SecurityException e) {
e.printStackTrace();
} catch (Exception e){
e.printStackTrace();
}
NetworkThread x = new NetworkThread();
x.start();
}
private class NetworkThread extends Thread{
@Override
public void run() {
try{
ServerSocket ss = new ServerSocket(8080);
Socket cl1 = ss.accept();
PrintWriter pw1 = new PrintWriter(cl1.getOutputStream());
while(true){
if(message!=null){
pw1.println(message);
pw1.flush();
}
}
} catch (Exception e){
e.printStackTrace();
}
}
}
private class MyLocationListener implements LocationListener {
@Override
public void onLocationChanged(final Location location) {
message = "lat:" + String.valueOf(location.getLatitude()) + " lon:" + String.valueOf(location.getLongitude() +
" time:" + String.valueOf(location.getTime()));
}
@Override
public void onProviderDisabled(String arg0) {
}
@Override
public void onProviderEnabled(String provider) {
}
@Override
public void onStatusChanged(String provider, int status, Bundle extras) {
}
}
}Client
public class MainActivity extends Activity {
private TextView Messages;
private Activity MainAct;
@Override
protected void onCreate(Bundle savedInstanceState) {
super.onCreate(savedInstanceState);
setContentView(R.layout.activity_main);
MainAct = this;
Messages = (TextView) findViewById(R.id.msg);
NetworkThread x = new NetworkThread();
x.start();
}
public class NetworkThread extends Thread{
public void run(){
try{
Socket s = new Socket(getIpAddress(),8080);
final Scanner sc = new Scanner(s.getInputStream());
while(true){
try{
MainAct.runOnUiThread(new Runnable() {
@Override
public void run() {
Messages.append(sc.nextLine());
}
});
} catch (Exception ex){
ex.printStackTrace();
}
}
} catch (Exception e){
e.printStackTrace();
}
}
}
}Sima Java kódként localhoston működik.
-
Benex
senior tag
Sziasztok!
Unit tesztet szeretnék írni. Natív java tesztekkel nincs is bajom , de amint context-et kell létrehozni már jönnek is a NullPointerExceptionok.
Kód részlet:@RunWith(JUnit4.class)
@Suite.SuiteClasses({TokenHandler.class})
public class TokenTest extends InstrumentationTestCase{
@Test
public void expiredTokenTest(){
TokenHandler th = new TokenHandler();
Date date = getDate(2016,2,1);
Key key = MacProvider.generateKey();
String compactJws = Jwts.builder()
.setSubject("Joe")
.setExpiration(date)
.signWith(SignatureAlgorithm.HS512, key)
.compact();
Context context =getInstrumentation().getContext().getApplicationContext();
// getInstrumentation().getTargetContext()
assertTrue("Token",th.expiredTest(context,compactJws));
}
}A contextem null. Hogyan tudok context-tel dolgozni test osztályban?? Előre köszönöm!
S23 Ultra | Sony A7 IV
-
disy68
aktív tag
Én az ssh-s megoldást szoktam preferálni, console-t a git által adott git bash-t (MINGW64).
Ami gond lehet, hogy nincs jól beállítva a git-nél az email/felhasználó (email ami igazából fontos).
Pl.git config --global user.name "John Doe"
git config --global user.email johndoe@example.com
szerk: megnézheted az Atlassian SourceTree progiját is, az is segíthet (kicsit döcög néhol, de egy egész jól átlátható verziókezelő gui).
[ Szerkesztve ]
“Yeah, well, you know, that’s just, like, your opinion, man.” — The Dude
-
nagyúr
HTTPS-el próbáltam.
git clone https://Tboy93@bitbucket.org/Tboy93/guidative-project.git
Cloning into 'guidative-project'...
remote: Too many invalid password attempts. Try logging in through the website.
fatal: unable to access 'https://Tboy93@bitbucket.org/Tboy93/guidative-project.git/': The requested URL returned error: 403Mondjuk most már a sok helytelen jelszó miatt ugat
Szomorú, mert a hülye visual studiot 2 perc alatt összelövöm a TFS-el aztán mehet a meló
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Regiztem Bitbucket acc-ot, de már az elején elhasalok valamin, amikor a repot próbálom cloenozni parancssorból és azonosítást kér akkor egyszerűen nem fogadja el az email címem/felh nevem + jelszavam próbáltam megváltozatatni a jelszót, de nem működik sehogyse. Járt már így valaki?
-
nagyúr
Sziasztok!
Használ valaki itt Android Studioval Microsoft Team Services verziókezelést? Nem igazán látom át a dolgot. Vagy esetleg tudtok mondani olyan verziókezelőt ami privát és ingyenes?
-
-
scream
veterán
válasz [KgP].Robot #4242 üzenetére
Glide.with(MainActivity.this)
.load("http://sampleurl.com/sample.jpg")
.diskCacheStrategy(DiskCacheStrategy.SOURCE)
.into(imageView);Wiki-ből: Caching and Cache Invalidation
Én általában a
.diskCacheStrategy(DiskCacheStrategy.SOURCE)
-ot használom, de van más is még.[ Szerkesztve ]
-
scream
veterán
válasz [KgP].Robot #4240 üzenetére
Csupán érdeklődésből, miért ilyen régi libet használsz? 2015 nov. vége óta nem nyúltak hozzá. Ott a Glide pl, az sokkal naprakészebb (meg jobb).
-
[KgP].Robot
aktív tag
Sziasztok!
Kerdesem leginkabb azoknak szolna, akik hasznaltak(nak) Universal Image Loader-t.
Ezt hasznalom a kepek kezelesere es egyben cache-elesere. Vagyis ha betoltok egy kepet a webrol, akkor el is cache-elem. Eddig megy is szepen. A cache-elt kepek szepen megjelennek a cache mappaban. A gondom az vele, hogy mivel ezek hash-elt neven mentodnek, ezert kesobb nem tudom eldonteni a kep letezeset.
Peldaul:
Letoltok egy 'A' nevu kepet.
Elkesselodik '103271894' neven.
Kesobbiekben szeretnem cachbol visszatolteni, ha letezik.
Honnan tudom, hogy 'A' == '103271894' ? -
ngabor2
nagyúr
Kaptam Sianistól egy "egyszerű" keresőt, ami saját adatbázisban keres, semmilyen különösebb jogosultságot nem kér a telefonhoz. Próbálom telepíteni, erre közli velem, hogy "Az alkalmazás nincs telepítve". Honnan lehet kideríteni, hogy miért nincs? A legjobb, hogy 2 telefonon és 2 tableten próbáltam, ebből 1 telefonra felment, a többin ugyan ez a hiba.
[ Szerkesztve ]
-
WonderCSabo
félisten
válasz Mr Dini #4236 üzenetére
Ennek az Android Studiohoz semmi koze. A projekt classpath-an kell szerepelnie ennek a classnak. Gondolom az Apache Commons-os util class-rol van szo. Vagy berakod dependenciakent a projektbe, vagy kimasolod a szukseges kodokat a projektbe egy sajat util classba.
-
Mr Dini
addikt
Üdv!
Csak nekem hiányzik a Studioból a StringEscapeUtils.unescapeJava függvény? Tudtok rá ajánlani valami alternatívát?
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
hati
addikt
Tud vki. módszert, hogyan lehet a videoview-ban lejátszani stream-et self signed https kapcsolatból?
-
[KgP].Robot
aktív tag
válasz [KgP].Robot #4233 üzenetére
Ne haragudjatok, kicsusztam a szerkesztesbol.
Mikozben irtam a gondomat, eszembe jutott valami es mukodik is. Szoval az elozo kerdesem solved.
Tegnap sz@r napom volt es delutan semmi sem akart osszejonni. Nem ment. Gondoltam ti mint segitokesz programozok, tudtok majd segiteni. Mindenesetre sikerult.
Azert koszonom es sorry megegyszer.
R. -
[KgP].Robot
aktív tag
(#4228) WonderCSabo Koszonom, ugy tunik igy mar jo lesz!!
Mas:
Lenne egy viszonylag bonyolult RecyclerView es a hozza tartozo adapter. Igy nez ki:
Szoval az elso viewholder nem erdekes, abban semmi extra nincs. A masodik viewholderben egy ujabb recyclerview van es persze egy hozza tartozo adapter. A harmadikban szinten egy ujabb recyclerview es egy ujabb adapter. Ezutan pedig az alap recyclerview elemei.A gondom az lenne, hogy az adaptereket es a hozzajuk szukseges elemek listajat a Fo RecyclerView-t megjelenito fragmentben kezelem. A harmadik viewholderben levo recyclerview-ban egy gomb click kattintas esemenyre egy item-nek meg kene jelennie a masodik viewholderben levo recyclerview-ban es a harmadikbol pedig egy itemnek el kene tunnie. Ugy csinalom, hogy a harmadik holderben levo recyclerview adaptereben hozzaadok egy elemet a masodik holderben levo recyclerview listajahoz valahogy igy:
mList.add(user);
mAdapter.notifyItemInserted(mList.size() - 1);
mAdapter.notifyItemRangeChanged(0, mAdapter.getItemCount());
(nem tudom, hogy a notifyDataSetChanged(); kell-e?)A masik listabol pedig elveszem, valahogy igy:
mList2.remove(position);
notifyItemRemoved(position);
notifyItemRangeChanged(position, mList2.size());A Fo recyclerview adaptereben pedig az onBindViewHolder-ben beallitok egy uj adaptert a masodik holderhez.
Ezzel az a bajom, hogy csak akkor fog megjelenni a masodik holderben a valtozas, ha:
1: elhagyom a fragmentet majd visszajovok
2: lescrollozok majd vissza.Hogyan tudnam elerni azt, hogy amint a harmadik holderben megnyomom azt a bizonyos gombot, egybol lassam a masodik holderben (es a harmadikban is eltunni az item-et) a valtozast?
Remelem nem fogalmaztam tul bonyolultan. -
Benex
senior tag
Kiprobáltam és ugyan úgy egyiken megy , másik eszközön már nem. Prinscreen fomában megosztom a kód releváns részét, ami olyan azokat kivágtam a képről. A képen látzsik , hogy formázom a date-t és az outputstring teljesen jó viszont utánna már amikor date objectté alarom castolni vissza tért a rossz formába. Lehetséges, sőt biztos hogy valami kis hibát vétek amit még nem látok. remélem tudotok segiteni.
Előre köszönöm!
S23 Ultra | Sony A7 IV
-
Benex
senior tag
Sziasztok!
Olyan gondom akadt, hogy simpledateformat-ot hazsnálok és tesztelés alatt nem kaptam semmilyen exceptiont, viszont többen vissza jeleztek , hogy megfagy az app. Letesztelem egy hasonló készüléken mint amin kaptam a hibát. Az én samsung s7men nem jön le a parsedate exception (se sony, se lenovo), viszont lg g4-en és más lg készülékeken elöjön. Mire probáljak gondolni a degugnál? (Jelenleg kódot nem tudok megosztani , későbbiekben ha szükséges igen)
Előre köszönöm a tippeket!!
S23 Ultra | Sony A7 IV
-
WonderCSabo
félisten
válasz [KgP].Robot #4225 üzenetére
A view-kat nullazd ki, mivel ahogy mondtam, mindenkeppen ujra fog toltodni. A kepeket nem tudom hogyan huzod be, de hasznalhatsz Glide/Picasso stb. libeket a megfelelo cacheleshez.
-
Mr Dini
addikt
Sziasztok!
Egy kamera alapján auto fényerő állító program gyártásán dolgozom.
Ami eddig megvan, az az, hogy készít egy képet, majd próbáltam az ExifInterface-szel visszakapni a BrightnessValue-t, de az eredmény null... Pl az ISOSpeedRating-et visszakapom, de ezt nem...
Van valami más megoldás a kép fényerő értékének megkapására? Vagy teljesen rossz nyomon járok?
Köszönöm a válaszokat!
-
[KgP].Robot
aktív tag
válasz WonderCSabo #4224 üzenetére
Koszonom a valaszod!
Backstackbol hivom vissza onBackPress eseten. Van
olyan bevallt policy ilyen esetekre? Ugy ertem ilyen appoknal mi a bevett szokas. Sok kep kezelese eseten.
Jo igy, hogy kinullazok mindent fragment elhagyasakor? -
WonderCSabo
félisten
válasz [KgP].Robot #4223 üzenetére
Ha meghivodik az onDestroyView, akkor mindenkeppen ujra kell rajzolni a Fragment View-jat. Ez is csak akkor szamit, ha retained a Fragment, vagy back stackrol ter vissza, ellenkezo esetben eleve uj Fragment objektum jon letre.
-
[KgP].Robot
aktív tag
válasz gyurkikrisz #4222 üzenetére
Most minden fragment elhagyasa eseten az onDestroyView-ban kinullazok minden imageView-t es imageView-t kezelo adaptert. Ugy tunik ez mar jo lesz. nem tudtam 90 fole vinni a lefoglalt memoriat es nem is szallt el. Igy viszont minden fragment megjelenes eseten ujra rajzolja az imageView-kat. Van ra mod, hogy csak egyszer toltse be es ne toltse ujra de megis sporoljon a memoriaval?
-
gyurkikrisz
őstag
válasz [KgP].Robot #4220 üzenetére
És mitől kell ennyi képnek a memóriában lennie? Nincs memória szivárgás az appban?
A tuning a kisfiúk alap órajele. | i5 6500
-
[KgP].Robot
aktív tag
válasz [KgP].Robot #4220 üzenetére
Kozben beallitottam a Manifestben ezt a 2 erteket true-ra:
android:hardwareAccelerated="true"
android:largeHeap="true"Annyiban segitett, hogy 500 feletti lefoglalt memoria eseten szellt csak el az app. Joval tovabb kellett nyomogatnom a kepeketmire elszallt.
-
[KgP].Robot
aktív tag
Sziasztok
OutOfMemoryErrorral kapcsolatban kernek egy kis segitseget. Van egy app, amiben rengeteg kep van. Vagyis most meg nem olyan sok de sok lesz. Mar most is elo tudom idezni az OOM-et meg ezzel a keves keppel is. Probaltam Picasso, Glide, Universal Image Loader libeket de nem sikerult kikuszobolnom a hibat.
Xiaomi Mi5-on 200-250 lefoglalt memorianal szall el az app. (Android monitoron nezve) Regebbi kisebb hardveres telokon hamarabb.
Van otletetek ezzel kapcsolatban? -
domel
tag
Írtam egy buszos programot ami lekérdezi a telefon gps koordinátáit és megnézi hogy az adott megállóba mikor jön busz. Az összes haveromnál működik, kivéve egy, akinél "várakozás a GPS-re" felirat marad a végtelenségig. Ráadásul pont ezt a gyereket nem ismerem személyesen, és 100 kilométerre lakik tőlem, úgyhogy marad a kérdezgetés hogy bekapcsolta-e a GPS-t, milyen rendszer fut a telefonján, látja-e a GPS ikont az értesítési sávban, de a jelek szerint semmi különös nincs vele, Lollipop mint az enyém, GPS bekapcsolva, így ötletem sincs.
Valami tippje nincs valakinek, hogy mit nézzek még meg, vagy milyen módszerrel lehetne rájönni a hibára?Üdv!
Domel -
domel
tag
válasz gyurkikrisz #4216 üzenetére
Én is hasonlóba futottam bele egy ébresztőórával kapcsolatban, nálam 5-7 perc is eltellik az ébresztési időpont után mire felébred. Már próbálkoztam az energiasémák állítgatásával is, de nem segített. Át kéne tervezni az egész programot, hogy öt perccel előbb térjen magához, és onnantól tíz másodperces intervallumokban várja ki az öt percet, de már ahhoz sincs kedvem.
-
gyurkikrisz
őstag
Van olyan megoldás, amivel nagyjából egyenlő időközönként tudok lefuttatni egy kódrészletet? Tulajdonképpen arról lenne szó, hogy 20 percenként kap a felhasználó egy értesítést, de ha AlarmManager setRepeating()-et használok, akkor egy idő után teljesen eltér a rendtől. Nem kell másodperces pontosság, de 1-2 percél többet nem kéne, hogy tévedjen. Mert a jelenlegi megoldással van, hogy a 20 perces intervallumok 10 percre szűkülnek, szóval sehogyse jó.
A tuning a kisfiúk alap órajele. | i5 6500
-
[KgP].Robot
aktív tag
Sziasztok
WebSocket-tel kapcsolatban tudtok mondani egy egyszeru megvalositast? Chat-hez kene.
Json-t is tudnom kell kuldeni.Koszonom
-
hati
addikt
válasz [KgP].Robot #4212 üzenetére
Nem kapsz, de bármikor le tudod ellenőrizni, hogy vásárolt-e és valójában neked arra van csak szükséged.
-
hati
addikt
válasz [KgP].Robot #4210 üzenetére
Nem, de miért is kellene neked? Amúgy mit jelent a ki? Az email címére vagy kíváncsi?
-
hati
addikt
válasz [KgP].Robot #4208 üzenetére
A vásárlás tényét megkapod az IabHelper.OnIabPurchaseFinishedListener -ben.
-
[KgP].Robot
aktív tag
Sziasztok!
Ha egy appban van in app purchase es egy user ezen keresztul vasarol, akkor errol a userrol kap vissza barmilyen infot az app? Szoval, hogy ki vasarolt, ...?
Koszonom
-
Bruce1967
tag
Vkinek van facebook.dev felhasználoja és payout adatai ugy hogy nincs is cége?megmerjem csinálni?
"Ave"
-
domel
tag
Hi! Írtam egy internetrádiós programot saját részre csupa 32K rádiókkal, kiszámoltam hogy óránként 27-40 MB-ot fog fogyasztani, és mivel a MediaPlayernek kell 30 mp, mire megbírkózik egy ilyen alacsony bitrátás rádióval, ezért AACPlayer-t használtam hozzá. A legnagyobb döbbenetemre egy délelőtt alatt leszívta az 1 giga internetemet. Okulásként írom hogy vigyázzatok vele.
Más. Három napja szórakozok az OpenGl-el, egy része elég jól szembe megy az általános programozói logikával de azért egy texturával bevont kockát sikerült megforgatni, majd az about oldalakon jól fog mutatni. Van itt olyan aki nem csak hülyeségre használja?
-Domel
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest