Hirdetés
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- iPhone topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
salmiakki
tag
Köszi!
--
Még annyiban szeretnék segítséget kérni, hogy: Nekiálltam egy Navigation Drawer készítésének tutorialok alapján. Már egészen a végén járok a dolognak, viszont sok, szerintem összefüggő dologra ír a rendszer hibát még mindig, de elképzelésem sincs, hogy mi okozhatja.
Esetleg valakinek valami javaslat, mi nem stimmel az alábbi kódban?
@Override
public void onDrawerClosed(View drawerView) {
getActionBar().setTitle(mTitle);
invalidateOptionsMenu();
}
@Override
public void onDrawerOpened(View drawerView) {
getActionBar().setTitle("Select a river");
invalidateOptionsMenu();
}
};
mDrawerLayout.setDrawerListener(mDrawerToggle);
ArrayAdapter<String> adapter = new ArrayAdapter<String>(
getBaseContext(), R.layout.drawer_list_item, getResources(),
getActionBar().setHomeButtonEnabled(true);
getActionBar().setDisplayHomeAsUpEnabled(true);
mDrawerList.setOnClickListener(new AdapterView.OnItemClickListener() {
@Override
public void onItemclick(AdapterView<?> parent, View view, int position, long id) {
String[] rivers = getResources().getStringArray(R.array.main_menu);
mTitle = rivers[position];
RiverFragments riverFragments = new RiverFragments();
Bundle data = new Bundle();
data.putInt("position", position);
riverFragments.setArguments(data);
FragmentManager fragmentManager = getFragmentManager();
android.app.FragmentTransaction ft = fragmentManager.beginTransaction();
ft.replace(R.id.contet_frame, rFragment);
ft.commit();
mDrawerLayout.closeDrawer(mDrawerList);
}
} -
salmiakki
tag
Azt tudja esetleg valaki, hogy a Google Play-re keresőképes felhasználót csak vállaltként lehet létrehozni, vagy a vállalati rész csak a fizetős alkalmazásokra vonatkozik és a hirdetésekkel magánszemélyként is lehet bevételem? Csak azért kérdem, mert a fejlesztői konzolban nem láttam ez utóbbira lehetőséget.
-
Gerzsi
tag
mekkora egy sz*pás mavenről átpakolni grandlebe egy nagyobb projektet

-
Sianis
addikt
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Köszi!

Az volt a baj, hogy először legenerálta alá, aztán meg amit már jól generált, az ütközött. Szóval nem mondott butaságot.

-
WonderCSabo
félisten
A generált dolgoknak korrekt neve, és tényleg nem duplikátum? Mindenesetre ilyen akkor lehet, hogy ha rossz a build.gradled, vagy volt valami régi is, és még két helyen vannak meg a classok. Clean nem segített rajta?
Mindenesetre a kövi build.gradle kell:
buildscript {
repositories {
mavenCentral()
}
dependencies {
// replace with the current version of the Android plugin
classpath 'com.android.tools.build:gradle:1.0.0'
// replace with the current version of the android-apt plugin
classpath 'com.neenbedankt.gradle.plugins:android-apt:1.4'
}
}
repositories {
mavenCentral()
mavenLocal()
}
apply plugin: 'com.android.application'
apply plugin: 'android-apt'
def AAVersion = 'XXX'
dependencies {
apt "org.androidannotations:androidannotations:$AAVersion"
compile "org.androidannotations:androidannotations-api:$AAVersion"
}
apt {
arguments {
androidManifestFile variant.outputs[0].processResources.manifestFile
// if you have multiple outputs (when using splits), you may want to have other index than 0
resourcePackageName 'com.myproject.package'
}
}
android {
compileSdkVersion 19
buildToolsVersion "20.0.0"
defaultConfig {
minSdkVersion 9
targetSdkVersion 19
}
}Azt is csekkold le, hogy nem manuálisa addsz hozzá source foldereket a build.gradle-ben, ezt hagyd az android-apt plugin-ra.
-
Sianis
addikt
Sziasztok!
AndroidAnnotation vs Android Studio. A generált dolgokra Duplicate class error-t kapok. Tudtom, hogy van itt egy ember aki csípőből vágja a megoldást, mivel ő szerkesztette a githubra is a leírást. Megkaphatom az éppen aktuális legegszerűbb megoldást?

-
plüssgrizzly
csendes tag
Sziasztok!
Taskkiller-t csinálok otthoni felhasználásra, aminek kifejezetten az a célja, hogy ha hosszabb időre leteszem a telefont bezárom a folyamatokat a merülés csökkentéséért. Ha a nem szűröm ki a system processeket azért a hívás SMS stb. működni fog? -
lanszelot
addikt
Hello!
Egy programot szeretnék a telómra, gondoltam tutorialokból megcsinálom.
Egy menüt szeretnék, amibe belépve ikon képek vannak. A képre kattintva nagyban lehet látni a képet, és van hozzá pár mondatos leírás.
Esetleg még azt is megtudnám, hogy random gomb, ami a főmenükből 1-1 random képet kidobna. A randomnál elég az ikonkép.Mi lenne ez: Össze írtam az összes nyújtás gyakorlataimat, amit izomcsoportokra lebontva át szeretnék nézni.
A random pedig a napi nyújtás gyakorlataim lennének. 1-1 gyakorlat izom csoportonként.Nem tudom hogy keressek a tutorial-ra. Mivel csak nagyon alap fogalmaim vannak a programozásról, így nem tudom milyen kulcsszavak kellenek ehhez.
Illetve az android studio mely részeit kell telepítenem hozzá.Telefon, és tablet egyaránt. Android 4.1-től felfelé.
Előre is köszönöm

-
Gerzsi
tag
Maven projektről most állok át Gradle-re. Aztán ilyeneket dobál:
dalvikvm﹕ Could not find class 'com.application... és aztán elszál inuláskor android.view.InflateException: Binary XML file line #2: Error inflating class com.application...
Mi lehet a baja? Mit kell még beállítni? Forráskódhoz nem nyúltam az működött eddig. -
salmiakki
tag
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Aha, nekem kb. a fele volt ott alapból, viszont rájöttem, hogy a lista tetején kell bepipálni, hogy azokat is mutassa. Köszi!

-
salmiakki
tag
Azt esetleg meg tudná mondani valaki, hogy Android Studioban hol találom az R.java fájlt? Mindenhol azt találom, hogy a Project Structure ablakban kell állítgatni valamit, de a leírásokban említett egyetlen fül sem stimmel nálam ott.
-
Just_Reboot
addikt
Sziasztok! Szerintetek az SELinux állítgatása hatással lehet az üzemidőre? Csak azért kérdezem mert tegnap átállítottam Kényszerített-ről Engedélyezett-re és azóta kevesebb kijelzőidőt bír a teló.
-
salmiakki
tag
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Ohh, ilyen hibára még az sem kifogás, hogy kezdő vagyok a programnyelvben, minden esetre köszönöm szépen a segítséget!

-
WonderCSabo
félisten
válasz
salmiakki
üzenetére
Igen, az volt a hiba (majdnem) amit mondtam.
Ezeket a view-kat:
final Button One = (Button) findViewById(R.id.btn1);
nem inicializálhatod findViewById-val inicialzáló blokkban, mivel akkor még nincs felépítve az Activity, pláne a view hierarchia. Ezt az onCreate-ben a setContentView hívás után teheted meg.
-
salmiakki
tag
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Tulajdonképpen ennyi a kód, nem rég vágtam bele az egész Java/Android fejlesztés dologba, szóval még itt-ott bénázok kicsit.
public class MainActivity extends ActionBarActivity {
final Button One = (Button) findViewById(R.id.btn1);
final Button Two = (Button) findViewById(R.id.btn2);
final Button Three = (Button) findViewById(R.id.btn3);
final Button Four = (Button) findViewById(R.id.btn4);
final Button Five = (Button) findViewById(R.id.btn5);
final Button Six = (Button) findViewById(R.id.btn6);
final Button Seven = (Button) findViewById(R.id.btn7);
final Button Eight = (Button) findViewById(R.id.btn8);
final Button Nine = (Button) findViewById(R.id.btn9);
final Button Zero = (Button) findViewById(R.id.btn0);
final EditText field = (EditText) findViewById(R.id.editText);
@Override
protected void onCreate(Bundle savedInstanceState) {
super.onCreate(savedInstanceState);
setContentView(R.layout.activity_main);
One.setOnClickListener(new View.OnClickListener() {
@Override
public void onClick(View v) {
field.setText(field.getText()+"1");
}
});
Two.setOnClickListener(new View.OnClickListener() {
@Override
field.setText(field.getText()+"2");
}
});
Three.setOnClickListener(new View.OnClickListener() {
@Override
field.setText(field.getText()+"3");
}
});
Four.setOnClickListener(new View.OnClickListener() {
@Override
field.setText(field.getText()+"4");
}
});
Five.setOnClickListener(new View.OnClickListener() {
@Override
field.setText(field.getText()+"5");
}
});
Six.setOnClickListener(new View.OnClickListener() {
@Override
field.setText(field.getText()+"6");
}
});
Seven.setOnClickListener(new View.OnClickListener() {
@Override
field.setText(field.getText()+"7");
}
});
Eight.setOnClickListener(new View.OnClickListener() {
@Override
field.setText(field.getText()+"8");
}
});
Nine.setOnClickListener(new View.OnClickListener() {
@Override
field.setText(field.getText()+"9");
}
});
Zero.setOnClickListener(new View.OnClickListener() {
@Override
field.setText(field.getText()+"0");
}
});
}
} -
WonderCSabo
félisten
válasz
salmiakki
üzenetére
A stacktrace-ből az látszik, hogy a MainActivity-d konstruktorában volt egy findViewById hívás, ahol NullPointerException kivétel váltódott ki, amitől crashelt az app.
Viszont a MainActivity biztos, hogy ilyennek nem szabadna a konstruktorában lenni... Véletlenül nem csináltál neki konstruktort?
-
salmiakki
tag
Sziasztok!
A következő lenne a problémám: Android Studio-t használok, és az utóbbi időben egyszerűen nem tudom futtatni az alkalmazásokat a telefonomon debuggolva.
LOGCAT:
01-12 19:37:12.586 29678-29678/com.example.admin.program4 E/AndroidRuntime﹕ FATAL EXCEPTION: main
Process: com.example.admin.program4, PID: 29678
java.lang.RuntimeException: Unable to instantiate activity ComponentInfo{com.example.admin.program4/com.example.admin.program4.MainActivity}: java.lang.NullPointerException
at android.app.ActivityThread.performLaunchActivity(ActivityThread.java:2128)
at android.app.ActivityThread.handleLaunchActivity(ActivityThread.java:2252)
at android.app.ActivityThread.access$800(ActivityThread.java:139)
at android.app.ActivityThread$H.handleMessage(ActivityThread.java:1200)
at android.os.Handler.dispatchMessage(Handler.java:102)
at android.os.Looper.loop(Looper.java:136)
at android.app.ActivityThread.main(ActivityThread.java:5103)
at java.lang.reflect.Method.invokeNative(Native Method)
at java.lang.reflect.Method.invoke(Method.java:515)
at com.android.internal.os.ZygoteInit$MethodAndArgsCaller.run(ZygoteInit.java:790)
at com.android.internal.os.ZygoteInit.main(ZygoteInit.java:606)
at dalvik.system.NativeStart.main(Native Method)
Caused by: java.lang.NullPointerException
at android.app.Activity.findViewById(Activity.java:1928)
at com.example.admin.program4.MainActivity.<init>(MainActivity.java:14)
at java.lang.Class.newInstanceImpl(Native Method)
at java.lang.Class.newInstance(Class.java:1208)
at android.app.Instrumentation.newActivity(Instrumentation.java:1061)
at android.app.ActivityThread.performLaunchActivity(ActivityThread.java:2119)
at android.app.ActivityThread.handleLaunchActivity(ActivityThread.java:2252)
at android.app.ActivityThread.access$800(ActivityThread.java:139)
at android.app.ActivityThread$H.handleMessage(ActivityThread.java:1200)
at android.os.Handler.dispatchMessage(Handler.java:102)
at android.os.Looper.loop(Looper.java:136)
at android.app.ActivityThread.main(ActivityThread.java:5103)
at java.lang.reflect.Method.invokeNative(Native Method)
at java.lang.reflect.Method.invoke(Method.java:515)
at com.android.internal.os.ZygoteInit$MethodAndArgsCaller.run(ZygoteInit.java:790)
at com.android.internal.os.ZygoteInit.main(ZygoteInit.java:606)
at dalvik.system.NativeStart.main(Native Method)Hibaüzenet:
Unfortunetly, Program 4 has stopped.Próbáltam a saját telefonomon is 4.4.2-es droiddal, illetve egy 5.0.1-es emulátorral, mind kettőn ugyan az volt a hiba, pedig minimumba 2.2-es rendszer lett beállítva.
Segítségeteket előre is köszönöm!
-
bucsupeti
senior tag
válasz
WonderCSabo
üzenetére
igen az AccessibilityService-vel próbálkozom, de nem akar összejönni egyenlőre...
-
Bozek
nagyúr
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Szerintem pedig biztos van rá megoldás, hiszen léteznek olyan alkalmazások, amik erre képesek (pl. a WatchIt! is ilyen).
-
válasz
kemkriszt98
üzenetére
Természetesen igen, ha LinearLayoutba rakod őket, a felső layout_widthje 60dp, az alsóé 0dp + layout_weight 1.
-
kemkriszt98
tag
Sziasztok, ezt valahogy meg lehet oldani xml-ből:
Van egy ViewFliper meg egy sima View egymás alatt. (A View egy színes sávot fog megjeleníteni). Arra lenne szükségem, hogy ez a View 60dp magas legyen, a ViewFlipper meg kitöltse a többi helyet akár mekkora is legyen a képernyő.
-
bucsupeti
senior tag
Van arra mód, hogy a saját programomban egy bármilyen más program által megjelenített toast üzenetet "elkapjam"?
-
b.kov
senior tag
Köszi szépen a válaszokat!

-
válasz
plüssgrizzly
üzenetére
username
Az inputok, pontosabban azok name attribútuma számít.
-
vlevi
nagyúr
Magának az Android stúdiónak a kezelését természetesen semmi sem fogja külön tárgyalni, ahogy előttem is említették. De azt, hogy az Android fejlesztésnek mik az alapelvei, és azt Android Studioban hogyan kell megoldani, azt természetesen látni fogod bármelyik videóban, könyvben.
Azt, hogy hogyan néz ki egy androidos alkalmazás, az egyes fogalmak mit jelentenek, az nem kötődik a Studiohoz, és Eclipse-ben is ugyanazokat kell (szerintem) csinálni, csak kicsit máshogy, mert a programnyelv az ugyanaz. Nem olyan, mint amikor a Delphi után átnyergelsz Visual Studiora, és Pascal helyett C#-ban dolgozol tovább.
Inkább, mintha SharpDevelopról váltanál VS-ra, mindkettő C#, csak más. -
válasz
plüssgrizzly
üzenetére
Inkább innen a második példa.
-
Ez kicsit töményre sikeredett. Mit jelent az, hogy az Activity "használja" az pre- és postExecute metódusokat? Ezek az AsyncTaskok anonim osztályok, belső osztályok, vagy mik?
Ez a felállás biztosan nem jó, akármelyik kombináció is igaz. Ha tényleg muszáj az Activitynek kezelnie a taszkokat, akkor is azok legyenek inkább önálló osztályok, vagy static inner classok, és legyen jól definiált, hogy hogyan adnak eredményt. Vagy interfésszel, vagy busszal (ld. Otto).
Ha a viselkedésüknek van értelmezhető közös része, akkor az AsyncTask osztályok között örökléssel jól meg tudod oldani a közösítést. Csak legyen két külön interfész/buszüzenet hozzájuk.
-
Mi a kulturált módja, ha egyáltalán szabad ilyet: van egy activity ami használ két async taskot. Az activity implementálja mind két task interfészét, és használja a pre és a postExecution metódust. A paraméterek ugyan azok, viszont a postExecution metódusnak mást kéne csinálnia (meg szeretném különböztetni a két async task esetén).
-
válasz
plüssgrizzly
üzenetére
Könnyen lehet, hogy nincs szükséged egyáltalán a WebViewra, és hogy JavaScripttel szórakozz.
Sima Android kódban, a HttpClient segítségével tudsz küldeni egy olyan HTTP POST kérést a
http://wifi-gateway.website.hu/ címre, amibe a form mezőit kulcs-érték párokként rakod be (username, password; a "name" attribútumok a HTML-ben). A böngésző is pontosan ezt teszi submitkor. -
b.kov
senior tag
Sziasztok!
Előre is elnézéseteket kérem, ha sokszor volt már ilyen kérdés.
Alapszintű programozási ismeretekkel rendelkezem és szeretném elkezdeni az Android Studio-t tanulni. Rengeteg tutorial van kezdőknek, de azok mind régebbi dolgokkal dolgoznak, és úgy gondolom, ha már elkezdem, akkor az újjal vágnék bele. De javítsatok ki ha tévednék.
Középfokú angol , de annál csekélyebb programozási ismeretekkel rendelkezem, ezért előnyösebb lenne egy magyar nyelvű guide vagy valami hasonló. Magyarul videó, egyszerű weboldal, vagy megvásárolható könyv formájában keresek segítséget. Tudnátok ajánlani esetleg valamit? Előre is köszönöm 
-
plüssgrizzly
csendes tag
Sziasztok!
Olyan programot készítek, ami figyeli ha a telefon egy megadott wifi-hez csatlakozik, akkor a hotspotba automatikusan belép, és nem nekem kell bajlódnom vele.
A Receiver elindul, ha a megadott ssid-jű hálózatot látja, de a form kitöltése nem megy.
Ez a kód:
view.loadUrl("javascript: {" +
"document.getElementById('username').value = '"+username +"';" +
"document.getElementById('password').value = '"+password+"';" +
"document.getElementById('submitlabel').click();" +
};");
Ez pedig a weblap kódja:
<form action="http://wifi-gw.website.hu/?backurl=website" method="post">
<h1><span>Cím</span></h1>
<div id="content">
<div id="notification"><p class"error">Please note, that your login will be logged!<br />Figyelem! A belépést naplózzuk!</p></div>
<div id="login">
<span id="usernamebox">
<label id="usernamelabel" for="username">Username:</label>
<input type="text" name="username" id="username" value="" />
</span>
<span id="passwordbox">
<label id="passwordlabel" for="password">Password:</label>
<input type="password" name="password" id="password" value="" />
</span>
<span id="submitbox">
<input id="submitlabel" type="submit" value="Login" />
</span>
</div>
<div id="comment">
<p>Your session will timeout after 5 minutes of inactivity.</p>
</div>
</div>
</form>
A stackoverflow-on azt olvastam, hogy a form-ot az ID-vel lehet jóváhagyni de ennek sajnos nincs
Valakinek van ötlete, hogy mit csináljak?
Előre is köszi!
Szerk.: Bocsánat, picit hosszú lett...
-
Szmeby
tag
válasz
caindwan
üzenetére
Először is nem vagyok otthon a témában (sem adózás, sem play árusítás), de talán segít. Legfeljebb jól félrevezet.

1. ÁFA: Úgy gondolom, a vásárló az app megvételével kifizeti a saját országa szerint fizetendő áfát, amit remélhetőleg a google elintéz és te csak a nettót kapod meg.
2. SZJA: Mivel a szoftverfejlesztés önálló tevékenységből származó jövedelmet produkál, azt terheli a korábban említett 10% jövedelemadó (vagy adószámos magánszemélyként költségeket is leírhatsz belőle, de erre már nem emlékszem). A bevallásban szerepeltetni kell és persze befizetni.
Szóval én úgy gondolom, az áfát a vásárló fizeti a saját országa törvényei alapján a saját országának kicstárába, a jövedelemadót meg te fizeted a magyar kincstárba (mármint ha Magyarországon végzed eme tevékenységedet).
Persze egy könyvelő egy rövid tanácsadás keretében simán fel tud készíteni bárkit erről. Ő meg csak nem téved.
-
caindwan
aktív tag
Lenne még egy kérdésem a play-el kapcsolatban

Na ugye már most ha több országban árulsz ami ott szerintem mindennapos dolog, akkor az adó csak a saját országnak megy, nem pedig egyenként mindenhova? -
Gerzsi
tag
Play-re feltöltök egy új verziót és kint van élesben. Tudok olyat, hogy törlöm és az egyel régebbi lesz elérhető?
-
thon73
tag
Bocs, tudom: google a barátom

Megvan a hiba meg a megoldás is: How to fix font anti-aliasing in IntelliJ IDEA when using high DPI?
Aj, pedig úgy tűnt, hogy ezt most télleg minden gond nélkül feltette. De aztán mégse.
-
thon73
tag
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Szóval Oracle JDK 8?
A korábbi gépen fent volt (Eclipse mellett), de egy idő után nem jött a frissítés, és az internetbanking panaszkodott. Azóta OpenJDK volt; de akkor visszatérek.
Köszi!Amúgy "gondom" nekem sincs vele, inkább csak ismeretlen, csak igen komoly erőigénye van. Win7 és Ubuntu 14.04 alatt is használom, a std. virtuális gép egyikben sem talált elég memóriát (hiába 4Gb már kevés...). A saját tabletemmel mondjuk gond nélkül kommunikált.
Még egyet áruljatok el, légy szíves! Minden betű széle kissé lila (Ubuntu alatt), akármit állítok. A rendszerbeállítások hatástalannak tűnnek, ha a Settings-ben kapcsolom ki az antialias-t, akkor meg borzalmasak lesznek a betűk. Csak nekem káprázik a szemem?
-
WonderCSabo
félisten
Azért annyira nem bonyolult az Ora JDK telepítése.

-
moseras
tag
Sziasztok!
Tegyük fel, hogy van egy programom android-on, ami használja a dátum/óra információt (apache/cordova és SQL-be adatokat tesz le). Hogy tudom meggátolni, hogy a user aki használja, ne tudja módosítani (vagy ne tudja áttenni kézi módba) a dátu/idő beállítást ? Vagy ha ez nem megy, akkor miként lehet lekérdezni azt hogy manuál-ban vagy hálózati automatikus módban van e a dátum/idő beállítás ?
Köszi.
Imi.
-
thon73
tag
Nekem is lenne egy-két apró kérdésem Android Studio fanokhoz (lusta voltam, eddig csak épp kipróbáltam, most viszont már nincs is más...RIP Eclipse...)
1. Ubuntu 14.04 alatt 4 Gb aktív memória mellett memóriahiányról panaszkodik (csak a virtuálisgép kezelő). A /tmp könyvtár mondjuk ram-ban van, mert ssd használok. Ezzel van valakinek tapasztalata? Dobjam ki a tmp-t a ssd-re? Vegyek még négy Gb-ot? Volt aki már találkozott ilyennel?
2. Csaknem olvashatatlan az editor rész. Ugyanakkor azt írja, hogy a font megváltoztatása nem javasolt. Ezzel van valakinek tapasztalata? Esetleg egy javaslata valami jó fontra? Hátha nem kell végigprógálgatnom az összeset. (jó, tudom: ízlések és pofonok, de akkor is)
Előre is köszönöm! -
thon73
tag
Ha még nem kezdtél semmi komolyba, nekem van egy-két ötletem...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
- atomik billentyűzet (magyar párja a kinesa)
- könyvolvasó szótározórésszel, és a kiírt szavakat ki is kérdezi (önbevallásos módon).
- még jobb, ha az olvasó-rész egyúttal szerkesztő is (ld. a régi WordSmith PalmOS alól)
- még jobb, ha a szerkesztő nem (csak) a formátumokkal, hanem a színekkel is kombinál - ez kis képernyőn előnyösebb (ld. ugyanaza a progi)
- még jobb, ha legalább minimális makrólehetőségekkel is bír
- további - akár univerzálisan használható - makrószöveg kezelő (szintén volt PalmOS alatt, de nem emlékszem a nevére). Ez nem makrónyelv, csak előre beírt szövegeket enged fa-struktúra szerűen pillanatok alatt előkeresni.
- további ötlet szövegszerkesztésre - diktafonnal egybeépített szövegszerkesztő. Még olyan programot sem találtam, ahol rendesen lehetne a felvett audiorészben pozícionálni, nem ám olyat, ami egyszerre vesz fel, és egyszerre enged írni - a kettőt összehangolva. ((Fontos megjegyzés: tablet+Bt keyboard pont olyan gyors, mint a nagygép; a fenti kinesa mellett láttam a 200 feletti sebességet, én is 100 körül írok - tehát lehet szöveget írni tableten, sőt telefonon is.))
- más téma: adatbázis kezelő (leginkább egy front-end), DE ami össze van kötve a naptárral és a címtárral (vagy egyebekkel is). Ilyen sincs egy se.
- futás (sport) közben egy mérés mellett kitartásra is buzdító szöveges (svox) szoftver. Pl: "kitartás, már csak 200 m a hegy teteje!"
- folyadék fogyasztást (kalória stb. akár) "mérő" program. Ezt szaknyelven úgy is hívják (ha a másik oldalt is méri a delikvens): vizelet ürítési napló.Ha ez mind kész,még van egy-két ötletem.

A projektek 0-80%-os készültségi fokban részben meg is vannak; érdeklődés esetén szívesen közkincsé teszem. És ha valaki elkészíti, elsőként fogom letölteni a fizetős változatot!
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Nem kell, de lehet. A binárisok vagy befordulnak forrásból, vagy ha egyediek/zártak, akkor bemásolja őket a build script a helyükre.
A modulok, már ami a kernelt illeti a kernellel fordulnak, onnan másolja őket. Kivétel a wifi. Azt külön kell forgatni -ne kérdezd miért, fogalmam nincsen-.
-
ProdiG
tag
válasz
WonderCSabo
üzenetére
És csak ez a sourceból való építés létezik? És ha például sikeresen elkèszülök a leírás alapján egy rommal, utána modulok hozzáadása,módosítása hogy történik? Az már csak puszta programozás?
-
ProdiG
tag
Sziasztok! ROM fejlesztèsben szeretnék segítséget kérni. Nagyon alap programozási tudásom van, ROM,kernel flashelgetèsben is van már tapasztalatom. XDA-n nèzegettem tutorialokat de elèg règieket találtam csak. Illetve a módszerekre lennék kíváncsi, láttam hogy van a forrásból való ROM építés. Ezen kívül van más módszer egy ROM összeállítására? Valaki Összefoglalná nekem az alapokat dióhèjben,vagy egy alapos használható tutorialt küldene? Nagyon hálás lennék.

-
caindwan
aktív tag
Heló!

Érdekelne, van-e itt valaki akinek van Google play fejlesztői fiókja? Gondolom nem egy embernek
Ha fizetős alkalmazást raktok fel, akkor abból hogyan van az adózás? Olvastam már felőle, angolul, magyarul de sehol sem találtam értelmes választ 
-
WonderCSabo
félisten
válasz
SektorFlop
üzenetére
Az Android Studio iszonyat sokat indexel, és nem látom, hogy sokkal gyorsabban adná fel a kódkiegészítést stb. mint az Eclipse, de mindenesetre ez van. Ilyenkor az egész GUI is kifagyhat, sajnos meg kell várni. Ha már kész, és újból megnyitod a projektet, akkor nem csinálja.
-
SektorFlop
aktív tag
Poén, mi szilveszterkor Alkoholi nevű játékkal akartunk játszani, volt is otthon egy A4-es lapra nyomtatott példány, amit nem igazán találtam. EKkor gondoltam egy hétvégi unaloműzésnek jó projekt lesz androidra megvalósítani.

Más:
Hogy álltok az Android Studio-val? Én tegnap gondoltam rá, hogy az itthoni gépemen átálok Eclipse-ről. Első inditás után odáig jutottam hogy létrehoztam egy új projectet, de ezután kifagyot, és minden inditásnál szintén kifagy és a gépem is megzuhan. Igaz nincs egy erőművem, de a rendszerkövetelményeknek megfelel. -
Gerzsi
tag
Kinek milyen hobbi projektje van?
Hetek óta próbálok valamit kitalálni, hogy mit kéne alkotni. Semmi jó ötletem nincs

-
Krisszer
aktív tag
Szép napot mindenkinek.
Nos, azzal a ötlettel támadnám le a profikat, hogy hogy lehetne elkészíteni egz Ingyen Ölelés alkalmazást. Mivel nem valószínű napi 5-6 regnél több, így ahhoz nem kéne automatikus aktiváló e-mail. Úgy gondoltam, hogy amikor az appot megnyitja a felhasználó, regisztrálnia kell, és küld nekem egy emilt a rendszer, én megerősítem, majd be tud lépni, és az engedélyezett felhasználók véletlenszerűen meg tudják találni egymást, egz ölelés, akár beszélgetés erejére, majd értékelni tudják partnerüket.(a'la wundercar). Egyáltalán nem tudok programozni, ezért keresnék valakit, aki megtanítana, és segítene. Ha valami nagy baromságot írtam, javítsatok ki.
Minden választ köszönök! -
T-bond
csendes tag
Sziasztok!
A Google Hangouts applikációhoz készítek chatfej alkalmazást. (Igen olyat mint annak a kék közösségi oldalnak van)
Eddig minden problémán túlküzdöttem magam, de ezzel nem jutok egyről a kettőre.Következő a WindowManager-es LayoutParamsom (ami ugye a Chatfej megjelenítésért felel):
params = new WindowManager.LayoutParams(
WindowManager.LayoutParams.WRAP_CONTENT,
WindowManager.LayoutParams.WRAP_CONTENT,
WindowManager.LayoutParams.TYPE_SYSTEM_ALERT,
WindowManager.LayoutParams.FLAG_LAYOUT_NO_LIMITS | WindowManager.LayoutParams.FLAG_NOT_FOCUSABLE,
PixelFormat.TRANSLUCENT);Hozzáadás:
windowManager.addView(chatHead, params);Továbbá a chatHead-et ami nem-mellesleg egy sima RelativeLayout még beállítom így:
chatHead.setFocusableInTouchMode(true);
Így ha egy OnKeyListener-t regisztrálok a chatHead-re akkor a (fizikai) vissza gombot kezelni tudom.Namost én szeretném a Home gombtól és az Alkalmazásváltó gombtól (App switcher / Recent apps) is szeretnék visszajelzést kapni. Tudom, hogy elméletben nem lehet azt a két gombot "kezelésbe venni", de a Féjszbúk Messenger is használja, szóval gondolom nem lehetetlen.
Mint mondtam elég csak a visszajelzés, tehát nem megakadályozni akarom a felhasználót hanem csak bezárni a nyitott üzenőmet. Tehát ez igazából nem is viselkedésváltásnak fogható fel, inkább csak kiegészítésnek, mert alapból nem úgy viselkedik mint kéne.
ui.: Az FB messenger visszafejtés nem játszik mert a Proguard nagyon szép munkát végzett rajta.
A segítséget előre is köszönöm.
-
kemkriszt98
tag
válasz
kemkriszt98
üzenetére
Pontosítok, azt kellene tudnom, hogy elérhető e már...
-
kemkriszt98
tag
Utólag kellene kiírnom az átlag sebességet, ezért nem jó az a megoldás.
Egyébként nekem is ez a szobás dolog jutott az eszembe, ki kell majd próbálnom kint csak még nem volt időm

Egyébként egy másik kérdés, nem igazán találok rá megoldást a googliban (persze lehet én vagyok túl béna ). Tudnom kellene a GPS státuszát még mielőtt meghívom a requestLocationUpdatest-et, a LocationManager.getGpsStatus-ra leltem de nem igazán tudok rájönni, hogy mit kezdjek a kapott GpsStatus objektummal -
&roid
újonc
Sziasztok.
Az android fejlesztéssel ki, hogyan kezdett el ismerkedni? Google, könyv?
Ha könyv, akkor melyiket lenne érdemes olvasni?
Köszi
-
válasz
kemkriszt98
üzenetére
Ha a szobában próbálkoztál, az egész mérésed egy nagy GPS hiba volt. Kültéren is több méteres a maximális pontosság, hát még beltérben...
Oda kell figyelned az accuracy értékre a mérési pontjaidon, és ha túl pontatlan, azt a pontot ne tedd el, ne vedd bele a számításba.
Ha meg csak megjeleníteni akarod az aktuális sebességet, WonderCSabo ötlete jobban működik.
-
WonderCSabo
félisten
válasz
kemkriszt98
üzenetére
GPS nem játszik? Mert az sebességadatokat is szolgáltat, ami sokkal pontosabb eredményt ad.
-
fntastic
aktív tag
válasz
kemkriszt98
üzenetére
Hát ha sétálva mentél végig, akkor 3,5 km/h lenne kb jó nem? Lehet van valahol egy 10es szorzás hiba?

-
Bozek
nagyúr
válasz
kemkriszt98
üzenetére
Én csak matematikai szemmel tudok hozzászólni, de miért az i, i+1 elem távolságát adod össze és miért nem az első és az utolsó közti különbséget nézed? Meg amivel számolod, biztos, hogy méterben adja meg az eredményt?
-
kemkriszt98
tag
Sziasztok, van egy Service-em ami egyúttal LocationListener is... 1 másodpercenként elmentem a kapott Location objektumot egy tömb listába. A végén egy átlagsebességet szeretnék számolni, ezt a következőképpen teszem:
Végigmegyek a listán és összeadom minden i,i+1 elem távolságát majd ezt elosztom a lista hosszával. Mivel a frissítés 1 sec re van rakva ez elvileg a sebességet adja meg m/s-ben ... Ezt majd megszorzom 3,6-al, így elvileg km/h-ban kapom meg a sebességet...
Viszont ha kipróbálom, azt kapom, hogy 35,x km/h-val száguldottam át a szobán
A logikámban van valami hiba vagy hozzak kódot mert nem látok valami hibát? -
kppeter
újonc
Tabletről akarok vezérelni egy saját készítésű robotot.
Kommunikáció Bluetoothon keresztül fog történni.
Várom jelentkezését, aki a programfejlesztést el tudja végezni nekem. Fizetséget is kap érte.Részletek és jelentkezés: http://www.csimag.hu/?p=2534
Köszi,
Peti -
bucsupeti
senior tag
válasz
fntastic
üzenetére
úgy látom hogy ez a bizonyos beérkező átirányított hívás lekezelése nem az android SDK része, hanem a Radio Interface Layer (RIL) nevű modulban helyezkedik el. Ez pedig gyártófügggő dolog. Ez helyezkedik el az android SDK és a linux kernel között. Ez a réteg kapcsolja össze a rádió hardvert és az SDK-t (Telephony).
Amit írtam korábban hogy toast üzenet jelenik meg ha átirányított a hívás az nem minden készüléknél van így. Én egy Samsung Galaxy Note 4-en néztem először és ott jön a toast, Nexus5 esetében viszont nem. Ahogy olvasgatom a neten a Samsungokra jellemző ez a toast üzenet.
Na a kérdésem most egy picit más. Hogyan lehet ehhez a RIL réteghez hozzáférni? Tippem sincs, nem foglalkoztam ilyen mély rendszerszintű programozással még. Ehhez vajon már NDK kell?
Egyébként létezik olyan hogy Samsung Android SDK? Találtam ilyet, de abban a csilivili fícsörök vannak ahogy első blikkre néztem. Lehetséges hogy ha van Samu SDK akkor annak a Telephony osztálya más lehetőségeket is biztosít a stockhoz képest?Itt találtam infot a RIL-ről. Valaki foglalkozott más ilyennel? Konkrétan Note4-re fog kelleni nekem ez a dolog (kb 700 db készüléken futna a szoftver). Mit javasoltok? Merre mozduljak tovább?
-
sunnysys
tag
Sziasztok!
Nemrégen kezdtem el Java-t tanulgatni és szeretnék nemsokára az Andorid alkalmazásfejlesztésbe is belekóstolni. Ehhez szeretnék venni egy tabletet, de mivel semennyire nem értek hozzájuk, fogalmam sincs, hogy milyet vásároljak, vagy van-e egyáltalán jelentősége annak, hogy milyet vásárolok.
Infók:
>> Árkategória: 30-40.000 Ft (vagy ez édeskevés?).
>> Még nem tudom pontosan, hogy milyen alkalmazásokat készítenék. Az biztos, hogy semmi játék, grafika, vagy multimédia.
>> Minél több kommunikációs kapcsolatot kihasználó programokban gondolkodom, így gondolom, hogy kell legyen benne, wi-fi, bluetooth, gps, stb.Tudnátok ajánlani ehhez tabletet? Vagy szükség van még valamilyen infóra ehhez? (Esetleg teljesen mindegy, hogy milyet veszek?)
Köszi!
-
bucsupeti
senior tag
Segítsetek! Hogyan tudom megoldani azt hogy ha átirányított hívás érkezik akkor azt le tudjam kezelni. Amikor ilyen hívás jön, akkor egy toast jelenik meg hogy "Átirányított hívás". De ez a toast eltűnik a képernyőről pár másodperc alatt. Erre az eseményre szeretnék én is feliratkozni a programomból. Azaz ha átirányított hívás érkezik akkor azt le tudjam kezelni.
Csináltatok már ilyet? A TelephonyManager státuszai között nem találok ilyet ami hordozná ezt az információt. Merre nézzek körül? SO-n sem találtam érdemi megoldást.
Valami olyasmit szeretnék mint ez a program. -
Keeperv85
nagyúr
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Valami iránymutatás jól esne egyáltalán mit keressek...
Oké, olyat találtam leírásban, hogy egyszerű scripttel be lehet importálni ilyesmit, ami a nagy baj vele, hogy maga a script a Contacts felületét kezeli, amin le kell kezelni keyevents-szel az összes felugró figyelmeztetést... Nem túl elegáns megoldás, ráadásul lassú is. Pláne ha több 100 névjegyről lenne szó...Nem ragaszkodom amúgy ehhez az elképzeléshez, mert több szempontból is necces. Pl ugye ezek a névjegyek nem maradnak rendezve a lista elején. Győzködöm az értelmi szerzőket, hogy elég lenne egy névjegykártya alkalmazás is, na nem mintha azt sokkal egyszerűbb lenne megírni nulláról...
Felmerült bennem az a lehetőség is, hogy lehet-e direktben íratni az adatbázist a rendszerrel, kikerülve a kezelőfelületet, de nem tudom mit keressek, vagy merre kéne továbblépnem, hogy egyáltalán hasonló megoldást találjak.
-
rgeorge
addikt
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Az lehet, hogy az Eclipse ADT-m nem a legfrissebb, de a most tapasztaltak fényében én ahhoz hozzá nem nyúlok...
Az SDK Manager is egy nagy trágya. A tegnap letöltött változatban volt az a hiba a bat fájlban, amit leírtam, a ma letöltöttben már nincs benne. Upgrade-lni viszont nem képes saját magát, mert nem tudja átnevezni a tools mappát, ahonnan fut... Viszont ezt jól ki is üríti, tehát a frissítés helyett megöli magát. Most a ma letöltött telepítővel már jónak tűnik, legalábbis az SDK manager. -
rgeorge
addikt
válasz
WonderCSabo
üzenetére
A host gépen az Android csak mellékszál, egy projekt miatt kellett, az viszont fontos. Egyrészt most lett 1.0 az Android Studio, eddig béta volt, másrészt, mint a példa is mutatja még nincs minden rendben vele. Nem szeretném a hoston működő Eclipse ADT-t szétverni egyelőre, mert az legalább megy (már amikor a Java update le nem szedi azt a JDK-t, amire az épült).
Most odáig jutottam, hogy kidebuggoltam az SDK tools bat fájljait, és azért nem ment, mert a processzor architektúra meghatározásakor nem '32', hanem '32 ' lett az eredmény, és a 'find_java32.exe -s' helyett 'find_java32 .exe -s'-t futtatott, ami értelemszerűen help-et adott, nem pedig a java.exe útvonalát. Most elindul és telepíti is az API15-öt.
A linkelt leírásban szerepelt:
3.Locate the project you exported from Eclipse, expand it, select the build.gradle file and click OK.
és emlékeim szerint a studio is .gradle fájlt keresett volna a dialógus fejléce szerint. Most majd újrapróbálom.
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Léghűtés topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- urandom0: Mégsem számőzöm az AI-t az életemből :(
- iPhone topik
- Társasjáték topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- World of Tanks - MMO
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Oneplus 12 12/256Gb CN OxygenOS 16
- ÚJ, bontatlan APPLE Pencil Pro, fehér (MX2D3ZM/A) 1 év Apple garancia!
- Inno3D GeForce RTX 4070 Ti X3 12G - Karácsonyi akcióban!
- Redragon Kumara K552 RGB Brown Switch magyar billentyűzet
- Lenovo Thinkpad P1 Gen 6 - i9-13980HX, 32GB, 2TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090
- 182 - Lenovo Legion 5 (15IRX10) - Intel Core i9-14900HX, RTX 5070 (ELKELT)
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Ha fizetős alkalmazást raktok fel, akkor abból hogyan van az adózás? Olvastam már felőle, angolul, magyarul de sehol sem találtam értelmes választ