- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrSealRD
veterán
...Más sport, más műfaj...
Html5, Css, Js, kombóval azt szeretik reklámozni, hogy okostelefonra/tabletre mennyire gyorsan lehet reszponzív cross-platfrom fejleszteni.
A gond akkor kezdődik, amikor valami speckó igény merül fel amihez kellene a platformon való "natív" futás. Na ilyenkor meg kell írnod egy rendes Androidos app-ot.
Kérdés mindig ott kezdődik, hogy mi az igény. Specifikáció alapján jó esély van rá, hogy kiderül mit kell használnod. Mostanában láttam, hogy a natív cucctól fáznak azok a cégek ahol nincs rá ember...De mondjuk van webes fejlesztő...akkor inkább választanak ilyen megoldást.
De több szempont alapján lehet ezt még boncolgatni...
-
Zedz
addikt
Sziasztok,
Ma olvastam ezt a cikket, és az érdekelne, hogy az itteni emberek közül mennyien csináltok appot html5 és javascript nyelven?
Miben jobb, rosszabb mint a Javaban írt?
-
thon73
tag
Ha esetleg van valakinek tapasztalata ilyesmivel - a doksi több helyen is ezt írja a send...KeyEvent() metódusoknál:
"Note that it's discouraged to send such key events in normal operation; this is mainly for use with TYPE_NULL type text fields, or for non-rich input methods. A reasonably capable software input method should use the commitText(CharSequence, int) family of methods to send text to an application, rather than sending key events."
Ebben az esetben hogyan tudok olyasmiket visszaküldeni mint pl. fel-le nyilak? Mert a közvetlen környezetemet még csak-csak elszerkesztgetem, bár egy backspace, delete, jobbra-balra megoldása sem túl egyszerű.A másik teljesen független kérdésem, hogy egy custom View szeretné megváltoztatni a saját méretét (vagyis onMeasure-ben EXACTLY esetén más értéket adna vissza), akkor milyen utasítást kell kiadnom? requestLayout? invalidate? Köszönöm!
-
Virtuous Ten Studiót használok erre mindig.
-
meone
tag
Esetleg valakinek valami ötlete van arra melyik a legmegfelelőbb alkalmazás egy .smali kód árfordítására .java-nak?
Az APK studión és az Eclipsen kívül van még valami olyan program amivel lehet apk-kat lehet visszafordítani forrás kódra.Köszi előre is.
-
thon73
tag
Pontosan. Miután kicsontoztam a softkeyboard példaprogramot, már nem is volt annyira bonyolult, mint amennyire tartottam tőle! A lényegi részek megvannak, remélem a többivel sem akadok el. Még kell rajta filozofálni egy kicsit, mert 3 inches képernyőn azért nem a tökély
De tableten note-stylussal meg ujjal is nagyon jó.
-
thon73
tag
Hm. Ez egy soft-keyboard lesz, a bitmap a layout, vagy nevezhetjük háttérnek is. Az onDraw semmi mást nem tesz, csak kirakja ezt a bitmapet, meg egy karikát ahol a user ujja van. Esetleg nyomvonalat. Nem hiszem, hogy nyernék a worker-threaddel, mert a képet ígyis, úgyis újra ki kellene raknia. Ezért hagytam ezt a megoldást. Mindenesetre elég jól megy, de lehet h. még lehetne optimalizálni...
-
Ez a jó megoldás
Azzal a Canvasszal csak onDrawban rajzolhatsz, különben nem lesz hatása. Nem szabad referenciát eltenned arra a példányra.
Viszont nincs akadálya annak, hogy saját Canvast hozz létre egy saját Bitmap köré, mint például ez az átméretezetted, amire akkor rajzolsz amikor akarsz.
Itt van egy kis infomorzsa.
-
thon73
tag
Azt hiszem megoldottam, bár lehet, h. nem ez a legoptimálisabb. A grafikában nem vagyok otthon. (A nem ide tartozó részek hiányoznak a kódból.)
private Bitmap skin;
private Bitmap skinscaled;
private void init()
{
skin = BitmapFactory.decodeResource(getResources(),
R.drawable.portrait);
}
protected void onSizeChanged (int w, int h, int oldw, int oldh)
{
skinscaled = Bitmap.createScaledBitmap( skin, w, h, false);
}
protected void onDraw(Canvas canvas)
{
canvas.drawBitmap( skinscaled, 0f, 0f, null);
}Egy további kérdés még felmerült bennem: az onDraw-ban megkapott canvas-szal csak az onDraw-ban rajzolhatok (invalidate után mindent újra), vagy máshol is rajzolhatok rá, olyat, amit nem kell letörölni a következő rajz előtt? (Az ujj húzásának az útját mutatja; felemelésig)
-
thon73
tag
Bocsánat, még egy kérdés az optimalizálásról.
Van egy - mondjuk 1200x800 pixeles képem, amit az onDraw helyez bele a Viewbe így:
canvas.drawBitmap(skin, null, dst, null);
(Rect dst értékét az onSizeChanged-ben szedem össze, gyakorlatilag a View mérete, a bitmap dekódolása, közelítő átméretezése meg a konstruktorokban van.)Kérdés:
Mivel rajzolok a bitmap felszínén (egy pont követi az ujjamat), ez a drawBitmap() minden alkalommal lefut. És minden alkalommal ismételten átméretezi a bitmap-et. (Hol 798, hol 356 stb a View mérete, pl. ahogy forgatom a készüléket.)Ezt kell-e v. lehet-e optimalizálni? Az inSampleSize segítségével már megközelítőleg ekkora képet csináltam, de nem pontosan ekkorát. Vagy ez nem akkora terhelés? Végül is elég gyorsan fut...
-
Semmiképp se mátrixszal! Úgy kiszaladsz a memóriából, mint a huzat!
Helyette a BitmapFactory.Options.inSampleSize lesz a barátod, ezzel csak minden n-edik pixelt dolgozza fel az Android a képből, nagyságrendekkel csökkentve a memóriaigényt.
Ezt elmulasztani a halálfejes hibák egyike.
-
thon73
tag
Meg tudnátok mondani, hol találok "matrix transformation" témában egyszerű magyarázatot?
Arra lenne szükségem, hogy egy nagyméretű bitmap-et (lehet a resource-k között) átalakítsak éppen akkorára, mint amekkora a custom View. Mivel az onDraw (egyebek mellett) ezt folyamatosan újra megjeleníti - gondolom - célszerű lenne egy éppen megfelelő méretet tárolni belőle átmenetileg.
Addig jutottam, hogy ezt a matrix segítségével lehet megtenni, de sem a hogyant, sem a miértet nem értem. -
Ablakos
őstag
válasz
WonderCSabo #2480 üzenetére
Nem értem mik ezek 20 feletti build toolsok, és L preview az sdk-ban? 17-19-es API-t használok, de ezeket minden SDK elindításnál rám akarja erőltetni.
Másik kérdésem, hogy saját java osztály (view) az eclips+ADT környezetben is betehető erőforrás fájlba?
-
WonderCSabo
félisten
válasz
Storman999 #2479 üzenetére
Play-en szinte bármit elfogadnak. Kérdés van-e értelme így bármit is csinálni.
-
Storman999
újonc
https://www.youtube.com/watch?v=4xj_9z2XMOY sajnos android programozast nem nagyon ismerem...szerintetek ha ez video szerint keszitenek akkor azt ha feltölteném elfogadnák vagy át kell még valamiket írnom ? Esetleg ismertek jó tutorialt? Aki jártas ilyenbe esetleg ezzel keresi a penzt segitsen nekem légyszi... a 25 dollaros regisztracios díjal tisztaba vagyok de ezzel még nem hogy mit hogy kell :/
-
válasz
BtommyX #2477 üzenetére
Semmi jogi gond nincs azzal, ha leírod. Mondjuk az se árt, ha tudod mit jelent, és hogy ennek leírása már nem szükséges (Wikipédia alapján, nem vagyok jogász).
-
BtommyX
csendes tag
Mennyire legális azt beleírni az alkalmazásomba, hogy:
"© All rights reserved?" -
vazee00
tag
Üdv!
Admob használataesetén felmerült egy hiba, Android 2.3 -on nem jelenik meg a hirdetés, csak egy fehér rész a helyén, viszont minden máson igen. Átmenetileg a 2.3 verzión el lett rejtve a hirdetés.
Keresgéltem az interneten is, de nem leltem megoldásra, van valakinek ezzel kapcsolatban valami ötlete?
-
hviiick
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem Androiddal kapcsolatban, de igazából ez nem fejlesztés, hanem keresnék egy programot!!
Egy olyan programot, ami smst küldene akkor amikor, megszűnik a folyamatos töltés és az aksiról kezd el a készülék működni. Vagyis pl a telefon állandóan a a 220ról kapja az áramot ezért nem tölt, de ha áramszünet van, akkor a töltés megszűnik és az aksiról kezd dolgozni. Nekem ebben az esetben kellene egy smst küldenie a készüléknek.Kösz, ha segítene valaki!!
-
WonderCSabo
félisten
válasz
levente1227 #2471 üzenetére
Ez a topik Android-os alkalmazások fejlesztéséről szól, kérdésedet tedd fel az eszközöd topikjában.
-
levente1227
csendes tag
Sziasztok.
Van itt valaki aki lenovo a 3000-es tuningolást vállal vagy átprogramoszást? A gpu-t ill. a cpu gyorsítás érdekel és az alkalmazásoknál nekem nincs áthelyezés sd kártyára lehetőség. Van rá bármilyen mód hogy feljavítható legyen ez az elb....tt tablet???
jelenleg egy jelly bean 4.2 fut rajta......
Ha 5 percen belül módosítanád vagy kiegészítenéd a hozzászólásod kérlek használd a szerkesztés gombot.
[ Módosította: Qru ]
-
Ryder1
senior tag
Jó cikk, van benne valami.
De még annyira kezdetleges az ötletem, hogy felesleges felmérésekkel, reklámokkal, üzleti dolgokkal foglalkozni. Nem mondom, hogy nem lenne jó gyorsan sok pénzt keresni vele, de leginkább magamtól szeretném megcsinálni az alkalmazást, mert tetszik a téma. Mint a hackerek, akik nem pénzért csinálják, hanem a kihívásért.
-
Ryder1
senior tag
Konkrétan azért mégsem szeretném elárulni, gondolom érthető, hogy miért.
A lényeg az lenne, hogy feltöltesz egy képet, mások pedig ezeket random nézhetik és szavazhatnak rájuk 1-10-ig úgy, hogy két ilyen képet kell összehasonlítania a felhasználónak.
Így belegondolva nekem nem tűnik túl nagy számnak, de ehhez te biztos jobban értesz. Elég érdekes és egyedi témáról lenne szó, úgyhogy biztos lenne érdeklődés. -
A közelmúltban semmiképp, mert sértené a kauzalitás elvét, és kiszámíthatatlan következményei lennének az univerzumra.
Viszont az a helyzet, hogy abszolút nulla háttérrel a közeljövőben se valószínű, hogy megvalósítható a dolog. Könnyebb lenne az ötlet ismeretében nyilatkozni, de az írott angol nyelv értését, a Java programozási nyelv ismeretét, se az alapvető szemléleteket és fogalmakat nem nagyon lehet megspórolni.
Ha például elkezded olvasni az Android Traininget, ami a Java ismeretében egy egész jó bevezető (és némely kérdésben irányadó) anyag, és kínainak érzed, akkor inkább keress tovább olyan embereket, akiknek tetszik az ötleted.
Ebben mondjuk tényleg segítene az ötlet megosztása.
-
Ryder1
senior tag
Sziasztok!
Van egy nagyon egyedi ötletem egy app-hoz, viszont se nem értek a fejlesztéshez, se ismerősöm nincs, aki tudna ilyet.
Ha 0 programozási tudásom van, akkor mivel kezdjek, ha androiddal szeretnék foglalkozni, illetve lehetséges-e, hogy a nulláról a közelmúltban megalkothassak valami normálisan kinéző, de nem igazán bonyolult felépítésű alkalmazást?Előre is köszi!
-
RexpecT
addikt
válasz
WonderCSabo #2463 üzenetére
Az volt a baj, hogy én az SQL scriptet raktam az asserts mappába, nem magát az adatbázist.
-
RexpecT
addikt
Valaki próbált már adatbázist létrehozni SQL scripttel?
Ezt a tutorialt követtem:
[link]A hibaüzenet amit kapok:
07-22 14:00:40.633 12287-12287/hu.rexpect.sample E/SQLiteLog﹕ (14) cannot open file at line 30540 of [f5b5a13f73]
07-22 14:00:40.633 12287-12287/hu.rexpect.sample E/SQLiteLog﹕ (14) os_unix.c:30540: (2) open(/data/data/hu.rexpect.sample/databases/sampledb) -
07-22 14:00:40.653 12287-12287/hu.rexpect.sample E/SQLiteDatabase﹕ Failed to open database '/data/data/hu.rexpect.sample/databases/sampledb'.
android.database.sqlite.SQLiteCantOpenDatabaseException: unknown error (code 14): Could not open databaseAz SQL scriptem:
CREATE TABLE sampledata (
_id INT PRIMARY KEY,
name TEXT,
date TEXT,
description TEXT,
safety TEXT,
dailysize TEXT
);
CREATE TABLE android_metadata (
locale TEXT
);
INSERT INTO [android_metadata] ([locale]) VALUES ('en-US');Rákerestem neten is, de semmi használhatót nem találtam.
Remélem Nektek van valmi ötletetek.
-
válasz
levente1227 #2460 üzenetére
Ezt a kérdést inkább az Androidos tablet topicban tedd fel, mert az alkalmazásfejlesztéshez nincs sok köze. Köszi.
-
levente1227
csendes tag
-
sztanozs
veterán
Ha 4.1-es Android fölé targetelsz, még az APK-t is titkosíthatod, ami kvázi lehetetlenné teszi az illetéktelen kibontást.
Nem vagyok meggyőződve abban, hogy ez rootolt telón megvéd a visszafejtéstől. Valahogy az OS-nek csak meg kell kapnia a futtatható fájlokat... Ráadásul egy debugger+mamória-dump vagy egy hálózati filter driver segítségével "gyorsan" megszerezhetők az adatok.
-
válasz
vazee00 #2455 üzenetére
A ProGuard, ami az Android SDK része is, tudja obfuszkálni a metódusokat és változókat a kódodban, megnehezítve a visszafejtést. Ha 4.1-es Android fölé targetelsz, még az APK-t is titkosíthatod, ami kvázi lehetetlenné teszi az illetéktelen kibontást.
Viszont. Ahogy sztanozs is írta, ezeket ne használd egy potenciálisan végzetes biztonsági hiba palástolására!
-
vazee00
tag
Üdv!
Van egy alkalmazásom, melyben található beléptető rendszer, fórum, chat, illetve elég sok apróság, gyakorlatilag minden eleméhez internet hozzáférés szükséges, a kommunikáció php fájlokkal történik, php - android közötti adatfolyam kódolva van.
Érdeklődni szeretnék, hogy létezik -e olyan ingyenes megoldás, mely lekódolja, vagy valamilyen formában védi a .apk fájlt a visszafejtés, megtekintés ellen?
Üdv:
vazee00 -
vlevi
nagyúr
"ha cikkeket írnak videó helyett"
De így, hogy videó van, egy kicsit iskola feelingje van a dolognak
És, amíg a sz.gép melletti tv-n megy a videó, addíg a gépen próbálkozhatok.
Persze ehhez az kell, hogy egyszer megpróbálkozzak a dologgal. De a melóhelyen eleget püfölöm a billentyűket ahhoz, hogy szabadidőmben már ne legyen hozzá sok kedvem. -
Mondjuk úgy látom, hogy egy éve kezdte el ezeket a videókat, akkor még én is az ADT-t javasoltam volna
Azt nem tudom, hogy a videók és a kód milyen minőségűek, de a tartalomjegyzék alapvetően rendben van. Az ActionBarSherlock helyett mondjuk már ott van az AppCompat - de ez csak apróság.
Személy szerint nagyon nem szeretem az ilyen kód-oktató videókat. Sokkal jobban értékelem, ha cikkeket írnak videó helyett, könnyebben navigálható és sokkal kevesebb idő feldolgozni. De ez csak magánvélemény
-
vlevi
nagyúr
Most találtam ez a YT csatornát, az android programozását mutatja be, az első lépésektől.
Természetesen még nem néztem végig, és mivel én is teljesen nulla vagyok androidból, ezért nem is tudom megítélni, hogy mennyire használható az itt található anyag, de talán hasznos lehet.
Annyi derült ki nekem, hogy elsőként ő is Eclipse-el kezd, és valamikor közben tért át android studiora. -
válasz
sylvia_1988 #2448 üzenetére
A neve a legnagyobb céltábla, hiszen könnyen (automatizáltan) kereshető, és 1000%, hogy levédték.
Itt tudsz keresni az USA-ban érvényes védjegyek között.Ha sikeres az alkalmazásod, szinte biztos, hogy nem lesz jó vége
Esetleg a paródiával lehetne takarózni, ha olyan jellegű a program, de inkább csináld generikusan. -
sylvia_1988
tag
Értem és köszönöm!
Nem használnám föl a hangot, a jellegzetes mondatokat vagy mozdulatokat, az öltözködési stílust, a konkrét ruhadarabokat stb.-t. Egyszerűen csak a 3D modell arca, testalkata, magassága és frizurája másolná az adott hírességet. Illetve benne lenne a neve az app címében, esetleg jobb híján csak az app-on belül szerepelne. Így is veszélyes... ?
-
válasz
sylvia_1988 #2446 üzenetére
Ez egy érdekes és felettébb veszélyes aknamező. Nem vagyok jogász, de azt tudom, hogy az ilyen sztárok imázsát rengeteg védjeggyel bástyázzák körül: a nevet, a jellegzetes mondatokat, sőt néha a pózokat, még extrémebb esetekben a ruházatot is levédetik.
Ha ezeket megsérted és észreveszik, levetetik Playből azonnal (idáig biztos), és az ügyvédeiken múlik, hogy megúszod figyelmeztetéssel, vagy perrel jönnek - legalábbis amikor amerikai a jogsértő. Nemzetközileg nem tudom, hogy megy.
Mindenesetre nagy körültekintőség kell.
-
sylvia_1988
tag
Sziasztok!
Ha készítek egy realisztikus 3D modellt egy sztárról, azt szabadon felhasználhatom egy fizetős, Androidos játékban? Természetesen nincs szó sértő szerepről, jelenetekről, de lehet-e kellemetlen következménye annak, hogy - nyersen fogalmazva - engedély nélkül kihasználom az illető népszerűségét, sőt profitálok belőle? Egyáltalán befogadná a Google Play az app-ot?
Nem tartanám teljesen fair-nek a kifogásolást, miután láttam, hogy mennyi celeb 3D modelljét árulják az interneten.
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
vz12
tag
válasz
Superhun #2444 üzenetére
Egy kis gyakorlati tapasztalat:
A .keystore fájlod készítésekor meg kell adni egy jelszót, és hiába másolja majd le valaki ezt a .keystore fájlt, a jelszó hiányában nem tudja majd használni. Arra majd vigyázz, hogy ha a jelszót esetleg elfelejted, akkor bizony Te sem tudod majd (újra)használni. Ha mondjuk egy év múlva továbbfejleszted az APK-t, akkor pontosan ugyanazzal a .keystore fájllal aláírva kell majd feltölteni a Play-be ahhoz hogy ugyanannak az alkalmazásnak (az új verziójának) látszódjon, ehhez viszont tudni kell a jelszót, amit először adtál neki, egyébként ez legalább 6 karakter hosszú (és kis/nagybetű érzékeny), legalábbis az amit az Eclipse gyárt.
Ha elfelejted a jelszót, és másik .keystore fájlt raksz APK Release verziójához, akkor azt bizony másik alkalmazásnak fogja tekinteni a Play, és a korábbi letöltők nem fognak értesülni róla, hogy a programodnak új verziója van, "kézzel" kell majd megkeresni és lecserélni a régit.Nekem ezt nem mondta senki, akkor szembesültem vele, amikor másfél hónap után update-eltem. Nos, kb. 1 napig gondolkodtam és próbáltam kitalálni hogy mi volt a jelszavam ..., végül sikerült.
-
válasz
WonderCSabo #2443 üzenetére
Ok, most már kis olvasgatás után kezdem felfogni a dolgokat.
-
Sziasztok!
Igaz az, hogy certificate-et is kell venni a 25 dolcsi regisztrációs díjon felül, hogy feltölthess appot az áruházba?
-
Sianis
addikt
válasz
PumpkinSeed #2435 üzenetére
Android Eszközkezelő tud ilyet. Meg tudja csörgetni a telefont, még akkor is ha le van némítva.
-
PumpkinSeed
addikt
Ha valakinek szükséges mobil alkalmazás ötlet: Távolról hangerő felvétele, értem ez alatt egy applikáció ami folyamatosan a háttérben van és távoli valami wakeonlan módszerrel felveszi a hangot a telefonon. Miért is jó ez? Mert ha valaki elveszti lehalkított állapotban, akkor az meg fogja hálálni, ha van egy ilyen alkalmazás a telefonján.
-
Sherkulás
aktív tag
szia
Ha most kezded az Android programozást akkor személy szerint nem a demux-olt app kódjának módosítgatását javaslom, mert annál mint láthatod erős anomáliákba futhatsz. (egy demux sose lesz 100%-os, bár ezzel többen vitatkoznak
)
Szóval szerintem a legjobb út ha GITHUB-ról lekapsz jó pár példa programot és azokat kezded el feldolgozni. Vannak szép összetett példaprogramok amiket lehet szépen módosítgatni és az által megtanulni mindent amit csak lehet.
A StacOwerflow meg napi szintű barátod lesz...
-
meone
tag
Sziasztok!
Készítettem, egy kódot egy meglévő .apk visszafordításából.
Ezt szeretném futtatni az eclipse által emulált androidon.
Az elkészült forrás kód valószínűleg hiányos, mert fordításkor mindig hiba történik mikor inicializálódik a program. Megjelenik a háttér, de a rajta lévő gombok és text field-ek nem.
Honnan kezdjem a probléma felgöngyölítését?Most kezdek még tanulni Androidon programozni, így sok az értetlenkedő kérdésem.
Folyamatosan keresgélek a neten, hogy hogyan tudom megoldani a dolgaimat.A segítséget előre is köszönöm.
Sziasztok.
-
Igazából Ubuntun is próbálkozhatsz, ha az eszközön tesztelést be tudod lőni (sok múlik a szerencsén, meg ha más nem, az udev konfigon, amit az internet leír).
Választanod kell, hogy az Eclipse vagy az IntelliJ IDE szimpatikusabb - én már lehet, hogy az utóbbival mennék neki, sokkal okosabb -, az előző két link a komplett csomagokra visz.
A teljesség kedvéért meg hagy oldjam fel a rövidítéseket:
SDK: az a csomag, ami az IDE-től függetlenül a fejlesztéshez kell. Tipikusan egy Android alverzió = egy API level, és ilyen szintenként van SDK külön; de ezeket kézzel nem fogod kezelni, hanem a csomagban lévő SDK Manager programon keresztül rakhatod fel azt, ami kell. A legújabb benne van a bundle-ben.
NDK: olyan fordító meg headercsomag, amivel C/C++ részeket lehet fordítani az alkalmazásodhoz. Szerintem a letöltésével is bőven ráérsz, miután a Java oldalt (mondjuk az Android életciklusait, mechanizmusait) már kívülről fújod.
ADT: ez az Android fejlesztéshez szükséges Eclipse plugin neve. Felrakhatod az előbb linkelt bundle-lel (Eclipse + ADT + egy Android SDK), meg ha kitartó vagy, saját Eclipse-be is egy update site-on keresztül. De tanulni egyszerűbb a kész csomaggal szerintem.
Android Studio: ez meg az az IntelliJ-alapú környezet, ami teljesen kiváltja az ADT-t, és sok szempontból még így bétaként is jobb annál (pl. új Gradle-alapú buildrendszer).
-
Sziasztok!
El akarok kezdeni Androidra fejleszteni.
Mit kell ehhez letöltenem? Érdekel a C/C++ és a JAVA-s része is.
Olvastam, hogy van NDK, meg SDK, meg ADK, és Android Studio is.
Eddig még nem sikerült kiigazodnom köztük - csak az első kettőt tudom értelmezni.Van 14.04-es Ubuntu és Win 8.1 is a gépemen, legszívesebben Ubuntun dolgoznék, kivéve, ha vannak olyan funkciók, melyek csak Windows-on mennek.
Kössz!
-
pixelking
tag
válasz
WonderCSabo #2426 üzenetére
Köszönöm
-
pixelking
tag
Sziasztok!
Most kezdek Android programozásba, és olyan problémám lenne, hogy ki akarok rakni egy stringet gyorsan erőforrásba Eclipsben. Az alt+shift+a billentyűkombinációt hallottam hogy kellene, fel is dobja a kis ablakot az alsó sarokban, azonban mikor kiválasztom az extract android stringet, akkor nem jön a következő ablak, nem csinál semmit. A másik ismert módszer meg ott bukik meg, hogy a Refactor fül alatt nincs Android lehetőség.
Mi lehet a hiba? Eddig a fordító rendben tette a dolgát, bár sokáig még nem jutottam
Köszi a helpet előre is
-
Benex
senior tag
Egyik barátom mutatott egy jó "játkot" más platformon , és gondoltam megirom , annyi a léyneg h amcsiban szokás az h aki hamarabb a telefonját veszi a kezébe egy kocsmában pl. annak kell fizetnie, ez ugye annyi, hogy kell egy stopper , az már kész, meg a proximity sensor de a kód már megvan
public void onSensorChanged(SensorEvent event) {
if(event.values[0] == 0){
startTimer = SystemClock.uptimeMillis();
customHandler.postDelayed(updateTimerThread, 0);
}else {
timeSwapBuff += timeInMilliseconds;
customHandler.removeCallbacks(updateTimerThread);
}
}Viszont most azzal szenvedek, hogy a kijelzőt ki is kapcsolja mert így jelenleg minden jól megy 00:00:00-val kezdi , aztán megy tényleg ha leforditom vagy oda teszem az újam , viszont a kijelző lezár akkor leáll a program meg így nem egészen akksi barát.Hogy tudom megoldani azt , hogy ha :"if(event.values[0] == 0){
startTimer = SystemClock.uptimeMillis();
customHandler.postDelayed(updateTimerThread, 0);
}" ez van , akkor a kijelző kikapcsoljon , de ha már elveszem az újam , akkor feléledjena kijelző?olvastam a wakelock-ról, de nem tudom, hogy nekem pontosan az kellene-e?.
-
Egészen pontosan mit szeretnél csinálni? A saját alkalmazásodban használni valamire a proximity sensort, vagy a telefonon valamit "automatizálni" vele, de nem feltétlen önálló alkalmazásként?
Az előbbihez a SensorManager osztály lesz a barátod, amivel fel kell iratkoznod a proximity sensor változásaira, és az onSensorChanged metódussal azt csinálsz, amit akarsz.
Az utóbbit meg a Taskerrel össze lehet kalapálni. Ennek van külön topikja.
-
Benex
senior tag
Sziasztok
Tudnátok segíteni a proximity sensor működéset illetően, hogy miként tudok egy funkciót beadni neki ha 0 az értéke. Meg egy bővebb leírást ha tudnátok linkelni, nagyon hálás lennék Előre is köszönöm -
kemkriszt98
tag
Sziasztok, el kellene mentenem egy Activity változóit mikor a felhasználó kikapcsolja a képernyőt. Googli alapján arra jutottam, hogy felül írom az onSaveInstaceState és az onRestoreInstanceState metódusokat. viszont elég érdekesen viselkedik.
*a Saved y:... és a Saved sorok összetartoznak, egyazon fg. hívás írja őket ki....
Az első 2 sor akkor íródik ki mikor kikapcsolom a képernyőt.
A 2. mikor bekapcsolom de még a LockScreen-en vagyok.
A 3. és 4. mikor feloldom a LockScreen-t.És a legérdekesebb az, hogy annak ellenére, hogy az utolsó betöltött érték heéyes mégis kiirja, hogy GameOver tehát az 1009 es betöltött értéket vette figyelembe... (az 1009 es y érték a képernyő alján túl van így olyan mintha a karakter kiesett volna a pályáról)
Esetleg nem tudok valamit a fent említett függvények meghívásáról?
-
fatal`
titán
válasz
kemkriszt98 #2416 üzenetére
Én az emulátor helyett Genymotiont használok, sokkal gyorsabb.
-
kemkriszt98
tag
válasz
Bocs
-
kemkriszt98
tag
válasz
*az emulátort nem használom
-
kemkriszt98
tag
-
dan390
aktív tag
Tudom, hogy nem igazán ide tartozik, de szeretném megkérdezni, hogy ti milyen gepen/notebookon fejlesztetek?
A mostani gépem Core 2 Duo 1,4GHz ULV, 4GB DDR3, 4500HD nem igazán birja az Eclipse ADT-t, nagyon sokszor 95-100%-on fut, s így használhatatlan, de nem tudom mire cseréljek, egy i5 4200M már elég, vagy kell a i7 4702MQ?Köszönöm a válaszokat
-
fatal`
titán
válasz
WonderCSabo #2412 üzenetére
Mindkettőben átconfigoltam a gyorsbillenyűket (legalábbis egy részét), úgyhogy erről nem tudok nyilatkozni.
A netbeansnél mindkettő jobb
-
fatal`
titán
válasz
WonderCSabo #2410 üzenetére
Én tudom
Mégsem jelentkeznek ilyen hibák.
-
WonderCSabo
félisten
-
fatal`
titán
Én nem az android studioról, hanem az intellij-ről beszélek, ami a 13-as verziónál jár.
10x gyorsabb mint az eclipse, nekem az R.javaval sincs gondja. A pluginok is jobban össze vannak rakva. A szimbólumok írásával nem volt gondom.
AVD-t nem próbáltam, Genymotiont használok.
A junot nem használtam, csak a keplert. A lunát sem próbáltam, elvileg tegnap jelent meg.
-
Benex
senior tag
Eclipse tényleg szar lett, na de az intellij, lassú, sokat gondolkozik, néha azt jelzi hibának hogy nem létezik az R.java, mostani beta 0.8.0 gyorsabb lett, de pl nem tudom [ ], {, > ezeket a jeleket manuálisan kiirni, csak ha ő magának csinálja.
Az avd is új lett? Egyenlőre egy virtuális telo se indult el főleg n5 android l-el, egy éjszaka alatt sem indult be
Android Studio tetszik, meg jó lenne de egyenlőre bugos nagyon, mondjuk jobb mint az "új" eclipse juno....
-
fatal`
titán
válasz
WonderCSabo #2406 üzenetére
Nekem folyamatosan fagyott induláskor, nem tudta betölteni az android-sdk-t, amíg ki nem töröltem a ddms.cfg-t, akkor újragenerálta és utána jó lett kb. minden harmadik indításnál eljátszotta. Ezenkívül valamitől baromi lassú lett az egész. Találtam benne még más bugot is, de ez kiverte a biztosítékot. Újraraktam mindent, ugyanolyan fos volt utána is.
Igen fejlesztik még, de látod most is bugos sajnos. Közben közelebből megnéztem az intellij-t és bizony tévedtem, baromi jó kis IDE.
Na mindegy, nem IDE flamet akartam indítani, csak annyit, hogy érdemes megnézni
-
WonderCSabo
félisten
-
fatal`
titán
Én váltottam IntelliJ-re, egyelőre nem bántam meg.
Sajnos az eclispe egyre bugosabb, a kepler valami borzalom
-
Dave-11
tag
válasz
WonderCSabo #2402 üzenetére
Hát ez sajnálatos.
Igen nem csak az az egyetlen hiba, ahogy néztem a Manifest állományba se helyezi bele így az activity-t, meg ugye a toolbarban nincs ott az SDK meg az AVD logója sem. -
WonderCSabo
félisten
válasz
Dave-11 #2401 üzenetére
Sajnos ez egy hiba az új (23-as) ADT-ben... És nem ez az egyetlen hiba benne.
Manuálisan gyártsad le az Activityt. A nagy kék gombbal tudod letölteni az Android-os Eclipset.
-
Dave-11
tag
Tudnátok linkelni egy jó Eclipset Android fejlesztéshez? Volt nekem egy jó, csak azt letöröltem, most akartam feltenni egy újat, de amit letöltök az Android Developers oldaláról, az elég sz@r...
Ha csinálok egy új projektet nem adja hozzá a MainActivity class-t, meg a main_layout.xml-t. Hibát is jelez ez piros felkiáltójellel a projekt ikonja mellett. Nincs fent a toolbar-ban az AVD és az SDK ikonja. AVD-ben nem is tudok új virtuális telefont hozzáadni.
Ami régen volt nekem Eclipse az jól is nézett ki, a töltőképe ilyen Androidos kinézetű volt, de most meg csak ezt az Eclipse Juno képet mutatja.
Tudnátok segíteni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- E-roller topik
- Facebook és Messenger
- Milyen videókártyát?
- Formula-1
- Filmvilág
- További aktív témák...
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- AMD Ryzen 5 5500 - GTX 1080Ti 11Gb - MSI B450 Max
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Iphone 15 Plus 128GB Pink Dobozos 12 Hónap Garancia
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- Lenovo Legion 5 Gaming. Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS A520M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Enermax 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged