Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• ecchphoto

csendes tag

Sziasztok!
    Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy előfordulhat-e olyan sima háztartásba szánt GU10, E27, bármi foglalaltú bluetooth képességű RGB(W) lámpa, melyhez tudnék saját vezérlő applikációt írni. Ugye ezekhez megadnak egy-két applikációt, de ez elég zárt rendszernek tűnik nekem. Legalábbis nem tudom milyen módon kommunikál az app a lámpával a BT adatcsomagokon belül. Az adatmennyiség nagyon minimális. Hébe hóba történik 8-10 db 3bájt-os érték közlése, sebesség nem igazán érdekes, ez így is észrvehetetlenül gyorsan megtörténik.

Van-e ennek valami elterjedt formája, szabványa?
    Arra lenne szükségem, hogy egy általam írt app által előállított egyszerű 3 bájtos RGB értékeket leközölje vele, illetve onnan az aktuális értéket vissza tudja olvasni. Az applikációnak még a telefon kamerájához kell hozzáférnie, de az amúgy is egy másik történet.

Egyelőre szeretném kihagyni az arduino - bt modul - egyéni rgb ledmátrix kombinációt, mert az azért drágább, mint egy szögegyszerű GU10-es spot fényű játékszer. Fényének ereje, iránya, színtelítettsége megfelelő. A tervezett kísérletekhez egyelőre ideálisabb ez a megoldás.

Szükséges-e tovább vadásznom, leveleznem gyártókkal, vagy vannak bejáratott módszerek?

Új hozzászólás Aktív témák