- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Sokat fejlődött a Tecno belépő ajánlata
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
mexel
veterán
Egy kész fw-t szedtem szét és abban kutakodok. Annyira azért nem értek hozzá hogy nagyon mélyen belenyúljak, csak tanulgatom a dolgot de az zavar ha valamivel megakadok. pedig régen már megoldottam ezt a feladatot valahogy, de nem találom hogy akkor mit csináltam.
Az is elég lenne ha a magyar fordítást megtalálnám hozzá, mert van a menüben Kikapcsolás, Újraindítás, Sleep, és a Recovery, de ez utóbbit sajnos Beállításoknak fordították. Ha erre klikkel valaki akkor belép a recoveríbe és sajnos utána nem indul már a CE. ( kettős indítású rendszer)
Vagy ezt a menüpontot ki kellene venni de legalább a fordítást megcsinálni normálisan. -
-
angyalpc2
aktív tag
Azért vetettem fel a kérdést, mert a google szeme mindent lát
Bármit keresel neten már jön tartalomként a facebookon. NSA meg a többi 3 betűs
És neten keresztül is elég nagy az adatforgalom, szóval ezért gondoltam erre.
De ha ez hyper tuti biztos hogy nem kerül X másik cég kezébe és nem él vissza vele sutyiba, akkor okés. -
Zsoxx
senior tag
Megjavult.
Ma reggel bekapcsoltam a gépet, és az Android Stodioban az AVD managerben már nincs kiírva, hogy a VT-x is disabled. El is indul a virtuális telefon.Egyébként stackoverflow-n 2 ilyen postot találtam (ugyanezzel a hiba leírással), több évvel ezelőttiek, egyikre sem érkezett megoldás.
-
lanszelot
addikt
Mindenki iskolában tanul szakmát, ezek 2-4 évesek.
Mindenki aki bármilyen szakmát elvégzett alapokkal végez.
A programozás is ugyanígy van. Van egy pár szakmám...
4-8 év szerintem nudli. Több mint 26 éve sportolok, egy napot se hagytam ki, ez az amihez kell kitartás. 10 év az semmi.Pont ezért kell abba hagynom, mert itt a többség egyfolytában lebeszél, ahelyett hogy a kérdésemre válaszolna.
/Mielőtt félre értés lenne, nem titeket okollak, én saram, nem tudok rájönni, ennyi/
Az csak kifogás hogy vki azért nem tud megtanulni kotlin nyelvet mert előtte nem tanulta meg a basic, c, c++, delphi...stb nyelveket profi szinten. Bármelyikkel lehet kezdeni, és minddel ugyanúgy akad el mindenki ha senkitől se kap segítséget.A programozók nem istenek, ugyanolyan szakma mint bármi más.Nem kell egekig emelni. Minden szakma ugyanolyan fontos, és egy se huuuu, de nagy valami. Kell motiváció és észre se veszi az ember azt a pár évet.
Zsoxx: milyen alapokkal nem foglalkoztam? C64 en basic nyelven programoztam 30 éve, az alap? Vagy csak az az alap amit te tanultál és pont abban a sorrendben?
Vlevi: C -t és C++ -t is elkezdtem a 90es években könyvből, és a java-t is, de nem volt számítógépem, anélkül nehéz volt. Azért nem emlitettem, mert semmilyen szintre nem jutottam, és nem tartom említésre méltónak.
-
lanszelot
addikt
Teljesen mindegy mit tanulok, az alap ugyanaz mindenhol.
Változók, tömbök, függvények stb...mind ugyanaz.
Java, vagy Android érdekel, mert azzal tudom megoldani amit szeretnék. Fontos, hogy legyen motivációm. Félig meddig csináltam egy fél programom Androidra, bár működik, de szeretném megcsinálni, hogy ne csak root-olt készüléken tudjam használni.
Ha ez megvan, addigra megszerzem az alapokat, és meglátom érdekel e tovább.
Python -al semmit se tudok kezdeni. Azt se tudom mire jó.
Html se rossz, csak ott nem tudom mi a programozás nyelv.
Tehát ha design kész, akkor mivel írják rá a programot? -
vlevi
nagyúr
Sok sok éve összerúgta a pórt a google és az oracle (aki a SUN-tol vette meg) a Java néhány libraryjanak használata miatt.
Emiatt a google próbál áttérni egy saját, vagy legalabbis masik programnyelvre, és ez nem is baj, ha az jobb, mint a regi. En se vettem meg a faradtsagot, hogy neki állnak kotlani, pedig érdemes lenne átnézni némelyik régebbi próbálkozásomat (appnak azért nem neveznem ), hogy mivel lenne érdemes újra megírni. Természetesen kötőiknél, de már előszedve normális libeket, és nem kézzel osszekokanyolni mindent. Csak hát annyi felesleges energiám nincsen... -
törölt tag
Windows 10-re nehézkes volt feltelepíteni a HAXM-et (nincs aláírt driver) , de úgy mondtam lassúnak, hogy telepítve van. Az nélkül el sem indul x86_64-ben. Arm-ként meg még lassabb. Az MS-é olyan gyors, mint egy igazi telefon. Mit kéne beállítanom? Genymotion fizetős
Még csak tanuljuk egyenlőre nem szeretnék pénzt beleölni. Fontos, hogy kompatibilis legyen a VS-el.
-
Arcanus
aktív tag
Értem, de amikor az alkalmazás forgalmazása részhez érek, a fizetős verziót nem engedi. Alul írja hogy létre kell hoznom a Google Payments Merchant fiókot, ahol vállalkozás nevet kér..
Tudom elég hülyén nézek ki, de kérlek segítsetek, mert kb semmit nem tudok ezen a területen.
-
zeon.hu
nagyúr
használok E-robotot, ismerem.
a gond az, hogy voip telefonáláskor szeretném tiltani a bejövő gsm hívásokat, de mivel nem mtk soc, ezért nem megoldható sem a sim slot leválasztás, sem a gsm tiltás (nem találtam eddig működő megoldást). így voip közben a bejövő hívás mindenképpen fókuszba kerül,akkor is, ha tiltom/elutasítom automatikusan, viszont a voip kliensek fókuszból kikerülésekor több parancs is lefut, amiknek csak a valós hívás vége után kellene.
erre lenne megoldás a rep.mód, amit a robot ugyan megold voip hívás indításakor, vissza is kapcsolja a wifit, de elég lassú a folyamat (ugye előbb lekapcsol wifi, gsm, BT, majd wifi vissza).
Tamás, az E-robot fejlesztője se tud jobbat sajnos, a rep.módba nem tud kivételt tenni. -
fatal`
titán
Na megvan a megoldás, érdekes hiba, beírom a megoldást, hátha más is belefut.
A library projectekben a build.configban azt adtam meg, hogy:
jniLibs.srcDirs = ['jniLibs']
jni.srcDirs = []Na ez nem működik, csak az application projecten, libraryből nem rakja ki az so fájlokat sehova. Kicseréltem erre:
jni.srcDirs = []
jniLibs.srcDir 'src/main/jniLibs'és tökéletes.
-
salmiakki
tag
Köszi!
--
Még annyiban szeretnék segítséget kérni, hogy: Nekiálltam egy Navigation Drawer készítésének tutorialok alapján. Már egészen a végén járok a dolognak, viszont sok, szerintem összefüggő dologra ír a rendszer hibát még mindig, de elképzelésem sincs, hogy mi okozhatja.
Esetleg valakinek valami javaslat, mi nem stimmel az alábbi kódban?
@Override
public void onDrawerClosed(View drawerView) {
getActionBar().setTitle(mTitle);
invalidateOptionsMenu();
}
@Override
public void onDrawerOpened(View drawerView) {
getActionBar().setTitle("Select a river");
invalidateOptionsMenu();
}
};
mDrawerLayout.setDrawerListener(mDrawerToggle);
ArrayAdapter<String> adapter = new ArrayAdapter<String>(
getBaseContext(), R.layout.drawer_list_item, getResources(),
getActionBar().setHomeButtonEnabled(true);
getActionBar().setDisplayHomeAsUpEnabled(true);
mDrawerList.setOnClickListener(new AdapterView.OnItemClickListener() {
@Override
public void onItemclick(AdapterView<?> parent, View view, int position, long id) {
String[] rivers = getResources().getStringArray(R.array.main_menu);
mTitle = rivers[position];
RiverFragments riverFragments = new RiverFragments();
Bundle data = new Bundle();
data.putInt("position", position);
riverFragments.setArguments(data);
FragmentManager fragmentManager = getFragmentManager();
android.app.FragmentTransaction ft = fragmentManager.beginTransaction();
ft.replace(R.id.contet_frame, rFragment);
ft.commit();
mDrawerLayout.closeDrawer(mDrawerList);
}
} -
WonderCSabo
félisten
-
Benex
senior tag
Eclipse tényleg szar lett, na de az intellij, lassú, sokat gondolkozik, néha azt jelzi hibának hogy nem létezik az R.java, mostani beta 0.8.0 gyorsabb lett, de pl nem tudom [ ], {, > ezeket a jeleket manuálisan kiirni, csak ha ő magának csinálja.
Az avd is új lett? Egyenlőre egy virtuális telo se indult el főleg n5 android l-el, egy éjszaka alatt sem indult be
Android Studio tetszik, meg jó lenne de egyenlőre bugos nagyon, mondjuk jobb mint az "új" eclipse juno....
-
WonderCSabo
félisten
-
thon73
tag
Köszi mindkettőtöknek! Elmélyedek benne.
A rommal az a baj, hogy csak egy stock rom átírás, de utánanézek, van-e forrása. Ez a rész speciel idegennek tűnik benne, azért is írtam ide a pontos elérését.
Ha nincs támogatás, az nem baj, majd támogatom magamatDe legalább nem kell az egészet nulláról kitalálni.
Köszönöm! -
Az alapjául szolgáló Intellij IDEA nagyon jó, az Android Studio-t nem próbáltam, de annyira csak nem lehet, rossz mint az eclipse, ami lassú mint a dög és instabil is az Intellij-hez képest.
Valaki nem tud normális leírást, hogy arra, hogy hogyan lehetne GPU-t használni általános számításokra androidon?
-
thon73
tag
Bocsánat a pongyola fogalmazásért! Igazad van, a "cursor oldallal" csak azt akartam kifejezni, hogy az eredmény oldalán. Azóta kipróbáltam, az android-tól független sqlite "csonkolja" az oszlopneveket.
A legtöbb nehézségem egyébként abból fakadt, hogy megtanultam valamit sqlite-ban, működött is; de nem tudtam átfogalmazni az android/java által elgondolt módra. Mindegy, most már egyre jobban kitapasztalom... -
thon73
tag
Köszönöm mindenkinek! A lényegi kérdés pont az, amit hunfatal tett fel (Cursor oldal), a SektorFlop által feltett (query oldal) sem triviális, de ott működtek a teljes nevek.
Az elméleti kérdés érdeklődőknek továbbra is fennáll
: miért dob exception-t, ha a Cursor oszlopaira teljes névvel akarok hivatkozni ((azt a választ, hogy azért mert nem teljes névvel azonosítja az oszlopokat, már tudom, de: miért van így??)) ÉS ha exception-t dob (a log-ban piros sorok), akkor hogyan mehet tovább? Na de ez csupán filozófia.
A konkrét kérdést így próbáltam ki:
String[] projection = new String[] {
BooksTable.FULL_ID,
AuthorsTable.FULL_NAME + " AS N ",
BooksTable.FULL_TITLE + " AS T " };
CursorLoader cursorLoader = new CursorLoader(getActivity(),
BooksTable.CONTENT_URI,
projection,
BooksTable.FULL_SEARCH + " like ? ",
new String[] { "%"+filterString+"%" },
AuthorsTable.FULL_NAME + " COLLATE LOCALIZED ");ahol:
case BooksTable.DIRID:
// Set the table
queryBuilder.setTables( BooksTable.TABLENAME +
" LEFT OUTER JOIN " + AuthorsTable.TABLENAME +
" ON " + BooksTable.FULL_AUTHOR_ID + "=" + AuthorsTable.FULL_ID );A FULL_ jelenti a teljes azonosítót table.column formátumban. Ellenőrzés log-ban:
"Cursor cols: " + Arrays.toString( data.getColumnNames()
Eredménye:
Cursor cols: [_id, N, T ]Vagyis: az AS a cursor oldalon is működik! Arra persze figyelni kell, hogy egy _id oszlop maradjon! Én egyébként ezt megkerülve minden oszlopnak más nevet adtam előtte, ill. a két _id-t (csak ellenőrzésre kellett) oszlopszám alapján kérdeztem le. De ez a módszer sokkal jobb ((és ezt a problémát nem találtam még sehol a neten, biztos mindenki rögvest tudta...))
SektorFlop! Az nagyon jó hír, biztosan fogok még kérdezni ezret. Egy egyszerű adatbáziskezelőt készítgetek, próbaként könyvek/szerzők stb. feljegyzésével, de a végső cél egy beteg-adat kezelő alkalmazás.
Egy átfogó kérdésem rögtön lenne: nagy szükségem van export/import funkcióra. Kapcsolt adatbázisoknál van-e erre valami elegáns v. beépített módszer? Magamtól úgy terveztem megoldani, hogy exportnál a hivatkozott elem részeit is kiírom, importnál pedig megkeresem, van-e ilyen elem, és úgy hivatkozok rá, vagy ha nincs - létrehozom. A nem kapcsolt táblák már jönnek-mennek!((Ha esetleg valaki még meg tudná mondani, hogyan lehet a LogCat-ot vágólapra másolni az Eclipse-ben, akkor kissé könnyebben tudnám ide másolni a releváns részeket. A mentés/keresés/megnyitás/másolás egy kissé macerás...))
-
-
thon73
tag
Ezen nem fogunk vitatkozni...
De nehogy a Google alaptalan vádaskodásért pereljen
, meg amúgy is elolvasásra érdemesnek tartom:
Overcoming Android's Problems with JDK 7Másrészt az SDK hibáiról:
Egy egyszerű (lévén az android beépített adatbáziskezelőt tartalmaz) adatbáziskezelő felületet készítgettem, fragmentekkel, sqlite-tal, egyebekkel - de semmi extrával.
- query hiba, egyetlen aposztrof miatt
- foreign key engedélyezése
- DialogFragment setRetainInstance(true) nem működik együtt
- Fragment-ből DialogFragment hívása - elvileg működik, de elfordításnál (egyetlen 0 miatt) az ablakok fordított sorrendben jelennek meg (és elfedik egymást), ((sajnos a linket a kóddal együtt töröltem))
...ezek csak azok, ahol a bug-report-ot feljegyeztem, de sorolhatnám azokat a helyeket, ahol már automatikusan a megkerülő lehetőséget alkalmaztam.És ez szerintem azért gond, mert én hobby-programozó vagyok: nem munkaidőben, nem pénzért, nem munkacsoportban írok egyszerű kódokat - részben szükségből, részben szórakozásból. Ha én ennyi hibával találkozom, akkor mennyi lehet a "nagy" programoknál? No, de ez már filozófiai probléma, és nem is ide tartozik.
Ami azonban az Android (és elsősorban a fórumok) javára írandó: egyetlen olyan probléma sem volt, amit némi kutakodással, vagy kérdezéssel nem lehetett volna áthidalni.
Bocs, ha valakit megbántottam -
sztanozs
veterán
thon73: Ha betölteni akarsz akkor célszerű, hogy nem használod az adatbázist másra... És vagy az alkalmazás inicializálásakor töltöd be az adatokat, vagy leállítod azokat az activityket, amik piszkálják az adatbázist.
In-app exportra ezt találtam:
http://bloggerinme.wordpress.com/2011/12/05/android-database-table-export-to-csv-part-3/Importálni is - szvsz - csak full lekódolva lehet... Pl:
http://stackoverflow.com/questions/16672074/import-csv-file-to-sqlite-in-android -
thon73
tag
Köszi a gyors válaszokat! De a probléma valóban ez: programból szeretném sd-re tenni, lehetőleg emberi fogyasztásra is alkalmas formában. Ez a fele nem is jelent gondot.
Abban nem vagyok biztos, hogy a programszervezés szempontjából melyik a legjobb módszer. Pl. mentés történhet nyugodtan a háttérben (pl. service), de töltésnél ilyenkor mi lesz? Folyamatosan változik a lista, ahogy töltöm? Vagy jobb mindkét esetben leállítani a programot és egy asynctaskkal dolgozni? Szóval kiváncsi lennék a véleményetekre.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Jövedelem
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Motoros topic
- Steam topic
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Meghúzza a nadrágszíjat a gyártóüzemeiben az Intel
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Tőzsde és gazdaság
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Itt a legkisebb asztali GeForce RTX 50-es VGA
- További aktív témák...
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- PlayStation Plus Premium 24 hónapos előfizetés , egyenesen a Sony-tól!
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte B85-HD3 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest