-
Mobilarena
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr.NX
Topikgazda
válasz
csibe1 #91905 üzenetére
Az Unisocos változat valóban L1-es, de a Netflix ugyanúgy SD, mert a Netflix részéről is kell certifikálás.
Ezt az USB másolást ki fogom próbálni.
Én is találtam egy hibát egyébként, nem tud a tablet három ujjnál többet érzékelni, legalábbis nem tudtam háromnál többet mérni tesztprogrammal sem. -
cidalain
veterán
válasz
csibe1 #91650 üzenetére
Az említett 3 progi nonstop fut, simán megpörgethetik a soc-ot, és a ramot. Totál feleslegesek, szedd le szerintem. Ha Play-ről telepítesz, és nem jársz cinkes oldalakon, akkor nem lesz vírus. Ccleaner mit cleanel, max csak söprögeti a memóriát, feleslegesen. Adblock helyett olyan böngésző javasolt, amiben eleve van ilyen. Pl Edge.
Memória azért van, hogy kihasználja a rendszer. Ha van szabad 2 giga, akkor az bőven jó. Ha 5 lenne szabad, akkor sem lenne gyorsabb a gép. Ez függ attól is, hogy hány progi fut, a böngészőben hány tab van, stb.
-
OddMan
őstag
válasz
csibe1 #46363 üzenetére
Hát ez alapján megint teljesen elbizonytalanodtam.
Max. 40'000-45'000 ft.-ot tudok most tabletre költeni, de egyelőre teljesen tanácstalan vagyok.
8" körüli tabletet keresek (újat), ami fontos: IPS panel, 4 mag (Cortex-A9), min. mali-400 gpu, 1GB ram, 8GB storage, előlapi kamera skype-hoz, normális n-es wifi, hdmi kimenet, usb (bill-hez, egérhez, esetleg 3G stick-hez). Ami nem fontos: bluetooth, GPS, 3G, hátsó kamera. -
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
csibe1 #39064 üzenetére
Igen, azt nem tettem hozzá, hogy a WayteQ 30, nem 20 körül van, viszont én is pont ilyen célra kerestem jó ár-érték arányú tabletet szülőnek, és nem bántam meg, elégedett vele.
További előnye, hogy van Pesten szerviz.
-
-
tjb007
nagyúr
válasz
csibe1 #34126 üzenetére
Nincs benne GPS, plusz amit linkeltél az mind Wi-Fi only verzió, 70e forint azért meg sok.
(#34127) zso79
Ha nem sürgős akkor várd meg a WayteQ xTAB-100dci-t. GPS ugyan ebben sincs, de ha nagy szükség van rá akkor megoldható külső vevővel.
-
gonger
senior tag
válasz
csibe1 #34081 üzenetére
A Prestigio Pro Duo-val meg tudom azt csinálni, hogy OTG kábelen egy USB elosztóval külső vinyót és egy kártyaolvasót csatlakoztatok(közben a tab-ot tápra teszem) és a kártyaolvasóban lévő kártyáról fájlokat másolok a külső vinyóra?
Illetve van olyan képnézegető app, amivel slideshowt tudok vetíteni, egyszerű szép és időzíthető áttűnésekkel hdmi-n keresztül egy TV-re kötve? -
istvan287
csendes tag
válasz
csibe1 #33889 üzenetére
Hát a méret valahogy eddig nem is került szóba( pedig lényeges
)
Majd ma megkérdezem csajom, csak éjszakás volt :S
Bár szerintem egy 7"-os tutira elég lenne neki.
Hát nem hiszem hogy ez a Netbook dolog érdekli de azért köszi a segítséget, próba cseresznye megmutatom neki azokat amiket belinkeltél, de akkor inkább laptop(mondjuk lehet hogy csak én gondolom így, majd ő megmondja)
Ez a Nexus 7 32GB-ot 77ezerért egéssz szimpatikus, nem tűnik rossznak, hát a bolt megbizhatóságáról annyit hogy a puding próbája az evés
Amit mutattál és jónak tűnik, az a Prestigio MultiPad 10.1 Ultimate 16GB 10" lehet hogy ez a másik befutó.
Majd megmutatom ma az asszonynak és ő dülőre jut hogy mi is a szive vágya, ha mégsem sikerül akkor ha lehet hogy pár kérdés erejéig tovább zaklatlak titeket
Addig is köszi a segítséget! -
vertigojames
tag
válasz
csibe1 #33801 üzenetére
Köszi a tippet, a következő tesztnél beleteszem.
Ami miatt azonban kicsit összehasonlíthatatlan, az pont az, amit a tesztben is kiemeltem. Mégpedig hogy a PiPO letette a voksát a 7,4 V-os akksi mellett. Ez pedig azt jelenti, hogy a megadott mAh kb. duplájának számítana a 3,7V-osokhoz képest...
Töltés közben is működik, bár igaz ami igaz, kicsit mintha a kalibrálás olyankor picit "elmenne" (alá kell kicsit érinteni), de egyébként jó. -
.DLL
veterán
válasz
csibe1 #33427 üzenetére
Nem, de a háttérvilágítás LEDsora valószínűleg külön mozog a képernyőtől, mert ha megtekerem a házat, a fényereje a sarkokban egy kicsit változik
de ezt csak sötétben vettem észre, fekete képernyőnél.
Egyébként jó széles kerete van, meg lehet rendesen fogni hüvelykujjal anélkül, hogy beletapintanánk a kijelzőbe, ez nálam +pont.
-
.DLL
veterán
válasz
csibe1 #33422 üzenetére
Na jó pár szó így hirtelen a GoClever R83.2-ről:
A kijelző valóban IPS, ennek minden előnyével, a háttérvilágítás lehetne erősebb, messze van egy Samsung Galaxy Tab-tól, de a kategóriatársak között, főleg a TN paneles társakhoz képest nem rossz ez a fényerő sem. A fekete nem az igazi, a kontraszt mégis egész jó, alapvetően nagyon kellemes panel.
A wifire nem tudom ki panaszkodott, nálam -1 csík 5m távolságban 1 fallal elválasztva, ráadásul a tabletek réme, az SSID rejtés, és MAC szűrés is aktív a rúteren. Eddig alvás után is gyorsan visszatalált a Wifi-re.
A hátlap ezüstös alamónium, én nem vagyok fém fetisiszta, de van akinek biztos, hogy pozitívum, mindenesetre látványra elég minőségi. "Megtekergetve" a házat már kevésbé, minden elem, akár elöl akár hátul, elég vékony anyagból készült, de szerencsére nem recseg-ropog, csak érezni, hogy ha akarnám rendesen meg tudnám csavarni...
A hangerő igen combos a 3,5mm-es kimeneten, én csak az alsó tartományban használtam eddig, mert 50% felett konkrétan letépte a fejem, ez mindenképp jó hír az utazóknak. A hangminőség eddig tiszta, DnB fogyasztóként nekem a basszus kicsit kevés, de valószínűleg csak a szét EQ-zott többi eszközömhöz képest
(valahol olvastam, hogy néha zajos lesz a kimenet, ilyet még nem tapasztaltam, sem mp3, sem YT esetén)
Fagyásról eddig nem tudok beszámolni, ahogy játékokról sem (ez nem is tartozik nálam a fő profilba), majd még írok róla, hogy a későbbiekben hogyan viselkedik, most még nagyon friss.
-
NGA
addikt
válasz
csibe1 #33244 üzenetére
Az oldal nem kamu. Csak el kell olvasni a feltételeket. Ismeretlen számú ember befizet pl 50e Ft-ot egy 150e Ft-os tv-re, majd lesz egy "szerencsés", akit kisorsolnak valami ismeretlen szabály szerint, és neki kiszállitják a tv-t. Általában ő a weblap üzemeltető rokonsága. A többi beszivta, mivel befizette a pénzt, de nem őket sorsolták ki.
Nagy ötlet.Még ez van kiirva: TESZTÜZEMMÓD VÉGE: 19.03.2013
Gondolom utánna megy a kopasztás :-) -
Gabor970
addikt
válasz
csibe1 #31023 üzenetére
Köszönöm a választ! Jól el kell mentenem, ezek fontosak nekem, mert az Asszonyomnak elsődlegesen olvasásra kell, csak ha már veszünk, akkor nem baj, ha netezni is lehet rajt, az a korábban általam linkelt WaytekQ meg szinte épp egy olvasó ára a maga 35e Ft-jával. Most lesegethetem, mikortól elérhető.
-
highlander76
csendes tag
válasz
csibe1 #30250 üzenetére
meg de van egy olyan pont hogy apn ki/be kapcsolás,és az szürke.tehát nem lehet aktiválni,és mivel ebben a menűben se menű gombot sem valamilyen entergomb félét nem kinál fel ezért nem tudom elfogadtatni vele a beirt adatokat.már nagyon kész vagyok tőle van valami ötleted?????????????????
-
Oldman2
nagyúr
válasz
csibe1 #30045 üzenetére
Köszi mindenkinek a javaslatokat, pillanatnyilag e kettő között vacillálok:
Prestigio MultiPad 8.0 Pro Duo
A Play mellett szól a Bluetooth, a 16GB belső memória és a hazai support,
a Prestioghoz meg van tok, nagyobb az aksi és 2 év gari van rá.Közben meg olvasom ezt, amiben szintén van egy 8" -os modell.
-
Oldman2
nagyúr
válasz
csibe1 #30045 üzenetére
Összeget a flame esetleges kialakulásának elkerülése érdekében nem írtam, de veszteni valóm nincs vele.
Jelenleg 30e HUF környékén álmodozok.
:-)Volt egy ideig Nexus 7-esem, annál bebizonyosodott, hogy a 7" függetlenül a reletíve nagy felbontástól (nekem) kevés. Volt viszont előtte 9,7"-os iPad-om 1024x768 felbontással, ami (nekem) tökéletesen megfelelt.
Többek között ebből is jött a "legyen 7"-nál nagyobb" elvárásom.
Ha jelenleg nincs az elvárásaimnak megfelelő készülék nem gond, elfogadom azt is.
De meg kell próbálkozni, hátha mégis talál valaki ilyet.A Concorde tableteket figyelem folyamatosan, de a fenti méret+felbontás probléma ott is fennáll, ami nekem megfelelne, az már majdnem a dupla árkategória.
-
nyirog
tag
válasz
csibe1 #30045 üzenetére
és esetleg ez 98$ és IPS?
http://www.tinydeal.com/hyundai-x600-7-android-41-os-dual-core-8gb-hd-tablet-p-76788.html -
spiritex
veterán
válasz
csibe1 #29858 üzenetére
Csak attól függ, hogy elég áramot ad-e le a töltő vagy sem. Egy gyári és egy nem gyári is lehet gagyi, ami nem adja le azt az áramot, ami rá van írva. Nekem pl. nem jól működött jól a kijelzője a hozzá kapott 2A-es töltővel, de egy 2.1 A-es töltővel már minden rendben van.
-
tvamos
nagyúr
válasz
csibe1 #28550 üzenetére
Nem is nagyon jutott eszembe a Silverlight... csak itt feljott. S szerintem a hw eleg eros lenne hozza.
No, mindegy. Jo lenne, de nincs. Sajnos.Tenyleg jo lenne valami blog bejegyzes arrol, hogy mi megy, es mi nem. Vagy osszehasonlito tabla. Mint a procikrol. (Koszi tjb!)
-
siryeti
tag
válasz
csibe1 #27165 üzenetére
Köszönöm a segítséget, a SmartQ T19 egymagos ha jól látom, azt inkább hanyagolom.
Nézegettem én is hogy többen bevállalták itt az N90-et, meg a 101-et és nem nagyon szidják, az jó jel
A fórumokat már átnéztem, Window szériát dícsérik, meg Herot is, de előbbi az uj gyártó, Ainollal meg régebben voltak problémák.
Hogy lehet így símán választani? -
-
RMZ250
senior tag
válasz
csibe1 #26690 üzenetére
Köszi, az elsőn nincs HDMI ezért ez kilőve mert szeretném tévére kötni . A második az tetszene viszont a nyelvek között nincs magyar feltüntetve
Lehet magyarosítani
A linkelt áruházból szállítanak magyarba és mennyiért, mert nem találom az oldalukon, esetleg vettél már innen valamit?
-
Csygusz
tag
válasz
csibe1 #26367 üzenetére
Fogalmam sincs, de én konkrétan a megbízhatóságot a szoftveres részre gondoltam. Nem láttam még egy almás gépet sem úgy elfosni magát és úgy széthullani, mint egy androidosat. Viszont ennek a hátránya, hogy nem olyan szépen testreszabható, és mára már nagyon unalmas a felülete.
Valamit valamiért. Így tud uralkodni az alma és google az embereken egyszerre. Két dudás egy csárdában mégis jól elfér -
Stauffenberg
nagyúr
válasz
csibe1 #26367 üzenetére
Pont annyi garanciával, mint a legtöbb Androidos táblagépet. Amúgy kiforgatod a kolléga szavait, ő nem hibátlant, hanem jó minőségűt mondott. Hibátlan nem létezik.
(#26368) smkb: Leírom megint: Mert a moderátorok MINDEN topikot bezárnak ami táblagépekkel foglalkozik és ide irányítanak mindenkit aki egy táblagépes gyűjtőtopikra kíváncsi. Mindennek van "Milyen XY-t vegyen?" topikja, legyen az notebook, VGA, CPU, stb... Ha valaki ilyet nyit táblagépesben akkor a modik bezárják is ide küldik. Nem tehetek róla, hogy egy táblagépes vásárlással kapcsolatos kérdést ami iPad-et is érint, kénytelen vagyok egy olyan topikban feltenni aminek a nevében benne van az Android szó.
De igen, belátom, hogy hiba volt.
-
smkb
őstag
válasz
csibe1 #26367 üzenetére
"Köszöntem a segítségeket és örültem, hogy lehettem Apple fanboy amiért szentségtörésként leírtam, hogy a Nexus 7 mellett az iPad minin is gondolkozom."
Nem is értem akkor miért pazaroltad a karaktereket a "Nettáblák, tabletek Android op. rendszerrel /MID Apad stb. /" c. topicban. Mind a Nexus 7-nek, mind az iPad Mininek van saját topicja, mert ha még Nexus 7 és valami más Androidos táblák közt vacillálnál, ok, de így totál okafogyott ide egy betűt is írnod.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
csibe1 #26301 üzenetére
Igen szabadalom, sőt még nyalogatom is néha az Apple részvényesek seggét jókedvemben, mert olyan odaadóan szeretem őket.
Engem nem izgat, hogy ki honnan és mit lop. Letojom az Apple és a konkurenseinek a fejét is, mert mindenki lop mindenkitől. A felbontást és a kijelző méretét, oldalarányát csak azért hoztam fel, hogy jobban látható legyen az igyekezet, hogy a Concorde egy alma logó nélküli iPad koppintást csinál.
Ez engem maximum annyiban izgat, hogy tök idegesítő, hogy nem tudnak egy kis egyediséget magukba erőltetni. Egyrészt már baromi unalmas az iPad design, másrészt az is unalmas, hogy mindig tőlük kell lopni. Miért nem lopnak mástól is egy kicsit ha saját designer alkalmazását nem tudják vagy nem akarják kifizetni? Legalább színesebb lenne a paletta.
Azért jó látni, hogy akad elvétve egy-egy gyártó aki inkább az önálló munka mellett voksol (pl: a Google hatására minden Nexus gyártó, legyen az LG, ASUS vagy Samsung, stb).
-
perge666
veterán
válasz
csibe1 #25565 üzenetére
Van 1-2 ismerősöm Pesten,de velük elég ritkán beszélek.Azért nem szeretném felborítani a napirendjüket hogy miattam szaladgáljanak!
Ha lenne valaki akiben megbízhatok,és hétfőn el tudna menni a címre,akkor 4000-5000ft-ot szivesen fizetnék neki ha visszaszerezné a pénzem!Előtte írnék e-mailt meg hívnám az eladót hogy tudja hogy megy valaki a pénzért.De sajnos ez nem ilyen egyszerű,nem ismerek senkit -
tjb007
nagyúr
válasz
csibe1 #25247 üzenetére
Ez a lista több mint 1 éves (és a videohívásról van szó benne ami amúgy a 2.3 -tól minden készüléken támogatott), ráadásul már a Skype sem vezet és tesz közzé semmiféle listát mivel gyakorlatilag az összes Androidos eszközre bármiféle buhera nélkül fel lehet rakni Play Store alól.
Példaként ott van a WayteQ xTAB-70i amin már lassan 20 perce megy a Skype videohívás és ehhez semmiféle módosított Skype meg egyéb buhera nem volt szükséges (az már egy másik dolog, hogy VGA felbontású kamera nem egy 720p -s Logitech webkamera szint de azért elmegy). -
-
ityam
őstag
válasz
csibe1 #25033 üzenetére
Az ilyen saját felelősségre android cumókat mindig beszívom. A Telefonomnál sem akart menni a főzött rom telepítés és most a táblagépem sem hajlandó bebootolni miután átírtam ezt a cumót.
Csak USB Debugging modban. Úgy meg ugyan elindul de se az SD sem az EXTSDt nem látja se a file kezelő se a beállításokban a tárhely opció nem műxik.Most nyomtam így egy Gyári beállítások visszaállítását. Remélem így ujra fog műxeni a kicsike.
-
devast
addikt
válasz
csibe1 #25007 üzenetére
Komolyan úgy nézek ki, mint aki múlt héten látott tabletet először ? Tudom, hogy az aurora-val voltak panel problémák, konkrétan selejtet használtak fel. De könyörgöm ember, ennek mi köze a tn/ips vitához ? Egy ferrari kigyulladt múltkor, ezért biza én nem veszek ferrarit, inkább a megbízható dacia logant választom.
A többi részére nem is válaszolok, majd a tapasztalatok visszahúznak téged is a valóságba.@Tobika1: arra befizetek.
-
ityam
őstag
válasz
csibe1 #25030 üzenetére
Gege: Nem próbáltam tablettel formázni. Hirtelen azt sem tudom hol lehet.
Csibe:Megvan a turpiszság. Igazad van.Extsdn felismeri a kártyát. Csak amikor az alkalmazáskezelőben azt kattintom hogy "áthelyezés az sd kártyára" akkor azt hittem hogy azt ténylegesen az SD kártyára rakja.
Meg lehet oldani hogy tényleg oda rakja a dolgokat?
Hol lehet elvileg belenyúlni? Beállításokból vagy kernelujrafordításos módszerrel? -
devast
addikt
válasz
csibe1 #24920 üzenetére
Mit milyen ? Volt már tn és ips/mva paneles tableted ? A TN panel-t pont szemből nézve látod csak normálisan, és van egy irány amiben kegyetlenül torzul. Itt nálam már nem minőségről beszélünk, hanem használhatóságról.
Meg ha ráesik egy targonca az is milyen szar húúú... biztos nem bírja ki.
Az mva/ips-nek meg nem csecsének kéne lennie 2012-ben, hanem alapnak. -
üszök
őstag
válasz
csibe1 #24862 üzenetére
Nem adom!
Akkor inkább az enyém lesz.
Egyébként ez a valóság.Ha lenne egy 100-as a zsebemben fölösben,egyszerűbb dolgom lenne.3 napja próbálom lebeszélni magam,hogy nem kell nekem mert ismerem magam elég jól,és tudom,hogy egy hónap múlva nem nagyon fog érdekelni.Ezért akarok hitelre venni mert akkor nem bosszant annyira kidobott pénz.És mindenféleképpen szeretnék magyar garanciát.
-
vertigojames
tag
válasz
csibe1 #24771 üzenetére
Köszi. Nem is aggódom, én is tudom használni enélkül.
Amúgy leszedtem a taskkillert, de nem változott semmi. Lehet mást rontottam el (kicsit Totalcommanderrel is tisztogattam...Érdekes ez a SmartQ U7 a beépített projektorával. Csak azt nehéz elhinnem, hogy a súlyra ennyire nincs hatással... na meg kicsit azért vaskos lett...
-
vertigojames
tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- Nintendo Switch 2
- BestBuy topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Xbox Classic / Xbox 360
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Elektromos autók - motorok
- Milyen egeret válasszak?
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Melyik tápegységet vegyem?
- Yettel topik
- További aktív témák...
- Új, makulkátlan Samsung Galaxy Tab S9 FE 6GB/128GB Szürke, 2 év garancia
- Logitech Combo Touch iPad Pro 11" (1., 2. a 3. gen), szürke - UK billentyűzet ipad tok billentyűzet
- újszerű iPad Pro 11" (3. generációs) (2021) M1 chip Wi-Fi 128GB silver ezüst Apple
- Samsung Tab A7 Lite (LTE/4G) SM-T225
- iPad Pro 11" M4 2024 256GB Cellular - Apple garancia, 100%, független, ezüst, doboz, számla
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Kolink Observatory LM RGB 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest