- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi Smart Band 8 - folyamatosan
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Ingyen beszerezhető pár SEGA klasszikus mielőtt lekerülnek a Play Áruházból
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- További kavarás a Pixel 10-ek körül
-
Mobilarena
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
tjb007
nagyúr
válasz
Mezcal #62661 üzenetére
Az ME572C frissebb, bővítő, és erősebb processzor is van benn (ami igaz x86-os), plusz a garancia is 2 év. A Nexus 7 meg ugyan nem bővíthető, a processzor is gyengébb és a garancia is csak egy éve, de olyan ROM-ot raksz rá amilyen csak akarsz, plusz van SlimPort is, ha esetleg rá szeretnéd kötni a tévére.
Mindkettő jó választás, csak el kell dönteni mi a fontosabb.
(#62662) ujtelefon
A másik kettő 3G-s, nem írtad, hogy szükséged lenne rá. Ezen kívül hardveresen a Lenovo a leggyengébb közülük.
A B1-830-ban meg van GPS.(#62663) vlevi
Visszatérve a frissítésre.
Ha a dual OS-es modelleket nézzük, akkor azért azoknál a szoktak frissítéseket kiadni az Androidra, a Windowsnál meg ez ugye adott. Persze azért továbbra is az új modelleken van a hangsúly, azokkal foglalkoznak inkább.(#62664) Simon04
ASUS Transformer Pad TF303CL, Lenovo Yoga Tablet 2 10" LTE, Samsung Galaxy Tab A SM-T555, bár utóbbinak az ár/érték aránya elég pocsék.
-
-
-
SkyLine3000
addikt
válasz
Mezcal #34573 üzenetére
Én a telót is úgy használom, h ha meg akarok nézni vmit a neten, akkor addig megy a wifi, ha már nem netezem, akkor kikapcsolom. Gondolom, így többet bír.
A helyzet az, h egy vidéki kisvárosban lakom, így nincs rá lehetőségem, h kipróbáljam vásárlás előtt. Euronics-félékben meg nincs ilyen tab. Úgyh csak neten tudom megrendelni. -
tjb007
nagyúr
válasz
Mezcal #33979 üzenetére
Ha amúgy is ott (és ő ott van), és maradni is szeretne (sok esetben nincs is más lehetőség) akkor nincs semmiféle ráfizetés.
Aki meg csak azért, hogy olcsóbban hozzájusson valamihez elkötelezi magát évekre, holott nincs is szüksége az adott szolgáltatásra az szimplán idióta. -
tjb007
nagyúr
válasz
Mezcal #33976 üzenetére
"Azt a t-és tabletet felejtsd el, ha jót akarsz magadnak."
Ezt úgy mondod, mintha leprát kapna tőle
Ez nagy baja van, az ára. 70e forintért egyértelműen vicc, de 35 ezerért viszont teljesen korrekt. Van 3G, GPS, BT, 1GB RAM és IPS kijelző is. Igaz csak egymagos, de böngészni, filmezni, YouTube-ozni még mindig elég.
Plusz jár mellé egy WLAN router is, amire ha nincs szüksége eladhatja, ennyivel is olcsóbb lesz az egész móka. -
vwpolopg
őstag
válasz
Mezcal #32734 üzenetére
Nem érzékel vagy eldobálja, vagy egyéb bajok?
(#32733) this is life: Hát, türelmes az nem vagyok
Igazából szerintem a 8-9-es kategória lenne az igazi, nincsenek olyan nagy igényeim, azt hittem könnyebb lesz
Esetleg WayteQ xTAB-80? Bár ez régebbi modell, de újabb 2 magos 8"-osat nem találtam tőlük.
-
NGA
addikt
válasz
Mezcal #32331 üzenetére
Leszimuláltam a két felbontást:
Itt azért látszik, főleg, ha kinagyitod.
A két PPI: 169 vs 215Valamint olvasásra jobb a 16:10 arány, mint a 16:9. Legjobb a 4:3 egyébként, főleg magazinoknál.
-
-
tjb007
nagyúr
válasz
Mezcal #32097 üzenetére
Ha ezeknél csődöt mondott akkor ott valami nagyon nagy baj van mivel ezeknél jóval komolyabb játékokkal semmi problémája nincs az MX -nek.
A Gameloft játékai meg híresen bugosak és problémásak, ha valami nem megy akkor első körben őket kell ekézni. -
artiny
őstag
válasz
Mezcal #32023 üzenetére
Szoval akkor érdemesebb lenne várni a ConCorde Tab SPEED 8GB tablet -re 1hónapot? amiben lessz a RK 3066, a WayteQ xTAB-70dci tablet szemben?
A WayteQ -nak AnTuTu 3.0 Benchmark 9215 pont ,míg a ConCorde tab SPEED 11 000 folotti volt egy "lesifotos" kepen látható mért adatot mutattak rola ... szoval akkor igaz lehet ez a kulombseg ?!
-
NGA
addikt
válasz
Mezcal #31341 üzenetére
Egy agyontömöritett videon semmi különbséget nem fogsz látni. Egy minőségi, részletes, nem tömörített fotón jöl kijön, pl elég egy jobb tif-et kiirni pdf-be, és látni. Azért abba gondolj bele, hogy az 1024x600 az képpontsůrűségben 60%-a az 1280x800-nak, azaz alig több mint a fele. Valamint mások a képarányok is eleve. Azért használják az 1024x600-at sokan, mert olcsón gyártható, mivel a netbookoknak is ez volt a felbontása.
-
NGA
addikt
válasz
Mezcal #31336 üzenetére
Itt látni az 1280x800 vs 1024x600-at:
Amikor tabletet kerestem, akkor átmenetet kerestem az ipad 4:3 és az 1024x600 16:9-e között, mivel sok magazint, könyvet is olvasok. Amikor a kezembe vettem az első 1024x600-as tabletet, elborzadtam, hogy álló helyzetben mennyire keskeny. És mivel az 1280x800 egy nagyon jó alternativa volt, igy ez mellett döntöttem. Az IPS, a 9-10 órás üzemidő meg csak megerősitett a döntésemben.
-
violentSt
tag
válasz
Mezcal #31333 üzenetére
ikonméretből meg info sávból megmondom - mivel apróbbak a betűk stb...
személy szerint ebben ki is merül a felbontás érdembeli fontossága részemről
a myaudio 708ag igen szép sőt, gyönyörű kijelzője 1280x800
és a pro duo 1280x600 kijelzője között igen nehéz lenne normál távolságból (40cm) pusztán a pixelsűrűség alapján megmondani a különbségetjah egyik szemem 130%-os a másik pedig 110%
nah persze itt vannak a 4K-s tévék és ha egymás mellé állítod a full HD-val akkor észrevehető a különbség,
más kérédés, hogy normál hétköznapi használat mellett "felesleges" egy bizonyos pixelsűrűség fölé menni ...szerintem -
NGA
addikt
válasz
Mezcal #31333 üzenetére
Grafikus vagyok, és szerintem jó a szemem. Mivel ezzel foglalkozom már 20 éve, igy tudom mit kell nézni és látni. Nekem 32 colos tv-m van, kb 1,5 méterről nézem, és bizony látható. Legegyszerübben úgy tudom ezt megnézni, hogy a laptopot rákötöm a tv-re, és elöször hd majd fullhd felbontást kapcsolok, és ugyanazt a képet rakom ki. Simán látni az érzékenyebb részeknél a felbontásbeli különbséget.
-
-
nyirog
tag
válasz
Mezcal #31303 üzenetére
jujjjujj, ez nagyon félrecsúszott számítás amit írtál
1280x800 = 1024000 pixel
1024x600 = 614400 pixelA különbség tehát 1024000-614400 = 409600 pixel, vagyis a nagyobb felbontás ~67%-al több pixelt tartalmaz azonos területen
Így az 1280x800-as felbontás 7 colon 215ppi, az 102x600 pedig 170 ppi. Azért ez jelentős -
-
Ropman
tag
válasz
Mezcal #30961 üzenetére
lehetséges, hogy igazad van.
Bár szerintem ami igazán fontos, hogy valahogy annak a helynek kellene nagyobbnak lennie, ahova a programokat telepíti az ember [ legalábbis Blade esetében, particionálás nélkül, igen kevés hely volt az alkalmazásoknak]
this is life: Nagy igazság van abban amit mondasz, viszont valahogy a nexus 7 mellett még ott van az is, hogy van benne GPS.
Igaz, hogy félkarú óriás egy 3g-t nem tudó tabletben, de ha cserélni szeretné az ember, akkor még mindig átpasszolhatom szülőknek, jó nagy navinak az autóba
-
Chaser
legenda
válasz
Mezcal #30112 üzenetére
3G-vel mindenképp jó vétel.
Buyincoins nemrég írt levelet, hogy két csomagomat állítólag azért nem kaptam meg, mert valami politikai zizi volt náluk. Hallott valaki erről? Illetve tavagy úgy regisztráltam be, hogy 6% kedvezményt adnak minden vásárlásnál, az már idénre nem vonatkozik? Mert most mindenre teljes árat ír.
10" IPS dual-core 3G tab-ból az Ampe A10-en kívül nem használható alternatíva 50k-ig Kínából? -
peter76bp
aktív tag
válasz
Mezcal #29704 üzenetére
A kilövés az kiszedési szándékkal indult csak lecsúszott róla a körme, de combos rugót raktak bele, hogy ellövi a fenébe a kártyát
Amúgy meg rendben van a gép és igen gyorsan bebootol. Anyaghasználata összeszerelése is teljesen jó, egyedül ez a kiálló kártya volt fura, de ha beteszi tokba már nem zavaró annyira.
-
zaskar
senior tag
válasz
Mezcal #29353 üzenetére
Ismétlem, nekem csak a wifi erősségével volt bajom, egyébként jónak találtam könyvolvasásra, filmnézésre, és netezésre is 25 ezerért (telefonról osztottam rá netet, mert a wifi csak a router pár méteres környezetében volt stabil). Videókat pendrive-ról, SD-ről szépen vitte, a kijelző nem rossz, OTG kábel tartozék, HDMI, stb. A 2800-as akku nem túl nagy, de ez benne van a leírásban, 1 giga RAM ebben az árkategóriában nem megszokott. Amúgy nem csodálom, hogy ott porosodnak a pennyben, mert én is csak az újságban láttam, a boltban el volt dugva a pénztárnál, ki sem volt írva. Na meg tegyük hozzá, a pennybe elsősorban nem tabletért járnak az emberek...
-
CHIPman
nagyúr
válasz
Mezcal #28639 üzenetére
Ezt már leírtam egyszer. Galaxy S3-am van, az egyetlen gondom vele, hogy olyan dolgokra is használnám, amire a hardvere bőven elég, viszont nem igazán alkalmas a viszonylag kis képernyő miatt, pl xvid filmnézés, pdf lapozgatás. Erre a minél nagyobb képernyő az alkalmas, a hardver szinte mindegy, mert ezeket bármelyik tudja. Nekem nincs gondom a TN képernyőkkel is, pl volt egy Myaudio 808A-m, ott sem a képernyővel volt a gond.
Értsd: Komolyan meggondoltam az 1008B megvételét, annak ellenére, hogy most vettem a családba egy Tab playt. -
Chaser
legenda
válasz
Mezcal #28622 üzenetére
Maga a 10-es méret nem parasztvakítás. De az adott myaudionál minden lesz, csak felhasználói élmény nem
A prestigio multipadot már el tudnám képzelni. Persze hátrány a nagyobb tömeg és térfogat, előny viszont a nagyobb felület. Átmenetnek 8-as is már sokkal jobb - nagyobb - mint a 7-es, de abból értelmeset - IPS, normális SoC - itthon nem láttam.
szerk: bradam: Ez az a tipikus eset, ha ajándéknak szánod: ne vedd meg. Ha magadnak: szintén ne. Sztem. Januárban biztosan lesz újra. Már csak a + 1év gari miatt is érdemes várni. De sztem ekkora méretben a 16:9 már jobb, pláne hogy HD felbontással párosul.
-
Chaser
legenda
válasz
Mezcal #28620 üzenetére
Valaki 40-ért veszi a legolcsóbb myaudiot. Kiscsaj mesélte húdejú, húdeszép. orra alá dugtam a crystalt, azóta nem sztárolja azt a "hulladékot"
Persze, 10-es, TN panellal, 1 magos SoC-kal, érintőfelülete se az igazi. Hát inkább 7" ennyiért ami mindenben jó, pl pro duo itthonról. Vagy drágábban normális 10-es.
-
krokk
senior tag
válasz
Mezcal #28368 üzenetére
hát tegnap van meg este próbálgattam, 1 fal és 4 méternél kb fél jelerősség, itt még használható volt, ha már arrébb mentem másik irányba ahol mondjuk úgy 2 fal vastagságot kellett volna átvinnie ott már nem ment.
mobil viszont simán megy még ennek a távolságnak a dupláján is (csak nagyon lassan és sokat dobja a jelet)
szóval a mobilhoz képest gyenge, de számomra ez még megfelelő mert ennél távolabb nem fogom használni, vagy ha igen: van mobil hotspotom. -
maxcool
csendes tag
válasz
Mezcal #28190 üzenetére
Helló!
Én tegnap még tudtam innen rendelni, hozzájuk csak hétfőn jön Azt mondta a csávó h még csak most lett vámszabad területen, bár én mondtam neki hogy már más boltokba van, sőőt h már nincs is...
Azt mondta h keddrere meg is érkezhet nekem. Ugyh megrendeltem. Ez volt pénteken. Egy próbát még megér sztem. Meg azt mondták a webshopokban h hiperek-ben még lehet. Concordenál partnereknél a mediamarkt-ot és a euronics-et láttam megadva, esetleg még ott lehet.Ez lemaradt
http://www.joaron.com/concorde-tab.html -
spiritex
veterán
válasz
Mezcal #28143 üzenetére
Azért a hátrányairól is érdemes említést tenni a Crystal-lal szemben:
- még nem JB-es!
- az első és számomra sokkal fontosabb kamera csak 0.3 mpixeles és NINCS középen!
- számomra csúnya széles kávája van.
- az a "pár ezer" az minimum 10 ezer, mert 37 alatt nem lehet kapni, a Crystal pedig maximum 27! -
Chaser
legenda
válasz
Mezcal #28139 üzenetére
Minden tab ledes, melyikben lenne ccfl?
Nem láttam még egymás mellett a 2 tabit, de a crystal teljesen rendben van kijelző téren is. Összerakás is elég jó, nincs az az olcsó kínai érzése. akku is jól bírja. És ami legfőképp meglepett, out of the box működik minden
Peetta14: A 7-es IPS, a 8-as nem, pedig akkor kurta jó vétel lenne.
N.Zola89: PC-ről USB kábellel is tölthető?
A novo10 Hero-ban levő cpu és gpu mit tud? Nem igazán ismerem azt a SoC-ot.
Infoja van-e vkinek mennyi lesz kb az wayteq tab aminek 1280-as 7" IPS kijelzője van?
-
csibe1
addikt
válasz
Mezcal #26844 üzenetére
Annyit se adnék érte,de még 15-öt se nagyon.Olvass vissza a topikban,páran már ráfaragtak vele,support meg nem igazán van.
Inkább szánj rá kicsit többet,és vedd meg a Wayteq vagy a Prestigio kétmagosát,a kijelző miatt inkább az utóbbi ajánlott,és a két év gari sem hátrány.
A Concorde One-t nézted amúgy?Az az általad megjelölt árban van,ha mégsem szánnál rá többet,és normális supportja van.
One -
smilecat
aktív tag
válasz
Mezcal #26816 üzenetére
a maxtabot (Maxell maxtab c7)sikeresen rootoltuk, és felraktuk rá a play-t is... a másikat nem ismerem, de gondolom ott is felrakható a play mint mindegyikre... aztán hogy root nélkül megy-e azt nem tudom, efun kobo-n ment.
Egyébként nem nagy durranás, de ennyi pénzért ne is várjon senki egetverő teljesítményeket... amire nekem kell arra megfelelő
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Home server / házi szerver építése
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Parkside szerszám kibeszélő
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Apple MacBook
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- További aktív témák...
- Ipad mini 7 (A17Pro CHIP/Biztosítás/garancia 2028-ig/ajándékok)
- Apple iPad 9 2021 64 GB Wifi, akku: 99,8%, ciklus: 23
- iPad A16 Wifi 128Gb Silver A3354 bontatlan
- MacSzerez.com - iPad Pro 12.9" / M2 / Ezüst / Wifi / 256GB / Garancia
- iPad 8th. 32GB Cellular Független Karcmentes/1-3 hónap gar./Akku 100%/p4300
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7700 Processzor!
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! AMD Ryzen 5 2600 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- LG OLED Televíziók: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged