- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Yettel topik
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
devast
addikt
válasz
csibe1 #25007 üzenetére
Komolyan úgy nézek ki, mint aki múlt héten látott tabletet először ? Tudom, hogy az aurora-val voltak panel problémák, konkrétan selejtet használtak fel. De könyörgöm ember, ennek mi köze a tn/ips vitához ? Egy ferrari kigyulladt múltkor, ezért biza én nem veszek ferrarit, inkább a megbízható dacia logant választom.
A többi részére nem is válaszolok, majd a tapasztalatok visszahúznak téged is a valóságba.@Tobika1: arra befizetek.
-
devast
addikt
Nyilván majd fekszem az ágyban, a tabletet meg 30-45 fokban felfele fogom a levegőben kézzel.
ps: az ips mindenben jobb, ha általánosítunk, mint technológia, kivéve a fogyasztásban és a válaszidőben. De ott sem nagy a különbség. Az egyes panelek minőségi szórásaiba meg inkább ne menjünk bele. Nyilván vannak jobban sikerült tn panelok is, de minek játsszak zsákbamacskát, ha egy ips/mva panel garantálja a jó betekintési szöget? Ráadásul már nem is drágák annyira, persze kínában. -
devast
addikt
válasz
Attici #24955 üzenetére
Monitorom spva, tv-m ips, tabletem ips, telefonom (még) tn, de már úton van abból is az ips. Telefonra tényleg nincs sok értelme, viszont egy tabletnél sokat számít. Vagy te az ágyban fekve halálpontosan merőlegesen tartod a tabletet ? Akár órákig ? Ez vágta ki nálam szinte teljesen a biztosítékot... fekve nem tudtam használni a tn-es tabletet, mert ha úgy fogtam, hogy lássam a képet, akkor 5 perc múlva rándult görcsbe a kezem, ha meg úgy, hogy kényelmes legyen sz*rt se láttam a képből. Ez nem olyan mint a notebook, hogy megdöntöd kicsit aztán kész. Ezt keményen fogni kell a kezedben.
-
devast
addikt
válasz
csibe1 #24920 üzenetére
Mit milyen ? Volt már tn és ips/mva paneles tableted ? A TN panel-t pont szemből nézve látod csak normálisan, és van egy irány amiben kegyetlenül torzul. Itt nálam már nem minőségről beszélünk, hanem használhatóságról.
Meg ha ráesik egy targonca az is milyen szar húúú... biztos nem bírja ki.
Az mva/ips-nek meg nem csecsének kéne lennie 2012-ben, hanem alapnak. -
devast
addikt
válasz
Tobika1 #24873 üzenetére
Myaudio-val garancia van. Support van? Kíváncsi vagyok javítják-e a firmware hibákat. Wayteq nálam itt vérzett el... inkább veszek kínából, magyar garancia nélkül olyan tabletet, amihez van jó közösségi support, mint itthon garanciával olyant, amihez nincs.
De drukkolok a myaudio-nak, ettől függetlenül. -
devast
addikt
Az én ainol novo7 fire-ömön simán mennek azok a játékok, amiket próbáltam: asphalt 7, bard's tale, broken sword, horn, mass effect infiltrator, order&chaos online, the dark knight returns .
Az más kérdés, hogy 1-2 viszonylag alacsony fps-t produkál (mass effect, dark knight pölö). Nem játszhatatlan, de a 720p-re komoly játékokhoz kevés már a mali400 mp2. MP4 konfigurációban már megfelelő lenne. Mivel én nem játékra vettem, ezért annyira nem mozgat
Viszont jó tanács annak aki játékra venne aml8726-mx soc-al gépet: 1024x600 fölé ne menjen. -
devast
addikt
válasz
mézespálinka #22788 üzenetére
Itt a kezemben. Első szériás darab. Mit szeretnél tudni ?
-
devast
addikt
válasz
Ultraviolet #22009 üzenetére
Elhiheted, ha kijön az allwinner a 4magos soc csodájával, elég sokan fognak rá tabletet építeni. Másrészt meg marketinget csőstől bevenni kínai cégtől nem szép dolog
-
devast
addikt
Rossz topikba írok már megint
-
devast
addikt
válasz
ronson #21673 üzenetére
Hát az tény, hogy rajtunk nagy haszna nincs.
totál off: faterral pont azon vitatkoztunk pár napja, hogy mikor boltba megyek én pl nem nézem meg mennyibe kerül a zsemle, bevágom zacskóba amennyi kell azt csá. Ő meg néz kidülledt szemekkel, hogy mindig megnézi, hogy drága vagy olcsó... Mondtam, hogy nekem mindegy hogy 9 vagy 19ft darabja, nem leszek büszke magamra ha "olcsóért" veszem, ill nem húzom a számat ha "drágán". Itt tart a mai idősebb generáció... -
devast
addikt
válasz
rob210 #21586 üzenetére
van egy ftpserver alkalmazás marketen.
Nem kell nagy ész, hogy kitaláljuk: az bizony egy ftp szerver.
Letöltöd, beállítod, felmész wifi-re, elindítod.
Onnan már hálózaton keresztül hozzáférsz a tablethez.
Ha lusta vagyok kábeleket dugdosni én is ezt csinálom az enyémmel
Ha gyors a wifi, még lassú sem lesz. -
devast
addikt
válasz
Tussky #21178 üzenetére
Első szériából ne rendelj, vagy vedd tudomásul, hogy bármilyen probléma lehet vele. Szó szerint.
Kínai tablet vásárlásnál a specifikációkat a hajadra kenheted. Ha rosszul van ráhegesztve a szoftver, ha rosszul van megtervezve valami benne és ezért rosszul működik akkor az egészet küldheted vissza/dobhatod a kukába attól függetlenül, hogy mennyi a memória, hánymagos a processzor meg milyen hiper-szuper kijelzőt raktak bele.ps: ainol crystal-ról: hallottam hogy kaptak egy szállítmány szemét aurora2 ips kijelzőt... lehet inkább váltanak egy másik kijelző gyártóra, hogy addig se álljon a termelés.
-
devast
addikt
válasz
heady91 #21131 üzenetére
Itthon nincs hasonló paraméterekkel rendelkező csomag, tudtommal. A drága 500-1000 perces csomagokhoz jár pár giga net, sms is fizetős. Ha neked elég lenne pl 100 perc de kéne 8 giga eléggé meg vagy lőve... illetve fizess érte még pluszba.
Én egy hónapban beszélek a privát telefonomon kb 10 percet... A ~100 perces csomag mellé meg adnak kőkemény 100mb adatforgalmat. Amint meglesz kétkártyás telefonom váltok, mert jelenleg kb 250ft-os percdíjjal telefonálokEgy feltöltős telefonálásra, egy meg csak adatnak. (plusz poén, hogy a netes kártyán keresztül, internetről otp bank android appjával fel lehet tölteni közvetlenül a feltöltőkártyás simet... )
Úgy is mondhatjuk, hogy ha nem fizetsz havi 5k-t, arányaiban horror áron kapsz mindent. ha 10-12k -t költesz, akkor már egy fokkal jobb. 20k körül már csak kb 10-40%-al fizetsz többet mint a céges flották. Nálunk egész cég 8-10 mobiltelefonnal fizet 40-60k -t havonta, és rengeteget telefonálunk. -
devast
addikt
[link]
Fantasztikus... megtanulhattam volna, hogy első szériából sosem rendelünk
Mindegy, vállalkozó kedvű vagyok. De azért nem próbálom ki, hogy megdöglik-e, inkább várok a következő firmware-re, addig nem is használom. Egyébként sem ért még be az országba. -
devast
addikt
válasz
hamyka #20777 üzenetére
A digi-nek nincs mobiltelefon hálózata... a digis mobilinternet csomagok a telenor hálózatát használják => ugyanolyan szolgáltatás mint a telenoré. Tudod, virtuális mobilszolgáltató.
Azt meg hadd ne nekem kelljen megnézem, hogy xyz helyen van-e lefedettsége... és meg sem rendelem helyetted, ha szeretnéd akkor sem -
devast
addikt
válasz
tvamos #20667 üzenetére
A nagyobbat(nehezebbet) huzamosabb ideig a kezedben tartani nem kényelmes. Ha csinálnának 300 grammos 10"-os tabletet jó akku idővel, simán használható lenne.
Vagy csak én vagyok ilyen rinyálós, hogy begörcsöl a kezem ha fél-1 óráig tartani kell egy 350-400 gramm fölötti tabletet ? -
devast
addikt
Feladták a novo7 fire-t, van tracking numberem, úton van
2-3 hét...
szerk: mire ideér, talán lesz valami normálisabb fw rá. -
devast
addikt
válasz
kissan4 #20433 üzenetére
Jelenleg 2 jó soc van, amit érdemes venni, rk3066 és aml8726-mx/m6. (listád 80%-a kiesett)
1gb ram nem árt. Én csak ips-t vennék, nem kínzom magam többet tn film panellel.
1 lehetőség maradt. Viszont szerintem az rohadtul nem ér meg 80k-t... Ezt csak Te döntheted el, melyik lesz számodra alkalmas... -
devast
addikt
válasz
spgabor #20395 üzenetére
Enyém is rendszeresen fagy 4.0.3-al, a mediascannerservice alkalmazás is bugos mint az állat, SD kártyát szokása csak úgy "elveszteni" ilyenkor kihúzom bedugom aztán megy tovább.... És semmi hír róla, hogy dolgoznának javításon/frissítésen. A support náluk annyit jelent, hogy lépnek egy főverziót. A frissítéssel nincs probléma, a frissítés minőségével viszont nekem van. Ennél még néhány kínai gyártó is jobb romokat képes kiköhögni magából...
2.3 alatt nekem sem volt ennyi problémám vele... -
devast
addikt
válasz
z0d1AK #20356 üzenetére
Ez a helyzet egy külön topikot megérdemelne.... Mindenesetre én elég közel vagyok a tűzhöz, és rendszeresen azt látom, hogy a hivatalos magyar nagykerek, a legolcsóbb kisker árnál (árgépes pl) DRÁGÁBBAN árulják a cuccokat, a kereskedőknek. Versenyezzél paraszt... B probléma, hogy forgalom arányosan adnak kedvezményeket. Aki sokat (nagyon sokat) elad, valamivel olcsóbban kapja. Kis számtech üzleteknek semmi esélyük, konkrétan nulla, ha hivatalos forrásból beszerzett termékeket szeretnének árulni. Néha még én is kiskerből (ipon, ez-az, ahol jó áron) vásárolok, mikor szinte az összes nagyobb magyar nagykerből is tudnék...
Volt olyan is, amikor a nagyker nettó ára egy terméknek megegyezett legolcsóbb kisker bruttó árával....... no comment. -
devast
addikt
válasz
Lucas Kane #20338 üzenetére
Az lehet, de legalább látom mi van a képernyőn
Nekem tn-film -es kijelzővel szerelt tabletem van (xtab70).
Én sem fogok soha többet ilyen kijelzőt választani, az 100%, kizárólag ips vagy mva,pva.
Alulról nézve használhatatlan, tehát pont szembe kell tartanom, nem dönthetem előre. A kezeim még 10-20 perc után ezért begörcsölnek... -
devast
addikt
válasz
dugesz77 #20176 üzenetére
Nekem még régen volt olyan, hogy kínából küldött ems? azt hiszem, Angliába érkezett repülőn, és onnan jött Magyarországra. Akkor nem sem kellett vámoltatni. Viszont nemrég az usa-ból jött ems egyből Bp-re érkezett, jött is a vám/áfa minden... Simán lehet, hogy ems-el megúszod ha nem Mo-n száll le a repülőgép a csomagoddal. DHL tudtommal mindig közvetlenül hozza.
-
devast
addikt
válasz
Oldman2 #20063 üzenetére
"Támogatás videohívások Online"
"Felszólalnak: Igen"
"Kamera: 0.3 Mega Pixel előtt"
Ez a teljesítmény. Ma már angolul sem kell tudni ahhoz, hogy kínából importált dolgokkal üzletelj a vaterán
Szánalmas google translate...
Garanciát ráadásul nem ad rá semmit. (Nem is tudná lekommunikálni a kínaiakkal a visszaküldést...) -
devast
addikt
válasz
energy4ever #20029 üzenetére
Pedig megtaláltam a legnagyobb táblát 15k alatt
100x100-as ! -
devast
addikt
Ejj, de nagyon el vagy tévedve.
Az sdhc maximuma azért 32gb, mert a microsoft féle windows-ok max 32gb-ra tudnak formázni egy fat32-es partíciót (őskövületekkel való kompatibilitás miatt). A specifikáció szerint pl 4kb szektormérettel 16tb-os fat32 partíció hozható létre, és vannak programok amivel meg lehet így formázni az sd kártyákat. Windows xp, 7 is simán írja/olvassa ezeket (csak formázni nem lehet ekkorát). A telefonok/tabletek nagy része is rendesen működik velük. -
devast
addikt
válasz
Krissz5435 #20005 üzenetére
Már hogyne lehetne... feltalálták a 64gb-os microsd-t. A legtöbb tabletbe/telefonba meg simán működik is, hiába írják a gyártók hogy max 32gb.
ps: a mondandóban egyetértünk. Mondjuk nekem van 1080p 16 ref frame-es h264 level 5.1 -es videóm amit tabletről néztem. Igaz messze nem ilyen brutális bitrátával van kódolva. -
devast
addikt
Nekem az első naptól, mikor megkaptam az xtab70-et, teljesen tiszta volt: Én soha többet nem veszek tn film paneles lcd kijelzővel szerelt tabletet. ips vagy mva/pva vagy akármi, de ágyban olvasásra pl használhatatlan, olyan rossz a betekintési szög. Illetve használható, de pontosan magad felé kell tartani, ami fekvő helyzetben úgy fél óra után olyan görcsöt gerenál a kezemben, hogy betojok. Ugyanígy, 330-340 grammnál nehezebb tablet sem kell nekem, egyszerűen fáj huzamosabb ideig tartani egy pozícióban...
-
-
devast
addikt
válasz
Chaser #19911 üzenetére
Aurora 2 news
Lehet kamu, nem tudom. -
devast
addikt
Mondom touch vezérlő... nézd meg pl ezt
Három modell van a családban, és nem mindegy melyiket teszik bele. Azt tudom, hogy a fire-ben ft5406 van. Aurora2-ben valószínűleg ft5206.
szerk: elvileg június végétől már ft5306-al szerelik. Szóval az megoldódott, ha nem régi a készlet amiből veszed. Valószínűleg a wifi antenna fóliát is rajt hagyják már.... -
devast
addikt
válasz
Chaser #19585 üzenetére
Most meg nem mondom pontosan a vezérlő ic típusát, de több helyen láttam, hogy olyan van benne, ami 3,8" -hoz való specifikáció szerint. Működni működik vele, kérdés, hogy hogyan. Nekem nem volt aurora2-őm, erről nem nyilatkoznék
A wifi-nél meg ők voltak a hülyék, gyárilag egy fóliával jön az antenna, ami kell rá. A gyártósoron persze ezeket sikerült leszedni valahogy
Bővebben itt lehet olvasni, ajánlom a known issues and solutions részt.ps: csomó más ilyen ips-es 7colos van.
Nem is tudom honnan kezdjem... window n70 dual core, vvsum k7, cube u30gt mini, smartq k7, onda v711 / v712 , stb stb dunát lehet rekeszteni velük.
Na most ebből a raklap cuccból kiválasztani azt, ami tényleg használható... ha ahhoz kell skill -
devast
addikt
válasz
Bagira01 #19582 üzenetére
Te abból indulsz ki, hogy minden hardver és szoftver megfelelően van implementálva, és minden flottul működik.
Ez még a 200k-s androidos táblagépeknél sem igaz, nemhogy a kínai belpiacos csodáknál. Messze nem tökéletesek, csomó hibájuk van. Ezért olcsók
Érdemesebb olyant választani, amihez azért csinálnak fw frissítéseket, és nincs publikus orbitális hibája. Csak a specifikációkra támaszkodni választásnál.... ebből szokott pofára esés lenni.
Aurora 2 -nek a wifi antennájából konkrétan kihagytak egy részt, ezért elég gyenge a wifi jel. Touch panel meg 3,7"-os mérethez való, nem 7"-hoz. Lehet ezeket a hibákat az újabb gyártásúakba már javították, lehet nem, erről nincs információm.
Pipo u1 is tök jónak tűnik papíron, meg olcsó is, mégse nyúlnék hozzá még bottal sem -
devast
addikt
válasz
Mandarinn #19418 üzenetére
Őszintén, szerintem:
CPU kb egyforma, gpu-ja valamivel erősebb az rk3066-nak, viszont bármelyik tökéletesen megfelel a célnak. Inkább a körítés, az összeszerelés és hardver/szoftver minősége és a support a kérdéses sok esetben... Jobb hw-ből is ki lehet hozni sokkal sz*rabbat sajnos, és ezt jellemzően meg is teszik kínában. -
devast
addikt
Ez csak nekem új ?
[link]
Sz*r a fordító, azért a lényeget ki lehet belőle hámozni. -
devast
addikt
válasz
gabesszg #19361 üzenetére
5000mah akksi, 7"-ba eddig kb 3000-3500mah szoktak pakolni. Ami igazán jó benne: 1280x800 ips kijelző. Meg az, hogy hardveresen szinte azonos az aurora2-vel, viszont 2-3 hónappal több idejük volt, hogy a hardveres/szoftveres hibákat kiküszöböljék (rengeteg rémtörténetet lehet olvasni az aurora2-vel kapcsolatban).
-
devast
addikt
Ainol novo7 fire -t rendelt valaki (rajtam kívül) ?
Az első batch miatt lehet szívni fogok, majd meglátjuk
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Autós topik
- Asztrofotózás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- PlayStation 5
- Háztartási gépek
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB NZXT H5 Flow RGB 650W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest