Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Utolsó pillanat a féláras hirdetésfeladásra, előfizetésre!
-
Mobilarena
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
cidalain
veterán
Jaja, nem értem igazán, de a mérés ezt mutatta. Samu telón volt ilyen, Xiaomin 1.5-1.6 A körül láttam a maxot. De pl a Samu is 80-90% körül valahol visszavett, a végén még 1 A alatt csepptöltött. De persze nem überkörülmények közt teszteltem, mert persze a telók töltöttségi szintje más volt, az akkukapacitások különböztek, a Samu tudja a gyorstöltést (de a töltő csak sima 5V 2.4Ah Aukey - ami ugyanolyan mint a Blitzwolf töltőm)
-
akerbis
aktív tag
Oké. Itthonról, újat, HDMI ha volna. Árban ilyen 80-120K körül.
* szerk. Nem kell drágább legyen a kelleténél. Ahogy néztem pl. Lenovo TAB M10 (igaz nem HDMI-s) megvan 80-ból, de akkora felbontás mellett (adatforgalmi korlátot nem nézve, -amúgy 150GB) hogy mennek a játékok?
* szerk2. Ez egyébként az, amivel a HDMI csati hiányt ki lehet küszöbölni?
-
cidalain
veterán
Csúsznak itt összevissza az infók. Kell már lassan egy jegyzettömb hogy melyik user milyen témával kezdte a konversationt
Valóban csak és kizárólag navira kicsit túlzás az S6 Lite. Ha viszont mellette általános tabnak is, hogy pihi közben film, social networking, netezés ilyesmi, és hosszabb távra tervez, esetleg a friss szoftver is jó lenne, akkor jó választás -
kid46
aktív tag
De olvastam , hogy megjelent kulfoldon a galaxy tab A8.4 is. Nalunk az mikortol lesz kaphato? Galaxy tab s6 lite is jonak tunik , csak ugye a kamionba a szelvedore kellene raknom es hat 10” az nem pici... melyik autos tartot ajanlanatok ami megtart egy 10” tablagepet szelvedon?
-
Taktoj
aktív tag
Köszi a választ. A 8.4 igazából azért praktikus mert se nem kicsi se nem őrült nagy. Bár ha ha más a elfoglalt kijelzőarány akár picivel nagyobb is majdnem ugyanez a méret. A gms az hiányozna, keresgélek egy kicsit m5 téren, bár szívesebben lépnék ha picit előrébb tudtunk volna lépni a 4gb tól. Azért köszönöm.
-
bviktor93
tag
Aha látom, csak az "S"-esek tudják HDMI kimenetet... Annyit viszont nem költenék rá.
Igazából Netflixet máshogy is meg tudom oldani laptop HDMI -> TV, vagy PS4-ről, csak nyilván a tabletes megoldás egyszerűbb lett volna.
Ettől függetlenül szerintem Tab A7 lesz, Huawei után jöjjön egy Samsung. -
bviktor93
tag
Köszi a választ.
Én a Tab A7-et néztem [link] kb. 10k-val drágább, mint a T5.
Ez mennyire ajánlott?
Netflix HD itt is megy, és itt van USB-C, ami előny lenne HDMI miatt "butatévéhez" + kicsit több RAM.
Ezzel már ugye működne a Samsung Dex "OS"-e, tehát tudnék HDMI-n képet küldeni butatévére és pl. Netflix-et nézni? -
wolfman
veterán
-
psg5
veterán
Szia! Bocs ha nem jól írtam, de egyébként igen: eladnam ipadet és helyette lenne egy droidos.
Leginkább tanulasi célra, moodle, teams stb, illetve word pdf kezeles, nas-rol fiom, hbo go és természetesen face, insta net fogyasztás.
Ipad kimondottan gyorsan reagál, tölt be, játszik le filmet, nem akad, nem laggol megbízható. Nos ezt várnám el a droidostol is, mert a fajlkezelés, megosztás terén nekem a droid jobban bejon.
Neztem összefoglalot amibol odaig jutottam hogy 3gb ramos lenovon kivul nem igazán van 70-80k korul opcio, már ha jol latom. -
bacizone
csendes tag
A kicseréltetés a visszaküldés Kínába elég macera és a költséges, több mint 10e HUF most már. Ráadásul van a több hetes várakozás, hogy "megérkezett-e már"...
Az meg hogy felajánlanak félár refundot a visszaküldés helyett... elég rossz szájízt hagy maga után, hogy van egy totál bizonytalanul használható tabletem és elbuktam a felét. -
dm1970
aktív tag
Lehet nem voltam egyértelmű. Csak amiatt kérdeztem, hogy a "kicsit" gyengébb kijelzőt nem kompenzálja-e az LTE+gps+10-es droid? Mert a többi spec megegyezik. S esetleg valakinek fontosabb lehet ez.
Az elsőre is köszi a választ.
Akkor bevállalom, ha tényleg van még ennyiért. -
Köszönöm, ha jól látom, akkor ilyen áron MMben 3 van:
ZA5T0189BG, Android 9, 1920 x 1200 pixel, 10.3"
ZA6W0009BG, Android 10, 1280 x 800 pixel, 10.1"
ZA6V0057BG, Android 10 1280 x 800 pixel, 10.1"Ezek közül inkább a FHD android 9-essel?
-
-
F.B.I.
veterán
-
mike1334
veterán
Félig fekve, ölben tartva. Voltam már, de valami jóképességű lezárta az összeset, így csak a feloldóképernyőt nézegethettem...meg valahogy mindig más egy játék, mint mondjuk a beállítások (sokszor wifi sincs). Fhd is jó lenne, de abból meg csak az egy szem lenovo van itthonról. Plusz pici a különbség árban a 10 és 8 col között fhd esetén.
-
Kezdek elveszni, hogy mit is kellene rendelni...
Itthon értelemes áron nem tudok venni az adott keretből vállalható tabletet( 65e Ft)
Ma is néztem a MM-ben Huawei T10s illetve Lenovo tabokat, de nevetséges a 2Gb ram illetve a hüvelyen a gms hiánya
Ajánlották a fórumban Teclast M40 tabot, de nem igazán győzött meg a kijelző minősége.
Alapvetően csak és kizárólag hírek olvasása, youtube, meg szókereső jellegű játékok lennének az idős fateromnak.
Ha valakinek van ötlete ne tartsa magában -
törölt tag
Köszi. Uppsz, elfelejtettem írni, hogy lte verziós tabletet szeretnék, hogy mobilnettel tudjak dolgozni, ha szükséges.
Somatom: nincs listaáron náluk és feltöltős kártyával sem adják, ha jól látom.
Ha esetleg elengedem az amoled vonalat, akkor milyen tablet lenne ajánlott?
Vagyis maradna a gyors cpu, min. 10col, lte, 6GB ram, max. 200k ár.
Lenovo tabletekben tetszik, hogy nagyon a gyári Android-ra építenek, szinte teljesen ugyanolyan. -
motoflug
őstag
Jogos, köszi, meglestem.
Igazából ez a 8-as méret ez kihalóban van, ahogy néztem sehol semmi. Így inkább 10" körül nézek.
Megnéztem ezt a nagyobb Huaweit, ami jó lenne, de szintén csak egy helyen van, ott is külső raktáron.
Ez a Lenovo TB-X306F milyen lenne? [link] Sajnos eléggé lehúzták a kommentekben, nem tudom mennyire valós, hogy akad, lassú.
Szerk.: közben megtaláltam a Lenovo ZA5T0189BG verziót, ami a befutónak tűnik, MM-ben is van raktáron.
-
Köszönöm a tippeket. Igazából szerintem USB-C HDMI is jó lehet persze, ha működik - néha egy régebbi HDMIs projektorra van rádugva, nyilván halad a kor a tableteknél is.
SoCokat nézve látom ,hogy van minden, Mediatek, Kirin és Snapdragon is. Ezek teljesítményében van egyébként jelentős különbség? Azt látom, hogy telefonokhoz képest ezek eléggé alsó polcos cuccok. Yoga egyébként jó cucc, csak a design miatt van ennyire felárazva? Illetve tollaknál hogy működik a dolog? Egy adott márka tabletjéhez egy adott márka tolla szükséges? Tehát pl: M5 Litehoz M pen lite kell?
-
bl4ze
veterán
Igen, a Teclast M40 kuponnal azért igen csak jó ajánlat
[link] Kupon : BG437dd2
Ez jobb ár, mint amikor én vettem kuponnal, és baromi jó, gyors minden. 6GB ram eléggé oda tud verni, nincsen ilyen iplay féle böngésző belassulás amiről itt többen panaszkodtam.
Iszonyú gyors, és szép a kijelző, és a korábbi M30-hoz képest a hangszórók is jobbak, hangosabbak is. Szerintem baromi jó vétel, én örülök ezt vettem ! -
zaskar
senior tag
3 féle alkalmazásból próbáltam megnyitni. Tény, hogy ebből kettő a gyári fapados Galéria és a Files. A 3. az egy File Manager letöltött app. Ebben látszik minden fájl, de a kép betöltése sikertelen (ezt írja ki).
Nincs bajom ezzel a tab-al, bár már nem mai hardver, de amire nekem kell, még megfelel. Ennek a sok fájlnak a kezeléséhez viszont már szerintem kevés, ezt tudomásul veszem. -
MPeter87
őstag
Köszi a tippet!
Nézelődtem közben és az Alldocube iPlay 30 is szembejött. Az ezekben lévő chip-ek nem mondanak semmit, de egy kis keresgélés alapján az M40-ben lévő jobbnak tűnik. Láttam, hogy beharangozták az iPlay 40-et is, amiben viszont már ugyanez a chip lesz és elvileg valami hasonló áron. Szerinted érdemes lehet várni rá? Vagy ez ilyen Xiaomi-hoz hasonló beharangozzuk aztán majd fél év múlva elérhető lesz jellegű dolog?
A többi spec kevésbé érdekes amúgy, a 4 vs 6 GB ram nem hat meg, talán még az akksi lehet érdekes a 6000 vs 7000 mAh-val, de inkább a SOC legyen jobbik féle, aztán a többi körítés úgysem vészesen gyenge.. -
gergovass_
csendes tag
Elnézést, 'Samsung Galaxy Tab S6 Lite P615 tablet, Exynos 9611 Octa-Core processzorral, 10.4" TFT, 4GB RAM, 64GB, 8 MP, Wi-Fi + 4G/LTE, Android 10.0'. Egy ilyet akartam linkelni, csak az értetlenségem miatt. Oké, ehhez jár S-pen is, de nekem akkor is furcsa, hogy hardveresen közel azonosak, mégis sokkal drágább a Samsung. Mert teszteket olvasgatva ez a Samsung sem hibatlan, és a fentebb linkelt tabletekhez képest dupla a szorzó árban. Hol néztem el a dolgot?
-
kem
addikt
Ugy ertem, Viber, messanger meg ilyenek leallnak mielott elindulnanak rendesen, de ilyen nyomi jatekok gond nelkul futnak meg alap appok pl Google Photos, es szinkronizal is rendesen. Volt amit mar ujra is telepitett, de nem segitett. Most azt latom a Google Play-ben, hogy legalabb 13 appot frissiteni kellene, de nem akarja csak ugy csinal mintha.
Lehet, hogy nem felel meg minimal kovetelmenyeknek ezert nem sikerul, vagy ha ez nem igy van akkor az SD kartyara gyanakszom meg.Van neki egy Samsung teloja de annak meg nem mukodik a kihangositoja mert akkor nem hallunk semmit, a headset meg eleg zajos. Inkabb akkor arra megyek ra, ezt csak tartaleknak szerettem volna helyrehozni mert most nagyon sok csaladi elinteznivalonk akadt es amikor lemerul jo ha van meg valami. Most itt leszek egy darabig megprobalok ratenni ujabbat hatha, de sokat nem fogok vele kuzdeni max 8-10 orat.
Koszonom a gyors valaszt!
cidalain: Koszi a valaszt neked is, szerintem eloszor resetelem akkor egy backup utan. Lehet, hogy a kartyanak van valami problemaja amiatt nem tudnak az appok frissulni. Lehet, hogy nem megfeleloen lett kicserelve a telefon es a tablet kozott, mert valami remlik, hogy upgradeltuk 2017 fele a microSD-t, de a tobbiek szerint nem. -
M.Ildiko
tag
Köszönöm a részletes útmutatást, közben továbbképeztem magam a kinaiguru oldalán. Az európában fellelhető azonos tabletek árai jóval magasabbak, mint pl az alinál ami pl.
Spanyolországból rendelhető, és kb 1 hét alatt érkezik meg. Csak arra nem jöttem még rá, hogy lehet arra szűrni, hogy csak az európai szállítások jelenjenek meg?
Hogy lehet egy tabletet lefertőtleníteni? Van erre valakinek ötlete? Vagy eltelik az utolsó érintéstől annyi idő, hogy nem nagyon marad élő vírus rajta. (kérlek gondoljatok arra, hogy nem mindenki érzi magát halhatatlannak) Hátha valaki az idősebb korosztályt célozza meg vele (nem dobásilag) karácsoni ajánkékként. -
felhasználóx
tag
De kaptam. Dec5.től átadva nemzetközi szállításra. Azóta semmi hír. A kinti logisztikai partner DHL, itthon meg a Királyi Posta.
@cidalain, tavaly lecseréltem az üveggömbömet egy modernebb ledes verzióra, de az sajnos csak lite verzió, így logisztikai jóslásokra nem alkalmas. Ezért bátorkodtam megkérdezni, hátha van valakinek konkrét tapasztalata az eu-s szállításokról az elmúlt 2 hétről. -
Williamgrant
nagyúr
Olvastam én is a tesztet, de nem tudok egyetérteni ezzel a résszel sem, bár az írójának igaza is lehet. Én még nem találkoztam olyan tablettel aminek alapból jobb hangja lett volna. Nem olyan bődületesen hangos, viszont vannak korrekt mély és valódi közép hangok. Mondjuk túlzottan sok tabletet sem használtam eddig, de talán abban egyet tudunk érteni hogy a fizikailag nagyobb és nagyobb házban lévő hangszórók nagyobb eséllyel tudnak nagyobb frekvencia tartományt kiadni magukból.
Ez a Netflix téma felizgatott, majd próbálom tesztelni. -
Williamgrant
nagyúr
Nekem nagyon bejött, imádjuk. Én olvasok és netezek, a párom youtubeozik és filmet néz rajta.
Nem tudom mivel adna többet ha fürgébb processzor lenne benne, nagyon jól használható cucc. Volt kisebb tabletem (8") és ipadem is, egyiket sem volt ennyire kényelmes használni.Tisztelem a véleményed, de azért a többieknek jó szívvel ajánlani tudom. Lehet hogy nem ez a legjobb gép papíron, talán nem is kell annak lenni, de tényleg egy nagyon jól használható cucc.
És sokkal kényelmesebb fogni mint egy sima lapos csupakijelző cuccot.Keresőnek: Lenovo Smart Tab 10" 4 / 64 GB.
-
spileraaa
senior tag
mert emag.ro ez a 3 amit ugy lattam hogy meg valalhato ar ertek aranyban
dec 15 lesz nalunk olyan hogy roncsprogram
es ha adok be regi tabletet kapok 300 lei erteku kupont amit le tudok vasarolni
es ezek 600 lei korul vannak
vagyis max 600 lei koruliek johetnek szobade altex es flanco is szoba johet ott meg nem neztem mi a valasztek
-
cidalain
veterán
Nomeg Ebay, Amazon is megbízható. Mondjuk ilyesmit Aliról rendelnék, esetleg akinek nincs virtuális kártyája, csak Paypal mondjuk, annak az Ebay-t ajánlanám.
Bár nálam már egy ideje a Paypal is a Virtuális kártyáról megy. A legutóbb amikor új bankkártyákat kaptam, akkor megfogadtam, hogy azokkal közvetlenül nem fogok online fizetni. -
-
keritohi
csendes tag
Ez jó kérdés. Én alapból nem vagyok tabletes (éppen ezért nem is ismerem a hardverek pro és kontráit), inkább a notit részesítem előnyben. Viszont úgy gondolnom, hogy a kívánt funkcióknak megfelehetnek szerintem. Csak mégis melyik jobb ha csak egy hajszálnyival is a másiknál.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- Autós kamerák
- Gaming notebook topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Azonnali fotós kérdések órája
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- Azonnali mobilos kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- TCL LCD és LED TV-k
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)