-
Mobilarena
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
bl4ze
veterán
-
HoTaZo
addikt
válasz
cidalain #87549 üzenetére
Hamarabb szerettem volna reagálni erre az írásodra...
Teljes mértékben egyetértek veled.S mivel, nekem is kínai a "P22T, P90, G90, SD855, SD865", tudnál javasolni olyan listát (netán ez a lista be is kerülhetne az összefoglalóba, dinamikus formában), ahol melyek azok a flagship soc-ok, melyekkel érdemes készüléket venni, s melyek azok amik (már) felejtősek?
-
Somatom
veterán
válasz
cidalain #87549 üzenetére
Azért én néznék ilyenkor egy rendszerlogot arról az akadásról. Könnyen lehet, hogy nem a RAM, nem a SOC, hanem mondjuk a kernel, vagy a ROM okozza. A kínaiak nagy kavarómesterek, ha occcósításról van szó. Símán aláteszik a 10 -es droidnak a 3.x kernelt, holott már a 8 -asnál is alapkövetelmény lenne a 4.x.
-
Balanna
tag
válasz
cidalain #87547 üzenetére
"....jellemzően ilyen ramot csúcsgépekbe raknak"
Erről beszéltem. Nem igazán láttam 4GB RAM-mal Snapdragon 855-ös vagy 865-ös tab-ot.
Az, hogy éppen ezt emeltem ki, az emiatt van.
.....és akkor ezzel befejeztem. Ha ennyire zavaró voltam, bocs, további minden jókat a fórumban.
Hagyom érvényesülni az okosabbakat. -
<Adamsky>
nagyúr
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
cidalain #87506 üzenetére
Köszi! Az a helyzet, hogy ha rendelem, akkor a haver osztrák címére ...
... így 201,66 Eur (úgy, hogy már vettem hozzá egy ~10 Eur-os tokot, ami itthon szintén drágább v. nincs). Ez kb. 72e Ft.
Ezzel szemben úgy látom, hogy ~85e Ft (Alza, PCX) lenne csak a tab.Ha tudsz itthoni olcsóbb árat, pls. link-eld be.O.K. találtam (kár, hogy tok nincs hozzá, ill. azt ugye még külön kell megvenni ...). MInd1, alszok rá egyet(-kettőt). -
cserewarrior
csendes tag
válasz
cidalain #87499 üzenetére
Persze, mert mobilnetet osztom meg, igaz ezt nem írtam, bocsánat.
Igazad van, a tabletnek kell csatlakoznia.Így csinálom:
Telefonomon megosztom a netet Hotspot-tal.
Huawei tablet látja a listában a telefonomat de nem csatlakozik rá.
Kapcsolódik de kiírja hogy időtúllépés és helytelen jelszó.
Ez most ebben a pillanatban egy másik Tablettel simán megy. -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
cidalain #87483 üzenetére
Igen, kissé bonyolultan kezdtem neki a kérdés felvezetésének, aztán arra jutottam, hogy egyszerűbb kevésbé szakmai irányból közelíteni. Ahhoz nem kell semmilyen szakértelem / tesztprogram, hogy egy-két nap v. pár hét után az ember el tudja dönteni, hogy jó-e az adott eszköz memóriakezelése vagy sem.
"A Smart Covereknél kell hardveres támogatás ... " - ja, vágom, csak az én filléres szürke importos (ma is hibátlanul működő Lenovo Tab3 8Plus (TB-8703F) tablet-em tudja), míg a korábban említett - jóval drágább / nagyobb Huawei nem. És sajnos ez az egyik olyan paraméter, amiről nagyon kevés infó lelhető fel a neten. Én spec. nem találtam a Realme Pad-al és a Lenovo Tab M10 FHD Plus-al kapcsolatban ilyet. Ha, te igen, megköszönném.
#87484 helixP
"Nehogy már 6-8 GB ne legyen elég ... " - hö-hö. Nem is olyan rég még azt írtuk, hogy nehogy már 2-3 Gbyte ne legyen elég.Egyébként a kiszemelt tablet-ek "csak" 4 Gbyte-osak, szóval nagy a para, hogy ez mire lesz elég
#87485 HornedReaper
Hmm... ha jól értem, akkor ez egy kínai verziós P11, amire előbbi szoftverjét flash-elik rá. Így lesz "international". Elég jó az ár ... elgondolkoztató ... még nekem is.
Vajon a "unlocked" alatt az értik, hogy a bootloader van nyitva vagy azt, hogy "független"? -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
cidalain #87468 üzenetére
"A memória azért van, hogy tele legyen."
"More or less ... " - inkább úgy fogalmaznék, hogy az a jó ha "idle" (ez most legyen az, amikor "csak" a rendszer fut, nincsenek user app-ok) állapotban azért van hely, és mikor elkezd fogyni a memória, akkor nem az éppen futó böngésző legrégebbi tab-jait "eszi meg" a rendszer, hanem hibernál pár még régebben nyitott alkalmazást.
Azért szerintem mindannyian láttunk már olyan rendszert, aminek a világ össze memóriája sem elég, és/vagy mindig épp azt zárja be, amit k*rvára nem kéne.#87469 HoTaZo
Részemről elengedhetjük a GPS dolgot, mert engem annyira nem érdekel (csak gondoltak segítek...)
Viszont ha legközelebb a gyerkőc / tablet közelében jársz, akkor esetleg kérdezz már rá légy szíves, hogy milyennek érzi a srácod a memóriakezelést. Ha, nagyon esetleg akad otthon OTG csati, akkor esetleg az NTFS file support-ot is megnézhetnéd (előre is köszi)
... és amit majdnem mindig elfelejtek: tokot használtok hozzá? Ha, igen, milyet (ki-be kapcsolja a tablet-et)? -
komam1111
újonc
válasz
cidalain #87385 üzenetére
Helló kössz a hozzászólást!
Ezt a lehetőséget természetesen mi is körüljártuk. Egyrészt az 50 tablet 15 helyszínen van, (ügyfélszolgálatok), ahol mindenhol ki van építve a belső vezetékes hálózat, másrészt a jelenlegi céges informatikai policy TILTJA a wifi hálózatok belső hálózatra való csatlakoztatását.
Wifis elérésekkel csak WEB-service-s megoldással Internetes gateway-on keresztül tudnánk megcsinálni, ami jelentős költség, és az egész rendszert újra kéne írni. Ha lenne olyan tablet, amelyet tölteni is lehet adatkapcsolat közben, lényegesen egyszerűbb lenne a pótlás. -
Somatom
veterán
válasz
cidalain #87393 üzenetére
Pont ez az. A Samu Note -nál nem nagyon van tepsibb. Megfogom rendesen (értsd: fekvőben) és ha feljön a bill, akkor alig marad hely. Autóban a Gtérképen is elfoglalja a hasznos felület felét a statikus tartalom. A régi, Moto Z Playemen hiába kisebb a kijelző, sokkal használhatóbb a 16:9 -es arányával. Egyedül a telefonáláshoz használnám állítva a telót. De, ha ezt kiváltom egy kényelmesebb eszközzel, akkor inkább egy 7-8" -os, 16:9 -es tab legyen "hozzám nőve", mint egy nyújtott arányú teló.
-
-
komam1111
újonc
válasz
cidalain #87381 üzenetére
Köszönöm, ez így érthető. A probléma az, hogy van egy saját fejlesztésű rendszerünk, kb. 50 tablet van vezetékes hálózatra kapcsolva, beépítve, melyek egy központi szerverrel kommunikálnak (céges belső hálózat). Ezek még régi, 8 éves tabletek, amelyeknek külön tápellátása van, nem az USB-n keresztül.
Így tudjuk használni egyszerre a töltést és az ethernet hálózatot. Eddig tök jól működött minden, de sajnos kezdenek tönkremenni, és már nem kapni, csak USB-s töltésű tabletet. A microUSB csatlakozójú tablet valóban nem tud az OTG-n keresztül egyszerre tölteni és adatkapcsolatot létesíteni.
Azonban a power delivery szabványú töltős adapterekkel (a Digitus Dn-3027 ilyen) elvileg kellene tudni tölteni az USB type-C csatlakozóval felszerelt eszközöket. (Értem, hogy nem szokványos felhasználási mód, és nem minden gyártó törődik vele)
Mivel kb 50 darabot kellene kiváltani, sajnos fontos az ár, azért próbálkozunk "olcsó" eszközzel. Nem mindegy, hogy 30 vagy 90 eFt egy darab ára. Így sajnos végig kell próbálni több eszközt, míg találok működőt. -
törölt tag
válasz
cidalain #87307 üzenetére
Teljesen jól gondolod a dolgokat.
Sokszor a 3-4 éves gyerek lapozgatja,és választja ki a tortát, mert az "anyuka" úgy akarja.
Amúgy van 2 db Lenovo TAB 4 10 Plus itthon, csak sajnálom azt kézről kézre adni.
Ezért keresek egy egyszerűbb(jónevű brand nélküli) minél nagyobb tabot, amire nem sajnálom a fertőtlenítőt sem ráspriccelni.
Akár valami ilyesmit, ilyenből akár kettőt is. [link]
Gondolom az ilyen "ellapozgatható" -
ftc
nagyúr
válasz
cidalain #87245 üzenetére
Akkor pontosítok miket nézegetek:
Tablet TCL TAB 10S 164EUR
Lenovo Tab M10 HD (2. Gen) ZA6W0090CZ 135EUR
Tablet Lenovo Tab M10 Plus (ZA5T0081CZ 135EUResetleg P11 férne bele valahonnan használva max 180EUR-ig
-
Dr.NX
Topikgazda
válasz
cidalain #87179 üzenetére
Nyilván nincs fent egyik Google app sem.
https://appgallery.huawei.com/CategoriesApkMirrorról esetleg.
Vagy YouTube Vanced.Keress rá a Googlefier-re.
Google szolgáltatás (GMS) Huawei telefonokra -
rtitusz
őstag
válasz
cidalain #87129 üzenetére
A Xiaomit néztem, de nem tudom, hogy a Netflix megy-e rajta HD-ban, mert a honlapon nem írja, hiába tudja állítólag a gép a Widewine L1-et.
A Lenovo P11-el (sima, nem pro) szintén szemezgettem, de abba a tabletbe még nem ástam bele magam annyira. Jobban körüljárom, köszi a tippet.
-
®abstract®
őstag
-
-
A Zéé
addikt
válasz
cidalain #87049 üzenetére
Egy hónappal ezelőttig tök jól ment az app, azért is szerettem, mert nincs mindenhol pop-up videó, meg minden kacat. Most csak a töltő képernyő jön be, de tartalom nem. Fantasy app meg kiírja, hogy something went wrong, aztán ennyi.
Igazából ez a Google fiókba visszajelentkezés sikertelensége zavar eléggé...Eléggé elkeserítő, hogy ennyire kihalt ez a 8" körüli méret, és nincs semmi modernebb hardverrel rendelkező belőle.
-
Selynelar
aktív tag
-
KubanitoS
veterán
válasz
cidalain #86929 üzenetére
Nyilván nem akarom szórni a pénzt feleslegesen. Inkább úgy vagyok vele, hogy ha már napi szinten Netflixezek, akkor miért ne tenném egy jelentősen szebb/komolyabb készüléken. Ne legyen bevilágítás, ne gondolkodjon annyit, a hanggal nincs most se igazán gondom.
Kerestem volna OLED tableteket, nem találtam. Egyáltalán tabletek esetében kell nézni a panel típusát?
szerk: Édesanyám a legújabb Ipadet kapja karácsonyra, amelyet 135 ezer forintért vettünk. Arra is kíváncsi leszek azért.
-
fordjee
aktív tag
válasz
cidalain #86753 üzenetére
Köszi, gyerek használja csak, ilyen egyszerűbb játékokra. Nem tudom, minek mekkora az igénye, de ezek ilyen gagyibb játékok, hajgyűjtögetős, meg talking tom, ilyesmi. Szóval egyik sem valami durvább dolog. Egyelőre akkor nem rakom bele, maximum akkor, ha nagyon betelt már. Sőt, most jut eszembe, hogy erre mehetnének a rajzfilmek esetleg, erre nem is gondoltam idáig
-
-
TabletEsBT
újonc
válasz
cidalain #86324 üzenetére
Szia Cidalain!
Köszönöm szépen a segítséget, ki is néztem ennek alapján egyet, ez akkor elvileg jó kell, hogy legyen, igaz? Nem pont ugyanaz a Samsung tablet, amit olyan jó volt használni, de elvileg ez még talán kicsit jobb is, mint az SM-T550, és a Samsung Galaxy S6-os telefonomnál sem sokkal rosszabb.
https://www.devicespecifications.com/en/model/58c13bea
Köszi!
-
TabletEsBT
újonc
válasz
cidalain #86296 üzenetére
Szia Cidalain!
Neked is köszönöm szépen a választ, már tegnap este is el szerettem volna küldeni ezt az üzenetet, de nem engedte a rendszer.
Én ezt valóban csak erre szeretném használni és lehetőleg minél olcsóbban szeretném megoldani. Köszönöm ezeket a javaslatokat is, de ha esetleg tudsz olyanokat is említeni, amik esetleg régebbi modellek és használtan is hozzá lehet jutni, vagy újonnon is olcsóbbak, akkor azt is nagyon megköszönném!
Üdvözlet és köszönet ismét!
-
-
-
-
Dr.NX
Topikgazda
válasz
cidalain #86272 üzenetére
Már írtam korábban, emagról van itthon is Mi Pad 5, 150 ezerért.
Aprón most lett egy jó pár, gondolom az akciós goboo-s rendelések befutottak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Hálózati / IP kamera
- PlayStation 5
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- World of Tanks - MMO
- Yettel topik
- Macska topik
- Android játékok topikja
- Elstartolt az AMD munkaállomásokhoz szánt platformja
- További aktív témák...
- Logitech Combo Touch iPad Pro 11" (1., 2. a 3. gen), szürke - UK billentyűzet ipad tok billentyűzet
- Apple Ipad 10.generáció
- Samsung Galaxy Tab A8 (2021) , 3/32 GB,
- Használt iPad Pro 10. 5 cellular - 64GB + Apple Smart Keyboard + Apple Smart Cover
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- Lenovo Legion 5 Gaming. Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- iKing.Hu - Motorola Edge 50 Ultra - Nordic Wood - Használt, karcmentes
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU Gamer Noti! I7 9750H / GTX 1660TI / 16GB D4 / 512 SSD
- Nike Airmax 720 43-as sneaker eladó
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest