Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • cidalain

    veterán

    válasz Somatom #87380 üzenetére

    Szerintem is itt van a gond. Adott egy olcsó tablet, benne egy töltésvezérlő panel, aminek alapvetően két feladata van:
    -Töltéskor megfelelően vezérelje a bejövő áramot, hogy az akkut a lehető legideálisabb módon tudja tölteni
    -Külső eszköz OTG-n keresztüli csatlakoztatásakor az ellenkező irányba, tehát kifelé biztosítson energiát az akkuból ennek az eszköznek úgy, hogy közben a tablet működésére is megfelelő mennyiségű kakaót kell kivenni az akkuból.

    Belátható, hogyha egyszerre akarok tölteni, és külső eszközt használni, akkor tulajdonképpen két irányba is folynia kellene az energiának ugyanazon a vezetéken. Ez nyilván nem működhet. Kérdés, hogy miért, és hogyan megy ez mégis más készülékeken ugyanezekkel a hardverekkel?

    Kezdjük egy rövid OTG ismertetővel. Alapvetően az OTG úgy működik, hogy a csatlakozóban van egy OTG jelző láb, ami a GND-re van kötve a külső eszköz oldalon (vagy az eszközben ha direkt csatlakoztatható, vagy az OTG-USB kábelben). Ha ez nincs, akkor a csatlakoztatás nem OTG, és a tablet nem küld kifelé tápot, így meg külső eszköz értelemszerűen nem fog működni.

    Mit csinál az olcsó tablet rosszul, és a másikak mit csinálnak jól?
    Ahol jól működik a dolog, ott valószínűleg az OTG eszköz nem a tablettől kapja az energiát, hanem a külső töltő felől. Így a táp vezeték szabad, mehet befelé a töltés az akkuba közben.
    Az olcsó tabletben kb úgy lehet megolva, ha rádugsz egy OTG eszközt, akkor a táp menjen kifelé. Míg az értelmes eszközben meg úgy, hogy ha bedugunk egy OTG eszközt ÉS nincs külső táp akkor menjen kifelé, de ha bedugjuk ÉS van külső táp, akkor a táp befelé jön (az akku töltődik), a külső eszköz tápellátása ilyenkor nem a tablet feladata.

    [ Szerkesztve ]

    >> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<

Új hozzászólás Aktív témák