-
Mobilarena
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr.NX
Topikgazda
válasz
#42308056 #89309 üzenetére
Most nagyon megnéztem.
Kizártnak tartom, hogy a 243 ppi bárkinek is pixeles legyen.
A hiperszuper mindenverő iPad Pro is "csak" 265 ppi.
Az S6 Lite-on ha nagyon akarok, mintha látnék pixelt, de "nagyon pixelesnek" hívni azért az is túlzás. Macbookoknál ez már Retina kategória. -
Dr.NX
Topikgazda
-
bostone
addikt
válasz
#42308056 #89305 üzenetére
Az FE topik utolsó kommentje:
Úgy nagyjából egy hete vásároltam meg ezt a tabletet, leginkább jegyzetelésre (jobb szeretem írva mint gépelve, pláne bármit ami matekkal kapcsolatos), illetve videó nézés és böngészés még amikre leginkább használva van.
Első droidos tabletem, igazából emiatt annyira nem tudtam mire számítsak, korábban ipadem volt és ugye él ez a sztereotípia hogy az alma tabletek köröket vernek a droidosakra.Igazából teljesen pozitívan csalódtam, a kijelző szuper, ez a nagy méret azt gondolom ideális mind az íráshoz, mind a tartalomfogyasztáshoz. A toll nagyon jó szerintem. Az aksi idő is kiváló.
A wifi-only, a kicsit erősebb snapi 778G-vel szerelt modellre esett választásom, a (beismerem elég alap) felhasználási célokhoz teljesen jó, a rendszer érzésre számomra gyors. Gyakran használom kettéosztva a kijelzőt, két app futtatása nem okoz gondot.
A dex jópofa, de korántsem használom annyit mint amennyit hittem hogy fogom, igazából számomra annyira nem nyújt sok előnyt, de különben tetszik, nekem egy gnome de-ra hajazó ui beütését kelti, és mivel kedvelem a gnomeot így tetszik ez is :))Én 170k-ért vettem újonnan, szerintem max ennyit ér meg, de a legtöbb helyen 200k+ petákba fáj, annyit már nem biztos hogy adnék érte... Eleve túlárazott volt megjelenéskor is, ezzel egyetértek, és sajnos az infláció és árfolyamok nem lendítettek sokat ezen az utóbbi időben. Akciósan jó vásár lehet viszont szerintem.
-
Emu
őstag
válasz
#42308056 #89247 üzenetére
Édesapámnak lenne karácsonyi ajándék, telefon kiváltására otthonra (email, Facebook, böngészés), kisebb (erős 3d támogatást nem igénylő) játékok futtatására. Ezért is írtam, hogy az S Pen nem szempont, mert nem fogja használni.
- magyar vásárlás (garancia miatt)
- legalább 101e Ft br. vételár (2 év gar)
- meg kibirjon legalább 4 évet (hardver oldalról)
- keret 100e FtMagamnak pad 5-t vennék, de édesapám jelenleg is egy redmi note 9-t használ teljes megelégedéssel. Nem számít neki annyira a teljesítmény.
-
hm15
senior tag
válasz
#42308056 #89206 üzenetére
Ne sajnáld.
Én sem bántam meg, A8 X200-ról indultam, aztán jöttek innen tippek, ajánlások, amik mentén teszteket olvastam, körüljártam. Nagyon jó ár/értékben. Talán annyi, hogy ebből a hardverből jóval többet is ki lehetne hozni, ha mondjuk Samsung szerű optimalizáltsága lenne.
-
Dr.NX
Topikgazda
válasz
#42308056 #89174 üzenetére
A Netflix oldala szerint:
Streaming Netflix in HDR requires the latest version of the Netflix app. To stream in HDR, you will need:
A compatible device that supports viewing HDR content
A plan that supports streaming in Ultra HD.
A steady internet connection speed of 15 megabits per second or higher.
Streaming quality set to High.
Netflix is available in Dolby Vision on the Android devices below.
Note: Devices must run the latest firmware for Dolby Vision playback to work properly.
Lenovo
Lenovo Tab P11 5G
Lenovo Tab P11 Pro
Lenovo Tab P12 Pro
Lenovo Yoga Tab 13 -
contaxg
veterán
válasz
#42308056 #89174 üzenetére
Aszongya a Netflix..
Hogyan nézd a Netflixet Dolby Vision vagy HDR10 minőségben? A Netflix kétféle HDR streaming formátumot támogat, a Dolby Visiont és a HDR10-et Ahhoz, hogy ezekben a formátumokban nézhesd a Netflixet, a következőre van szükséged: Az Ultra HD streaminget támogató Netflix díjcsomag. Dolby Visiont vagy HDR-t és a Netflixet támogató streaming eszköz. Dolby Visiont vagy HDR10-et támogató okostévé HDCP 2.2-t vagy annál újabb verziót támogató HDMI kimenettel (ez általában a HDMI 1 port).
Felbontást nem említenek.
-
-
Dr.NX
Topikgazda
válasz
#42308056 #88893 üzenetére
Történetesen mindkettő volt nálam, szerintem tök egyforma a kijelzőjük.
Hideg fehér TFT, ami sokkal csúnyább az IPS-nél. Kékfényszűrőve valamivel jobb a helyzet.
Persze ez lehet hogy csak egymás mellett nézve zavaró, hosszú távon biztos megszokja az ember. Nálam most a Realme Pad maradt, jó áron jutottam egy 6/128-hoz.
A gsmarena és notebookcheck is tévesen írják IPS-nek a Realme Pad-et.
Hogy megéri-e? Ha kell a ceruza és a hosszabb terméktámogatás, akkor Samsung. -
Dr.NX
Topikgazda
válasz
#42308056 #88888 üzenetére
A 3/32 GB-os X200 90 ezer Ft. (sufniGSM-ből ennyi a 64GB-os).
A 4/64 GB-os P613 130 ezer Ft.
Kuponozva -10%, az 36 ezer Ft különbség, jár hozzá toll is, de nehogymár valaki 3/32-eset vegyen ennyiért. -
bostone
addikt
válasz
#42308056 #88737 üzenetére
Láttam már olyan oled kijelzővel szerelt gépet, ami a realme pad-hez képest borzalom volt, de tényleg.
A 3GB ram is működik. Meglepő módon fejben tartja a dolgokat.
A frissítés rendszeresen érkezik, bár az alap verzió valószínűleg marad.
Úgy mondom, hogy nem vagyok tesztelő, felhasználó vagyok, de nem szívesen mennék ettől lejjebb.
Persze kinek milyen anyagi lehetőségei vannak, vagy mennyit szán egy eszközre.
Az árakat tekintve viszont lassan elszabadul a pokol. Olyan gépekért kérnek olyan összeget, ami nevetséges. Illetve az volt még nem is oly régen. -
bostone
addikt
válasz
#42308056 #88735 üzenetére
Bármire, bárkinek nem ajánlanám.
Egy magasabb kategóriában elhelyezett géppel kevesebb a kompromisszum.
A tárhely bővítés hiánya is átok lehet, ha valaki nem tud online csatlakozni, de szeretne tartalmat fogyasztani. Ebből a szempontból viszont a relme "ajánlottabb", mint a Xiaomi. -
cidalain
veterán
válasz
#42308056 #88257 üzenetére
a folyton be van dugva nem egyenlő azzal hogy fullra töltöd.
azt kell megérteni, hogy a töltést nem mi menedzseljük. Mi csak beduguk a töltöt, aztán kész. rádugod az 5V 2A-es töltőre jó madzaggal, aztán hogy mennyi a töltőáram, az már nem rajtunk múlik. sosem lesz a töltőfej maximuma. 1-1.5A max amit töltéskor felvesz a gép, de millió dolgon múlik, az aktuális töltöttségi állapottól, az akku melegedésétől. van amikor ugyanaz az eszköz csak 500 mA-t vesz fel.
És mikor van a fullra töltés állapota? nem akkor amikor a kijelzőn 100% van, hanem amikor az akkucella már nem tud töltést felvenni. A töltőáram leesik nullára, vagy nagyon kicsire, pl 50-100 mA-re. De ezt a töltőáramkör menedzseli, nem te.
Szóval lehet dugdozgatni összevissza, a kijelző százalékos értékéhez nézve, de hogy ezzel nem nagyon befolyásolod az élettartamot, az biztos.
Lehet persze gagyi töltőáramkör az akku mellett, ami élettartam szempontjából szar ügy, de mivel nem ismerjük ezért nem jelenthetjük ki hogy a gagyi áramkör mikor okozza a legnagyobb problémát:
-a töltés közepén, amikor túl sok áramot enged az akku felé, és túlmelegíti
-a töltés végén, amikor illene lekapcsolni, de cserébe csepptölti tök feleslegesen
-a kisütési folyamatnál, amikor engedi hogy túl sok kakaót kivegyünk a cellábólmindezekből tényleg inkább az következik, hogy ha tölteni kell az eszközt, akkor ráteszed töltőre. ha feltöltött, akkor meg leveszed róla. ez százalékokra lefordítva kb 1%-100% lenne, de persze rugalmasan kezelendő, nem kőbe vésett dogma. ha el akarok menni otthonról 1 óra múlva, és a telóm csak 32%-on van simán felteszem, és persze le is fogom venni 85%-nál.
persze van olyan akinek 1 év alatt szétmegy az akku a telóban, de lényeges a felhasználási mód. Van kollégám, aki a 8 órás munkaidőt végigzenézi, napi kétszer tölti a telóját, de én meg keveset használom a sajátom, 2 naponta töltöm. Látszik, hogy a kolléga akkuja egységnyi idő alatt 4x annyit merül-töltődik mint az enyém, így várhatóan az én akkum 4x annyi ideig lesz használható. az övé elszáll pil 1 év alatt, az enyém 4 évig is oké lesz.
nem a töltés technikája, hanem az igénybevétel határozza meg az élettartamot. nem szabad túlmisztifikálni a töltés dolgot.
-
Somatom
veterán
válasz
#42308056 #88112 üzenetére
Cartoon Network? Nagyon fiatal vagy. Anno, miután fogat mosott a tévémaci, ilyenek jöttek. Kivéve hétfőn, mert akkor nem volt tévéadás.
-
pècsimunkás
addikt
válasz
#42308056 #88098 üzenetére
Pixeles a Realme Pad kijelző?
Szerintem kimondottan szép, ès jó kijelző, jó színekkel, jó betekintési szöggel.
Akik eddig látták, kb ezt mondták.
Több mint egy hónapja használom, napi szinten.Persze, kinek mi
Lehet, nekem azèrt tetszik, mert " ingyen" vót
De, amúgy szerintem tényleg szép a kijelző, ès jó az üzemideje is a tabletnak -
cidalain
veterán
válasz
#42308056 #88000 üzenetére
Általános felhasználásra, netezés, social media, videózás bőven elég a 3 GB ram. Ettől függetlenül persze ha megoldható rakjon bele az ember +10k-t és vegye meg a 4/64-es Realme-t. De ha nem tud 70-nél többet fizetni érte, akkor se gáz a kisebb általános feladatokra.
(Nekem is 3 GB ramos gépem van, ugyanilyen felhasználás mellett általában 1-1.5 GB szabad ram van) -
cidalain
veterán
válasz
#42308056 #87760 üzenetére
rossz a technikád:
1. leveszed az eszközről a tokot, szilikon védőt, mindent
2. tisztára kell törölni a kijelzőt, alkoholos cuccal (vagy adnak, vagy pl szemüvegtörlővel)
3. rápróbálod az üvegfóliát
4. papír alapú maszkoló ragasztószalaggal egyik oldalt rögzíted a hátuljára (szigszalag, cellux nem jó mert nyúlik)
5. addig maszatolsz, amíg fixen jó pozícióban van
6. felhajtod az üveget, ha van szösz áttörlöd mégegyszer a kijelzőt
7. leszeded a védőfóliát, majd rádöntöd a kijelzőre
8. középről szélirányba rásimítod, hogy kijöjjön a levegő -
<Adamsky>
nagyúr
válasz
#42308056 #87684 üzenetére
Hááát, hogy az +5 cm jelentős-e, nézőpont kérdése.
Ahogy írtam, én igazából arra szerettem volna rávilágítani, hogy egy tablet lehetne akár sokkal nagyobb vagy (!) a telefon kisebb (és spec. ennek örülnék igazán).#87685 blueye
6,4" vs. 10,4" igen, ennek már van értelme, de az a 10" lehetne akár 12" (nekem pl. ilyen méretű a kis notebook-om). Számomra az élvezetes filmnézéshez a 10-12" az ideális.#87686 Somatom
"Ne csak az átlót nézd, hanem a képarányt is!"
Jogos! Én mondjuk épp ezért visszahoznám nem csak a kisebb telefonokat, de a 16:9-et is (imádom a Sony telefonok design-ját, de a hülye képarány miatt valószínű sose vennék)"Sokkal szívesebben használnék teló helyett egy 7-8" -os tabletet."
De, nem feltétlen kellene vagy-vagy dönteni egyik, vagy másik mellett. Alapvetően mire lenne való egy telefon? Navigálás, zenehallgatás, fizetés, egy-egy információ gyors megkeresése (amire "út közben" szükség lehet). Mindemellett fontos kéne, hogy legyen (szerintem), hogy kicsi, hordozható, "észrevétlen" legyen. Ezzel szemben ma mindent is a telefonnal akarunk megcsinálni, miközben sokaknak még a tetejében ott egy 8-10" tablet is.#87687 Dr.NX
"Korábban mutattam képet a különböző ... "
Na, ebből a listából én az elsőnek és mondjuk az utolsó előttinek vagy az utolsónak látom értelmét. A Lenovo Tab V7 (6.95"), Huawei MediaPad M5 Lite 8 (8") és a Lenovo Tab3 8 Plus (8") -nak (pedig ilyen van nekem is) nem sok értelmét látom a mai 6,5-7" telefonok világában. -
Win-T
őstag
válasz
#42308056 #87639 üzenetére
Mert nem ismerem őket, sosem láttam még élőben egyet sem közelről, nem fogtam kézbe, nem tudom milyen, és itt a falun nem is nagyon van lehetőség megtapogatni egyet sem.
Valamint ahogy írtam is fentebb, körülnéztem azért azon a fronton is és azt láttam, hogy ezekből is egy jobb példány drágább mint amit rászánnék a dologra vagy éppen nagyjából ugyanannyi, és akkor egy tablet mégiscsak univerzálisabb ha esetleg valamiért rászorulna az ember. -
rtitusz
őstag
válasz
#42308056 #87398 üzenetére
IPS, úgyhogy aki amoledethez szokott, annak lehet kiábrándító, de szerintem teljesen rendben van. Sokkal jobb, mint a laptop kijelzője volt, de nincs olyan szép, mint a QLED tv-nk (ami ugye szintén lcd). Fényereje nem túl bika, de mivel otthon használjuk csak beltérben így untig elég. Betekintési szöge normál használat mellett szerintem jó, de ha nem szemből nézed akkor ezen is látszik, hogy eltolódnak kicsit a színek vagy a gamma (mint minden nem oled kijelzőnél kb).
-
cidalain
veterán
-
cidalain
veterán
válasz
#42308056 #87149 üzenetére
értelmes ember nem vesz otthonra csak úgyból használható notit újonnan teljes áron, mert minek? (ha munkára veszi, ami kitermeli az árát, az más) más esetben meg már van 200-ért értelmes noti is, ami kevesebb egy S7+ árához képest.
nehogy már arra az irányba menjen el a tablet ajánlás (is), hogy vedd meg a legdrágábbat, mert az űberbrutáljó, az nem fog röcögni, jó lesz sokáig, le van szarva tényleg annyira jó, hogy vedd meg inkább áruhitelre...
agyam eldobom már lassan ezen a világon -
®abstract®
őstag
válasz
#42308056 #87145 üzenetére
Minek? 290E ft ért már olyat veszel ami tényleg brutál
Mondjuk ilyet [link]
Csehországból lehet rendelni 75000 Ft ért sokkal jobbat mint amiket itthon árulnak [link] vagy ilyet hasonló árban [link]hát ha így gondolod akkor 60 ezerért vehetsz itthon két giga RAM os tabletet azt jó lesz az úgy neked
Ki mire használja hát szerintem senki nem akarja látni hogy izzad meg szenved a készülék.. de mondjuk lehet hogy ez neked bejön.
-
rtitusz
őstag
válasz
#42308056 #87149 üzenetére
Mint írtam, hétköznapi netes teendők kezelésére kellett, melyet az ember nem szívesen csinál a telefonon, mert kicsi a kijelzője. Ezeket eddig a céges laptopján intézte párom, de azt nemsokára vissza kell adnia. A saját laptopja lassan gimnáziumba is mehetne, az már inkább csak porfogó. Van egy bitang erős asztali gépünk, de az egy kinyitható szekrényben van, és ha nem konkrétan játszani vagy dolgozni akar rajta az ember, akkor felesleges macera kinyitni a szekrényt, kicsúsztatni a monitor, felnyitni az asztalt. Ugyan ez igaz áttételesen a TV-re is. Netflix, HBO Go, Youtube azon is van, de nem minden esetben azon a legkényelmesebb nézni (főleg a youtube-ot). Általános internetezős, jegyzetelős gép kellett, ami könnyen előkapható és rögtön rendelkezésre áll. Alap elvárás, hogy ezt az alapvető funkcióit viszont gördülékenyen végezze. Ne kelljen hosszú, végtelen másodpercekig várni míg megnyitja a böngészőt, vagy egy weboldalt, esetleg egy google docs fájlt. Mindenkinek mások az igényei.
-
-
Dr.NX
Topikgazda
válasz
#42308056 #87068 üzenetére
Van egy patchelt apk, azzal mehet a HD Netflix is...
https://github.com/longseespace/netflix_patch/releases -
válasz
#42308056 #87065 üzenetére
Megrendeled, 2 héten belül visszaviszed, ha nem tetszik. Nincsen benne semmi rizikó.
Egyedül a SoC nem annyira szimpatikus. Nem tudom a Helio G80 mennyi ideig lesz képes akadásmentesen, laggok nélkül futtatni az appokat... Nagyjából a Snapi 662 szintje. Nem friss hardver, valszeg túl hosszútávon nem lehet vele tervezni. -
cidalain
veterán
válasz
#42308056 #87053 üzenetére
Nem tudom hol nézted az iPad 9 árát, de azért ennél jóval olcsóbban is van Netflix HD képes androidos cucc. Ráadásul az iPad 4:3 arányú kijelzős, ami filmezéshez nem ideális (bár lehet nézni rajta, de túl nagy lesz a fekete csík)
Olcsóbb androidos:
Lenovo Tab P11 (most kb 120k)
Samsung Galaxy Tab A7 SM-T500 (ez ugyan most 90 körül van, de egy hónapja 70-ért is meg lehetett venni hivatalos viszonteladótól - ami messze jobb az iPad 9 áránál) -
cidalain
veterán
válasz
#42308056 #82157 üzenetére
Annyiért ok, reális.
Lineage OS az egyik legjobb alternatív rom, stabil rendszer. Van rá google, igaz valóban nem a system része, de rátehető a Gapps pl, ami pont a google cuccait telepíti. De szerintem ez rajta lesz már, ugyanis egy átlagembernek szüksége van erre (play, gmail mindenképp) -
aujjobba
addikt
válasz
#42308056 #82149 üzenetére
Most olvastam a tesztjét, az a tegra k1 elég erős cucc volt annak idején.
A kijelzőt szépnek mondják, a felbontása is jó.
Azt írták a soc ellenére döcög a rendszer, a fene tudja ebben javult később vagy sem, mindenesetre a fórumban már eléggé a romolás a téma a végefele, gondolom nem voltak a tulajok teljesen megelégedve a gyári rendszerrel.
Filmre, képregényre szerintem a kijelző a fontos.
Nem tudsz egyet valahol kipróbálni? -
Somatom
veterán
válasz
#42308056 #82133 üzenetére
Ugyanez fordítva is igaz. Árultam a T10 -et. Nem is annyira a pénz motivált, hanem az M16 mellett minek álljon kihasználatlanul. Beraktam az aláírásomba. Ketten jelentkeztek, aztán inkább megváltoztattam az aláírásomat. Az egész nem ér annyit, hogy ostoba embereken idegeljem magam. Akkor inkább ott rohad meg a fiókban.
-
cidalain
veterán
válasz
#42308056 #82099 üzenetére
Igen, a tabletek előnye egy telefonnal szemben, az a nagyobb méretű kijelző. Ennyi, vége a listának. Emiatt nincs nagy piaci rés ahova érdemes évente 4-5 új modellt fejleszteni.
Aki csinál az a csúcsgépébe erős hardvert tesz, és bizony megkéri az árát, mert nincs konkurencia, mint telóknál. Az olcsóbb szegmensben, meg spórol a hardveren.
Ez van, ezzel együtt kell élni, nem lesz jobb ez már szerintem sosem. Nem fognak kikopni a tabok, de a trend hasonló lesz. -
volandy
senior tag
válasz
#42308056 #81994 üzenetére
Minden kp. Illetve amit csak tudok kpval intézem. Ahol bankkártya kell ott nem vásárolok. Keresek más boltot. Sosem számoltam, de sok pénz elmegy átutalási díj, bakkártyadíj(még akkor is ha az első év ingyenes), kezelési költség, számlavezetési díj stb. Amellett én sem nézek bele más buksz tárcájába az enyémbe se nézzen bele az ...... Igaz ők fent így is tudják. Ők talán mindent tudnak.
-
ricogsm
őstag
-
ricogsm
őstag
-
cidalain
veterán
válasz
#42308056 #81754 üzenetére
Asszem kinai cucc, csak Alcor matrica van rajta.
Ezen az áron akár be is vállalható, gari legyen rá minél több, annsl jobb. Nincsenek csodák, a 4 mag 2 GB ram manapság már belépő szint. A FullHD panel bónusz, de szerintem a fényerőtlenebb olcsóbb kínai panelek vannak benne. Belépő szint (ami ez alatt van már tudásban az ma ipari hulladék gyakorlatilag), így alap feladatokra elég lehet, ha a SW-t sikerült stabilra megcsinálni. -
tybsen
addikt
válasz
#42308056 #59659 üzenetére
Nézd már meg légyszíves hozzászólásról-hozzászólásra, hogy mire válaszoltam. Akkor remélem átjön, hogy a Fórumtárs először tabletet akart, azzal kapcsolatban írtam, hogy milyen fontos a felbontás és inkább vegyen könyvolvasásra kindle-t (a kijelzőtechnológiából adódóan egészen más azon olvasni, még ha a felbontás nem is annyira jó).
-
krabicsek
csendes tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Vicces képek
- Fotók, videók mobillal
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- EA Sports WRC '23
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Assassin's Creed Odyssey
- Revolut
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A16 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest