- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- iPhone topik
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S24 FE - később
Új hozzászólás Aktív témák
-
oAcido
aktív tag
válasz
Malibutomi #17074 üzenetére
Ha meg kijön a Vega és nagyobb lesz, mint a GP104 akkor azokat se lehet majd összehasonlítani?
-
törölt tag
válasz
Malibutomi #17079 üzenetére
Nem, mert nem ez volt a kérdés. Ugyanabba a tierbe jöttek, ugyanazon a 28nm-en, tehát lehet kisebb dieból jobb teljesítményt kifacsarni még azonos csíkszélességen is nemhogy ha kisebb nodeon is gyártják és mindkettő új architektúra - kb. ennyire (nem) érdemes a die méretére hivatkozni mert megtévesztő. Tranzisztorszámot meg a polarishoz nem tudunk, de meglepődnék ha most sem több kellene adott teljesítményhez már csak azért is mert az 1500+ órajelet kétlem, hogy tudni fogják.
-
törölt tag
válasz
Malibutomi #17074 üzenetére
És ? Még azonos csíkszélességen is volt rá példa, hogy a kisebb chip beelőzi/vagy nagyon közel van a nagyobbhoz (960/380, 980/290X)...
ALU-t nézve ugyanannyi van/lesz mindkettőben, egyedül a sávszél foghatná vissza ha nem raknak rá GDDR5X-et. -
proci985
MODERÁTOR
válasz
Malibutomi #16970 üzenetére
A tobbiek jellemzoen nem 5760x1080ban hajtottak oket. Pl Borderlands 2 / Pre-Sequel alatt csikot huzott 100% GPU loadon mindket kartya, namost egy egesz estes hatoras menet siman feler egy tobb oras megszakitas nelkuli bench menetnek.
Egyebkent a G1 egy Cosmos S oldallappal megtamogatva megallt 72-73 fok korul, ami egy 200W valos fogyasztasu, 1420as orajelen jaro G1tol azert annyira nem irrealis 2600-2700rpm korul jaro GPUventikkel, elfogadhato hangerovel.
290x Matrix Platinumrol legen meg egyrol tudok, az viszont ugyanugy megfozi magat mint az enyem. azok a kartyak extrem OCre vannak kitalalva, a gyari huto meg kb arra van, hogy meg lehessen nezni, nem e DOA. Tetejeben halkra/elfogadhatora van hangolva a hutese gyarilag hogy meg rosszabb legyen a helyzet (2800-3000rpm korul vezerelte a ket 100milis ventijet mikozben tulmelegedett a VRAM a GPU miatt). Vizen a topik egyik legjobb 290Xe hofokokra a kozepesen gyenge kepessegu GPU chip ellenere is (1135@1.35V a vege). Mondjuk vizezve mar 1135/1.35on elegge tolja a vizhofokot, en meg a dupla+tripla korrel lehet nem akarok a jelenlegi 750Wnal tobbet raengedni a vizre, ugy mar lehet a 700rpm koruli csendes beallitas nem birna.
Egyebkent harom kijelzovel ugyanez volt a 6950el es a 7850ekkel is, tetejeben utobbi 8 evben az osszes gepem csendre volt hangolva. Viszont, a 970/290Xnel konkretan neztem temp eredmenyeket maxra allitott ventikkel is, amivel viszont a Cosmos open bench korul volt hutesben (hja, 4x1900 SFlex + 2x1200 Antec 140 TwoCool, meg egy 800rpmes NZXT 200as az oldallapon).
-
TTomax
félisten
válasz
Malibutomi #16949 üzenetére
Remélem nem a wccf a source.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Malibutomi #16941 üzenetére
Emlekszel meg a "145W" TDPju 970re, amibol pl a G1 gyarilag 200Wot evett?
-
gV
őstag
válasz
Malibutomi #16944 üzenetére
már a GTX 680-nál is így volt ez [link] aki nV-t használ annak nincs ebben semmi különös, max most már látványosabb mint anno
-
válasz
Ezt addig nem lehet kijelenteni, amig nincs lemerve ugyanez csak temp target kitolassal. Sztem csak annyirol van szo, hogy varatlanul szar a +100USDs hutes.
-
TTomax
félisten
válasz
Ezt márt többször leírtad,és többször cáfoltuk.Nem szerzett,csak nem vesztett annyit,jó lenne végre ha megértenéd!
-
törölt tag
válasz
Szerintük a ref/145W-os 970 és a ref/250W-os 980 Ti között is csak <50W különbség van...
Eleve ha a thermal limit miatt volt limitálva a boost akkor ki sem tudta használni a teljes TDP keretet - vagyis a "sima" eredményeknél nem 180W-ot fogyaszt a kártya hanem inkább annyit mint amennyit a 970, amikor pedig kitolták mindkettőt kb. pont annyit nőtt mint amennyit ehhez képest kellene.
A teljes rendszer fogyasztása meg azért is csalóka mert több FPS-sel a proci is jobban dolgozik a VGA mellett ami szintén hozzáad egy keveset a fogyasztáshoz. Perf/W nem hiszem, hogy jelentősen változna, mert valamennyit gyorsul is. -
válasz
Valami nagyon nem százas ezzel a referencia-hűtéssel. A hardware.fr kísérletezgetett vele, és ha kitolták a temp és a power limitet, akkor az átlagos 1703MHz-ből lett 1783, miközben a kártya OC nélküli maximuma elvileg 1886. Azt írják, hogy szinte kizárólagosan a hőmérséklet limitált. Ilyenkor 20-50W-tal evett többet a kártya játéktól függően.
OC mellett felment 1954-re az átlagos órajel, de ott már 2070 lett volna a maximum. Fogyasztást sajnos nem mértek mellé (vagy még nem rakták bele a cikkbe, folyamatosan bővülget).[H]-éknak ment 2GHz felett explicit feszültségemelés nélkül, 100%-os ventillátorral. Sajnos ott sem láttam fogyasztást.
Szerintem tök külön ki kell mérni, hogy mire képesek a kártyák csak megemelt hűtéssel, gyári power targettel. Vagy csak meg kell várni az AIB kártyákat...
-
válasz
Malibutomi #16933 üzenetére
Ezek a market share adatok eladott darabszám arányra vonatkoznak (értéktől függetlenül)?
Elég meglepő a notebookokban az AMD részesedése, azt hittem ott is hasonló, mint desktopon.Jajj, ez hogy lett dupla? Előző törölhető.
(#16937) daveoff: az adatok a dGPU piacra vonatkoznak, nincsenek benne az APU-k.
Amúgy kis mindenesnek teljesen jók lennének az AMD APU-s gépek, ha 1) nem hulladék kaszniba raknák a gyártók, 2) nem áraznák túl őket. Carrizo is 15-25W TDP körül érzi magát a legjobban, valahol arra van a sweet spotja.
-
válasz
Malibutomi #16933 üzenetére
Van hova. Reméljük tudnak végre erősíteni.
-
válasz
Malibutomi #16916 üzenetére
Így igaz, az AMD-nél pedig egyáltalán nem kell nézni a fogyasztást
-
válasz
Malibutomi #16891 üzenetére
Bizony-bizony..
Remélem E3-on már csak elárulnak konkrét adatokat, sőt akár forgalomba is helyezhetnék őket. -
törölt tag
válasz
Malibutomi #16872 üzenetére
Attól függ, hogy induló árról beszélünk, vagy 1-2 hónappal megjelenés utániról. Ha 75-80 az indulásnál, akkor 1-2 hónap alatt remélem beesik 70-ig. Ha 85, netalántán 90 körül indul, azzal már nem tudom, hogy megfogja-e azokat az embereket, akiknek 260-280, illetve 750Ti-960 körüli kártyája van. Gyanítom, hogy ki kell adniuk egy olyan kártyát is, ami a 380x teljesítményét hozza 50-60k körül, ha már ebben a szegmensben akarják növelni a piaci részesedést. Az sem lenne rossz. Sok még itt a kérdőjel, egyáltalán azt lehet már biztosra tudni, hogy hány kártyát adnak ki most?
Bratilla95: Szerintem megfelelő lesz az is. Az alacsonyabb fogyasztás miatt a hűtés kérdése gondolom nem fog akkora problémát okozni, ráadásul eddig a Giga kártyákkal semmi problémám nem volt még.
-
Bratilla95
tag
válasz
Malibutomi #16872 üzenetére
Vagy majd gigabyte ott lesz 70-ért
-
törölt tag
válasz
Malibutomi #16838 üzenetére
Doom bétában akadozott a GCN1.2-es Fury a véglegesre megjavult
Szóval nem jó elmélet.
Hozzáteszem a béta még mindig valami medium-ultra beállításokat használt, az alfa ettől rondábban futott (ha egy hétvége alatt javítva lett az nem egy last minute hotfix volt, hanem egy ideje dolgoztak rajta).
Ezt benézték/elkéstek vele, javították, end of story.
Még Roy mester is arról twittelt a hétvégén, hogy neki a 295X2-vel nagyon jól megy pedig ő az első ha valakit hibáztatni kell [link] sőt ha gond van "then you're doing something wrong" -
Laja333
őstag
válasz
Elvileg a bétáig csak egy kevert medium beállítás volt a Doom, véglegesben vált elérhetővé az "igazi" high és ultra. Ezeken a beállításokon pedig megette a shadow beállítás a 390eket. id Software mérnök szerint.
Szóval Habugi megérzése jó volt. -
sutyi^
senior tag
válasz
-
oAcido
aktív tag
válasz
Malibutomi #16828 üzenetére
Érdekes, mert átnyálaztam még pár magyar és külföldi oldalt, plusz az AMD oldalán is jártam a driverrel kapcsolatban, de csak itt lehet ezt olvasni... Akkor honnan is az infó? Honnan tudjuk, hogy hiteles?
-
Habugi
addikt
válasz
Változtattak valamit, ami a játék első negyed órájában harmadolja az FPS-t Hawaii/Grenada pároson, azokon a kártyákon melyek a Pascalok boltba kerüléséig a Felső alja/közép kategóriát képviselik..AMD oldalról, utána ugye már csak közép lesz max mindkettő.
Más is írta még múlthéten itt a topicban rajtam kívül, hogy a további/későbbi pályákon nem harmadol a ShadowQuality, inkább csak felez vagy annyi sem.
Kellett az "első benyomásokhoz" (és/vagy a fenti kitalált apjuk&anyjuk idézethez) ez az apró kis "elfelejtetett" változtatás, főleg mert a DOOM-al promózták a 1080-at..Ugye elhangzott mástól hogy "ez fog benne maradni a fejekben".., muszáj vagyok ehhez megjegyezni, hogy azokban a fejekben melyekben nem elektrolit lötyög, viszonylag gyorsan megvolt a megoldás, driver nélkül is ugye, látvány szempontjából jól kivehető a nettó semmi..
-
rocket
nagyúr
válasz
"Most mondjuk kint volt a driver megjelenes elotti napon, csak a kedves ID valtoztatott valamin kiadas elott."
Abu szerint
-
And01
aktív tag
válasz
Malibutomi #16800 üzenetére
Valójában az 1080 sem jött ki (még)
-
válasz
Malibutomi #16800 üzenetére
Az látszik nagyjából most is. Gyakorlatilag így néz ki a dolog:
GM204 + 4 SM + gDDR5X + jobb DCC + egy csomó fizikai layer buzerálás a magas órajel érdekében + pár apróság = GP104.
A hardware.fr tesztjében az 1080 67.5%-kal gyorsabb a 980-nál, és az órajelekből meg a +4SM-ből eleve jön 60%. Tehát az architektúrás változások (beleértve a DCC-t) hoztak további 5%-ot. Magyarán a 16nm érdeme, hogy lehetővé tette a sokkal magasabb órajelet kézben tartott fogyasztás mellett. Az viszont valószínű, hogy ez nem egyszerűen adottság az új processzen - ilyen órajelnövekedést a 7800GTX -> 7900GTX váltás óta nem láttam. -
törölt tag
válasz
Malibutomi #16755 üzenetére
Mit kell nézni ? A cikkben [link] ki van szedve táblázatokba minden eredmény 1-2 FPS különbségekkel ugyanazt hozza a kártya DX12-ben mint DX11-ben vagyis amíg nincs async on/off mérés (bár tekintve, hogy egyetlen programmal tehető ez meg nem valami mérvadó...) max. azt bizonyítja, hogy a kártya már DX11 alatt is maximálisan ki van használva... Aztán az is lehet, hogy valamit még a játékok frissítésével is lehet nyerni elvégre ott van a "fő" kód ez meg egy új arch.
-
törölt tag
válasz
Malibutomi #16727 üzenetére
Én úgy olvastam, hogy a kisebbik 2,5Tflop lesz, ami 370x utód, a nagyobbik meg 5,5Tflop ami 290x kategória.
-
törölt tag
válasz
Malibutomi #16714 üzenetére
Egy 350k -s gépnél nem sokan nézik már, hogy 350k vagy 380k. De elég ha megnézed a gtx960 vs 380 vs 380x viszonyát. A 380 hasonló áron jobb vétel, a 380x picit drágábban még jobb vétel. Mégis a 960 a best seller. Az amd helyében biztosan nem áraznék ennyivel az nv alá. Ha hiszek a termékemben, adom rendes áron, nem pedig a veszteséget kergetem.
-
mlinus
őstag
válasz
Malibutomi #16718 üzenetére
ref 980ti-n is pont így csinálja nálam. Így télen kicsit több az fps
-
válasz
Malibutomi #16702 üzenetére
A GCN1-es sorozatot is?
-
Shing
őstag
válasz
Malibutomi #16702 üzenetére
Megint elkéstek, egy csomó oldal lehozta hogy mennyivel lassabb az AMD, most már ez fog megmaradni az emberekben.
-
TTomax
félisten
válasz
Malibutomi #16685 üzenetére
Epp az volt a feladat hogy ne reszekre bontva legyen elemezve amit irtam, hanem hogy ramutassak, hogy itt nagyon sokan a DX12, Vulkan, Async Compute, VR-re kopkodnek
Nem,nem arra hatalmas tévedés.Arra köpködünk,hogy mindezt 3-5évvel hamarabb tudja egy hardver aminek soha nem lesz rá szüksége.Mire lesz majd kiderül hogy nem is úgy,és nem olyan formában fog ez működni ahogy azt az amd vizionálta...ilyen volt a tesszeláció,a dx 10.1 és még sorolhatnám.Itt nem arról van szó,hogy nem kellenek ezek a dolgok,hanem arról hogy soha nem használt ficsörökre elpazarolt tranzisztorok fájdalmas hatással vannak az amd jövöjére.(soha be nem teljesedett igéretek/csalodott vásárlók) Mert a jövöt az diktálja aki a piacot uralja,és az még csak véletlen sem úgy lesz hogy az amdnek jó legyen...
UI: Az amd jó úton halad afelé,hogy hasonló helyzetbe kerüljön,mint cpu fronton az intellel szemben...oké ott érthető miért,de itt nagyon nem kellene... világosan látszik,kerülnek mindenféle versenyt,mert most is a polarist hozzák nem a vegat,magyarázat az van meg mellébeszélés hogy olcsó VR cuccokat akarnak (ugye már megint olyan cuccot csinálnak ami rétegtermék),de nem ez az igazi ok.Aki azt a teljesítmény akarta már megvette,aki meg VRezni akar az meg nem a vgan fog spórolni... nyomhatjuk mi a nagy "VS"-t csak éppen ez sehol nincs már elég régóta...
-
keIdor
titán
válasz
Malibutomi #16685 üzenetére
Én úgy gondolom, hogy mindez (DX12, VR, Async, Vulcan) akkor kezd terjedni, kezdik el komolyabban kihasználni, ha a 80% feletti piaci részesedéssel rendelkező fél is rábólint, hogy oké, mehet. Mert egész egyszerűen ez is a pénzről szól, és a központban az nVidia van, egész egyszerűen a mérete és a befolyása miatt. Nagyon sokan, alap közgáz dolgokon hasalnak el az elméleteikkel, többek között Abu is. A 4/5-ös szereplő fogja meghatározni a sebességet, a maradékon osztozó beleszólhat, szól is, az irányba, de többet nem tehet. Ha az nV kiadta a hardvert, onnantól lesz szoftver is, mert ő a nagyobb.
-
Puma K
nagyúr
válasz
Malibutomi #16671 üzenetére
Nyugodj meg ezek csak hardverek.
Annyi a lényeg, hogy az Nvidia-nal valahogy nem akarnak minden olyan technológiát támogatni azonnal amiknek az elterjedése és használata a játékosok között kétséges azaz nem mozgat meg tömegeket így nem fizetnek.
Vagy alapból van rálátásuk-információjuk és sejthetően értelmetlen a plusz erőlködés.
Inkább mintha kivárnának és később lereagálnák az igényeket.Esetemben az AMD féle jövőbemutatás a DX10/10.1-es időben vált nevetségessé.
Anno az itteni fórumon javasoltak alapján vettem egy ATI HD4850-et ami mennyire időtálló, mert támogatja a DX10.1-et. Nvidia-t ne vegyek mert az csak DX10-es kártyákkal van kint a piacon és az milyen elavult lesz ha kijön majd a DX10.1.
Windows Vista SP 1 frissítéssel Vista-ra elérhető lett a DX10.1, de a dolognak nagyobb volt a füstje mint a lángja. Nem futott és nézett ki jobban az a játék ami támogatta a DX10.1-et... már ha akadt ilyen akkoriban.
A HD4850-el (helyesebben HD4890) egykorú GTX275-re váltottam ami "csak" DX10-et tudott, de azt nagyon." "A DX12, Vulkan, Async, VR mind szar, egyikbol sem lesz semmi jelentos a kozeljovoben, csak az AMD hypolja" "
Mivel jelenleg Windows-on kockul a legtöbb ember aki számítógépen játszik így jó, hogy támogatja az NV is az éppen már megjelent és elérhető DX12-őt az újonnan megjelenő hardverével ami nemsokára kint lesz.
A Vulkan api talán addig lesz életképes szerintem míg az emberek régebbi oprendszert használnak amin nincs DX12.
Ha csak a saját és a környezetemben lévőket veszem alapul akik játszanak is a gépen, akkor elég sokan megvagyunk Win7-en még jó ideig jelen állás szerint.A VR meg egy olyan dolog ami újdonság és érdemes lehet meglovagolni az elején. Egy alapból az előző generációhoz képest erősebb kártyával ezt támogatni is lehet. Így szerintem ez nem okoz akkora meglepetést, hogy ők is rámentek erre.
-
Laja333
őstag
válasz
Arról nem is beszélve, hogy a Radeonok ugyanúgy jól teljesítenek a jelenben is.
-
Venyera7
senior tag
válasz
+1
Eléggé, valahogy mindig az AMD határozza meg a jövőt, csak sajnos nem ő profitál.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Malibutomi #16555 üzenetére
Maximum a dobozos termékeknél, de fontos tényező, hogy a 300+ dolláros szinten az eladott VGA-k 70%-a komplett gépben talál gazdára. Tehát fontos, hogy az OEM-eknek legyen valami marketingalapjuk az új komplett gépekhez.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Malibutomi #16552 üzenetére
Radeon Pro Duón ültek pár hónapig csak azért, hogy a VR eszközökhöz adják ki. Nem éri meg mindent akkor kiadni, amikor kész. Valamikor jóval nagyobb eladásokat lehet produkálni, ha valamihez hozzákapcsolják a terméket. Valami olyanhoz, amit a játékosok várnak. Ezek fontos stratégiai lépések. Kimutatható jelentőségük van a hatásuknak.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Malibutomi #16548 üzenetére
Mert 2016 végén jön az új Battlefield. Akkor Q4-et mondhatott az EA.
-
Dyingsoul
veterán
válasz
Malibutomi #16535 üzenetére
Én már nagyon csodálkoztam azon, hogy az AMD szó nélkül tűri ezeket a pletykákat. Gondoltam nem hagyják szó nélkül ezt a rágalmazást, ha nem igazak a pletykák. Örülök, hogy a pletykák hamisnak bizonyulnak!
(#16538) imi123: Mesélhetnék az assemblyben írt 32 és 64k-s fullHD demoscene-ekről.
Az optimalizálás sokat hozhat csak időigényes és költséges (persze a HW fejlesztés is az).
-
daveoff
veterán
válasz
Malibutomi #16474 üzenetére
Ez most nem esett le, de ok...
Abu: Én azért remélet, hogy minél kevesebb konzol gané játékot emelnek át pcre...
gyiku: pontosan, írhattam volna azt is
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Malibutomi #16457 üzenetére
Nem írtam semmi olyat, amit ne lehetett volna eddig is tudni.
Az lenne a gáz, ha leírnám, hogy lesz idén is PC Gaming Show az E3-on, és ott ... jaj, huh majdnem leírtam.
-
válasz
Malibutomi #16394 üzenetére
980-al tényleg faszán fut... bár nem néztem jobban a dolgok mélyére, meg nem méricskéltem, csak így "érzésre".
-
törölt tag
válasz
Malibutomi #16432 üzenetére
Az nV a fullos chipet 600$-ért adja, a 1070 meg 380$ sima GDDR5-tel - fura lenne ha a mainstream kártya mondjuk kapna 350$-os árcédulát (eddig tart ugye a mainstream vonal) és nem lennének nagyon közel egymáshoz...
Szóval a 1070 is mondható "mainstream" kártyának az a 30$ már nem oszt nem szoroz ha megéri, sőt az elődje gyakorlatilag a legnépszerűbb kártya volt az utóbbi 1.5 évben. -
törölt tag
válasz
Malibutomi #16430 üzenetére
Majd az ára eldönti mennyire "mainstream" és mivel kell versenyeznie
-
Laja333
őstag
válasz
Legközelebb NV kártyám lesz...
A 290x-emet először a 780ti elverte, majd egy szinten voltak. Majd jött a 970 és elverte. Kis idő múlva egy szinten voltak, most már a 970-et is elveri, és sanyargatja a 980-at.
Ezt én nem bírom idegekkel. Döntsék már el, hogy minek az ellenfele a Hawaii. -
válasz
Szegény Kepler már megint mekkora tockost kapott
A többi kb. papírforma, az utóbbi fél évben a 290X-et a 970 és a 980 közé érdemes várni, nem a 970 mellé. -
smkb
őstag
válasz
? Az a benchmark DX12-ben az AMD nek kedvez ahol a DX12 betyar AMD 290X-e a DX12 béna GTX980 mögött van?
-
he7edik.
addikt
válasz
Malibutomi #16355 üzenetére
A GP 104 mióta csúcs? A Fury X mióta nem csúcs? A 480-ról a kutya se beszélt. Hiába próbálod ide keverni. Bizony.
-
válasz
Malibutomi #16288 üzenetére
Írtam a másik topikban is - kb. ugyanannyi lehet a tranyó a Polaris 10-ben. Szóval nem más kategória.
-
daveoff
veterán
válasz
Malibutomi #16288 üzenetére
Hát nem is a másik kategóriára gondoltam, azért ennyire hülye nem vagyok...
-
rocket
nagyúr
válasz
Malibutomi #16245 üzenetére
En ugy ertelmezem, hogy a referencia kartya az FE (BBN=BuldByNvivida) amit csak az NV fog arulni, es majus 27-en limitalt mennyisegu csak FE kartya lesz elerheto, es az extra profitot ok fogjak learatni egyedul, orulhetnek az AIB partnerek
-
oAcido
aktív tag
válasz
Itt a kolléga poénkodott, de aztán lehet hogy tényleg válogatott kártyák lesznek, ahogy te is írod.
Én azért remélem, hogy nem csak a "szar" chipeket kapják a gyártók. Jó lenne megint egy MSI kártya nagy tuning potenciállal, teljesen némán.
-
válasz
Malibutomi #16247 üzenetére
Azt nem mondtam, hogy hiteles a cikk, csak gondoltam érdekes lehet.
Itt is hasonlót írnak, mint amit az NV oldalán olvastál:
"NVIDIA’s press release was also very careful to only attach the May 27th launch date to the Founders Edition cards." -
válasz
Itt ezt írják a founders editionről:
"A sima és a Founders Edition névre keresztelt változatok között a jelenlegi információk szerint főként hűtés tekintetében lesz különbség: előbbiek a régi, jól ismert hűtőt kapják, míg utóbbiak hőkamrás elven működő megoldással érkezhetnek. A Founders Edition modelleket az Nvidia gyártja és szállítja, plusz ezek a modellek még jobb VRM áramkört is kapnak, mint hagyományos társaik, ami pozitívan befolyásolhatja a tuningpotenciál alakulását. Így már azért érthető a 100 dolláros különbözet, ugyanis a Founders Edition modellek 599 dollár helyett 699 dollárba kerülnek." -
Egon
nagyúr
válasz
Malibutomi #16202 üzenetére
Mellébeszélésből csillagos ötös: már-már Abu-szint...
Tehetséges tanítvány...
Még egyszer a lényeg, a gyengébbek kedvéért: nincs többtucat AAA-s DX12-es játék (és nem is lesz 3 hónapon belül, azaz az évfordulóra), és ami van, az is többnyire kritikán aluli. -
Egon
nagyúr
válasz
Malibutomi #16155 üzenetére
Lehet lovagolni a többszáz játékon (persze, ilyen sosenem volt, ennyi idővel egy API megjelenése után), de a lényeg nem ez (mintha nem tudnád): lassan egy év eltelt a DX12 megjelenése óta, és egyrészt a több tucat AAA-s játék (amit vizionáltak egyesek, nem a zöld oldalon...) finoman fogalmazva sem jött össze, másrészt (és nyilván ez a nagyobb baj) az eddig megjelentek finoman fogalmazva nem problémamentesek...
-
Prágai
újonc
válasz
Malibutomi #16028 üzenetére
Szia,
ezzel a hsz-el kapcsolatban sikerült megnézni hogy nálad milyen a képminőség dx11 vs dx12?
Nagyon érdekelne.
köszi!
-
füles_
őstag
válasz
Malibutomi #16170 üzenetére
Amíg nem tette rá a blokkot addig csak a GPU-n volt
Jóvan nőbő van ő is
-
füles_
őstag
válasz
Malibutomi #16161 üzenetére
Megnéztem a videót,bírom a csajt
Mondjuk a hővezető pasztát nem sajnálta
-
bozont
veterán
válasz
Na végre, a marketing sosem volt erőssége az AMD-nek. Reméljük jó hatása lesz a dolognak. Mondjuk az tény hogy az AMD még mindig kevesebb pénzből gazdálkodik mint az nV.
-
válasz
Kár hogy nem csak a PR/Marketinggel van baj.
-
Laja333
őstag
válasz
Hát így DX12 hajnalán el kell hagyni a süllyedő hajót.
-
törölt tag
válasz
Reméljük jobban járnak vele mint Roy-jal
-
Egon
nagyúr
válasz
Malibutomi #16134 üzenetére
Már több mint 9 hónap az a fél év, de az ilyen csúsztatásokat már megszoktuk...
-
TTomax
félisten
válasz
Malibutomi #16134 üzenetére
Pedig itt már egy éve megírták,hogy minden idők leggyorsabban terjedő dx-e lesz... [link],akár hozhat 30-40% teljesítmény növekedést is.Érdekes,hogy már akkor leírtam hogy ez azért nem egészen lesz így,azóta majd eltelt egy év....
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Malibutomi #16010 üzenetére
Ja csak abbol indulok ki, hogy a 6950 2GBbol volt csendes leghutott varians ami nem fozte meg a kartyat (HIS ICEQ), Hawaiinal meg mar az is oke eredmeny volt, ha az uber orajeleket nem dobalta le, az ezt elfogadhato hangero mellett tudo kartyakat meg nagyitoval kellett keresni. ennyit szamitott a 200W vs 300W.
Szoval ez itt inkabb arrol szol, hogy kell-e FC blokk a kartyara mint a 290Xnel, vagy sem.
Viszont ilyen 250-300usd korul 390 teljesitmeny fele fogyasztassal az eleg jol hangzik.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Malibutomi #16008 üzenetére
Ja, kozben leesett, hogy a 380(x) mar a 285 utodja, ami csak rokona a 79x0/280(x)nek.
Ha tenyleg hozzak a 480al a 390 teljesitmenyet 130Wos _valos_ fogyasztassal, az ugy nagyon jo lesz. Ha ez is ugy lesz 130Wos, ahogy a 970 "ref" volt 145Wos, akkor nem igazan fogja megerni valtani. Olyan 200Wig meg meg lehet huteni a kartyakat halkan legen, szoval az is eleg.
Viszont az jo lenne, ha vegre megint visszamennenk 150W alatti GPUkhoz, a Hawaii hutes szempontjabol tenyleg nagyon nehez eset.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Malibutomi #16006 üzenetére
Ugy, hogy a 78x0 kulonbozo neveken, de a mai napig megvan. a 7970 GHZ / 280x / 380x szinten eleg kozeli rokonok. Mindket megoldas boven tobb, mint harom eve van piacon. Utobbi evekben gyakorlatilag az AMD rancfelvarrasokat csinalt az alacsonyabb szegmensekben.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Malibutomi #16003 üzenetére
Ld 78x0 / 79x0 széria.
Mondjuk az elméletedben annyi igazság lehet, hogy az EK ami kábé mindenre gyárt FC blokkot highenden belül nem csinált blokkot a 390Xes szériára, lehet tudtak valamit.
-
Loha
veterán
válasz
Malibutomi #15961 üzenetére
Ha nem Xbox One exkluzív játéknak készült volna a kezdetektől...
Ha nem a megjelenés előtti utolsó pillanatban szól a MS, hogy ki kell adni PC-re...
Ha hagyott volna időt a MS a PC optimalizációra...
Ha már kiforrott online játékbolt lenne a MS Store...
Ha nem MS Store only lenne a játék... -
Loha
veterán
válasz
Malibutomi #15955 üzenetére
Voltak ilyen irányú pletykák, de semmi megerősíthető, nyilván megvizsgálták a HMC-t is mint lehetőséget, a többi találgatás.
-
oAcido
aktív tag
válasz
Malibutomi #15947 üzenetére
Engem nem érint, mert amúgy se érdekel egyik játék sem (na meg Intel IGP-n is szépen futna
). De azzal érvelni, hogy az MS leszarja az NV-t, miközben mindenkit leszar magán kívül... Csupán erre próbáltam rávilágítani.
-
oAcido
aktív tag
válasz
Malibutomi #15945 üzenetére
Ahogy, megfigyeltem az AMD-re se szánnak időt. Ugyanis szar mind a két gyártó VGA-ján mind a két játék
-
válasz
Malibutomi #15933 üzenetére
Azt sejtik, hogy a legutóbbi fotó már egy MSI gaming kártyáról van:
Forrás: http://videocardz.com/59310/leaked-gp104-400-is-from-msi-geforce-gtx-1080-gaming-8g
-
rocket
nagyúr
válasz
Malibutomi #15920 üzenetére
Az okes, de konkurencia is lesz igy belole, igy nem biztos hosszutavon jobban fognak jarni.
-
oAcido
aktív tag
válasz
Malibutomi #15905 üzenetére
Ha Polaris-szal jönne, hogyan oldanák meg a teljes kompatibilitást? Minden eddigi munkát szinte dobhatnának a kukába.
Én úgy tudom a konzol játékokat spécin az adott konzolra optimalizálják, még az is fontos hogy a CPU-GPU rész hány Mhz-en üzemel.Szerk.: Én eddig csak az új Nintendo kapcsán olvastam a Polaris-ról. Viszont, ha a Nintendo meglépi( a többiek meg kénytelenek maradni), akkor erősebb lesz a Nintendo konzolja?
-
rocket
nagyúr
válasz
Malibutomi #15876 üzenetére
Nem volt nagy volumenu reszveny csere, nem sokan szalltak ki a veszteseg finanszirozasabol, akik hosszutavon bent vannak jo nagy marhak lennenek pont most kiszallni.
Ettol fuggetlenul 16 negyedev alatt kozel megfelezte az AMD a beveteleit, a keszpenz es ingossag allomanya 716millio $-ra csokkent, mikozben a dolgozoi szama 5%-kal se csokkent, R&D koltsegeket minimalisra faragtak, 2240millio $ hiteljuk van.
300millios licensz megallapodas 3-4evre szol, ez nem fog csodat tenni, max. minimalisan noveli a bevetelt es a vesztesegeket enyhiti.
Konzol SOC uzlet a CEO szavaival elve "low margin".Nem lehet ezt a vegletekig csinalni, minden negyedevben legalabb kis elorelepesre szamit a piac, de tovabb esnek, es allandoan jon a duma a CEO-tol, hogy "we are optimistic".
Nehany negyedevvel korabban egy elemzo azt mondta az AMD-nek az akkori uzletileg egeszseges fenttartasahoz (szinten tartva a munkaerot, keszpenz es ingossag allomanyt, az R&D koltsegeket) negyedevenkent 1500millio $ bevetelt kene produkalnia.
Egyatalan nem mind1, hogy 832millio $-rol, vagy 1200millio $-rol kellene a beveteleidet QTQ par szazalekkal novelni, mikozben a munkaero jelentos csokkentese, vagy kulso befekteto bevonasa) maradtak opciok.
A keszpenz es ingossagok felelese, a munkaero es R&D koltsegek jelentos csokkentese meg csokkenti a versenykepesseget hosszabb tavon, a ceg stabilitasarol nem beszelve.Fo beveteli piacokon mar nagyon lemaradtak a konkurenciaktol, ahol meg kozel monopoliumba vannak (konzol SOC) ott meg "low margin" van, az is megerne egy miset kik voltak azok a marhak akik tudvan ezt "low margin" szezodeseket kotottek.
-
Locutus
veterán
válasz
Malibutomi #15884 üzenetére
Ez nem szeretet kérdése, pusztán ez a logikus következtetés a történtek alapján. Akármit próbálna beadni a AMD a hírekben. Mert ugye különben nem kéne felújítani se a konzolokat ilyen hamar.
Ha a konzolokat 3-4 évente le kell majd cserélni, akkor máris buktak még egy előnyt a PC-hez képest, nem beszélve a jelenlegi felhasználók elégedetlenségéről. Teljesen kizártnak tartom, hogy anno így határozták volna meg a jövőjét a konzoloknak. Egyszerűen csak ezúttal nem jött be a számítás. -
Locutus
veterán
válasz
Malibutomi #15879 üzenetére
Aha, és akkor az itt - a sorra érkező senem 1080p, senem 60fps konzol játékokra - is nem egyszer elhangzott nagy duma miért is volt, hogy ezeknek évek kellenek a kiforráshoz, mer az API, meg a low level meg a satöbbi?
Akkor most mielőtt kiforrnának máris új hardver kell?
Nem *lehet*, hogy akkor az AMD stratégiája (az általuk elképzelt) jövő kiszolgálásával mégiscsak hibás, és sokkal inkább a jelen játékok igényeire kéne jó hardvert csinálni?
Tisztán látszik, hogy a Sony meg a M$ is a szokásos ígérethalmazoknak bedőlve húzták be azt a hardvert amit. Bár azt se értem, hogy egy "enyhén" felcsiszolt hardvertől hogyan lesz hirtelen "4K ready" a konzol, amikor a jelenlegi még az FHD-t se tudja kiszolgálni... De erre is majd nyilván lesznek hangzatos ígéretek.
A jelenlegi PS4 tulajok is nyilván verdesni fognak az örömtől, ha most kiadnak egy felújított konzolt, az övék meg mehet a levesbe. Kb mint mikor a Titan tulajokra ráhúzták a 980ti-t
-
Locutus
veterán
válasz
Malibutomi #15876 üzenetére
Mondjuk az elég érdekes, hogy HA tényleg az új konzolokhoz nyertek 3 soc szerződést, azt vajon miért. Miután az nyilván nem pozitiv számukra, hogy ilyen rövid idő után új konzolokat kell kiadni, a vérgyenge hardverük meg a szokásos sosemvalóraváló ígérethalmazaik miatt. Szal ha meg is kapták az új soc-okra a szerződést, akkor gyanítom nem jófejségből és a megfelelő áron = annyira nem lehet jó üzlet az AMD-nek. A Sony meg a M$ nyilván nem jókedvükben újítják fel a hardvereket, hanem mert kénytelenek a tapasztalatok alapján.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Malibutomi #15820 üzenetére
Miért szerinted mit csinálnak a cégek a tesztkártyákkal? Kidobják őket a kukába? Esetleg kiállítják, hogy ezt megfogta Abu?
-
TTomax
félisten
válasz
Malibutomi #15820 üzenetére
Ha valóban dx11 akkor nem vagyok benne biztos,hogy ez egy konzolról átdobott kod.
-
TTomax
félisten
válasz
Malibutomi #15817 üzenetére
Aham ,ha a 960 hozza a 390et akkor szemét nV bérenc,ha meg a 290X a 980TI-t akkor az meg teljesen rendben van,ott nem furcsa semmi...
Amugy az oroszok azt irták Fury azért nincs a tesztben,mert kérdezzük meg az amdt...gyanitom nem indul el rajta.
-
válasz
Malibutomi #15799 üzenetére
Olyan nagy gebasz nem lehet, ha fullHD-ben very high-on a 960 60FPS körül megy, ráadásul alig van gap a minimum és az átlag között. Az eredményekből annyi látszik, hogy CF / SLI nuku, lényegesen jobban szereti a Radeont, ill. a Keplerek szerepléséből ítélve a sávszélességet sem veti meg.
-
válasz
Malibutomi #15803 üzenetére
Ott 960 = Fury X CF
-
letepem
aktív tag
válasz
Malibutomi #15795 üzenetére
Azt írják a fórumban, hogy GCN-re van főleg optimalizálva. Sajnos Fury-ról nem tudni, miért nincs benne a tesztben, ha valaki tud oroszúl megnézhetné!
-
válasz
Malibutomi #15795 üzenetére
A 280X úgy megy, mint a Ti SLI
Nem b..ztak ám el semmit a fejlesztők... Azt hiszem, valósággá vált, a félelem, hogy hiba a kezükbe adni a hardver közvetlen kezelését, balf..z mind.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Malibutomi #15768 üzenetére
Ez nem a DX12 miatt van, hanem amiatt, hogy az új tervezésű motorok sávszéllimitessek ezekkel a PBR árnyalásokkal. Amikor a Maxwell kijött, akkor a PBR nem volt elterjedt.
-
törölt tag
válasz
Malibutomi #15708 üzenetére
A végén tesztelik 720p mediumon-lowon és még úgy is alig 50 FPS egy Titan X-en, AMD kártyával meg nem nézték meg...
" If you want to run Quantum Break above 50fps, you'll need a monitor with a refresh rate higher than 60Hz - but you'll still get a jerky presentation as frames are never delivered consistently.
"
Szerintem az UWP-nek is köze van hozzá, mert ha az FPS különbség csak a DX12/optimalizálás miatt lenne akkor AMD-vel nem kéne akadoznia sem.
És nekem is a 60 Hz-es monitor mellett csak akkor megy 60 FPS közelébe ha a földet nézem pedig amúgy nincs olyan hű de milyen dolog megjelenítve majdnem olyan FPS-eket kapok mint a 390. -
törölt tag
válasz
Malibutomi #15613 üzenetére
Halkan megjegyzem az AMD tavaly 2 héttel a megjelenés előtt mutatta meg/jelentette be a Fury X-et. A kártyát június közepéig hivatalosan nem is láttuk csak a diet mutatta meg először a pár héttel a megjelenés előtt tartott Computexen.
-
cyberkind
félisten
válasz
Malibutomi #15613 üzenetére
Ha valóban GDDR5X rammal akarják kiadni akkor muszáj volt várniuk.
-
válasz
Malibutomi #15577 üzenetére
-
válasz
Malibutomi #15571 üzenetére
Deep Learning lesz a Skynet...
Remélem hamarosan beszélni fog a chipről is picit...
-
válasz
Malibutomi #15568 üzenetére
Jah, minden évben vesz egy újat erre...
....
És Steve Wozniak elhányná magát a Marson VR-ben...
-
válasz
Malibutomi #15547 üzenetére
A táblázat az eladást mutatja. Azt, hogy pontosan miből mennyi van kint usereknél, nem tudja senki, de ha a Steamet vesszük alapul, akkor 69-31. Ez a 69-31 romlik a 81-19-es eladás mellett is és a 79-21-es eladás mellett is, csak a második esetben lassabban.
-
Sir Ny
senior tag
válasz
Malibutomi #15547 üzenetére
"Az eladasra irta gbors hogy amiatt folyamatosan romlik a megoszlas, erre valaszoltam neki."
Azt, hogy nem romlik, pedig de, azt teszi?
szerk: nekem ebből ennyi elég.
(részemről törölhető is a szál, akár) -
TTomax
félisten
válasz
Malibutomi #15542 üzenetére
Pár százalékkal,de még mindig magasabb az nv eladása,mint az aktuális dgpu piaci részesedése,tehát az arány romlik tovább csak kisebb ,mértékben.
(#15544) Malibutomi
Erre belinkeled ezt,hát igen ez pontosan azt támasztja alá hogy az amd folyamatosan veszít az aktuális dgpu részesedésből...hol kevesebbet,hol többet,amíg 30% alatti eladásokat hoz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- Nintendo Switch 2
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen videókártyát?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Apple MacBook
- Kerékpárosok, bringások ide!
- E-roller topik
- Elektromos autók - motorok
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- További aktív témák...
- Eladó használt Gigabyte AMD Radeon HD 6750 videókártya
- ASRock RX 5700 XT 8GB GDDR6 Phantom Gaming D OC Eladó!
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf RTX 5070Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- ASUS TUF Gaming GeForce GTX 1660 Ti OC 6GB GDDR6 192bit
- Garis ZOTAC GeForce RTX 4070 Ti Trinity 12GB GDDR6X videokártya
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7800X3D Processzor!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - 256GB 1 ciklus 100% akku! 1 év garancia! Új készülék!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest