- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hívószám-hamisítás
- Magisk
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Dtomka
veterán
válasz
Puma K #39646 üzenetére
A g-sync miatt kérdezem. Mi a véleményed erről a monitorról? Jó vagy nem, megéri megvenni avagy sem?
ACER XB1 Predator UM.HX1EE.005
Köszönöm -
proci985
MODERÁTOR
válasz
Puma K #39157 üzenetére
nincs frametime grafikon / 99% / 99.99% frametime. nem derul ki, hogy a denuvon kivul mas valtozott e a patchben. pl a denuvo nelkuli gyengebb eredmeny emiatt is lehet.
pl a Mass Effect Andromeda-ban eléggé látványos
marmint ugy erted, hogy egyedul az Andromedanal van kulonbseg? ahol meg nem derul ki, hogy az a latvanyos minfps milyen gyakori. mivel ez nem benchmark siman lehet ott egyeb indok is. es egesz biztos csak egyszer mertek mindent.full disclousurera hivatkozni nyilvanvalo meresi hibanal (mad max) eleg vicces egyebkent. tetejeben egesz biztosan csak egyszer mertek atlagolas helyett. mondjuk azert dicseret, hogy open world jatekot is valos korulmenyek kozott probaltak benchmarkolni.
tetejeben egy i7-2600kval, ami kb a 120 euros ryzen 1400nal is lassabb mar, parositva egy 1080TIvel.
egyebkent szanalmas a vergodes a kommentek kozott, avagy a nyolc eves 2600k is tul jo. meg realis, hogy aki annal is gyengebb cuccon ul az teljes aron venne AAAs jatekot.
a Doomot emlitik rossz peldakent, az az elso patchek alatt tenyleg nagyon sokat gyorsult, viszont a denuvo kivetele elott es utan en nem ereztem, hogy mashogy viselkedne.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Puma K #39152 üzenetére
Ennyit nem lassít!
Igen a Denuvonak valóban van teljesítményevő hatása, de egyrészt leginkább DirectX 11-ben érződik, mert ott ugye nincs explicit többszálúsítás, illetve még az is kell, hogy alacsony felbontást és grafikai minőséget állíts be, és akkor kb. ki tudsz mérni maximum 10% mínuszt, átlagban számolva (persze kereshetsz egy olyan jelenetet, ahol van egy extrém különbség, viszont az a teljes futtatás 0,0000001%-os része). Ugyanakkor ez például Full HD-ben már hibahatáron belülre csökken, DX12-ben pedig teljesen eltűnik, mert explicit többszálú lett a parancsgenerálás. -
HSM
félisten
válasz
Puma K #38234 üzenetére
Hmm, úgy látom, a 6GB egészen feljött.
Steam: 1GB: 15,4%, 2GB: 21,2%, 3GB: 8%, 4GB: 18%, 6GB: 11% és 8GB: 11,5%.
No, a játékok beállításai is eszerint lesz optimalizálva. 2, 4GB szinte 100%, hogy lesz bennük, viszont a 6GB, és főleg 3GB-os? Ott azért csábító lehet, hogy annak ne csináljanak külön beállítást, mert 3Gb-oshoz egészen jó a 2GB-os, a 6Gb-oshoz a 4GB-os beállítás, és a 8GB-os mehet a durvább kártyákhoz.A 3GB-os 1060 szerintem katasztrófa, már régóta. Persze, ezzel nem fognak a tulajok dicsekedni.... Ismerősi körben járt egy tesztre, nem sokáig maradt.
Kedvencem, BFV, FHD, 4,5GB VRAM használat: [link]. A rendes 4GB-os kártyák is hasítanak, a 970 és 3GB 1060 már annyira csillog fényesen...."valakinek arra volt pénze"
Akkor lett volna egy 4GB-os Rx480 / Rx570-re is.Nagyságrendekkel jobb vétel lett volna, egyszerűen a 4GB a fentebb tárgyaltak miatt lényegesen előnyösebb választás. A durván túlárazott 1050Ti-t szerintem ne keverjük ide.
"Ilyen paraméterekkel, nem kellene hogy egy lapon legyen említve a 2 kártya..."
Nem is érdemes. Teljesen másban erősek, mindkettő tud olyan dolgokat, amitől teljesen padlót foghat a másik.
Adjál egy 12GB VRAM igényű játékot az RTX-nek, és vége. A Vega meg jelenleg nem tud RT-t. Részemről döntetlen. Amúgy a Vega64-nek gyárilag állítgatható a TDP-je, és nagyon szépen elszalad bő 200W-on is, a teljesítmény durván 96%-a is megmarad úgy. [link].A 6GB VRAM már ma sem elég minden játéknak FHD-n, 3-4 év múlva szerinted mire lesz elég? Költői kérdés, szvsz.....
Nálad a 11GB-os kártyán talán nem olyan égető a VRAM mennyiség, gyakorlatilag abba minden ma létező játék elfér. Ugyanez nagyon nem áll 6GB-ra.
(#38235) ->Raizen<-: Érvelési hiba. Attól, hogy a 6GB kevés 130K-ért, az nem azt jelenti, hogy egy 70K-s kártyára 16GB-ot kellene tenni.
(#38237) Raggie: Köszi!
-
Raggie
őstag
válasz
Puma K #38234 üzenetére
Örülünk a teljesen semmitmondó és értelmetlen Vega64 -el összehasonlító táblázatodnak és annak, hogy a jövőbe látsz.
A kolléga arra célzott, hogy most ennyi pénzért új kártyát venni 6 GB rammal szerinte nem jó döntés.Lehet, hogy volt anno 3 GB-os 1060 de az meg volt vágva GPU-ban is és olcsóbb is volt jóval. Szóval ott arányos volt ez.
Most ez elvileg az 1070/1080 szintjére jön gpu erőben. Mindkét kártya 8 GB-os, nem véletlenül. Ez meg csak 6Gb-os. Tehát gyakorlatilag hamarabb el fog öregedni, mint egy most megvett 1070 vagy 1080. Ennyi. Ehhez nem kell sok ész, hogy belásd. -
törölt tag
válasz
Puma K #37927 üzenetére
Értem, köszönöm a bővebb beszámolót.
Nekem egy I7-6700k, 2x8gb DDR4, GTX 980-as gépem van, amivel nem lenne gond ha csak a teljesítményt nézzük.
A problémám inkább az, hogy a mostani monitorom 60hz-es és nem g-synces - nem is freesynces de ezzel a 9xx-es kártyával igazából nem is tudnám kihasználni. Szóval szeretném váltani mind a monitort mind a videókártyát. Egyesek szerint túl nagy a monitor, a pixelsűrűsége nem az igazi amit én - lehet mert már megszoktam - de nem nagyon érzek. Ellenben az egész itthoni PC-s gaminget már egy ideje átszeretném alakítani. Nagy az asztalom de valahogy úgy érzem, hogy semmi nem fér el, emiatt egy kisebb monitort akarok, a nagy batár gépházat egy pici mini itx-re szeretném cserélni amit valahogy betolok az asztal bal/jobb szélére a monitor mögé, a billentyűzetet numpad nélkülire váltom, az egeret meg valami komolyabb wifis wireless gamingre.A lényeg, hogy 3 napja monitort keresek de nem találok egyetlen egy jó választást sem.
A videókártya biztos, hogy egy 1060-as lesz, ha nem találok olcsón egy 1070-est. Hasonló teljesítmény, minimális ráfizetéssel és támogatja a freesyncet, driveresen újabb..A nagyobb kérdés a monitor!
VA panelen nem gondolkodok a lövöldözős játékokban tapasztalható "ghosting" hatás miatt. Így marad a TN, IPS. Tegnap voltam a Media Marktban és ki volt állítva egy HP OMEN 25-os monitor, info sehol ezért de egész jó színei voltak viszont a betekintési szögek aggódásra késztetett. Megkérdeztem az eladót, kiderült, hogy valóban TN paneles, ellenben freesyncet támogat 1ms/144hz. Nem tudom, hogy egy kalibrálás után milyen színeket lehet kihozni egy TN panelesből. De tartok attól, hogy a szemem az IPS gyönyörű színeihez szokott akkor elégedetlen lesz, bármilyen modern, új, kalibrált TN-sről is legyen szóAzért kinéztem pár freesyncesl rendelkező monitort hátha megtudtok győzni:
TN
Acer KG241Q – 42k
1920x1080
48-75hz
HangszóróAcer KG251QA... --EZT NEM TALÁLOM MAGYAR PIACON
1920x1080Acer XF240H-80k
1920x1080
48-144 DP
Hangszóró
Állítható magasság/pivotLG 24GM79G-66k
1920x1080
48-144hz DP/HDMI
Állítható magasság/pivot,IPS
LG34UC79G-140k
2560x1080
50-144hz DPLG24MP68VQ-55k
1920x1080
40-75 DP/HDMI
Nem állítható magasság csak dönthető (állvánnyal megoldható)Mik a legolcsóbb g-synces monitorok; IPS, 24", FHD vagy IPS, 27", 1440p, felállással, nem kell 100hz felett tudnia?
-
Ragnar_
addikt
válasz
Puma K #37930 üzenetére
Igazából ugye a CES-en az derült ki, hogy az AMD 8/16-os procija kb. a 9900k teljesítményét hozza néhány Wattal alacsonyabb fogyasztásból. Én azért azt nem mondanám annyira karcsúnak, tekintve, hogy a jelen generációs Intel chipekben már nem nagyon vannak tartalékok, hiszen ugye az Intel előnye eddig az órajelben és némi IPC-ben volt. Így viszont az AMD a magszámmal és az Ár/Érték aránnyal méginkább versenyképes lesz valószínűleg. A HEDT nekem már árban és teljesítményben is sok, sima középkat procikban gondolkodok játékra méretezve, úgy, hogy inkább a VGA-ra költök töbet, mint a Procira. Nekem is Intel cuccom volt vagy 5 évig, nem is volt vele különösebb bajom, de a Ryzennel sincs. Neked akkor gondolom a Threadripper lenne az opció a 9900x helyett. Win10-el sincs különösebb problémám már vagy 2 éve azt használom. Hát nekem marad ez a platform vagy 5 évig aztán majd az aktuális középkat procit veszem majd megint.
15 FPS > "az még nem képregény csak érzed hogy baj van."
-
HSM
félisten
válasz
Puma K #37932 üzenetére
Lehet ezt szépíteni, de a 15 FPS másik neve nálam a képregény.
Lehet vele játszani persze, de 50-60 FPS alatt azért nem az igazi az élmény, ezen semmilyen sync nem fog segíteni. Nyugis OFFLINE játékhoz is nekem FPS-ben minimum 30, de inkább 40 FPS körüli átlag kell. Persze, nyilván van itt egy egyénenként eltérő faktor is.
A mostani monitorom is jobban szeretem, ha rendesen ki van hajtva a 80Hz-e.Szóval én pl. semmit nem vesztenék, hogy csak 40Hz-től van FS a kiszemelt monitoromon. No, meg nem azért szemezek egy 144Hz-es monitorral, hogy utána 40Hz (vagy FPS) alatt hajtsam, nagyon nem...
-
-
Ragnar_
addikt
válasz
Puma K #37927 üzenetére
"Most megint az AMD-re várok a CPU fronton, de ez a legutóbb 2019-es CES megint egy gyenge valami volt a részükről..."
Neked akkor tök fölösleges volt egy másodpercet is nézni a CESből, csak mondom..
Ne habozz, jó lesz az a 9700k. De ha nem cseréld egy 9600-ra aztán biztos ami biztos egy 9900k.
. -
do3om
addikt
válasz
Puma K #37338 üzenetére
Szerintem most az egyszer kezdi jól látni a dolgokat, reálisan, valóság talaján maradva!!
Mert a mondandója hogy a Navi a 2060 ellen jön és jobb is lehet nála abban a kategóriában.Remélem Ő is így gondolja ahogy én kivettem a szavaiból.
Az más kérdés hogy mi lesz az 2070-2080-2080Ti-vel, mert ott em hiszem hogy labdába fog rúgni az AMD.
-
válasz
Puma K #36735 üzenetére
Alakulnak ezek. Megbontanak 2-3 nagyobb bányát, azzal kész is lesz a használt VGA-piac. Főleg radeon-oldalról, de zöld karik is dolgoztak ezrével a bányában, úgyhogy az nvidia árakat se fogja kímélni a dolog
. A vga-gyártók részvényár-esése is ezzel lehet kapcsolatban, az nvidia turing köhögése csak rátett egy lapáttal (=necces a bányából kivezető "kiút" új generáció).
AMD részről viszont hasonló a kérdés, hol vannak a VEGÁK utódjai, amit érdemesebb venni, mint egy (1-2hónap múlva) piszokolcsó ex-bányász vega64-et
?
-
HSM
félisten
válasz
Puma K #36598 üzenetére
Például abban, hogy magasabb az áramfelvételi kerete, amit alapból az olcsósított 580-ak nem tudnának normálisan megugrani, mert se a VRM, se a hűtés nem bírná. Nem mindegy, hogy 145W-nál (olcsó Rx580-ak) húzza be a féket a limit, vagy 196W-nál (XFX FatBoy Rx590).
Plusz, még itt van a frissített, magasabb órajelet bíró GPU is az 590-es szériára.(#36597) zovifapp111: Ezt gyanítottam én is.
-
válasz
Puma K #34404 üzenetére
Persze, meg lehet oldani, hogy az ember ne legyen átverve, de hát nem rólunk van szó. Hanem azokról, akik GT 1030-at akarnak venni, mert látták a tesztet vagy szomszéd ajánlotta, stb. Na most az ilyennél megvan az esélye, hogy felezett sebességű VGA-t vesz, hisz utóbbinak is ugyanaz a neve. Etikailag nagyon nincs rendben, hogy ekkora teljesítménykülönbséggel ugyanaz a neve két terméknek.
-
PuMbA
titán
válasz
Puma K #34408 üzenetére
Magyarországon 1-2k árkülönbség van a kártyák között, szóval ennyi választ el fele vagy kevesebb, mint fele akkora teljesítményt. Az, hogy DDR4 vagy GDDR5, nem tudja egy normál vásárló, hogy mi az egyáltalán, mint ahogy a GT, LP stb. jelöléseket sem.
Az átlag vásárló és én is azokhoz a dolgokhoz, amihez nem értek annyit tud(ok), hogy ha azonos árban vannak, akkor a teljesítményük, tudásuk körülbelül egyforma lehet. És ez lenne a normális.
-
DudeHUN
senior tag
válasz
Puma K #34404 üzenetére
Ugyanaz. Nem értesz hozzá és (szakember) más segíségével vagy egy hozzàértőbb tanácsára veszel (rendelsz) egy terméket, ami nem az ami már egy éve, ezért rengetegen (igen boltok egy része sem) nem tudnak a megváltozott specifikációról. Nagyon sok embernek 720p vagy 900p-re elég egy GT1030 kártya teljesítménye. DDR4-el már nem.
-
PuMbA
titán
válasz
Puma K #34396 üzenetére
Ez akkor lenne igaz, ha egy embereknek kevesebb dologra kellene figyelnie, de annyi lényegtelen dolog van így is a világban, amire figyelni kell. Egyáltalán nem csoda, hogy a mentális betegek száma gyorsan emelkedik.. Én is minden kikutatok, de már unom, hogy ha valamit venni akarok, akkor időt kell elb*sznom vagy a cégek b*sznak át. A cégeket kéne megrendszabályozni, hogy ez kevésbé legyen teher a vásárlóknak.
-
-
FLATRONW
őstag
válasz
Puma K #33803 üzenetére
A Metro játék esetében volt ronda a Linux változat.
Ott még OGL-re csinálták meg. Lehet, hogy az OGL korlátozott képességei miatt volt rosszabb.
Itt viszont adott a Vulkan, ami hasonló képességekkel rendelkezik, mint a DX11-12, így nem hiszem hogy butítani kellett a grafikán. -
Loha
veterán
válasz
Puma K #33776 üzenetére
Köszi a javítást.
core i7: 2016-ban a GTX 1080 -nal gyakorlatilag hibahatáron belül volt a PCIe 2.0 a PCIe 3.0-lához képest: NVIDIA GeForce GTX 1080 PCI-Express Scaling
TTomax, Abu85: Az összes AAA multiplatform játéknál a sima PS4 továbbra is az elsődleges célplatform (az eladások miatt), ami nem használ PCIe buszt a GPU és a CPU között...
-
do3om
addikt
válasz
Puma K #33425 üzenetére
Ne felejtsd el hogy volt alkalma a gyártóknak ráugrani, gamer karikat kiadni, erre gondolt. Ott az 56 amiből mint tudjuk nincs ref....elméletileg. Gyakorlatilag meg inkább csak azt adtak, és a gyártok alig akartak beállni a Vega mögé. Aztán beütött a ménkő és mint tudjuk mindegy is lett ki mit gyárát csak netes képeket nézegetheted, de ne feled elő vonalban ott volt az esély rá és mégsem érdekelt senkit.
-
-
HSM
félisten
válasz
Puma K #32143 üzenetére
"Ha van megfelelő teljesítményű hardver lehet feljebb menni részletességben...."
Pont itt van a baj a DX11-el. Nincs olyan hardver, és a jelenlegi állás szerint nem is lesz egyhamar, ami 1-2 szálon nagyságrendileg gyorsabb lenne a jelenlegieknél. Tehát nem fogsz tudni feljebb menni egy adott szintnél, mert el fog fogyni az API, és ugyanaz a gyönyörű helyzet fog előállni, hogy hiába van mondjuk 10-16 magos processzorod, CPU-limited lesz néhány magot használva, mert a GPU-nak csak egy mag küldözheti a rajzolási parancsokat DX11 alatt."GTA V - Attention to Detail [Part 1]"
Gyönyörű részlet volt rögtön az elején, hogy a bokor meg sem rezdül, miközben egy helikopter szeleteli éppen a leveleit... Nekem nem éppen a videó címe jutott róla eszembe.Szóval ez így nagyon jó bemutatóra, hogy brutál részletes modelleket belerakj, de úgysem fogja bírni, ha minden ilyen részletes, tehát végeredményben nem vagy vele kisegítve.
Látom, mit lehet kihozni, teljesen jó, csaképpen még mindig üvöltenek belőle a DX11 korlátok, csak már nem olyan hangosan....
(#32144) Callisto: +1.
(#32147) TTomax: A bibi ott van, hogy az OpenGL másra való. Ugyanis DX csak windózra van, míg a Vulcan/OpenGL platformfüggetlen API-nak készült, annak minden előnyével, hátrányával.
-
Callisto
őstag
válasz
Puma K #32143 üzenetére
Mert hogy kiadáskor számolni kellett a konzolok és az átlag emberek birtokában lévő PC-k erejével és akkor erre futotta alapból.
Tipikus agyatlan "gondolkodás". Brute force. Ész nem kell minek? Akkor sem, ha erőből már nem megy. You made my day.
Egyébként a szétmoddolt GTA-n is durván látszik a DX11 hátránya. Mellékesen...
-
HSM
félisten
válasz
Puma K #32124 üzenetére
Az első képeden "gyönyörű" a bokor, meg a gyep is, ami egy textúrázott sík lap.
A második képeden a leggyönyörűbb részlet a szemeteszsákok, úgy látszik, túl sok volt a kidobni való téglatest. Ugyanúgy gyönyörűséges részlet a teljesen sík téglafal.
A harmadik képre meg inkább nem is írok semmit, a bloom effekten kívül nem sok értékelhetőt látok rajta...
A játékkészítőkkel a probléma csak ott van, hogy nekik el kell adni a terméküket. Nem fognak normális, kizárólagos DX12 leképezőt/játékot csinálni addig, míg a piac csak kisebb részén működne a dolog. Őket a pénz irányítja, nekem viszont egészen más szempontjaim vannak. (Szebb, fejlettebb játékoknak örülnék, mint amik ma vannak.)
(#32125) do3om: Totál hibás az érvelésed. "sokan eladták az NV karijukat hála Abunak". Nem.
A saját döntésükből adták el a kártyájukat.
(#32127) Shing: Persze, szép alapvetően a játék, de rengeteg helyen tetten érhetőek, gyakran erősen illúzióromboló módon a grafika korlátai.
(#32128) Callisto: Attól tartok, sokan már túlzottan megszokták ezt a szintet, és el sem tudják már képzelni, milyen lehetne igényesebben megcsinálva....
-
Shing
őstag
válasz
Puma K #32124 üzenetére
A GTA5 rettentően realisztikus néhány helyen NaturalVision mod-al. Baromi jó dolgokat tudnak elérni modderek, legtöbbször csak pár új post-process effekt segítségével (persze ez több mindent is használ).
Mondjuk a legújabb játékok nagy része is csak utólagos színezgetéssel, elmosással, zaj, bloom effektel érnek el filmszerűbb hatást, ami baromi jól tud kinézni. Pl. Battlefront II. De igazából évek óta nem láttunk valós grafikai előrelépést. Hiába a csodakonzolok és DX12.
Szerk. Egyébként a DX10 legalább próbált új grafikai lehetőségeket is behozni. A DX12 egyelőre ugyan az mindenben, csak még a telesítmény is negatív.
-
HSM
félisten
válasz
Puma K #32088 üzenetére
Nem tudom feltűnt-e (úgy tűnik nem), hogy idézőjelbe tettem, hogy -> első ránézésre "nem is túl szép" <-.
Én nem kívánok itt ízlésekről vitatkozni, számomra grafikailag sokkal látványosabb a megvalósítás, mint a Total Warhammer. Az se csúnya persze, de amit írtam, számomra már elképesztően illúziórombolóak az üvöltő DX11 korlátok.
Tényleg hatalmas bukás volt a DX10, anélkül most mégis mi lenne? Abból vitték tovább a dolgokat a 11-be...
Gyakorlatilag a DX10 fejlesztései a DX11-ben "értek be".
Igen, a DX10.1 gyakorlati haszna nem sok volt, mert akkoriban nem sokaktól kapott támogatást, ugyanakkor a benne bevezetett megoldásokat ma kb. mindenki használja a DX11-ben.Ami a konzolokat illeti, igen szvsz az is baj, hogy ennyire csirke CPU került beléjük, ez is komolyan gátol bizonyos fejlesztéseket.
-
HSM
félisten
válasz
Puma K #32054 üzenetére
Pl. [link]
2013 évvégi, de a mai napig aktuális témákat tárgyal, meglehetősen részletesen.De ugyanígy nem véletlen építette be a Mantle-t anno a BF4-be a frostbite csapat. A DX11 leképezőjük foltozgatásával, szénné trükközve mindent sikerült egy-másfél évvel később utolérniük vele az alap Mantle leképezőjüket...
Egyik csapat sem éppen kispályás.(#32055) RareParrot: Igen, az egyik kedvencem. Pay2win....
És itt alapjaiban véve nem a mikrotranzakciós modellel van bajom, hanem ahogy néhányan ezt érvényesítik. -
HSM
félisten
válasz
Puma K #32052 üzenetére
"Az nem az Nvidia sara, hogy nincs mit kiszolgálni a jelenlegi szinttől jobban."
Aham, azért panaszkodnak a fejlesztők a szoftveres korlátokra már kb. 2012 óta.Igen, pont így jár el az AMD is. Ahol helyt kell állni, hozzák a hardvereket. Beágyazott vezérlők, APU-k, GPU-k, ugyanúgy szerverek (sőt, játék streamingre kb csak a GCN megfelelő jelenleg) és professzionális piac.
A játék piacon nem állnak csak úgy, ahogy ideális lenne. -
-
imi123
őstag
válasz
Puma K #31390 üzenetére
Ampere az új Nv chip neve?
Nem lenne logikátlan döntés szétválasztani a Gamer és professzionális fejlesztés.
A kérdés mennyire épül a kicsike a Maxwell Pascal alapokra.
Vajon mikor alakítja át drasztikusan a kártyái felépítését az NV.
Az AMD nem fogja erre kényszeríteni az biztos, talán majd a Zintelamd. -
4264adam
veterán
-
FLATRONW
őstag
válasz
Puma K #30933 üzenetére
Azért ez nem teljesen igaz.
Pl. a textura minősége nincs hatással a teljesítményre (max. 1-2 fps), hogyha belefér a memóriába.
Azonban ha nem fér bele a memóriába, akkor beesik a sebesség és így kénytelen vagy alacsonyabb textura szintet beállítani.
Tehát, hogyha a leggyengébb kártyán is sok memória van, akkor már nyugodtan használhatod a max textura beállítást. Szerintem pedig ennek a beállításnak a minősége határozza meg a legjobban egy játék kinézetét. -
Petykemano
veterán
válasz
Puma K #30858 üzenetére
"elmondták" - nem az AMD, hanem más fórumozók.
Én is sajnálom, hogy nem jött be a vega, hogy látszólag nem sikerütl, de hát ez van. látszólag az AMD így is elégedett, tehát lehet, hogy a közönség nincs kielégítve, de a tervek (realitások) szerint állnak, amit persze nem fognak az orrunkra kötni.
vagy még nem látszik az elégedetlenség eredménye (Raja feje hullik-e?) -
BReal
addikt
válasz
Puma K #30096 üzenetére
1. Vega64-ről írtam? Nem, Vega56-ról. A Vega64 a maximumig volt alapból kitolva, így azon a plusz teljesítmény 1-2%-nál nem nagyon lesz több. Szeretem, amikor olyat adnak valaki szájába, amit nem mondott.
2. Az ASUS a Guru3D tesztje után megkérte őket, hogy vegyék le a tesztet:
"This morning I received a phone call from ASUS, asking us if we’d be willing to take down the article for a few days as they have made a mistake.
The sample we received did not get a final BIOS for its final clock frequencies and fan tweaking. Ergo, the sample we received carries a default reference BIOS."Default ref BIOS-szal nehéz gyorsabbnak lenni a referenciánál.
Jó lenne olvasni.
-
törölt tag
válasz
Puma K #30100 üzenetére
En megtalaltam hogy ki lehetett ebben a topikban az elso, Pepeeeee, gyere csak szepen elo
Ha ezt veszuk alapul en tevedtem, Mea Culpa
Gyanitom azert ennel arnyaltabb a kep de nem nekem kell alatamszatanom mas erveleset tenyekkel, szoval varom az elso custom Vega = megvaltas-t
Amugy alapesetben igen, elvarhato lenne hogy a custom halkabb, huvosebb legyen es jobban is teljesitsen megfelelo hutessel, bar mar a Polarisnal is latszott hogy szenne vannak huzva, hataron mozognak, a Vega meg ugyanez, szoval ja, nem jott be.
A 1080 FE-m alapesetben boostolt egy X ertekre, nem keresem meg mi a gyari, rendes vizzel meg siman ment 2100-at. Veganal atlagban ha nem piszkalok semmit 15XX-re boostolgatott fel, vizzel ez is megy fel +200MHz-et +-. Ellenben custom Vega-k meg egy helyben toporognak, mint a Polaris eseteben is tortent.
Megvarjuk a tobbi gyarto termeket is, mert hat Asus nalam nem a felso kategoria, Sapphire, XFX, PowerColor aztan visszaterhetunk erre ujra
A fogyasztas sem ilyen egyszeru, neked tudnod kellene, proci szepen levezette a noi napozos topikban
-
válasz
Puma K #29961 üzenetére
Maradjunk annyiban, hogy még 2013-ban is ott voltak egymás nyakán, és még a 980 is csak 10%-ra tudott elhúzni a 290X-től, és az 3 éve volt. Utána nyílt az olló a Titan X-szel és a 980 Ti-vel, de ekkor már nem csak sebességben, hanem perf/watt mutatóban is. Gyakorlatilag 3 éve szenved az AMD a magas fogyasztással és az egyre rosszabb perf/watt mutatóval, ami a Polarissal kicsit javult, de a Vega megint rontott rajta gyári beállításokon.
-
stoon
addikt
-
Raymond
titán
válasz
Puma K #29716 üzenetére
Mester, az ilyenekre van a Monospace
<- GTX 1070 | RX Vega 56 ->
---------------------------------------
1506 : GPU base clock (MHz) : 1156
1683 : GPU boost clock (MHz) : 1630
64 : ROP pixels/clock : 64
120 : Texels filtered/clock : 224
1920 : Shader processors : 3584
256 : Memory path (bits) : 2048
259 : Memory bandwidth (GB/s) : 410
150W : Total Board Power (W) : 210 -
törölt tag
válasz
Puma K #29634 üzenetére
Nem biztos hogy a fogyasztas megbocsajthato, hoztak egy 1080-al megegyezo teljesitmenyu kartyat a fogyasztas meg magas, ezutobbi nem erdekel, elobbi meg nekem ha eleg volt ket hete, eleg most is. Kis ceg, kis budzse, erre futotta, nem kell vedeni oket, de nem is kell a torkuknak esni. Nem jo ez a helyzet, am erdemben nem is tudjuk megvaltoztatni. AMD-nek kell osszekapnia magat.
Amint ez sikerul kisimulnak a rancok, az is lathato hogy ez nem fog egyhamar megtortenni.
-
ÁdiBá
veterán
válasz
Puma K #29601 üzenetére
1080 az tuning császár, a 1080Ti már kevésbé...
(#29602) HSM Ez bizony egyszerű keres kínálat törvénye...
Konkurencia nélkül annyiért adom el a terméket amennyiért nem szégyellem, hiszen kifogja azt állítani hogy ez nem ér annyit?!
Megfogják venni, mert más piac vezető nincs.
Lásd Nvidia, és Intel az elmúlt években.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Torrent meghívó kunyeráló
- Gamepad
- Autós kamerák
- Napelem
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Rágyúr a macOS-re a 3DMark
- További aktív témák...
- MSI 3080 10G GAMING Z TRIO ( Fehérre festett)
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 7800 XT 16GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- Csere-Beszámítás! PowerColor Red Devil Spectral White RX 9070XT Videokártya! Bemutató Darab!
- ASRock Radeon Challenger Pro RX 6700 XT 12GB OC Videokártya
- Csere-Beszámítás! Asus Prime RTX 5060Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
- BESZÁMÍTÁS! Dell Latitude 5550 üzleti -Intel Ultra 7 165U16GB DDR5 RAM 1TB SSD Intel Graphics WIN11
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Akár játékra! Intel X5650 / GTX 1650 / 24GB / 240SSD+ 500HDD
- Realme 8i 64GB / Normál állapotban / 12 hónap jótállással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest