Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
-
-
-
-
-
válasz
Alogonomus #47797 üzenetére
Nemcsodálom, amíóta lelépett az névadóalapító, azóta brutál irrelevánsok lettek.
Egy-két érdekesebb cikk és ennyi.
Én szerintem amióta Anand lelépett talán nem is néztem teszteket náluk, meg nem is voltak "szem előtt"... talán csak 1-2 SSD, mert máshol nem volt annyira részletes és jó SSD teszt, egy ideig.
Másrészt meg ez a "hagyományos írott sajtó" már rég halálra van/volt ítélve. Csoda, hogy eddig húzták...
Prohardvert se tudom amúgy mi tartja életben, mert nem hiszem, hogy a cikkek amiket publikálnak. -
-
-
-
válasz
Raggie #47516 üzenetére
Pedig nem kell ebben kételkedni, "fű-fa", rengeteg cég (a kicsitől az egészen nagyokig) vett most AI cuccot... azért ekkora az ugrás.
Azért van most ekkora ugrás a korábbiakhoz képest, mert a ChatGPT és hasonlók előtte nem voltak képben.
Most viszont mindenki meglátta benne a "fantáziát". -
-
Mindenhol küldik el az embereket a nagy cégek, freeze van minimum, vagy leépítés.
Ez nem hiszem specifikus és egyedi.Másrészt nem tudni kiket küldenek el pontosan, ilyen nagy cégek egyesülésekor mindig vannak párhuzamos felesleges szervezetek, amiket le lehet építeni mert a méretgazdaságosság mégjobb lehet.
(pl nem kell két pénzügy, meg HR, meg, ügyfélszolgálat, meg rakás menedzser, stb.)Nyilván ha fejlesztőket, játék készítőket küldenek el az szomorúbb, de ők meg szerintem találnak majd munkát, ha tényleg jók.
Amúgy úgy tudom rengeteg cégnél folyik az AI assist próbája, beépítése a munkafolyamatokba... szóval az se lepne meg, ha idén az IT/szoftver vonalon még több leépítés lenne majd az év során (meg jövőre is). "Költségcsökkentés, meg hatékonyságnövelés" címszóval.
-
válasz
imi123 #47305 üzenetére
Van pár AMD részvényem... hát nem túl rózsás az árfolyam mostanában, a piac is beárazta a gyengélkedést már jó ideje.
Jó kérdés hogy azért van gyengélkedés mert ezek a vezetők távoznak, vagy azért távoznak mert a gyengélkedésből ez lesz a kiút.
Szerintem utóbbi, mert azért ha az NV-vel hasonlítom ebből az AI boomból többet is ki lehetett volna hozni üzletileg is, de van még azért idejük utolérni/visszajönni, még nagyon az elején vagyunk és brutális kereslet lesz még ezekre a megoldásokra a közeljövőben is már.Majd meglátjuk Liza mama tud e megint alkotni egy újabb sikeresebb időszakot a mostani langyosság helyett.
-
-
-
válasz
Petykemano #45837 üzenetére
Ebbe azért van nem kevés marketing BS is, de jó lesz.
Várjuk az első fecskét. -
válasz
Petykemano #44914 üzenetére
Jaja, feladták a leckét a többieknek erősen.
-
-
Szerintem is az üzleti modell nagyon nem volt barátságos. A Gf now féle sokkal jobb koncepció.
Másrészt ebben nincs akkora pénz (érdeklődés) szerintem (még?), ami a google-nak megérte volna.Lehet a számokat látva úgyérezték erre még nincs készen a piac/technológia.
Nem szabad továbbra sem elfelejteni, hogy a gyors és kis válaszidővel rendelkező internet, globálisan még mindig nagyon ritka/kevés.
A potenciális ügyfelek száma "google léptékben" kevés nagyon. -
Minden csak az árazástól függ.
Jelenleg az Alder igazi sikerének kerékkötője az hogy nincs alá olcsó alaplap. De majd remélhetőleg az is lesz.
AMD meg fordítva, ott van olcsó lap, de processzor még drága (relative).
Szerintem az árazás (és elérhetőség) finomhangolásán fognak majd "dolgozni" idén mindkét oldalon.
A termékek maguk mindkét oldalon nagyon jók. -
-
-
válasz
Petykemano #44051 üzenetére
Attól függ milyen ellátásbeli biztonsági tartalékot akarsz kiépíteni. Most azért rendelnek túl, mert sose tudni mikor lesz újra krach. A covid elején is azzal szívott sok cég, hogy nem volt tartaléka... így most tutira mennek. Az "mindegy" hogy mikorra szállítják, de előbb utól lesz és több lesz, mint a semmi.
Amúgy a high-tech most kvázi elég jó egyensúlyba van a GPU-kat leszámítva... még mindig a körítés az amiből hiány van, a sima egyszerű puritán félvezető alkatrészekből, amiket nem a csúcs tech visz... ilyen 200mm-es waferen termelt "elavult" cuccok. Még az apple is ezzel szív nem az SoC termeléssel. Legalábbis ezt jelentették be, meg erről írnak cikkeket.
Autóiparnak is ezek kellenek, nem a csúcs SoC-k meg CPU-k. -
Ráadásul Zen2-3 -nál az effective clock se mindegy, mert lehet az órajel úgy látszik magas és hogy milyen fasza OC-t ért el az ember, de valójában meg nem és a teljesímény gyengébb.
-
válasz
koko52 #43953 üzenetére
Ellenben ha megnézed a legtöbb 3700X review-t, sehol nemigazán tudták kihozni. Szóval nem, ez általában nem igaz.
Pláne nem "lazán" vagy simán.
És akik kihozták eleinte, azok is irreális feszültségekkel.
Később persze javulhatott a gyártás, és lehetnek szerencsések.Más kérdés, hogy megéri e, mert a full allcore terhelés nagyon ritka, így kár befixálni, főleg sima home/játszós usernek. Inkább csak veszít vele.
De ez megint más téma.Ebben amúgy a Zen3 se más... az allcore boost nagyon ritka, sőt. És ugye abban még a +200 PBO boost kitolás nincs is benne, hogy 5GHz felé mehessen néha.
-
válasz
KillerKollar #43933 üzenetére
Igen, bár az intelnél az volt jó többnyire ("rég"?), hogy a single egy picit jobb hűtéssel és lappal allcore-ra hozható.
Nem tudom most az újabb "kazán" prociknál, hogy van. De talán még mindig így lehet.
Intel oldalon könnyebb órajel előnyt kovácsolni.AMD-nél más a tészta, ott a single core-t nemigen lehet allcore szintre hozni tapasztalataim szerint.
Persze az megint más kérdés, hogy most 2021-ben ennek mennyi értelme van, és mekkora fáradozást/plussz költést ér meg reálisan nézve.
Aki meg maximalista vagy hobbi bütyköl és megengedheti, annak ez úgyis "alap". -
Szép álom lenne
De fő az optimizmus...Ha marad így a bányászat meg minden, akkor kb duplájával kell számolni majd.
-
válasz
Televan74 #43857 üzenetére
Ha átszámolod és jobban megnézed rájössz, hogy nálunk még mindig olcsóbb, mint nyugaton.
Nálunk is lenne picit hova esni, de az msrp nincs már messze.Nyugaton viszont van hova esni, kivéve usa. Ott minden mindig olcsóbb főleg ha akcióznak.
Az a 138k nagyonis jó ár érte.
-
-
-
válasz
MiklosSaS #43133 üzenetére
Meg trollkodásért mehet a ban...
Nem tudom mit értetlenkedtek... szerintem ezen magas eszmei vitákra amit itt szoktatok művelni bőven elég egy topic is, főleg hogy mindhárom gyártónak van CPU és GPU megoldása is.
Vagy esetleg az a baj, hogy nem tudsz követni egy egy párbeszédet ha nincs számodra elkülönítve és kiemelve a fonal? Fogjam a kezed? Írassalak suliba?
-
válasz
Petykemano #43059 üzenetére
Apple unleashes M1 - Apple (IN)
M1 features an 8-core CPU consisting of four high-performance cores and four high-efficiency cores.
Szóval nem... egyébként akárhogy is hívjuk, a cél ugyanaz.
Mondjuk AMD mobil vonalon sose volt erős, de azért az Intelnek van/lenne félnivalója a business noti vonalon pl.
-
-
-
-
Szerintem is... itt valamit nagyon benéztek... meg a módszer sem alkalmas összehasonlításra olyan szempontból, hogy általános konklúziót így ki lehessen jelenteni, hogy jó a PS5 egy 4-5 évvel ezelőtti mid-high-end PC-vel ér fel kb.
Ami már a papíron nézett specifikációk szerint is egy vicc.
-
Pedig van különleges benne, mert ha "büntetsz" valakit a sajtóban azért mert nem egyezik a véleménye a tieddel, akkor annak rossz üzenete van a sajtó számára.
Ez a "vagy egyetértessz velünk, vagy szevasz" politika... ez nagyon nem jó üzenet, ha ilyen marketinget akarsz, akkor fizess marketing reklám tesztvideókat csak és ne várj független teszteket saját véleménnyel/kritikával a termékedről.
A többi oké, tényleg nem kell kártyát adni mindenkinek, nem is ez a baj (ez konkrétan majd a H.U.-nak lesz baj)... de a fenti üzenete az nagyon rossz marketing szempontból, és pont a marketing osztálytól.
Linus legújabb "rant" WAN-ja pontosan jól elmondja miért baj ez, ami történt. Ez egyfajta "befenyítése" a sajtónak.
-
válasz
huskydog17 #42293 üzenetére
De az ünnepi szezont tartani kell, januárban meg tavasszal már késő indulni, nem?
Addigra a covid eltörölheti a fizetőképes lakosságot is akár, meg hol lesz a hype? -
Nem. Ezt csak akkor lehetne így nézni egymás után ha azonos kürülmények vannak minden diffi mérésnél.
Tehát a 780 veri az 580-at 100%... de milyen körülmények között... ez a 100% diffi ugyanakkora terhelésbeni diffi mint a 2080Ti és 3090 közötti 46%?
Kötve hiszem... előbbi mondjuk 1080p-ben van mérve RT meg minden nélkül... utóbbi meg 4K + RT például...
Ezután merész kijelenteni hogy a harmadik legkisebb előrelépés, és erről ábrát gyártani.
Kérnék egy 580 vs 780 4K + RT eredményt.
Szóval érted hogy mit támadok és miért nem?
Ezek a százalékok így nem összemérhetőek... ennyi.
-
válasz
Petykemano #41697 üzenetére
Ebbe nincsennek benne az új technológiák, tehát oké valami gyorsult vagy nem ennyit vagy annyit, de mennyivel látsz szebb dolgot cserébe?
Pl a 3090 vs 2080Ti-be tuti nincs benne az RT + DLSS, vagy az hogy 4K-ban mennyivel erősebb átlagosan.
-
Kíváncsi leszek hogy Series X és PS5-re is hoznak e valamit majd ebből a Crysis-ből, vagy tényleg csak a mostani gen volt a cél. PC-n lesz csak ray-tracing szerintem amúgy.
(Meg esetleg a Series X/PS5 kiadásban, ha lesz.) -
-
válasz
GodGamer5 #40612 üzenetére
Szerintem amúgy se lenne nagy előrelépés ilyen téren, PC only fejlesztésekben sem csinálnak kiemelkedőt, hiába ott a sokszoros erő.
Általában grafikára meg fizikára lövik el a keretet... a maradék "játékmechanikára" meg bőven elég a konzol proci is.Most amúgy hirtelen nem is tudnék olyan "játékmechanikát", a fizikán meg az AI-n kívül, amire olyan sok processzoridő kéne.
Vagy nem tudom mire gondolsz ezeken kívül, miben lehetne akkorát fejlődni.
Én már vagy 10-15 éve nem láttam semmi nagy fejlődést ebben, pedig azért a konzolok meg a PC is fejlődött ennyi idő alatt nem keveset.A fizika meg a grafika relative megolható skálázódóra (és ez viszi el a túlnyomó részt egy játékban), az AI már nehezebb ügy, mert ügye nem lehet azt mondani, hogy gyengébb konzolon legyen butább, az nem jó ötlet.
-
válasz
GodGamer5 #40605 üzenetére
Ha jól skálázhatóra csinálták akkor nem kell itt ennyire aggódni... számos játék van amit nem fogott vissza az alapgépek gyengélkedése, Pro és X esetén se.
Ha tényleg ez a gond, akkor szépen visszafaragják az alapváltozatot.Sőt ha elég jól dolgoztak, akkor a következő genre is fog "jól" skálázódni.
-
-
válasz
Devid_81 #39933 üzenetére
Vagy csak most van jó piaci értéke a CEO körökben az AMD sikerei miatt, és most kell lépnie, ha fentebb akar jutni (pénzben, cégméretben)... szóval lehet csak szimplán több pénzt akar, amit az AMD szintjén nem tudnak megadni.
Szerintem ez racionálisabb, mint hogy eleve csak egy válság menedzser volt és utána lelép.
Sokkal gyakoribb, hogy bizony a dollármilliók lebegnek egy ilyen vezető szeme előtt, és lelép azonnal ha kap egy kellően jó ajánlatot, vagy megpályáz egy ilyen pozit egy másik cégnél. Ezekre nem akkor kell lépni, amikor elküldenek vagy szarul megy a céged, mert akkor pont csökken az ázsiód, neki meg most szitu van mert felívelő a teljesítménye (vagy legalábis a cégé aminek az élén van).
-
-
-
-
Szerintem ami itt nagy előrelépést hozott érdemben az a mixed int/fp és az async compute... tisztán látszik hogy ahogy a Turing által az NV is képessé vált ilyesmire simán ellépet a régebbi architektúráktól.
Szerintem várhatóan a Turing miatt a játékok még inkább ebbe az irányba fognak fejlődni és itt fognak igazán kijönni a DX11 vs DX12 közötti különbségek érdemben.
A CPU limitációk hatása az új konzolokkal és az azokra írt/optimalizált motorokkal fog igazán megjelenni szerintem. Ebből ma még ezért nem látunk semmi érdemit.
-
Első körben teli lesz szoftveres gonddal még ez az intel GPU szerintem... nem hiszem beárazhatják majd egy NV szintjére.
-
válasz
szmörlock007 #39040 üzenetére
Lehet, bár szerintem igazán tarolni az APU és mobil piacon fognak.
NV és AMD szerintem búcsút inthet majd ezeknek a piacoknak.
-
válasz
Milka 78 #39014 üzenetére
Ha ezt mind használod akkor azért nem hiszem gyors is marad... persze attól függ mi a limit meg a gyors definíciója.
De az a baj ezzel, hogy nehéz így versenyezni egy NV kártyával amit meg bepattintassz a gépbe és működik mindenféle állítgatás nélkül, és ha picit többet áldoztál rá és jó a hűtése, akkor még csendben is teszi mindezt, kisebb fogyasztással.
-
Ha valóban nem fogsz új játékokkal játszani, akkor jó a 4GB is... de arra számíts, hogy ha bármi újabbal akarsz majd esetleg játszani hosszabb távon, akkor cserélned kell majd megint.
Már ha high-ultra szinten akarod őket tolni.
Régebbi játékokra high-ultra szinten teljesen jó az 580.
Nyilván a Ti felejtős... 1060 lenne az igazi alternatíva, többért.Itt talán csak annyi megfontolandó, hogy az AMD kevésbé kompatibilis szokott lenni, régebbi játékokkal is. Általában nincs gond, de azért számíts anomáliákra. Persze fogalmam sincs milyen és mikori régi játékokkal akarsz játszani még, szóval régen is NV-re optimalizáltak sokmindent, lehetnek bugok mással.
-
válasz
Raymond #38389 üzenetére
Sokkal érdekesebb a Gross Margin csökkenés... itt valamit leírtak a háttérben (egyszeri költség, vagy valami), ami sokat rontott a haszonmutatón (ie a cég plusz pénztermelése).
A tőzsde is szerintem erre reagált inkább. Persze az -500M bevéltecsökkenés előrejelzése se jó hír.
-
-
válasz
szmörlock007 #38048 üzenetére
Jah... márcsak azért is mert egy ilyen dealt sose hagynának jóvá a versenyhatóságok...
-
-
-
-
-
-
válasz
#59036672 #37674 üzenetére
Meg is izzadtak az árazó processzorok AMD-nél.
Még pár óra és kiderül, mi lesz a válasz fél év múlva... muhahaha.
Addig meg az NV szépen kielégíti a piaci igényeket.
A 2060 közel azonos méretű chip, mint a VEGA... és 349 dollár.
Akkor most tegye fel a kezét az aki szerint (még mindig) a VEGA veszteséggel van árulva.
Én sose hittem el. -
-
válasz
Petykemano #37362 üzenetére
Szerintem senki nem mondta, hogy "ugyanolyan jól"...
Másrészt a célhardver majdnem mindig kisebb gyorsabb hatékonyabb... ezért.
Senki nem mondta nem lehet réjtrészelni akármin, csak max lassabb vagy kevésbé hatékony lesz.
-
válasz
#45185024 #36870 üzenetére
30%-ot szerintem rá tudnak tenni, ha akarják... de hogy olcsóbb nem lesz abban biztos lehetsz.
Egyébként meg ha az AMD túl jó ár/teljesítményt produkálna hozzájuk képest, akkor csak simán visszashiftelik a termékeket. Anno a 700-as sorozatnál simán meglépték, most is benne van.
De szerintem az AMD is felfelé fog árazni.
-
-
Azért baj, mert így megint az lesz hogy a kutyának sem kell, lecsökkentik az árat... nem lesz bevétel, nincs pénz feljesztésre, sőt elviszi a pénzt inkább majdhogynem... vagy kidobott pénz az egész.
Mellesleg pont nem a logikai design és annak skálázása viszi el a pénzt, hanem pont ez az órajel meg tranzisztor optimalizálás meg reszelés, itt virított nagyot az NV is, nem kevés pénz meg mérnökóra volt nekik se... hidd el ez a shrink legalább annyiba került vagy többe így, mint ha csak odacsaptak volt két CU-t ("akármennyit"), oké akkor ROP-ot is, és kihozzák a régi órajeleken a régi processzen (vagy ügye az újon, ha már hozzányultak a fizikai megvalósításhoz is ígyis-ugyis)És az örödögi kör be is zárult...
Míg egy ideális alternatív világban, most megcsinálták volna a tuti vétel GPU-t, amiből talán még valami pénz is állna a házhoz...
Végülis nem baj... vagyis de, kurva nagy baj.
Már bocs a szóhasználatért.
-
"Ehhez képest a meglévő dizájnt továbbfejleszteni aprópénz. "
Nem ezt mondtam bakker? Write only? Vagy értelmezed is amit írok?
"Olyan marhanagy előrelépést én a Maxwell-Pascal váltásnál sem vettem észre."
Jah a 1080 csak +30-50%-al gyorsabb, mint a 980... végülis semmiség.
-
válasz
zovifapp111 #36660 üzenetére
Ez így van... bár azért ha ez beindul majd, főleg a DLSS az NV-nek, akkor lesznek itt még meglepődések szerintem.
Főleg a következő menetben a 7nm-en, ha nem lesz ezekre az AMD-nek válasza.
-
válasz
rumkola #36654 üzenetére
Szerintem az hogy egy ilyen 12nm die shrik mellett becsaptak volna még +25-33% végrehajtót, relative semmibe nem került volna.
És az a baj, hogy az ilyeneket sem lépik meg.
Ez (is) sokmindent elárul a cég (menedzsment) hozzáálásáról is.(#36659) Keldor papa
Ebben nem értünk egyet.
Lásd XBOX vagy PS4 GPU duplázások/növelések.
Pont ezért jó hogy modulárisak és jól skálázhatók ezek a design-ok "olcsón".Mellesleg, visszahozta volna az árát hamar, mert egy versenyképesebb terméket kaptak volna.
Amit nem hogy 290, de akár 390-ért lehetett volna árulni (most csak mondtam valamit, de többért).
Így meg csak bukta az egész, mert aki eddig nem vett AMD-t ezután se fog emiatt, pláne drágábban, mint a konkurens termék. Óriási kapufát lőttek.(#36658) Keldor papa
És látod ehhez még csak a távozó mérnökök sem kellett volna, semmi "újat" nem kellett volan kitalálni.
-
Nem látom az NV miért ártott többet a játékoknak, mint az AMD nem fejlesztése és versenyképtelensége.
A játékok fejlődésének az árt, hogy a PC nem célplatform már a játékoknak jóideje.Mellesleg a mondandóm lényege az is akart lenni, hogy mindig megoldották hogy gyorsabb terméket tudjanak hozni 2 évente... tehát ha valamihez hozzányúltak az tényleg jobb is lett. Nem ugyanazt hozták ki 2 évente közel nulla fejlesztéssel (7970-280X, 290X-390X... 480-580-590 stb.)
És az AMD is dúskálhatna abban a pénzben, ha nem lennének ennyire fafejek.
A produkciójuk alapján meg is érdemlik ahol tartanak... -
:legyint
Te igenis jó ügyfél vagy/lennél, mert ezt fejlődésenek meg fejlesztésnek látod.
Sőt jó főnök is, mert kis munkával ki lehetne elégíteni az elvárásaidat.
No de hogy visszakanyarodjunk a kiinduláshoz, mert mert te nagyon leragadtál ezen az árazáson... ettől függetlenül kéne nézni mit csinál a két cég. Ráadásul amit az NV csinált ezen a téren annak is az AMD az oka.
Az AMD akkor csinálná jól, ha olyan progresszív lépéseket csinálna (nem néhéz, csak utánozni kéne őket), mint az NV.
Nem szégyen tanulni azoktól akik jól csinálják és akkor lehetnének versenyképesek is.
Nézd meg az 580-680-780-980/Ti-1080/Ti-2080/Ti szériát... na ez az a "trend" amit ennyi idő alatt az AMD nem tudott lemásolni sem. És légyszi ne gyere megint az árazással...Mindig egy picit többet kellene beletenni a termékeikbe és 2 évente kihozni.
Sajnos az AMD abszolút konzervatívan áll a dolgokhoz és ezért nem is elég versenyképes és főleg nem elég dinamikus cég.
Még az a jó, hogy 680-nak már nem merték elnevezni.
-
Bocsánat nem voltam egyértelmű, az NV ahol új GPU-t csinált kisebb 12nm-re (Turing) legalább egyben tényleg fejlesztett is. Erre gondoltam.
Nem csak megcsiszolgatta meg szálra húzta a kalapács fejét.
Remélem mostmár nálad sincs félreértés és érted mire gondoltam, meg miért gáz amit csináltak cirka 3 év alatt, mint "fejlesztés".Az az 590 OC 580 ami OC 480 meg minden csak nem fejlődés...
De végülis te tökéletes intel ügyfél lennél... meg ezek szerint AMD ügyfél is vagy... rólad 2 évente le lehet gombolni jó kis pénzt ilyen csiszolgatásokkal. Rólad álmodnak ezek a cégek.
-
Pont ezért ellentmondás... hisz ha már drágább processzre viszel valamit, meg egyáltalán hozzányúlsz egy termékhez, legyen értelme is.
Ez így kb ablakon kidobott pénz is lehett volna, még az erőfeszítést sem érte meg.Mellesleg az árazásnak ehhez semmi köze... ráadásul az AMD is jól beárazta ügye az 590-et... csak ugye ott még annyi fejlesztés sem volt, mint amit az NV legalább kipréselt magából.
Ennél még az intel is jobban csinálta a die-shrink rinse-n-repeat fejlesztéseit.Übergáz ami AMD-nél van most GPU fronton.
Piszok nagy mázlijuk van hogy a CPU részleg viszi most őket, különben már rég lehúzták volna a rolót.
"lényegesen jobb képességű GPU-t"
Te mit szívtál? Még mindig az 590-ről beszélünk? -
Tehát a zéró fejlesztés a középút?
Hát ezt most inkább trollkodásnak veszem... bízom benne hogy csak az és nem a tudatállapotoddal van baj.
2016 júliusa óta erre futotta az AMD-nek?
Ez akkora gáz hogy csak na...Azért vannak ilyen szarban amit írtam... mindig vagy világmegváltás van, és bazi nagyot lépnek előre... vagy reszelik a zabot a nagy semmiért. Ráadásul az utóbbi 3 termékciklusuk alapján ez még csak nem is véletlenül történik.
Annyira félre van menedzselve ez a cég termékfejlesztése, de legalábbis a GPU része hogy csak na. Nem csoda hogy az NV körberöhögi kétszer.
Főleg egy ilyen kompetitív (volt?) piacon nonszesz ez. -
Igazán rakhattak volna bele több CU-t, vagy magot valamilyen formában, meg gyorsabb memóriát is... megint kijött az AMD túl konzervatív termékfejlesztési hozzáállása, amikor apró progresszív lépésekről van szó.
Vagy túl nagyot lépnek... vagy semmit... meg kéne találniuk a középutat.
Sokkal jobban járnának szerintem, meg mi is.És akkor még lehetne magyarázni egy kisebb áremelést is.
-
válasz
Petykemano #36520 üzenetére
AMD-nek ez RTX nélkül is megvan...
-
OK szóval még az eddigi motort sem kapták meg? Értem.
-
-
válasz
Raymond #36459 üzenetére
Jelen esetben az a "baj" hogy nem egyértelmű mit csinál és sokan kikapcsolják mert azt hiszik amit te is írtál hogy double meg triplle buffering és a GPU számol előre...
De csak ismételni tudnám magam, itt nem erről van szó, mert ezek a mindenféle sync megoldásokhoz jók csak... itt meg vsyn off esetén is duplázza majdnem az fps-t ezen opció.
v.ö: ebben az állásban a GPU-t nem kéne korlátozza semmi, tehát mindig a legfrissebb kiszámolt képet adja ki és a maximumom pörög.
Tehát nincs mit előre számolnia, mert nincs rá amúgy kapacitása sem.
Itt csakis valami GPU keze alá elődolgozásról lehet szó a CPU részéről... ami tök más, mint az első mondatban említett dolgok. Tehát semmiféle rendering nincs.De túlragoztuk, legalábbis részemről elmondtam már amit akartam még egyszer.
(vagy a DICE nem mond el valamit és a vsync off nem vsync off teljesen mégsem.
)
-
válasz
Raymond #36456 üzenetére
A pre render is rossz...
Render az amit a GPU számol ki... itt nyilván nem történik az, hisz ígyis nyakig van a melóval... DX11 alatt meg nincs async.
Mindegy végülis nem akarok ezen vitázni, csak elég hülye név.
Főleg hogy ezek a frame render dolgok a különböző sync-ek kapcsán szoktak bejönni.(#36458) Raymond
Szerintem továbbra sem használod jól a fogalmat de mindegy. A pre render az mindenképp előre kiszámolt elkészített valami. Főleg hogy először te is múltidőbe ragoztad. De hagyjuk.
Ennek preprocess vagy valami ilyesmi név kéne.
-
válasz
Raymond #36422 üzenetére
Ez mondjuk logikátlan, ha nincs sync akkor a GPU mindig kiteszi a kész képkockát, nincs mit előre számolni (még előbbre).
Ennek az opciónak csak valamilyen sync esetén lenne előnye.
Vagy pedig nem renderingnek kéne hívni.
Kíváncsi lennék mi a túrót csinál ez az opció... gondolom inkább proci meg egyéb fronton előkészít dolgokat.
-
Szeritnem az lehet, hogy ügye nem kifele tolja a meleget, mint régen, és pár usernél szépen megkotlik emiatt a zsúfolt házban.
Persze ez csak tipp.
Ahhoz meg kicsi a borda meg az egész, hogy bírja úgy, mint a 3rd party cuccok. Nem véletnem majd 3 slotos mind.
De majd úgyis kiderül.
-
-
-
válasz
cyberkind #35764 üzenetére
Jah... az AMD világuralomra tör... kíváncsi leszek mikor jön majd az első intel konzol... mikorra is mondják a saját GPU-t? 2020 vagy 21?... még bele is férhet.
Na jó, majd inkább az azutáni körbe leghamarabb...
Hacsak nem akar egy harmadik fél is beszállni majd pont akkor. Apple konzol?Mondjuk a játék végét úgyis az jelenti majd, ha megfejtik a felhős streaminget... akkor szépen mindenki lehúzza a rolót.
Arra meg ott a Threadrippa' meg a 7nm Vega a felhőben.Mindig az AMD-re lyukadunk ki... akármi kell.
-
Át kell nevezni a topicot AMD vs INTEL vs NVIDIA vs PC vs KONZOL-ra és máris jó lesz.
Egyébként meg ez nem csak úgy "bejött", hanem komoly téma... amikor a nyugati sajtó is csak hüledezik az új hardver árakon és húzza a száját meg mondja hogy hát ezt így vegye meg az aki kitalálta, az minden csak nem random PC bashing.
Mellesleg én magam is PC keménymag közé sorolom magam, mondjuk már egyre kevésbé... mert azért van a józan ész is, nem csak a keménymagozás.
-
válasz
cyberkind #35761 üzenetére
Szerintem azért drágulni fognak... egy 50-100-ast minimum.
Ha megnézzük a világban milyen tendenciák vannak, és szinte minden drágul ezerrel, nem hiszem tartható lesz az ár.
De ha tényleg jön egy olcsóbb verzió is... akkor megoldódik ez is, akinek csak arra futja majd. -
válasz
zovifapp111 #35756 üzenetére
Szerintem nem felesleges...
Mert aki azt nézi X pénzből mit tud kihozni annak nagyon nem mindegy, hogy 150 ezerből vagy csak kétszer annyiból tud játszani... főleg hogy a PC nem lesz már olcsóbb.
-
válasz
zovifapp111 #35749 üzenetére
Nem haragszom... nekem van mindkettő... és semmi szégyenkeznivalója nincs egy konzolnak a PC mellett ma már... később meg még kevésbé.
Amúgy nem tudom mit néztél... de akkor biztos valami mást láttál.
Szerintem ahogy a 1X-en megy az AC Odyssey, meg a Shadow of the TR, azt jelenlegi PC-m is megirigyelné, nemhogy egy beugró.Sőt a PC-men pl nem tudok UHD HDR-ben játszani, a konzolokkal meg igen...
-
válasz
zovifapp111 #35731 üzenetére
Jah, csak ami tényleg érdemben jobbat ad majd, mint egy akkori konzol az annyira szűk réteg kiváltsága lesz, hogy le fogják tojni a studiók. Már most is letojják majdnem a PC-t nagyrészt.
Ami extra van a PC-n az gyakran csak azért van mert a konzolra készítés közben ígyis ugyis létre kellett hozni a részletesebb modelleket, textúrákat... vagy semmibe nem kerül szinte (jobban felcsavart effektek, stb), vagy megcsinálja helyettük az NV vagy AMD max. -
-
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- Cisco vizsgák (CCNA, CCNP, CCIE)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Dacia topic
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Háztartási gépek
- Bluetooth hangszórók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Mesterséges intelligencia topik
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256SSD+1TB HDD
- HP Probook 650 G4 15,6 i5-8350u 8. gen. GYÁRI MAGYAR VILÁGÍTÓ BILL!!!
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- LG UltraGear Gaming Monitorok: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- AKCIÓ! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Rampage SHIVA CM 750W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged