- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
-
Mobilarena
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Z10N
veterán
válasz
Televan74 #37000 üzenetére
Nincs semmi hurra. Ez irtozatosan keves es Rx590 neven meg szanalmas is. Az Nv ekozben mar valaszlepest is csinalt: GeForce GTX 1060 with GDDR5X. Raadasul GP104-bol nyirbaljak, szoval lehet 1060Ti lesz belole a vegen es lesz 5 fele 1060. Ennyit az AMD tokoleserol. 40CU kellett volna, minimum 9Gbps memoriaval es 12nm@1500+MHz-n.
-
-
Cathulhu
addikt
válasz
Televan74 #36668 üzenetére
Nem le se fossak, csak nincs mivel lefosni. A Vega lett a GPU-k Steamrollere, meg kellett keresni a felelosoket, el kellett kuldeni akit el kell, fel kellett venni, akiben remenykedni lehet, at kell alalkitani mindent. Ryzen elott is lehetett mondani, hogy le se fossak a CPU piacot, de ido kellett nekik. En se ertettem, miert nem jonnek ki a piledriver utodai FXkent, sokkal nem voltak jobbak, de azert IPC novekedes ott is volt rendszerint, a vegere nem lett volna olyan siralmas a kulonbseg.
Masreszt az nVidia most az RTX-el olyan rizikot vallalt, mint az AMD szokott. Kihoz egy olyan technologiat, amit alig tamogat valaki (az is csak tessek lassek alapon, 1-1 gimmick effekt), raadasul mindezt marha lassan es dragan csinalja, legcsucsabb kartyak alatt meg tamogatva se lesz, nVidian sem. Erre kar lenne azonnal reagalni. Kell meg 2-3 generacio mire valoban hasznos es hasznalhato dolog lesz, addigra meg tudnak ok is keszulni ra. -
-
Kvg
senior tag
válasz
Televan74 #36612 üzenetére
Devil és a Dragon szivem csücskei
illetve zafír. Asus nevéből él .480 al sem gyözött meg arról hogy köv generáió is jó le lesz . Powercolor nak sem volt jó vrm szet a 480 nál (580 OC felesleges klón az AMD részéről) nem letezikk számomra.
A Vega-ra muszály volt jó vrm et tenni Powercolor..
Eddigi ismeretem szerint PColor t és a zafír nitro+ amit érdemes venni szigorúan vega 64 et.Giga ilyen gpu nál felejtős, mert kb leszarják mit tud, mire képes ez a gpu. Nem vagyok műszerész csak van némi rálátásom, kicsi belső ellenállasa a vega-nak.
-
stratova
veterán
válasz
Televan74 #36500 üzenetére
De az egyik a tiéd
Szerintem itt egy jó régi szerver roadmapen szereplő Navi 10, 10x2 és 11-es jelölésről lehet szó (bár ez még mindig csak 2 Navi) felettük még jövőre is csak Vega 20 szerepelt az útitervben. Mondjuk maga a dia eléggé amatőr módon szerkesztett (és meglepne ha jövőre már váltanák a tán összel megjelenő lis Vegát). -
Petykemano
veterán
válasz
Televan74 #36500 üzenetére
Nem tudom, Abu fogalmazott úgy:
"Az AMD a 7 nm-es gyártókapacitás zömét a TSMC-től rendelte be. Ez a fejlesztések szintjén jövőre három lapkát jelent, egy Zen2-es CPU-t, egy Vega 20-at és három Navit."Persze, tudok számolni, 1+1+3 =/= 3
De abból, amit Abu mond mindig le kell vonni kettőt. -
-
Petykemano
veterán
válasz
Televan74 #36434 üzenetére
Ezen lehet filózni.
Az AMD-re nem jellemző a generációnkénti szériacsere. Ez némileg meg is jelent gbors kritikái között, hogy tulajdonképpen ahelyett, hogy ritkábban, de szélessebb spektrumban cseréltek volna szériát, ehelyett több architektúrával álltak elő.Tehát az AMD-től nem várható az hogy ha idén esetleg mégiscsak kikerülne valami a boszorkánykonyhából a népnek (vega12), akkor azt jövőre lecserélné egy új termék (Navi)
A Navit a pletykák tulajdonképpen a vega10 leszármazottjának tekintik, vagyis 4096 shaderrel 1080 (2060) teljesítmény $300 áron. Ez sántít kicsit. Hiszen a vegában/vega10-ben számos nem működő funkció van. Azt mondják, hogy a "poorvoltázás" még abban a hiszemben történt, hogy a várt funkciók a remélt hatásfokkal működnek. Ideértve a HBM-et is, ami később, lassabban és drágábban érkezett. Ahogy az sem kizárt, hogy akkor még reménykedhettek esetleg a 4stackes vegában (14nm-en)
Mindenesetre azt gondolnám, hogy egy azonos paraméterekkel rendelkező Navi-nak a vega10-hez képest nagyobb teljesítményt kéne tudnia, és 7nm-en kisebb fogyasztás mellett akár némi órajel-előnyhöz is juthat.
De mindegy milyen teljesítményszintet is képvisel, ha ezek a vega10 leszármazott pletykák igazak, akkor a vega12 nem lehet vega10 javítás, vagy javított vega10 4 stack HBM-mel.
Abu mindig azt mondja a fenghuangra, hogy jobb lesz, mint az RX 580, meg ezek. Erről tudni véljük, hogy egy 24-28CU-s vega. Vélhetően ez a fenghuang jelent meg - valamilyen formában - a kínai konzolban is.
Az AMD-ről meg tudjuk mennyire szeret konzolból újrahasznosítani. Már csak ezért is sanszos, hogy a vega12-nek ehhez köze lehet.Ugyanakkor elég elhelyezni a palettán. Ha a vega12 tényleg egy 24-28CU-s lapka lenne,, ami kb az RX 580 szintje, akkor vajon mi értelme lenne egy ~200mm2-t lapkát egy ~200mm2-t lapkára lecserélni? Jóhogy a vega esetleg magasabb frekvenciát elér, de akkor a CU-ra költött tranzisztort becseréltük magasabb frekvenciát adó tranzisztorokra - ami hát nem nagy kaland.
Ha viszont a vega12, ami feltételezetten a fenghuang apu GPU része, asztali GPU-ban még tovább lehet pörgetni frekvencia terén, vagy esetleg kitömik ropokkal, mint az intelnek készített vega M-et, vagy más csodák (NGG) és ez a chip elérné valahogy az 1070 szintjét ($250-300 áron), akkor viszont a vega 56-ra helyezne nyomást és a Navi se nagyon érkezhetne ehhez képest 64 CU-val az 1080 teljesítmény szintre $200-250 áron
Úgyhogy mégiscsak valószínűbb, hogy valami polarist megegyező teljesítményszinten és lapkaméretben váltó dologról lehet szó. Ez lenne olyan igazi AMD-s.
-
-
Petykemano
veterán
válasz
Televan74 #36358 üzenetére
Hullaszag csak az RTG-ből árad. Őket lehet, hogy otthagyták Sunnyvale-ben. A sánta clarai költözés nyilvánvalóan közelebb hozta őket a szerver biznisszhez.
A videocardzon jelent meg, hogy megújult az AMD driver letöltő oldala - most már legalább tudjuk, mivel telt az RTG elmúlt 1 éve.
Hehe
Szóval hullaszag csak az RTG-ből árad. A szerverek piacát épp most készülnek bevenni.
Számomra azért elgondolkodtató ez, mert eközben más cégek integrálják az fpgakat, vagy fixfunkciós egységeket. Azt mondják, semmi értelme ezeknek az elképesztően sokmagos prociknak. 32 magra készíteni egy programot nem nehezebb, mint hasznosítami egy gput.
Ezt régen az AMD is tudhatta. Hsa. Ami azért döcögött, mert az AMD nem tudott mögétenni versenyképes cput. Most meg már az igp nem elég gyors, nagyobb számítási kapacitás kéne, h legyen értelme. De ehhez meg kevés a pcie sávszél, ha nem integrált.
Mire eljutunk oda, hogy juhéj, hsa, addigra az amd már gpuból nem fog tudni versenyképeset a cpu mellé pakolni...Mindenesetre azt akartam jelezni, hogy vajon a pure cpu szerverpiacon meddig lesz még nyerő? Hogy így mindent eldobva hatyatthomlok belemenekülünk.
Jójó, dollármilliárdok...
Egyébként a konzol se hullaszag. PS, XB, fenghuang kínába, az nagy bisznisz lehet, bár szerintem azért fáj a szívük, ha látják az nvidiánál, miről mondtak le.
Csam ezekből kevés csorog le. Pedig 2Mrd/Q piac vagyunk.Meg engem azért zavar ez, mert intel ki fog esni, valószínűtlen mobilos gyártó behúzása a radeonba. Apple saját terméket fog készíteni.
A konzol úgy jött, higy volt kellően erős, kényelmes és rugalmas gpu elfogadható cpuval. Persze a beszállítóváltás mindig fájdalmas, de arra alapozzuk a konzolbiznisszt, hogy az nvidia egy gxxi cég és mindenki utálja? Szóban. A MS nem lesz majd rest kiherélni a Windowst ezzel megnyitva az utat az armos platformok előtt. Tegra.
Mindenesetre ha a konzolbisznisz marad, arra azért lehet számítani, hogy az alsó-közép kategóriákban az AMD jelen és akár versenyképes is lesz. -
válasz
Televan74 #36358 üzenetére
Én is úgy érzem, hogy legalábbis ideiglenesen hanyagolják a dGPU piacot, bár azt nem vágom, hogy a GPU-s mérnökök mivel foglalkoznak, mert gondolom, CPU fejlesztésre nem fogják be öket.
Tehát amíg nem hallunk híreket tömeges mérnök kirúgásról, vagy elvándorlásról, addig van remény.Crytek: Azért van olyan szük réteg, ahol az új nV sorozat után is jobb lesz a Radeon, de öket sorolhatjuk a fan-ok közé.
-
Petykemano
veterán
válasz
Televan74 #36345 üzenetére
A kérdés jogos.
Induljunk ki abból, amit a twitter ír, hogy minden évben lesz új termék. Lehet, hogy csak egy, és nem polaris.
A polaris esetén a ram talán érdekesebb szempont. De ha a gddr5 és gddr6 gyártás cserekompatibilis, akkor a gddr5 - főleg 9GHz-es csodák -semmivelalig se lesznek olcsóbbak, mint a gddr6. Cserébe persze nem kell áttervezni a lapkát gddr6 vezérlőre. -
Petykemano
veterán
válasz
Televan74 #36329 üzenetére
Vegyük inkább komolyan, amit Abu mond másfél éve: az LDS problémára a vegában reagálni azért volt fontos, mert ez a következő 2-3 évben elő fog jönni és az AMD a vega életciklusát 2-3 évig tervezte. Vegyük ezt komolyan: nem úgy kell ezt érteni, hogy hát 2017 vega10, aztán majd 2018-ban a navi, ami a vega leszármazottja, aztán 2019-ben megint valami nexgen. (Lehetne persze cizellálni még vega20-szal közbevetőleg )
Nem a vega tényleg velünk lesz 2-3 évig, legföljebbkülönböző méretekben.Ha érted a célzást...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Televan74 #36329 üzenetére
Dunno, csak ez a lényegi adat, ami bele van írva. Meg az, hogy novemberig ürítsenek, de az nem biztos, hogy azért van ott, mert új széria jön, lehet a felhalmozás is az ok.
A Monster Hunter World az katasztrófa. Hat mag alatt hozzá se nyúlj.
GPU-ből nincs akkora igénye, de CPU-t azt két pofára zabálja. Igazából a nyolcmagosokat is képes megfektetni, négy fizikai maggal pedig konkrétan instabil. Elvileg known issue, de hogy lesz-e fix?
-
Kvg
senior tag
válasz
Televan74 #36322 üzenetére
Egy éves a Vega kb. AMD legalább két évet szán neki szerintem. Ugye 1080 hoz képest is egy évet késett.
Jövő ilyenkorig nem számolnék új kártyával, max olyan refresh Vega-al hogy mondjuk 100Mhz et kap a hbm. Úgyahogy 580 is szinte semmivel sem tud többett egy húzott 480 nál.
Az hogy az NV lekaszálja a PC piac 85% át az amd-t eddig sem zavarta. Ott van nekik a kozol is ami korábban nem volt ugye...
-
JordyG
tag
válasz
Televan74 #36322 üzenetére
Az nem lehet, hogy van a tarisznyában motyó, de a korábbi években harangozás majd lényegében kukorica pattogtatás után inkább csendben maradnak, és akkor kezdik a műsort amikor ott az idő. A legnagyobb hiba mindig az volt, hogy leigérték majdnem a csillagokat is, és sokakban csak a csalódás érvényesült. Most talán ezt próbálják elkerülni.
Aztán persze lehet, hogy olyan üres a tarisznya, mint a templom egerének a lukas gatya zsebe. -
törölt tag
válasz
Televan74 #36212 üzenetére
Ez még nem az ahol megverjük az 1180-at APUkkal jaj de félnek bemutató az majd csak Gamescom AUG 21
Ez még csak egy sajtótájékoztató, hát igen valószínű a Ferrarihoz vagy Italyhoz van köze.
Na de mi van ha addig beszivárognak a Jedi lovagok a piszkos elmetrükkjeikkel.
Jóhogy kell nekünk egy védősisak...
AMD Ryzen Helmet Limited Edition from AMD Redteam Thailand -
Petykemano
veterán
válasz
Televan74 #36212 üzenetére
italy => Ferrari => Threadripper II
szerintem(esetleg stílusosak és a nexgen Epyc2-t Rómában jelentik be/demózzák.)
-
-
Petykemano
veterán
válasz
Televan74 #36132 üzenetére
Találgatás és várás van. Ez jön az jön, ilyen olyan: vega 11-12, polaris 30, stb
Én annak örülök, hogy ezúttal nem volt semmi olyasmi, mint 2016 januárban, amikor demózták a polarist, hoyg az milyen überkirály lesz és ejjdeodafogverni. Csalódni persze még így is lehet, de úgy vélem, hogy jelenleg nincs vágyak és álmok felkorbácsolása.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Televan74 #35958 üzenetére
Eleve a FreeSync 2 nem abból a szempontból vizsgálja a monitort, mint a DisplayHDR. Az rendben van, hogy vannak bizonyos minimum követelmények, de a FreeSync 2 HDR olyan dolgokat specifikál elsődlegesen, amiket a VESA nem is néz. Ilyen például a közvetlen HDR transport, ami VESA-ban nem létezik. Valószínűleg később sem fog létezni, hacsak az API-kat fejlesztő érintettek fel nem karolják a kijelzőoldali tone mapping problémáját, és nem kínálnak egy megoldást rá, amit egyébként lehet, de azzal meg az a probléma, hogy az addig kialakított HDR pipeline-okkal nem kompatibilis. Az AMD azért csinálja, mert ők írtak maguknak egy saját HDR pipeline-t, arra biztosítottak az API-kra kiegészítéseket, így azt közvetlenül elérhetik a fejlesztők. Ilyen formában a HDR-ben a fejlesztő nem csak egy utazó a HDR transport mögött, hanem szoftverben megírhatják a HDR transport feltételeit. Ezért is kell API szinten kezelni az FreeSync 2 HDR-t, mert ehhez le kell kérdezni a kijelző adatait. Na most lényegében ezeket az adatokat specifikálja az AMD, és a kompatibilis monitorgyártóknak kötelező az információt bejuttatni a rendszerbe, amivel már a program számolhat is.
A szabványos HDR pipeline-ok ennél jóval egyszerűbbek. Nincs lényegi információ a kijelzőről, így gyakorlatilag a HDR transport mögött már csak utazik a kép, vagyis az utolsó tone mapping fázis a számítógép felől befolyásolhatatlan.Nagyon egyszerűen megfogalmazva a mai HDR szabványokkal a teljes pipeline-on a HDR transportig befolyásolható a kép a program oldaláról. Utána már nem, és lesz is egy olyan lépcső, ami gyakorlatilag befolyásolhatatlan. A FreeSync 2 HDR csak annyit csinál, hogy ezt az utolsó lépcsőt kivágja, és az egyel korábbi lépcsőre osztja vissza a feladatait, ami a program oldaláról még befolyásolható lépcső.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Televan74 #35806 üzenetére
Szerintem nem. De az Intel nagyon nagy szereplő, márpedig nekik az az előnyös, ha nem az AMD-t és az NV-t követik oda, ahol nem lenne esélyük (VGA-piac), hanem őket kényszerítik a saját terepükre (pGPU-k). A VGA így is jó lehet még, mert a több GPU-s módok szempontjából nagyon jó lehetőségeket kínálnak az API-k, mondjuk egy texel shading motornak, vagy sugárkövetéshez.
Persze az igaz, hogy a pGPU mondjuk egy memóriakoherens interfésszel sok előnyt tud adni, mert a HBM2 már elég jó cache-nek is, szóval haszna ennek az iránynak mindenképpen van, csak nem kényszerítve, hanem amolyan egészséges fejlődés mellett. A kényszerítésből nagyon ritkán születik a piacnak előnye. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Televan74 #35804 üzenetére
Mert amúgy az OEM-ek által összerakott gépeknél akkora beleszólásunk van ezekben?. Azt lehet venni, amit összeraknak, és eljutnak a boltig. A DIY pedig nem érdekes. Az OEM-hez képest törpepiac. Ott már most is elég nagy az AMD részesedése. Volt olyan hónap, amikor nagyobb volt az Intelénél.
-
törölt tag
válasz
Televan74 #35479 üzenetére
Akkor fogsz hallani róla akikor a next gen konzolról Abu ír egy cikket és abban fogja beleírni hogy na ilyen lesz a Navi/ vagy hogy na ilyen nem lesz a Navi.
Oliverda cikke szerint már 12 nanón jön az NV de vannak olyan hangok is amik azt mondják KELL a 7 nm hogy manapság egy kártya 2 évig kihúzza ... tehát lehet a következő kártya reakció kártya lesz de mivel Intel Januárbanjelentimutatja be az új GPUját (nem apu) biztos hogy lesz akkoriban egy nyilatkozatháború úgy értem "ki mit mutat be egy nappal előbb" féle)) Tehát én azt mondom január ,
Raja -1 day
AMDt eddig se érdekelte a karácsony nagyon és akkor GLO FO EUV tömeggyártás bejelentésével jön 18 H1ben. -
válasz
Televan74 #35306 üzenetére
Nem az a gond, ha az Asrock dönt úgy nem jön ide piacra, hanem az a gond, ha az AMD tiltja meg neki/bizonyos partnereinek... ugyanis ez versenyellenes.
Szerintem ezért simán el lehetne kaszálni őket, ha akarnák.No de lényegtelen tényleg ez most. Nem ez az AMD legnagyobb baja.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Televan74 #35062 üzenetére
Az én véleményem szerint klasszikus értelemben nem lesz több APU. Sokkal célszerűbb GMI-vel összekötni a CPU-t és a GPU-t. Vagy két CPU-t és két GPU-t ugyanazon a tokozáson. Esetleg egy CPU-t két GPU-val. Ez innentől kezdve már legó. A működés tekintetében nem lesz különbség ahhoz képest, mintha tényleg egy lapkán lenne mind.
-
Petykemano
veterán
válasz
Televan74 #35057 üzenetére
Talán csak én vagyok pesszimista, de az, hogy az 1080 értékű XX60 csak 2019-ben jön, nekem pont nem azt üzeni jelen körülmények között, hogy jaj szegény nvidia megcsúszott és csak késve tudja kidobni a középkategóriát, hanem pont azt, hogy ráér akkor is, addig meg max az 1080 is elketyeg abban az árszegmensben.
Több GPUt egybetokozni igen, csakis akkor van értelme, ha szoftveres rásegítés nélkül, vagyis valami közös frontenddel egy gpunak látszódva működik. Gbors cikke alapján az SM, meg az SE már már most is belső mini -gpuként működik, amit egy közös frontend köt össze és ütemez. Akkor van értelme az egybetokozásnak, ha meg tudják oldani, hogy több külön gpuban levő egyégeket egyben tudjanak ütemezni. Csak ha ezt Meg tudják oldani, akkor ahhoz nem feltétlenül szükségesek külön gpu lapkák, meg mcm.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Televan74 #34795 üzenetére
Igazából most megint az van, mint a Zen-nel. Gyak az AMD folytatja az utat, amit az Intel járt be Netburst után. Itt a Tick-Tack: Architekrúra-Gyártestechnológia... Nem meglepő, de mondjuk AMD húzott már ennél merészebbet is, mikor talán a HD7770-essel hozta az új architektúrát az új gyártestechnológián és az volt a teszt-chip. Mindig kell valami, amin az adott gyártástechnológiát kitesztelik. Megoldható a duplázás, csak sokkal több lesz az ismeretlen az esetleges hibáknál. Nehezebb lesz rájönni, hogy az architektúra, vagy a gyártástechnológia sajátossága okozza.
-
Petykemano
veterán
válasz
Televan74 #34789 üzenetére
A legutolsó nyilvánosságra hozott Jim Anderson előadás diáinak végén megjelenik újra a
2017->2020
Vega@14, Vega@7, Navi@7, NexGen@7Szerintem a 7nm 2018 második felében várható csak. Kábé olyan elhúzódó indulással, vagy rosszabbal, mint a Vega@14 volt. Csodálkoznék, és meglepődnék, ha nem így lenne. Az eddigi AMD teljesítmény alapján szintén csodával egyenértékű lenne, ha a Navi megjelenne 2019Q2 előtt.
Viszont megjelent pár cikk nemrégiben azzal kapcsolatban, hogy esetleg éreznek TSMC gyártósorairól miner ASIC-ok, amik befolyással lehetnek a piacra. Pcworld szerint az Nvidia is összeomlásra számít. (haha)
-
-
stratova
veterán
válasz
Televan74 #34384 üzenetére
Szerintem ahol nem munkára vagy bevételszerzésre kell a kártya, hanem hobbinak ott most józan paraszti ésszel fejlesztési stop van RAM és VGA árak miatt.
Save 32% 1100 -> 750$ arra a kártyára ami 700/600$-on startort és kapott egy éve árvágást 499$-ra.Mókuskerekes Vega 56 meg 690$ (bányába mondjuk gondolom ez a jó) normális hűtéses 750$
-
Petykemano
veterán
válasz
Televan74 #34344 üzenetére
Szerintem a Navi előbb fog jönni kicsivel, vagy legalábbis jöhet,.mint a Vega20.
Szerintem a vega20 készül majd a GF-nél, vagyis minden Vega, ami hbm-es. AZ AMD már kialakított három összeszerelővel is kapcsolatot, a tsmc meg mással dolgozik, nem lenne logikus ezt borítani. És egy Vega20-na nem is feltétlen célja a.nagyon magas frekvencia, sokkal inkább a hatékonyság, a tflops/W pedig most se rossz.
Viszont egy gddr6-os Navi jöhet a tsmc -ről.
A roadmapek alapján pedig a tsmc 7nm valamivel előbb lehet kész, mint a GF.Az amdnek 2016-2017-ben már biztos volt kapacitása két projektet vinni- ebből a vega20 talán nem olyan bonyi.
Én arra számítok, valamikor május es szeptember között fog megjelenni lapka, ami nem a Vega20. De persze nem kizárható az se, hogy a Vega Mobile fog csak lecsorogni.
-
törölt tag
válasz
Televan74 #34339 üzenetére
Gamer szektorba nem kezdhet 7 nm .
Kis kihozatali arány, drága GPU, ez a része rendben van.
Az hogy a kimondhatatlan nevű Instinct lesz és Vega 20 FE-t nem említ az csak azt mutatja hogy a nagyon zsíros szerverpiac rész kell nekik.
Amperek ellen nincs semmi az annak a fényében lesz majd érdekes hogy mennyivel növelik a teljesítményüket ill hogy a jelenlegi helyzet ellen mit tud kezdeni , vagyis hogy a jelenlegi Vegákhoz képest az ár teljesítmény mennyit javul és ki mer rontani vagy korlátozni bányászteljesítményt. -
-
nubreed
veterán
válasz
Televan74 #27859 üzenetére
Tudom, hogy nem csoda, de jelenleg egy R9 290 csücsül a gépemben és röhej, hogy nincs AMD oldalon ami igazán előrelépés lenne hozzá képest. +10% teljesítményért nem fogok AMD -re cserélni. A Vegát meg már nem várom meg. 1080 meg overkill lenne számomra, bőven elég az a kraft ami egy 1070 -ben. Ja és fele annyit fogyaszt mint a 290 mikozben 30-40% al jobb nála. Ha a Vega annyira jó lesz június végén és elfogadható áron akkor legfeljebb eladom az 1070 -et és rádobok annyit amennyit kell.
-
TTomax
félisten
válasz
Televan74 #27844 üzenetére
Teljesen igaza van.Minden szavával egyetértek.Nem tudom még milyen vastag szemüveg kell ahhoz,hogy ne vedd észre azt a botladozást ami amd fronton megy,és igen szeretnénk kompetens amd terméket venni,de nem létezik...hány éve topognak a 290X +/- 10% szintjén?
Nem kell biztatni az embereket hogy vegyenek nvidiat,megteszik maguktól is alternativa hiján.Az egész év ismét elment az nVidianak,nem lennék meglepve ha ismét rekord összeg lenne a hasznuk a közvetkezö negyedévben,és az ismét baljós jövöt vetit elöre. -
törölt tag
válasz
Televan74 #27844 üzenetére
Maga az agyontuningolt lineup is vicc, de minek kellett áprilisban egy olyan kártyákból álló re-launch ami tavaly júniusban már kijött (mit fog váltani a Vega11 ha nem a Polaris10-et) ? Miközben a felsőházban már egy éve nV uralom van és a Vega megjelenés még 2 hónapra van. Ahogy mondja, legfurább refreshek, mert amennyi (jelentéktelen) pluszt most már alapból kifacsarnak a GPU-ból az nem ér annyit, nem ilyenekkel kéne foglalkozniuk.
Jól teszi, kapjanak már észbe egy kicsit, hogy mi a fenét csinálnak... A Prey reklámok is csendben Ryzenre váltottak, most már úgy néz ki a Quake a "nagy" Vegás játék. -
Petykemano
veterán
válasz
Televan74 #25946 üzenetére
Utoljára olyasmi találgatásokat olvastam a Mesa sorok értelmezése alapján, hogy P11 alatti, low budget mobil szegmens. R5 210-250 csere. Abból a szempontból passzol, hogy ott elég sok nem sokban különböző sku szerepel, könnyen le lehet fedni egy chippel. Elképzelésem sincs, erre mi szükség van az intel és AMD APU-k mellett. De nem vagyok járatos a mobil szegmensben, el tudom képzelni, hogy már csak úgy is beraknak valami dgpu-t, ha 20%.-kal gyorsabb, mint az IGP és 20%-kal drágábban lehet adni a gépet.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Televan74 #25859 üzenetére
Nem pont erre gondolok, hanem hogy végül mennyire sikerül kihozni egy 1080 teljesítményt. Ha 250 Watt max, akkor teljesen oké... de ha 250 felett -300 körül az már húzós.
Főleg azért, mert ha esetleg jön egy nagyobb chip, (ha jön) 1080 Ti ellen, akkor arra megint valami brutál vízhűtés kell... 6000 SP körül már biztos watercooler kell.
Plusz arra vagyok nagyon kíváncsi, hogy a Polaris nem túl acélos perf/Wattjait sikerült e leszorítani.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Televan74 #25630 üzenetére
Persze én nem is idénre gondolok. Szerintem is tavasz lesz belőle... ettől még tesztelhetnek most valamit AOTS-al... Polaris dualra tippelek én is, csak furcsa, hogy nem írja mellé, hogy dual...
(Mindegy én most veszek hamarosan egy 1070-et, aztán tavasszal-nyáron cserélek Vegára némi bukóval. Fél évig úgy sem fenyeget a next gen minket)
-
Ren Hoek
veterán
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Televan74 #25225 üzenetére
Azért így 7870-en vegetálva nekem annyira nem. 480-ast meg nem akartam már berántani, ha úgyis jön a refresh és lenyomja az árát.
Bár van egy olyan érzésem, hogy első körben csak ref jön, az meg így légre nem játszik, várni kell vmi Strix-et vagy Lightning-ot, amin rendes hűtés van.
-
Z10N
veterán
válasz
Televan74 #25147 üzenetére
Mar van 60k-ert 480?
Mas: Mostanra lettek elfogadhatoak az arak 470/480. A 460 tovabbra is egy hulladek ennyiert. Idokozben az apron mar 40k-ert adnak 290-t es 45k-ert 290x-t. Honap vegen jon az 1050/1050Ti. Az utobbi ~960 szint. A 460 pedig a 950-nel tart lepest. Jon a BF1 is. A p11xt-vel (465) meg mindig adosak. Nem beszelve a 460-470 kozotti resrol. Nagyon kell a vega, ha kaszalni akarnak. Egyre biztosabb vagyok, hogy a polaris felgeneracio.
Ui: Par napja mar lehet hallani a GF20 szeriarol. Ilyen tempoban hbm2 megfizetheto aron 2020-ra lesz
-
válasz
Televan74 #25147 üzenetére
Az RX480 lehet, hogy jó termék (mert jól van árazva), viszont a Polaris 10 nem egy kimondottan jó GPU. Állítólag drága a 14nm, szóval lehet, hogy nem olcsóbb gyártani, mint a Hawaii-t. A fogyasztása meg sokkal jobb, de nem lépett többet előre, mint a konkurencia, tehát a hátrány továbbra is megvan. Ha pedig nem lenne üveghangon hajtva, akkor a sebessége nem lenne versenyképes. Ezen még bőven van mit csiszolni.
-
törölt tag
válasz
Televan74 #24672 üzenetére
Abszolút egyetértek veled, ez a vs vita csak viccből a vs szobába jó, de ha az ember reálisan gondolkozik felméri mi a monitora vagy leendő monitora elvárása és vesz rá egy kártyát.
Sőt tovább megyek... én annak örülnék hogy az első Vega ami kijön ne legyen túl erős...
Inkább a kispénzűeknek kellene kedvezni valamivel 140 180 között , aztán majd jöjjenek a 4K kártyák fenn presztizsharcra , de a komolyabb HBM kártyák úgyis szerverekbe mennek egyértelműen.Én csak azt nem értem mi a francnak irkálnak ilyen kohós feljegyzéseket ha nem akarnak kiadni novemberre semmit, csak felpiszkálja vele az embereket...
-
Z10N
veterán
válasz
Televan74 #24659 üzenetére
"A hazai árakról nem az AMD tehet."
Ezt mar tultargyaltuk, szoval nem kell nevetni. Inkabb azon, hogy dollarban is draga a 470. Egy arerzekeny szegmensben emeltek az utolso perceben $30-t (+20%), az itthoni afaval egyutt 11k. Azaz 51k, ennyit er nem tobbet. Viszont ehelyett arrol megy a vita, hogy "jovetel" 70k-ert a 470 4gb. Szanalom. Mikozben a 480 4gb nitro+ 75k volt.
"Nincs baj az AMD termékeivel. Az RX470/480 nagyon jó lett."
A 480 4gb $199-ert teljesen korrekt. A 470 is jo lett, de ennyiert selejtet adni tulzas. Tekintve a korabbiakat.
"Nincs miért kapkodni a cégnek."
Tevedes. Olyan merteku hatranyban vannak penzugyileg, hogy kegyetlenul nem ernek ra ilyen tokolesre. Mar hivatalosan be lett lengetve a rev2 (XX5) es a tobbi. A 460 es a 470 kozti res egy vicc. Orajelekkel mi a helyzet?
"RX460 is megállja a helyét oda ahova szánták."
A 460 magaban egy komedia. Nezd meg az aprot. Mar 2 ora/nap utan adjak elfele, mert rajottek, hogy atvertek oket. Amugy hova is szantak? Mar 4-5 db van fent hasznaltan, alig egy honap utan. Hagyjuk mar
"Felesleges ennyit rugózni rajta."
Van mit rugozni rajta, mivel a 3 sku-bol 1 jott be igazan. Az egyaltalan nem jo arany.
"Inkább nincs annyi amit a játékosok és a minerek megvennének."
Persze, mert crypto-nal visszahozza az arat, az ott befektetes. Abban eros is a gcn4.
"Lehet sem Vega gpu,se HB2 nem készül annyi,hogy ki tudják szolgálni az igényeket a BF1 rajtjára.Ahogy lezso6 is írja év végére tolják el a rajtot,karácsony tájékára."
Korabban meg arrol volt hir, hogy elorebb hoztak latva az nv-t. Abu is azt mondta, hogy lesz valami a bf1 idejere. Masreszt a low end-del meg mindig tartoznak. Hol van a sok entry level p11? Sot 465/470LE.
"Ez van sajnos,addig az Nvidia uralja a 150k+ kategóriát."
Es ezzel le is irtad a forgatokonyvet. Meg fel evet aki high-end-t akar nem fog varni, csak az amd szimpatizans. Magyaran elb@sztak megint az idot. Igy nem lehet marketshare-t szerezni.
Ui: Remelem a Zen-nel nem igy fogjak csinalni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Autós topik
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- AKCIÓ! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 5 9600X Processzor!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest