-
Mobilarena
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jacek
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #70629 üzenetére
Itt svédben van msrp aró kártya több is 550euro+27% áfa 274e HUF , elöbb is beraktam a kosárba egy Reapert 264e HUF-ért.
itt 10 percenként a proshop uj dropot dob be tizesével.
-
Bossp
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #70559 üzenetére
Jó kérdés
-
Bossp
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #70557 üzenetére
Mert ma d.u. 4kor rakhatják ki?
-
Pkc83
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #69872 üzenetére
Lehet, de ha jól tudom az utolsó pillanatban halasztották el, szóval készlet (valamennyi) már kellett ,hogy legyen akkor is, ez pedig 2 hónap alatt csak javulhatott.
Ha fele kuka is, akkor is egy hónap alatt nagyon sok vga-t le lehet gyártani és szállítani, főleg,hogy elvileg Gddr6 lesz rajta amiből talán nincs hiány. -
Pkc83
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #69868 üzenetére
Na oké de hány darabon ülnek? 5-10?
Ha szarásig állnak a polcokon akkor aligha hiszem,hogy ne akarnák eladni.
-
Pkc83
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #69863 üzenetére
Ha mindenkinek jut aki venni akar akkor az már szerintem jó, és megérte a csúszás.
-
válasz
TESCO-Zsömle #69863 üzenetére
Erről most a Disturbed koncert - Október 6 - Budapest ütött be. Vettem jegyet oda
-
válasz
TESCO-Zsömle #69861 üzenetére
AMD: "Teszkós zsömle, hold my beer"
Komolyabban: most már csak viccelődök az egészen, ítélet úgyis majd Március 5/6 környékén lesz, az első 5-10 review után (Techpowerup, Guru3D, HUB, GN, stb stb)
-
hahakocka
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #69538 üzenetére
Szarkasztikus volt írtam is hogy a 5070Ti 5080 5-10% ált
s nem jobbak a 4080-XTX nél 550-750e közti árakon. Azokhoz képest ez pont egy rendes generációs ugrás 30-40% közt s nem is a 7800XT helyett, amit elvileg leváltana mint középkategória hisz ezt mondták középkateg lesz ez, hanem a 7900GRE hez nézve.
-
hahakocka
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #69456 üzenetére
Valamennyivel igen, de teljesítményben csalódás lenne, meg az ár persze az egyik fő kérdés. Bár most amit híreztek hogy 2700-3100 MHZ közt van a két kártya max sebessége az nem rossz jel. (9070-9070XT) . Ez nagyobb mint az XTX é asszem annak 'csak' 2500 volt.
MLID beszállhat sok mindenbe attól még nem lesz igaz
legtöbbször megbízhatatlan.
-
hahakocka
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #69446 üzenetére
Ja amúgy ha tényleg 300W lesz kb a 9070XT TDP ami 7900XT nél 315W és arról is volt szó hogy energiahatékonyabb lesz az RDNA4 ebből is nekem az jön le hogy így hoznia kell az XTX et, ami 400W ot is akár megevett. Különben nincs változás ilyen téren.
-
hahakocka
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #69446 üzenetére
Szerintem meg a sima 9070 lesz GRE-XT közt kb és a 9070 XT lesz XTX hez közel kb. A HWU nak volt egy tippje de hát az is lehet csak egy régi már lehet rég nem igaz leaken alapult. Ott a 4080 szuper s az XTX közé rakták kb a 9070XT kártyát de ott jó kicsi a rés amúgy is
-
válasz
TESCO-Zsömle #69169 üzenetére
Nem is lesz az ,ez a Radeon pro vonalra jön állítólag, csak a bulvár már 9070XTX (+XTXTTX ) kártyákat feltételez.
-
S_x96x_S
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #69169 üzenetére
> játékos vonalra (Radeon), főleg
> egy xx70-es szintű GPU mellé mi a tökpaszujnak 32GB?- hobby célra praktikus; ( creative dolgok, és AI )
- azért már most is előfordul, hogy egyes gaming beállításokhoz - több kell mint 16GB
- a strix halo még ennél is gyengébb lesz - és 128GB -
Jacek
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #68564 üzenetére
Mindenre rá lehet fogni persze, most békeszankciok és vámháború
-
válasz
TESCO-Zsömle #67838 üzenetére
Ha az arazas is jó lesz.Ez tulajdonkeppen egy 4080 kartya ha igazak az adatok minden szempontbol,fogyasztasban is. Szerintem 5070 Ti- 100 dollar lesz.
Ha most belőné 600 dollár alá azzal Ati lehetne ujra az AMD... -
Jacek
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #67840 üzenetére
Remeljuk nem marad el megint a bemutato, vagy jon egy tablazat
-
Jacek
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #67838 üzenetére
Ugyis elbasszak az arazast.mert 5 darabot tudtak gyartani a startra
-
S_x96x_S
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #66652 üzenetére
> De a való életben nem méricskél az ember.
a való életben döntési heurisztikákat használunk
felhasználjuk a múltbéli tapasztalatainkat,
valamint teszteket olvasunk
és próbáljuk megérteni a jelenlegi architektúrát
és megjósolni a várható változásokat, trendeket.és egy játék konfignál úgy sincs nagy tétje tévedésnek.
> Ha nem hoz annyi/akkora előnyt,
> hogy az érezhető legyen specializált mérések nélkül,
> akkor nem éri meg a plusz költséget.Ha valaki jövőálló konfigot akar,
akkor kell bele tartalék.A tartalék mértéke függ a rákölthető pénzügyi kerettől.,
emiatt kellenek pragmatikus kompromisszumok.
És ez mindenkinél más és más.Csak a beruházási időtartam végén ( ~ 3 év múlva ) látszódik tisztán,
hogy megérte-e az extra beruházás a tartalékokkal, vagy sem.
És valamikor megéri - valamikor meg nem.
A jövő megtippelésénél - nem lehet biztosra menni.Extrém példa a Kriptó láz előtti 2 hónapban történő vásárlás:
az akkor elérhető információk alapján nem sok értelme volt
sokkal erősebb GPU-t venni,
de akkor még nem tudtunk a Kriptó láz árfelhajtó hatásáról.Mindenki a saját zsebével dönt - és viseli a következményeit.
-
S_x96x_S
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #66643 üzenetére
bizonyítékom még nincs ,
és biztos nem lehet majd mindig(100%) kimérni a hatását,
de egyre több játék (és konfiguráció ) lesz, ahol igen.Én a DirescStorage-os játékok elterjedésére ( + Gen5 SSD )
és a Gen5 Latency csökkentésre alapozok.Mig a PCIe Gen3 és Gen4 Latency -je megegyezik.
a Gen5 latency -je sokkal alacsonyabb.
és ez "szerintem" egyes alkalmazásoknál/ játékoknál kimérhető lesz.
Nem mindegyiknél; de lesznek erre érzékeny alkalmazások, főleg akkor amikor kevés a VRAM (<=12GB) miatt egyes játékoknál folyamatosan megy majd a rendszermemória és a VRAM közötti adatmásolás.
--"Lower latency: PCIe 5.0 has lower latency than previous generations, which means that data can be transferred between the CPU and devices more quickly. This can improve the performance of applications that are sensitive to latency, such as real-time audio and video applications."
https://www.aewin.com/application/pcie-5-0-harnessing-the-power-of-high-speed-data-transfers/persze ahogy egy DDR5 Cl28 vs. CL48 - közötti különbséget se lehet mindig kimérni,
de vannak esetek amikor igen.---
és persze ott lehetnek még az extrém esetek is:
- pl. az RX 6400 PCIe Gen4 x4 - esete eléggé tanpélda, amit akár a Gen5-ös kártyákkal is elkövethet az AMD.
- de házi - lokális LLM ( AI ) -nél is hasznos lehet, főleg akkor. hogyha 3db ilyen kártyát szeretnél berakni és az egyik csak x4 sávot kap. ( 3*16GB VRAM - már megüti a minimál használható szintet és munkára is jól használható.---
De mivel az nVidia egyes következő gen-es kártyái tudnak majd Gen5-öt,
ott majd kiderül, hogy az elméletem helyes-e vagy sem.
-
S_x96x_S
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #66639 üzenetére
Meglátjuk,
de szerintem a gen5 jövőállóbbá teszi a kártyát
és egyre inkább kimérhető majd a hatása. -
Busterftw
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #66449 üzenetére
RXT
-
PuMbA
titán
válasz
TESCO-Zsömle #66432 üzenetére
Ja, tényleg. Behúzhatjuk az újabb AMD-s tévutat (á la HBM memória, HBCC), amikor RDNA1 és RDNA2 időkben ők mindent speciális hardveregység nélkül akartak megoldani és azt hitték, hogy compute shader-rel bármi megoldható
Most meg csak pakolják az RDNA4-be az AI egységeket. Reméljük többet nem nézik be ennyire a jövőt.
-
S_x96x_S
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #66305 üzenetére
> "Drága"
A mobil eGPU - luxus cikk és a többi alternativa is hasonló árban van.
pl. https://onexplayerstore.com/products/onexgpu -
760 USD -ről 650 USD -re árazva. ( X 7600M XT eGPU + Storage )Amúgy ha valaki ismeri az USB4-es HUB-ok árait
akkor sejtheti, hogy itt nem a GPU nyomja meg az árakat.
És ebben van GPU ; és egy M.2 Gen3 csatlakozó az adatoknak.A cégek a saját pénzüket kockáztatják, amikor ilyeneket kiadnak
és valószínűleg jobban ismerik a piacot és a keresletet ezekre.Lásd mostani indiegogo kampányt:
ONEXGPU 2: Ultimate eGPU with AMD Radeon RX 7800M
Radeon RX 7800M | 2-3x FPS Gain | Up to 180W | Embd. SSD | 12G GDDR6 | OcuLink | Support 3 Screens
https://www.indiegogo.com/projects/onexgpu-2-ultimate-egpu-with-amd-radeon-rx-7800m#/ -
fLeSs
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #66067 üzenetére
Tényleg.
De legalább gyorsabb.
-
huskydog17
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #65570 üzenetére
Teljes kiépítésű (nem vágott) Navi 32-nek 624 GB/s szávszélje van (Radeon RX 7800 XT).
A 7700S-nek semmi köze a Navi32-höz, mer az Navi33.#65573: Akkor sajnos nem értem mit akartál mondani.
-
S_x96x_S
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #65562 üzenetére
[ ha jól értem, akkor]
a (mobil) strix halo ( RDNA3.5 )
a mobil RTX 4070 laptop GPU (80W) versenytársának szánják.
lesz 55W, 85W, 120W -os kivitel.Én a 128GB Egyesített memóriás verzót várom nagyon.
Egy 14 / 16 colos laptopban ideális lenne.A Macbook Pro - versenytársa lehetne.
-
Devid_81
félisten
válasz
TESCO-Zsömle #65562 üzenetére
Ram oldalrol lesz nehez etetni, az biztos, hogy "integralthoz" kepest vilagbajnok lesz, legalabbis azokhoz merten ami most van a piacon.
Gondolom meg lesz a szokasos gyermekbetegsege az elso generacionak.
-
Devid_81
félisten
válasz
TESCO-Zsömle #65560 üzenetére
Mert ha szereted a fajdalmat akkor majd integraltal is jatszhatsz 4K monitoron 240p-rol felskalazva 27fps-essel 'nativban'
Remelem segitettem -
HookR
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #65558 üzenetére
16C(ore CPU) / 20 WGP (40CU)
-
S_x96x_S
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #65553 üzenetére
megy a találgatás.
------------
https://x.com/harukaze5719/status/1828812757418037270
Navi 48: 256-bit / 64M Cache / 20Gbps
Navi 48: 256-bit / 64M Cache / 18Gbps
Navi 48: 192-bit / 48M Cache / 19Gbps
Navi 44: 128-bit / 32M Cache / 18Gbps
Strix Halo: 16C / ? / 20 WGP / 256bit / 32M Cache / 8533MHz
Sonoma Valley: 4P + 2E / 64bit / 6400MHz -
válasz
TESCO-Zsömle #64526 üzenetére
Igen jogos, a magyar árak mérvadóak a topikban
-
Raymond
titán
válasz
TESCO-Zsömle #64524 üzenetére
A kollega mondjuk igen, de ha mar akkor az EU-s arak igy neznek ki:
7900XTX = 949 - 999
4080S = 1049 - 1099A 4080S ugy 100eur-al dragabb.
-
válasz
TESCO-Zsömle #64524 üzenetére
Én itt lakom, úgyhogy megyek
, szombaton érkezik a 4070TiS (igaz, B-listás, ezért se büszkélkedtem a beszerzési árával)
#64523: Ja, ha akarják, felőlem 2%-al a 4070TiS fölé árazhatnák a 7900XT-t... Minimum FPS. Én real-life, azalapján, hogy mit mennyiért tudok értelmes kondíciókkal megvenni azt látom, hogy ezt a két karit kb azonos áron futtatják. Több ebay licitet végigültem már (bár a 7900XT ritka madár ott) és nézehetem a normálisabb/nem scammer boltokat.
-
Pipó
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #64434 üzenetére
Pont erre utaltam. Fölösleges abban bízni, hogy az AMD 4 hónap újdonságelőnnyel majd letarolja a középkategóriát a nélkülözhetetlen fejlesztéseivel.
-
hahakocka
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #64438 üzenetére
Tesszeláció azt hittem Nvidiás dolog. DX12 nőtte abból ki magát? Ezt se hallottam érdekes.
DX12 nekem sokkal jobban bejön. Optimalizált DX11 kb csak alig ad újítást talán, de mindig jobban mennek a DX12 es gamek jelenleg nálam mint ha DX11 el tolnám ugyanazt ha van mindkét lehetőség. Aztán lehet csak AMD szeret jobban nem tudom. -
Busterftw
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #64438 üzenetére
Ez igy nem igaz, teljesen egyertelmu es nem titok az, hogy az MS egyeztet a GPU gyartokkal a DX kapcsan, legyen az barmelyik verzio.
A DX12 nem abbol notte ki magat, maradjunk annyiban hogy valamennyire befolyasolta.De Mantle nelkul is lett volna DX12, az MS mar az elso GPU-k megjelenese ota tervez sajat API-t.
Azt mar halkan jegyzem meg, hogy a nagy DX12 forradalom elmaradt, nem volt akkora durranas mint ahogy be volt harangozva.
-
Busterftw
nagyúr
válasz
Az AMD viszont nem is fog semmi olyan "uttoro" ujdonsagot hozni, mint anno az RT volt.
Olyan trivialis dolgokra kell honapokat eveket varni, mint az FSR, vagy framegen stb. -
Devid_81
félisten
válasz
Jah en day-1-el vettem egy RTX 2080-at, mert a GigaBuY GTX 1080Ti-m elkezdett hulyeskedni es ment vissza RMA-ba, majd visszakaptam az arat stb stb.
Emlekszem a Battlefield volt az elso ahol vegre lattuk szebben csillogni a pocsojat, meg csodalkoztunk a torkolat tuz visszatukrozodesben az ablakok mellett mikozben lelottek minket...
Jah es erre vagy 2-3 honapot kellett varni ha jol remlik, ezek elott csak a 3DMark volt ami valamit is csinalt, de tok ertelmetlen volt az is -
PuMbA
titán
válasz
TESCO-Zsömle #64426 üzenetére
Tudom, csak ez az egyik nagyon jó dolog szerintem, ami ennek a hozadéka
-
Devid_81
félisten
válasz
TESCO-Zsömle #64412 üzenetére
De legalabb nem olcso
-
bitblueduck
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle #64415 üzenetére
azt már nem akartam pedzegetni, ott a DLSS alkothatott?
-
PuMbA
titán
válasz
TESCO-Zsömle #63857 üzenetére
Én azt látom, hogy azért vannak különbségek. Ugye anno én DLSS-t használtam és egyértelműen látom, hogy alacsonyabb felbontás esetén jóval szebb képet ad mozgás közben. Ha azt nézzük, hogy én most a 6700XT-vel az 1080p-ről 1440p-re váltással eljutottam arra a szintre, hogy kell felskálázást használnom, mert már kezd gyengus lenni, akkor itt van gondolkozni való, hogy tényleg AMD kártya legyen-e a következő választásom. Ugyanis felskálázással jócskán kitolható egy kártya élettartama, a VRAM használat is jóval kevesebb, mint natívon és ha egy felskálázó ütős képminőséget tud, akkor az egy olyan dolog lehet, ami váráslást befolyásoló döntés.
Nem véletlenül kardoskodok, hogy az FSR legyen jobb, mert sok kommentet látok YT videók alatt is, ahol elégedetlenek vele. Nemrég Frank Azov-tól Twitteren megkérdezték a mikor tér vissza az Anti-lag+ mellett, hogy mikor javítanak az FSR felskálázás minőségén. Arra épp nem választolt, csak az Anti-lag+-ra
Annyira örülnék egy olyan hírnek, hogy az FSR-en javítanak, hiszen ha az Intel az XeSS-t meg bírta csinálni jól, akkor ők is megtudnák az FSR-t.
-
PuMbA
titán
válasz
TESCO-Zsömle #63851 üzenetére
Mozgás teljesen más, mint az állókép
Megnézted a videót nagyban? Szemcsés, szellemképes, pixeles az egész kép. Nem maga a grafika a gond, hanem a kép tisztasága és artifaktolása mozgás közben.
-
S_x96x_S
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #63768 üzenetére
> egy kívülálló, az említett munkában ellenérdekelt
> fél egy tollvonással eltörölhetitt most az nVidiára gondolsz?
Egy (lehetséges) nVidia elleni Anti-tröszt perben ez egy elég magas labda lenne; persze nem lehetetlen .. de én furcsállanám.
"The European Union is examining alleged anticompetitive practices in chips used for artificial intelligence, a market that Nvidia .." (reuters ; September 30, 2023 )Amúgy az AMD kifizette a ~ 2 emberév fejlesztést ..
és szabadjára engedte a projektet ..
Ha a Linux alapítvány felkarolja, akkor anyagi támogatást is jobban szerez a projekt.
de ahogy figyelem a média visszhangot, igény lenne rá .. -
Busterftw
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #63768 üzenetére
Kb igen, vagy perelheto a dolog vagy pedig valamit valtoztat a CUDA-n az Nvidia es kezdothet a "munka" megint.
-
S_x96x_S
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #63765 üzenetére
Vagyis akkor tágabb értelemben lehet értelme a munkának.
-
S_x96x_S
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #63757 üzenetére
(ZLUDA)
Most hogy Open-Source -os lett
semmi akadálya egy jól működő CUDA emulátor - közösségi - kifejlesztésének.
- A licensz "Apache-2.0, MIT" lehetővé teszi, hogy akár játékokba is beépítsék.
- Valamint több cég is szponzorálhatja a továbbfejlesztést..
( beleértve az AI fókuszú cégeket is )Valószínűleg az új Nintendo Switch emulálására is felhasználható - az AMD kézi konzolokon.
A legnehezebb a "CUDA Dark API"-k emulálása .. mert ezekről egyáltalán nincs dokumentáció, vissza kell fejteni .. és az sok idő ..
Az AMD eddig tutújgatta ..
és hogy ezután életképes lesz-e
majd a jövő és a közösség eldönti ..
A Wine ( Windows emulator ) is virágzik .. használják, fejlesztik. -
Busterftw
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #63761 üzenetére
Ami a jelenlegi helyzetben nem hatrany az Nvidianak.
-
Busterftw
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #63759 üzenetére
Hat a piaci reszesedes es hasznalat miatt konkretan mondhatjuk eleg regota, hogy a CUDA az iparagi szabvany, csak nem nyilt.
-
S_x96x_S
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #63757 üzenetére
Miért nem ?
-
Alogonomus
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #63482 üzenetére
A már piacon levő modellek esetén figyelembe lehet venni a piaci árat, de az új érkezőket csak az MSRP alapján lehet értékelni. Aztán a piac majd eldönti, hogy az MSRP alatt lesz kereslet az új termékre, az MSRP környékén, vagy akár az MSRP fölött is.
-
Pakmara
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #63127 üzenetére
El tudom fogadni ha valakinek tetszik.
-
Raymond
titán
válasz
TESCO-Zsömle #63127 üzenetére
Azert a Vega Frontier Edition volt igazan utos szerintem, de persze ez izles dolga. En ugyan nem vagyok a rikito szinek rajongoja, de az a kombinacio valamiert bejon.
-
hahakocka
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #62566 üzenetére
Én drukkolok nekik jó lenne egy erős 3. versenyző és az árakat is talán változtatná majd!
-
válasz
TESCO-Zsömle #62566 üzenetére
Intelt nem mellőzik szerintem. Elég sok Nvidia támogatott játékban van XeSS Nvidia nem korlátozza.,. Nem jelent meg az utóbbi időkben úgy nvidia támogatott cím A kategóriában, amiben csak DLSS van.
Intel belépett az Nvidia streamline-ba ez szerintem garantálja egyelőre a két cég általi nyílt lehetőségek meghagyását.
Ezt a képet meg az utóbbi idők szponzorált játékairól meg csak úgy itt hagyom igaz inkább VS és XeSS nincs benne...
Úgy néz ki Amd egyedül a Sony játékainál nem tudja elérni a DLSS és XeSS kizárását. -
Yany
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #61967 üzenetére
Szerintem ne a képet nézd, hanem 4k felbontáson kockázd ki magadnak a linkelt videót. Bár ha a képen is rá kell mutatni, akkor az említett gond nem neked szól. Elkezdtem bekarikázni, de rájöttem, hogy semmi értelme, csak azoknak valódi gond ez a minőség, akik enélkül is kiszúrják, nekem pedig egyből feltűnt, szóval fölösleges...
-
PuMbA
titán
válasz
TESCO-Zsömle #61854 üzenetére
Path tracing-nél nincsenek kiegészítő fények. Ez a lényege, ha követted a technológiai írásokat róla
A játékban több helyen olyan sötét lesz path tracing-gel, hogy a játszhatóság rovására megy, hogy nem látsz, mert a játékot raszterre és ezekre a fix fényekre tervezték anno. Futtasd a játékot path tracing-et bekapcsolva és nézd meg magad, hogy nincs semmiféle kiegészítő raszter megoldás mellette. Én már megtettem, de ha még se tudod, akkor nézd meg a YouTube-on az elemző videókat róla.
Ma 6700XT tulaj leszek.
-
PuMbA
titán
válasz
TESCO-Zsömle #61852 üzenetére
Egy játékban van, a Cyberpunk 2077-ben, path tracing néven. Kíváncsi vagyok, hogy az Intel mit gurít, mert ők is célul tűzték ki a path tracing-et.
-
Alogonomus
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #61653 üzenetére
A régiós árazást már a régiós nagykereskedők határozzák meg, nem az AIB-k, vagy a GPU gyártója.
Elsődleges alap az MSRP, ami alapján az AIB-k megállapodnak a GPU gyártójával a kártya lényegét jelentő GPU és esetleges tartozékok beszerzési árát illetően. A GPU-t nyilván nem annyiért kapják az AIB-k, amennyi a teljes kártyára megállapított MSRP, de a GPU ára és az egész kártya hivatalos MSRP ára között szoros ok-okozati összefüggés van.
Ezért is hangsúlyozzák ki az árváltozásról szóló hírekben, hogy a hivatalos MSRP is változott-e. -
válasz
TESCO-Zsömle #61651 üzenetére
Az MSRP csak egy viszonyítási alap, folyamatosan változik a termékek ára. Egy idő után már a magyar áfás ár dollárosítva megegyezik az USA MSRP-vel, aztán még olcsóbb is lehet.
-
válasz
TESCO-Zsömle #60999 üzenetére
Van egyébként több is
IBM szerverből vastag kétventisek. De isten ments hogy még egyszer azokat használni kelljen, 10k vagy 15k nem is tudom mennyi RPM, balesetveszélyes.
Első használatkor sok sok éve igencsak meglepetésként ért amikor 4db-ot bekötöttem és az asztalon hagytam, lerepültek úgy hogy a csatit is kitépték, na az kemény volt.
Totál fölösleges akkora hűtés. A korábbi Tesla M40 biosmoddal (húzva nem is kicsit) is bőven elég volt kettő P9-es olcsó vennti közepes fordulaton, nem is volt hangos és 70-80 fok körül ment a kártya.
Szóval kettő p8 lesz sorbakötve max fordulaton, szerintem elég lesz rá, max megtámogatom kívülről is plusz ventivel dual gpu tesztekig. -
válasz
TESCO-Zsömle #60997 üzenetére
Szokásos kettő Arctic P8 vagy P9 venit sorba kötve a kellő nyomáshoz. Volt már ilyesmi kártyám nem is egy, már rutin megvan hozzá
. (Mi8, 9300x2, M40...)
Persze kezdetnek simán kartonpapírból vágott házban, aztán ha lesz hozzá 3d terv akkor nyomtatok valamit. Játékok alatt egy GPU-val nem lesz gond, de két GPU-nál háát meglátjuk elég-e a kettő venti. Mondjuk HBM2 nem melegszik/fogyaszt annyira mint a GDDR6 szóval arányaiban kevésbé lesz forró mint egy asztali RX5700-as egy gpu-t használva.
Jó lenne valami olyan megoldás amire eredetileg tervezték de nem találtam olyat házat hozzá, így marad a barkács sajnos. -
Petykemano
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #60760 üzenetére
> Még mindig az van, hogy x86 alapon az AMD-n kívül senkinek sincs értelmezhető "csomagja"
Igen, csak ez 15-45W-os APU-ként notebook, vagy miniPC formátumban a kompakt gaming élmény mégse lett felkapott. Ahhoz, hogy AMD APU alapú - gaming - eszköz legyen, egy új termékkategória kellett.A nagy kérdés persze az, hogy vajon a fogyasztók irányából, vagy a OEM nem akart meglevő termékek körében beszállító váltással/aránnyal kockázatatni.
-
Thrawn
félisten
válasz
TESCO-Zsömle #60298 üzenetére
Elírás, jó lesz az 3600 MHz-nek is.
-
válasz
TESCO-Zsömle #60298 üzenetére
Fogalmam sincs, 1-es footnote-ban is ugyanenezt írják. Valaki ügyes volt.
-
Busterftw
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #60293 üzenetére
Nyilvan attol fugg ki mit ert oda, de definicio szerint nem.
"Cost of revenue is the total of all costs incurred directly in producing, marketing, and distributing the products and services of a company to customers.
Cost of revenue can be found in the company income statement. Generally, any costs that are directly connected with manufacturing and distribution of goods and services can be added to cost of revenue (i.e. direct costs). Indirect costs (e.g. depreciation, salaries paid to management or other fixed costs) are excluded.""The cost of revenue is the total cost incurred to obtain a sale and the cost of the goods or services sold. Thus, the cost of revenue is more than the traditional cost of goods sold concept, since it includes those specific selling and marketing activities associated with a sale"
-
S_x96x_S
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #60258 üzenetére
> Van vmi hivatalos roadmap? Lesz idén 8900XTX?
AZ RDNA4 közeleg ..
ráadásul minden változik ..
"We would like to propose this as a new standard specification for the GPU programming model," Wang said. Will this be installed as a new feature in the RDNA 4th generation GPU? It looks very interesting.
AMD SVP of Radeon Technologies Group, David Wang (Machine Translated via 4Gamer)"> Van vmi hivatalos roadmap?
-
válasz
TESCO-Zsömle #60258 üzenetére
Most jött ki a 7900XTX, hova a rohanás?
-
NvidiaRTX
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #59601 üzenetére
Ú de rég láttalak Teszkós zsömi, mian veled úgy mindennap?
Hogy miért füstölt el. -
HSM
félisten
válasz
TESCO-Zsömle #59567 üzenetére
Jó ajánlat amúgy.
Mondjuk nekem is az egyik legjobb 6800XT van (XFX Merc 319), 1200rpm-en rendkívül csendesen megy bő 1V körül közel 2.4Ghz-et, szóval nem is biztos, hogy előrébb lennék vele...
#59568 Abu85: Hiába "elavult", ha bizonyos platformokon ma is ezt használják...
Amíg így van, addig ez egy előny Nv kártya mellett.
#59570 Abu85 : "Ezért is lettek új formátumok, mert a limitjeit így lehet kezelni."
Amíg az Nv enkódere azonos bitrátán jobb képminőséget képes biztosítani, addig az nem a H264 korlátja. -
HSM
félisten
válasz
TESCO-Zsömle #59284 üzenetére
Emlékeim szerint driverrel rakták rendbe. Gondolom a "referencia" értékek maradtak a korábbi teszteredményekből.
-
válasz
TESCO-Zsömle #59276 üzenetére
Ha az a kozel 100W multi monitor idle nem lesz driveresen rendbe rakva, akkor ez a szeria nagyon sok embernek leves
-
awexco
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #57497 üzenetére
Alapvetően nem a preview driver gond ... hanem a engine független veszteségmentes temporális felskálázás miatt köpködök ...
-
KillerKollar
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #56814 üzenetére
Lehet, hogy egyéni preferencia, de engem pl mindig is taszított a vízhűtés, pedig már 10+ éve elég high-end PC-m van (ha csak a VGA-t nézzük HD 5970 --> GTX 590 --> GTX 690 --> 2xR9 290X CF --> GTX 980 Ti --> GTX 1080 Ti --> RTX 2080 Ti --> RTX 3080 --> RTX 3080 Ti) és soha nem volt se vízhűtött VGA-m, se procim, azon meg Noctua NH-D15 van.
Ha más miatt nem a környezetvédelmi regulációktól való félelem miatt rossz irány ez, a cikk amit linkeltem még csak az első fecske, csak amerikában, könnyen kijátszható,stb... De precedens. Szerintem egyre inkább szigorítani fognak ezen a téren is és joggal, lássuk be pazarlás 600 Wattos VGA-val és 300 Wattos procival játszani és most nem csak a pénzről beszélek, hanem a környezetvédelmi károkról. Tudom, nem kötelező, de tudjuk, hogy sokan fognak.
-
KillerKollar
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #56809 üzenetére
Ezzel az a baj, hogy egyrész draszikusan megugrottak az energiaárok, illetve elkezdtek behozni olyan szigorításokat USÁban, hogy bizonyos TDP feletti prebuilt PC-ket már nem szabad árusítani a környezetvédelem miatt.
Ezen felül nem csak az a probléma, hogy hogyan fogod lehűteni magát a kártyát, hanem az is, hogy mi lesz azzal az 500W-nyi hővel ami bekerül a házadba, ha nem megfelelő a szellőzés akkor ott simán rámehet az alaplap, memória, SSD,stb... főleg ha emellett még van egy jó kis 250-300 Wattos Alder Lake proci is...
Szóval vehetsz új tápot, a procira új hűtést, a videókártya sokkal drágább lesz már csak a hűtés miatt is(meg még ezer más okból), nagyobb lesz az áramszámla ami a jelenlegi energia árak mellett jóval relevánsabb mint eddig volt és még attól is tartanod kell, hogy ne csinálja ki a hő a többi komponenst. Szerintem nagyon nem jó ez az irány, főleg most, amikor végre kezdenek ráeszmélni az emberek, hogy nagy baj lesz a klímaváltozásból ha nem teszünk drasztikus lépéseket ellene...
-
Z10N
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #54411 üzenetére
I see what you did there
-
_drk
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #54118 üzenetére
Elbohóckodni bőven elég. Vagyis jobb mintha most vennél egy 1050ti-t 100 ezerért. Azért kapsz ps4-et sok-sok játékkal. TPS-ek meg már kifejezetten az analógra vannak kitalálva.
Az a baj, hogy sok éves vidkari is necces, meg a scalpereknek is kifizetni ezeket az összeget is az, és jelenleg itt van több kompromisszum.
Én most jöttem vissza PC-re 2-3 év konzolozás után, utolsó VGA-k közül vettem egyet(szerencsére már aktívan fórumoztam ez ügyben)
legszívesebben szétkürtölném a világba, hogy mennyivel jobb, de most rohadtul nem ilyen árak mellett.
Pedig AMD procik miatt már pont volt értelme új gépet építeni! -
hokuszpk
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #54099 üzenetére
$46000 az a nyuves bitcoin, nincs olyan, hogy draga az aram
-
Jacek
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #54095 üzenetére
Egyre jobbat
-
Petykemano
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #54001 üzenetére
H1 akart lenni, csak elgépeltem
-
poci76
aktív tag
válasz
TESCO-Zsömle #54001 üzenetére
H1-et akart írni.
-
törölt tag
válasz
TESCO-Zsömle #53935 üzenetére
Ez egy létező expressz neve? Vagy arra utalsz hogy hype train ?
Na szóval most már Videoradz is felfigyelt
a Nashira Summit & Nashire Point nevű valamire amit más 3600X mellett érzékelt.
Ez az WJM47196 nevú csodafazon meg azt mondja ez RDNA3 GPU Multi-Csip ModulNég mindig nem megy ám a fejembe az a 31-es Navi minek lenne dupla 80*2 egy GPUn amit a MACnál detektáltak.
Hát most őszintén Az nem windows.a MAC tudott kezelni 6 vega GPUt 6 db 6900XT mire nem lenne elég ? -
Devid_81
félisten
válasz
TESCO-Zsömle #53914 üzenetére
Legolcsobban £400 felett picivel tudtam volna venni...
Mar banom, hogy akkor nem ruhaztam be vagy 4-5-beDe csereben inkabb megtartottam az enyemet csak dobtam ra FC blokkot a regi AIO helyett
-
awexco
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #53652 üzenetére
Még egy kör lehet van amd-nek .
-
Pkc83
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #53636 üzenetére
Persze világos. Azt én sem gondoltam komolyan ,hogy 74 centért
ideadják.
Csak erre pont nem gondoltam mert szerintem az ott a képen egyértelmüen
egy tizedesvessző és ha így vesszük akkor elég megtévesztő. Bár ha náluk
ez a szokás akkor gondolom a jamcsikat nem. -
Pkc83
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #53616 üzenetére
Látom sikerült a lényeget kiragadnod a hozzászólásból.
-
törölt tag
válasz
TESCO-Zsömle #53332 üzenetére
Nem tudom hogy mernének-e vállalni élőt a bőrkabátos meg a bőr blézeres most?
Nem a kovid miatt hanem hogy a hátsó sorból egy redneck bekiabálná hogy:
-You are killer. You killed my Christmas dreams !
A Polkorrektség kedvéért Balról jobra:
Game Awards képviselet
Electronic Arts (software)
AMD még nem inteles része (Hardware)
és a Jó öreg Phil Spencer (Microsoft , Xbox)
és ez a drímtím arról fog élőben tárgyalni hogy jövőre milyen nem kapható eszközökön fogjuk játszani a jövő játékait és etc. -
válasz
TESCO-Zsömle #53332 üzenetére
Szép lenne, ha arra hivatkozva tolnának el egy ilyen eseményt, hogy aznap jön egy játék (Cyberpunk 2077), és úgy is mindenki azzal játszana inkább...
-
Valdez
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #53281 üzenetére
Cyberpunkban? Az a játék nem erről szól.
-
Jacek
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #52975 üzenetére
Hagyján, de a postoló neve utal arra mi vár rád ha meg akarod venni
Bilibili, avagy bilibe lóg a kezed ha meg akarod venni -
GeryFlash
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #52938 üzenetére
Nem mostani helyzetrol beszelek, hanem szeptember-oktober amikor meg a szorakozohelyek is mehettek 11-ig. De akar az bejarati ajtos ceget is mondhatom vgay a konyhabutort akik ezt junius-augusztus kozott kamuztak be. Aztan csak utana olvastam google ertekeleseknek es evekre visszamenoleg ezek voltak a panoszok. Csak most akadt egy remek indok hogy mer kooovid tudod.
-
törölt tag
válasz
TESCO-Zsömle #52934 üzenetére
Rosszul tudom hogy kínában nincs járvány ? Japánban van nagy.
Minek ment hazaDe más is a Kovidot pedzegeti oknak az ellátási rendszerekben beállt lassulás miatt.
-
törölt tag
válasz
TESCO-Zsömle #52623 üzenetére
"Gibbo végül megerősítette a 2000+ AIB szállítmányt hozzájuk?"
Nem.
azt mondta párszáz ref volt náluk ha 10 márkát veszünk alapul akkor olyan 3-400. LINK
25.-étől előrendelhetőek az egyedi kártyák és 50 ezret rendelt elő hogy legyen elég karácsonyra. -
Malibutomi
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #52623 üzenetére
Azt irta hogy ref-bol par szaz volt, AIB-bol 50.000 kartyat rendelt, hogy mennyi jon az kiderul
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #52500 üzenetére
Gondoltam hogy nem. Az OCUK tulajt Gibbo-nak hivjak. Ez csak egy mezei joska
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #52497 üzenetére
Biztos ugyanarra gondolunk? Ez a user kb 2 hete regisztralt az OCUK forumra
-
Jacek
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #52410 üzenetére
Oké, nekem megy
150x75-ös asztal és 4k 43@120Hz hibátlan
Megszokod ugyan is, 32 volt előtte már kicsi volt.
-
Ribi
nagyúr
válasz
A TV meg az amit sámlira raksz, kb 26"-os és kell neki vagy 2 perc mire bemelegszik a fekete fehér képcső. Tudod vátoznak a dolgok.
-
Busterftw
nagyúr
válasz
Ez 48"-as. Szerintem siman vallahato es "le tudsz ulni ele.
Ugyanez a TV, Linusek sem hasznalnak speci asztalt.Nem standard es retegigeny? Persze, de nem mondjuk mar hogy 40" felett lehetetlen.
Ez inkabb kicsi TV-nek, mint tul nagy monitornak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezeskonzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest