- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
-
Mobilarena
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
Nv-nél volt, amikor a töredékét tudta a GF az azonos Quadro lapka teljesítményének, az akkoriban profi célokra szánt FP64 módban....
"The key enabler for this is that Titan, unlike any consumer GeForce card before it, will feature full FP64 performance, allowing GK110’s FP64 potency to shine through. Previous NVIDIA cards either had very few FP64 CUDA cores (GTX 680) or artificial FP64 performance restrictions (GTX 580), in order to maintain the market segmentation between cheap GeForce cards and more expensive Quadro and Tesla cards." [link] -
NvidiaRTX
őstag
Igen és 2023-ba valszeg valaki egy 5 éves CPU-t fog majd használni játékra modern VGA mellé.
Na ez a baj... hogy aki nem akar fizetni a teljesítményért panaszkodik hogy rosszul megy a játék.
Itt sokan tényleg azt hiszik, hogy ma még mindenre elég egy GTX 1080.
Hát nem. Még a 3060Ti-vel is csak 1080p-ig merészkednék el 2023-ban.Nem kell itt 10 évre visszamenőleg optimalizálgatni. Akinek nincs pénze modern PC-t venni az vegyen új konzolt, kb ugyan azt a grafot fogja kapni meg FPS értéket mint a sok sok éves PC.
2023-ben az az évi meg az az előtt évi hardverekhez optimalizálja az új játékait. -
Raggie
őstag
Arra utal a kolléga jogosan, hogy az eredeti állítás az volt, hogy teljesítményben javulnak a kártyák sokat a driverrel.
Itt nem történt semmilyen abszolút teljesítmény javulás, csak a fogyasztás csökkent bizonyos helyzetetkben.
Ez jó, de nincs köze a jelenleg folyó (és szerintem parttalan) vitához... -
-
olymind1
senior tag
Jaja, nekem 570 8GB-on a CP2077-nek még a medium beállítás is sok neki, volt hogy folyamatos / folyékony legyen a játék. Eljárt felette az idő, csak 5 éves architektúra, valami jöhetne a helyére megfizethető árban.
Nekem jó az 1080p 60fps is, 8-12 GB vram, medium-high grafika, nagyfelbontású részletes textúrák, ultra/raytracing graf nem fontos, de a 60fps meglegyen és ne legyen horribilis ára.
-
olymind1
senior tag
Lehet, de valahogy én nem vagyok oda az olyan vgakért ahol szinte majdnem minden MHz-et kifacsarnak a gpuból, ami a fogyasztás -> hőtermelés -> zaj rovására megy, csak azért hogy minél közelebb legyenek a konkurenciához (árban is), aztán az AIB gyártók mert gyárthatnak rá +50-100 €-ért méretes hűtéseket. Mindenki jól jár vele csak vevő nem azért a max +5-10% teljesítményért.
-
KillerKollar
őstag
Low benchmarkot nem találtam, 1080p medium 51 fps átlag, 43 min 1070-el.
De mi 1440p-ről beszéltünk, ott már csak 33 átlag, 28 min mediumon, kétlem, hogy lowon megvan a 60.
Szerintem a 1070 4 éve amikor új volt simán nevezhető 1440p kártyának, az akkor leköszönő csúcs 980 Ti-t stabilan verte.
Watch dogs Legion esetén sem túl fényes a helyzet, igaz ez Ultra, de 1080p. Low/medium benchmarkot nem találtam sajnos.
-
KillerKollar
őstag
Mi volt 4 éve egy 1440p kártya? GTX 1070? Nézd meg, hogy milyen beállítások mellett tudja hozni az 1440p/60 fps-t a mai címekben, pl Watch Dogs Legion, AC Valhalla, CP2077,stb... Persze, nem azt mondom, hogy nincs játék amiben ne tudna hozni egy 1440p/high 60 fps-t, de egyre kevesebb...
-
-
Pécsi gyerek
addikt
Igen és
A játékot lehet megtartottam volna,plusz ha mégsem semmi kedvem nem lett volna árulgatni.Plusz plusz plusz,nem akartam már egy áramtemetőt
ami jobban melegszik többet fogyaszt stb.Az én szempontjaim szerint választottam és nekem megérte nagyon.Jó kis kari gamingX alapokkal, hűvös kusban van,és had ne mondjam hogy a kis rx 460 melegebb volt
-
-
-
-
.Ishi.
aktív tag
Én most nem (pontosabban most sem) lennék AMD marketinges.
Driver oldalon már van, de kártya még nincs. Ja várj, OEM rendszerekbe már lehet rendelni. Ja várj, hivatalos bejelentés is volt, de abban nem volt semmilyen megjelenési (és egyéb) konkrétum. Ja várj, de előtte nem sokkal maga az AMD reklámozta az RX580-at és RX590-et, mint ideális kártyákat 1080p-re. Ja várj, de a leakek szerint a CES-en jön az RDNA2...és így tovább.
Ezt már többször kiveséztük itt, ha valaminek ilyen a "marketingje," (ami barátok között is nevetséges) akkor az nem más, mint gáz a háttérben. Ha jó a portéka, már előtte lehetne promózni, de sajna nagy a csend az RX5500-ak körül.
Már csak egy Raja Koduri kéne, aki mondja, hogy "várjátok meg a gaming drivereket" és teljes lenne a kép.
De viccet félretéve, tényleg sajnálom, elbaltázott kommunikáció ez az AMD részéről.
petykemano: Szerintem az OEM-eknek már kapniuk kellett készletet. Legalábbis, a "ships on" dátum erre utal, tehát november 29-én postázzák a kész konfigurációkat, ha jól értelmezem.
-
-
-
-
Raggie
őstag
Ez megint nulla értékű hír. Kizárólag az AdoredTV forrásból kreált kis clickbait cikk... egyáltalán nem venném komolyan. Tényleg lelőhetné már valaki azt a csávót.
SZERK: (#40626) meteoreső: nem csodálom hogy egyezik az Adored jelzéseivel, mert konkrétan csak az összeirkálva egy cikkben...
-
-
törölt tag
Vannak itt azért fontos mondatok:
"Su nem árulta el, hogy a kártya támogatja-e a hardvergyorsított sugárkövetést, de azt mondta, hogy a vállalat frissítéseket nyújt, mivel a kártya közelebb kerül a piachoz."
Kint van a negyedves jelentés ... és megerősítették a PS5-öt:" would use a Zen 2 processor paired with the Navi graphics engine." -
Petykemano
veterán
-
Petykemano
veterán
Én ugyan nem vagyok sem bennfentes, sem szakértő, de azt gondolom, hogy az AMD keze csak a konzolokig ér el.
Azt követően a hivatalos 30%, aminek töredéke Vega sem túl sok, és ennél minden publikus statisztika kevesebb részesedést ad ennél. Ha valaki a nem megbízható steam statisztikát nézi meg, akkor a fenti 4 amd kártya alig tesz ki 1%-ot.
Szóval szerintem valami olyasmi történhet, hogy PC-re a fejlesztők azt mondják, legyen jó a 80%-ra. Aztán persze vannak kivételek. Abu pont azt mondja, hogy a gcn előnye a könnyű programozhatóság, ezért könnyű Ezekre külön órát programozni. De mégiscsak egy kisebbségnek kellene külön dolgozni. -
törölt tag
Ha az oroszok nem csak az Internetet csinálnák meg maguknál.
Hanem azt mondaná nem kér a Windows keyloggerből akkor ha Kína is követné ebben hirtelen a directx 11 le a Linux meg felértékelődne...
és sajna a Horizonhoz elég a polaris + kis plusz PCn meg nincs még 4k kártya a Metro Exodushoz ma sem..
Toxikus piacok velejárója és ha 3an leszünk hurrá 3 fele fognak fejleszteni, de azért a Koduri képét nézzétek meg az Intel (GPU) találgatós topicban -
Z10N
veterán
Ez evidens, de megint nem mondtal semmi ujat. Arra hivtam fel a figyelmet, hogy 2019 januarjaban egy devkitben mit keres Arcturus chip, amikor meg a vegleges Navi peldanyok valoszinuleg mostanaban keszulhettek el. Akarmyilen nagy vasarlo partner az M$ es tele van penzzel az idot nem tudjak gyorsitani, hogy nekik mar legyen ilyen lapkajuk, raadasul egy egesz combos peldany. Persze erre meg varni kell legalabb masfel evet (ps5 iden, xb4 jovore), de akkor megint jon a kerdes, hogy ha mar parhuzamosan ilyen jol allna az Arcturus, akkor mit tokolnek a Navi-val. Illetve miert hulyeskedtek P30-cal, meg most a VII-vel. Ez az erdekes.
-
törölt tag
ARCTURUS:
"Az Arcturus (más nevein: α Boo, α Bootis; magyarul: a Medve Őre) vörös óriás, az Ökörhajcsár csillagkép legfényesebb és az éjszakai égbolt harmadik legfényesebb csillaga. A Földhöz viszonylag közel, 36,7 fényévre található. Az Arcturus egy K0 III típusú narancssárga óriáscsillag, magjában valószínűleg már minden hidrogén héliummá alakult, így vörös óriás stádiumban van."
Tehát visszamentek a csillagos elnevezésekhez aka Vega. -
3 kábel és 3 csatlakozó is rossz? Két monitor és egy VR van felkötve rá. Mindegyik csinálja, hol ez, hol az. A felbontás- és frekiváltást csak az egyik, a másik nem tud átváltani fullhd60-ra, mert eleve azon van
De egyébként nem csak nekem szokott lenni. Kb. a 3. eset után körülnéztem fórumokban, és jellemző probléma.
probalsz felrenezni a sisakban, de az jon utanad
Hát ezaz. IszonyúIlyenkor nincs más, mint sisak levesz, játék bezár, és egérrel kiikszelni a buta üzenetablakot, ami ráadásul hazudik is.
-
-
-
stratova
veterán
Én ezt értem. Vega M GH-t azért hoztam fel pédaként mert attól függetlenül, hogy ez egy SoC ahol a CPU és a GPU osztozik a memoriasávszélességen, a GPU felépitése és paraméterei ehhez lehetnek a legközelebb. A memoria gondolom a PS4 Pro-hoz hasonlóan 256 bites és a konzolokat alapul véve eff. 5,5-7 GHz lehet (176-224 GB/s).
Televau: jelen állapotokat nézve és a 7 ill 12 nm gyártásból kiindulva és a felső házban sok újdonságot nem várnék az otthoni piacra. Még Apple-t is letudták Polaris-szal és max. 120* W-os Vega 56-tal a perf/watt érzékeny piacon, pedig pl anno Tonga XT-t ők kapták elsőnek.
-
törölt tag
Teljesen jol jottek ki ebbol a negyedévbol /TomsHardware/
. A vállalat bevétele 1,76 milliárd dollárra emelkedett, ami 53% -os növekedést jelent az előző év azonos időszakához képest, és 7% -kal az előző negyedévhez képest. Ennél is fontosabb, hogy az AMD nettó bevétele 35 millió dollárral 166 millió dollárra emelkedett a második negyedévben, megfordítva az előző évi 42 millió dolláros veszteséget.
Na én ezért aggódtam van érzékelhető nyereség jól fog reagálni a tőzsde -
törölt tag
Úgy tűnik mintha egyesek kaptak volna fülest
AMD Shares to Jump 25% in Wake of PC Market Growth: Stifel
Mindigcsak az az EPYC ... -
törölt tag
Megszunik EU és Japán kozott a Vám azon gondolkoztam elobb érint e ez minket azon kivul hogy olcsobb lesz a pokemon
PS4pro-nál pl biztos
Igen az Epyc az ilyen kardinális kérdés amirol nem nagyon kapsz infot máshonnan
max az ilyen negyedéves jelentésekbol
De nem csak errol nem hanem pl hogy ki kap 7nm Vega samplet vagy hogy AMD emelte e az árait a gyártok felé amikor 800 - 900 dolláros árak voltak
számomra az nagyon elképzelhetetlen hogy szegény VGA gyártok áldozatok akik végig MSRP árban árultak és csak a nagyker és kisker árak zsirosodtak el rettentoen még az aránytalan memoria árak mellett is -
stratova
veterán
Az a hír azt is taglalta, hogy elsősorban Intelt hagyja ott? Azért 2020-ig új gép nélkül elketyegni... hát...
Abu: köszi az infót. Gondolom ez főleg a kis gépeknek fájhatna ahol még Iris IGP van egymagában. Macbook 12-ben még annyira nem is tűnne ördögtől valónak az ARM, de a Pro 13-ban már kérdéses lenne-e elég kraft és ez hatványozottan igaz a 15-re. -
keIdor
titán
Még akár igaz is lehet, fél éves hír, de:
The AMD Vega chips might be the last big Radeon GPUs they ever makeVolt már a midrangeről eddig is szó:
AMD's next-gen Navi: GTX 1080 performance for $250?!A Navi-nál a lényeg az Infinity Fabric féle skálázhatóság lesz, Threadripper-hez hasonlóan.
Szerepel is, hogy "or GPU"
-
Petykemano
veterán
Ha már beszélgetünk...
Teljesen világos, hogy a 4 Shader Engine, az ehhez tartozó 64 (4x16) CU és 64 ROP egy elég kemény limit a GCN számára. Nem lehet véletlen, hogy a Fiji óta ez a maximum.
A nagy kérdés, hogy a "Navi"-scalability arra vonatkozik-e, hogy ezeket a limiteket egy monolitikus chipben éptik le, vagy épphogy ragasztóznak.
Szerintem amikor épp most találták fel az infinity Glue-t, ÉS ezzel együtt világos, hogy nagy monolitikus chipek gyártása helyett jobban lehet majd a gyártói piacon boldogulni a kisebb lapkákkal, szerintem most már botorság lenne azon dolgozni, hogy egy chipen belül legyen 4 SE-nél, a vele járó ropokkal és geometry engine-ekkel együtt. A shaderek száma viszont ugye eddig se volt mindegy a compute teljesítmény terén. TEhát olyan skálázódást, amiről ABu beszélt, hogy innentől kezdve 16 helyett 25-30+ CU elférhet majd egy SE-ben ennek lenne értelme. Csak az nem mindegy, milyen piacon.
Ennélfogva én kevés értelmét nem látom ennek a mid-range - high-end navi megkülönböztetésnek. Pontosabban, ahogy mondtam, botorságnak tartanám, ha a midrange (4SE, 64CU, 64ROP) fölé egy ennél szélesebb monolitikus chipet készítenének.
Annak lenne értelme, ha a mid-range chip így néz ki:
4SE, 64CU (4096 shader), 64ROPMaximum annak lenne értelme ha ehhez képest van egy másik chip, ami ugyanúgy 4SE, ugyanúgy 64ROP, de 96, vagy 112 vagy 128 CU van benne. Tehát tulajdonképpen a chipnek csak a nyers számítási kapacitása skálázódik.
A többit meg megoldják ragasztóval. A második chip értelmét az adná, hogy compute célterületen nem duplikálják csak grafikához használt részeket és valószínűleg tervezés tekintetében csak kis változtatás. De a ha szilikonköltség nem számít, akkor még erre sem feltétlenül van szükség.
A történetet egy kicsit a GDDR6 tesz kérdésessé. Valahogy nem tudom elképzelni, hogy az összeragasztózott megoldást hogy tudná kiszolgálni a GDDR6. Tartok tőle, hogy a szükséges sávszélességhez túlságosan sok GDDR6 chip-re lenne szükség.
-
Petykemano
veterán
-
-
-
Z10N
veterán
Amit linkeltel abbol eleg szep a tuning DDR4-3600 + 1675Mhz GPU = 4048 (39% increase). De az 550 ellen meg mindig keves
FS/FSE/TS:
Radeon RX 550 4GB
4338
1795
1210
GeForce GT 1030
3743
1673
1106
Ryzen 5 2400G w/ RX Vega 11
3139
1390
961Kar erte. Kellett volna az az 1-2GB hbm. Nah, majd a Navi-nal.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged