- iPhone topik
- Mobil flották
- Galaxy Buds Core nevű fülesen dolgozik a Samsung
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Csúcstámadó és kompakt tablet is érkezett a Xiaomitól
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
-
Mobilarena
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szeszkazán
senior tag
válasz
SECTORnooB #42652 üzenetére
Asus azt mondta igen, a Sapphire Aug közepét-végét mondott azt hiszem.
-
ScomComputer
veterán
válasz
SECTORnooB #41962 üzenetére
-
ScomComputer
veterán
válasz
SECTORnooB #41163 üzenetére
Ennyi ott a pont !
-
Devid_81
félisten
válasz
SECTORnooB #41078 üzenetére
Ez a baj az ilyen leakerekkel mint AdoredTV, akitol mostmar barmi jon inkabb el sem olvasom/nem nezem.
Eddig se tettem igazan de a hulye tablazata megkerulte a foldet 12x egy nap alatt amikor ez a Navi es Zen2 tablazat elojott CES elott.
Most mindenki ezen van ledobbenve, hogy az AMD jelenleg bejelentett legerosebbje csak 4.6GHz boostra kepes, es az semmi, mert kell az 5 gigahz mindenkinek.
Most ez az ev meg errol fog szolni, nem baj, hogy az AMD 4.5GHz-en egalban van az Intel 5Ghz-evel, az baj az, hogy meg mindig nem megy az AMD 5GHz-et.
Persze varjuk meg a teszteket, nezzuk meg jatekokban hova notte ki magat az AMD, remelem nem csak Cinebench-re gyurtak, hanem az a 15% erzodni fog mindenben.
Es ha igy lesz akkor AMD nyerte ezt a kort, szoritok nekik oszinten -
Pécsi gyerek
addikt
válasz
SECTORnooB #40955 üzenetére
[link]
Ki tudja... -
Tyrel
őstag
válasz
SECTORnooB #40789 üzenetére
*normális boltokban / országokban nem drágább a promóciós játékokkal, nálunk sok helyen az volt, pl. az Alza-nál is.
Egyébként van az 99e is, de aki eddig várt a Navi-ra az szerintem már nem repül rá...
-
Jacek
veterán
válasz
SECTORnooB #40789 üzenetére
Annyira jó most hogy kint itt nálam a Pulse 93e Div2/WWz-vel .
-
Tyrel
őstag
válasz
SECTORnooB #40583 üzenetére
Igen, bár a pixel response time szerintem annyira nem mérvadó, többnyire inkább csak azon ront vagy javít, hogy milyen élesen látod az adott, mozgó ellenfelet, vagy pl. mennyire mosódik el a táj ha hirtelen fordulsz egyet. (és ugye elmosódott képen nehezebben veszed ki a bújkáló rosszfiúkat)
A 144Hz már más tészta, az már a monitor input lagját direkten befolyásoló tényező, és ez utóbbi az ami kompetitív játékokban igazán fontos. A monitorok vezérlő elektronikájának van egy késése, mondjuk feldolgozási ideje, mielőtt a kapott képet elkezdi megjeleníteni az LCD panelen, és inkább ez okoz érzékelhető késéseket.
Ha bizonyos helyzetekben még ez is számít, akkor nyilvánvalóan sokat ront a helyzeten egy cloud gaming megoldás. Ott gyakorlatilag bármilyen latency-d van a szerver felé, annak minimum a kétszeresével kell számolni.
Pl. Battlefieldezel 40ms késleltetéssel, akkor 40ms amíg megkapod a szervertől a képet amin már rajta van egy eléd ugró enemy, majd újabb 40ms amíg eljut a szerverig hogy te kattintottál (lelőtted), majd újab 40ms amíg visszakapod azt a képkockát amin látod ezt megtörténni... és akkor a két végpont számítási késleltetéseivel, perifériák, monitor input lagjával még nem is számoltunk... Aki ezt nem érti az sztem Sims-en kívül mással még nem sűrűn játszott... -
-Solt-
veterán
válasz
SECTORnooB #40583 üzenetére
Minek az értéke az az 1 ms?
-
törölt tag
válasz
SECTORnooB #40483 üzenetére
Jól tudja kedves SECTORnooB, de ez csak az első fázis.
A GCN ellenére továbbfejlődést lehet várni mert enélkül csak a Radeon VII kissebb változata lenne.
A nagy Navi ami később jön az más tészta.
Ezért is kérdeztem Petykemanó úrtól hogy a driver-ból bizonyított GCN maradásának szerinte milyen hatásai lesznek.
A chipletes dologra kell gondolnunk nagyobb nm-en gyártott összekötő IO-val vagy a GCN bizonyított maradása miatt ne gondoljuk túl és óriási monolith chip-re. -
Petykemano
veterán
válasz
SECTORnooB #40483 üzenetére
Ha minden jól megy, akkor a Naviban működni fog az NGG, vagyos kap egy boostot a geometria képesség.
Ezen kívül talán fontos lehet, hogy egy csomó zen-es kútfő ment át az RTG-be bájcsevegni a zen energiamenedzsmentjéről. -
Tyrel
őstag
válasz
SECTORnooB #40479 üzenetére
Villanyszámla tekintetében különösebben engem sem érdekel hogy egy videokártya mondjuk 180W-ot eszik vagy 260-at, de ez közvetlenül befolyásolja a kártya hűtésének hangerejét és az elérhető órajeleket is, ez a két tényező pedig már nagyon fontos.
-
Devid_81
félisten
válasz
SECTORnooB #40472 üzenetére
Az olyan mint Angliaban a jo idojaras, mindig varni kell ra, es minel tovabb varod annal jobban arrebb tolodik
Remelem segitettem!Allitolag a Navi lesz az utolso GCN, Arcturus ami a Navit koveti az lesz uj generacio, illetve nem GCN alapokra fog majd epulni.
De mivel a PS5 es az uj ZikszBokszban is Navi lesz, igy meg egy "kis ideig" kiserteni fog minket a GCN
Mivel meg a Navit se lattuk, es majd azon belul kis es nagy Navit stb stb szerintem also hangon 2 ev mire barmi ujat latunk majd. -
Tyrel
őstag
válasz
SECTORnooB #40472 üzenetére
Sztem már tavaly év vége óta tudni hogy a Navi GCN lesz, azt meg már talán még régebb óta, hogy az Arcturus (aminek ez nem a hivatalos neve!) pedig már új architektúra lesz. A Navi az utolsó GCN.
Egyébként szerintem logikus, mivel a next-gen. konzolok alapja szinte biztos hogy a Navi lesz, és mindkét gyártónak nagyon fontos lesz a visszafelé kompatibilitás, ezért amíg azokat nem dobják piacra addig GCN-en kellett maradniuk, arra pedig már évek óta nincs pénzük hogy párhuzamosan több architektúrát fejlesszenek...
Ezt az újabban általános GCN utálatot amúgy nem nagyon értem, szerintem "csak" az energiahatékonyságával van gond... ha ezen a ponton tudnának egy nagyot lépni előre, szerintem onnantól teljesen versenyképes cucc lehetne - nem érzem azt hogy feltétlen egy 0-ról újratervezett GPU kell, a GCN nem tűnik eredendően rossznak vagy kevésnek bármiben... csak túl éhes.
-
válasz
SECTORnooB #40443 üzenetére
olyan már van a piacon.
-
Televan74
nagyúr
válasz
SECTORnooB #40443 üzenetére
Nekem 120.000 Ft -ért már Vega 64 + 10-15% kell. De megyek is és bilibe lógatom a kezem.
-
Petykemano
veterán
válasz
SECTORnooB #40433 üzenetére
Még izgulhatunk a képlet másik két komponenséért: milyen fogyasztás mellett milyen áron.
Jó, azt látjuk, hogy ennek a pcbnek a maximuma 250-300W TDP. Nem volna baj, ha az itt 225W TDP-vel illetett 2080+20% esetén lenne csak szükség erre a pcbre és tdp re.
Nem azért nem mindegy, mert az lenne a tuttikirály, hanem mert ha a 2070-2080 teljesítményének megfogásához kell 250-300W, akkor ahhoz megint drága vrm, drága pcb, drága hűtés kell és akkor nem lesz jóáras a kártya, vagy hangos lesz.
-
Kvg
senior tag
válasz
SECTORnooB #37410 üzenetére
590 nem lesz sokkal gyorsabb mint az 580.10 15% csak. Vega 56 580 +50 60% na ez mar eleg a 120Hz hez 1440p ben is. 1060 ról eleg nagy előrelépes.
-
válasz
SECTORnooB #37410 üzenetére
En a 64-el tokeletesen elegedett vagyok.
A VRM hutese elmarad a Nitro vagy Powercoloretol, de boven hasznalhato, nincs vele gond. (Utolag thermal pad cserevel ez is orvosolhato amugy)
Nezz be a Vega topicba, paran posztoltunk eredmenyeket.
56, optimalizalva tud annyit mint egy 64 alapon esetleg picivel tobbet.
De a 64 is gyorsul sokat, ha picit foglalkozol vele. -
válasz
SECTORnooB #37407 üzenetére
én meg a helyedben elengedném, és inkább a Vega56
-
válasz
SECTORnooB #37404 üzenetére
nincs még
nem
szerintem -
Kvg
senior tag
válasz
SECTORnooB #36845 üzenetére
Vega 56 140k 389£ 10k DHL szállítás.
-
Crytek
nagyúr
válasz
SECTORnooB #36820 üzenetére
Középkategóriában egy jó árazással most erőteljesen tarolni tudna... a 205/60-ak túlárazva lesznek úgyis, így simán kilőhetné azokat.
-
Petykemano
veterán
válasz
SECTORnooB #36813 üzenetére
+10% teljesítmény, +30W TDP
-
Crytek
nagyúr
válasz
SECTORnooB #36813 üzenetére
Pletyka szinten + 15% az előzőhöz képest. Szóval ha az RX 580-at vesszük ahhoz 15% az már egy 980ti szint kb.. Az ára ami érdekes lehet.
-
Petykemano
veterán
válasz
SECTORnooB #36809 üzenetére
"Polaris 30" és/vagy "Vega12" (Vega mobile) ~ amikor 1060 debütál.
Navi ~ amikor a nexgen konzol debütál
Vega20 (potenciálisan frontier edition formában ) 2018Q4 -
Plasticbomb
addikt
válasz
SECTORnooB #36809 üzenetére
Olvass vissza másfél oldalt.
-
Plasticbomb
addikt
válasz
SECTORnooB #36607 üzenetére
Koszi... Emiatt remalmaim lesznek az ejjel...
Nem volt ebbol valami normalisabb, valamivel jobb verzio is? (Nem videora gondolok, hanem a szamra magara, mintha lett volna valami, ami meg fogjuk ra jol is hangzott... )
-
Mirman
őstag
válasz
SECTORnooB #36294 üzenetére
Azzal ugye tisztában vagy hogy a Freesync csak Radeon kártyákkal megy , az Nvidia-hoz G-Sync fog kelleni.
-
Jacek
veterán
válasz
SECTORnooB #32459 üzenetére
Ja oké
pl én valami elmebeteg lehetek de megvárom a customokat és simán lecserélem az 1080-at ha ennek az árnak a közelében lesznek amik itt vannak
-
Jacek
veterán
válasz
SECTORnooB #32452 üzenetére
Nem mennél át a VS szobába mert akkor azt nem olvasnám egy darabig... Megköszönném..
-
Envo_
aktív tag
válasz
a nitrogént minek forralni?
-
szmörlock007
aktív tag
válasz
-
-Solt-
veterán
válasz
Nem unod?
-
cl.aci
aktív tag
válasz
SECTORnooB #32445 üzenetére
Amugy te mit szívsz, biztos jó anyag lehet ha ilyeneket tudsz tőle írni
-
Envo_
aktív tag
válasz
SECTORnooB #32445 üzenetére
ez már csak azért sem jó, mert az áraknak is azok ellen kellett volna menniük, de amúgy jó volt
-
-Solt-
veterán
válasz
SECTORnooB #32435 üzenetére
Tehát cirka + 80W (1070-hez viszonyítva) esetén neked aggregátor kell!? Szép volt...
Ár érték arányban teljesen jó ajánlat a kisebbik Vega, főleg FreeSync-l párosítva.
-
Envo_
aktív tag
válasz
//semmi
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Porszívót be ne indítsd, mert leolvad a biztosíték...
-
válasz
SECTORnooB #28879 üzenetére
biztos lehetsz benne, hogy az nv követni fogja az amd árazását.
-
füles_
őstag
válasz
SECTORnooB #28879 üzenetére
Ha akár egy kicsivel is gyorsabb lesz a 1070-nél akkor nem olyan biztos, hogy olcsóbban fogják adni.
-
válasz
SECTORnooB #28877 üzenetére
Mint az 1070?
-
stratova
veterán
válasz
SECTORnooB #28839 üzenetére
Leghamarabb Vega 11 ha ez még igaz.
-
füles_
őstag
válasz
SECTORnooB #28839 üzenetére
Nem igen. A Vega a fölsőbb kategóriákba érkezik a 1070/1080/1080Ti ellen. GTX 1060 ellen az RX 580/570 van jelen.
-
törölt tag
válasz
SECTORnooB #24283 üzenetére
Addigra már merem remélni, hogy lesz normális mennyiség és az ára is kezd értelmesen alakulni. Szerintem 90-100 ezer között szeptember közepén már illő lenne, hogy többféle custom változatból is tudj választani. (ráadásul most pl. a Sapphire kárytákra is 3 év garancia lesz jó eséllyel, ha valakit eddig a 2 év garancia tántorított tőle el, most oc.uk-en az a legolcsóbb 8GB-os custom -250GBP)
-
válasz
SECTORnooB #24283 üzenetére
Szeptember közepe az még 1,5 hónap, addig csak illene felfutnia a gyártásnak annyira, hogy legyen kínálat. De persze a jósgömb hazudhat.
-
törölt tag
válasz
SECTORnooB #24280 üzenetére
Ilyen tempóban valószínűleg akkor, amikor már kijöttek az RX 580-as tesztek.
-
Harley quinn
tag
válasz
SECTORnooB #24280 üzenetére
Mikor már nem fogják olyan sokan vásárolni.
-
oliba
őstag
válasz
SECTORnooB #24272 üzenetére
Hmmm... XXX Edition-t régen adott ki XFX, de nem tudom, hogy tervezik-e 480-ból ilyen kielégítő készletet kiadását.
A többi nem ref kártya a hónap végére már elérhető lehet nagyobb tételben is
-
M@rdel
őstag
válasz
SECTORnooB #24093 üzenetére
-
válasz
SECTORnooB #24080 üzenetére
A jelenlegi helyzetet elnézve október - november körül... Nincs kártya sem elég, nemhogy normál áron.
Apró kiegészítés mindenkinek. Vegyük már észre, hogy CUSTOM kártya, nem pedig COSTUM. Hetek óta tévesen írják sokan.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
SECTORnooB #24074 üzenetére
-
Egon
nagyúr
válasz
SECTORnooB #24074 üzenetére
Costum? Halloween-re...
-
Adam8199
tag
válasz
SECTORnooB #23509 üzenetére
Akkor átmehetsz az Nvidia topikba és folytathatod a megállapítást.
-
válasz
SECTORnooB #23503 üzenetére
AMD Radeon találgatós topikban GTX1060-ról értekezni, s még csak offba sincs téve a hsz.
-
Adam8199
tag
válasz
SECTORnooB #23497 üzenetére
Ne itt trollkodj már ember.
-
bozont
veterán
válasz
SECTORnooB #23487 üzenetére
Nem is volt szó másról. Az idei középkategória hozza az előző generációs felső kategóriát. Kicsit mérséklődik az ára és nagyon jó vétel lesz.
-
Zeratul
addikt
válasz
SECTORnooB #23483 üzenetére
Az USAban igen, nálunk kevésbé. De ez csak szokásos újdonsági felár, 2-3 hét múlva lemegy ha lesz készlet.
-
válasz
SECTORnooB #23483 üzenetére
Jah... lehet Matolcsyék árazták be a nemzeti bankban.
-
válasz
SECTORnooB #23480 üzenetére
Nem...
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
SECTORnooB #22029 üzenetére
Szerintem a 8GB nem lesz 90 alatt.
A 4GB lehet abban az arban amit te raszansz. -
MongolZ
addikt
válasz
A 8 GB verzió fog menni 80-85 körül kiskerben. 4 GB ~70.
Nyugi.
Nekem egyelőre a 470 4 GB tűnik brutálisan olcsónak. -
nubreed
veterán
válasz
Azért ne túlozzunk. 300$ még itthon sem lesz soha a 4GB-os változat, még az első 3-4 hetes lehúzós ár sem.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
SECTORnooB #22022 üzenetére
Miért van úgy oda mindenki a backplate-kért? Valójában így megtervezve még árt is, mint használna...ez több drága customnál ki is lett mérve... Jobb esetben nem változtat semmit... (ezen a hőtermelésen.)
Igényesen megtervezve, hogy tényleg átadja a hőt a PCB, az nehéz ügy ...és valószínűleg nem egy 200 dolláros kártyánál csinálják meg.
Mókusvakítás inkább
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
SECTORnooB #22016 üzenetére
Ez az ara.
Melegedni nem fog mivel 110W korul fogyaszt ha minden igaz, es 60 fok korul uzemel ha hinni lehet a leakeknek. -
Malibutomi
nagyúr
válasz
SECTORnooB #22013 üzenetére
Kb a mostani R9-390 /970 szintjen jon, a 4GB-os 200$, a 8GB 229$ arazassal.
Egyebkent 29.-en jonnek, akkor lesznek tesztek bosegesen.
-
Harley quinn
tag
válasz
SECTORnooB #22013 üzenetére
KB 390-390x közt érkezik esetleg piccit felé a driver pedig nagyon sokat javult
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LENOVO ThinkBook 13s - 13.3" FullHD IPS - i5-10210U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest