- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
_t0Mi_ #29958 üzenetére
Köszönöm! Ezek szerint az egyszálas PBO teljesítmény előnye a jól beállított 4.2 allcore-hoz képest marginális ebbél a processzornál, hiszen még az 5 százalékot sem éri el. Mindezt vagy 8-10 celsius fok plusz árán a maximumokat tekintve, illetve ami még ennél is rosszabb, brutális hőfok ugrások által övezve, ami egy default állapotban hagyott ventilátor profil esetén idegesítő felpörgéseket hoz, de ráállítva sem lesz hibamentes, mert ha megkapja a full terhelést valóban mondjuk 1 percre, a kezdeti pár másodperces hőfok elszállás (ami a magas hőfok limitre állított ventiprofilból, vagy a felpörgési sebesség visszavételéből ered) mindvégig jelen marad, visszafogva ezzel a teljesítményt is extrém esetben.
Na ezért írtam már tavaly is azt, hogy az AMD néhány százaléknyi egyszálas plusz teljesítményért beáldozta a kényelmes használatot, és ha hosszabb tesztet nézünk, akkor még a multicore-t is. a CB23 végre jól összevethetően igazolta is ezt a tézist. Ráadásképp, nálam a memóriák csak 3200-on mennek...
-
HSM
félisten
válasz
_t0Mi_ #29862 üzenetére
Miközben számol, elvileg 100% környékén kellene lennie, így ez a 121% átlaggal nagyjából rendben lévőnek tűnik. Ezek alapján a Pro nem érintett a dologban.
Illetve nem írtad, V1 vagy V2, nálam a V1 Elite van, a V2-eseken van egy minimális VRM alakítás, ami az áramerősség mérésre hatással lehetett, aminek a pontosságát méri ez a teszt. -
fanti
addikt
válasz
_t0Mi_ #29817 üzenetére
Ezek normál üzemi hőmérsékletek, 100 foktól kezdj csak aggódni.
Az RX 5700XT kártyáknál is a hotspot hőmérséklet 110 fokig teljesen üzemszerű, ez csak egy példa persze, de SSD-ben is láttam olyan M.2-est ami tartós és folyamatos írás/olvasás közben belenyalt a 90 fokba...
A mai hardverek kurva gyorsak, sokat is esznek és el is kell fűteni ezt valahol....
-
fudi2002
nagyúr
válasz
_t0Mi_ #29817 üzenetére
A gond alapvetően, hogy elolvasod amit itt leírnak és nem fogadod el. Ez ilyen és pont. Lehet offsetelni max eldobsz az egyszálas erőből. Nem a hűtőd okozza vélhetően, de a hűtő talpát lesd azért meg egy egyenes dologgal, hogy nem domború-e. Amúgy pedig smallfft avx2 terhelés mondjuk úgy, eléggé speciális terhelés, nagyon nagy eséllyel ilyet nem fogsz látni a hétköznapi használat során, ergo olyan terhelést nézz és ott hőfokot ami hétköznapibb.
-
válasz
_t0Mi_ #24947 üzenetére
Nem Te vagy az egyetlen. Arról viszont nehéz kilómétereket írni, hogy összeraktam, bekapcsoltam, ment, megy OK.
Első nekifutásból én is állítgattam, aztán ment egy ideig auto beállításokkal, most meg kicsit vegyes. Mondjuk most az új BIOS-nál a DOCP instabilitás miatt vannak a beállítások, de sebaj....
Igazából nem hozozt nagy csodát a sok órás-napos finomhangolás és el is untam azt, hogy a határok keresése miatt újra és újra beállítgassak, teszteljek majd állítgassak teszteljek a végtelenségig.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) - ELKELTEK
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf RX 9070 XT 16GB Videokrátya! Bemutató darab!
- Apple iPhone 13 . 128GB , Kártyafüggetlen , 100% akku
- AKCIÓ! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- Csere-Beszámítás! Xbox One X 1TB Játékkonzol Olvass! Model 1787
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged