- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Megvan a Pura 80 nemzetközi startja
- Magisk
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
monosz #36036 üzenetére
ujraolvasva a problemat, egy elemcseret probaltal mar ?
* ujraolvasva a threadet, hulye kerdes volt.
az almoskonyv szerint 3 beep az a base 64K memory error, ugyhogy az elozo kerdesekhez igazodva egy igazan hulyenek hangzo javaslat : cpu kiszed es visszatesz.
-
-
válasz
monosz #24284 üzenetére
Flesseld újra a BIOS-t, Nálad szerintem beragadt valami. CSM mód ki, ErP mód ki, fast startup ki. XMP elsőre ki, de szerintem nem ott lesz a gond, hacsak nem G.skill Trident Z Neo + ASUS kombód van.
Ha ezek után is arra panaszkodik, hogy változott a konfig, akkor szerintem hardver hiba lesz.
-
GIORGIONE76
őstag
válasz
monosz #24275 üzenetére
monosz
Nah,
akkor lenne pár kérdésem, mert hogy nálam is volt/van ilyen...
mikor keletkezett ez a hibajelenség, új konfignál? vagy ha nem akkor mi volt meg és mi került bele?
Tudniillik nekem is volt hasonló cold boot issue, nekem konkrétan a zen2-re áttéréssel kezdődött, zen+-al semmi nem volt, x470deszka, a lényeg hogy indításkor csak és kizárólag a powerbutton után egyből reset indítja a gépet, régebben hiába kérdeztem valamelyik topikban, nem volt megoldás, de hozzáteszem külföldiben sem, mindenki azzal bíztatott, hogy majd biosz firssítés megoldja, nem tette, pedig csak ezért tettem fel az 1006-al,
azóta is figyelgetem hátha írnak róla, de sajnos szerintem ez megmarad a kövgen-igszóval ha ugyanez a problem a próbáld a ráresetelést...
Más:
az említett FlareX van, pár napja asszem posztoltam mit tud, annyi a vége, 3800/1900ban elindul de nem stabil, de 3733-ban azóta atom~64.5ns -al laza allcore-ban ...
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
monosz #24302 üzenetére
ha a futo os alol kilesett idozitest a biosban beallitva nem indul, akkor az szvsz 99% ramhiba. De en speciel a subtimingekre is gondoltam ebben a kerdeskorben, sajnos ez mar nem ddr2, hogy eleg a 4-5 fo idozitest allitgani.. Esetleg megpiszkalhatod a cldo_vddp -t, ( 1.05V , ha azzal nemmegy, akkor magasabban se fog. ) idonkent bejon.
Amugy tapasztalataimszerint MSInel ram debugled ha ugymarad, akkor az biz nemveletlen. Valoszinuleg tenyleg csoda, hogy anno elindult. -
hokuszpk
nagyúr
válasz
monosz #24284 üzenetére
"3800 -on 1,4V körül kap a ram,alap Pbo.minden fesz Auto"
namost ize. miert erolteted a 3800 -at, ha azzal nemindul elsore ?
az nem egy 3200 -as kit ? talan eloszor azon legyen stabil, aztan lehet tovabblepni. Az, hogy felevig tokeletes volt, kb. semmitnemjelent, lehet ennyi ido kellett neki, hogy degradalodjon... -
hokuszpk
nagyúr
válasz
monosz #24275 üzenetére
hat nemtom, a topicban nemnagyon emlexem, hogy valaki Flare-X -et vett volna. Aztan lehet azert nincs ra panasz, mert tenyleg hibatlan
szvsz ha eldontotted, hogy ramot akarsz cserelni, akkor vagy az Aegis, ami -- hacsak nem hibas valamelyik modul -- tenyleg mindennel megy.
vagy az Albigator altal ajanlott Ballistix.
* van abbol 16GB -s valtozat is. -
Albigator
őstag
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
monosz #24271 üzenetére
szvsz probald amit irtam.
nezd meg, mi a ram $defaultja alapon meg xmpben, es mit allit be maganak, amikor megy. Aztan azt a Biosba.
amugy a Ripjaws ( adatlapodrol neztem ) az szvsz a hulladek hulladekanak a hulladeka, nem is emlexem ra, hogy valaki valaha Ryzenhez ajanlotta volna.
Akkor mar inkabb a lassabb de stabil Aegis. -
hokuszpk
nagyúr
válasz
monosz #24264 üzenetére
a dram training lehet a bunos, amikor elindul a gep, Ryzen Timing checkerrel vagy Aidaval olvastasd ki az idoziteseket, es hasonlitsd ossze a biosban beallitott vagy az xmp ( default ) ertekekkel, ha valahol jelentos elteres van, akkor probald a kiolvasott erteket fixalni a bios feluleten. Ha ezutan elindul siman, akkor ez a baja.
-
jeni
félisten
válasz
monosz #24244 üzenetére
Hidegindítást ellen van egy régi látott igaz történetem.
Azt írod,hogy újraindulás után 2.-ra tutira elindul,s onnantól stabilan megy. A hiba azután áll elő,hogy ha legalább 2 órára teljesen áramtalanítva kikapcsolod a gépedet.
Amire gondoltam és tapasztaltattam egy TV szerviznél látott alapján,hogy a szerelő egy sima hajszárítóval kereste a hibát a régi Sony 2531T TV-nél működés alatt. Vicces volt akkor a dolog. De ha ezt az egyes modulokat előtte felmelegítve ezt a módszert kipróbálod persze ehhez ki kéne venni egyesével,felmelegíteni,tesztelni a modulokat.
Ennek hátránya,hogy ki be kell rakosgatni.
Ha csak az egyiket hagyod benne?
Akkor is azt csinálja,hogy ha csak 2133mhz vannak állítva hideg indításnál,és lassan emelni a frekit minden hideg indítás előtt?
Amúgy a ramot azt vagy 10 évre tervezik élettartalmát tekintve.
Hülyén hangzana ha azt írnám,hogy az alaplap is lehet ebben ludas. -
monosz
őstag
válasz
monosz #24206 üzenetére
Közben elérhetővé vált egy friss bios.
Frissítés után is ua helyzet.Clear cmos,tök defaulton vagyok,de sajna ua. Kb,egy fél évig stabilan,hiba mentesen ment minden.Mi a picsa történt?
Oké,a ramok piszkosul nem Amd kompatibilisek,de egy fél évig hibátlanul működött a rendszer. -
arabus
addikt
válasz
monosz #24171 üzenetére
igen látom gyönyörüen teker minden.
GDM disabled?
az okozhat érdekes dolgokat és igy 2T-n vagy
probáld meg a GDM-et enabledre a cmd-t autora ugy 1t-re teszi ha minden jól megy.
és probálgasd ha ugysem akkor ird már le hogy mennyi a mem fesz
ha tul kevés azért is vacakolhat vagy a soc fesz kicsi de ezt elöbb hagyd -
fudi2002
nagyúr
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
monosz #16918 üzenetére
Nálam visszaveszi a feszt gond nélkül. A ryzen masterbõl tuningolok, órajelet, feszt visszaveszi, csak a CPU-Z nem mutatja az alacsonyabb órajelet csak a feszt. De a fogyasztásmérõvel látom hogy rendben van. Teljesitményre sincs panaszom.
Csak az én kockám az elsõ szériából való ezért kicsivel éhesebb mint a frissebek. Most tesztelem 4.35 GHz@ 1.25 kôrül, mostanáig minden stabil.
Itt egy 4.325 GHz@1.25 V (LLC3) Cine20 eredmény:
-
Omli85
őstag
válasz
monosz #16908 üzenetére
Sajnos a 3700x-ek esetén nagy szerencse kell, hogy kevés fesszel is stabil legyen. Sajnos úgy néz ki ebben a szériában ez lett a mostohagyerek
. 3600 és 3800 esetén is akad bőven példa, hogy alacsony fesszel is stabilak sőt a 3800 esetén ez kb alap. 3700x esetén már annak is örülhet az ember ha 1.3v környékén stabil marad nem, hogy jóval alatta
.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
monosz #14972 üzenetére
ha itt visszaolvasol, ezen megy az allando vita, hogy elszabadul a fesz. en mar elengedtem ezt, a proci jol lathatolag tudja jol, hogy mi kell neki, a hocipom fog ezzel foglalkozni; mar az 1700 -as is jol ment alapon is, azt még matekoltam, most van a szobaban 1600AF, 2700, 2700X , mindegyik hozza ami kell, most pl. inkabb nezem a KHL rajatszast netrol eloben -- sokkal izgalmasabb szokik lenni -- valami 1% koruli cputerhelessel, es letojom, hogy mekkora a fesz, amig az Amper minimalis. ( ugye V * A = W ? )
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Xbox Series X|S
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- Gaming notebook topik
- Milyen autót vegyek?
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Hobby elektronika
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest