Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Netfone
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 70 - többért kevesebbet
- Apple iPhone SE (2020) - életképes alternatíva
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
-
Mobilarena
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zolás
addikt
válasz
Dragon3000
üzenetére
Így már értem, köszönöm!
-
Zolás
addikt
válasz
Dragon3000
üzenetére
De! De itt már a 12est várják!
-
Zolás
addikt
Nincs egy Asus Tuf X570 alaplaphoz egy részletes tuningbeállítás, olyan idiótáknak való, hogy ne csesszem el a gépet. Ez a lapom van, egy 3600 procival, de még a 4 ghz sincs meg, a sok állítási lehetőségnél meg elveszek mint Petőfi a ködben. Nem brutál tuningot szeretnék, csak legalább annyit menjen allcore, ami rá van írva. Most 3750 a teteje. Nem mintha ne lenne elég, de ha már megvettem a lapot hozzá, csak állítanék rajta valamit.
-
Zolás
addikt
válasz
SECTORnooB
üzenetére
Intelnél is ezt gondoltam, aztán lett 1151v1,v2, meg külön v3, mert miért ne. Ha most meglépi az AMD, akkor nála is ez lesz a trend, és mindenki elfogadja.
-
Zolás
addikt
válasz
SECTORnooB
üzenetére
A tomahawkhoz még mindig beta bios van, az az utolsó, és nem lesz több, mert van max, vedd azt. És a beta biossal sem 100% hogy indul. Van két stabil is, de nekem egyikkel se ment.
-
Zolás
addikt
válasz
SECTORnooB
üzenetére
Bocsi, nem ajánlott az msi és a tomahawk. Ha van hozzá proci a frissítéshez, és ha elindul a zen2 proci benne, akkor jó. Nekem itt ül a polcon egy tomahawk, mert nem indul el benne a proci. A nem indul a gépem topikba is belefutottak páran ugyanezzel a lappal.
Szeretik ajánlani, mert jó lap, de az msi a bios támogatást elfelejtette, csak marketing hogy rendesen működik. Redditen is olvastam, van hogy elindul a gépe, van hogy csak tizedikre. Áramszünet után lehet imádkozni. hogy induljon, mert összezavarja a biost.
Persze, van sok ember, akinek patentül működik, de ajánlott inkább ne legyen. Lehet vele szívni rendesen. -
Zolás
addikt
Igazából alátuningolnák, soknak tartom a hőmérsékletet. Ha lenne 4Ghz 80 fokon, és alapon meg 40 fok, nem is piszkálnám. De 3.6-3.7-ig boostol, és 85 fokig is felmegy.
Akkor első körben egy jó hűtő kell, valahogy gondoltam, hogy 6 magot azért nem lesz olyan egyszerű kordában tartani. -
Zolás
addikt
Valami gyorstalpaló nekem is jól jönne, a 3600 nem megy 4Ghz fölé, viszont melegszik rendesen, 45-50 fok alapon. Asus tuf x570 alaplap.
Régen volt asus lapom, még a 775 időben, simán lehetett tuningolni, minden érthetően le volt írva. Most meg olyanok vannak biosba, inkább hagytam alapon, azzal nem rontom el. -
Zolás
addikt
válasz
FollowTheORI
üzenetére
A frissebb biosnál ki van írva, hogy nem tudsz visszatérni a régebbire, meg elbukod az athlon am4 kompatibilitást, mert kicsi a bios memórája, és nem fér fel. Szóval a régi biost nem tudod feltenni.
Másik procit nem tudok szerezni, a haveri körben is én vagyok a mágus, mert össze tudok rakni egy gépet, meg tudok wint installálni.
Szóval fogtam magam és vettem egy Asus x570 TUF Gaming lapot, és csodák csodája, minden patent, ahogy kell. Igaz, hogy most van egy b150 intel lapom, meg egy b450 amd lapom, amit adhatok el, és piszkosul nem akartam ennyit költeni, de mostmár tele lett a minden is, úgyhogy nem izgat.
Szóval üdv mindenkinek, egy sima 3600 ryzennel, 2x8 G.Skill rammal belépnék a klubba
-
Zolás
addikt
válasz
FollowTheORI
üzenetére
Ezzel kezdtem, aztán összeraktam, nem megy. Bios install végigmegy újra, megint nem megy.
-
Zolás
addikt
válasz
subaruwrc
üzenetére
Elvileg igen, egy percig villog a led, utána gyorsabban villog pár percig, és utána újraindul. Ha jól olvastam, akkor ennek így kell lennie.
Már az elemet is kivettem 10 percre, meg minden áramot kilőttem, de így se.
CPU led nem világít, a visszajelző ledek szerint minden rendben van. -
Zolás
addikt
Üdv urak.
Épp szívatom magam egy msi b450 tomahawk lappal és egy ryzen 3600 procival. Biost frissítettem de nem indul. Valakinek van valami ötlete?
Már betettem a kérdést pár fórumba, jó lenne ha használhatnám is a gépet.
Új hozzászólás Aktív témák
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Dell Optiplex MT/SFF 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
- Új Razer 16 QHD+ OLED 240Hz i9-14900HX 24mag 32GB 2TB SSD Nvidia RTX 4090 16GB 175W Win11 Beszámítás
- Eladó Samsung Galaxy Tab A9 4/64GB / 12 hó jótállás
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3519
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3288
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő