- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- iPhone topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Mobil flották
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Valdez
őstag
válasz
rambustibi #23097 üzenetére
Szép, milyen ramok?
Időzítéseken nem tudsz faragni?
-
Valdez
őstag
válasz
SECTORnooB #22590 üzenetére
Én meg pont bánom, hogy nem 1600x-et vettem pár ezresért többért, úgy látom általánosságban magasabb órajelet bírnak az x-ek.
-
Valdez
őstag
válasz
SECTORnooB #21801 üzenetére
Igen, mert ott már biztos minden tökéletes, nincs szükség újabb biosokra
(
)
-
Valdez
őstag
MSI-nél leálltak a BIOS írással? Szeptember óta nem jött ki új bios. Vagy minden tökéletes már? ( szerintem nem
)
-
Valdez
őstag
válasz
SECTORnooB #19518 üzenetére
Abban nem vagyok biztos hogy ugyanaz a vége az 1600-nak és az 1600x-nek, szerintem az utóbbit nagyobb eséllyel lehet 4ghz környékére hozni.
-
Valdez
őstag
válasz
SECTORnooB #17331 üzenetére
Igen, baromi nevetséges szinten vannak már. De legalább szépek lesznek az év végi prémiumok a memória gyártóknál (mondjuk ez nem vigasztal).
-
Valdez
őstag
Nem találtam erről infót, tudja valaki, hogy a Wraith Spire cooler jó-e socket FM1-re vagy S1156-ra?
-
Valdez
őstag
válasz
SECTORnooB #16766 üzenetére
Lövésem sincs, hülyeséget meg nem akarok írni
-
Valdez
őstag
válasz
MaxxDamage #16767 üzenetére
Szóval lusta vagy
értem én
Nekem bántanák a helyedben azok a magas latency értékek a szememet
-
Valdez
őstag
válasz
MaxxDamage #16764 üzenetére
Ezek jó értékek. Én a helyedben az időzítéseken javítanék, 1.4 voltig simán mehetnek a g.skillek, szerintem 3066-on a cl14 sem kizárt. Tudom, macerás, de biztos vagyok hogy van még benne tartalék.
Itt egy teszt az eggyel kisebb tesójáról (valószínűleg szintén D die): [link] -
Valdez
őstag
válasz
MaxxDamage #16762 üzenetére
Eszközök -> gyorsítótár és memória sebességmérés
-
Valdez
őstag
válasz
MaxxDamage #16754 üzenetére
Be tudsz tenni egy aida memória tesztet?
-
Valdez
őstag
válasz
kukucsakakuk #16718 üzenetére
CPU-Z-vel nézd meg a ramod pontos típusát, ha F4-3200C16-8GTZ-t ír, akkor single rank hynix IC-s.
Ha azt írja, hogy F4-3200C16-16GTZ, akkor viszont samsung és dual rankos, amihez viszont nem rossz a 2933-as sebesség. -
Valdez
őstag
válasz
Fantomas80 #16704 üzenetére
Úgy látom nincs benne, de elvileg sok baj nem lenne vele. Elvileg samsung E die, vagyis dual rankos. 3000 Mhz-nél több nem várható tőle, de a dual rank miatt gyorsabb lenne mint a single rankos ram ugyanolyan órajelen.
-
Valdez
őstag
Az enyémnek értelmes körülmények között 3.85 a vége, elég "gyenge". 1.375-ön bírja ezt, ibt alatt 72-73 fokig megy fel. Ennél nagyobb órajelhez 1.4 fölé kellene menjek.
-
Valdez
őstag
Ha 10x végigfut az ibt avx maximum, akkor az stabilnak mondható? Amúgy az ibt ram tesztre is jó (így azt külön már nem kell tesztelni?).
-
Valdez
őstag
Én nem tudom mit évő legyek, egyszerűen nem akar menni a gép semerre
CPU-t elsőre belőttem 3800-ra, most 1.35-öt kap, még nincs kitesztelve, hogy hibátlan-e, korábban kisebb fesszel is használtam. Viszont feljebb egyszerűen nem megy. 3.9-en is már fekete képernyő fogad 1.375-el is.Ram gyönyörűen megy ahogy betettem gyári értékeken (3200 cl14), igaz ez sincs kitesztelve, de ez innen nem mozdul el se följebb (órajelben) se lejjebb (latencyben), tökmindegy milyen feszeket adok neki, nem hajlandó indulni a gép. 1.4 voltot próbáltam ramnál, 1.1 soc, soc llc mode: 3, cpu llc mode: 3
Ha csak egy subtimingot állítok át auto-ról is már fekete kép fogad.Van még pár voltage opció (valami vpp meg vddp, meg csatornánként is valami vref voltage, de ezeket hagytam auton).
Van ötletetek? Ramnál magasabb fesz mellett szerintem nem nagy elvárás a 3466 (egyébként már 3333-on se indul 1.4v mellett).
CPU meg fogalmam sincs, a 3.9-hez az 1.4 voltot sokallom kicsit (így ki se próbáltam). -
Valdez
őstag
válasz
csepelball #15166 üzenetére
Pure Rockhoz elvileg nem kell külön AM4 kit, gyárilag felszerelhető a be Quiet szerint.
[link] -
Valdez
őstag
válasz
turistakolbi #15160 üzenetére
A CR a command rate, jobb ha CR1-en van.
2666 még kevés a Ryzennek, késleltetés ide vagy oda, mivel a ram órajeltől függ a ccx-ek kommunikációja és a 2666 még kevés nekik. Valahol 3200-3466-nál van az, hogy jobban tetszik neki a kisebb késleltetés mint a magasabb ram órajel.
Persze ha nem tudsz följebb menni órajelben, akkor nyilván jobb ha kisebb a késleltetés. -
Valdez
őstag
válasz
SECTORnooB #14887 üzenetére
De baszki,mindenhol 3800-at ír, de pl aida alaplap, cpu, cpu típusa egyértelműen 28x100-at (2800-at) ír. Ez normális? msi b350 gaming pro carbon.
-
Valdez
őstag
Lehet kissé amatőr lesz a kérdés... de lassan gondoltam elkezdem, hogy mit bír a cuccos. Beállítottam 1.325 voltra és 3800-ra a procit, látom automatikusan kikapcsolja a bios a cnq-t, de visszakapcsoltam. Futtattam egy cinebenchet és sokkal kisebb értéket kaptam mint alapon (r5 1600). Tuning mellett nem jó a cnq? vagy most mi a helyzet?
-
Valdez
őstag
-
Valdez
őstag
válasz
sarasota123 #14042 üzenetére
Csak annyi, hogy nem szereti annyira a ryzen. Mivel kóros időhiányban szenvedek ezért még tesztelni se tudtam, de elmondások alapján 2800-nál jobbra nem számítok tőle. Azon vagyok én is hogy visszacseréljék egy faszára.
Egyébként könnyen kideríthető, mert ha tényleg F4-3200C16D-16GTZB lenne, akkor mindkét oldalon lennének a borda alatt IC-k (2x8 db=16, dual rank), az enyémen pedig csak az egyik oldalon vannak (8 db, single rank). Ezt ránézésre is meg lehet állapítani. -
Valdez
őstag
válasz
sarasota123 #14030 üzenetére
Azzal a rammal vigyázz, mert én is ilyet vettem és bár a dobozán és a ramokon is az a jelzés szerepel, hogy F4-3200C16D-16GTZB, de berakva a gépbe valójában kiderül, hogy F4-3200C16-8GTZB, ami ráadásul nem samsung hanem hynix ic-s!
Tehát ezt mindenképp tesztelni kell előtte, mert gyárilag téves lehet a cucc. -
Valdez
őstag
Szerintetek az a be quiet am4 kit amit hétfőn postáztak, de még nem ért ide, az ide fog érni jövő héten vagy valaha? És ha nem ér ide akkor mi a teendő? Adjam el a coolert és vegyek másikat, amelyik alapból am4 kompatibilis?
-
Valdez
őstag
Üdv!
Nemsokára én is csatlakozom a klubhoz
MSI B350 Gaming Pro Carbon
Ryzen 5 1600
2x8GB G.Skill 3200-as ram.
Be Quiet Dark Rock 3 hűtő, amihez persze nem volt am4 lefogató, így arra várni kell, addig nem tudom összerakni -
Valdez
őstag
Sziasztok!
Gondolkodom a ryzenen, viszont a memória árak eléggé el vannak szállva. Hogyan tudom megállapítani, hogy egy memória kit dual vagy single rankos? Jó lenne nekem első körben egy alacsonyabb órajelű dual rankos kit is.
-
Valdez
őstag
válasz
scott_free #4902 üzenetére
Köszi! Ez hasznos! B350-es lapból az MSI B350 Gaming Pro Carbon a legerősebb VRM szempontból ezekszerint?
-
Valdez
őstag
válasz
simlisgumis #3235 üzenetére
Hol a sör?
Anélkül neki se állnék gépet építeni
-
Valdez
őstag
válasz
Marcikapap #1274 üzenetére
Valamikor most tavasszal kéne kiadniuk, mert az év második felében jön a zen alapú apu. De nem tudom lesz-e belőle valami (mármint a bristolból).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mini-ITX
- Milyen légkondit a lakásba?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- EAFC 25
- Marcona Thermaltake léghűtés jött HEDT processzorokhoz
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gaming notebook topik
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 138 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest