- Fotók, videók mobillal
- Magisk
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Huawei Watch 5 - okosóra érintőlegesen
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vartanus
őstag
válasz
NdrewSunix #32320 üzenetére
A gond az, hogy 2666-on sem megy, sem az X370-Pro lapomban, sem barátom B450 Mortar lapjában, kipróbáltam az ő 3600as 2x8GB SR 3600Mhzes kitjével is 2666-on auto, 1,1 majd 1,2 majd 1,25 végül 1,3 SoC feszültségekkel is minden slotban együtt külön külön a kitteket és külön min a 4 modult. A barátom 3200G procijával mindegyik kit megy 2666-on és 2933on is mindkét lapban.
kecsawi: igen a memóriák fix 1,35V-on vannak.
-
hunvarlan
aktív tag
válasz
NdrewSunix #32304 üzenetére
Nem amikor elindul simán megy cpu-z-vel nézem és csak annál a játéknál vettem észre eddig.
-
hunvarlan
aktív tag
válasz
NdrewSunix #32302 üzenetére
Szia az ssdt raktam neki elsődleges bootnak miután telepítettem a windows ennyit állítottam.
-
urbi73
senior tag
válasz
NdrewSunix #31699 üzenetére
Már megvan ez a lap. Még újdonság nekem. Köszi.
-
Gyuri27
félisten
válasz
NdrewSunix #31699 üzenetére
X-s procinàl minek ez?
-
MaddeNNNN
addikt
válasz
NdrewSunix #31691 üzenetére
Ezért is gondolkodom hogy visszaveszem gyarira és inkább alulfeszelem. Így is bőven kihajtja az rx480at plusz legalább jóval hűvösebb lenne.
-
varmi2
nagyúr
válasz
NdrewSunix #31667 üzenetére
Inkább 3600-ra cseréld, ha ez nem megy, akkor maradjon.
-
phoenix64
őstag
válasz
NdrewSunix #31606 üzenetére
A legfurabb az h a windows startupja is elpusztul egy ilyen probalkozas utan..
-
MrCsiT
addikt
válasz
NdrewSunix #31588 üzenetére
Teljesen egyértelműen a Ryzen miatt van: neten nem egy hsz-t találtam - de megoldást nem - ahol pl. i7 xxxx procis gépen gond nélkül frissült a Win 10, a mellette lévő Ryzen 3700x - es konfigon pedig a mindkét gép tulaja ugyanazt tapasztalta, mint az ismerősöm az 1700-al. Így már számomra kezd a proci gyanús lenni.
A kérdés az, valaki, aki ilyenbe futott, vagy olvasott róla, tud-e megoldást a hibára?
A rendszer visszatöltése után a frissítés tiltása nyilván csak ideiglenes megoldás lehet. -
Mumee
őstag
válasz
NdrewSunix #31572 üzenetére
Rossz topic.
-
Sgt. Chris
aktív tag
válasz
NdrewSunix #31553 üzenetére
Mondjuk az 1.0.0.3.ABBA AGESA támogatás a legutóbbi BIOSban benne volt a ASUS B350-F-ben, de gondolom, CPU függő lehet, hogy ki tudja-e használni...
-
válasz
NdrewSunix #31549 üzenetére
Ha nem idegesít nagyon a gyári beállítás, akkor hagyd úgy szerintem. Nálam 2,5 évig ment gond nélkül, szerintem hosszútávon se lesz baja egy jó hűtés mellett.
A feszültség állításnak akkor van értelme ha OC-zni szeretnél. Offset állítás esetén a proci fixen azon a feszültségen fog menni, fix órajelen - elvileg, de gyakorlatilag nálam mégis visszaveszi magát 2200MHz-re ha épp nincs terhelés.
Én csak kíváncsiságból próbáltam ki ezt, aztán úgy maradt: 3,9GHz @1,35V. Lehetne lejjebb is menni vele, de abban a kevés szabadidőmben szívesebben játszom. -
válasz
NdrewSunix #31548 üzenetére
1600X-nél ha mindent alapon hagyok a Biosban, azaz XFR on, fesz automatán, ezek után az offset voltage lehetőségnél tudok arra hatni, hogy max terhelésnél ne adjon olyan nagy feszt automatán?
Remélem érthető mit szeretnék kérdezni. A célom az lenne, hogy ne érje el xfr közben sem mondjuk az 1,4Voltot. -
korren
aktív tag
válasz
NdrewSunix #31537 üzenetére
Én személy szerint 1-2 óra max... Vki úgy hagyja egész éjszakára.
-
korren
aktív tag
válasz
NdrewSunix #31535 üzenetére
Hát azt sajna Very High - on szokás futtatni...
Az orákulomok szerint (akik az IBT-ben hisznek....) 10 kör, aztán hú de jó minden má.
/magam részéről AIDA64 stress test, pipa minden, kivéve HDD/SSD, de gusztus dolga/
-
válasz
NdrewSunix #31529 üzenetére
Vega 64, a gépem amúgy az adatlapomon van. AC Odyssey mellett nem pihent a proci, 65...75% körül járt mindig mikor ki volt maxolva a grafika. Azóta se láttam még ekkora terhelést rakta, pl SW Battlefront 2 úgy rémlik 60% körül kér csak.
-
válasz
NdrewSunix #31515 üzenetére
Srácok 1600x-nél mennyire normális az, hogy teljesen default beállítások mellett idle-ben a szorzó 37 és 41 között ugrál folyamatosan? Ezzel együtt a cv sem stabil.
-
baritz1995
tag
válasz
NdrewSunix #31390 üzenetére
Ez jó hír,akkor nincs gond
nem rég váltottam intelről custom hűtővel és ott 45-52c közt mozgott, ezért érdekelt
köszi -
törölt tag
válasz
NdrewSunix #31360 üzenetére
Nincs húzva a VGA is? Nálam 285W körül volt a csúcsfogyasztás RX 580 Nitro+ mellett (benchmarkok alatt), játékok alatt még ennyit sem evett a gép. Minden alapon volt, semmi nem volt húzva.
-
DEV_NULL
őstag
válasz
NdrewSunix #31360 üzenetére
Nagyon szerettem volna piros kártyát, de a fogyasztás miatt a GTX 1660 mellett döntöttem. Eddig nagyon nem bántam meg.
-
DEV_NULL
őstag
válasz
NdrewSunix #31358 üzenetére
Bírja a táp? Nekem egy kb. 6 éves CM Silent Pro M2 520W van és pont emiatt az 1600X ami már több, mint 1,5 éve megvan egyszer sem volt húzva. Mennyi feszt adsz neki?
-
DEV_NULL
őstag
válasz
NdrewSunix #31356 üzenetére
Milyen tápod van?
-
törölt tag
válasz
NdrewSunix #31327 üzenetére
Az igaz, de addig is igen
-
varmi2
nagyúr
válasz
NdrewSunix #31313 üzenetére
Válts 3600-ra, az x verzió semmi pluszt nem ad. Kézzel a sima is felhúzható az x-es szintre. Én most váltottam 1600-ról 3600-ra. Magszám változatlan, de még is érződik a különbség. És hűvösebb is a cpu is és a lap vrm-je is.
-
M@cika
őstag
válasz
Tudom, ez nehezen elfogadható, ha az ember nagy késztetést érez a váltásra, de ha érezhető előrelépést akarsz, akkor gyűjt még a 3600/3700-ra, addig is csökken az áruk.
-
Lendova
őstag
válasz
NdrewSunix #31318 üzenetére
Én akkor váltanék, ha kb 5000 ft-ból megoldható lenne, egyébb esetben 3600 vagy 3700x.
-
Pro!Petya
addikt
válasz
Basszus sorry most nézem tényleg 2600-ot írtál!
Arra én sem váltanék a helyedben!! -
green dude
tag
válasz
Bár nem tőlem kérdezted, de én nem ajánlom a cserét. 5%-10% szvsz semmi. Ilyenkor azt szoktam végiggondolni, hogy az a plusz pénz amibe a váltás kerül megéri-e azt a plusz százalékot. Ha vmire kevés a jelenlegi procid, akkor az 5-10% sokat nem fog segíteni. Én személy szerint majd egy Zen 2 8 magosra fogok váltani ha kevésnek fogom érezni a jelenlegit, esetleg egy 3600X-re, de sanszosabb a 8 magra váltás majd. Használtban vagy új prociban gondolkozol?
-
Pakmara
őstag
válasz
NdrewSunix #31305 üzenetére
1600-os tulajként én is elgondolkoztam ezen. Olyan jó árba csúsztak a zen+ok. Csak aztán mindíg rájövök, hogy én nem használnám ki.
-
Pro!Petya
addikt
válasz
-
törölt tag
válasz
100hz fölött látnám értelmét a cserének, amúgy végigjártam az összes szériát(1600, 1600x, 2600, 3600), bár a 3600-at nem tudtam hűteni az msi b350 béta bios miatt, mert 1,48V-ot adott alapból, és offset (alulfesz) esetén fixálta a szorzót 36-ra. Igazából csak ki akartam próbálni, a 2600-ra sem kellett volna váltanom a 60 Hz miatt (4K freesync).
Semmi különbséget nem vettem észre, bár a mostani 1600 elég kezes feszültség terén, 3800 mhz 1,27V-on stabil, idáig kb a legjobb első gen kocka, ami megfordult nálam, és a mostani 3. gen béta bios-szal mennek a 2400mhz-es hynix mfr ramjaim 3200@16-16-16-36-1T.
Szóval ha komoly vga-val rendelkezel 144 hz-es monitor mellett, akkor mindegyik cserének van létjogosultsága, 60 hz-nél kb semmi értelmét nem látom. -
SECTORnooB
addikt
válasz
NdrewSunix #31231 üzenetére
10e kb
-
kopidoo
senior tag
válasz
NdrewSunix #31231 üzenetére
És akár egy jó kis HTPC-t is lehet belőle építeni
-
SECTORnooB
addikt
válasz
NdrewSunix #31228 üzenetére
A kis nyomorult Athlon 200Ge, magasra nőtt
-
yaga89
csendes tag
válasz
NdrewSunix #31225 üzenetére
Sajnos nem olyan egyszerű, közvetetten vettem Compkertől harveraprón keresztül. Macerás a visszavitel és szervizelés.
Az utóbbi lesz a legegyszerűbb és legolcsóbb megoldás, köszi! -
varmi2
nagyúr
válasz
NdrewSunix #31221 üzenetére
Nem, hanem leáll, és kiírja hogy instabil.
-
varmi2
nagyúr
válasz
NdrewSunix #31219 üzenetére
A ram vezérlő a cpuban van. És terheli a ramot is, így ha nem stabil, azt is megmutatja. Bár nem tudom, hogy hogyan lehet eldönteni, hogy maga a ram hibázik, vagy a ramvezérlő.
-
Feriboy2
aktív tag
válasz
NdrewSunix #31203 üzenetére
fognak (de biost kell frissíteni mielőtt beleteszed az új procit)
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
NdrewSunix #31203 üzenetére
Ha már nem vagy képes leírni pontosan az alaplap típusát, Te is megnézhetnéd az msi oldalán, amúgy mind a 8db b350m típushoz fent van a friss bios az oldalon a ryzen 3000 szériához.
-
Pro!Petya
addikt
válasz
NdrewSunix #31186 üzenetére
Nálam is be esik akár 0,480V -ra idle.
C-states be kell kapcsolni és akkor a frekit is visszaveszi ha az energiasémákban a min cpu 5-10%-ra van állítva.
Az a nem mindegy hogy load alatt ~100A bekérhet , míg idle ~6-10A is elég neki. Ezért nem fagy ki kevés feszen. -
Pro!Petya
addikt
válasz
NdrewSunix #31184 üzenetére
10kör IBT VH az alap hogy megkéne lennie de sajnos ez nem jelenti azt hogy stabil lesz, ahhoz átfogóbban kellene izzasztani. PL.: OCCT/Realbench/P95/Corona/ + egy kis 64es multis game.
Mondjuk van olyan is aki már azzal is megelégszik ha a CB alatt nem fagy ki -
Pro!Petya
addikt
válasz
NdrewSunix #31182 üzenetére
Így már nem fagyogat?
Sajnos a turbónak nem tudod állítani frekvenciáját és a feszültségét (mondjuk utóbbiban nem vagyok biztos talán negatív offsettel talán lenne arra is hatása, még nem próbáltam)
De igen ez vagy így működik vagy kikapcsolod és akkor sehogy -
Pro!Petya
addikt
válasz
NdrewSunix #31179 üzenetére
Az a baj hogy nem látjuk az alaplapi résznél se a dram - soc- vddp feszt így csak találgatni tudunk. Bsod esetén már elég nagy az instabilitás mértéke. (csak terhelésnél jön elő vagy random?)
"vacakolhat" a ram is de azt is ujra ki kellene tesztelni esetedben mindkét frekin lehetőleg default cpu mellett hogy elkezdjük kizárni a dolgokat. LLC-t is azért kérdem hogy miként üzemel nálad mert van olyan tartománya a különböző szintjeinek hogy akár vissza is vehet a feszből terhelésre / és ennek ellentétje és erőssségi fokozatai.
Ezek laptól függően cpu/soc/dram llc - külön külön állíthatóak.
Ha azt mondod 100%ra hogy a ramfreki visszavételnél stabil lesz újra akkor "valahol" ott kell keresni a problémát. -
Pro!Petya
addikt
válasz
NdrewSunix #31176 üzenetére
A hwinfo64-et nyisd ki 3 laposra hogy minden látszódjon. (Ahogy nálam van fentebb)
Első körben keveslem a cpu feszt. Mivel lett kitesztelve a cpu és a ramok is?
A feszt offset állítasz vagy manuál? LLC?
Egyenlőre adj neki legalább 1,2V-ot aztán nézzük meg fagyogat e emelett is. -
hokuszpk
nagyúr
válasz
NdrewSunix #31176 üzenetére
masodik esetben keves a cpufesz, nalam a 3.6 -hoz 1.165V -t ker minimum. mondjuk nekem 1700 van.
-
Pro!Petya
addikt
válasz
NdrewSunix #31172 üzenetére
PL. ami látszódik nálam is!
Hwinfo64 -
Dragon3000
nagyúr
válasz
NdrewSunix #31169 üzenetére
Ha minden autón a soc feszültség a kérdés még.
-
Pro!Petya
addikt
válasz
NdrewSunix #31164 üzenetére
Valahol akkor is kevés a fesz!
Most teszteltem ki hogy visszavettem 4,1GHz-ről 3,6GHz-re a frekit és a ramot hagytam 3466CL14-en.
Feszt csökkentettem 1,43V-ról 1,26V-ra.
Viszont az összes többi értékem változatlan maradt. (soc,dram,vddp)
(majd 30 fokos lakásban +IBT VH)
Most futtatom jelenleg 3GHz-en 1V mellett és 3466CL14-en ugyanúgy és jelenleg 7. körnél tart szval ez is menni fog....
-
Pro!Petya
addikt
válasz
NdrewSunix #31161 üzenetére
Elméletileg nem! Viszont érdemes lenne biosban a fesz értékeket átfésülni hogy változtak-e a beállítottak.
Első körben soc , dram , vddp ... etc.(#31162) Ragnar_
Meglátjuk , már csak 6 nap
-
Pro!Petya
addikt
válasz
NdrewSunix #31158 üzenetére
Persze kiteszteltem azt is! 4GHz-hez is bekért már közel ~1,4V-ot. szval ugy vagyok ez már nem oszt nem szoroz
2017-óta megyeget ilyen fesszel és hibaszázalékon belüliek (voltak) a *mostani és az újkori méréseim között ........khm sőt.
Az optimalizációknak és az újabb biosoknak köszönhetően még jobbat is megy. Így nehéz lenne megmondani milyen szinten van a természetes elhasználódás mértéke.
Nem 5-10 évre terveztem a használatát , de ennyi pénzért be volt tervezve hogy ha elpukkanna akkor kap majd egy másik 1600-at vagy 2600-at. Viszont úgy gondolom hogy még bőven van benne és úgy kerül majd a polcra hogy még sok sok üzemóra tartalékkal fog megpihenni, mivel az új szériára már biztos lesz upgrade.
Mai napig nem találtam amúgy még hszt hogy valakinek elpukkant volna ebből a szériából, ezért úgy vélem jó sokáig elmennek. Amúgy meg a sima "turbo"-hoz 2 magra is 1,5V -ot adogat gyárilag igaz hogy nem folyamat. -
Pro!Petya
addikt
válasz
NdrewSunix #31156 üzenetére
1,439V
Elsőre soknak tűnhet , de ennyin stabil. Próbáltam alámenni de ott az IBT vagy a Prime már hibázik.
Még egy 280-as aio is megfogja 65-68C-on stressz teszt alatt ezzel a fesszel.
Játékok alatt (amire használva is van) ott meg átlag ca. 40-50C -on mozog, game-től függően. -
Pro!Petya
addikt
válasz
NdrewSunix #31154 üzenetére
-
huntenseN
tag
válasz
NdrewSunix #31145 üzenetére
Apex Legends meg Overwatch inkább.
Néztem igen, 3.1GHz terhelés alatt, ha biosból állítom és nem Ryzen Masterrel.
Viszont ha visszalépek biosba, ott azt írja amit beállítottam neki, 3,5GHz. -
hokuszpk
nagyúr
válasz
NdrewSunix #31127 üzenetére
eloszor teszteld ki, hogy a 3.6 megy-e egyaltalan 1.1V fesszel. Nekem az 1700-as 1.1625 -ot ker.
aztan ha tenyleg stabil, kapcsold vissza a Cool'n quiet -et, es vagy mukodik, vagy nem. -
Dragon3000
nagyúr
válasz
NdrewSunix #31124 üzenetére
Tudomásom szerint a 1903-nál már ráoptimalizálták a kiegyensúlyozott sémát így nem szükséges a ryzenes.
-
válasz
Amd chipset drivert leszeded és felrakod.
Amúgy meg a minimum proci használatot 90%-ra felrakod meg mindent kikapcsolsz, hogy energiát takarítson meg ugyan ott vagy.
-
kecsawi
senior tag
válasz
1903 után felrakod a radeon szoftvereket, és ott lesz.
-
pengwin
addikt
válasz
NdrewSunix #31118 üzenetére
Sőt én jobban is szeretem, ha nem ugrál állandóan le/fel a fesz és a CPU órajel.
Miért?
-
Sdi
addikt
válasz
NdrewSunix #31071 üzenetére
Semmi baj a magyarázatokkal, ez természetes, mert mint írtad erre van a topik
, de túlragozni sem kell
-
válasz
NdrewSunix #31052 üzenetére
i3-8100-et 27K-ért már tudok venni használtan, alaplap is van 20 alatt, szóval egyáltalán nem drágább, sőt.
Az a helyzet, hogy olcsóbban kijön az i3, és ahogy tapasztalom, jóval erősebb.
I3-8350K-t is 35-ért vettem múlthéten. -
válasz
NdrewSunix #31048 üzenetére
Megvan rá az esély.
-
pengwin
addikt
válasz
NdrewSunix #31005 üzenetére
A hiba nem a te készülékedben található, hanem ilyenkor még hírzárlat van.
(#31006) Cingáriusz
Abban a +200MHz-ben valyon már benne van a magasabb XFR tartomány is? -
pengwin
addikt
válasz
NdrewSunix #31003 üzenetére
Mégis honnan lehetne?
Most jelentették be, semmi független teszt, publikáció.
-
Pakmara
őstag
válasz
NdrewSunix #30808 üzenetére
Legyen így..
-
Pakmara
őstag
válasz
NdrewSunix #30806 üzenetére
Aminek ha egy klikkel a végére tekersz akkor már ott is vagy ahol szeretnél
-
pengwin
addikt
válasz
NdrewSunix #30797 üzenetére
A minmum FPS valószinüleg javulni fog, és ha a 30%-os CPU terhelést úgy hozza össze a játék, hogy csak 4 szálat terhel maximumra, akkor az átlag is.
De próbáld ki, és mérd le.
Legfeljebb visszaveszed 3.6GHz@1,2V-ra. -
hokuszpk
nagyúr
válasz
NdrewSunix #30797 üzenetére
talan a minimumfps fog noni, felteve, hogy a jatekban van olyan resz, ahol a cpu fogy el es nem a vga.
-
Vartanus
őstag
válasz
NdrewSunix #30750 üzenetére
áá az kizárt
41K-ért vettem most olyan 26-27K a 2x8GB 3000-es új Aegis(így szerintem 22K-nál többért nem tudnám eladni még akkor sem hogy csak 1 hónapos és van 5 év gari rá) és 35K lenne kb a 3200-as Predator...
-
nemethbalazs
tag
válasz
NdrewSunix #30725 üzenetére
Elég CPU függő lehet a dolog. Nekem pl. 3.8 GHz-en 1.16 V-al, 3.9 GHz-en 1.25 V-al atomstabil, ellenben a 4 GHz-hez 1.38-1.40 V kell. És persze melegszik is. Nekem nagyon bejött a 3.8 GHz 1.16 V, szénné terhelve 67-68 fok hangtalanul, játékok alatt 52-58 fok.
-
pzske
aktív tag
válasz
NdrewSunix #30731 üzenetére
Igaz kevertem ez predator
-
pzske
aktív tag
válasz
NdrewSunix #30729 üzenetére
Szia!
Ez itten! -
badxgirl
aktív tag
válasz
NdrewSunix #30725 üzenetére
Hűtés egy cooler master hyper 212. Jelenleg 35 fok környéke alapjáraton és 55-65 játék alatt.
Mikor nem variálgatta az órajeleket, hanem fix 3700on ment mindig minden mag, az azért rádobott 5 fokot.Olyan megoldás nincs, ahol ugyanígy variálja az órajelet, tehát terheletlenuül, vagy egy kevésbé terhelt magon lentebb veszi, de a maximumot kitolom? Hogy pl ne 300 és 3700 MHz közt menjen terhelés függvényében, de ne is pl folyamatos 4000-en, hanem 300 és 4000 közt.
Egyébként oc-hoz mit használtok? Ryzen master, bios, vagy esetleg más?
-
Picco
addikt
válasz
NdrewSunix #30713 üzenetére
nekem hasznos volt bar nagy tuning nem lett belole de inkabb a stabilitas volt a fo szempont. 2800cl15@3000CL14
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
NdrewSunix #30710 üzenetére
megsaccolja mit lehet kihozni a ramodbol, ha december 31-en ejfelkor toketlen kakast aldozol pontosan kelet fele imadkozva.
-
Feriboy2
aktív tag
válasz
NdrewSunix #30680 üzenetére
szerintem az xfr meg a pbo lesz a ludas.
gyakorlatilag egy gép sosincs "idle" állapotban programok/szolgáltatások futnak állandóan. ezek használják a procit amire beindul az xfr meg a pbo amik megdobják egy kicsit a hőmérsékletet de csak rövid ideig mert a háttérben futó dolgoknak nem kell sok procierő.
X-es prociknál ez jobban előjön mert agresszívebb magasabb órajelű pbo-t és xfr-t tudnak.
én erre tippelek. -
Dragon3000
nagyúr
válasz
NdrewSunix #30678 üzenetére
Hűtés függő is nekem idle a 2600 csak 1-2 fokot ugrál és bőven 50 fok alatt marad a cpu, eddig csak 35%-on pörögnek a ventik, ami 400as fordulatot jelent.
-
enemi
senior tag
válasz
NdrewSunix #30676 üzenetére
Ahogy a görbéket nézem két dolog rángathatja a hőfokot: atkexComSvc.exe és a LightingService.exe szolgáltatás (de persze ez annyira iddle,hogy közben megy még a Firefox valami videóval,és nem kevés háttérfolyamat.) a görbén látszik,hogy a hőfok 36-46 közt van,a venti 573-579 RPM... 2700x
Csinálok egy nem fix görbét is mingyá'. Vagyis felesleges,mert abban a 10 fokos tartományban kéne nagy sebesség különbségeket is beállítani,hogy esetleg rángassa a ventit.
-
enemi
senior tag
válasz
NdrewSunix #30674 üzenetére
A másodperc tized részéről beszélünk...mit kell figyelni a ventilátoron? Beállítod és kész. Az enyém fix 550RPM 45 fokig..lehet alaplap függő,de nem rángatja a ventit össze vissza.
-
Feriboy2
aktív tag
válasz
NdrewSunix #30672 üzenetére
És miért kéne erre megoldás? Miért zavar?
-
SECTORnooB
addikt
válasz
NdrewSunix #30670 üzenetére
Egy regény sorozatot írtunk róla egyszer, egyszerűen összefoglalva, ilyen a Ryzen habitusa ennyi.
-
SECTORnooB
addikt
válasz
NdrewSunix #30647 üzenetére
Igen, gondolom nem azért vetted a gépet,hogy 24/7 a bencsmárk fusson...
-
SECTORnooB
addikt
válasz
NdrewSunix #30645 üzenetére
What?
1.3 az kábé semmi... ne GPU bencsmárkal állapítsd meg,hogy kell e a processzoron húzni -
GAbre
veterán
válasz
NdrewSunix #30642 üzenetére
Én tuningoltam 3.8-ról 4-re és lemértem mennyivel jobb az fps.
Superposition Benchmark alatt a maximális fps-em max 1et nőt. 55-ről 56-ra kb.
A minimim meg kb 0.3-at.Bár nekem jobb kártyám van.De javaslok neked is valami hasonló kis tesztelést.
Én maradok 3.8 ghz-en -
Pro!Petya
addikt
válasz
NdrewSunix #30571 üzenetére
Lassan másfél éve használom 1,4V felett 4,1GHz-en 24/7 , de benchekre kapott már durvábbakat is
Majd jelzek ha kipurcantNeten keringő avulást "saccoló" írások alapján ilyen terhelések mellett már rég kukáznom kellett volna akárcsak a többi usernek OC.net-en (sőt ott jópáran megjelenés óta így kergetik nem csak másfél éve.)
Hűteni kell oszt jó napot!
-
R3laX
addikt
válasz
NdrewSunix #30574 üzenetére
Teljesen jó.
-
R3laX
addikt
válasz
Nagyon b@lfasznak kell lenni ahhoz, hogy tönkretégy egy procit. Vagy alapból hibás darabot fogsz ki, vagy nem monitorozod (túlmelegszik), esetleg olyan lapot/tápot teszel alá, ami szanaszét rongyolja. XFR gyári tuning, elvileg arra hegyezték ki, hogy bizonyos hőmérsékletnél elkezd droppolni, esetleg végszügséglet esetén lekapcsol a gép. Én már 15 éve nyúzok procikat és egyik sem degradálódott, pedig adtam nekik rendesen. Ugyanannyi feszültségen vitték ugyanazt a sebességet 5 év múlva is, mint amit újonnan. Monitorozd, figyeld a maximumokat/átlagokat és nem lesz semmi gond (persze XFR esetén kb ezt sem kell, mivel teljesen gyári).
-
SECTORnooB
addikt
válasz
Nettó semmivel...azzal tudnád,ha elégtelen hűtéssel és vagy irreálisan magas fesz mellett használnád.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
NdrewSunix #30557 üzenetére
ha jolertem, sajnos aztirja az ujsag , hogy nesze semmi fogd meg jol.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
NdrewSunix #30554 üzenetére
kapcsold ki a rendszerhiba eseten automata ujraindulast, hatha a kek kepernyon lesz rautalo szoveg.
de jo otlet az esemenynaplo megtekintese is, talan volt meg annyi ideje, hogy beleirogassa mit gondol arrol mitol lesz kek. -
varmi2
nagyúr
válasz
NdrewSunix #30554 üzenetére
Valószínüleg kevés az 1.1V 3600Mhz-re, adj neki 1.2V.
-
SECTORnooB
addikt
válasz
NdrewSunix #27133 üzenetére
Mindenki leírhatja a véleményét és tiszteletben tartjuk is azt.Ez itt egy szakmai topik és nem a nyári hittantábor, a személyes véleményemet és tanácsaimat azok a userek felé irányoztam, akik megvették az igényeikkel nem ekvivalens memória kiteket és utánna idejönnek/idejöttek böfögni.
Nagyon örülök az olyan userek hsz-einek akik, megelégedéssel használják a 2133mhzs kiteket,mert ez is bizonyítja,hogy több felhasználási területen sem feltétlenül követelmény/igény a magasabb órajelű memória. -
válasz
NdrewSunix #27107 üzenetére
Köszi. Megírtad a lényeget. (Pacsi) 😀
-
Beretvás
veterán
válasz
NdrewSunix #27097 üzenetére
Azt megnézném mennyire kiválóan játszható 60 fpd el egy multi lövölde, C3,TF2, BF1 stb. Az átlag 100 fps nem vadászás. De jó ti higgyétek azt , hogy elég 2133, csak az a baj ,hogy a fórumtárs úgy állítja ezt ,hogy ki sem próbálta a 3000 feletti órajellel.
-
give3
tag
válasz
NdrewSunix #27048 üzenetére
Minden frankón összeállt, megy 3200-on a RAM.
Bár a tesztprogramok 1600Mhz-et írnak, de a mérési erdmények szerint 3200 a sebessége.
Melyik tesztprogi írja helyesen a memória sebességét? -
give3
tag
válasz
NdrewSunix #27045 üzenetére
Ma délután megvettem... Holnap összerakom, és bízom benne hogy működni fog.
Msi b350 gaming pro carbon alaplap + Kingston hyperx predator 3200 2×4gb ram.
Köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen autót vegyek?
- Nintendo Switch 2
- Everest / AIDA64 topik
- EAFC 25
- Fotók, videók mobillal
- Asztalos klub
- DUNE médialejátszók topicja
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 5700X processzor eladó /Garanciás/
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 7 5700X3D /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 7 8700G /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Eladó Apple iPhone Xr 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / 100% AKKU / 12 hónap jótállással!
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged