-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
-
-
Cathulhu
addikt
válasz
Valdez #16104 üzenetére
Mert egyszer olvasott valahol valamit, vagy a haverjanak a haverja meselte, hogy talan volt olyan gyarto, akinek volt olyan BIOSa ami megolte a Ryzent. Amugy volt ilyen, csak epp Gigabyte, par napig volt elerheto, kinyirt 2 procit vilagszinten, de ugy latom ebbol azota altalanos betegseg lett egyesek szemeben.
#16103: ne aggodj, hulyeknek meg ne higyj
-
B@ldrick
aktív tag
válasz
Valdez #15765 üzenetére
Nekem is így megy csak ddr 1.35V, CLDO_VDDP auton. Sőt 1.35V 3466MHz/CL15 is stabil csak cold bootnál sokszor visszaáll alapra 1701-es biossal, majd a következő lesz elvileg jó vagy a 9920beta.
BankGroupSwap nálam be van kapcsolva, gyorsabb aida szerint pedig elvileg single ranknál nem kell. -
Molyzsa
aktív tag
válasz
Valdez #15762 üzenetére
Még azt sem próbáltam, mert az egyik fórumtárs akinek ugyanilyen lapja van korábban már próbálta, egy darabig ment magasabb frekin a RAM, de pár nap múlva elkezdte dobálni neki a bootloop-ot.
Mondjuk neki corsair 3000-es RAM-ja van, és csak 2666-on stabil.Illetve azt sem vágom, hogy mennyi értéket kellene CLDO_VPP-nél beállítani.
Azt tudom, hogy a beállítást követően kell egy hideg indítás és csak utána lehet emelni a RAM frekit. -
válasz
Valdez #14888 üzenetére
Nem normális, de ismert jelenség (reméljük MSI részéről is), ugyan ezt tapasztaltam én is ugyan ezzel a lappal. Ryzen 5 1600.
Itt jöttem rá egy átmenti megoldásra; lényeg, hogy el kell ilyen esetben indítani az MSI Command Center-t, ami egy kis gondolkozás után visszaállítja a BIOS-ban is megadott szorzót. Sajnos ezt minden Windows újraindítás után szükséges megtenni.
-
SECTORnooB
addikt
válasz
Valdez #14888 üzenetére
Nem, nem az egy nagyhatàr
szaraz új BIOS azért.Gondolom jópàran màr jeleztèk. Megnyugtató hogy nem csak nàlam problèmàzik.Beta BIOS ba is jelen van,azt se tedd fel, majd a következő verzióba gondolom javitjàk.
De innen Székesfehérvár felől küldöm üdvözletem az MSI nek, hogy ilyen szarvashibàt mèltoztattak otthagyni -
Sgt. Chris
aktív tag
válasz
Valdez #14267 üzenetére
Hát nem biztos, hogy jól tudom (majd kijavítanak a hozzáértőbbek), de a Ryzen alapértelmezett memória órajele 2133Mhz. Ezt kell hoznia az AM4 platformnak csont nélkül...
Ami e felett van, az vagy a támogatott RAM-nak köszönhető, vagy az égieknek...különösképpen nem lehet számon kérni az AMD-n, se az MSI-n.
Az, hogy 3000 vagy 3200-as RAM, igazából az Intel megoldásokhoz vehető figyelembe, úgymint az XMP is...
(Mondom ezt úgy, hogy az alábbi Vengeance 3000-es LPX RAM van a gépemben, ami vagy 2133-on, most épp 2800-on megy "csak"... Volt egy időben 2933 is...de aztán valamiért nem hajlandó azóta sem. Várom a következő BIOS-t.
)
-
Valdez
őstag
-
sutyi^
senior tag
válasz
Valdez #13312 üzenetére
Tudod az a baj, hogy országunkig hamar elér mert be még valszeg a Deutsche Post vagy a DHL hozza, a gondok akkor kezdődnek mikor ez bekerül a Magyar Királyi Postához...
Múltkor rendeltem a telefonomba akkut. Hong Kongból 5 nap alatt beérkezett az országba, majd két hét volt mire a posta kihozta...
-
-
I3ence
tag
válasz
Valdez #12711 üzenetére
Hogyne lehetne. A vertikalis aramlat adott. Hogy felfele, vagy lefele fujsz, az toled fugg (bar utbbinak eleg keves ertelmet latom). Nalam most pl. ez a felallas
A csavarozas viszont tenyleg eleg szar. Arra figyelj, hogy a hatszog anyakat jo helyrol dugd, az abran nehezen olvashato. En forditva csinaltam, akor jottem ra, amikor harmadjara fordult el az egesz, ha tulcsavartam.
Ja most latom, ha Silverstone-oztok akkor bizony ez eleg kenyelmetlen.
-
BullKoxa
őstag
válasz
Valdez #12711 üzenetére
Ha nézted a linkemet akkor láttad milyen házam van, engem nem zavar. De viszont ami hányadék a Be Quiet-nél az a felfogatás. Mintha valami 90-s években lennénk oly rossz ahogy meg kell húzni a csavart én dugó kulcsot szoktam hozzá elővenni. A Dark Rock 3 PRO-.t bárhogy teheted, de én akkor már Noctua-t vennék a 14 vagy a 15-t a felfogatás miatt, mert a PRO-t akkor is nehéz felszerelni. De lehet a kisebb Noctua is jó rá ami ilyen 190 TDP (W) ig van ajánlva.Sajna ezek nem feketék. Nekem is a színe fogott meg, Dark.
-
BullKoxa
őstag
válasz
Valdez #12689 üzenetére
Ha adhatok egy tippet a Dark Rock 3 -hoz akkor a levegőt majd a Vga-ra fújja . Tapasztalatból írom nekem is Dark Rock 3 van ! . A Be Quiet írta nekem hogy ezt csak így lehet feltenni és ilyen is marad az AM4 felfogatása.
-
Molyzsa
aktív tag
Szétnéztem, és én úgy látom, hogy 16GB-os KIT-ek esetében a 8GB-os modulok nagyrészt 1R-esek (főleg a jobb chipekkel szerelt példányok).
Az alaplapot már kinézted?
Ha igen akkor melyiket? Esetleg akkor jobban meg tudnám nézni milyen rammal lehet biztosra menni vele, ami még a pénzügyi keretbe is belefér. -
Molyzsa
aktív tag
Szia!
Miért két oldalas?
Én úgy tudom, hogy egy oldalas ramot jobban szereti a ryzen.
A gyári adatok szerint is magasabb üzemi frekvencia van megjelölve az egyoldalas ram kombinációknál.Egyébként a memória gyártó honlajpán kellene keresgélni melyik single vagy dual rank-os. Vagy az alaplap memória támogatási listájában is fel szokott lenni tüntetve az SS vagy DS.
Egyébként mennyit szánnal rá, és mekkora memória mennyiségen gondolkodsz?
-
törölt tag
lövésem sincs, pont azért írtam, hogy fölös ennyi energiát beleölni. nálam is kb ugyanez volt, és rengeteg elb@xott idő után vettem 47-ért újonnan. szerintem nem éri meg a befektetett energia. laponként nézegettem a qvl listákat, utána guglizgattam meg árgépeztem a kiszemelt ramokat, amiknek jó esetben a 10%-a volt elérhető itthon. vagy nem értékesítették, vagy elfogyott.
a végén megnéztem a ph-s ram excelt, és onnan néztem olyan típust, ami működik is és kapható is.
eleinte én is apróról akartam venni 2x4 gb alacsony órajelű ramot, hogy amíg nem normalizálódnak a ram árak, addig kihúzzam valamivel. de amíg nem kapják el szilánkos vazelinnel a ramgyártókat kartell miatt, addig ebből nem lesz semmi. -
törölt tag
az agesa 1.0.0.6 bios-oknál már elvileg nincs ram para, szóval én nem foglalkoznék ennyit vele. pár estém ráment a qvl-ek nézegetésével, de már nem ölnék bele ennyi időt.
gyakorlatilag innentől nevezhető kiforrottnak a platform. vagyis kb így kellett volna megjelennie, de nem haltam bele, hogy 1 hónapig 2666mhz-en kellett használnom a 3000-es ramokat. -
Omli85
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 13T Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest