- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Google Pixel topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- One mobilszolgáltatások
- Magisk
- iPhone topik
- Poco M3 - felújított állomás
- Honor Magic V2 - origami
- Xiaomi 12T Pro - kétszínű, mint a kétszázas
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
nuke7
veterán
válasz
MaxxDamage #27913 üzenetére
Hello,
Esetleg abban tudnátok segíteni, hogy miért nem tudok 1600x és asus b350-f strix gaming lap párossal beállítani custom szorzót a procinak..?
(ja, és mi az a kétkattintásos tuning ami az összefoglalóban van..?
)
-
Daffchy
őstag
válasz
MaxxDamage #29508 üzenetére
Köszönöm Uram a segítséget!
-
Daffchy
őstag
válasz
MaxxDamage #29502 üzenetére
Köszönöm válaszod.
Nem a kompakt vízre gondoltam, hanem ilyen Corsairt amiből jön 3 kábel és van két toldó rajta...
Volt már játékvizem, volt épített külső házban lévő radis rendszer is, de ez, hogy USB is megy bele, kicsit kacifántos, és meg is lett az eredménye, mert úgy látszik az egyik kábel szétcsúszott.
Viszont ugyan azokat az adatokat írja most is a Corsair és a HWiNFO is, szóval érdekes.A ventik egyébként is bántották a szemem, de holnap biztosan átszerelem.
Túl sok a beáramló levegő és csak egy szívja...jovás: Hát ez a video elég "vicces"...
Nincs meg a garipapírja így remélem tényleg csak kábel gond volt. -
válasz
MaxxDamage #29500 üzenetére
Igen jó látod!
-
válasz
MaxxDamage #29498 üzenetére
Azokat meg kellene fordítani...
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
MaxxDamage #29342 üzenetére
persze megy siman. ez 3466 -os Corsair, amirol a "v5.30 alatt keruld el" fama szol, az a mezei 3000-es.
-
venom8888
őstag
válasz
MaxxDamage #29360 üzenetére
Gondolom elviszi. De mosta vettem uj ramokat 16Gb ot 2666-osat, es ha joltudom a 2700x nem kedveli csak a 3000 felettieket, az alatt szarakodik. Na most en,se nem ertek hozza hogy beallitgassam,se nem akarok venni 100k ert 3600 as ramokat. Tehat meg varom mit irtok, irnak a tesztelok majd az uj Ryzenekrol,es a ramokrol vele kapcsolatban. Ha nem jokat, akkor KENYTELEN leszek venni intel procit.
-
Lendova
őstag
válasz
MaxxDamage #29330 üzenetére
A proci +0.025V-tal sem megy többet, amivel már az ajánlott 24/7 max feszültség határán lenne (1.425V), így pedig megáll talán 80 fok alatt 30 perc stressz teszt után. 1200 a max RPM a gyári h115i PRO ventijének.
A VRM 80 fok alatt marad mindig, a VGA pedig szellősebb házban sem volt hűvösebb (70-75 fok).
A ramtól OC-tól eltekintve nem indokolt a jobb hűtés. Plussz, ez a Define R5, amihez még nincs top szűrő, csak az R6-hoz.
Egy ventit lehet majd megpróbálok hasonlóan, mint propetyánál, úgy is hever a fiókban 2db 120-as Corsair ML. -
Televan74
nagyúr
válasz
Az a baj hogy a kereskedők is tudják hogy B-die -os modulok, és ennek köszönhetően az áruk még mindig topon van. [link] Itt inkább az AMD volt a hibás,megint nem figyelt oda hogy az első generációt milyen környezetbe engedi ki. Sokan coptak az első generációs processzorokkal,mert nem akarták kifizetni a magas árat a B-die memóriákért.
-
jeni
félisten
válasz
én azt írtam ,hogy a híres 5.20 verziós Corsairokkal voltak gondok.
a 4.xx nem volt ilyen panasz.
szerintem lehet,hogy a 4,xx már nincs is a boltokban. -
válasz
MaxxDamage #29246 üzenetére
Az jó, mert én az ssd vs hdd között érzek különbséget játéktöltés terén.
-
Sgt. Chris
aktív tag
válasz
MaxxDamage #29220 üzenetére
Köszi a hozzászólásokat!
Bár egyenlőre dilemmában vagyok...Jelenleg a rendszerem egy Adata SP920 128MB SSD-n fut, mellette egy 1TB-os és egy 250GB-os HDD dolgozik.Namost az új SSD-n főként játékok lennének, amiről azt olvastam, hogy nemigen fognak profitálni a sebességből...vagyis felesleges egy M.2, ne adj isten egy NvME.s SSD. Ha mégis azt veszek, akkor érdemes a gyorsabb SSD-re tenni a WIN10-et. Akkor pedig a 128-asra kerülnek a játékok, ami ugye kicsi... Fából vaskarika....lehet maradok egy 2-3TB-os HDD nál :-)
-
SECTORnooB
addikt
válasz
MaxxDamage #29103 üzenetére
Elkészült fórumtársunk új osszehasonlító videója, 9900K 5.1Ghz VS 2700X
[link] -
válasz
MaxxDamage #29106 üzenetére
-
Pintim....
tag
válasz
MaxxDamage #29100 üzenetére
jaja az a legbaszobb proci game re , az amd tol, intelnel meg a i7 9700k. De lehet varnunk kellene, mert kb marciusban bejelentik az uj AMD ket,es biztos durvak lesznek. Mivel a jelenlegiek is fasza procik mar.
-
zole72
tag
válasz
MaxxDamage #28964 üzenetére
Így van utávéttel jött a csomag,így oda bevinni személyesen nem tudom sajna.
-
antikomcsi
veterán
válasz
MaxxDamage #28890 üzenetére
Őszintén megmondva pont nincs rá szükségem, de ennyiért pár darabot biztos vettem volna!
(#28891) Pakmara
Mondom, most nem tudtam venni, de jövő héttől lesznek ilyen lapjaim 44K-ért!
-
Pakmara
őstag
válasz
MaxxDamage #28890 üzenetére
Jah, lehet hogy még mindíg lenne a 22e-es szállítmányból ha nem rendeli be az összeset.
-
Bossp
addikt
válasz
MaxxDamage #28580 üzenetére
Csak fentebb mintha azt próbáltad volna bizonygatni egy posztban hogy OC-val gyengébb mint defaulton. Azért a SP nem biztos hogy mérvadó sőt
-
Bossp
addikt
válasz
MaxxDamage #28576 üzenetére
Gyorsan nyomattam egy Timespy-t én is
hát azért van értelme a tuningnak Rizsán... 1700-al bőven odavertem CPU score-ban a 2700X-ednek. GS picit lett jobb MSI 1080 Ti gaming trio X-el.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
MaxxDamage #28576 üzenetére
te tenyleg tesztre vetted a vasat.
nekem meg megvan a doksi jelszava -
surgyi
senior tag
válasz
MaxxDamage #28513 üzenetére
Köszönöm segítséged! Újabb alaplap alatt mit értesz, mármint konkrét javaslatod lenne rá?
Cooler Master MasterLiquid Lite 240 gyenge hűtő? Zalman neo z11 házba lenne beépítve. Vagy víz helyett melyik léghűtő lenne javasolt? -
Tom456
tag
válasz
MaxxDamage #28501 üzenetére
Értem, és még annyi, ha bekapcsolom a biosban az oc modot vagy csak a ram XMP profilját állítom át azonnal max fordulaton megy a CPU hűtő erre valami megoldás?
-
Tubica
senior tag
válasz
MaxxDamage #28299 üzenetére
jajjj
Köszi
és akkor azt meg lehet tudni ? Vagy ha gyenge, akkor antituningos a processzor ?
De régen AM3+ os lapoknál akkor a VRM-en múlott, hogy húzható-e ? ott 8+4 vagy nagyobb kellett. Itt AM4-nél mi az, ami már tuning szempontjából már elfogadható ?
Carmageddon. Meg is vettem steam-en, és játszok is vele. Persze, a 95-ös verzióval. Talán az egyik legjobb Carmageddon, ami készült
Üdv. Tubica
-
FoLey-v
addikt
válasz
MaxxDamage #28175 üzenetére
Majd holnap most éjszás vagyok
hokuszpk Akkor májusit dobom rá köszi.
-
FoLey-v
addikt
válasz
MaxxDamage #28171 üzenetére
MSI X370 Gaming Carbon Pro
Akkor majd azzal is megnéztem meg BIOS frissítés is lesz.
-
FoLey-v
addikt
válasz
MaxxDamage #28166 üzenetére
Akkor ebből nem lesz probléma.
Külön kérdésem lenne,többiek iránt is hogy melyik alaplapi biost érdemes frissíteni? A legfrissebbet érdemes?
Mert ez csak 1.0-ás és azért jobb a frissebb bios.A másik az AIDA64 érzékelőnél nézem a cpu hőfokot és ugrál 35-45 fok között ez normális jelenség?
-
FoLey-v
addikt
válasz
MaxxDamage #28162 üzenetére
Most nem érek rá éjszakai melo miatt,majd amikor hazaérek.
Memória olvasás is szépen ugrott nagyon jó így nekifutásnak a Ryzen. Játékok alatt leszek kíváncsi.
Ez a kép mutatja hogy megy 2933Mhz-en egy Corsair Vengeance LPX 2x8GB 3000Mhz CL15 Black CMK16GX4M2B3000C15 v5.39 kit párossal. -
Picco
addikt
válasz
MaxxDamage #28045 üzenetére
franc tudja, igazabol VR jatekra hasznalom a gepemet legtobbet, arra meg orajel kellene, ez a zen2/9700k kivaros konfigom...aztan lehet hogy megmarad...foleg hogy eleg minimalista budgetbol lett osszevasarolva...kb 5 honap alatt.
lap £60
proci £117
memo (2800gskill Bdie 16g) £115
HX750i £73
s340 elite £75(ez volt az egyetlen nem akcios kb)Vega64 pont ma lett egy eves, SSD+vinyok is a regibol lettek boncolva...meg egy akcios M.2-t lehet beleteszek mert SSD-vel konnyebb eladni az elozo konfigomat.
Eddig egy dupla xeonos dinnyet hasznaltam, de marhara nincs ra szuksegem, csak nagyon csipem ezt a modellt es melobol kvazi ingyen volt anno.
-
Picco
addikt
válasz
MaxxDamage #28040 üzenetére
1700-am 3800-on 1.1875-on +0.05 offsettel, gyari hutovel...tobbet meg nem probaltam, majd ha kap valami normalisabb hutest.
-
válasz
MaxxDamage #27906 üzenetére
Igazad volt, kiegyensúlyozott helyett teljesítmény-centrikuson volt az energiaséma. Most már 2200 MHz-re visszavesz idle-ben és 0,88V-ra lemegy CoreVID.
Köszönöm szépen a segítséget
-
válasz
MaxxDamage #27906 üzenetére
Köszönöm, rálesek.
-
SECTORnooB
addikt
válasz
MaxxDamage #27883 üzenetére
Ha a józan ész diktálna nálam(is) én is maradtam volna 1600-nál....de hát viszketett a tenyér
-
SECTORnooB
addikt
válasz
MaxxDamage #27881 üzenetére
Nettó felesleges eladnia az 1600-at,jó darab...
-
Feriboy2
aktív tag
válasz
MaxxDamage #27803 üzenetére
most néztem a ryzen dram calculatort, annál lazább időzítésekkel és nagyobb fesszel próbálkoztam mint amit ajánlott.
Használt, brand gépből bontott 2400 mhz cl17-es ramtól ez így is szép teljesítmény. Annyira alap ram, hogy még xmp profil sincs elmentve benne -
carl18
addikt
válasz
MaxxDamage #27671 üzenetére
Na az igazán jónak hangzik idáig
És a tunning is menni fog benne ?
Valahol olvastam hogy a XFR órajeleket nem fogja tudni a régebbi alaplap.
Akkor a Zen 2-3 Esetleg zen 5 is menne az első generációs alaplapokba?
A Zen +-os 4/8 szálas 2500X/2400 Ryzen 5 minden igaz nagyon közel lesz a 6700K-hoz. és olcsóbb is lesz tőle újonnan.
Úgy látszik eldőlt akkor a platform csere melyik irányba érdemes lépnem, Skylake után nem tudok tovább fejlődni, 4/8 szál a teteje. Azért a Zennél egy bios frissités után lehet váltani komolyabb cpu-ra.
Ha csak a zen + 2000 széria ilyen sokat javult akkor a Zen 2 még többet fog.
Bár szerintem lehet elég volna zen 2-ből egy erősebb 4/8 szálas nekem. -
válasz
MaxxDamage #27671 üzenetére
Ezt honnan tudod ennyire biztosra? Tudnád légyszi linkelni?
-
SECTORnooB
addikt
válasz
MaxxDamage #27647 üzenetére
Nem kell bekötni a +4-est,teljesen felesleges 24/7-es tuning mellé.
-
SECTORnooB
addikt
válasz
MaxxDamage #27645 üzenetére
Hát nagyon kíváncsi leszek, milyen lesz az új vasad, annyi biztos, hogy brutális, én sem bántam meg az 1600--> 2600X-re váltást.
-
válasz
MaxxDamage #27642 üzenetére
6 mag 12 szál, szorzózármentes (mivel X jelölésű).
Kínában készítették meg ott a sorozatszám meg ilyesmik. -
válasz
MaxxDamage #27642 üzenetére
2017. április közepe felé gyártott termék (megnéztem közben 2017.16.-ik hét)
MD
L -
Ragnar_
addikt
válasz
MaxxDamage #27624 üzenetére
Ez még nem vészes azért, nekem 3.85Ghz fölött plusz fesszel a hűtőm nem bírta túl jól, ezért nálam a feszemelés nem nagyon volt opció.
-
Ragnar_
addikt
válasz
MaxxDamage #27622 üzenetére
Értem. Én csak az utolsó néhány hsz.t olvastam. Auto OC-n nekem is odatolta a feszt rendesen még 3.7-hez is, de manuálban olyan 1.28V-on megy 3.85Ghz-en, csak azért említettem, ha még nem próbáltad manual OC-val, csak a gyárival, de ha már manuál fesszel megy akkor tárgytalan..
-
Ragnar_
addikt
válasz
MaxxDamage #27618 üzenetére
Az a 3.8-3.9 környéke meglehet min feszemeléssel, sőt feszemelés nélkül is, szerintem próbáld ki, hogy feszemeleés nélkül manuál OC-val nem megy-e ugyanúgy 3.8-3.9-et, és akkor magvan ua. a teljesítmény 95 W TDP-ből is, bár ha van jó hűtőd akkor annyira nem lényeges..
-
Beretvás
veterán
válasz
MaxxDamage #27618 üzenetére
Még elszédülne a villanyóra..
-
Pro!Petya
addikt
válasz
MaxxDamage #27616 üzenetére
TPU I légre van optimalizálva a TPU II meg vízre ezért is durca difi.
Ha már kergeted 1,5 körül akkor megnézhetnéd megy e feljebb freki. ; ]
Ezzel a fesszel már 4,2GHz is bencheltek overclock.neten.Nálam 4,1Ghz stabil 1,439-el, efőlé meg nem megyek mert így még 65-67 a max temp ibt vh alatt mivel ennyit bír az aio..
Viszont valami nem kerek mert nagyon kevés a cpu-z single és multi nálad. 4Ghz-en 465-472 köré kéne már dobnia a másikat 3700 fölé.
R15 single tesztre mennyit kapsz? (~170 körül van ami passzolna ehhez a frekihez) -
válasz
MaxxDamage #27615 üzenetére
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
MaxxDamage #27600 üzenetére
en mar joideje tavoltartom magam az asustol, pedig a P2B-nel stabilabb lapom sosevolt.
-
Beretvás
veterán
válasz
MaxxDamage #27602 üzenetére
Semmit sem tudni, és mi van akkor ha most megveszed ezt és nem mennek majd benne az új cpu-k? Semmi sem biztos. Nem verném el előre a zsét.
-
SECTORnooB
addikt
válasz
MaxxDamage #27602 üzenetére
Akkor biztos nem vennék már X370-et.
-
Beretvás
veterán
válasz
MaxxDamage #27600 üzenetére
Persze , hogy megér..
még 90 et is megér jó esetben az az 50mhz.
-
gery14
senior tag
válasz
MaxxDamage #27587 üzenetére
2017.11.17.... elvileg van rá gari itt PH-n vettem de a srácot kitiltották valamiért.
elökeresem a papirt és holnap felhivom hátha... 30E-ig hasonlo tudású alaplap mint a pro4 mit ajálanál?
-
gery14
senior tag
válasz
MaxxDamage #27568 üzenetére
Köszönöm ez frankó hir h kapná be az Asrock..
-
kriszpontaz
veterán
válasz
MaxxDamage #27575 üzenetére
A 4011-es BIOS van fent. Konkrétan ezzel jött a lap mert kértük a frissítést nehogy gond legyen a 2600x beüzemelésénél. A CPU nincs húzva, az XFR miatt nincs is nagyon értelme. A gép nem a sajátom, a családban pakoltuk össze, sajnos a keret adott volt, de bíztam benne hogy az alaplappal nem lesz gond. Voltak gondok a WIN10 telepítése alatt, többszöri kék halállal, úgy, hogy a memória csak alapon járt. Végig kellett várni a legutolsó WIN frissítést is, azóta úgy tűnik nem csuklik meg. A memória viszont 3000 felett nem szereti, de így is jobb mint az átlag. Az XMP-t belőttem, csak az órajelet vettem vissza. Így stabil minden játék alatt és hozza szépen egy GTX 1050Ti-vel ami elvárható. Azért vettünk X-es procit mert nem akartam szórakozni a tuninggal. A memóriánál sejtettem hogy lesznek gondok, hiába ZEN+, de azt hittem rosszabb lesz. A következő gépem tuti AMD lesz (mindig is AMD-s voltam) igaz, a mostani Intellel soha nem szívtam, de visszahúz a szívem az AMD vonalra. A ZEN2-nél már szerintem én is beszállok. Remélem addig a memória és VGA árak normalizálódnak.
-
D.Va
őstag
válasz
MaxxDamage #27527 üzenetére
Kösz az infót, de nem erre voltam kíváncsi...
Hanem hogy Thunderbolt 3 eszközök működnek-e vele?? -
tibike8
őstag
válasz
MaxxDamage #27521 üzenetére
Igen, ezt a kommentet megtaláltam már. Bár annyira nem vágom, hogy a teljes rendszer stabilitás tesztnél a cinebench 15-nél mit is kellene indítani. Persze ott van az a pár 'run', de azok elég gyorsan lefutnak. Gondolom sokáig kellene terhelni a rendszert.
-
tibike8
őstag
válasz
MaxxDamage #27519 üzenetére
Egyelőre még hiba nélkül fut 2860-on a teszt. Bár korábban is próbálkoztam, aztán olyan 1 órát ha bírt a teszt hiba nélkül. Majd ráuntam és használtam a 2133-as alappal. Ma megint tesztelgetni volt kedvem, de már nem fog sokáig tartani
-
tibike8
őstag
válasz
MaxxDamage #27517 üzenetére
Sajnos a legújabb, 4011, ha jól rémlik. Most 2861-en tesztelem a RAM-ot.
-
tibike8
őstag
válasz
MaxxDamage #27514 üzenetére
Egyelőre csak kékhalálozik a beállításokkal, de hát végül is nem ugyanaz a CPU.
-
tibike8
őstag
válasz
MaxxDamage #27512 üzenetére
Na majd mindjárt összevetem a tieddel és köszi
Egyelőre a fentebb írt beállításnál az AIDA stabilitás tesztje 1 perc körül már hw hibát hozott.
-
Ragnar_
addikt
válasz
MaxxDamage #27508 üzenetére
(Én majd 4-5 év múlva váltok kb. addigra meglesz megint a 30-40% gyorsulás ugyanabban az árszegmensben meg normalizálódik valamelyest a DDR5 ára is, eleinte biztos nagyon drága lesz.)
-
tibike8
őstag
válasz
MaxxDamage #27508 üzenetére
Nálam meg az elem kivét megoldotta, hogy elinduljon a gép.
Szóval minden autón 2133-an - alapon - indul. Akkor vélhetőleg ezért. Ez így nem nagyon jó, de mostanában ezen az alapon használtam én is mert itt legalább jó volt. Itt valaki javasolta nekem is a 3401-es BIOS-t de downgradelni nem tudtam. Próbáltam én is korábban a 2933-at, de minden auton maradt akkor és nem volt stabil. Aztán beleuntam és az alap frekin ment idáig míg a calculátorral nem találkoztam. Azzal meg az iménti eset lett.
Nem gond, ha kipróbálom a te paraméterezéseidet én is?A CL14-en kívül maradt a többi autón? Feszt vagy mást változtattál vagy maradtak autón?
-
Damateo
aktív tag
válasz
MaxxDamage #27463 üzenetére
-
tibike8
őstag
válasz
MaxxDamage #27391 üzenetére
Csak simán elindítottam és hagyom futni.
De ilyen lépéseket nem igazán látok amit írtál. Annyi van, hogy mekkora RAM-ot nézzen (maradt maxon) meg hogy meddig fusson (állandóan vagy bizonyos ideig vagy körig) Illetve a CPU szálakat lehet állítani, de azt is hagytam. Persze ott a pipa lehetőség, hogy az első hibánál álljon le, de azt is hagytam. Ez a lépéseknél very high-t olyat nem igazán látok...
Mennyi ideig érdemes futtatni, ha nincs is mondjuk hiba? Pár óra vagy egész nap mondjuk?
Bocs a sok kérdésért. Nem akarom jövőben is állandóan tesztelgetni a gépet, csak ne az alap óra jelen menjenek a RAM-ok -
tibike8
őstag
válasz
MaxxDamage #27389 üzenetére
Oks. És most gép közelbe kerültem és indítom a memtesztet. Laikusként kérdezem, hogy mit kellene figyelni. Mennyi ideig fusson? Állítsak-e valamit rajta vagy default indítsam el? Érdemes bepipálni a hiba eseténi teszt leállás vagy gyűjtse a hibákat (ha talál) és majd utólag lehet nézegetni, hogy mi a gond?
A CPU egyelőre alapon van. Most a RAM lenne a lényeg. -
tibike8
őstag
válasz
MaxxDamage #27385 üzenetére
Köszi, ezt is néztem, csak sokszor nem vagyok a gép előtt és előtte el kezdtem a win10 beépítettjével a tesztet.
Elkezdem akkor elölről a javasoltakkal a tesztet, de ettől függetlenül a beépített jó amúgy valamire vagy semmire nem használható, nem megbízható? -
nyul105
senior tag
válasz
MaxxDamage #27344 üzenetére
Szia!
Köszi a memteset64 tippet!
IBT very high 10 kör röhögve lefut, idle akkor is kifagy az aida. Ez a fura az egészben. Már azt is gondolom, hogy az aida szar, és nincs optimalizálva ryzenre. HWINFO-nál is kell állitgatni ezt az EC supportot (ezt nem volt időm még próbálni).
Ti melyik verzióját használjátok ezeknek? -
hokuszpk
nagyúr
válasz
MaxxDamage #27286 üzenetére
kulonosebben nemvagyok kivancsi semmilyen magyarazatra, a heten 100%ra meggyozodtem a "mindenki agyament modon tuningol" elmeletem helyessegerol, tobb kerdesem nincs.
-
Pro!Petya
addikt
válasz
MaxxDamage #27279 üzenetére
Személyszerint úgy gondolom hogy SR-ről váltani PR-re nincs értelme , ez igaz X370-ről X470-re is.
Annyival nem jobb hogy ez megérje a plusz költséget és a rendszerbontást.
(Esetemben ha kifognék egy jó PR cpu - lap párost is akkor is nagyon max 200Mhz plusszról beszélünk.)
Viszont 7nm-re a jóslatok szerint már érdemesebb lesz upgrade szempontból beruházni , legalább addig az SR is kipörgeti a befektetett anyagiakat (valamilyen szinten).
Ha annyira kell a 4ghz akkor inkább némi fesz beáldozásával megközelíteném a helyedben mostani konfiggal mint hogy venni valamiből egy kicsivel jobbat .... (de ha van keret rá és legolcsóbban akarsz 4GHz-et akkor csak egy uj cpu: 2600X)
Szerintem -
Beretvás
veterán
válasz
MaxxDamage #27279 üzenetére
nem sajnos ryzen mellett nem egyezik meg a 2933 cl14 a 3200 cl16 al. ebből a táblázatból szűrted ezt le amit még én linkeltem annak idején de ez itt nem játszik.
GFerr56: forumtárs ki is mérte szépen. ugyan itt a mérésben 2400 cl12 meg 3466 cl17 van de a táblázat szerint ugyanaz ez is. és valahogy mégsem..
-
Pro!Petya
addikt
válasz
MaxxDamage #27264 üzenetére
Nem olyan magas nálad sem a soc fesz! Ha jól vettem ki akkor 1,13V a max az meg teljesen baráti még.
Oc-hoz alapesetben 1,15V-ot adnak meg iránynak a biztos stabilitáshoz.
Tartósan az 1,2V már viszont kerülendő.
Pont a napokban játszottam a fesszel és nálam alapesetben 1,15V amit vissza vettem 1,090V-re ahol még érdemlegesen nem csökkentek a hőmérsékletek és nem vesztett a stabilitásból. Viszont 1,090V alatt már jöttek elő olyan anomáliák hogy a HWinfo-nál beakadt a fesz érték , és utána az összes többi ,monitorozo is csak ugyanazt a feszt mutatta....
IBT még ettől függetlenül lefutott.(Ha pl. úgy döntenék (de nem fogok, mert így nekem jó és atomstabil a rendszer) cserélem amit kell? Azért mi a felelős? Mi "lehet" a gyenge láncszem a konfigba? (lap, proci, ram...??? Érdekel!)
Itt nem értem, mire gondolsz
(bocsi még csak most kv-zom)
-
edari
őstag
válasz
MaxxDamage #27077 üzenetére
Köszi.
Ráengedtem már a tesztelendő gépre, de nem dobott hibát. Mehet még feljebb.
-
pipo112
őstag
válasz
MaxxDamage #26999 üzenetére
majd leírom mit tapasztaltam ,de mivel nem nekem lesz hanem egy barátomnak állítottam össze egy rizsa konfigot ,amit a hétvégén össze is szerelünk ott majd kiderül nagyjából mit tud . külföldi fórumon is a 3401 es bios-t tolják a legtöbben de olvastam hogy a a 4xxx se rossz majd kiderül
-
kecsawi
senior tag
válasz
MaxxDamage #26999 üzenetére
Nemrég frissítettem a 3803-as biost 4011-re, 3.8-ról 3.9-re emeltem az órajelet, de a memóriák az eddigi 2666 cl14-(1.395V) helyett csak alapon mennek. Tesztelgetésre nincs most időm, de a korábbi állapot gördülékenyebbnek tűnt. Nekem így is megfelel, a hétköznapi használatomra, ezért a következő fejlesztésig már nem bántom.
-
pipo112
őstag
válasz
MaxxDamage #26989 üzenetére
köszi , és mindenkinek aki még válaszolt!
-
hfeco01
tag
válasz
MaxxDamage #26989 üzenetére
Szerintem is a 3401-es BIOS volt a legjobb, csak én hülye frissítettem, aztán szívtam. Nekem most a 4011-es van feltéve. Én a procit nem húzom de legalább a 3200 MHz-es Corsair újra megy 3200-al.
-
nemethbalazs
tag
válasz
MaxxDamage #26961 üzenetére
Én a helyedben visszatenném az utolsó olyan biost, amiben lehetett a feszt állítani. És megnézném, hogy mondjuk 3.8-on mennyit kér, esetleg 3.775-ön. Az én procim 3.8-on 1.175 V-ot, 3.9-en 1.25 V-ot kér. 1.25 V-on terhelve 69 fok, 1.175 V-on 64 fok. És ami érdekes, korábbi biosokkal 4.0 GHz-hez 1.34 V-ot kért, most 1.4 V-on nem is indul és 1.45-V-on sem stabil
Komolyan nem értem mit fejlesztenek ilyenkor.
Na szóval csak arra gondoltam, lehet hogy mondjuk 3.8-on neked is csak pl. 1.31 V-ot kér, 3.775-ön 1.28 V-ot... vagy ilyesmi. Mert pl. az új biossal nekem is több mint 0.2 V-al kér többet 100 MHz-ért (3.9 vs 4.0) -
nemethbalazs
tag
válasz
MaxxDamage #26957 üzenetére
Szia! Biztos kell az 1.35 V-os feszültség a 3825 MHz-es órajelhez? Nálam 24/7-ben 3800-on fut 1.175 V-os feszültséggel egy Ryzen 1600x. IBT nem tudja fagyasztani, van hogy napokon keresztül renderel a gép, rá sem nézek. 1.15 V volt a stabil legkisebb feszültség, erre tettem még egy picit, biztos ami biztos
-
BullKoxa
őstag
válasz
-
용 Bob
senior tag
válasz
Így azért már kérdéses, hogy lecserélném-e a helyedben. Nekem 1,265-ön megy, szemben a tiéddel 1,34. Ez elég sok plusz hőt termel. Kérdés, hogy a víz mennyire tartaná hűvösen ezt a vcore feszültséget. +még egy probléma lehet, amit most én is tapasztaltam, hogy a Pure rock ventije hűtötte a fet bordákat is, viszont ez most megszűnt. Nekem az alaplap kicsit melegebb így. terhelve 55 fok.
-
용 Bob
senior tag
válasz
MaxxDamage #26935 üzenetére
Én kiszoktam azért kapcsolni. Nem szeretem, ha úgy megy PC-n kívül is bármilyen elektronyos masina, hogy nem vagyok otthon
fesz: 1,265; @3.8Ghz. Hőmérsékletek az előzőek szerint. Most tudnék 3.9-4.0-át tesztelni, de egyelőre még nem akorok azzal is mókolni. Majd később.
-
용 Bob
senior tag
válasz
MaxxDamage #26933 üzenetére
Azt még elfelejtettem, hogy a pumpát 3000 rpm-en fixáltam (5400 lenne a max, de felesleges), a 2 db AKASA venti mg 700-900 között jár max. PRIME, IBT így sem megy 58 fok felé
Division 42 fok a plafon. Gyakorlatilag úgy megnémult a gép, hogy csak a VGA ventijét hallom néha ciripelni.
ODD-t én már nem használok, szerintem felesleges. Amúgy ránézésre elfér alatta.
A ház ventiket is cseréltem Lepa-ra.
-
용 Bob
senior tag
válasz
MaxxDamage #26928 üzenetére
-
용 Bob
senior tag
válasz
MaxxDamage #26921 üzenetére
Igen, egyre gonodoltunk. Nem kell a 4 venti, ki lehet váltani 2 db-al is. Fentebb írtam a típusát. Illetve a gyári elég hangos. Az Apach-al lesz igazán silent és hűvös.
Az én házam ugyanez
Pro M, csak tempered glass verzió. Én Előre tettem a radit meg a ventiket (processzor hőfok javára) és pont elég volt a csőhossz, hogy feltudjam szerelni a pumpát. befoglaló mérte probléma szóba sem jöhetett. A méretek ellenrzéséhez itt a link. A zt nem tudom, hogy kékben van-e.
-
TomX
tag
válasz
MaxxDamage #26801 üzenetére
Ahan,köszi.
-
Pro!Petya
addikt
válasz
MaxxDamage #26645 üzenetére
Ez így teljesen rendben van, szerintem!
Nála az is probléma volt hogy a cpu cooler után ahol neked van pullba a hátsó fan (a kifujó előtt), ott neki még rálógott borda és így semmi sem cirkulálta a levegőt a vrm-nél.(#26647) turistakolbi
Ez jobb mivel itt már több a hely és van lehetősége szellőzni!
(én ezektől a felfogatásoktól agyf@szt kapnék hogy a cpu coolernek a vga-ról kell szívnia a forró levegőt...
)
-
diegho
nagyúr
válasz
MaxxDamage #26387 üzenetére
Nem sok 2x00-es Ryzen tulaj ír oda sajnos.
-
Lendova
őstag
válasz
MaxxDamage #26359 üzenetére
IBT, Memtest volt bőséggel. 71 fokra állandósult úgy, hogy nem airflow-ra fókuszált a házam.
-
subaruwrc
félisten
válasz
MaxxDamage #26261 üzenetére
sok a ha
akkor is max az erősebb vrm-ből profitálhatsz ha egyáltalán
-
SECTORnooB
addikt
válasz
MaxxDamage #26258 üzenetére
-
subaruwrc
félisten
válasz
MaxxDamage #26258 üzenetére
kb nagyjából semmit
ha csak nem használod ki azokat a plusszokat amit az adott lap ad.
alapvetően UA -
válasz
MaxxDamage #26230 üzenetére
Érdekesség...
AGESA 1002a vs. 1000a. Ryzen 5 2400G (Ryzen 3 2200G) Asus Prime A320M-K. Bios Update (nekem is pl. 1000a -s van és 1002a elérhető ügye) Vélemény?MD
L -
blackmacs
senior tag
válasz
MaxxDamage #26204 üzenetére
Erre gondoltam hogy megvenném
[link] -
nemethbalazs
tag
válasz
MaxxDamage #26195 üzenetére
Igen, ezek a feszültségértékek hosszas tesztelés eredményei. Az IBT maxon lefutott minden esetben 10x.
1.3 V-ról indultam lefelé 0.02V-os lépésekben, 3.9 Ghz-en ez az alja, 3.8 Ghz-en eddig jutottam, megpóbálok lejjebb menni fagyásig. -
nemethbalazs
tag
válasz
MaxxDamage #26188 üzenetére
Úgy néz ki szerencsém volt.Egyébként a feszültségeken most csodálkozom.
4 Ghz - 1.33 V
3.9 Ghz - 1.24 V
3.8 Ghz - 1.18 VEz normális dolog? Ennyire sokat kér 100 Mhz-ekért? Vagy inkább kérdezem máshogy, 3.8 Ghz-en ennyire keveset eszik?
-
SECTORnooB
addikt
válasz
MaxxDamage #26186 üzenetére
Én márkafüggetlenül véleményezném, hogy a tájcsik a legjobb lapok csipszszettől függetlenül, nagyon jó a kereszthaj hős, de nem gyengén van széthypeolva az Asus.
X470 be is a STRIX annyiban más, hogy fekete meg száprím efiksz az integrált recsegője azt plusz 10 ezer. -
VicKing
tag
válasz
MaxxDamage #26183 üzenetére
2933/CL14 RAM sebessége szerintem gyorsabb, mint a 3200/CL16.
Semmi okod a panaszra
-
SECTORnooB
addikt
válasz
Szerintem az 1800X és a B350 nem jó párosítás, még talán akkor sem ha az egyik ha nem a legjobb B350-es lapod van.Meg amúgy is ha nem használod a 8 magot nem oszt és nem szoroz.Bár valaki kipróbálhatná a downcore OC-t
-
Beretvás
veterán
válasz
Sajnos igen. Msi nál is addig a jó a bios ahol most vagyok. A következők rosszabbak..előzőeket meg nem néztem.
Biztos nem éri meg. Max a lelkednek lessz jobb..
-
SECTORnooB
addikt
válasz
MaxxDamage #26178 üzenetére
Szép
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Milyen videókártyát?
- TCL LCD és LED TV-k
- Reklámblokkolók topikja
- OTP Bank topic
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Google Pixel topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- További aktív témák...
- Ryzen 5 5600X 1 év gari
- Intel Core i7-14700K 20-Core 3.4GHz LGA1700 (33M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i9-14900K 24-Core 3.2GHz LGA1700 oem(36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- ELKELT! FOXRA VÁR!!Intel i5 10400F 2,9Ghz LGA1200 GARANCIA
- Intel Core i9-11900KF 3.5GHz LGA1200 (16M Cache, up to 5.30 GHz) Processzor!
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
- Giant Talon 0 Sport - Hardtail Mountain Bike
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
- Dell OptiPlex MT/SFF 3040, 3050, 7050, 3060, 3070, 5070, 7060 /WIN 11 - SZÁMLA- GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest