- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- iPhone topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Élő adás Utazómajommal és Kerek Istvánnal az AI kapcsán
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
turistakolbi #30074 üzenetére
hwinfo szerint az 1700-as 3.8Ghz / 1.35V beallitassal az avxes IBT maxxal elment 170W fole is, a vrm izzadt, de a Tomahawk kibirta, ranezesre sok kulonbseg nincs a ket lap kozott...
inkabb az lehet a problemo, hogy az 1700 nembiztos, hogy megy 3.9 -et, nekem 1.4V alatt nem is indul el ezen a frekin. -
trek81
senior tag
válasz
-
Johni5
őstag
válasz
3.9 nehogy már ne férjen bele a VRM-be.1600-at 4 en járatom AB350 pro 4 ben 1.36v on.Prime95-el csak nem játszik 24 órákat.
-
Tubica
senior tag
válasz
turistakolbi #29239 üzenetére
Szia
Köszönöm a válaszodat. Úgy néz ki, hogy néhány ezer forint befektetéssel még meg is lehet a csere. Azt mondod, elbírná az alaplap a tuningját, illetve magát a 2-es sorozatot ?
Erre még várom a válaszokat
- Ha teszek bele egy Samsung 970 EVO 250GB M.2 PCIe MZ-V7E250BW M.2-es SSD-t, azt felismeri ? (hiába nincsen benne a támogatottsági listába)
- Ha beleteszem, akkor a SATA portok használhatóak maradnak, vagy elvesz belőlük 1-et ?
- Nem fog túlmelegedni ? (csak a rendszer lenne rajta + böngésző, vírusirtó, driverek)"ŐŐŐŐ körülbelül sokkal de sokkal több maximum és minimum fps ed lesz " tényleg így gondolod, vagy csak poén, hogy nincs értelme lecserélnem a processzorom ?
Mennyit tudhat tuningal a 2600 ? Most 3000mhz-re állítva a ramok, tud az 1600-as 3,9ghz-et (játékok alatt 55 fok)Üdv. Tubica
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
turistakolbi #28928 üzenetére
7% az 1xxx szerianal az IPC kulonbseg de ez nem jelenti azt hogy az intel 7%-kal gyorsabb c2c. Ez messze nem a "sokkal gyorsabb" különbség, az max az FX szeriaval szemben all meg...
A probléma a frekvencia max amit irtal de mivel a jatek most jelent meg , jo esellyel első körben nincs Ryzen-re optimalizalva rendesen mindamellett az SMT kikapcsolasa valoban megerne egy probat.
bandika0626: sajna nincs jobb ötletem, masik memo modullal kiprobalni ha van ra lehetoseged. Esetleg fórumról ha valaki a kozeledben lakik.
Illetve még a pontos tipusat le tudnad irni a memorianak, ha lpx akkor a verziót is.Megvan a memoria korabbi hozzaszolasodbol, cmk8gx4m2b3600c18r. A 16gigás kit ver 4.31 3200/1,35V mellett benne van a QVL-ben, valami beallitas nem ment el?Korabbi hozzaszolasaidbol azt lattam hogy volt piszkalva, alapra allitva gyari idoziteseken nezted most? Ryzen 2xxx topikban egyik kolleganak is ment par honapot megpiszkalva es most elengedte magát.
-
varmi2
nagyúr
válasz
turistakolbi #28543 üzenetére
A bios file méretének semmi köze ahoz, hogy mit támogat. De igen a legújabb bios már támogatja az új ryzeneket is.
-
Tubica
senior tag
válasz
turistakolbi #28256 üzenetére
Az a baj, hogy azt már az AM3+ eladásával eladtam.
Jelenleg keresek interneten a közelbe, de sajnos nincs, tehát a hétvégén biztos nem tudok tesztelni
Egy lég melák házzal rendelkezek (CM MaterCase 5pro), amibe elől 3db 14cm-es F14-es venti keringeti a levegőt. Vízhűtés két lapátja fent kifele, illetve hátul egy 14-es F14 fújja ki
Tehát szellőzéssel nincs baj.
Csak most olyan szépen átlátható az egész gépház / alaplap
Megint bekerül a melák
De a teljesítménynek ára van.
Üdv. Tubica
-
Ribi
nagyúr
válasz
turistakolbi #28206 üzenetére
Tesztekben azért nem ez jött le, pedig a 2700x-nak magasabb az órajele és úgy is inkább csak max 10%.
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
turistakolbi #28206 üzenetére
ohh most nézem csak pár ezer a difi, így kb. lényegtelen
köszönöm
(200k projektes gamer gépet csinálgatok hobbiból)
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
turistakolbi #28048 üzenetére
"Rendben, köszönöm az időd hogy beleáldoztad a tesztelésbe."
nem kell koszongetni, ket-harom naponta nezegettem van-e uj bios, a heten biztos ratalaltam volna.
az asrockosok igen jo velemennyel voltak errol az 1.0.0.4c agesarol, sajnos nalam nem jott be. ettol meg lehet a 2xxx procikhoz uberfranko, csak be kellene szereznem egyet -
hokuszpk
nagyúr
válasz
a wattmanban told ki neki a powerlimitet, nekem a jelszofejteshez a +3% az optimalis, akkor felmegy 1411 -re.
de ahogy eszrevettem, mar az rx580 is olyan, hogy a terheles es a homerseklet fuggvenyeben igyekszik az optimumra beszabalyozni magat, volt olyan hash, ahol -5% powerlimittel jobb ertekeket hozott, mint ha hagytam elszabadulni. -
válasz
turistakolbi #28050 üzenetére
Jah hogy ja. Hát lehet kibírja a rendszer a platform cserét, de illik újra telepíteni ilyenkor. User error. 😂
-
válasz
Májusi driver?!?!
Már igen csak van újabb driver is... 🙄 -
hokuszpk
nagyúr
válasz
turistakolbi #28028 üzenetére
az uj agesa miatt vartam ezt a biost, arrol volt szo, hogy ismet javitanak a memoriakezelesen.
de sajnos nemvagyok vele boldog, ami eddig ment, most megint nem. a majusi biossal relative hamarabb talaltam stabil beallitasokat.
16GBvel mostanra kitotoztam az IBT stabil allapotot, de kellene a tobb ram, nincsmese, jovoheten memoriabeszerzokorutramegyek.
ja es ha kikapcsolod a hpet-et ( es kikapcsolom, mert amugy csikoz a tvkartya, de ez mar a phenom II -nel is igyvolt ), akkor a rebootot felejtsuk el, nem jon vissza, csak kikapcs utan.
gondolkodom rajta reggel azzal kezdem, hogy visszatolom az 1H -t, elmentettem az oc beallitasokat, visszatoltom oszt joido. -
hokuszpk
nagyúr
válasz
turistakolbi #28036 üzenetére
200W alatti fogyasztas !
atkattintottam enabledre azt a kapcsolot, es azota a cpuid 3716-3738Mhz kozott ugral, mikozben xfr off. Eddig ezt nem csinalta.
ugyanakkor az aida es a hwinfo64 is a "szokasos" 3698 -ra hozza ki. -
hokuszpk
nagyúr
válasz
turistakolbi #28034 üzenetére
1xxx cpuval szerintem nem fog menni, anno aszontak, hogy ez csak a 2xxx + 4xx paros kivaltsaga.
ellenben most viszket a tenyerem, hogy kiprobaljam 2xxx + 3xx komboval -
hokuszpk
nagyúr
válasz
turistakolbi #28032 üzenetére
feldobtam. a memoriat most tesztelhetem ujra, mert termeszetesen a belott beallitasokkal nem megy.
de hat igy jar, aki 2x4GB Kingstont kever 2x8GB Corsairral)
mondjuk lehet elzorgok 2133 -on, mert ugyis 32GB -re akarom boviteni ket-harom heten belul.
ami erdekes lehet, hogy megjelent egy allitolag B350-ben nemmukodo opcio.
ezzel lehet radumalnak a sima 2700 -ra... -
hokuszpk
nagyúr
válasz
turistakolbi #28028 üzenetére
tegnap reggel néztem, akkor még nem volt kint.
de figyelj oda, mert az uj Intel vasadhoz nem lesz jó ! -
FoLey-v
addikt
válasz
turistakolbi #27973 üzenetére
Fűrészeljek belőle?
-
törölt tag
válasz
turistakolbi #27939 üzenetére
Majd delideld a CPU-t és jó lesz az... Addig érdemes 4,7-en járatni alacsonyabb vcore-al, azt jó hűtéssel bírja mind, ha nincs delidelve.
-
Lendova
őstag
válasz
turistakolbi #27943 üzenetére
Csak nem mind1, hogy mennyire aktuális vagy tényszerű.
Én is össze raktam mindent, azt ment ahogy kell és fele annyi volt a CPU ára.
Azért érzed. -
SECTORnooB
addikt
válasz
turistakolbi #27943 üzenetére
Nincs ezzel gond,nekem is ugyan ez a lapom volt.
Amit leírtál tények, a mai napig vannak olyan címek ahol a kék oldal köröket ver a pirosakra, ennyi. -
Picco
addikt
válasz
Engem pont az "baszott fel" hogy 1700+CH6 kombo elso beallitasra, alap feszen belottem 3800-ra es azota is stabilan megy...
regenmindenjobbvot.Amugy viccet felreteve, oszinten meglepodtem hogy ilyen konnyen ment es azota is minden stabilitas teszt lefutott. Asszem en joban leszek a konfiggal amig a 9900k/Zen2 megjelenik.
-
SECTORnooB
addikt
válasz
turistakolbi #27941 üzenetére
Nekem kábé a kezdetektől LPX-em van és akkoriban is minden gond nélkül ment 3066mhz-n, ne általánosítsunk.
-
Lendova
őstag
válasz
Egy délután elég, hogy meglegyen egy Ryzen vége. Mi miatt került hetekbe?
-
SECTORnooB
addikt
válasz
turistakolbi #27783 üzenetére
Pubg nem kedveli a többszálúságot, tehát valamennyit tuti hoz.
-
SECTORnooB
addikt
válasz
turistakolbi #27781 üzenetére
Én anno az 1600-al csak a Hitman-be nyertem vele, sehol máshol, biztos jól jön az SMT OFF ha valaki Wotozik miegymás, de a mostani multi címekben nettó hátrány.
-
Ragnar_
addikt
válasz
turistakolbi #27755 üzenetére
Ez akkor lenne igaz, ha minden CPU mag 100%-on menne, a VGA meg pihenne 70%-on. De ha a CPU magok 30-50%-on mennek átlagban ott a game nem optimalizált eléggé. A linkelt videóból egyértelmű, hogy a PUBGnak nem számít a threadek száma még 6 core sem megy 80% átlag közelében sem, csak az órajel. Tök mindegy, hogy i5-8400, R5-1600x vagy 1700x-el tolod amíg 3.7-3.8 Ghzen mennek az adott procik. Talán 5-10% előnye van a 8400-nak szituációfüggően (van ahol tök ugyanaz az FPS)
A 8700k 20-25% plusz teljesítménye valószínűleg az órajelből jön, ugyanúgy a 7700k-é is. Az viszont úgy tűnik, hogy, valóban, ha PUBG akkor valamilyen szorzózármentes Intel a minél magasabb órajelhez.
-
Molyzsa
aktív tag
válasz
turistakolbi #27761 üzenetére
Jövőre már nem a 8700K lesz az etalon
-
SECTORnooB
addikt
válasz
turistakolbi #27759 üzenetére
Elbeszeltünk egymás mellett és mindegyőnk mást ragadott ki
, ha only pubg zel akkor lehet jól járnál egy 2500X el
-
SECTORnooB
addikt
válasz
turistakolbi #27757 üzenetére
Teljesen helyt álló amit írsz, én csak azt mondom full lowon nem fog konstans 100% - on pörögni a kártya.
-
SECTORnooB
addikt
válasz
turistakolbi #27755 üzenetére
Egyértelmű, hogy az említett processzorok egyszálon erősebbek az 1700-tol, de ettől még nem fog lowon 100% - on tekerni a kártya, ide vagy oda az a 20Fps.
Neharagudj telefonról vagyok így sokszor véletlenül küldöm el a hozzászólást és vagy egy másik hsz-t írok ugyan abba, sorry. -
SECTORnooB
addikt
válasz
turistakolbi #27753 üzenetére
Egy full CPU limites környzetbe szerinted majd 100%-on fog tekerni a vga?
Játszópajtásnak a 8600K mellett 4.5Ghz-n a 1070-el BF1 low 1080P 75-80%-os GPU kihasználtsága van.
Nálad inkább az az RX a szűk keresztmetszet nem a CPU. -
Pro!Petya
addikt
válasz
turistakolbi #27751 üzenetére
Próbáltam! Tökre game függő , többnyire az egy két szálas wot, wow, címeknél hozhat egy minimálisat (de tényleg szinte nüanszi a difi) Viszont ahol elkél a többszál ott meg lemarad. Szval mindenki magának eldönti mivel játszik és ahhoz szinten hogy kapcsolja. Nálam az SMT ON jobban muzsikál
-
cdl
senior tag
válasz
turistakolbi #27637 üzenetére
Az A350M lapokkal volt probléma.
-
válasz
turistakolbi #27635 üzenetére
Nekem is A-s lapom van és jó. 2-öt is raktam össze. De ugyan úgy lehet másikban is hibás lap. A320-hdv a lap típusa.
-
give3
tag
válasz
turistakolbi #27226 üzenetére
Na ez az a hozzászólás amit jobb lett volna magadban tartanod..
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
turistakolbi #26709 üzenetére
pont ezt akartam kerdezni en is, ha jok a tapasztalatok, jovoheten feldobnam.
-
turistakolbi
aktív tag
válasz
turistakolbi #26646 üzenetére
-
Piftuka
veterán
válasz
turistakolbi #26641 üzenetére
A nagyobb házon azért gondolkodj el!
Egyébként a jelenlegi 3 ház ventilátor milyen irányba fújja a levegőt?
-
Pro!Petya
addikt
válasz
turistakolbi #26641 üzenetére
Gyorsba csináltam egy vidit , nálam milyen a légáram alakulása!
Sorry a videó minőségéért , de a slowmotion miatt csak így sikerült!
(próbáltam egyenletesen "adagolni" a "füstöt" de nem sikült a legjobbra
)
Ventik: 2 fent a radin, 1 hátul ,2 elől, (+1 lent ,ami az nvme-et és a pch-t hűti)
Prime 95 small FFT mellett ment alatta szval a vga hűtése offon volt
-
korren
aktív tag
válasz
turistakolbi #26583 üzenetére
Nekem egy i7 6850k-t hűt @4 GHz-en hangtalanul a Le Grand Macho. És semmi extra, csak MX-4 van alákenve. Bár egy batár Chieftec high tower házban, konkrétan elveszik benne még a Le GM is (~15 kg).
Ezzel csak azt akarom mondani, hogy az előttem szólóknak teljesen igazuk van, kicsi az a ház a Grand Macho -nak, hiába a rengeteg venti. Én imádom azt a hűtőt, én a helyedben inkább házat cserélnék(persze ez csak az én véleményem)
-
Pro!Petya
addikt
válasz
Kicsi a házad a hűtőhöz.
A fél mobot betakarja és a probléma azzal van AMIT betakar... konkrétan az összes VRM.
Így haladsz akkor szépen kiszorítod a levegőt a rigből..
Gyakorlatilag nincs meg a megfelelő légáramlat,mert egy kisebb vastömb van az útjában.
Jobb az új hűtő de gyakorlatilag fojtva van ... látom hogy van kifujó hátul és fent is de kb nincs értelmük ezzel a felállással. -
Piftuka
veterán
válasz
Elnézve a képet, szerintem a teljes rendszer kiépítése dolgozik a hatékonyság ellenében.
A CPU hűtő szinte teljesen kitölti a rendelkezésre álló teret, a ház tetején lévő ventilátorok pedig több levegőt szívnak el, mint amennyi egyáltalán odabent van, alulnyomásos szellőztetést teremtve.
A korábbihoz képest ennek a hűtőnek a ventilátora is kisebb "légtér" irányából fújja a saját hűtőbordáira a levegőt... Ezek biztosan mind számítanak.
Szerintem a jelenlegi közegben egy ennél kisebb processzor hűtő is hatékonyabb volna, és újra kellene gondolnod a ventilátorok forgási irányát. (Létezik több opció is.) A belső nyomástól függően a ház hátulsó-oldalsó peremébe mart kis szellőző nyílásokat is szükséges lehet leragasztani.
Egyébként én a magam részéről a tágas hely híve vagyok, ezért egy ennél magasabb, nagyobb házba tenném a jelenlegi hardvereidet. (Figyelve a kábelek lehető legjobb elrendezésére is, amelyek rendkívüli mértékben tudják blokkolni a megfelelő légáramlást.)
-
nemethbalazs
tag
válasz
turistakolbi #26603 üzenetére
A felső keret alatt, a menetes fém távtartó tartó és a keret között?
-
nemethbalazs
tag
válasz
turistakolbi #26596 üzenetére
A műanyag a távtartó a backplate és az alaplap között van. Azt nem illik kivenni
Plusz ha azt kiveszed, nem lesz közelebb a cpu-hoz a hűtő, és még csak nem is szorít jobban, mert az alaplap és a hűtő távolságát a felső keret és a lap közötti fém távtartó csavarok határozzák meg.
Ha a szokásos módon kell ezt is felszerelni
-
SECTORnooB
addikt
válasz
Semmiképpen se vedd ki a 4 műanyag távtartót, le akarod gyalázni a lapot? Tedd fel újra a hűtőt és most az asztalon indítsd el a gépet,ne a házba.
-
jeni
félisten
válasz
A 4db műanyag távtartó nem véletlenül van ott!
1.
Szigetel és nem tesz kárt az alaplap felületén.
2.
Lehet,hogy ez még kompenzálja a réseket,a méreteket és,hogy nem hajoljon meg a PBC,a nagy nehezedő súlyra. -
SECTORnooB
addikt
válasz
turistakolbi #26598 üzenetére
Vagy leveszeszed és újra fel.
-
törölt tag
válasz
Ésszel, 2x gondold meg mit csinálsz, mielőtt kárt teszel valamiben az erőltetéssel.
-
Nimda
addikt
válasz
turistakolbi #26589 üzenetére
Bizony jobb a HDT azaz Heapipe Direct Touch elven működő megoldás. A TR-nak van ilyen hűtője, és egyre többen alkalmazzák. Az alutalp a hőcsövön + egy "szigetelés" amit a méretes bordával igyekszenek kompenzálni. A cooler is más, ezt is vedd számításba. A pasztázást próbáld keresztbe felvinni.
-
nemethbalazs
tag
válasz
Hátnemtom... Annyival nagyobb, hogy nem hátráltathatja az hogy nem direkt hőcsöves érintkezésű.
Eszerint elég jó cucc a macho:
[link]Itt pedig mindkettő össze van hasonlítva:
[link]Akárhogy nézem, gyengébb nem lehetne a macho. Főleg ennyivel. Ventik mennyin pörögnek a machon illetve a windale-en?
Rendesen ráhúzza a macho felfogatása? (pl.: menet közben, fektetettt gépnél, ha nyomod lefelé a hűtőt nem lesz hűvösebb?)
Nekem a leggyanúsabb, hogy nincs jól összehúzva a hűtő a procihoz.Próbáld ki az X pasztázást.
képÁllítólag az egyik legjobb megoldás a paszta kenésre
-
SECTORnooB
addikt
válasz
turistakolbi #26589 üzenetére
Nem vagyok termodinamikai mérnök, meg anyag mérnök se, de ha nem az a gond, hogy lazán ül a hűtő a procin, a másik ok az lehet, hogy kb egy tűt se tudsz leejteni a gépházba és nettó nulla a légmozgás.
-
törölt tag
válasz
Takarítsd le mosószerrel és fény felé fordítva, sniccer pengét keresztbe rátéve, nézd meg hogy sík-e a talpa a TR hűtőnek.
Ha ez OK. Próbáld meg úgy felpasztázni, hogy ujjbeggyel homogén szürkére bepacsmagolod a cpu-kupakját és a hűtő talpát is, felszereled, összenyomod. Majd idle-ben hagyva a processzort, ventit kicsit messzebb téve, hőn tartod a bordát 60-70C° körül ~20 percre, felmelegedéssel együtt ~30-40 perc.A melegítéssel kijön a buborék a pasztából, és elég jól összegyógyulnak.
Az utolsó képen még rajta van a védő matrica a TR-en... Ugye levetted?
-
Beretvás
veterán
válasz
Az egy dolog ,hogy méretes de nem egy D15, nem éppen high end oc ra való. Ha azt akarsz akkor D14/15, K2,Silver Arrow, Phanteks, Cryorig.
.
Látom igen ott van a hütős összefoglalóban mint extreme tuning, de mégsem láttam még senkit ezzel nyomulni ilyen szinten.
szóval valami csúszik..
-
válasz
turistakolbi #26384 üzenetére
Tulajdonképp nem hülyeség. -
Pro!Petya
addikt
válasz
turistakolbi #26362 üzenetére
Fel a fejjel , neki is Flare-X van
Az a "baj" most hogy a samu b-die mindent visz ryzen alatt
A többi chipnél ,bios és szerencse kérdése.(#26358) Lendova Szépen mennek!! Grat hozzá
(tCke-t szépen meghúztad nem gatyáztál)
-
Pro!Petya
addikt
válasz
turistakolbi #26285 üzenetére
Mivel az Enermax jó ventit még nem gyártott így várható volt hogy hangos lesz...
Viccet félre téve , az összes AIO-n cserélni kell a gyári ventit ez kb aranyszabály!!!
Nem a vízhűtés volt hangos nálad sem...
Sokkal halkabb és lényegesen jobb cfm értékkel bíró ventivel igen is élhető és te is írtad hogy jobb hőfokokat produkált még ha kevéssel de akkor is(ezt egy Akasa Viper / Apache még jobban megtolja
)
És az csak egy 240es aio volt.
Nálam a 3db TY147A és 3db140es Viper-rel szerelt gép még este is elviselhető csapatás alatt pedig a nagy ventisek ezt csak akkor ajánlják radira ha minden fok számít mert ez a hangosabb fajta már max rpm-en..
És még így is vagy 2x halkabb mint a gyáriakkal
(Persze annyira halk akkor sem lesz mint egy lég, de a teljesítménynek ára van)
Én nem leszólni akartam az Aio-kat az előző hozzászólásomba, csak egyszerűen nem ér fel egy épített vízzel!
A jobb 280-as radisokkal már a Noc D15 sem tartja már a lépést, pedig az nonplus ultra légbe!! Szval nem kell temetni a játékvizeket csak ne vegyük egy kalap alá őket! -
SECTORnooB
addikt
válasz
turistakolbi #26285 üzenetére
Az én játékvizemet sem vitték még el
-
Heliox
csendes tag
válasz
turistakolbi #26167 üzenetére
Koszonom en is a segitseget . "BIOS flash"
Ez nem sufni tuning, regen igy lehetett frissiteni nehany lapnal.
A baj az, hogy elfelejtettem xD, de itt voltatok,
MSI B350 MORTAR BIOS frissites utan rossz lett a cpu tuning. de vissza kerult a regi 01.29.2018 E7a37ams.1b0.
Koszi megegyszer. -
SECTORnooB
addikt
válasz
turistakolbi #26215 üzenetére
DEEE!
én még mindíg potenciális vásárolója vagyok egy Vega56-nak 130 ezer környékén -
blackmacs
senior tag
válasz
turistakolbi #26209 üzenetére
Ok!Thx!
-
blackmacs
senior tag
válasz
turistakolbi #26205 üzenetére
Így már értem,köszönöm a válaszod!
-
Beretvás
veterán
válasz
turistakolbi #26167 üzenetére
nekem is ez volt a régi biossal, falnak ment 2666 on bármit tettem vele.. az első idei biossal meg megy szépen 3200 on. " kopp kopp"
-
oravecz56
aktív tag
válasz
turistakolbi #26165 üzenetére
Szia
Kösz csak segíteni szerettem volna ha már minden lapon ez van.
(megállt a kép amikor a Bios f12 kép bejön)nekem simán ment nem ált meg.RazorThe1 #26156 fórum társ szerint meg sufni tuning.
legyen igaza
Te vagy a sokadik fórum társ akinek sikerült.
Igen segíthet az emelés .Újra inditásnál ha sípol akkor lazitani kell a késleltetésen. -
oravecz56
aktív tag
válasz
turistakolbi #26162 üzenetére
Szia
[link]
3-ik hozzászolás -
oravecz56
aktív tag
válasz
turistakolbi #26152 üzenetére
Szia
Nem lehet gond ugyan az lesz mint volt Érdekel,hogy csinálod a visszaállítást ha leirnád. -
Beretvás
veterán
válasz
ha engedi akkor nem lesz gond belőle, de nem fogja, szerintem...
-
RazorThe1
csendes tag
válasz
Ugyanezt a butaságot gondoltam én is
Ugyan így jártam, az új procik miatt készült ez a verzió és a régiek valamiért rosszalkodnak benne! Nekem az Mflash nem enged visszafelé frissíteni csak valami sufni tuning módszerrel lehetne! Én úgy döntöttem várom a hivatalos javított Biost... Esetleg ha sikerül backflashelni akkor a mikéntje érdekelne...
-
-KP-
addikt
válasz
turistakolbi #26115 üzenetére
5000 mega gigahertz? Az nagyon durva
-
wassabi11
senior tag
válasz
turistakolbi #26109 üzenetére
Ezt sose értettem valaki elmagyarázhatná nekem, miért lesz jobb egy proci attól mert 7nm-es lesz?
Amúgy szerintem az i7-et nem kéne leírni
-
Peace
nagyúr
válasz
Jó sok évig nem rakok én semmit ebbe a gépbe. ;-) i5 is 7 évig bírta, ennek is illik majd 3-4 évet legalább kihúzni.
-
válasz
jaja, én is így fogok tenni.
Addig kihúzom az 1800x-el, aztán jöhet a 3800x/3700x
-
válasz
turistakolbi #26085 üzenetére
Az az igazság, hogy nem gondoltam, hogy ennyit fog javulni az új ryzen, megvárni meg azért nem akartam, mert a régi i5 6600-as konfigot az olcsó h/b 3xx lapok előtt el kellett adnom amíg még nem 20-25k-ért tudtam volna, mert valljuk be az i3 8100 újonnan 30k és jobb teljesítményt nyújt mint a 6600. Akkor meg ki venné meg ahelyett.
Amúgy az am4-ben még az volt tetszetős, hogy olcsóbban voltak szebben kinéző alaplapok, mint intelnél.
-
válasz
turistakolbi #26078 üzenetére
Ha tényleg ilyen teljesítményt tudnak, akkor én se i7-re fogok majd később fentebb lépni, bár ez biztos nem mostanában fog bekövetkezni, addig biztos lesz egy jópár teszt, meg az árak is lentebb mehetnek.
Varmi2: a 2600x is 6/12.
Én annak csak örülök, ha tényleg ilyen erős az új széria. Most i5 8400 azért lett, mert amire én használom ott jobb az intel. Ha amd lesz jobb akkor azt veszek majd😀 nekem aztán édes mind1 milyen gyártó cpu-ját használom, csak legyen stabil, jó ár értékkel azon a területen amire nekdm kell.
-
Cathulhu
addikt
válasz
turistakolbi #25583 üzenetére
Az szerintem a memoria orajel. Az 1700X es a 2700X kozel sem azonos orajel.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
10% korul igertek, akkor megint tulteljesites van
)
-
Lendova
őstag
válasz
Kend nyissa ki a szemét és már most is megláthat dolgokat.
-
válasz
turistakolbi #25573 üzenetére
Meglátjuk.
-
oravecz56
aktív tag
válasz
turistakolbi #25567 üzenetére
" de akkor a 2600x egy szinten lenne a 8700K-val "akkor intel ,legalább nem szívat a bios ,mert nincs még vége bejött hozzá a vga-is ami problémás a soc-on.És visszakaptam 1c0-ás után (sajnos fleseltem)egy 1G0-ást ami a tavaji 1.7-bios előtti hibáival felér.
I7 3770k-ról váltottam és mondom 1-év után nem érte meg. -
Peace
nagyúr
válasz
turistakolbi #25567 üzenetére
Annyit tuti nem adok érte, de megvárom az első eredményeket és árcédulát.
-
Peace
nagyúr
válasz
turistakolbi #25564 üzenetére
Én meg most állok úgy anyagilag, hogy végre megtörténhet a gépcsere, mert nem másra kell a lóvé. Már barátnőm is biztat hetek óta, hogy vegyem meg nyugodtan, ami végképp jó jel.
Megvárom ezt a 2600X-et, de szerintem nem lesz annyival jobb választás, amennyivel drágább lesz. Bár érhetnek még meglepetések, de ez a kis idő már bőven belefér nekem.
-
válasz
turistakolbi #25559 üzenetére
Igen azt tapasztaltam, hogy lehet vele szépen fűteni game booston 4,1-en. Magam sem használom, inkább kézzel állítottam be én is 3,9-re. Hittem a többieknek akik azt írták 4 felett kezd el igazán zabálni a cpu.
-
Pro!Petya
addikt
válasz
turistakolbi #25447 üzenetére
"mi a teendőm ?"
Itt írtam egy lehetőséget még : #25439
A bclk mászkálással nem nagyon kell törödni , lessz is még minimálisan , nem tudod kikerülni , csak a mértéke volt nagyobb mint az átlagos. -
Pro!Petya
addikt
válasz
turistakolbi #25433 üzenetére
Azért ekkora Bus Clock ugrást se látni mindennap
Ennyire be throttlingolt volna hogy a hwinfo is félre mér?! -
Leon77
őstag
válasz
turistakolbi #25401 üzenetére
Az én kockám nagyon éhes, 1,4 en megy 0-24 ben 3,9-en.
Nem tudom mi ez az élettartam para itt sokaknál. Ha tudod hűteni mi baja lenne?
Nálam ez a plafon, igaz nekem valódi épített vizem van. 3,9 fölött nem megy sehogy sem, 1,5 volton sem.
ibt prime 95 max. 70 fokos a proci akármennyit megy.
-
Pro!Petya
addikt
válasz
turistakolbi #25404 üzenetére
A 65w tdp-s procit még 4 GHz környékén is lazán megfogja az a hűtő 1.4V mellett is.Kérdés a proci bírja-e..
A hő és/ vagy az extrém fesz rövidít a cpu élettartamot . Van hivatalos megerősítés amd részéről és itt nem a juj ne menjünk 1.35v fölé félére gondolok, hanem amiben le is írják mekkora fesztől milyen hűtés ajánlott! Sry mobilról vagyok nem keresgélek meg linkelgetnék, Google kidobja csak keresni kell(sztem itt a fórumon is be van már dobva)
-
SECTORnooB
addikt
válasz
turistakolbi #25404 üzenetére
Ha 3,8ghz mellett 1,3Vcoret bezabál akkor biztosan nem viszi 1,4 mellett a 4,1Ghzt még a 4Ghzt se
Ha kell az a plusz erő a gyermekvíz költségét tedd bele a Zen+ ba, hidd el jobban jársz. -
Beretvás
veterán
válasz
turistakolbi #25401 üzenetére
Ma én leszek a hivatalos köcsög de az a hűtő minden csak nem durva, 1.4 en meg semmi értelme nincs járatni ha csak nem viszi annyin a 4.1 et. 1,3 al ha 3.8 at megy nem ér az a 100-200 mhz annyi feszt többlet hőt.
-
SECTORnooB
addikt
válasz
turistakolbi #24695 üzenetére
"Az össze vissza vásárlás résznél már látszódott az egész hogy. fingja nincs
"
Azért ne kezdjünk személyeskedésbe, valljuk azért azt be, hogy nagyon objektívnek és türelmesnek kell lenni ahhoz, hogy az ember tényleg betudjon állítani 24/7 es "csúcsrajáratott" Ryzen setup-ot,hisz nem egyszerű eset a Rizsa lelkivilága, főleg akkor ha valaki a másik oldalról jött, esetleges előítéletekkel akár.
Ez a kálvária teljesen megelőzhető lett volna, ha nagyobb odafigyeléssel szemlélte volna akár a topikot.
A margóra még ide tűzném, hogy nem a Kávé Tó processzorokkal konkurál a Hegygerinc hanem az ezt megelőző Tavacskákkal és ha nincs a gyenguszka kis rízszemecske ami megjelenéskor harmadáronse kínálta azt a teljesítményt amit a kék oldal évekig megataskingnak hívott több mint ezer dollárós árcédulával akkor még mindig a 350 dolláros 4 magos 8 szálas csodákon játszogatnánk ( jobb esetben). -
WeghA
tag
válasz
turistakolbi #24161 üzenetére
És hogyan? Kell szerezni egy másik procit addig valahogy? Más módszer nincs?
-
Vitka675
tag
válasz
turistakolbi #22762 üzenetére
No álljunk meg, egy szóval nem mondtam, hogy 4k-t streamelek, sem, hogy annyin játszok. 1080p-n játszok és 720p-t streamelek, viszont hozzád képest gyenge hobbi szinten, valószínű bőven több fogalmad van a dologról. Most, hogy tisztába tettük, hogy csak segíteni akarok, én konkrétanerre a bemutatóra gondoltam még kb 1 évvel ezelőttről. Melóban nem nézném meg a videót, én úgy emlékszem Dota 2 volt 4k-ban. Nem feltétlenül a legjobb példa, mert a Dota nem procigyilkos, a PUBG-vel ellentétben. Én is ugyanúgy x264-en kódolok, csak én medium beállítás mellett, mert nekem az elég a 720pre, bár még így is jobban néz ki, mint kolléga 1080p very high presetes képe. Valószínű 1-2 komment előzmény lemaradt, de lehetséges, hogy elérted egy 1700 végét? Azért kérdezem, mert a slow preset az már elég meredek beállítás. Alapórajelen vagy, vagy felhúztad a procit?
-
Vitka675
tag
válasz
turistakolbi #22752 üzenetére
Én csak prime nélkül streamelek 720p 48FPS-el, kb ez a 3500kb/s teteje, nekem valószínű emiatt nem akad. A PUBG híresen szarul optimalizált, még ezen a minőségen is, pár patch-csel korábban spawn-on nekem is beakadt, konkrétan kiabált az OBS, hogy kevés a procitleljesítmény
Ezt sajnos minden alkalommal meg kell csinálni, de keresd feladatkezelőben a "core affinity-t". Ott kézzel ki tudod osztani, hogy melyik program melyik magokat használja. Kiosztod a PUBG-nak a 0-t és 1-t, kettőnél többet úgyse használ
), majd mondjuk 4-et az OBS-nek, a maradék kettőn meg osztozik minden egyéb, de kipróbálhatod 2+6 kiosztásban is. 1700as Ryzenen alapórajelen streameltek 4k játék mellett 4k-t, úgyhogy vinnie kell, ez szerintem egyszerűen szoftveres gond. Mint mondta, minden alkalommal meg kell csinálni, mikor már minden fut, de ha ennyivel megoldódik, szerintem nem nagy fáradtság. Majd írd le, hogy mire jutottál!
-
törölt tag
válasz
Azért az, hogy megkerüld a logikai processzorok kiosztását, menj be a biosba, kapcsold ki az smt-t. Oszd ki a fizikai magokat utána biztosan nem logikaira osztod. Miután megtörtént a biosba vissza smt visszakapcs és meg is kerülted a problémát.
-
Enter65
senior tag
válasz
turistakolbi #22756 üzenetére
Lehet, hogy jobban jarnal ha mar ennyire komolyan gondolod, es ra mesz a korrekt minosegi megoldasokra is.
-
Enter65
senior tag
válasz
Elmeletileg az AMD Ryzen Master-el meg tudod csinalni, de inkabb akerdezd a legjobb baratunkat, a GOOGlet..
-
Knobber
aktív tag
válasz
Gamecasternek van rendes supportja, ha ott laggol a kódolás akkor tudsz nekik írni chat-en, bekérik az összes gépadatot és fotókat, videókat és tényleg utánanéznek, javítják.
-
Knobber
aktív tag
válasz
turistakolbi #22748 üzenetére
Xsplit Gamecastert próbáltad már?
-
törölt tag
válasz
turistakolbi #22746 üzenetére
Nem vagyok egy nagy streames, de már a vga driverekbe is integrálva lett a streamelés lehetősége. AMD Relive és a GeForce Experience programokon keresztül, szerintem felesleges az obs használata már ilyen szempontból. Amikor tavaly juniusban összeraktam a konfigom egy basic RX460-al kipróbáltam ezt a streamet youtubeon, simán ment...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Milyen egeret válasszak?
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Humanoid robotokat visz az AI-szervergyárba az NVIDIA és a Foxconn
- Spórolós topik
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Motoros topic
- További aktív témák...
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor! 27% számlával!
- AMD Ryzen 7 5700X processzor eladó /Garanciás/
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol extra kontrollerrel dokkolóval
- Samsung Galaxy Xcover 6 Pro, 6/128 GB, Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest