- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Milyen mobilnetet vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- One mobilszolgáltatások
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
zzola
titán
válasz
Cathulhu #16256 üzenetére
Értem. Nem mondom, hogy nincsen igazad, de mint írtam, ahány ember-annyi elvárás...
Hogy szakmai kérdés is legyen:
A most megjelent frissített Win10-et telepítette már valaki? Ha igen, chipset drivert használjátok (Ryzen balanced mode) ? Én ha telepítem-ha nem, nem sok változást látok...
A standar séma is leveszi az órajelet stb... -
-
ViZion
félisten
válasz
Cathulhu #15405 üzenetére
Anno giga lapom volt, bios frissítés, százalék pörög, kész. Dual bios, soha semmi para. Majd lett Asus... bios frissítés, itt-ott megállt, gondolkodott... otthagytam, soká végzett, elég ideges voltam. De magára kell hagyni, megszakítani a legrosszabb, amit tehetsz. Induláskor resetet nyomkodva nem tölt be vmi mentő-bios-t?
-
R3laX
addikt
válasz
Cathulhu #15402 üzenetére
Bios-ból belehalt?
(#15400) Televan : Asszem 1 hónapja meg akartam lesni én is Cool n Quiet off-fal fixen, mintha nekem is ezt csinálta volna. Utána visszanyomtam P-Statere Offsettel. Én betudtam annak, hogy kell neki egy reinstall. Próbáld leírtani az összes AMD softwaret uninstall, esetleg egy DDU is mehet neki, majd frissen rá, aztán vissza a VGA driver
. Ez az Ryzen balanced szarság még nem igazán van toppon.
-
Cronerator
tag
válasz
Cathulhu #13601 üzenetére
Nekem nem sütötte meg a procimat a giga gaming 5 lapom. Igaz, július végén frissítettem utoljára. 3.8@1.2615v 3200Mhz xmp április óta.
Öcsém MSI Tomahawk lapja is is hasonló paraméterekkel megy szintúgy április vége óta problémamentesen. Ő még BIOS-t sem frissített azóta. Mi a szerencsésebbek közé tartozunk.😁 -
chopin42
őstag
válasz
Cathulhu #12411 üzenetére
Nem én találtam ki, keress rá, pl itt is említi a tag:Hűtő teszt. Másik videót is csinált, redditen is írják. Ha van egyértelmű bizonyítékod, hogy jobb az x, az engem is érdekelne. Talán az 1800x ami számít, mert azokat válogat(hatták), hogy jobban menjen, mint az 1700 meg az x. Értelmes feszen kb ugyanarra képes mindegyik. Több oldalt is átnéztem, sajnos a lényeg maradt meg.
-
GFerr56
aktív tag
válasz
Cathulhu #12166 üzenetére
Hay!
Nem csak a lapon múlik ám, hogy meddig tudod a memóriát húzni...az árához képest azért ott van a GPC. Annyi, hogy az XMP (amivel vszinű a te RAM-jaidat is gyártották) i szabadalom (lelki szemeimmel elképzelem:"te Joe, adjuk már ki a teljes dokumentációt, hogy az AMD-sek is tudják használni bármelyik memóriát...úgyis csak egyre kisebb konkurenciát képviselnek...meg akkora ászok vagyunk-legfeljebb megint lefenyítünk egy-két céget...), igaz, hogy az én moduljaim FlareX-ek (ezek már fel vannak készítve RYZEN-re) A-XMP2-vel beton stabilan viszik a 3200-at. Tehát a memória maga is befolyásolja, sőt a proci is. Ki tudhatja, hogy az a bizonyos memória-lyuk (3400-3450 ; 3500-3600) hol(e) van?Üdv
-
IstvánLászló
őstag
válasz
Cathulhu #11610 üzenetére
Bocs hogy beleszólok a témába, de írnom is kell és itt félreértés van hogy, "Engedjétek el..", szerintem nem is neked szólt a kolléga.
A lényeg olvassál vissza hogyan is értette és mire is célzott udvariasan.
A hozzászólásokat is olvastam és ezért is gondoltam hogy segítek.
A szándékom ennyi is volt és remélem nem is veszed sértésnek a segítségemet.A kazánryzen elméletét ne is terjessze, felháborodásodat is értem és jogos is hogy pipa is lettél, de egy fanboytól mit is várhatunk is el, mondom is szerintem semmit és jót biztosan hogy nem.
A fanboyt, " Engedjétek el" , úgy hogy nem is válaszoltok vissza és majd magától el is megy innen a topikból.
A lényeg törődjünk a rizsával mert egy bika pricról itt beszélgetünk.Remélem tényleg segíttetem itt neked és mindenkinek.
Tiszteletem és üdvözletem neked és itt mindenkinek.
István -
válasz
Cathulhu #11526 üzenetére
Valószínűleg hibás a teszt: " It looks like the conftest segfaults were due to the php build test. The other stress tests + kill-ryzen.sh have been running fine for hours now..."
[link]Egy hozzászólás: "the conftest segfaults appear to be a software issue, and present on other CPUs as well. I am seeing them on my Kaveri box and others have reported the same on Intel CPUs."
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Cathulhu #11526 üzenetére
Azt nem irjak valahol hogy ugyanazt a 4 threadet hányszor futtathatja le a 60 perces loop alatt? Mert ha párszor akkor valoban necces de ha 27milliószor akkor valoszinuleg real life korulmenyek alatt nem fog senki belefutni.
Majd csak jon fix erre bár ahogy nezem peldaul a 4th genes intel cpu errata listet, sok benne a No fix...
-
ViZion
félisten
válasz
Cathulhu #11522 üzenetére
Összességében nem kap 60 fokos levegőt. VRM-re nekem is van egyedi blokk, következőre is tervben van (csak a CPU VRM-re kell, ~10-15k). Régen nagyobb fogyasztású alkatrészek voltak (sokszor komoly chipset hűtéssel) és csak felsőtápos házak, szal. baja nem lesz, max kicsit nagyobb fordulaton pörög. Nálam cél a kevés venti, de majd kiderül még, h mi lesz a végső verzió. Alsó táppal az a bajom, h még a jó házaknál is gagyi a szűrő. Most is felfelé fordítva használom, az a biztos. A port nagyobb gondnak tartom, mint a melegebb levegőt, de kinek mi.
Leon77: igen, nálam a 280X OC még vizezve is fűtött nagyon, kellett rá légáramlat.
-
wsanyi
aktív tag
válasz
Cathulhu #11445 üzenetére
Az intelre a komoly emberek már ki vannak akadva. Csak a játékosok .......... aazért a néhány fps-ért. Mondjuk, hogy odavannak érte, meg vissza. Én koomolyan nem értem, hogy ha egy 1600X 250 USD-be kerül, 6 mag 12 szálas, és egy 7700K 250 USD-be, ami 4 mag 8 szálas, akkor mit kell ezen gondolkodni? Ja, hogy az intel Ht-vel 7%-kal jobb, mint az AMD SMT-vel? Bár azonos órajelen ez már nem biztos, hogy igaz. A Kaby Lake jobban tuningolható. Főleg delidelés után.
Ez egy vicc. delidelni kell egy 350 USD-s CPU-t. Ne már! Amúgy bármilyen CPU-nál gáz ez. Reakció: Ne tuningold a CPU-t. Na de azért fizetett a vevő, hogy szorzólock-osat kapjon. És van, aki ezek után még mindig kitart a kékek mellett. Istenem!!! Kicsit úgy érzem magam, mint a politikában, amikor tényadatokra hivatkozom, és erre jönnek az emberek az érzelmi felindulásaikkal. (Ismét erősödött a Forint, ami az új alkatrészeket vásárlóknak jó hír. A használt piacon kevésbé, és a multiknak is kevésbé, már ha most váltanak pénzt a fizetésekhez.
)
Vmit ki kéne találni.
A Coffee Lake-re kíváncsi leszek. Ha az i3 tényleg 4C/8T-s lesz, az azt jelenti, hogy a mostani i7-ek 3 hónap múlva semmit nem fognak érni. És visszamenőleg az 1. generációig olyan értékvesztés lesz, amit a használt piac soha nem fog kiheverni. Ha 4 magos lesz, akkor meg az i5-ök buknak rengeteget, és az i7-ek, mert azok meg 6/12-esek lesznek ugyanazért a pénzért. Ha jól látom, akkor ez lesz az utolsó csepp a pohárban azoknak, akik most intelt vesznek. Szerintem ezt nehezen fogják kiheverni. Kérdés, mi lesz a 7350K-val? Pnetium G4750K lesz belőle? vagy micsoda?
Jó, hogy jött a Ryzen, mert e nélkül úgy hatlunk volna meg, hogy 4 mag/8szálas processzor lett volna a maximum Mainstream vonalon. Többek között ezért is érdemes AMD-t venni. Kihajtja a versenyt.
-
-
chopin42
őstag
válasz
Cathulhu #11225 üzenetére
Semmi nem garantálja a 4 ghz-et az összes magon. Amit te garantáltnak gondolsz, az az egy-két magos turbó/xfr 1.4+ auto feszekkel. Ha valaki költséghatékony x-es procit akar, vesz egy simát, és feljebb piszkálja. X azoknak való, akik nem akarnak tuningolni, vagy nem számít az árkülönbözet, és van már procihűtőjük. Ennyit tanultam meg sok-sok böngészés és a topik olvasgatása után.
-
füles_
őstag
válasz
Cathulhu #11205 üzenetére
Ezt az NCU-zást szerintem egyik site elkezdte, a többi pedig átvette. De ez nem hivatalos és nem megfelelő elnevezés egy saját névvel (ráadásul két névvel) rendelkező architektúrának. Az AMD általában eddig mindenhol a Vega-t emlegetett, mint a következő architektúrájuk neve. Néhány hivatalos dokumentációban láttam eddig GCN5-öt, NCU-t sehol sem.
Az AMD valószínűleg azért használja a Vega-at a GCN5 helyett, mert így még nagyobb frissítésnek néz ki az ezelőtti architektúrákhoz képest, mintha csak szimplán GCN5 lenne a neve.
Amúgy sokak használják/használták a GCN1.0/GCN1.1/GCN1.2/GCN1.3 elnevezéseket. Ezek sem helyesek. És ha jól emlékezem ezeket a neveket pont az AnandTech nyomta. -
-
válasz
Cathulhu #10364 üzenetére
Szerintem inkább ez a baja ezeknek: [link]
De ha jó a hűtés, akkor kijön az jobban.
(Előzőt valaki törölje.
)
(#10360) daa-raa
Nem feltétlen, de azt úgy nem is tartom releváns tesztnek, ezekkel egy belakott gépet nem lehet hosszútávon szimulálni, meg nem minden játékra és még azon belül sem minden szitura igaz... meg ugye egyébként sem játékra hegyeztem ki, csak hogy ott is lehet.
Csak pár példa, ahol van (az első fele tekinthető "általánosnak").
-
pipo112
őstag
válasz
Cathulhu #9510 üzenetére
mint írtam én csak a ram sebességgel szenvedek egy picit de ez nem zavar annyira
ja igaz ezt benéztem asus 6 fázis emez duplázott négyes bár ami azért nem biztos hogy kevesebb mint a 6 na mind1 ez minimális difi nálam megy rendesen bár most nagyobb feszt kér a 3,7ghz ha nem kapta meg amit kér akkor nálam is bootolt 2xer egymás után elindult csak 2xer újra indult mielőtt belépet winbe .
most hogy adtam neki +llc-vel bootol simánchopin42: asus olcsóbb egy 5k-val mint az msi gcp
-
chopin42
őstag
válasz
Cathulhu #9504 üzenetére
Nem akarok senkit elszomorítani, de a prime x370 pro nem lenne értelmes alternatíva bármelyik msi x370-es tulajnak? Jobb a bios (úgy olvasom/tapasztalom mások által leírtakból), valós 6+2, alc 1220, jó felszereltség. Eladjátok a mostanit 40 körül, +7-ért apróról vagy 9-ért boltból megveszítek az asust. Félre ne értsen senki, én is gondolkodom az msi b350 gaming pro carbonon, de a memóriatámogatás/msi gondok szerte a fórumban elszomorítanak.
-
Habugi
addikt
válasz
Cathulhu #9480 üzenetére
Az utolsók között lennék akik az AMD ellen beszélnek de azért ennél egy picivel több alázat is beleférne amikor 4szál van 12vel összehasonlítva..
Aztán ott van még az is, h ami ráhúzható pluszban a Ryzenekre az echte rámegy még a Sky/Kaby duóra is. Ettől még persze ha nem játék only az egyetlen szempont akkor nem épeszű dolog manapság i5-öt venni bármelyik Ryzennel szemben (pláne nem a videóban szereplőt..), már csak azért sem mert ha valaki hát én tudom milyen az amikor elfogy a 4mag/szál.., nem egyszer megtörtént már..
-
Petykemano
veterán
válasz
Cathulhu #9318 üzenetére
Nem mondanám, hogy semmit se jelent. Annyit biztos jelent, hogy változás történt.
De a részletek pro és kontra irányban is túl nagy mértékben befolyásolhatták a számokat ahhoz, hogy egyértelműen azt lehessen mondani, az amd piaci részesedése 20-ról 30%-ra emelkedett. Ettől persze még lehet ez az igazság. -
-
-
törölt tag
válasz
Cathulhu #8943 üzenetére
Ha interpoláltam volna akkor azt mondtam volna hogy:
29/7=4,14.
4,14×20=83% lesz a részesedése az Amd-nek...
A 30% feletti részesedés sztem teljesen reális, sőt nagyon meglepődnék ha nem lenne meg.
Linust évek óta nézem időnként. Többek közt azért olyan népszerű szvsz mert objektív és lehet adni a szavára. -
stratova
veterán
válasz
Cathulhu #8736 üzenetére
Gyakorlatilag végre valahára betették UEFI-be azt az MSR kezelést, amit a korábbi processzoroknál OS alatt 3rd party programokkal tudtál megoldani (PhenomMsrTweaker, PScheck, AmdMsrTweaker, K15TK).
Csak azért a Taichi nagyon nem olcsó lap, akkor gondolom a Fatal1ty X370 Professional Gaming kap ilyen színtű támogatást. -
törölt tag
válasz
Cathulhu #7712 üzenetére
A YL is a maximális üzemi áramot írja rá, nem a maximális impulzusszerű áramot. Az indulási annaka 0,3 A-nek a 3-4x-ese, azaz 0,9-1,2 A között valahol.
Ez egyébként nem probléma, ha nincs folyamatosan ki-be kapcsolgatva, akkor nem fogja lefüstölni a lapot. A pillanatnyi áramlökések a mechanikus érintkezőkre veszélyesek főleg, ott elég durva anyagvándorlás is lehet ha nem megfelelően méretezettek. Elektronika ennél sokkal jobb hibatűrésű hosszútávon.
Egyébként pont emiatt van pl a lemezmeghajtók esetében is staggered spin up, mostmár ha minden igaz alapértelmezetten. Ott is sok probléma volt a vinyók indulási áramlökése miatt, főleg, hogy azok nem is csak egy pillanatra vették fel a névleges áram többszörösét, hanem akár 2-3 s-on keresztül (főleg a többlemezesek). A ventilátorok párszáz ms-os áramlökése nem probléma. Illetve ha elég intelligens a vezérlő, akkor alapból folyamatosan gyorsítja őket. Bár ezt igazából a saját vezérlésükbe is nyugodtan beleépíthetnék.
Zsír, az f7b beflashelése után megkergült a hőmérsékletmérés. Jelenleg 19 °C-osnak méri a procit a lap, miközben a szobában 25 °C van. A max 800-at forgó 200 mm-es ventilátort meg az előbb szerinte 45k RPM-en forgatta... Egyébként UEFI-ben miért nem képes egyik gyártó sem rendesen megoldani az egérkezelést? Ha már egyszer ezzel promózzák álandóan ezeket a grafikus rityókat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Asztalos klub
- EAFC 25
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- BestBuy ruhás topik
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen mobilnetet vegyek?
- Nintendo Switch
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged