- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
br120
csendes tag
válasz
speedernet #31919 üzenetére
-
apa111
aktív tag
válasz
speedernet #31923 üzenetére
Ahogy írod is ha nincs szükséged a proci cserére akkor ne cseréld le pusztán azért ,mert a ram nem azon a frekin megy amit szeretnél.Egyébként nem is biztos hogy sokra mennél vele ,mert lehet a procit le váltod de épp a lapodhoz meg írt bios miatt vagy a prociban be integrált memória vezérlő miatt nem jutnál nagyobb frekihez a memóriával.Nálam mindegyik proci családból van / r7 1700,r5 2600 ,r5 3600/és öt fajta lappal rendelkezem mer thát volt r5 1400 r3 2200g is /nagy a család/ megfertőzött a rizsa /még jó hogy nem a korona ....../
és volt olyan tapasztalatom ,hogy egy azonos proci ugyan azzal a memóriával hogyan is viselkedett egy másik lapban /b320 ,b350, 2db x370 ,x 570 / lapok a 4xx sorozat ki maradt nálam aról nem tudok nyilatkozni.Szóval egy két száz mgh difi volt a lapok közt ki vétel az x 570 -l ott 3600 mhz ment egyből igaz a r3600 rizsával.De ami téged érdekel ebből az a r7 1700 és el mondom b350 lappal kezdtem 3066 volt a stabil a ramnak ,egy -egy új bios fel rakásnál jól ment a 3200 mhz a ramank ,de akkor nem tudtam 4ghz mellett hajtani a procit.Aztán x370 asrock lap jött egyből 3266mhz ment a proci ami addig nem ment stabilan.tovább nem kisérleteztem vele jött az r5 2600 meg egy asus x370 lap 3200mhz -ig jutottam a rammal ami az asrok lappal +66 mhz -l jobb volt egy elötte lévő generácios procival.Na és ugye ott volt a kis r3 2200g ami 4 slottban 2 külön pár rammal /patriot vipper 3733 2x8g és patriot vipper 3200 2x4 g ramból állt és 3400 mhz ig jutottam stabilan vele ,topikjában rá tudsz keresni egy elég hosszú konklúzióval meg írva/.Én azt mondom neked így a végén ha elég a proci ne váltsad le a memóriát próbálgasd és ha nagyon nem megy csak egy picit a gyári értékek alatt maradni ne essél kétségbe jó az úgy is minden napi használatra tökéletes / és persze csak a tesztek miatt ,benc nem éri meg váltani ,én is csak azért váltottam mert nagy a család és nem buktam szinte semmit rajta kivétel r1400 r2200g ,de hát ez így megy ez is egy fajta szórakozás hobbi
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
speedernet #31921 üzenetére
nekem a 2700X / B350 kombo by XMP viszi a 3200 -at.
anno az 1700 -as procit nem probaltam ilyen magasra kergetni, aegis poccre ment 2933, boldogsag volt az is azutan, amennyit szivtam a Corsair 3000/cl15 -el, hogy stabilan menjen. -
hokuszpk
nagyúr
válasz
speedernet #31919 üzenetére
lehet a proci memoriavezerloje nembirja.
Az elso genhez erosebb sziliciumlottoszerencse kell, hogy menjen 3000 felett. -
apa111
aktív tag
válasz
speedernet #31915 üzenetére
Egyébként ha rá érzel az izére a ram beállításnak lesznek sikereid és nem fog vissza tartani semmi attól ,hogy még nagyobb ki szerelést használj/ 2x8g vagy 2x16g/ bármilyen ramból is .Én egyetlen egy ramot se az alap lap alapján választottam nem is értettem hozzá ,hogy mit és mit nem szeret a ryzen .Team group 2400mhz@ 3066 cl 16 on ment egy r5 1400 mellett közel egy évig ,utána kevésnek tünt a mennyiség 2x4g volt és vettem / pont abban az időben horror ára volt a ramnak/ szóval vettem 2x8 g kingston fury 2133mhz@ -t 1 évig ment stabilan az 1400 mellett 2666 cl 16 ,most már egy éve a ram maradt jött r5 2600 -s és az mellett 2800 cl 16 ban megy a gyerek nagy megelégedésével minden fagyás újra indulás nélkül.A gyerek nem benceket méreget mint az apja
és észre se veszi a különbséget 3200 vs 2800 között.
-
apa111
aktív tag
válasz
speedernet #31915 üzenetére
Igen xmp be aztán 3066 ra rakod a ramot az időzítést meg cl14 -re ,mert az első gen ryzen nem nagyon szerette a páratlan időzítést a ramoknál.Tehát nálad a 3000 cl 15 ,célszerű cl 14 vagy cl 16 -al próbálkozni.De ha nagyon nem vagy biztos a beállításban a biosban ,akkor csinálhatod úgy is mint én először ,hogy csak a 14 értéket állítottam be a többit AUTON hagytam így az alap lap adott hozzá értéket.
Később ha már jobban ki ismered a lapodat megpróbálhatod te magad be írni az értéket .Ez nálam még 2017 -ben volt .
-
apa111
aktív tag
válasz
speedernet #31913 üzenetére
Én nálam úgy volt az első négy értékkel játszogattam ,de ha még akarsz ki facsarni belőle akkor lehet a többiben is változtatni,legrosszabb estben nem butol a gép.Viszont annyi a különbség neked 3000 cl 15 ramod van feszt 1,36v kezd nem lesz baja.Egy biztos a 3200 cl 16 vs 3066 cl 14 a minden napi alkalmazásban elenyésző a különbség.
alsó képnél 3200 cl 16 .
-
apa111
aktív tag
válasz
speedernet #31911 üzenetére
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
speedernet #31909 üzenetére
-
19ati93
senior tag
válasz
speedernet #31907 üzenetére
Nézd meg 1.38v-n pl hátha stabilabb. Én ha xmp-vel állítom be akkor a biosba 1.35v-t mutat, de a valóságban az 1.36-37v. Passz miért.
Ja még annyi hogy A2-B2 slotba van a RAM ugye? -
19ati93
senior tag
válasz
speedernet #31905 üzenetére
Esélytelen értelmes MHz-t kihozni 4 stickkel, legalábbis nekem ez volt a tapasztalatom.
Ryzen 1600 és ASROCK AB350 PRO4 lappal.
Volt 4x4 stick ramom, de csak 2400 MHz-en volt stabil, 2666-on rengeteget babráltam mire működött, de nem akart az igazi lenni sehogy így se.. játszottam 1-2 órát és random kék halál, de olyan is volt hogy egy windows login elég volt neki ahhoz hogy beadja az unalmast.
Tavaly eladtam őket, és inkább vettem egy 2x8GB 3000MHz-es kitet, ami megy perfektül 3200 MHz-en. 3400-on már nem stabil, 3333 MHz meg határeset. Benchmarkokat még elbírja de hosszútávon nem igen stabil ez se. -
SECTORnooB
addikt
válasz
speedernet #24102 üzenetére
Így van ha valamelyik alkatrész szarakodik, az egész platformot szidni kell, az remélem fel sem tűnik, hogy a döntő többségnek minden gond nélkül fut. (Ne haragudj nem csak neked szól ez, de már nagyon elszaporodtak az inkompetens destruktív hszek.)
-
Kolbi_30
őstag
válasz
Nem a proci szar...hanem az alaplap.
-
Feriboy2
aktív tag
válasz
nem mindegy melyik slotban van a ram, idézet a manuálból: "when enabling
Dual Channel mode with two memory modules, we recommend that you install them in the DDR4_1
and DDR4_2 sockets."szóval az 1-es meg 2-es helyre kell tenni a ramokat, hogy menjenek duálban rendesen
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
speedernet #24103 üzenetére
nezd meg a frissitesi elozmenyeket.
-
törölt tag
válasz
A soc fesz az mennyi nálad? Apró lépcsőkkel próbálj meg emelni rajta, semmiképpen se hagyd auton, nézd meg alapból auton mennyit ad a deszka. 1V-ról próbálj meg elindulni.
-
Leon77
őstag
válasz
speedernet #24099 üzenetére
Win frissítés nem volt? Ha auton minden oké, akkor a tuning valószínű instabil. Hw hiba esetén auton is kéne fagynia. Ibt very high prime 95 mehet. A ram nálam, ha instabil elsonek az aida memory stress teszten hasal el 1 perc alatt. Én hónapok óta hasznalom a saját tuningomat hibamentesen, igaz, legujabb bios utan kellett 2 lépcső feszt adni a procinak, mert kicsit instabil lett. 3200 as ramjaim soha nem voltak stabilak 3200 on, egyszer egy hónapig, de utana nekem is volt bsod meg bootloop. 3066 on stabil.
-
Beretvás
veterán
válasz
speedernet #24099 üzenetére
Táp milyen?
-
füles_
őstag
válasz
speedernet #24097 üzenetére
Hali!
Akkor most milyen időzítésekkel megy a RAM-od? CL15? Ha igen akkor próbáld meg CL16-os időzítésekkel. -
Tomi_Sci
őstag
válasz
speedernet #23577 üzenetére
Igen, igen.
-
Enter65
senior tag
válasz
speedernet #23417 üzenetére
Szerintem csak az lesz. Ha a kondik vagy más lenne, az másképpen hangzik.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
speedernet #23411 üzenetére
kapcsolgatunk Szikra elvtars ? kapcsolgatunk ?
-
Enter65
senior tag
válasz
Lehet hogy kezd elhasználodni annyit kapcsolgadtad...
-
seven7
aktív tag
válasz
ne kapcsolgasd
-
SECTORnooB
addikt
válasz
speedernet #23221 üzenetére
Aktuális, csak sajnos nincs még időm véglegesíteni, de reméllem hamarosan elkészül
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
speedernet #23150 üzenetére
-
JanR
addikt
válasz
Ez valami vga szoftver hiba lesz, nem hinnem, hogy a processzorhoz tartozni. Esetleg azt frissitsd, vagy telepitsd ujra.
-
Komplikato
veterán
válasz
Ez nem a Radeon ReLive program, mert nálam is ezzel nyit a W10, nem szeretik egymást. Igaz nálam 17093- as a rendszer, de ezek szerint a végleges se szereti?
-
válasz
speedernet #23102 üzenetére
Jó neked! Használd sokáig nagy megelégedéssel.
Én lehet kidobom az egész konfigot a méhbe (lap, proci, ram biztos), ha ez így megy...és nem lesz tökéletes a Flare-X KIT-el sem... (ha már ennyit ruházok erre az egészre)MD
L -
hokuszpk
nagyúr
válasz
speedernet #23038 üzenetére
hm. nemigazan ertem, mit ertesz "buta kerdes" alatt ; inkabb kerdezz, minthogy tonkretedd azt a draga procit.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
speedernet #23034 üzenetére
"mennyit tudnánk ezzel hozni pluszban?"
varjal mindjart kiszamolom, aszondja nalam emlekeimszerint indultunk valahonnan 1560 rol, most 1640 korul dob, az annyi mint kb. 5% ?
lehet nalad mar a lap magatol is jol lotte be, akkor semmit, viszont vigasztaljon, hogy minuszba nem fog menni tole a cine. ha a kovetkezo fokozaton sincs valtozas, akkor valoszinuleg nem is lesz, tedd vissza a 0.9V ( auto ? ) -ra. -
Beretvás
veterán
válasz
speedernet #22992 üzenetére
Menj le ameddig stabil marad.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
speedernet #22992 üzenetére
mehetsz lejjebb, homersekletre erosen johatassal lesz ; ha instabil, majd visszaemeled. ez egy ilyen jatek.
-
Beretvás
veterán
válasz
speedernet #22989 üzenetére
Az új bios nálam is bőven 1.2 volt felett lőtte autón a soc feszt. Kézzel 1.05 re tettem és igy már jó.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
speedernet #22976 üzenetére
a vddp emelestol a cinebench pontszam javulasat varjuk
)
a socnak magas az 1.236, emlekeim szerint 1.2V -ig ajanlott. -
hokuszpk
nagyúr
válasz
speedernet #22973 üzenetére
probald meg pluszba vinni +0.05 -os lepesekben. szvsz +0.15 -nel feljebb felesleges vinni. ( ha szamitasaim helyesek, az lesz az 1.050 )
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
speedernet #22970 üzenetére
ja, persze giga lap. szerintem az lesz az, miket enged allitani, ha elkapcsolsz az 'auto' -rol ?
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
speedernet #22967 üzenetére
cldo_vddp -t probald meg atallitani autorol mondjuk 1.050V kore..
-
SECTORnooB
addikt
válasz
speedernet #22964 üzenetére
Jó teljesen
Viszonyitasnak nekem 3,8Ghz és 3200mhz kit mellett, 159 single core és 1287 multicore. -
hokuszpk
nagyúr
válasz
speedernet #22739 üzenetére
regebben volt a Giga lapokon ilyen varazskombinacio, hogy ctrl + F1, akkor elojott par plusz opcio,
-
Beretvás
veterán
válasz
speedernet #22739 üzenetére
Erről már volt szó egyszer azt hiszem. Van ott egy másik fül alat valami dinamic v core. Videoban amit néztem azt állította.
-
pipo112
őstag
válasz
speedernet #22734 üzenetére
bios képeket létszíves mert így nehéz lesz
azért az ilyet nem hinném hogy kihagynák, de ha még is jelez giga support felé scr-rel -
Beretvás
veterán
válasz
speedernet #22712 üzenetére
gigánál fogalmam nincs, de van itt még aki gigát használ, picit várj még akkor..
-
Beretvás
veterán
válasz
speedernet #22708 üzenetére
kezdésnek 37es szorzo/ 1,260 vcore.
-
tom36
kezdő
válasz
speedernet #22582 üzenetére
telibe tarafáltad mind a 2 ram-ot amit nézegetek a 3000-es corsair helyett.
hogy legyen valami ide illő kérdésem is, nem tudjátok véletlen, hogy a Ryzen procik hány szor hányasok mm-ben ?
mer találtam mindenről adatot pl.: hány m2 1 db mag de magáról a proci méretéről semmit, vagy csak rosszúl kerestem.
illetve még 1: egyszálas teljesítmény esetén (1600x-nél) ha jól tudom/olvastam akkor rövid időre 1-2 magot felhúz 4Ghz -re majd vált
ezt tényleg meg tudja csinálni vagy ez megint a konfigtól ill. beállításoktól függ, hogy meddig megy ? -
Pro!Petya
addikt
válasz
speedernet #22558 üzenetére
bmcsmartin77@gmail.com
Beretvás & speedernet
Neki írjátok meg mit szeretnétek módosítani! -
hokuszpk
nagyúr
válasz
speedernet #22450 üzenetére
ram feszt feltolta 1.35 votlra az alaplap ?
-
Pro!Petya
addikt
válasz
speedernet #22460 üzenetére
3 short beeps Basic memory 64K address check error
Vagy a fesz kevés neki vagy a timing feszes ami azért érdekes mert az XMP -t vennie kéne körülményektől függetlenül , ha csak az imc nem birja már tovább ... Ez orvosolható frissebb biossal jobb esetben
Alaplapon az előírt slotba van rakva? -
SECTORnooB
addikt
válasz
Igen,de ha nem az xmp miatt akkor más memóriához visszavezethető probléma miatt.
Disztroj: Mégis megkora feszt? A memóriák milyen beállítás mellett futnak? -
Beretvás
veterán
válasz
speedernet #22453 üzenetére
3 hosszú vagy rövid? Miféle csipogás volt ezt kellene megnézni..
-
Beretvás
veterán
válasz
Nem valoszinü, inkább Vga driver..
(#22451) --Disztroj--: most milyen gép is ez? Adatlapodon intel van.
-
válasz
speedernet #21765 üzenetére
Nekem ugyanez a széria van, 2x8GB -ba [link]
3066-on használom (2017.09.-hó végétől és 3200 is meg volt, de az még nem 100% stabil , de lefixálom és 3466-ot is megpróbálom lefixálni azután majd) amúgy jó kis RAM (nem hiába G.Skill) ajánlott RAM !MD
L -
füles_
őstag
válasz
Én is ezzel a RAM-mal szemezek, majd beszámolsz, hogy mi a helyzet vele?
-
seven7
aktív tag
válasz
speedernet #21734 üzenetére
Sikerült, most már 3200-on megy a memória.
Megpróbáltam a bonyolultabb megoldást, Taiphoon + calculator, de azután vissza kellett állítanom default-ra a BIOS-t, mert nem indult el.
A sima DOCP profil nem állította át a feszültséget 1.35-re. Miután azt átállítottam rendben indult és stabilnak is tűnik. -
SECTORnooB
addikt
válasz
Majd küldj egy tesztet kiváncsian várjuk.
-
SECTORnooB
addikt
válasz
speedernet #21628 üzenetére
Az egyik barátomnak Msi PC Mate-be raktam ezt a g.skill kitet: F4-3200C16D-8GRK
Zokszó nélkül vitte a 3200mhz-t első verziós BIOS mellett.
A négy betűs zöld leveles boltba ez most 36 ezret kóstál.
El lehet felejteni a QLV listát szerintem ebben az ergya piaci helyzetben.
Már minden alaplapgyártónál kintvan az új BIOS, így azért nem rosz már a memória helyzet egyátalán, csak a nagyhatalmú MSI töketlenkedik még.... -
barni210
csendes tag
válasz
speedernet #21623 üzenetére
az én trident z-m sincs feltüntetve mégis megy
-
ati3x
senior tag
válasz
speedernet #21574 üzenetére
Ha valami nem megy, ayt szokták mondani "cserélj tápot". Azért az már elég gyanús, hogy hozzád 2x csapott be a villám. A mai gyártási paraméterek mellett..
Én valami más okot sejtenék emögött!
-
ati3x
senior tag
válasz
speedernet #21565 üzenetére
Én Asus B350M lapban nyomom. Ha 2933-on megy. Az idözítésekre most nem emlékszem. Talán 14-14-14-16-on? Feljebb nem ment. (ja asszem 1.375V-on megy. az XMP megküldi 1.4V-al). Sokáig nekem is 2800 volt a max. XMP-el meg se nyekkent. Aztán hirtelen ötlettöl vezérelve átraktam a másik slotokba. Egyböl ment feljebb..
-
Lukitomi
aktív tag
válasz
speedernet #21611 üzenetére
Crucial Ballistix Sport
-
Pro!Petya
addikt
válasz
speedernet #21611 üzenetére
Hi
Trident Z vagy Flare-X
-
Jester01
veterán
válasz
Ott a lista az összefoglalóban, de nekem Asus X370-A, 3066MHz CL14.
-
válasz
ROG Strix B350-F Gaming lapod volt már?
Ha nem, akkor azt tudom ajánlani.MD
L -
pitiless
senior tag
válasz
Az ASUS PRIME X370 PRO-val semmi bajom sincs. Az elején volt (az én hibámból) egy kis memória gond, de egyébként teljesen stabil a lap. Viszonylag sűrű bios update (ez lehet jó és rossz is, de én inkább úgy tekintek rá, hogy törődnek a lappal). Gigát akartam venni, de sehol nem volt akkor készleten, de úgy látom, hogy jól tettem, hogy nem azt vettem.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
eleg rossz karmad lehet, ha harmadszorra is hibas lapot fogsz ki.
esetleg apron nincs valami alaposan kitesztelt elado lap ? -
B@ldrick
aktív tag
válasz
3200Mhz 1.39V C6H-ban ment. (Ha rám keresel megtalálod.)
-
Atish19
őstag
válasz
Én ilyet használok. 2x8gb kiszerelés. Gigabyte Ab350m Gaming 3 alaplapban 2933mhz-en ketyereg xmp profillal.
-
barni210
csendes tag
válasz
speedernet #21502 üzenetére
nekem a rog strix gaming f-el nincs bajom
-
pipo112
őstag
válasz
speedernet #21502 üzenetére
asrock-ot vagy asus néznék eddig erről a 2 márkáról olvastam a legtöbb jót
-
SECTORnooB
addikt
válasz
speedernet #21495 üzenetére
Hanyagolós a CL15 ös Korszar.
-
stratova
veterán
válasz
speedernet #21445 üzenetére
Publikus hogyan halálozott el?
-
kecsawi
senior tag
válasz
speedernet #21445 üzenetére
Ha számít a hang, és az érték, szerintem most, hogy 30 körülre beesett az Asus ROG STRIX B350-F GAMING ára az nagyon jó vétel.
-
válasz
speedernet #19812 üzenetére
Az időzítéseidet használva sikerült eljutnom 2800-ig nekem is.
2667-en jó volt a fix 1,2V, de 2800-on már az AIDA eldobta rögtön magát. Átállítottam a RAM feszültséget AUTO-ra és így ment rendesen az AIDA.
Most jön a Prime95 teszt.
2933-on újraindulgatott...
Nekem is 5.20-as a RAM verzió.
-
válasz
speedernet #19812 üzenetére
Köszönöm
A RAM verziót hol tudom megnézni?
Jovás:ahogy elindul a teszt kb. 5 másodpercen belül már kiírja a hardware failure üzenetet.
-
pitiless
senior tag
válasz
speedernet #19635 üzenetére
Igazán nincs mit.
-
pitiless
senior tag
válasz
speedernet #19629 üzenetére
Indítsd újra a gépet és a C:\AMD\Chipset drivers mappát töröld le, majd futtasd újra a telepítőt. Így már menni fog.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
speedernet #19574 üzenetére
az teljesen rendbenvan.
-
törölt tag
válasz
speedernet #19576 üzenetére
Nekem 127 Gflops-ot hoz 3,85 ghz-n. Fesz: 1,363v
illetve Cinebench 1286pont.
Valaki privátban tudna segíteni a tuningban? Vagy gyenge kockát fogtam ki... Vagy én vagyok béna... -
bandika0626
senior tag
válasz
speedernet #19574 üzenetére
Tudnál egy letöltési linket az avx-es ibt hez.
-
törölt tag
válasz
speedernet #19561 üzenetére
Elküldtem privátban.
-
OutSider17
senior tag
válasz
speedernet #19555 üzenetére
Megtaláltad az AVX-es IBT-t?
-
törölt tag
válasz
speedernet #19527 üzenetére
Azt megköszönném!
Lehet én is downgradelem és megpróbálom úgy is. -
őstag
őstag
válasz
speedernet #19497 üzenetére
Éppenséggel van ilyen a QVL -ben. A 3000MHz (downgrade to 2933 MHz) résznél.
Ryzenhez ez nem a legjobb választás, Hynix chipes.
Sokaknak van ilyen, és az összefoglalóban lévő táblázat szerint egy két kivételtől eltekintve 2933 -at tud, van akinek még annyit sem.
De a maximum 3066.
Ha jól értelek nálad is megy 2933 -at mindkét modul. -
pipo112
őstag
válasz
speedernet #19493 üzenetére
amit már itt a többiek is mondta ha 14 napon belül vagy és persze netes vásárlás állj el , indok nélkül megteheted vagy gariztasd.
-
őstag
őstag
válasz
speedernet #19493 üzenetére
A lap és a ram típusa kéne. Így nehéz konkrétan válaszolni. Ha az XMP profil szerinti értéket elvben tudja a lapban a QVL szerint és neked nem megy annyit akkor lehet hibás.
-
őstag
őstag
válasz
speedernet #19487 üzenetére
Nem feltétlenül hibás. Milyen ram, milyen órajelen milyen lapban? Tuningra nincs garancia. Még akkor sem ha másnál - vagy a ebben az esetben nálad - egy ugyanolyan megy.
-
pipo112
őstag
válasz
speedernet #19487 üzenetére
az akkor gari lesz
próbáltad azt a ramot mindegyik slotban ?Beretvás:mást nem tudunk ez van msi fórumon az egyik modi azt írja vannak gondok az új biossal és bétákat se merik kiadni mert nem igazán akar működni az új agesaval a bios-uk ha meg valaki fel telepít egy beta-át az új agesa kóddal akkor azon kell maradnia mert vissza nem tud menni a régebbi biosra mert nem egyeznek agesa kódok szvsz ha valami copás van a beta biossal akkor addig szívsz vele míg nem jön újabb
-
Jester01
veterán
válasz
speedernet #19481 üzenetére
Nem tudjuk. Mágia. Mint ahogy a másik kollegának is, akinek csak egy adott feszültségen megy.
-
Beretvás
veterán
válasz
speedernet #19478 üzenetére
msi hoz még bios sem jött..
-
Pro!Petya
addikt
válasz
speedernet #19433 üzenetére
Az akkor stabil ha abban a környezetben amiben használva lesz nem freezel vagy nem adódik valami anomália.
Nálam játékra elég az 50 perc prime small fft / blend + párszor ibt vh 10 kör.
Memtest64 egy óra maxon.
Azért nézd meg játékok alatt az a tuti, akkor kap minden mindent ha gebasz lesz ott kibukik.
Ibt be mennyi gflops jön ki? -
kisza25
félisten
válasz
speedernet #19417 üzenetére
Az 1,9V, az gondolom 1,19V akart lenni, csak még mielött valaki kipróbálná
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
speedernet #19389 üzenetére
ha nem az alap 2133 -on hasznalom, akkor nekem csak es kizarolag 1.240V -n hajlando mukodni a 3000/CL15 Corsair, igy viszont 2800-ig jutottam vele 18-18-18-18-36 idozitessel.
-
Jester01
veterán
válasz
Pedig az gyárilag 1,35V-os. Az nem lep meg, hogy 1,2V-on hibázik.
-
Beretvás
veterán
válasz
elméletileg a többlet fesztöl nem hibázhat, max jobban melegedhet, de az is elenyészö.. milyen lap milyen cpu? adataidat kérlek töltsd ki.
-
Beretvás
veterán
válasz
speedernet #19378 üzenetére
nem avx es volt. azt itt a topikban találtam meg.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
speedernet #19378 üzenetére
az avxes ibt nagyobb gflops ertekeket ad, mint a 'sima'.
de jobban is izzasztja a procit. -
SECTORnooB
addikt
válasz
speedernet #18856 üzenetére
Szerintem érdemes, én várom mint a veszett egér
-
Tarill
őstag
válasz
speedernet #18682 üzenetére
nee
kicsit bíztam benne hogy eltanácsoltok, most kezdhetek ezen agyalni mit hogyan kéne
-
SECTORnooB
addikt
válasz
speedernet #18668 üzenetére
Működhet, de majd meglássuk a valóságban.
-
SECTORnooB
addikt
válasz
speedernet #18666 üzenetére
Nem elképzelhetetlen, hogy meglegyen a 3000mhz 4 modullal van olyan user aki stabilan pörget hasonló buildet.Az időzítést pedig maximum átállítod.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- TCL LCD és LED TV-k
- Argos: Szeretem az ecetfát
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- Honor Pad X8a 64GB Wifi,1 év Garancia
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- Epson Workforce DS-530II Dokumentum szkenner
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged