- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Netfone
- One mobilszolgáltatások
- VoLTE/VoWiFi
- Apple Watch
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pro!Petya
addikt
Nem mondanám túlzónak!
Nálam kell az 1,440V a 4,1GHz-hez,(pontosabban 1,439V) asszem a táblázatban is 1,440 van megadva. Próbáltam már ezer dolgot de ha csak egy lépcsőt is lejjebb veszek már borul valahol. Ami érdekes hogy IBT VH -t nem mondanám 100% stabilitásra inkább használjátok a Max opciót.
Csak 64-es multikat tolok többnyire BF1/BFV és rohadtul érzékeny a legkisebb instabilitásra is mert kivág egyből annak ellenére hogy az IBT VH hibátlanul lefut.
A VH-t csak azért használjuk a fórumon hogy a többi mérésekkel összelehessen vetni mivel ott fixen használ a memóriából.
Prime-nál jó a 6óra amit írtál, viszont nem biztos h elég, aki a géppel dolgozik az van hogy 24órára is odarakja mivel az nem engedhet meg magának akár csak egy random freezet vagy restartot mert kukázódik a meló. -
jeni
félisten
Amennyiben használnál PCIe m.2 kártyacsatolót?
Nekem is olyan van- Asus és Delock
ott épen ez a LEGOLCSÓBB igaz ehhez nem jár venti
-
-
Lehet teszek egy próbát.
ODD nálam nem sokat megy, de néha kell írni pár lemezt (évi 10-15) és azért jó ha van, bár van USB 3.0 -s (RaidSonic keretbe) BD-RE -m is (Pioneer) ami XL lemezeket is ír és kezel..
Nálam a VGA is extra csendes és jó tempje van. (Matrix Platinum ROG)
Lepa ventikkel már befürödtem, el is adtam (6 db) és azt ajánlották, aztán a ventis topik ajánlottak listájából is kikerült (úgy volt benn, mint "csendes, halk" venti..) és annyira nem volt csendes.
Az említett Nanoxia Deep Silence szerintem az egyik leghalkabb / jó légszállítással bíró venti.
(ezt nem ajánlás alapján vettem, magam keresgettem a gyártók között, eladói oldalakon.)
Nálad a proci mennyin megy 24/7 -be ? (freki, fesz, temp.?)MD
L -
Köszi!
Brocken 3 ha jól emlékszem 220w TDP-s , 3825MHz @ 1.35v állítva 24(7 -re tökéletesen megfelel.
RAM az 2933 CL14 -n 24/7 -be (azért megküldve IBT meg egyéb erős progikkal, felmegy a temp szépen, de még nem kapcsol le)
Általad használt vizes az 300w (max. 350w) TDP-s
Én a Brocken 3 -at 15k -ér vettem (még) 2 év garral és vettem hozzá 2.-ik ventit is (mert gyárilag csak 1 ventis és van 2.-ik ventinek felfogatás gyárilag és éltem is a lehetőséggel) gyárilag van AM4 is hozzá és szempont volt a 20 dB(A) alatti zajszint. (így minden ventim 20 dB(A) alatti és bőven megfelelő - nem szeretem a venti zajt)
Régen a Phanteks ventiket szerettem, de már vannak jóval halkabb ventik is (jó légszállítással) bár nem olcsóak, de ezt érdemes megfizetni.
Phanteks házba beépítve ez a vizes cucc, ODD -t ki kell hagyni, vagy elfér még felette?Szóval lehet nem érdemes lecserélnem..fene tudja...
MD
L -
-
Közben feltettem a kérdést CPU hűtős topikban is
Lényeg, hogy érdemes lecserélni egy 2 ventis Brocken 3 -at ilyen vizesre?
Én mind a 4 ventit cserélném (a teljesség érdekében) 1500rpm -es Nanoxia Deep Silence -re (ez is extra halk és jobb légszállítással rendelkezik, mint az AKASA és a Nanoxia (Germany) 3 év garos)Nekem jelenleg így néz ki (elöl is van 2 db Nanoxia Deep Silence 140mm ventim - akkor azok helyére felszerelhető ez a Liquid Freezer 240 -es ?)
Felülre biztos nem, mert ott a venti tartó az kihúzható tálcás megoldással van kivitelezve gyárilag. Ott is 2 db 140 -es Nanoxia DS kapott helyet.
MD
L -
blackmacs
senior tag
Szia!
Köszi!
Húzva nem lessz a proci nem érdekel ez a része,a lényeg hogy a gyári hűtők soha nem voltak valami szuper teljesítményüek,gondoltam áldozok rá annyit hogy rendesen hűtve legyen a Ryzen.
Valami oknál fogva ez a hűtő tetszett meg.Igaz Zalman párti vagyok hűtés terén de abból amit szeretnék nem találtam infót hogy AM4-re hogy lehet feltenni. -
Linket megköszönnék erről a vízes csodáról.
Olvasatom szerint AM4 -re nem kompatibilis (ha egyre gondolunk / 4 ventis)Közben találtam:
Sajnos a csomag nem tartalmaz am4 lefogatót, úgy kell a gyártótól kérni, amit küldenek a számla másolat ellenében.Hol érdemes venni? Kékben hol beszerezhető?
Házamba ez beépíthető lenne? [link]
MD
L -
Pro!Petya
addikt
A probléma annyi hogy tuningnál - optimalizálásnál jelentkezik csak a jelenség , és egy adott frekvenciához tartozó fesz minimumnak meg kell lennie, ott ahol a stressz tesztek kidobnak már, vagy be sem bootol az egyértelműen kevés , de mivel Os alatt a programoknak van bizonyos "hibahatára" / vagy csak nem fut eleget egy bizonyos teszt így fordulhat elő.
Pl.: aki munkára fogja és biztosra akar menni ott nem ritka a 24 órás prime small fft - blend & 30-50 körös IBT Max ,stb stb. Na most ehhez képest mi mezei userek ennek töredékével megelégszünk , mert a felhasználási területünk különbözhet vagy nincs meg a megfelelő technikai háttér /hűtés/ , esetleg csak az időt sajnáljuk rá így ezért probléma bármikor jelen lehet. (elnézést a kivételtől)
Ami cpu-m így adta meg magát azt beküldtem teljes leírással kivizsgálásra és ott közölték a jelentésben hogy egyértelmű feszültségkeveslet- ingadozás okozta az egység meghibásodását. (Érdekes módon nálad is megszűnt a hiba feszemeléssel!) Miután volt itthon pár kocka Fx-em így persze nem garanciális kivizsgálásra küldtem be csak egyszerűen érdekelt a probléma miértje.
Ekkor esett le hogy álltalánosságban miért is vannak alapon ugymond túlfeszelve a processzorok amit mi utolag otthon "optimalizálunk"
Ezért is kezdtem a válasz hsz-emben #25340 hozzád hogy "Többnyire Vcore fesz többlet megoldja"
mivel már pár embernek így meg lett oldva.Sorry a hosszura sikeredett , direkt nem off-ba raktam.
-
Pro!Petya
addikt
-
sutyi^
senior tag
Hát hogy a "minőségi" Ubisoft termék 2-3 óránként dob egy CTD-t nem feltétlen a konfigod problémája.
Arra is felhívnám a figyelmed hogy Division DX12 módban pl. nagyon nincs kibékülve a különféle overlayekkel, legyen az akár egy sima RTSS overlay Afterburner vagy egyéb hasonló mellől. -
Leon77
őstag
Afterburner plusz hwinfo64. Bármit tudsz monitorozni, akár jatek kozben is, fps, gpu, cpu load/temp stb... Logolni is lehet, nagyon hasznos. Nálam hwinfo64 rendszerrel együtt indul. Vizhutesem van es biztonsági okokból be van állítva ha cpu 80 fok fölé megy, vagy a pumpa fordulat 900 alá esik, kiad egy shut down parancsot winnek.
-
Leon77
őstag
Minimálisan fogyaszt többet idle max. órajelen, mintha visszaveszi azt, mivel terheletlen, nem fűt, ergó az elektromosságnak nem kell hővé alakulnia, ami terheléskor keletkezik. Havi szinten lehet van 1-200 forint difi... De szerintem, ha az ember tuningol, akkor ezen már nem fog spórolni, többet ér a stabil teljesítmény.
-
-
apa111
aktív tag
-
HSM
félisten
Ez tényleg elég sok.
Lap normálisan kezeli a Turbo-t, XFR-t? Intelnél pl. szerették a lapok teljesen máshogy kezelni a procit, mint gyárilag ki volt találva, eléggé elrontva annak gyári TDP beállításait pl azzal, hogy az egymagos turbó feszültségén és órajelén hajtották 4 magon is a rendszert....
A hűtőnél mi lenne, ha fordítva tennéd rá? Felülről szívná a friss levegőt, rá a VGA-ra? Nekem úgy volt hűtve i5 4670K, és teljesen jól működött, a VGA hőfoknak is jót tett.
-
HavocS
senior tag
Igazából egyébként szerintem ez az energiaséma egy nagy humbug. Nem hiszem hogy a látható beállításokon kívül bármi egyéb lenne benne, akkor viszont bármelyik windowsos energiaséma ugyanezt csinálja attól függően, hogy mennyi a minimum és maximum processzorsebesség ami be van állítva...
Aki felrakta az F7b-t, az milyen módon tette fel? @BIOS Windowsból? BIOS-ban load defaults volt előtte? Egyszer már befürödtem ennél a lapnál (pedig ha jól emlékszem csak a RAM-ok voltak 2666-ra állítva, a proci teljesen auto-n), nem kéne mégegyszer.
-
ovics
aktív tag
-
Cathulhu
addikt
Sajnos itt a tuning nem olyan mint mondjuk az FX-eknel, hogy beallitottal egy szorzot, de a proci ugyanugy viselkedett mint elotte. Itt ha OC modba kapcsol a CPU akkor minden mast felulir es szerintem a lapgyartoknak kell BIOSban mokolgatni, hogy ne ugy legyen. Emlekszem az FX-nel egyszeruen felemeltem az alaporajelet 4-re, a turbot 4.2-re es rogton teljes erteku 8350 lett a 8320-ambol. Itt amint hozzanyulsz a szorzohoz, az befixalodik, amint a feszultseghez, az is. Pedig jo lenne, ha azzal, hogy felemeltem a szorzot 38-ra, az XFR tovabbra is ugyanugy menne 39-en 2 magra illetve idle visszaesne, stb
-
Márk
senior tag
"illetve hogy lehet beállítani, hogy ne menjen emelt órajelen a processzor, tuning esetén?"
Ezt értsem úgy üresjáratban?
Szerintem sehogy, nálam is fix 3,9 GHz-en pörög a Ryzen 5 1600 egy Asus Prime X370-Pro lapban, de legalább a feszültséget visszaveszi a CPU-Z szerint üresjáratban.
Úgy tűnik ez az üresjárati pörgés lapfüggő, de van rá esély, hogy a következő biosokban javítani fogják szerintem.
-
Gunz4Hire
csendes tag
Koszonom akkor lehet hagyom a dolgot es mas lapot veszek.
Tudnatok otletet adni hogy mi lenne a legjobb valasztas 30-40 ezer kozott b350-re? 3000-es ramot tennek bele es azt szeretném ennyin jaratni van olyan akinek megy ennyin? Milyen lapokat hasznaltok? Kene egy ket tipp hogy mi lenne a legjobb választás.
Olvasgattam a topikot az utobbi másfél hétben ezert is dontottem ugy hogy amd-re valtok engem meggyoztek az uj szeriajukkal es tudom ha most valtok akkor egy darabig 100%-osan kiszolgal majd.
Elore is koszonom a tippeket es ha kerhetem leirnatok milyen memoria van a lapban? Koszonom elore is
-
GFerr56
aktív tag
-
용 Bob
senior tag
Sziasztok,
Összepattintottam a gépet, de nem megy minden zökkenőmentesen (ahogy azt vártam). A 3200 mhz ramok csak 2133 mhz-en hajlandó csak elindulni
XMP profilban hiába állítom, rebootol és alapba visszaáll.
Hogy lehetne rákényszeríteni, hogy elinduljon legalább 2933-ban?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Tab S6 - letett valamit az asztalra
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28 kWh 2018 2. felvonás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Milyen videókártyát?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Anime filmek és sorozatok
- Okos Otthon / Smart Home
- Netflix
- További aktív témák...
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz LGA775 Processzor
- Apple iPhone X, 256GB, Kártyafüggetlen
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN S3 TG CM 700W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest