- Azonnali mobilos kérdések órája
- Magisk
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
SECTORnooB
addikt
válasz
tomaszka88 #19138 üzenetére
Pár éve mikor nem volt SSD m nekem is szokszor csinálta , főleg mikor játszottam és van egy olyan érzésem a HDD se mai gyerek.
-
edari
őstag
válasz
tomaszka88 #19131 üzenetére
"még a winyó is. Win 10 őszi frissítés van fent."
Ez. HDD+Win10.
-
Apucy01
őstag
válasz
tomaszka88 #17737 üzenetére
köszi
-
Apucy01
őstag
válasz
tomaszka88 #17680 üzenetére
Szia!
köszönöm!! akkor stabil megbizható lapnak érzed? egy 1700 lesz benne és g-skill ramok... remélem stabil lesz csak az 550w tápot kicsillem egy kicsit... szerintem az kevés lesz a 1070 hez.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
tomaszka88 #17143 üzenetére
ezek még biztosan.
-
edari
őstag
válasz
tomaszka88 #17143 üzenetére
Elvileg igen. 2020-ig támogatott az AM4.
-
chopin42
őstag
válasz
tomaszka88 #16895 üzenetére
Elvileg hw info, de amit megnéztem a képen, az kb egyezett.
-
SECTORnooB
addikt
válasz
tomaszka88 #16641 üzenetére
Blend teszt legyen.
-
Simi37
őstag
válasz
tomaszka88 #16638 üzenetére
Igen a prime szinte mindennél jobban terhel. Ha crashelsz prime alatt az csupán annyit jelent h instabil.
-
M.T.
senior tag
válasz
tomaszka88 #16610 üzenetére
Kipróbálhatod még az OCCT programot elég jól megdolgoztatja a gépet.
-
chopin42
őstag
válasz
tomaszka88 #16623 üzenetére
Ha stabil, illetve nem okoz gondot, nem kell. Az a HT megfelelője amd-nél (vagyis az egy mag két szál opció). Olvastam olyat, hogy egyes esetekben (pl játékok) visszafoghatja a teljesítményt. Mint az inteles megfelelő. Én jelenleg 6/12-n használom, és nincs gond. Volt 6/6, azzal sem volt.
-
SECTORnooB
addikt
válasz
tomaszka88 #16621 üzenetére
csak érdekelt
nem kellha a játékok alatt stabil akkor nincs ezzel semmi gond.
-
SECTORnooB
addikt
válasz
tomaszka88 #16617 üzenetére
Milyen hűtőd is van?
-
SECTORnooB
addikt
válasz
tomaszka88 #16614 üzenetére
hát valószinű, bár ha birja a több órás játékot meg miegymást amit minden nap csinálsz akkor nincs gond maradhat. Manuálisan megkora feszen van a 3.9?
-
SECTORnooB
addikt
válasz
tomaszka88 #16610 üzenetére
Szép eredmény a memóriáid 3200mhz-n pörögnek?
Én csak a tesztek miatt mondtam, hogy akkor vedd ki a vsync-et. -
SECTORnooB
addikt
válasz
tomaszka88 #16607 üzenetére
Ha nem veszed ki a Vsyncet nem tudja magát se a GPU se a CPU kifutni.Illetve az AIDA stresz tesztje kb semmire nem való és nem 5-10 percekre kell tesztelni hanem órákig. Prim95 Blend, IBT.De ide vehető a Cinebench is, ha nem tudja azt a pont számot amit elötte stabil beállításokkal vagy bedobja egy pillanatra a fekete képernyőt, vagy megfagy egy pillanatra, nem stabil.
-
SECTORnooB
addikt
válasz
tomaszka88 #16594 üzenetére
Mindenféleképpen az a legjobb opció ha manuálisan eléred a legnagyobb órajel és a lehető legkisebb feszültség párosítást ami stabil. Az egy dolog hogy maga a processzor tudni 4+Ghz-t ha nem győzi feszültséggel, ez lutri mindenkinek más, a fiatal gyártások már tudják alacsonyabb fesz mellett a 4-4.1-et is,de sosem lehet tudni te melyiket fogod ki.Ez van fogadd el. Nekem még viszi illetve vinné a 3.9-et 1.35 ös Vcore mellett. de 1.3Vcore és 3.8Ghz mellett a "legjobb" a fogyasztás/melegedés/teljesítmény mutatóm így a 3.8Ghz maradt.
-
OutSider17
senior tag
válasz
tomaszka88 #16594 üzenetére
Utóbbi! Nem használják még a mai játékok normálisan a több magos processzor teljesítményt sajnos!
-
Simi37
őstag
válasz
tomaszka88 #16592 üzenetére
Bírhatja a proci a 4et de nem az összes magon hanem 1 talán 2 magon.. Amúgy minden prog bullshitet ír. A hwinfoból kell nézni a feszt konkrétan amit a proci "ír".
-
OutSider17
senior tag
válasz
tomaszka88 #16587 üzenetére
Tuti 3.9Ghz-en ment mivel 1.4 voltot kapott a proci!
De tényleg sokat számít a ház szellőzése! -
SECTORnooB
addikt
válasz
tomaszka88 #16584 üzenetére
Sok lesz ez a feszültség 24/7 re
AMD ajánlása 1.35Vcore -
OutSider17
senior tag
válasz
tomaszka88 #16584 üzenetére
Szépen hűt úgy látom a hűtőd!
Nekem is ott környékén van a vége az R5 1400-asnak!
4Ghz nem stabil sajnos már. -
OutSider17
senior tag
válasz
tomaszka88 #16569 üzenetére
Ez attól függ hogy mekkora frekin és milyen terhelés mellett nézed.
50fok max és 29,5 fok alapjáraton 3.6Ghz-en (+0,4Ghz minden magon).
Magasabb frekin már kicsit jobban melegszik de sosem ment 75fok főlé még!
65fok körül meg állt! -
Anolulu
kezdő
válasz
tomaszka88 #16565 üzenetére
persze átba**ós!
a sima 1600 3.2 - 3.6
az 1600x 3.6 - 4.0nem akarom én ezt húzni alapon elég nekem. ahogy előttem irták:
"X"-es vagy "X" nélküli processzort vásároljak?
Két tényező dönti el. Első, hogy szeretnél-e tuningolni. Második a pénztárcád.
Ha tuningolsz, akkor az "X" és az "X" nélküli processzornak körülbelül ugyanott lehet maximális stabil tuning vége. Például az 1600X tuning nélkül tud az AMD XFR turbó boosttal 4.1GHz-et két magon. Ha tuningol az ember, akkor az XFR elveszik és semmiféle garancia nincs arra, hogy sikerül elérni a 4.1GHz-et összes magon (inkább kevéssé valószínű).
Tehát ha kell a kevés szálas erő (Pl.: játékok) akkor egy alapon járatott 1600X is sokszor jobb tud lenni, mint egy jól meghúzott 1600, mert kevés szálas programoknál előnyt tud jelenteni az 1600X magas kétmagos XFR boostja, ami tuninggal (a tuning mind a hat magot húzza) nem biztos, hogy meglesz." -
Simi37
őstag
válasz
tomaszka88 #16542 üzenetére
Hát nekem elég jó lapom van és alapból (ramhoz és órajelhez sem nyúlva) 1,45v-ot adott a lap üresben. Ehhez képest a valóságban kicsit 1,35 alatt megy a 3,9ghz. A bios frissítés esetleg javíthat rajta de nekem a megvétel utáni első nap óta manualba van minden.
ed: Egyelőre még rövid teszteknél sem megyek 1,4 fölé, mert nem bírom hűteni.
-
Simi37
őstag
válasz
tomaszka88 #16518 üzenetére
Hidd nem postol lassabban attól, ha kevés vagy sok. Akkor a biosig sem jutsz el.
-
Ragnar_
addikt
válasz
tomaszka88 #16530 üzenetére
Szerintem ez akkor lenne pöpec, ha 3200-on menne gond nélkül az a memória random lapban, sőt egy kis + fesszel 3400-on is. Régi szép idők..
De ugye elvileg már a 3GHz/3.2Ghz is oc ha a 2400 a szabvány..
-
Simi37
őstag
válasz
tomaszka88 #16505 üzenetére
A net tele van tutoriallal. De akkor egyszerűen: a CPU Vcore -on kívül _semmihez_ ne nyúlj. De a net tele van tutoriallal pl itt van egy
Nincs olyan hogy pontos beállítás. Nincs két egyforma cpu. 1,35öt még én sem adok neki ahhoz már valami batár lég kell 24/7re. De mi a célod mennyire akarod felhúzni? -
Jester01
veterán
válasz
tomaszka88 #16505 üzenetére
CPUVDD18 esetén nyilván 1,8V a névleges érték. Ne piszkáld.
Azt, hogy a hűtőd mit bír egy hőmérő programmal nézheted (illetve a biosban is, csak úgy terhelni nem tudod). Ilyen rögtön újraindulás az nem tipikusan a hűtés miatt van. -
törölt tag
válasz
tomaszka88 #16497 üzenetére
1,20<1,35<1,45v
A kacsacsőr ahogy ásít úgy emelkedik a hőmérséklet. 😂 Szóval az 1,20v-ra elég lesz a hűtőd, sőt arra overkill. 😁 Bár én a helyedben hagynám auto-n, jobb a békesség. 😊 -
SECTORnooB
addikt
válasz
tomaszka88 #16490 üzenetére
Nem tudom milyen hűtőd van de elöször állítsd a Vcore-t 1.20-ra és a szorzó az maradjon 36-on.
Ha így 1 óra Prim95 és vagy 10 körös IBT Maximum mellett stabil akkor kezdenék feljebb menni frekiben és finoman adagolnám mellé a feszültséget is. -
OutSider17
senior tag
válasz
tomaszka88 #16472 üzenetére
Szervusz!
Én a sima kiegyensúlyozottat használom!
Mondjuk nekem nincs Ryzenes séma pedig 1 hónapos a oprendszerem! -
válasz
tomaszka88 #16472 üzenetére
Ha Ryzen procid van, s van egy Ryzen nevű séma, akkor talán azt.
Itt van róla egy pH! cikk: [link]
(#16474) OutSider17: a cikk szerint a chipset driver része, az fent van neked?
-
wassabi11
senior tag
válasz
tomaszka88 #16456 üzenetére
Bocsánat, nem neked szántam, remélem semmi gond
-
nkmedve
őstag
válasz
tomaszka88 #16421 üzenetére
Kapcsold ki a Cool & Quiet-et, legtöbb lapnál nem működik megfelelően tuning mellett.
Mehet simán 3.9 GHz 1.35V-on a proci folyamatosan, nem árt neki és alíg melegszik jobban mint ha a Q&C be lenne kapcsolva (nálam 3.8GHz-en megy állandóan, annyit bír 1.35V mellett). -
wassabi11
senior tag
válasz
Szia
Nem akarok kötekedni de biztos hogy te 20 éve vagy informatikus?
, nem lenne egyszerűbb a SAJÁT
biosodról feltölteni egy képet? Mert eddig kicsit kezd szagos lenni a ramos problémád, saját gépedről nem töltesz fel képet hogy tudjanak segíteni a fórumtársak. ( Ha egyébként meg jól is megy ram, és meg gondoltad magad akkor mond meg az illetőnek, mert egyre jobban kezd furcsa lenni a te történeted ebben a helyzetben). -
hokuszpk
nagyúr
válasz
windows energiagazdalkodasban nezd meg a minimum/maximum processzorfrekvenciat.
-
SECTORnooB
addikt
válasz
tomaszka88 #16423 üzenetére
Cpu Vcore 1.35
és a többi amit leírtam, de egy kép nem kép -
SECTORnooB
addikt
válasz
Csak nem MSI lap és új BIOS?
Mert akkor tessék vissza tenni a régit, példának okáért 1.7-est, és úgy próbáld meg.
Ha a szorzót 39 re állítod nem mehet 2200mhz-n kivéve ha a fent említett gyártótól van a lap és a legújabb BIOS van fent és enabled a Cool N Quiet
Szép kép egy Gigás Biosról, de akkor sem vagyok jártas benne -
SECTORnooB
addikt
válasz
tomaszka88 #16408 üzenetére
PL:
szorzó: 39
core boost: off
Cpu Vcore: 1.35
AMD Cool N Quiet: enabled
Cpu Loadline : mode 1
Cpu NB Loadline: mode 1
Cpu Overvoltage Protekt: enabled
Gigabyte Biost rég nem láttam de gondolom hasonló azért mint a mostani MSI-m -
SECTORnooB
addikt
válasz
tomaszka88 #16404 üzenetére
Ha nem nyultál hozzá akkor be van kapcsolva
1.35Vcore a maximum amit az AMD ajánl 24/7-be
manuálisan állítsd be a feszültséget, mert automatán jóval többet ad neki a lap amennyit kell.
Ezért szorgalmazzuk, hogy manuálisan tuningoljon mindenki, mert auton nagyon melegedni fog és inreálisan nagy feszültséget ad és az nem egézséges. -
SECTORnooB
addikt
válasz
tomaszka88 #16402 üzenetére
célszerű kikapcsolni az xfr-t (turbo core)-t manuálisan állítsd be a feszültséget és az órajelet is, így hűvösebb is lesz.
-
OutSider17
senior tag
válasz
tomaszka88 #13024 üzenetére
Szervusz!
Én személy szerint teljesen megvagyok elégedve a Ryzen 5 1400-asommal!
Minden elvárásomat felül múlta! Rengeteg tartalék van még benne amit idővel lehet hogy ki is fogok használni.
Nem vagyok nagy gamer így nekem ez is tökéletesen megfelel a gyári 3,6Ghz-en.
Az egész konfigom tökéletes! Kivéve a videókártyámat! Azt illő lesz hamarosan lecserélnem.
Csak várom a Vegát. -
Szinyák
őstag
válasz
tomaszka88 #13064 üzenetére
hát törjed befele az a Mustang.-ot ne hagyd magad !
-
SECTORnooB
addikt
válasz
Ez nem csevegő szoba
-
Szinyák
őstag
válasz
Egy jó ideje használod és meg kérdezed ,hogy jó e . Grat
-
olle
senior tag
válasz
Nem az egyik legrosszabb amit valaha láttam inkább vettem volna abakuszt!
-
Lujo416
tag
válasz
tomaszka88 #12949 üzenetére
Már lett írva hogy a core boostot igen az smt-t nem muszáj legalábbis nálam igy van
-
zzola
titán
válasz
tomaszka88 #12945 üzenetére
Ez a processzor topikja....
-
IstvánLászló
őstag
válasz
tomaszka88 #12787 üzenetére
Szia!
Értelek hogy bosszsant a vrm, de van megoldás is rá, íráj egy privátot, ha gondolod és ne is szemeteljük itt a topikokt.
(#12777) bandika0626
Üdv, István
-
Lukitomi
aktív tag
válasz
tomaszka88 #12751 üzenetére
Nekem Asrock x370 Professional lapnál max. 63 fokon láttam 8 órás ibt után, igaz, hogy a procihűtő alatt átfúj egy kicsit a venti.
-
GFerr56
aktív tag
válasz
tomaszka88 #12755 üzenetére
Hay!
Nincs jelentősége, az eredeti csomagolás nem kötelező. Én a fent említett cégnek pár hónapja 200k értékű cuccot küldtem vissza (nem ők tehettek róla, hogy eleve döglött alaplapot küldtek- C6H). A törvény által előírt határidőt betartva (beérkezéstől számított 14 nap), küldték vissza a pénzt. Én a garanciális huza-vona helyett inkább ezt választottam.
Üdv
-
Pokesz007
senior tag
válasz
tomaszka88 #12728 üzenetére
Grt
Ezek pontosan milyen típusú ramok ? -
IstvánLászló
őstag
válasz
tomaszka88 #12763 üzenetére
A venti-vel mit síkerült elérned, ki is próbáltat már?
Itt a kettő - hsz ben mondtuk a jó megoldást, egy próbát azért - azért is megérne, de te tudod hogy mit is szeretnél.
(#12756) bandika0626<< itt mondta a jót, (#12758) IstvánLászló<< és én is tettem már javaslatot, de ha ki - sem próbálod , akkor csak ennyit is tudok mondani.Köszönöm: bandika0626 a jó ötletedet, én ki is próbáltam a megoldást és sokkal de sokkal jobb is így a gépem, vrm most 50 - 65 fok a max.
Tisztelettel jóéjszakát és minden jót és sok síkert is kívánok.
-
apa111
aktív tag
válasz
tomaszka88 #12757 üzenetére
Szia!
Most látom a házad egy ZALMAN neo1 ,nekem is ilyen házban van benne a kicsi gyerek rizsája ,és már fentebb írtam egy pár hsz -el ezelőtt ,hogy egyforma a lapom a gyerekével, és az övé egy 7c fokkal melegebb úgy ,hogy nekem van a nagyobb proci ,igaz el írtam az előző hsz-ben a ház nevét.Szóval az egy elég rosszul szellőző ház ,még igy is hogy három venti van benne.Nálunk mikor meg nézem a hőfokot az ő gépén meg tapintom a ház tetejét és bizony elég meleg,mintha meg rekedne a meleg levegő ott felül ,nem bírja a hátsó venti ki szívni a meleg levegőt .Azon gondolkoztam felülről át furok 4 lukat fel erősítem a 12cm ventit és rá dugom az alaplapra a csatiját ,és akkor még be is tudom szabályozni,ez a költség hatékonyabb megoldás .A másik veszek neki is ega kendoom házat felül 2 db 12cm venti be épített szabályzóval két állásban + 2venti elöl + 1 szivó venti hátúl 14000ft -ért még nem tudom melyik lesz . -
Feriboy2
aktív tag
válasz
tomaszka88 #12757 üzenetére
próbáld ki a hwinfo64-et.
3 féle hőmérsékletet mutat jelenlegit, minimumot és maximumot. szóval elindítod a progit (majd sensor gomb) és elkezdesz játszani, ha befejezted csak megnézed mennyi volt a max hőmérséklet.
ha duplán rákattintasz egy hőmérsékletre akkor grafikont is előhoz. -
IstvánLászló
őstag
válasz
tomaszka88 #12747 üzenetére
Szia!
Ne köszönd mert nics mit, segítek ha tudok és remélem hogy síkerre is jársz.
Mot néztem itt a hsz-ed,"(#12728) tomaszka88", a képet és láttam a házat is szép, de nem tudosz ventilátort tenni fölé ezt értem, de legyél kreativ, bocs de nem is oltogati akarlak.
A következő a javaslatom hogy gép házadat óvatosan fektesd le lapjára és így jól is nézd is meg, ventilátort hogyan is tudnád egy tesztre odatartani vagy rögziteni a vrm főlé ideiglenesen, és ha ezzel meg is vagy mehet a teszt hogy hány fokot is produkál a lapod.
A lényeg ez hogy lássad, házadban a légmozgása jó e?
A lényeg több mint 7 - éve használok Giga lapot is örömmel, sajnos képet a megoldásomról nem is tudok most késziteni, mert nics lehetőségem is rá.
Várom a válaszod hogy mi a helyzet a próba után, ha eladsz írjál egy űzit.(#12756) bandika0626
+1Ezt én is ki is próbálom mert erre én nem is gondoltam.
Igen igen ez jó megoldás és mehet is apróba. -
bandika0626
senior tag
válasz
Próbáld meg lejjebb tolni a ventit a bordán, hogy alatta is fújjon át levegőt hátha jobb lesz. Legalábbis egy próbát megér. Vagy vedd ki a hátsó házventit és fordítsd a vrm borda felé fújjon. Valahogy ékeld oda próbaképpen.
-
GFerr56
aktív tag
válasz
tomaszka88 #12753 üzenetére
Hay!
14 napon belül visszaétkezett árúkat mindenféle indoklás nélkül kötelesek visszavenni, fontos a hiánytalanság és sérülésmentesség. Még az eredeti csomagolás sem kòtelező. Ipon ÁSZF-ben le van írva minden, nyilatkozat minta stb.Üdv
-
Feriboy2
aktív tag
válasz
tomaszka88 #12751 üzenetére
azt nézd meg, hogy normális használat mellett mennyire megy fel. mert szerintem játék közben közel se lesznek ilyen magasak a hőmérsékletek. akkor pedig felesleges cserélni a lapot.
ha normális használat meg játék közben is ilyen magas hőfokokat mérsz akkor érdemes elgondolkodni a cserén. -
Feriboy2
aktív tag
válasz
szerintem nem kell túlparázni azt a vrm hőmérsékletet. a 69 fok az lópikula
külföldi fórumokon ilyen 115-120 fokok is vannak a te alaplapoddal
azt is írják, hogy annak a vrm-nek 150 fok a maximum amit bír rövidtávon. hosszútávon 20%-al kevesebbet tehát 120 fokot -
válasz
tomaszka88 #12703 üzenetére
Alaplapi VGA csatlakozó mitől adna képet, ha a prociban nincs IGP?
-
SECTORnooB
addikt
válasz
tomaszka88 #12664 üzenetére
Miért lenne proci limited....akkor van proci limited mikor a cpu 100% on hajt és a vga meg 50-60% dalolászik...
Mint például nálam 4690K-val BF1-be..
Nem hiszem, hogy a közeljövőben napi átlagfelhasználás és játék mellet tapasztalni fogsz hasonlót... -
Lukitomi
aktív tag
válasz
tomaszka88 #12673 üzenetére
Nem feltétlenül olyan magas a hőfok a vrm-en, esetleg tapintással is ellenőrizni kellene!
Nekem is kb 10-12 fokos különbség van a cpu mag és a cpu között terhelve, de valószínű szoftveres hiba a hwinfó részéről (és aida részéről is) vagy alaplapi hőérzékelő miatt, mert elötte egy asus b350 plus-ban teljesen egyforma volt a kijelzett érték azonos órajel és hőfok mellett, de természetesrn a nagyobb hőfokot kell figyelembe venni, mármint a cpu-nál az a reális.
Hwinfo-ban a proci a saját hőfokot általában jól írja, viszont az alaplap által mért hőfokok elég sok lapnál még mindíg búgosak valószínű szoftverhiba miatt. Rengeteg mérést elvégrztem az elmúlt hetekben, ezért írom ezt!
Hwinfo-bsn a cpu(Tdie) hőfok biztosan jó! -
BullKoxa
őstag
válasz
tomaszka88 #12671 üzenetére
Hello! Én mikor nemrég a 3800MHz-n próbálgattam BF1-t ( Multy ) és csak 50-55 Fps-m volt. a 3750-s stabil OC mellett 100-110 FPS-m van Gondolom azért mert csak 1-2 mag ment 3800-n. a 3800-s beállításom kb 4-5 perc alatt elhasalt LinX tesz alatt.
Nekem ez így teljesen jó ahogy most van a gépem 3750MHz , 1.237v . ramok 2933-n cl14 . Msi X370 Gaming Pro lap, és még egy ideig a kis 8GB-s Rx480-l, 1330/2100 .
ovics : Nálam sincs VRM , gondolom nincs szenzor ott.
-
törölt tag
válasz
tomaszka88 #12671 üzenetére
Pont ezért van ez a differencia. A processzormag jobban melegszik, mint a felület nem adja át a hőt, pont ez a visszajelzése a deszkának, nem véletlenül van megadva két érték. A deszka jelezni fog igen, lekapcsol 91 fokos diódahőnél, de nagyon nem tanácsos ezt elérni még a 80fokos dióda hő is okozhat gondokat... Attól még, hogy úgy látod a hűtő jól fel van szerelve egyáltalán nem biztos, hogy úgy van, az értékeid rosszak ez biztos, ami 99%, hogy valami nem stimmel a hűtéssel.
-
válasz
tomaszka88 #12673 üzenetére
A tápnak enyhén szólva nem sok köze van a magas VRM hőfokhoz....
-
Omli85
őstag
válasz
tomaszka88 #12669 üzenetére
Mert gyenge a vga 1080p 60FPS-hez max grafikán
de vga témát inkább vga topikban ne itt.
Amúgy youtube-on rákeresel van millió teszt ott lecsekkolhatod melyik vga mit tud adott felbontásokon. -
törölt tag
válasz
tomaszka88 #12640 üzenetére
Hello, ahogyan már jeleztem feléd az a VRM hőmérséklet nagyon magas, nem optimális, nagyon lecsökkenti a deszka élettartamát. Lehet nem láttad, de írtam a dióda és a felületi hőfokokra, hogy együtt (kellene) skálázódnia (érdemes lehet újra pasztáznod a hűtőt) itt egy videó, hogy nálam ez hogy néz ki: https://youtu.be/NWIOKWRTvaQ
-
Leon77
őstag
válasz
Nem értem miért agyalsz proci meg lap cseren, ha vga limited van? Vegyél jobb vga-t (az a 1050 ti nem egy tigris)
inkább, ha ez annyira zavar és van rá keret. Ha nem, akkor vissza kell venni a grafikabol. -
Omli85
őstag
válasz
Ne haragudj de te nem olvasod a neked írt válaszokat ?
Vagy 5x le lett írva, hogy felső kategóriás VGA esetén futhatsz bele maximum CPU limit-be Ryzen esetén és ott is csak akkor ha 60 FPS feletti érték a fontos. Nagy felbontás és részletesség mellett még top VGA-val se lesz CPU limited vagy csak nagyon minimális. -
IstvánLászló
őstag
válasz
tomaszka88 #12658 üzenetére
Üdv!
A Vrem-főlé tegyél is fel egy leglább 8-12 centis ventit, mert a 100 fok, majdem a határ értéket is surolja.
A lényeg a fet-ek max 120 fok-ok birnak, de az már veszélyes és nem is árt a léghűtés, ez a tapasztalatom, egy 4 Ghz-re huzott Fx 6800-al, mot a vrm nálam így maximum 70 fok.További sok sok síkert kivánok, István
-
Devas
őstag
válasz
tomaszka88 #12658 üzenetére
Vsync off esetről beszéltem.
FPS csökkenés akkor van ha a procit terheled (például szebb tükröződésekkel), vagy a VGA limit nem engedi kifutni a procit.
(VGA limit értsd: VGA kihasználtsága 95% felett van)Ha nincs VGA limit akkor a proci a lehetőségeihez képest maximálisan ki van használva.
Fordított esetben meg ugye a VGA van maxon kihasználva és a proci szotyizik.Proci kihasználtsága pedig kb akkor tetőzik, amikor valamelyik szál eléri a 100%-ot, de nem minden játékban van így. SMT on esetén se éri el általában a 100%-ot, mert megzavarodhat a mérés.
Proci limitet nem is nagyon tudsz másképp megállapítani, csak úgy ha a VGA kihasználtságát nézed.
Vagy proci, vagy VGA limit van mindenképpen, hol az egyik, hol a másik, de csak Vsync off esetében.Vsync on esetén pedig szerintem az az ideális, ha nincs limited és stabilan tartja a 60 FPS-t.
-
Devas
őstag
válasz
tomaszka88 #12607 üzenetére
Köszi a méréseket!
Van elég kraft a prociban így kikapcsolt SMT mellett is!
Vicces, hogy max settingsben, minimum felbontáson a VGA limit határán mozogsz.
Amúgy játék esetén én úgy állítanám be a helyedben, hogy Vsync ON, és kicsit lejjebb venném az árnyékokat, a fényeket meg az élsimítást, hogy ne menjen 60 alá a minimum FPS.Majd a leendő Ryzen tesztben is ezt a 120 FPS-t szeretném viszont látni... remélem nem baltázzák el ismét a srácok.
-
olle
senior tag
válasz
tomaszka88 #12650 üzenetére
Gépigény.hu?
Az milyen oldal?
-
Molyzsa
aktív tag
válasz
tomaszka88 #12645 üzenetére
Nem vagyok.
-
olle
senior tag
válasz
tomaszka88 #12645 üzenetére
mi ez itt társkereső?
-
Molyzsa
aktív tag
válasz
tomaszka88 #12640 üzenetére
Igen világít.
Ha nem indul a gép ezekből lehet megmondani mivel van a probléma.
De vannak ellentmondások, mert pl. ha a RAM freki nem tetszik neki és nem indul a gép (3-at sípol), akkor is a CPU led világít. Ami végig gondolva valós infó, mert a memória vezérlő a prociban van.
Ha szépen a bekapcsolás menetében kialszanak a fények akkor minden ok.
Bios-ban ég a boot, mert arra várakozik -
R3laX
addikt
válasz
tomaszka88 #12632 üzenetére
VRM nekem elég ijesztő
. Nálam 29 fokos szobában volt 60 fok körül. A proci 1.325V-ot kap 3.8-ra.
Szerk.: Én ahogy régebben írtam neked, vettem volna egy 1600-ast 3000-es rammal, meg kicsit ütősebb lapot. Vigyázz rá, nehogy a füstszag legyen a következő
. Ha hajtod az OC-t, tényleg jobb lett vna egy x370.
-
olle
senior tag
válasz
tomaszka88 #12607 üzenetére
Hmmmm a képeket nem lehetne csak link formában berakni?
-
ViZion
félisten
válasz
tomaszka88 #12603 üzenetére
Vsync talán be van kapcsolva?
-
Feriboy2
aktív tag
válasz
tomaszka88 #12589 üzenetére
szerintem félreértettél valamit. a 1050ti-t még a ryzen 1200 is kihajtja csutkára simán, nemhogy az 1600
mesterségesen persze tudsz olyan helyzetet létrehozni ahol cpu limit van.
pl. leveszed a felbontást valami 600*400-ra, minden grafikai beállítás low-ra vagy kikapcsolni és lesz 500 fps-ed. egy jobb procival meg lehet, hogy lenne 520.ez csak inkább érdekesség
ha bármilyen értelmes felbontásban játszol akkor csutkán megy a videókártyád. -
Lendova
őstag
válasz
tomaszka88 #12592 üzenetére
Egy HD 4850-nél valószínüleg sehol sem lenne. Nem vicc.
Vehetsz nyugodtan csúcskártyát is, az esetek jelentős többségében megfelelően vagy teljesen ki lesz használva.
-
Omli85
őstag
válasz
tomaszka88 #12582 üzenetére
Tesztek nélkül is megmondom, hogy vga limited van úgy GTX 1080-as kategóriáig kb garantáltan
.
Afelett bizonyos esetekben "hagyhat" fps-t a kártyában a Ryzen egy húzott magasabb órajelen járó intelel szemben.
De mint írtam is ez maximum akkor lehet szempont ha minden fps számít normál felhasználás esetén 1080p max grafika vagy 1440p max grafika mellet kb tökmindegy ha a fix 60+ fps a cél az meglesz egy arra alkalmas kártyával. -
Devas
őstag
válasz
tomaszka88 #12582 üzenetére
Baj.
Annyi az FPS, amennyire a CPU kepes, kiveve ha a VGA limit nem engedi kifutni a procit. Tehat el kell erned azt, hogy a VGA kihasznaltsaga 95% alatt maradjon folyamatosan. Ebben az esetben megszunik a VGA limit es a maximumot kihozod a procibol, es ez meglatszik majd a homersekleten is.
A felbontas valtoztatasa csak a VGA terheltsegere van hatassal a CPU-ra nem. Ezert szoktak CPU teszteken 720p-ben merni.
A jatek reszletessegi beallitasai valtozo mertekben terhelik a CPUt VGAt. Ezert idealis esetben megnezed mit tud a konfig minimum felbontason, max reszletesseggel, de ha VGA limited van, akkor a reszletesseget is csokkenteni kell.
Nem azt mondom hogy igy jatsz, csak azt, hogy igy teszteld a procid. -
Devas
őstag
válasz
tomaszka88 #12560 üzenetére
Aham. Megneznem az eredmenyt minimum reszletesseggel is es max reszletesseggel is, viszont a letezo legkissebb felbontason amit a jatek enged beallitani.
Mindket esetben nagy mertekben novekednie kell a CPU kihasznaltsaganak.
Meg ugye van meg a 3. verzio, amikor a reszletesseg es a felbontas is minimum (IGP-sek altalaban igy jatszanak). Ekkor szerintem garantaltan nem lesz VGA limited, es teljesen kifutja magat a procid. -
SECTORnooB
addikt
válasz
tomaszka88 #12569 üzenetére
és milyen hűtővel tolod?
-
SECTORnooB
addikt
válasz
tomaszka88 #12560 üzenetére
Mi nálad az alapfesz? Vagy auton hagytad?
-
Devas
őstag
válasz
tomaszka88 #12544 üzenetére
Minimum settingsen jobban kiutkoznenek a proci korlatai...
Mert itt most amit latunk az az, hogy mire kepes a VGA-d. Meg hogy a proci kihajtja. -
SECTORnooB
addikt
válasz
tomaszka88 #12555 üzenetére
Core performance boost-ot kapcsold ki az az XFR, hoz pár celziusz minuszt nálam hozott vagy 5C-t.Mekkora feszen pörög?
-
SECTORnooB
addikt
válasz
tomaszka88 #12552 üzenetére
Én nem tudom mi van Mafia 3 fronton, nagy Mafiás voltam a második részig.. az első részt 35 szőr játszottam végig. Mafia 3 gameplayem 25 perc volt utána mentem hányni...
-
SECTORnooB
addikt
válasz
tomaszka88 #12544 üzenetére
Kampányba nem sok szerepe van a cpu-nak, szarásig kihajtja a 1050ti-t de hát ez várható volt, hisz jóval erősebb kártyákat is kihajt csuklóból.
-
apa111
aktív tag
válasz
tomaszka88 #12532 üzenetére
Köszönöm
Itt mindenkinek kajak a gépe
Több hónap használat alatt nekem ez a ram beállítás jön be .Persze jobb lenne 3600 cl14 ,de az csak álom ezzel a közép kategóriás lappal.Viszont amit ma összeraktam amit már írtam itt pár hsz -el ez előtt ,majd haverhoz át viszem a ramot ami nekem van ,és ott is ki próbálom mennyit lehet ki hozni belőle .Havernak 3000mhz és elsőre ment 3066-on ,tudom nem nagy szám de többre nem volt most idő menni kellett dolgunkra.
-
törölt tag
válasz
tomaszka88 #12442 üzenetére
Csináltam egy videót, hogy nálam a felületi hőmérséklet hogyan skálázódik a diódához képest. Ha nálad túl nagy a difi az nem túl jó, esetleg utalhat arra, hogy a hűtő nem fekszik fel jól a procira, érdemes lehet újrapasztázni, hátha... Nálam ez ilyen: https://www.youtube.com/watch?v=NWIOKWRTvaQ
-
csakany2001
senior tag
válasz
tomaszka88 #12469 üzenetére
Ez a sima 1600-al van végezve, de sok különbség nincs a 2 között.(1080P)
Omli85
Köszönöm szépen a kijavítást, teljes mértékben igazad van. -
wsanyi
aktív tag
válasz
tomaszka88 #12466 üzenetére
Én úgy láttam, hogy még a 1080-as kártyánál is van növekedés a 1070-hez képest ennél a procinál, sőt, bizonyos esetekben a 1080 Ti-nél is lehet további növekedés, főleg 4K-n, és magasabb részletességnél. De ennek utána tudsz járni a neten. Sajnos most nem jut eszembe kapásból, melyik youtube csatornákat érdemes nézni, de olyat nézz, ahol nem 2400-as RAM-ot raknak AMD mellé, mert azt mindenki tudja, hogy gyrsabb RAM-mal sokkal gyorsabb lesz a ryzen, mint lassabbal. Pl. sok esetben tuning helyett érdemesebb gyorsabb RAM-ra költeni.
A CPU beállítási lehetőségekről sajnos nincs részletes infóm. Ha elküldöd, milyen lap, és küldesz vmi leíráshoz linket, megnézem, hogy mi mit jelent. Az angol nem akadály, sem a szakmai rész.
-
csakany2001
senior tag
válasz
tomaszka88 #12466 üzenetére
Az a helyzet hogy jelenleg kevés olyan játék van ahol mind a 6 magot(12 szállt)ki lehet használni.Így valóban célszerű kikapcsolni pár szállt.GTX 1060-al annyival jobb a helyzet hogy ami nem megy szépen 1050Ti-al az már jobban fog futni, CPU használat szerintem nem nagyon fog nőni.
QHD-ra gondoltam, de néhány tesztet átfutottam ahol még GTX 1080 mellett is csak 70%-n megy FHD-n de persze ez függ attól hogy az adott játék CPU vagy GPU igényes. -
csakany2001
senior tag
válasz
tomaszka88 #12464 üzenetére
MSI Afterburner + Rivatuner.
100%-on biztosan nem fog menni az 1600X a 1050Ti mellett, esetleg magasabb felbontáson egy erősebb VGA társaságában. -
Törzsúr
senior tag
válasz
tomaszka88 #12462 üzenetére
Annak látom értelmét, ha esetleg VGA limit van mint nálam akkor felesleges fullon járatni. A GTX-950 csak 47-55%-on hajtja meg a CPU-t. Egy 4+4-es fellállást lehet kihajtana.
A fogyasztás optimalizálása és tuning miatt lehet érdekes. -
Törzsúr
senior tag
válasz
tomaszka88 #12460 üzenetére
Be tudod állítani, hogy hány mag és milyen kiosztásban működjön. Pl. 2C+0HT, 2+2, 4+0 és így tovább úgy tudom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- Xiaomi Redmi Note 14 5G
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged