- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Magisk
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Élő adás Utazómajommal és Kerek Istvánnal az AI kapcsán
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ragnar_
addikt
válasz
Tubica #29238 üzenetére
Íme egy összesítő Procik játékteljesítményével kapcsolatban...
(Szerintem cserélni azt az 1600-at nem érdemes, de 1600 helyett 2600x-et érdemes már venni, én 3xxx-re cserélném csak azt az 1600-at, pletykák szerint az R5 3600x olyan 4.8 Ghz-en megy majd, ami húzva olyan 5 GHz körül lesz majd + néhány% IPC)
, ha lehet hinni a pletykáknak..)
-
turistakolbi
aktív tag
válasz
Tubica #29238 üzenetére
milyen VGA-d van ? competitive beállítások meleltt sokat nyersz egy 2600x el. (persze ha nincs vga limited)
-szerkesztve. most látom 1080TI
ŐŐŐŐ körülbelül sokkal de sokkal több maximum és minimum fps ed lesz)
mehet a ryzen 5 2600 manual OC 4200 ra. és csá
ha az alaplap vrmje bírja (de valszeg bírja mert az jó b350 fajta)
-
Tubica
senior tag
válasz
Tubica #29090 üzenetére
Sziasztok
Elkészült a gépezet !
Csatolom a képeket. Remélem nem lesz gond
Köszönöm a sok segítséget a ramok tekintetében !
1-2 észrevétel.Az FSP raider 550-es táp kábeleit átrendezték / átgondolták, és nem igazán lett szerintem jó...
A pulse rx 580 hűtése meglehetősen hangos.
A CM mastercase 5pro- hoz képest át lett dolgozva a mastercase 3. Jobban lehet variálni, viszont 1-2 helyen spóroltak.Gépház / Alaplap beszerelve / Processzor / Általatok ajánlott memória KIT / Tápegység / Félkész kábelezés / Már csak 1 dolog hiányzik Ha benne van az M.2. hűtőbordája, az nem okozhat gondot nem ? / Videó kártya beszerelve / A nagy testvér mellett / nr. 2. / Ring of Elysium / The Forest
Két játék lett tesztelve.
Az egyik a The Forest, fullhd felbontáson, a másik a Ring of Elysium (Ő 2560x1080-ba)
Szerintem kellemesek az értékekMajd kérlek mondjátok el a véleményeteket.
Üdv. Tubica
-
-
leviske
veterán
válasz
Tubica #29062 üzenetére
Ott van a PCX-nél az Aegis 40 ezerért, amit a többiek már többször jeleztek. Én igazán nem értem, hogy miért kéred ki mások véleményét, ha utána ugyanúgy bolyongsz hibás elképzelések körül.
Egyébként ezen az áron a 1500X nem az igazi. Vagy legyen egy 1400 6 ezerrel olcsóbban, vagy egy 1600 3 ezerrel drágábban és plusz két maggal.
Szóval az Aegis-el és az 1400-al máris több maradna videokártyára.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Tubica #29067 üzenetére
"Amúgy, mi a baj azzal a V5.30-as dologgal ?"
az, hogy kihullott a hajam a V5.20 -tol meg rament par honap, amig belattam, hogy ez nem az a cucc, ami 2800 felett megy.
es amikor panasz volt a Ryzen 1xxx memoriakezelesere, ugy 80% -ban kiderult, hogy Corsair 3000 cl 15 V5.20 -rol beszelunk.
Aegist megvettem, betoltam, es 5 perc utan ment 2933 , de amugy kb. mindenkinek.
nekem most a Corsair V5.39 + Aegis 3000 ( sum : 32GB ) megy hiba nelkul 2933 -on. -
leviske
veterán
válasz
Tubica #29057 üzenetére
A Polaris10-nél szerintem ebben az esetben felesleges pontosabb javaslattal élni. Ha szerencséje van a hölgynek, akkor tényleg elég lesz a kártya a CP2077 alá, ha már az aktuális konzolgeneráció a célja a CDPR-nek.
Viszont, mivel mindkét konzol 8GB memóriával gazdálkodik, én a 4GB VRAM-al szerelt variánsokat kerülném.Nem biztos, hogy tudják majd úgy optimalizálni a játékot, hogy 4GB gond nélkül elég legyen.
MOD: Használt házat annak a kárára, hogy tisztességes memória kerüljön a gépbe, biztos hogy nem 12 ezerért vennék. Inkább legyen mezeibb, de olyan memóriával, ami játékok alatt nem lesz gond. Az 1500X is 2CCX-ből áll, így az alacsony memória órajel azt is vissza fogja.
MOD2: Egyébként ebben a formában ez a kérdés már inkább ide való. Ez a topik nem általános tanácsadásra volna.
-
jeni
félisten
válasz
Tubica #28851 üzenetére
Minden VGA alatt el kell,hogy férjen a sata portba bedugott kábel is!
Ha nem fér el,akkor az a ház hibája vagyis a tálca nincs jól megtervezve!!!
Sajnos több lapnál is a VGA alatt van meg a helye,persze vannak kivételek.
HASZNÁLJ PCIe M.2 kártya adaptert! ezzel ugyanis még a SATA port számát is megtartod. Ha beraksz egy alaplapi integrált m.2 portba NVMe SSD-t akkor onnantól már minusz 2 sata port hiányod lesz!
Nem minden VGA kártya 2,5 slotos! Ilyen nem nagyon van. Ezzel előírás szerinti,szabványra gyártva vannak.
Sőt inkább 2 slot vagy 3 slotos,de a többsége 2 slot!!!!
Az M-ATX lapok mindig spórolósak a csatlakozások terén.Ez benne van a pakliban.
Vannak 10 sata laposok de azok 60e.Ft felett vannak. -
Picco
addikt
válasz
Tubica #28851 üzenetére
1. semmi ertelme jelenleg alaplapot valtanod, joforman 1 darab FPS-t sem fogsz nyerni vele. ha valtasz most zen+-ra akkor is minimalis lesz a kulonbseg
2. hacsak nem terheled folyamatosan + sokaig azt az NVME ssd't akkor semmi baja nem lesz, szerintem erosen tulgondolod.
3. probalj meg ket L alaku sata csatit hasznalni, sokkal olcsobb lesz -
Darkylmx
tag
válasz
Tubica #28310 üzenetére
Szia.
Nekem 1950x-en van rajta egy ventivel középen és stressz tesztnél 86fok volt a maximum, úgy, hogy biosban a ventllátort beállítás standardon volt. Egy másikon noctua van de az felment 91ig.
Dark Rock Pro 3 meg egy R1700-on figyel.
Silver nekem jobb a tr-en de annak a processzorral érintkező felülete jobban lefedi a tr-t mint egy sima ryzent, mert ugye téglalap alakú és a szélső hőcsövek itt rendesen kapnak is elszállítani valót.
Gelid phantom esetleg? -
Pro!Petya
addikt
válasz
Tubica #28310 üzenetére
Annak a 2 db 140-es ventinek 2500rpm-en már van hangja..
Részemről inkább Noctua D15-be szállnék bele mivel majd azonos árban van / sőt olcsóbban is láttam és a hűtési teljesítmény közel egy szinten van de egy hangyafasznyival az utóbbi még jobb úgy hogy a D15 ventije max 1500rpm ezáltall sokkal halkabb is -
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Tubica #28300 üzenetére
"Carmageddon. Meg is vettem steam-en, és játszok is vele. Persze, a 95-ös verzióval. Talán az egyik legjobb Carmageddon, ami készült
"
a Carmageddorol mindig az jut eszembe, mikor megjelent, es egy vegigjatszott muszak utan masnap ugy jott be a kollega, hogy "hazafele nagyon figyelnem kellett, el ne ussek valakit"
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Tubica #28298 üzenetére
valoszinu a memoriafreki visszavetele volt a kulcs.
elsokorben mentsd el ezt a beallitast az oc profilok koze, hogy ha mellenyulsz, legyen hova visszalepni.
utana lehet nekilendulni kiserletezni a 3200 -as frekivel, ehhez en elso lepesben emelnem 1.055 voltra a cldo_vddp -t, eleg sokat szivtam ezzel, ez 80%-ban ez mukodott, a maradek 20% az a soc vagy a memoriafesz barbralasa volt.viszont. szerintem a 3066 vs 3200 mar nagyon nem hoz a konyhara, ha a gyari hutesnel erosebb van fent, akkor a cpu feszt valtozatlanul hagyva elkezdenem emelni a proci frekijet, van ra egy fogadasom, hogy 3900 stabil lesz igy, 1.4V vagy alatta meglesz a 4Ghz is.
-
Pro!Petya
addikt
válasz
Tubica #28300 üzenetére
Azt csak akkor tudod le ellenőrizni hogy mit bír ha van Samsung B-die -os modulod amik 100% hogy bírják az extreme tuningot is, plusz egy olyan mobo amihez van friss stabil bios.
Különben lutri, mert ha nem megy nem tudhatod hogy a gyengébb IMC miatt vagy amiatt hogy a modulok nem bírják esetleg a bios támogatottság hiánya miatt. Ha a felsoroltakból már egy is bejátszik akkor természetesen hiába van OC guide mivel nincs lehetőséged eleget tenni neki mert valamelyik már gátat emel a tuningnak.
(persze ezalatt csak a memoria részt értem)
A CPU az más tészta , ott "csak" maga a szilícium ,mobo vrm , hűtés ami megszabja a határokat. -
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Tubica #28294 üzenetére
igy most stabil a gep ? mert akkor semmit
ha viszont nem stabil, a dram voltagen emelhetsz 1.360, 1.370 nem art meg neki. a cld0_vddp -t tolhatod 1.055 - 1.060 szinten nem a pirosbetus tartomany.
Cpu es a Soc LLC -t fixalnam 5 -re.
Es talan meglepo, de en kiserletkeppen levennem a cpu soc voltaget, eleinte adtam neki ilyen 1.1 meg 1.15 voltot, de nekem ugytunik nem ettol fugg, stabil -e a memoria, viszont futi a procit rendesen. 1.05 boven sok neki, ha jok az idozitesek.
* a Corsair V5.39 0.9875V soc voltageval is stabil volt 2933 -on, mar amig csak az volt a gepben...** ja es szerintem 3800-hoz az 1.3625V cpu fesz soknak tunik, vagy erosen antitunning procit fogtal ki, vagy veheted lejjebb, osszehasonlitaskent : az 1700 -am 1.2875V megy 3700 -at, 1.325V a 3800 es ez nem is egy jolsikerult darab, mert feljebb semmilyen komboban nem indul el.
-
Feriboy2
aktív tag
válasz
Tubica #28262 üzenetére
nekem az a 98%-os memória kiihasználtásg tűnik soknak, de más nem. szoftver gubanc lesz ez, nem ryzen hiba.
esetleg megpróbálhatod még a memória frekit visszavenni 2133 mhz-re próbaképp hátha. de intelről áthozott régi windowsok is okoztak random fagyásokat. (sőt még futó hwinfo is okoz galibát néhány asus lapnál mert összeakad valamelyik szenzorralde látom MSI lapod van, szóval ez téged nem érint )
-
Pro!Petya
addikt
válasz
Tubica #28250 üzenetére
Talán ha a "silent" módból feljebb kapcsolnál akkor hűtene is!!
(3 fokozat van)
Most jelenleg 1-esbe van kapcsolva nálad.
szvsz, azokat az értékeket nevetve kéne lenyomnia még ennek az aio-nak is... Semmi sem indokolja ezeket a magas hőfokokat!
Mennyi ideig ment a Prime95? 1 óra legalább vagy pár perc alatt már feltolta? HA utobbi akkor egy hűtő felfogatás - lecsekkolást megérne a dolog!
Neked is (és kb mindenkinek akinek aio van) érdemes lenne cserélni a gyári ventiket normálisra mivel azok halkabban adnak azonos vagy jobb teljesítményt -
turistakolbi
aktív tag
válasz
Tubica #28255 üzenetére
Ha van lehetőséged visszaküldeni, boltba a vízhűtést akkor igen.
Főleg hogy a dark rock pro, és az egész géped sokkal halkabb üzem melett tud dolgozni, hűvösebben.
Dark rock pro-m nem volt.
Jön a hétvégeszerintem szereld át és nézd meg. Kíváncsian várjuk a képeket,
a hőmérsékletekről.
Ha visszakerül a dark rock pro 3 és a +2 rendszer venti. nem kell adógdnod a vrm miatt. még most sem. 80 celsen áll. olyan 95 körül már nagyon nézelődnöd kéne + venti után -
turistakolbi
aktív tag
válasz
Tubica #28252 üzenetére
A hőmérsékletek és feszültségek rendben.
Ha stabil az OC-d akkor mehet 24/7 ben. Jó játékot hozzá.Off:
A játékvizedet én is próbáltam.
Hát nálam 10 percet volt beszerelve. küldtem vissza a boltba. Brutál hangos volt a gyári ventije.
Nem lakok ferihegy mellett, nem is szeretnék
És erről beszéltem, hogy vízhűtés... de a FPS windale-6 om hűvösebben tartotta a procit ryzen 7 1700at mint ez. Nálad is 78 cels... 72 celsen beálll a windale-6 al. 25k vs 14k -
Leon77
őstag
válasz
Tubica #27547 üzenetére
Bolti van a lapban is.
De ez akkor vsz nem elemcsere lesz, hanem alaplap hiba, jobb esetben csak bios hiba. Első körben azért próbáld meg az elemcserét (300 forint kb) és tegyél rá másik biost. Hátha... ha nem akkor szerintem hibás.
De várjál még, hátha valakinek van jobb ötlete.
-
nkmedve
őstag
válasz
Tubica #18865 üzenetére
3.85GHz az teljesen jó, a 4.0 már nem hozna érezhető előrelépést (pár százalék tesztekben és annyi). Egy 1600X-sem valószínű, hogy sokkal többet tudna, szerencsén műlik milyen chip-et fog ki az ember (még az is lehet, hogy az még ennyit sem menne).
1700-ra váltani 1600-ról szerintem nem érdemes, hacsak nem használsz valami olyan programokat amelyek egyértelműen gyorsulnának a +2 magtól (játékokhoz főleg elég a 6 mag egyelőre).
-
Siszibatya
tag
válasz
Tubica #18573 üzenetére
Szia !
Az összes jelenlegi ryzen procinak a maximum elérhető órajele 4GHz. Ennyi amennyire fel lehet húzni és itt vége van még az R7 1800X-nek is.
Azt látom , hogy nagyon a maximumot ki szeretnéd hozni a konfigodból . Érdemesebb lett volna akkor már X370 alaplapod venni és a lehető leggyorsabb memóriát 3600Mhz-est .
Videókártyából meg ha van rá , akkor nyugodtan mehet a 1080ti vagy akár 1080 vagy 1070 ,de ez alá ne menj.
Később akár a procidat is lecserélheted 1700X vagy 1800X -re.
Lehet a procid nem fog jobban menni. Egy lehetőséged van adj neki több feszültséget .
-
alton1978
tag
válasz
Tubica #18565 üzenetére
Nem szeretnék beleszólni, de nem látom a VRM hőmérsékletét.
Ahogy azt olvastam, ha az túl magas, akkor gondot okozhat a stabilitásnál is. Ha meg még megemeled a feszültséget, akkor jó, ha annak a hőmérsékletét is figyeled ! Minimum egy kokányolj oda egy 8cm-es ventilátort...és az sem árt, ha hűtöd az alaplap "hátulja" felől is egy + ventilátorral... Csak egy tipp volt, nem szólok bele, mert nem vagyok OC-ban járatos és teljesen más a hűtésem és az alaplapom is. De azért figyeld annak a hőmérsékletét is... -
Jester01
veterán
válasz
Tubica #18569 üzenetére
4 gigához simán lehet kevés az 1,35V. Lásd fentebb alton1978 is 1,42V-al járatja 3,95GHz-en. Az is lehet, hogy 4-et egyáltalán nem fogja vinni. De ha 3,8-on már megy (ha jól láttam) akkor szerintem azzal legyél boldog és vidd lefelé a feszültséget amíg stabil marad.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Tubica #18563 üzenetére
miert haragudnank ? te geped, ugy teszed tonkre, ahogy akarod
prime alatt 70 fok még rendbenvan, akkor kezdj aggodni, ha 75 fole akar menni. mit is mondtal ? gyari hutod van ?
_ha megbukik a teszten_ timinget tedd vissza autora. mondjuk auton cl 15 erdekes, az ujabb bios elvileg feltolja parosra.
-
hokuszpk
nagyúr
-
bandika0626
senior tag
válasz
Tubica #18538 üzenetére
Lehet olyan kockát fogták ki ami nem fog menni 4GHZ-t ha fejreállsz akkor sem.
Az én 1700-am 3750-et 1.4V felett hajlandó vinni.Bár ahogy írtad, hogy 2x 3x is újraindul vagy csak elemkivétel segít azt szerintem a memória beállítás miatt csinálja. Nálam is azt volt hogy felpattintottam 3600-ra a memóriát és csak az elemkivétel segített hiába van bekapcsolva, hogy 5 sikertelen indulás után default-on induljon.
-
YellowFlash
aktív tag
válasz
Tubica #18528 üzenetére
Sziasztok!
Adott egy új konfig: Ryzen 1600, ASUS Prime X370-Pro, 16GB Corsair Vengeance 3000MHz RAM.
Windows 10 Pro 64 bit csak 7,93GB-ot ír használhatónak a 16GB-ból.
Msconfigban is turkáltam a "Speciális rendszerindítási beállításoknál", az nem segített.
Felcseréltem a ramokat minden azonos színű slotban, szóval az összes azonos színű kombináció megvolt, de az eredmény így is csak 8GB.
BIOS látja mind2 slotban a ramot, 8192MB-ot ír mind2-re, de az összesített RAM mennyiségre szintén csak 8GB-ot jelez.Az egydüli 16GB eredményt úgy értem el, hogy B1-B2 slotba raktam a ramokat, de így Single Channelben futnak, ami meg nem finom.
A ram verzió: CMK16GX4M2B3000C15 15-17-17-35 1.35V ver 5.30 (Hynix chipes??)
Másnak volt már baja ilyen RAM-mal? A BIOS a legfrissebb.
-
Siszibatya
tag
válasz
Tubica #18503 üzenetére
Szia !
A tuningod valamilyen okból nem stabil , valamiből keveset adtál meg bios-ba.
procinak 1.33V -1.38V próbálj meg , esetleg smt off ,ami több fps-t is adhat pár játékban 1.45V a max ameddig el lehet menni , de maradj mindenképpen alatta .
A memória sebességét és időzítését is manuálisan beírni , páros időzítéssel CL számmal , ha páratlan számmal nem megy Memória feszültségét is érdemes belőni , meg kell nézni mi az ajánlott és meddig mehetsz el biztonságosan.
cpu load line calibration - ezt is be kell állítani 2 vagy 3-ra állítani , de ki kell tesztelni ezt , mert mindegyik alaplap más
-
alton1978
tag
válasz
Tubica #18175 üzenetére
Szia!
Elől két darab 12 cm-es szívja a házba a levegőt. Felül van a hűtő, s azon lévő ventilátorok keresztül fújják a levegőt a hűtőn, ki a házból. Hátul meg egy 12cm-es kifújja a levegőt a házból. Ennyi, semmi extra. A képeken is ennyit látnál csupán, de ha az kell a megerősítéshez, akkor megoldom...
Nem bonyolítottam túl, mert szerencsére a ház nagyon jó szellőzéssel rendelkezik.
Hogy érdemesebb-e 14cm ventilátort használni, abban nem tudok segíteni. Talán a hűtés topikban sokkal jobban megtudják mondani, hogy a házadhoz mi az ajánlott. Talán még azt is, hogy melyik hűtővel járnál jobban.
Nekem csak a saját tapasztalataim vannak, azokra tudok támaszkodni és merem hangoztatni.
Az biztos, hogy a hűtő nem takar ki semmit a légmozgásból, nem úgy, mint egy közel 1 kilós vasdarab - gondolom én-. Bár, hozzáteszem, hogy utoljára 6 éve használtam toronyhűtőt, azóta csak AIO vizet.A VRM melegedés - meg mint írtam -, esetemben nem tűnik rossznak. 2-3 órás renderek alatt sem melegszenek túl. Lehet, hogy más lapnál viszont igen...? Ebben nem tudok segíteni.
Nem játszom a géppel, de az biztos, hogy nagyobb terhelést kap 3D render alatt a rendszer, mint egy játék alatt. Kivéve a videokártyát, mert az csak azért van, mert az Unreal Engine alatt az i7-4790K GPU-ja már nem volt elég. Így már elég, de ennyi is a kártyám "kihasználatlansága". -
Pro!Petya
addikt
válasz
Tubica #18177 üzenetére
Jövő vagy azutáni héten érkezik meg a Ryzen pack-om másik fele....
16GB G.Skill Flare X schwarz DDR4-3200 CL14 ramok meg a Crosshair Hero IV + víz már megvan, 1800x-re és a házra várok. Addig taposom tovább az FX-et
"Meddig érdemes felhúzni?" Addig ameddig tudod hűteni. + az se árt ha a vrm nem olvad leMás insrukcióval nem tudok egyenlőre szolgálni...
Esetleg biztos van rx580 topik ott megmondják tutira melyik proci és hol tudja limitálni Bár mivel FHD felett vagy (ha jól láttam) így biztos nem lesz már cpu limited. Ha netán mégis lenne akkor csak skálázol egy lépcsőt felfele és voltnincs XD Én az Nv táborát erősítemSzóval lövésem sincs mit tud az a vga
Bár kétlem hogy a ryzen ne bírna vele alapon is
-
Pro!Petya
addikt
válasz
Tubica #18175 üzenetére
Prime95-ben melyiket futattad small FFT vagy blend? A 2 "kör" az nagyon kevés, annyi alatt be sem melegszik a gépezet.. min 40-60 perc small fft ha a procit teszteled és ugyanennyi blendbe ha a ramokat.
Még talán IBT VH-on 10kör.. már bíztató lehet de láttam már abból is olyat hogy sikeres lefutás ellenére game közben megadta magát a masina. Aida stressz teszt meg felejtő. -
alton1978
tag
válasz
Tubica #18138 üzenetére
Szia!
Az Enermaxnak semmi hangja nincs alapjáraton. Teljesen néma. Terhelés alatt valamelyest hangosabb, de még így is meglepően halk 1000-1200prm-en, maximális beállításon ( a ventiken van egy 3 fokozatú kapcsoló ). Összehasonlítva a Raijintek Triton hűtőmmel ( i7-4790K-t hűtött) ég és föld.
Nemcsak a ventilátorokat nem hallani, de a pumát sem és végre nem szörcsög! A Fan beállítások Normal módban vannak a biosban. Az Am4-hez kompatibilis, benne van a dobozban a rögzítő, amit a 3 betűs boltból rendelve kaptam.Bevallom, ezt a VRM melegedést ne tudtam, addig, míg nem teszteltem, de nekem az Aida-ban 72-76 fokot mutatott. Messze az volt a legmelegebb. Egyébként egy külföldi fórumon egy 8cm-es kis ventilátort tettek a VRM "bordáira" pluszban, és az megoldotta a melegedést. De, mint említettem, nekem - eddig relatíve - nem melegedett jobban, mint az I7 delid nélkül, render alatt.
A kártyáról nem tudok mit mondani. Nekem egy 1060-as van, de nem játszom a géppel, így nem tudom, hogy az milyen hőmérsékletet produkál.
A processzor hűtőt meg csak ajánlani tudom.
Szerk: 3*12cm Enermax hűtő van a Z9Neo házban. Talán az is számít az alacsonyabb VRM hőfokhoz...
-
-
törölt tag
válasz
Tubica #18124 üzenetére
A motherboard/system lesz az csak a program rosszul definiálja. Le tudod ellenőrizni a command center progival a hőmérsékleteket, abból kiderül (nem hiszem, hogy a házadban 57fok lenne, bár láttam már karón varjút
Jók egyébként az értékek, nálam az 1600-as 3,7Ghz-hez kér 1,265V feszt és beton stabil.
-
nkmedve
őstag
válasz
Tubica #18122 üzenetére
Semmi gond nincs ezzel a hőmérséklettel, csak legyen stabil. 3.6GHz 1.2V-on azért kérdéses, hogy mennyire stabil, de talán kifogtál egy jobb darabot és akkor mehet így.
Hűtőből én valami olyat vennék ami a VRM-et is valamennyire képes hűteni, mivel a Tomahawk hajlamos melegedni (nálam volt 120 fok is a VRM ami előtt kicsit át nem rendeztem a hűtésemet, mondjuk itt 8 magot kell kiszolgáljon 3.8GHz-en és 1.35V-on). A gyári megoldásnak ez az előnye, lefele fúj és így szépen hűti a VRM-et, míg egy toronyhűtőnél, vagy víznél külön kell figyelni rá, hogy a VRM is kapjon némi légáramlatot.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor! 27% számlával!
- AMD Ryzen 7 5700X processzor eladó /Garanciás/
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- Csere-Beszámítás! Asus Prime RTX 5060Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest