-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
sweethomest
csendes tag
Több játékos is volt, de azok már drágák nekem. Gaming 7, Taichi, Crosshair VI.
Mindig is giga lapom volt (dual bios nagyon hasznos tud lenni). Úgy gondolom, ezen már minőségi alkatrészek vannak, fontos volt egy stabil usb port, külső dac végett. Alaplapi hangkeltő is elfogadható már. Remélhetőleg ez is kibír annyit mint az elődje.
Valamint nem vagyok annyira gazdag, hogy évente cserélgessem.
-
apa111
aktív tag
-
CSB29
aktív tag
Köszi,
akkor szerintem a terv kapásból egy elempihentetés pár percig, aztán egyesével mind a 4 ram foglalatot kipróbálom. Ha megy alapon, akkor felhúzom a procim 3,8-3,9-re (ahol tuti stabil volt). Utána meg próbálkozok a rammal 2800-on kezdve.
Ha kiderülne, hogy a foglalat se megy akkor gari a lap?
Köszi mindenkinek, sajnos nincs másik gépem tesztelgetniszerk.: vagyis szerinted egyesével kéne lépkednem pl. 2400mhz-ről indulva?
-
Pokesz007
senior tag
Én úgy tudtam mindig is,hogy windows alatt nem érdemes memtestet indítani
Habár életembe 2x csináltam még
Nem volt rá szükség. Sikerült tesztelni ?
Különben minden alkatrész máshogy viselkedik a gépekbe sajnos,ahogy olvasom a tapasztalatokat.Ryzennel kapcsolatba. Persze létezik felhasználó hiba is. -
-
-
hokuszpk
nagyúr
ez az avxes ibt kifog rajtam, ratettem a gyari coolert, arrol megy a memoria meg a vrm fele is valami kis fuvallat, maximumon igy megall 90 fok korul a vrm, viszont elmelegszik a cpu, 75 foknal lekapcsol a motyo...
egyelore nincs mitt tenni, orajel, fesz vissza, majd veszek valami komolyabb hutest, addigis nekem tobbet er, ha atomstabil, mint ha extraturbo. -
MrTwister
őstag
Én pénteken felraktam és be is izzítottam hozzá szombaton a legfrissebb BIOS-t ami természetesen az F7-es volt, de előtte windows telepítés volt, olyan túl sokat nem ment vele a gép, de amig ment sem vettem észre semmi érdekes "anomáliát", nem fagyott meg semmi hasonló, feszt persze nem néztem, minden esetre ha károsodott a procim(1700x) akkor megy vissza garanciáztatásra a boltba ahol vettem. Vajon hányan fogják perelni emiatt a Gigabyteot, hiszen van akinek ki is nyírta a prociját ha jól értem? Tanultam ebből is mindenesetre, sohatöbbet új BIOS 0day, majd talán 1-2 hét múlva ha nincs rá panasz!
-
BullKoxa
őstag
Köszi hogy írtál. Most a Biosban beállítottam 3625-re és 1.2500V-ra és amit b(Ad-m)an ajánlott másnak de MSI lap azt bekapcsoltam ( cool & quiet ) és most vissza veszi az órajelet . SVM Mode Nem tudod mit csinál a Cpu-val ha bekapcsolom?
Most így van nekem beállítva az energia séma. És ahogy most nézem még a feszt is változtatja a magoknak, igaz nem értem Biosban 1.2500V van adva de látok 1.350-V-t is adni nekik ahogy változnak az órajelek.
Igaz CPU Loadline Calibration Control Auton , CPU NB/SOC Voltage is Auton .
-
360xbox360
tag
Pc maten is van cpu,dram,vga,boot led. Sajnos en voltam a noob hogy nem volt bekattintva a 24pines kabel de mar hajlott az alaplap is es nem mertem erosebben nyomni osszeszerelesnel azert nemis gondoltam hogy azzal lenne problema. De legalabb kovetkezo gepem osszeszerelesenel mar tudom mire kell figyelni.
-
sb
veterán
Ez XG4? Ennél azért láttam jobbat is ettől a típustól.
A ramot írtam, hogy nem igazán érdekel...Akkor kicsit konkrétabban: OC mellett mi az ajánlott energiagazdálkodási beállítás? Melyik séma?
Vannak venti felpörgések (többen is írták) vagy teljesen jól működik? HPET on vagy off? -
sb
veterán
Az elején én ilyen nvme teszteket találtam. Itt 4k-ban a 2/3-át hozza, de itt-ott szekvenciálisban is lemarad. Mondjuk annyira nem érint, de érdekel mi az oka, lett-e belőle vmi.
Ütemező: Tudom, hogy az AMD ezt nyilatkozta, de anomália volt mivel a CCX-eken keresztüldobált szálaknál volt mérhető teljesítményvesztés.
Energiagazdálkodás OC mellett érdekelne. Olvastam, hogy van akinél nem vesz vissza. Vagy ha visszavesz, akkor is periodikusan "felpörög" a proci. Az energiaséma+HPET sem világos, hogy most mi a célravezető. Több cikk is volt ahol mértek különbséget és OFF volt a javasolt, de más esetben mégsem.
A core parkingra jött patch tudtommal.A lényeg: váltanék, de sz*pni nem akarok, mert időm nincs a beállítás tökörészéssel vagy ha 3 naponta nem indul a gép, bios resetelgetni kell, stb... Ha ilyen jellegű gondok nincsenek akkor viszont megnézném, mert a többi számomra elfogadható, max fps-re nem hajtok, nem halok bele, ha nem megy 3000-es ram és 5-10%-al lassabb lesz valami. Csak napi szívás ne legyen vele.
-
MiklosSaS
nagyúr
Es a fesz/orajelek
FID (Clock Speed) 90 - 3600mhz, 91 = 3625, 92 = 3650, 93 = 3675, 94 = 3700, 95 = 3725, 96 = 3750, 97 = 3775, 98 = 3800, 99 = 3825, 9a = 3850, 9b = 3875, 9c = 3900, 9d = 3925, 9e = 3950, 9f = 3975, a0 = 4000, a1 = 4025, a2 = 4050, a3 = 4075, a4 = 4100, a5 = 4125, a6 = 4150, a7 = 4175, a8 = 4200 = a9 = 4225, aa = 4250, ab = 4275, ac = 4300.
VID Voltage Control = 30 = 1.25v, 2f = 1.256v, 2e, 1.2562v, 2d = 1.268, 2c = 1.275v, 2b = 1.2812v, 2a = 1.287v, 29 = 1.293v, 28 = 1.3v, 27 = 1.3062v, 26 = 1.3125v, 25 = 1.318v, 24 = 1.325v, 23 = 1.3312v, 22 = 1.3375v, 21 = 1.343v, 20 = 1.35v, 1f = 1.356v, 1e = 1.3625v, 1d = 1.368v, 1c = 1.375v, 1b = 1.3812v, 1a = 1.3875v, 19 = 1.3937v, 18 = 1.4v, 17 = 1.406v, 16 = 1.4125v, 15 = 1.418v, 14 = 1.425v, 13 = 1.4321v, 12 = 1.4375v, 11 = 1.443v, 10 = 1.45v, *next set is from f - a, 9 - 9 (1.45 - 1.55v).
-
MiklosSaS
nagyúr
Ne kapd mar fel a vizet kerlek. Nem volt semmi rossz szandekom, csak megcafoltalak egy dologban ami szerintem cafolhato. Ennyi...ez egy nyilvanos forum...nem?
Maskulonben koszonom a segito szandekot, ertekelem. Soha nem gondoltam volna hogy pont az "ujabb" ROG lappal fogok szivni
Mind1, ideiglenesen megoldodott a problema es ennek orulok. Kicsit meg piszkalgatom finomhangolom, aztan ha jon az uj tuning es a dominatorok hajlandoak 3200-on mukodni kap egy vegleges es stabil tuningot.
Tehat, meg egyszer...mindenkinek koszonok mindent!
-
GFerr56
aktív tag
Hay!
Minimum CPU:szobahőmérséklettől 31-32 fokig, ez függ a futó folyamatoktól...a VRM is onnan indul, és szinte azonnal beáll 38-40 fokra. A videókártya 26-28 fok, itt is függ a futtatott alkalmazásoktól, a custom ventillátor beállítástól stb... a memóriát nem néztem még terheletlenül, de szerintem 30 körül lehet.
Üdv -
GFerr56
aktív tag
Hali!
Nos, tegnap volt időm hajtani a gépet. A szobában is 24-25 fok volt, tulképp egész nap ment egy új játékkal (1080p, minden max., 140-150 fps), a processzort 3,7 GHz / 1.250 V-on járattam, a videókártyán minimálisat húztam, feszültség emelés nélkül. HWinfo-val mértem. A következő hőfokok jöttek ki: CPU átlag 39 fok (max.43), VRM átlag 48 fok (max. 50), GPU átlag 53 fok (max. 56), a RAM-ok terhelés alatt 40 fokosak voltak. A hűtésem még nem tökéletes, pull-ra szereltem a ventiket, de a még jobb szellőzés miatt átszerelem push-ra.
Üdv -
apa111
aktív tag
Böngészés egy két háttérben futó progi mellett ami máskor is megy 38c fok eddig 33-35c fok volt .A szoba 28,5 fok tetőtér .Mást még nem néztem nem volt idöm játszani vagy valami 16 szálat futtató tevékenységre. De azért maradt a 4ghz . Viszont a kicsi gépét vissza raktam asus oc-ra 3,8 ghz övé elég szépen melegedet a légkavaró mellett neki nincs játék viz.Most jó igy nála is
És nálad hogy alakulnak a hőfokok?
-
bivalyolo
őstag
Pedig azon van plusz 1 furat a ram slotok alatt..gondolkoztam ezen a tomahawkon de nem tudom meg merjem e lépni..az asuson elvileg jobbak a vrm-ek de ez a csonkított atx nem igazán tetszik.
HavocS: hát jóó. Mondjuk szerintem ha egyszer összeraktam nem nagyon fogom a 24 pines csatit feszegetni rajta szóval akár együtt is lehet élni vele ha innen nézem.
-
miresz
veterán
Igen. Minden hardver asztali PC-be való ami bent van.
Ezek nem összekeverendőek az AllinOne PC-kkel,amiben általában notebook belső van. Ez egy teljes értékű asztali gép. Előnyei,hogy nem foglal nagy helyet,nincs kábeldzsungel,nagyon jó szellőzés és szinte teljesen néma. Az enyém egy 27"-os példány,ATX méretű lapot is fogad,és akár 2 VGA-t is lehet bele tenni. Az utóbbi pár évben rengeteg ilyen gépet raktam össze.Ha megjön a Termalright AXP-200-ashoz a lefogatókeret,akkor majd lövök képet a ryzen beépítésről is.
-
miresz
veterán
Nem neked szól,annak aki magára veszi!
Vannak akik szeretnek AMD-s topikba Intelt isteníteni,és úgy beírni,hogy nulla tapasztalatuk van az adott hardverről. Esetleg teszteket olvasgatott. Igen láttam,hogy neked is az van! Nem hypoltam fel magam,csak a tapasztalataimat írom le.
(#6686) Tengo: Persze.
-
miresz
veterán
Nem családi házak vannak tervezve rajt. Igen előfordult,hogy meg-meg akadt. AES alatt meg nem volt
épp toppon a 6700K. Arról nem is beszélve,hogy ha a most egy i7 vagy egy Ryzen R5 rendszert kellene összeraknom,jó pár ft. bent maradna a zsebemben ugyanazzal a teljesítménnyel. De nincs ebben semmi rossz,csak sokaknak savanyú a szőlő.(#6682) joysefke: Ismerkedés van. A rev. 2-ből már nagyobb lesz,komolyabb lappal.
-
miresz
veterán
Forgass be pl. 3D-be egy tervrajzot,és meglátod. Nem kell várnom,hogy forduljon a kép!
(#6676) Tengo: A 6700K-t 4,6-ra?
Ja,kupaktalanítva talán,és még úgy is kazán. A Ryzent le bírom hűteni így is . Elég jó példányom van 1,38-on viszi a 4,1Ghz-t,eddig úgy néz ki. Még nem hibázott.
-
miresz
veterán
Hát lehet neked új,de ez van. Több oldalon is volt jó pár éve cikk erről,hogy az Intel pénzeli őket. Ha visszaolvasol van ott pár teszt. A felhasználási területet is leírtam már,ott is erősebb az 1500X a 6700K-tól.
(#6674) ->Raizen<-: Nem bench-ekkel játszom! Olvass,mielőtt írsz.
(#6675) rupsz: Igen az fps droppok eltűntek nálam is!
A falra hányt borsót megszoktam már!
-
ULPIUS
őstag
-
nkmedve
őstag
Egyetértek, egy közepes 2666-2933-as kit megteszi a Ryzen mellé. Nincs értelme sokkal több pénzt adni a 3000+-os modulokért, nagyon kevés helyzetben fognak javulást hozni egy átlagos felhasználónak. Arról ne is beszéljünk, hogy 3000 MHz fölötti RAM-oknál egyelőre kérdéses, hogy mennyire működnek együtt a Ryzennel (amelyek biztosan működnek QVL listák alapján azok horror áron mennek).
Akinek kell a rengeteg FPS (120, 144 Hz-es képernyőt használ), CPU limites körenyezetben az amúgy is inkább 7700K-t fog venni.
-
pipo112
őstag
-
HSM
félisten
Nincs olyan, hogy logikai vagy fizikai szál. Egy magnak két egyenrangú logikai szála van, akár HT, akár SMT esetén. Ha SMT-vel rosszul megy, annak az az oka, hogy valami más is azt a magot használná a másik szálon keresztül.
Igen, ez így van, SMT-vel, az ütemezőnek is tudnia kell a működésről, de az ütemező tehetetlen, ha a játékba (rosszul) bele van drótozva, hogy melyik szálon mit csináljon. Pontosan ugyanez van a HT-val is.
(#5555) nkmedve: Igazából bármilyen többmagú processzoron értelmetlen, mert egy négymagoson 25%-ot látsz, miközben egymagon 100%-on megy, és az a program ha meggebed se fog tudni egy fokkal se gyorsabban menni, miközben azt látni, hogy 25% csak, és az ember azt hinné, alszik a processzor.
HT erre rátesz egy lapáttal, hogy megkeveri az arnyokat is a logikai szálakka, pl. 6 magos procit 6 szálon fullra terhelve 50%-ot mutat, miközben valójában a proci innentől már csak az SMT/HT-vel elérhető még +20-30%-ot gyorsulhat, közelsem 50%-ot. (Természetesen a hatás akármilyen terhelésen él, nem kell 50%-ra terhelni hozzá.) Így tehát már "kilogikázni" sem lehet a legtöbbször, mi történhetett a háttérben.
Most pl. lőttem poénból egy egyszálas Prime95 benchről egy erőforrásfigyelős képet. Ez a program ugye így pontosan 1 magot terhel le (pontosabban azt is egy logikai szálon) pontosan 100%-ra. Ehhez képest az erőforrás figyelőn mit látunk?
Összeollóztam kicsiben, hogy látszódjon minden szál, és nagyban is, hogy látszódjon, még véletlenül sem látszik, hogy maxra kiterhelődne akár egyetlen mag/szál is. Itt is csak az a 75% körüli max, amit a dombok elérnek. (Honnan ismerős ez nekem...)
Hát erről utólag ember legyen a talpán, aki megmondja, hogy mi is történik... Nem lehet, nyilván, ezekkel az eszközökkel.
Más, komolyabb eszközökkel amúgy bizonyos esetekben lehet értelmes következtetéseket levonni, de sokszor azokkal sem egyszerű. Pl. tudhatjuk, ha kilistázzuk a processeit, hogy igen, egy processz szépen kimaxolta ~8%-on, amit egy szálon ki lehet, látszik is, hogy 4Ghz-es processzoron durván 4Ghz-nyi processzor clockot evett meg. -
HSM
félisten
Nem egészen. Az, hogy a logikai, vagy a fizikai szálakat kezdi feltölteni az ütemező leginkább az energiagazdálkodási sémán múlik.
Energiatakarékosan igyekszik a magokat kikapcsolva tartani, és amíg lehet a logikai szálakat egytől egyig kihasználni, teljesítménycentrikuson viszont igyekszik előbb a fizikai magoknak munkát adni. Persze, ettől függetlenül sokszor mégis kerül munka a logikai szálakra, és máris bedöcöghet a játékod.... Ryzen-nél passz, hogy hogy van, ott ugye van mégegy változó, a lekapcsolható CCX külön L3-al. A tuti, ha kikapcsolod az SMT-t, és teljesítménycentrikusra rakod az energiagazdálkodási sémát.
Amúgy Wow/SC2 és egyéb kevés szálat, de azt annál inkább fogyasztó játékokban én tuti megpróbálnám azt is, mit szól hozzá, ha az egyik CCX-et komplett lekapcsolod. Onnantól a procinak nem kell szinkronizálni a CCX-ek között, ami javíthat a teljesítményén.
Elmenteném BIOS-profilnak, és utána csak pár kattintás, hogy induljon. -
-
Walter_White
senior tag
Szia! 0.9v-on van alapból HWinfoból kinézve, és mivel semmit nem hagyok Auton, a CPU Vcore- és a DRAM Voltage-n kívül mindent az első elérhető értékre teszek. Eddig nem volt gondom ebből.
Latom volt egy kis probléma a foglalat körül, AMD nagyon masszív jószágmég az 1151-es konfigom elött a 8350-es procinál, Dark Rock Pro 2 hűtőlevételnél MX4-es paszta mellett, sose tudtam pl ugy megoldani a levételt,(félévente szétkaptam a gépet mindig) hiába mozgattam jobbra-balra, mindig a procival jött
mikor előszőr megláttam, gondolhatod, hogy a szivem párat kihagyott
, aztán, ez megszokottá vált, hogy ha én a hűtőt lekapom, akkor jön vele a proci is. Amúgy ezt a foglalatot, -kialakítást, marhára szeretem. Erős masszív.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Mobilhasználat külföldön
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Iqos cigaretta
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Autós topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Keresem : Lenovo Legion 5 16IRX9 83DG0037HV
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook - Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB W11
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest