- iPhone topik
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pro!Petya
addikt
válasz
Knobber #25380 üzenetére
Igazából ha tényleg stabil 3200-on akkor még mindig többet nyersz vele az időzítés ellenére a 2400-hoz képest a fabric miatt. Sőt jóval többet..
Ha stabil akkor azután lehet szűkíteni mert ez tényleg laza timing amit alapból állított be a bios. (ezt mondjuk nem értem , csak beállítottad 3200-re és ezeket lőtte be hozzá vagy xmp? vagy honnan vette ezeket?) -
Darkylmx
tag
-
Darkylmx
tag
válasz
Knobber #23233 üzenetére
Ott van. Asus rog strix b350. Ebben ment 3200on. Feljebb nem próbáltam. Hőmérséklete olyan volt mint a gépház belűl. Szereztem egy ASUS Crosshair Hero VI-ost, és ebben 1.35V-al se akart menni. A biosa szeptemberi volt. Az elöbb frissítettem, de nem a legújabbra(3502-re), most 3000-en tesztelem. Eddig 25 perc prime95 és nincs gond. Ram alapfeszen. Minden alapfeszen. Melyik biossal a legjobb a Hero VI-os?
-
Tomi_Sci
őstag
válasz
Knobber #23216 üzenetére
Na most akkor világosítson fel valaki légyszi, hogy (Asrockéknál) miként van a BIOS downgrade, mit lehet és mit nem?
Én 3.30-ról mentem 4.60-ra, és az addig betonsabil 3200-as RAM OC-m fagyogat. Mármint van, hog elindul a gép és betonstabil, van hogy alig bír elindulni és fagy. A 3600 reményében tettem fel, de csak rosszabb lett
-
simo9555
tag
válasz
Knobber #23166 üzenetére
Az alaplap P3.00-ás biossal jött, amit felupdateltem P4.50-re. Mostmár elértem arra a szintre, hogy full UEFI defaulton,30 mp-enként windowsba kifagyott, ami elég durva. Megpróbáltam a biosba bemenni, visszaupdatelni régebbi verzióra, de bios updatere rányomva, elkezdte csinálni 0%-nál újra befagyott, hiába vártam jó pár percet semmi sem történt, maradt 0%on. Ezután újraindítás, és már se kép se hang. Teljesen elhalt. Menthetetlennek tűnik, mivel összesen 10 napos, így küldöm vissza gariztatni, vagy ha lehet visszakérem az árát.
-
simo9555
tag
válasz
Knobber #22977 üzenetére
Én most vettem egy hete egy ilyen Asrock AB350M-PRO4-es lapot.Ha ennyi hiba van vele az eléggé aggaszt. Nekem egy 1600-as van benne, 3,7-re húzva(1,28V). A lap P3.00-és biossal jött gyárilag, azzal nem ment a G.Skill 3000-es 16GB Kit ramom, nekem pont a P4.50.-es bios hozta meg a stabilitást. Azóta a ramok is mennek 3066-on hibamentesen, Prime95-el nyúztam a gépet több órát is, stabilnak látszik, még egyszer sem volt fagyásom. Nekem mivel csak 1 hetes az egész gép, így lehet emiatt nincs gondom, de remélem későbbiekben sem lesz.
-
Szinyák
őstag
válasz
Knobber #22977 üzenetére
Köszönöm, 3.40.-es bios.-al nálam ment hibátlanul 3-4 hónapot fagyás nélkül. Most ezzel próbálkozom emeltem egy lépcső feszt neki hátha . Annyit vettem észre tegnap , hogy Prime95 29.30 Small FF''t alatt míg nem emeltem feszt pár perc alatt eldobott pár magot ,ment tovább .. Fesz emelés után mert 30 percet úgy ,hogy közbe neteztem + filmet néztem mellette és ment minden magon...
De IBT very high néha leáll így is .. -
bandika0626
senior tag
válasz
Knobber #22741 üzenetére
Szia. Én csak F1 2017-el játszok ott szépen megy az 1050TI FHD-n magas beállításokon és v-sync-el. Ultrán is próbáltam de ott azért már diavetítős a kép kb 45 fps. Ezen játék alatt a cpu kihasználtság 15% körül alakul.
Videószerkesztésben jól ki lehet hajtani a 16 szálat. -
zakarmihaly
tag
válasz
Knobber #22160 üzenetére
semmit nem ír, csak azt hogy nem szabályosan állt le a rendszer.
találtam egy ilyet az asrock fórumon, ezt még megpróbálom, bocsi ha túl hosszú, nem tudom szabad e ilyesmit.
SOLUTION TO PROBLEM:
Problem: UEFI settings not able to be accessed via Windows, no ASRock Boot Logo w/settings. Computer will just restart back to windows or show a black screen when booting to UEFI settings from Windows 10. This issue may apply to some AMD GPU's using Displayport and the UEFI Settings by default booting to your monitors native HD resolution. This must be disabled for you to be able to consistently boot back into UEFI Settings.Solution:
Instructions(for dummies):1. Power off computer completely and disconnect power, remove any externally powered analog speaker cables hooked into the jack.
2. Press the power button for 15 seconds to discharge the capacitors. Discharge any static or wear a static wrist band and pop the case open.
3. Under the second x8 PCI-E slot and at the bottom center of the Mobo, you will see a 3-Pin connector with a jumper on it. Remove the jumper and move it ONE PIN to the right.
4. Wait 5 seconds and move the jumper ONE PIN to the left.
5. Reconnect power and boot.
6. UEFI ASRock Splash Screen will show once and one time only so hit F2/DEL and boot to UEFI **WHEN THE LOGO APPEARS** HITTING F2/DEL BEFORE THE LOGO APPEARS WILL CAUSE THE SPLASH SCREEN NOT TO APPEAR AND YOU WILL HAVE TO RESTART AT STEP 1!!
7. Once in UEFI navigate to "Advanced" and use the down arrow until you highlight "Full HD UEFI"
8. A selection box will appear, select disable and hit enter.
9. Navigate to the "Exit" tab and select "Save Changes and Exit"
*Computer reboots and may display the post screen or just go to Windows*If no splash screen appears, do not worry this is a integrated fast boot feature windows uses.
Boot to UEFI from Windows 10:
1.Log in to you machine and right click the Windows Start Logo
2. Mouse over to "Shut down or Sign Out" and over again to restart.
3. Press and hold LSHIFT while clicking restart. Windows will now boot to the Troubleshooting screen.
4. Once in the troubleshooting screen, click the "Troubleshooting" box and then the "Advanced Options" box.
5. Now finally, click the "UEFI Firmware Settings" box and then "Restart", your machine will boot into the UEFI (After disabling the HD Feature).So i hope this helps guys, ASRock if you need any info from me please let me know. I'd like to work with you to have this fixed in a future BIOS update. This could cause a less computer savy person to RMA their board or write a nasty review.
-
zakarmihaly
tag
válasz
Knobber #22146 üzenetére
igen rengeteg embernek van ugyanez a problémája különböző fórumokon. viszont még semmi megoldást nem találtam rá. valaki azt írta, hogy felrakott egy microsoft oldalról letöltött windowst, kihúzta a netet és egyesével feltett minden drivert és utána elmúlt. szóval ez a következő projektem
-
Knobber
aktív tag
válasz
Knobber #21231 üzenetére
USB okozhat újraindulást?
Azt vettem észre, hogy a webkam nem volt felinstallálva, feltelepítettem. Aztán felraktam a telefonom is tölteni. Meg is történt az újraindulás. Közvetlen restart előtt hallottam hogy telefonom pittyent egyet hogy megszakadt a töltés.
A telefon a front paneles kivezetésen van, a webkam hátul közvetlen alaplapon. -
Knobber
aktív tag
válasz
Knobber #21106 üzenetére
AB350M Pro4
Úgy néz ki (lehet csak nálam), az új BIOS kicsit instabilabb. 2-4 óránként random újraindulás, de még csak kékhalál sincs (pedig be van kapcsolva hogy mutassa a hibaüzenetet).
Visszaraktam a klasszik 3.30-as BIOS-t, amivel legutoljára stabil volt.Azért ez így elég ciki, hogy lassan egy éve van Ryzen, és még mindig ezekkel a gyermekbetegségekkel, hibákkal, újraindulásokkal, fagyásokkal, kompatibilitási problémákkal kell szívni. Lehet olcsóbb volt akár 10-20-30 ezer forinttal, de amennyi szenvedés van a frissítésekből/kompatibilitásokból adódóan az elvesztegetett idő bőven kiegyenlíti ezt a differenciát.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Knobber #20392 üzenetére
hat ja, az ellenorzesek sokat lassitanak, ezert a sebesseg oltaran felaldoztak oket.
de mondjuk legalabb mar ugy fognak mukodni az oprendszerek, ahogy azt anno megalmodtak az Ibmnél; egy userland szoftver memoriareszeben a kontextusvalto reszen kivul semmi keresnivaloja a kernelkodnak/adatoknak. -
Enter65
senior tag
válasz
Knobber #20320 üzenetére
De ha megnézed írja is a Master, hogy "Mag"-onként annyi a hőmérséklet. A másik pedig a ténylegest írja, hűtéssel, klímával, mindennel együtt, jelenleg mennyi az annyi.
A tCTL nem más mint a magonkénti hőmérséklet. Az AMD hivatalos oldalán sem találtam erre vonatkozólag semmit, hogy mennyi az engedélyezett max., csak annyit, hogy
"The Tctl Temperature Scale Tctl is the processor temperature control value, used by
the platform to control its cooling systems. Tctl is accessible through SB-TSI and F3xA4 [CurTmp]. Tctl is a non-physical temperature on an arbitrary scale mea-
sured in degrees. It does not represent an actual physical temperature like die or case temperature. Instead, it specifies the processor temperature relative to the point at which the system must supply the maximum cooling for the processor’s specified maximum case temperature and maximum thermal power dissipation. It is defined as follows for all parts:
• For Tctl = 0 to Tctl_max - 0.125: the temperature of the part is [Tctl_max - Tctl] degrees under the tempera-
ture for which maximum cooling is required.
• For Tctl = Tctl_max to 255.875: the temperature of the part is [Tctl - Tctl_max] degrees over the worst-case
expected temperature under normal conditions. The processor may take corrective actions that affects perfor-
mance or operation as a result, such as invoking HTC or THERMTRIP_L.
The default value of the HTC temperature threshold (Tctl_max) is specified in the Power and Thermal Datasheet."Nagyjából ennyi!
-
válasz
Knobber #20300 üzenetére
Sajnos megtaláltam a szűk keresztmetszetű alkatrészt...és az nem a CPU és nem is a CPU hűtő
(#20301) propetya85: Köszi! CPU az OK , de a lap VRM az már meghasal...
(#20303) Beretvás: Fesz az OffSet minusz és első érték.
(#20304) Simi37: Nálam volt 96.9C fok is (CPU x40 szorzó és 1.493v feszt kajolt be IBT VH alatt) és ezután hagytam is a 4GHz -t.
MD
L -
-
BullKoxa
őstag
-
-
válasz
Knobber #20208 üzenetére
Nálam a 1001 Biosal annyi valtozott (előtte levohoz kepest) a CPU tesztek alatt (amikre 3700-at irt) most 4100-on megy és BIOS OC beállítás is változott (nehezebbé vált beállítani..) azt nagyon nem is foglalkoztam vele részletesebben. Majd rá nézek új Biosal is és C&Q-ra is.
Mint már korábban mondtam, korábbi AMD konfigom ami FX8350 volt , azt 5GHz-re minden gond nélkül felhuztam es 24/7-re stabilan ment leggel (Phanteks 3 ventis batár csúcs hűtő) és RAM is 2400-on (1866-os gyari Corsair 2x8GB LP KIT)
Nekem Win10 Pro x64 van. Updatet is csekkolom majd, de elvileg automata...
MD
L -
válasz
Knobber #20093 üzenetére
Akkor nem erőlködöm vele. Lehet, hogy kijön egy BIOS frissítés és jó lesz.
Vagy veszek egy MSI, vagy Gigabyte B350-es microATX lapot
, meg valami normális RAM-ot. Ezt meg eladom egy Inteles usernek óccoón
De úgy látom, hogy más lappal és már RAM-okkal sem tökéletes a dolog.
-
válasz
Knobber #20043 üzenetére
Asrock A-Tuning Utilityben csak CPU, DRAM, +1,8V és VDDP voltage állítási lehetőségeket látok.
RAM adatok:
Memory Type DDR4
Memory Size 16 GBytes
Channels Dual
Memory Frequency 1396.7 MHz (3:42)
CAS# latency (CL) 16.0
RAS# to CAS# delay (tRCD) 16
RAS# Precharge (tRP) 16
Cycle Time (tRAS) 36
Bank Cycle Time (tRC) 66
Command Rate (CR) 1T
Uncore Frequency 1396.7 MHz -
OutSider17
senior tag
válasz
Knobber #20035 üzenetére
Délután 1 körül kelek ma (éjszakás vagyok.) És ilyen 2óra körül csinálok neked képet a ram beállításaimról. (Biosban az összes adatot leírom amit csak tudok majd.
Ha esetleg érdekel még.
Ui: Lehet a lapod nem bírja a komolyabb ram overclockot.
De egy próbát megérhet még. -
válasz
Knobber #20035 üzenetére
Szia!
Ugyanilyen lapom és ramom van. Nekem sem megy 2800 fölé. Ráadásul, ha nem auto-n van a ram feszültség, akkor már 2666-on sem az igazi...
Kezdek megbékélni vele, hogy ez ennyit tud...Szerk.: most olvasom, hogy a ramod nem corsair. Az másé volt, aki szintén szív vele
-
Varoz
addikt
válasz
Knobber #19695 üzenetére
Előfordulhat igen! A tuning egy bazi nagy lutri! Van amelyik szépen megy felfelé kevés fesszel van amelyik többel van amelyik meg megáll, mint a szög egy ponton és csinálhatsz bármit. Nekem a Phenom II 955-öm volt ilyen. 3.9-ig elment szépen, ott meg megállt, mint a szög, tök mindegy mit csináltam, nem ment feljebb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Anime filmek és sorozatok
- iPhone topik
- SSD kibeszélő
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Nintendo Switch bazár (Okosított Nintendo Switch konzolok, játékok, tartozékok)
- Bomba ár! HP ZBook FireFly G8 - i7 I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD Touch I Nvidia 4GB I Cam I W11 I Gar!
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest